Header

Två bilder från kvällens springlänk

Godkväll till er alla!

Skönt med endast två skoldagar den här veckan och sen har vi dagsverk och höstlov. Lovet kommer riktigt passligt eftersom jag börjar få smått "leidon" av allt skolarbete. Men jag känner mig lite extra fräsch och uppiffad idag då jag äntligen fått besöka frisören och fixa håret inför vintern. Men det blev inte det vanliga axellånga håret denna gång, utan bara topparna försvann. Efter nyåret säger jag även farväl till mitt bruna hår och välkomnar mitt blonda hår. New year, new me liksom, haha.

Imorgon efter skolan inleds årets första Power Club igen. Ska bli kul att få träffa både nya och gamla medlemmar. Efter klubben åker jag iväg till storabrors tillsammans med mamma. Han och A åker iväg till Tallinn på resa för några dagar, så jag och mamma har lovat att ställa upp som barnvakt. Resten av lovet består av en/flera tjejkvällar samt helt vanliga hemmakvällar. Har ett förhör direkt på måndag, så det ska jag hinna läsa till också.

Nu har ni lite uppfattning om vad som händer de kommande dagarna. Tar med mig kameran imorgon, så har jag bilder att ladda upp åt er.

Kramis!

//Nadja

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallojsan!

What a day. Det är ju fredagen den 13:onde idag. Om jag tidigare inte trott på att den bringar nån extra otur så efter den här dagen, tror jag på det... Det hela började med att jag fick högst 3 h sömn inatt vilket ledde till att jag försov mig imorse. Hade lagt väckning lite tidigare så jag skulle hinna sminka mig lite extra (pga. "Suit up day"). Nåväl, jag tänkte att jag gör en basic sminkning samt eyeliner och lösögonfransar. Allt gick suveränt ända tills jag skulle sätta på fransarna och limmet hade typ gett upp och de fastnade inte. På samma veva försvann min eyeliner linje åt skogen på grund av limmet... No worries, ännu. Jag bestämde mig för att jag göra om eyelinern och sätta på bara mascara. Hinner göra ena ögat färdigt då eyeliner pennan ger upp. Färgen har tagit slut... Är redan då försenad och vet att jag kommer missa min taxi. Tillslut ger jag upp, skiter i både fransar och eyeliner, och sätter bara på mascara. Är redan på väg att missa andra bussen och så hittar jag inte de rätta par skorna, så det får bli vanliga converse. Nu i efter hand när jag kom hem satt nog jag, mamma och pappa skratta åt mitt kaos imorse, haha. Låter lite löjligt att säga att jag missade bussen pga ett par fransar, haha. Inte alla som gjort det! Men jag bjuder på det!

Nu är jag åtminstone på väg till skolan. Deltar inte i gymnastiken pga. halsont och far på en bildkonst pass tillsammans med Heidi istället. Vi får sitta i datasalen och välja ut bilder för vår collage. Har nästan valt ut alla bilder då min dokument slutar fungera och försvinner... Great! Nåväl, så hittade jag dokumentet igen. Fjärde passet skulle jag hålla presentation, och jag tänkte att "Nej, nu kommer något nog gå riktigt fel". Riktigt fel blev det inte, men vi fick ändå problem med att få öppnat vår Prezi - dokument. Men det löste sig efter lite krångel också.

Dagen är inte slut ännu och vet inte vad jag ska vänta mig. Tror det är bäst att jag hålls i mitt rum inom fyra väggar....

Kramisar!


//Nadja

Likes

Comments

Vilken är den senaste filmen du sett? Oj... ingen aning? Har inte sett film på ett bra tag. Har bara följt med serier senaste tiden.

Vilken ögonfärg har du? Grön

Vilken är din favoritjulsång? Julen är här. Är förvånad att jag inte tröttnat på den, med tanke på att vi sjöng den nästan hela tiden i lågstadiet, haha.

Vilken är din favoritplats? Någonstans vart jag får vara tillsammans med mina vänner eller min familj.

Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus!

Var tror du att du befinner dig om tio år? Är då 27 år gammal. Jag har förhoppningsvis studerat färdigt till klasslärare, kanske hittat "the love of my life" och möjligtvis förlovad? Eller så är jag ute och reser? Får vänta och se. Kanske jag också bloggar fortfarande då!?

Vad skrämde dig om natten som barn? Det där typiska "monster under sängen", eller rättare sagt hade jag en lejon under sängen. Jag och Emilia delade rum ett tag då vi var yngre och då hade hon ett lejon under sängen och efter det fick även jag det, haha.

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ikväll tack vare Emilia, haha.

Hur stor är din säng? 120 bred och 200 lång.

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor

Är du social? Ja, det är jag nog. Men på samma gång väldigt blyg.

Vilken är din favoritglass? B&J - Cookie dough!

Tycker du om kinamat? JA, mums!

Tycker du om kaffe? Joo, dricker det nog gärna. Men det går i perioder, ibland mera ibland mindre.

Kan du några andra språk än svenska? Finska, helt okej engelska samt lite, lite franska.

Har du någonsin åkt ambulans? Nej, det har jag inte.

Kan du rulla med tungan? Ja!

Sover du med gosedjur? Nej tror inte jag har ens kvar nån av de gosedjuren jag brukade sova med då jag var liten. Hade själv en känguru som hette Ludvig. Han var nog det viktigaste jag ägde som barn, haha.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Tror nog mamma har sparat nått?

Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min röda tröja.

Kan du byta olja på bilen? Nej, men tror jag nog skulle fixa det ifall att jag måste.

Vilken var den senaste boken du läste? "Ett stulet liv"

Läser du dagstidningen? Jeppsan!

Dansar du i bilen? Ja, det gör jag! Och mamma suckar alltid åt mig, haha.

Vilken radiostation lyssnade du till senast? Radio Nova? Yle X3M? Don't remember.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Nyckelord till morgondagens presentation.


När var du i kyrkan senast? Tror det var när Emilia konfirmerades? Eller nej, när min kusin konfirmerades i sommar.

Vem var din favoritlärare på högstadiet? Fanns flera jag tyckte om, men bästa var nog min biologi lärare!

Vilka hemsidor besöker du dagligen? Bloggar, ÖT, facebook, instagram m.fl.

Är du fåfäng? Gonna be honest; ja, det är jag, haha.

Ångrar du någonting du gjort? Hmm... ångrar vet jag inte? Men såklart det finns det saker jag önskar jag inte gjort, men man lär sig av sina misstag, så ångrar inget.

Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa(!),gå på en koncert, renovera mitt rum (eller köpa ett nytt hus, eller egen lägenhet)... Det finns en hel del.

Vad har du haft för husdjur? Kaniner och en katt.

Svär du ofta? Ja, tyvärr. Men blivit bättre än förrut, haha.

Kan du åka slalom? Nej, har aldrig gjort det. Och nu är majoritetens reaktion "VA?", haha. Nej jag har faktiskt inte åkt slalom pga. ryggen. Men kanske jag prövar någon dag.

Vad gör dig ledsen? Hmm... blir sällan ledsen, blir oftare besviken. Men t.ex. när jag har alltför höga förhoppningar om något.

Vad gör dig glad? Skulle kunna rada upp hur mycket som helst, men helt klart vännerna och familjen, soligt väder, när det går bra i skolan, choklad, nya kläder etc.

Vem är din förebild? Beyonce & Therése Lindgren inom "kändis världen" men inom de närmaste kretsarna har nog alltid min storasyster varit största förebilden. Samt mamma och farmor.

Likes

Comments

Halloj!

Som ni kan gissa så har jag hela halva dagen varit i skolan. Har fått ut en hel del uppsatser idag. En del är jag mera nöjd över medan en del lite mindre. Men vad kan man... Vi har även planerat lite inför julfesten som vi tvåorna ska hålla iår. Känner mig riktigt taggad inför att äntligen få uppträda igen. Senast jag gjorde det vara i lågstadiet och jag har verkligen saknat det. Hade inte självförtroendet i högstadiet, så tar chansen nu istället :). Det kommer bli riktigt kul!

Imorgon har vi "Suit up -day", så det blir att klä på sig lite finare. Annars är dagen helt normal och har en lite "större" engelska presentation att se framemot. Men är riktigt nöjd med den hittills, så tror det kommer gå riktigt bra.

Annars är jag lite osäker på studentskrivningar nu. Har funderat på att skriva hälsokunskap redan nu på våren. Det är ett ämne som jag tycker är bra att kunna samt att det skulle vara lite "övning" inför biologi provet som är på hösten. Men är inte säker om jag isåfall lägger för mycket press på mig under våren? Får diskutera med vår studiehandledare imorgon och se vad hon tycker...

Övrigt så rullar vardagen på. Nästa vecka är fullspäckad av program och ska försöka att fotografera och uppdatera så mycket jag hinner!

Natti, natti.

//Nadja

Likes

Comments

Godkväll allesammans!

Nu innan jag ska sova, tänkte jag kika in här och uppdatera lite. Blev visst ändå lite tid över från allt skolarbete så jag hinner blogga.

En ny vecka har startat och har faktiskt fått en riktigt bra början. Jag har bara känt mig sådär annars på extremt bra humör. Idag i skolan besökte vi biblioteket för att låna en biografi. Själv valde jag två varav en var Kissies bok. Har redan hunnit läsa halva boken och tycker den är super bra. Har börjat följa Kissie det senaste året, men nog vetat vem hon var redan för många år sedan. Så ifall ni inte läst Kissies bok och funderat på att göra det, (eller har fördomar om henne) så rekommenderar jag er att läsa hennes bok. Verkligen hemskt hur uttnyttjad hon blivit i sin bransch då hon bara varit ett barn.

Såhär allmänt så har jag både presentationerna och förhör att se framemot i slutet av veckan. Helgen är ännu oplanerad, så får vänta och se vad som händer, haha... Nästa vecka är en kortare skolvecka eftersom vi har både dagsverk och höstlov. På måndag har jag även bokat frisörtid... och nej, det blir inte kort hår denna gång utan bara de mest slitna topparna ska ryka, haha.

Kramis!

//Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har jag haft en nästan helt "lazy day", eller det rätta orden skulle kanske vara "lazy morning" för blev mera aktiv mot dagen, haha. Har städat och fixat alla tre av kaninernas burar, hunnit ha en spontan photoshot med Emilia i det underbara höstvädret och fått besök av farmor och farfar.

Igår kväll var jag på kalas. Åkte iväg lite efter fem och så blev vi bjudna på riktigt god laxsoppa samt gräddtårta. Var där i några timmar och när jag kom hem somnade jag nästan på direkten för var helt slut efter dagen, då jag natten tidigare knappt sovit alls.

Nu ska jag äta kokosbollar som Emilia bakat och avsluta kvällen med att fixa alla läxor och kolla Criminal Minds. Kommer ha en stressig vecka framför mig i skolan, så lovar inte att uppdateringen kommer förbättras, tyvärr...

Ha en bra vecka!


//Nadja

Likes

Comments

God kväll till er alla!

Äntligen fredag och några ledigar dagar från skolan. Fick en bra avslut på skolveckan och en bra början på helgen. I skolan idag fick jag färdig båda mina textkompetenser, sprang coopertest (blev väldigt förvånad men nöjd över hur mycket bättre jag klarade mig iår jämfört med tidigare. Det har lönat sig att vara ute och springa om kvällarna.), studerandekåren bjöd på bakelser och har bara annars varit på bra humör. Sen jag kommit hem har jag bara suttit och scrollat på Ipaden, fotograferat Emilia samt varit på en kort länk tillsammans med henne i det härliga höstvädret, och just nu sitter jag och väntar på lite kaffe besök, så fredagen får en perfekt avslut.

Imorgon ska vi till staden med la familia och handla en hel del saker. Jag och Emilia ska ha lite kläder och så ska vi hämta lite födelsedagspresenter samt kakel till grovköket. Vi har snart färdig byggt den, så snart ska ni få se både före och efter bilder. Är hittills jätte nöjd med allt! På lördagkväll ska vi ännu på en 50-års kalas. En av pappas vänner fyller år och hela familjen blev bjuden.

Söndagen går åt till skolarbete samt att kaninernas bur ska tvättas grundligt inför vintern. Så ni ser att det är en hel del saker som händer och sker. Ska försöka hinna uppdatera bloggen emellan också :)!

//Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Ser egentligen ingen anledning med att skriva ett inlägg så här mitt i veckan eftersom jag inte gjort nått mera än att vara i skolan.

Vi är i full gång redan med andra perioden. Imorgon och på fredag har jag textkompetens på modersmål och nästa vecka har jag presentation på engelska. Hatar att prata på engelska eftersom mitt uttal verkligen är hemskt. Men man lär sig väl bäst genom att prata.

Hann även vara ett varv till bokbussen ikväll och fick med mig hem en av Lisa Marklunds böcker. Har inte läst hennes böcker förrut men hört bra om dem, så tänkte pröva läsa en. Reserverade även Therése Lindgrens bok, så den väntar jag ivrigt på att få hämta från biblioteket.

Nu ska jag ta och lägga mig i tid för en gångs skull. Har de senaste dagarna/veckan gått och lagt mig sent och set har straffat mig om morgonen, haha. Godnatt, sov gott ni med!

//Nadja

Likes

Comments