Header

Om jag inte hette X skulle jag heta: Mamma och pappa hade egentligen tänkt döpa mig till Jessika Isabella först, men sen såg pappa ett tv-program och där fanns en person med namnet Nadja, så då ändrades det. Har alltid tyckt om namnet Isabella, så det skulle jag gärna heta. Men trivs bra med mitt nuvarande namn.

Om jag fick byta ansikte med en kändis skulle jag: Hmm... har alltid tyckt att både Selena Gomez och Ariana Grande är sjukt vackra! Så kanske med nån av dem?

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag: Spela piano! Har varit på pianolektioner för några år sedan, men tappade intresset ganska snabbt.

Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag: Vet inte direkt? Har inte direkt nån specifik band jag lyssnar på. Men en artist som jag skulle kunna lyssna på resten av livet är Rihanna.

Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag: Skapa en klänning.

Om jag kunde få uppleva en dag en gång till skulle jag: Uppleva en av julaftonen då man var ett litet barn fortfarande.

Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag:
Jag är bra precis som jag är! Enligt min åsikt ska man inte tänka på vad man skulle vilja ändra! Man duger precis som man är.

Om jag skulle byta jobb imorgon skulle jag: Har ju inget jobb direkt. Men skulle gärna byta gymnasium. Bara för att träffa lite nytt folk och se lite nya miljöer. Men på samma gång trivs jag jätte bra i mitt nuvarande gymnasie, finns inget att klaga på där!

Om jag hade en superkraft skulle det vara:
Att endera kunna flyga eller teleportera sig! Hur häftigt vore inte det?!

Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: Tror jag skulle välja Vasa. Det har alltid känts som en plats jag skulle kunna kalla mitt hem.

Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: Nån resturang rätt typ nått med god sås, kött, franska och grönsaker. Mums!

Om livet tog slut på söndag skulle jag: Se till att hinna träffa alla nära och kära, boka en weekend resa till nån intressant land. Kanske Frankrike eller England?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Så småningom börjar den första skolveckan vara över. Har faktiskt varit en lång vecka fastän jag tycker själva skoldagarna har gått snabbt. Vi är redan igång i full fart och inte lär det blir enklare, haha. Idag fixade vi resestödsansökan samt att vi tutorer hjälpte till ettorna med att boota upp deras datorer. Dock var vi inte mycket till hjälp eftersom de klarade sig bra själva och de hade ett helt nytt teknik att boota upp, som var totalt obekant för oss tvåor. Sen fortsatte vi med ett möte om nästa veckas utedag. Får hoppas på lika bra väder då som det har varit idag. Till och med 21 grader! Klart att sommaren kommer då skolan har börjat....

Imorgon har jag en först en helt normal skoldag. Ska ha en engelska presentation, som jag inte alls ser framemot. Mot kvällen blir det farväl-fest för Petra vid villan. Men först far jag på en kaffe via Idas för att höra om hennes första skolvecka i en ny skola.

Är trött efter den här dagen så tänker gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Kram och gonatt!


///Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Idag gick jag hem med ett stort leende från skolan. Hade psykologi sista passet och när timmen tog slut stannade jag kvar för att prata om en sak med min lärare. Det var nämligen så att i förra kursen som jag hade i Maj, skulle vi skriva ett essä om vår utveckling och skulle senare få poäng för den. Hade inte hittat min poäng någonstans, och det var det jag ville fråga om. Och när jag fick veta resultatet blev jag sjukt förvånad eftersom det var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Hela min värld hade vänts upp och ner under samma vecka som den skulle lämnas in och jag bara skrev utan att ens försöka. Har varit så nervös under hela sommarlovet för att det skulle ha gått helt åt skogen och att jag skulle få prestations ångest. Var en helt otrolig lättnad att se att det inte alls hade gått dåligt. Och nu tänker någon "Herregud det är en uppsats, stor skillnad". Men för mig är det stor skillnad, och speciellt när det är fråga om psykologi. Jag vill prestera bra och har jag inte gjort det bästa jag kan så grubblar jag på det en väldigt lång tid.

Livet leker för mig just nu. Har inte känt så på ett väldigt bra tag men just nu känner jag mig lycklig. Vet inte om detta är något tillfälligt som kan försvinna imorgon, men jag tänker njuta av det så länge det varar. Nu menar jag inte att det bara är så för att jag fick bra poäng i uppsatsen utan har underbara vänner och en underbar familj runt mig, har haft en av de roligaste sommarloven och nu då skolan började får jag varje dag göra det jag brinner för, nämligen studera och lära mig. E så otroligt tacksam för allt just nu.

Där hade ni lite tankar så här en vanlig onsdag kväll. Nu ska jag fixa sista läxan inför imorgon, Jag har en matte uppgift som jag inte riktigt vill få löst...

Kramisar!


//Nadja

Likes

Comments

quote från instagram

... och så var andra dagen i skolan över. Idag har lektionerna kort sagt gått ut på att gå igenom vad kurserna handlar om och vilkka mål man har. Men fick hursomhelst redan en hel hög med läxor som jag fick ta itu med ikväll. Gymnasiet it is... Jag fick dock först ett snabbt besök av Petra innan hon skulle iväg till Jeppis. Satt bara och prata en stund om lite allt möjligt och bestämde oss för att träffas imorgon igen och planera en sak som vi haft på hälft.

Idag har jag även beställt hem en ny skinnjacka. Finally! Var smått osäker på om det verkligen var värt det, men kände att skinnjacka skulle vara en passlig jacka så här till hösten då det börjar bli smått kyligare. Och nu är det dags för mig att börja spara pengar så jag slipper till Schweiz på våren. Petra åker dit som au pair om en vecka och ska stanna där i ett helt år.... Så jag och Susan har bestämt oss för att åka på en weekend resa dit någon gång runt April möjligtvis. Ska bli jätte kul och äntligen, äntligen får jag åka utomlands. Så som jag har längtat!

Klockan är redan 23 och borde har varit och sova för en timme sedan, så nu ska jag släcka både datorn och lampan. Gonatt!

//Nadja

Likes

Comments

Nu är första dagen av tvåan över. Gjorde inget vettigt egentligen förutom att välkomna ettorna och sedan gick vi igenom årets händelser samt fixade de sista kurserna inför året. Redan imorgon är det dags åka till skolan till åtta och sedan sluta tre. Hade typ glömt bort hur långa dagar vi har, haha. Nä men ser fram emot att få igång kurserna. Det som jag ser mindre framemot är hur trångt det kommer vara i gymnasiet utrymmen iår. Vi är många studeranden i en liten byggnad. Men vi får göra det bästa av saken så ordnar det sig nog!

Var jäte härligt att få prata och träffa vännerna som man inte sett under hela lovet. Under lovet har även skolan nästan blivit färdigt renoverad, så nu har vi nya och fräscha klassrum att få vara i.

Det var väl det jag hade att skriva idag. Bloggningen kommer antagligen bli sämre nu igen då skolan drar igång och jag inte kommer ha så mycket tid eller saker att skriva om. Men ska göra mitt bästa för att uppdatera varje dag

//Nadja

Likes

Comments

Min avslutning på sommarlovet blev super. Hade en jätte rolig dag och kväll igår!

Började dagen med Pride i Nykarleby. Blev smått försenade så var just och just så vi hann med i paraden. Hann dock inte skaffa några flaggor eller ballonger, men det var ändå en upplevlse att få vara med. En sak som jag får kryssa för i min bucket list. Efter paraden blev det pizza tillsammans med tjejerna. Mot kvällen skulle de ha haft ännu mera program men det var så många timmar tills dess så vi bestämde oss för att åka hem.

Kom hem runt en fyra tiden och så bestämde vi med familjen att vi far ut på middag till Rosso. Det lockade inte så mycket efter att ha ätit pizza inte alls för länge sedan... Men jag följde med ändå och fick nog i mig maten, haha. Efter att vi ätit skjutsade pappa mig till Idas. For ut i byn och "fira" sommarlovets avslutning. Mot natten kom även Petra ett varv på besök och så sluta det förstås med att vi for iväg till Kokkola och hämta donkken mat. Kommer inte äta ute på väldigt länge nu, haha. Somna runt en fem tiden och har inte sovit mycket inatt så ska snart ta en power nap.

Nu kan jag nästan säga att sommarlovet är över. Blev ju inte direkt det sommarlovet som jag hade tänkt mig, men har absolut inte haft ett dåligt lov för det. E så tacksam för alla personerna runtomkring mig som gjort den här sommaren oförglömlig åter en gång!


//Nadja

Likes

Comments

Halloj!

Har fått lite sommarvärme idag att njuta av innan skolstarten, härligt! Var ute på en länk tillsammans med Emilia här för ett tag sen och nu snart ska vi väl tvätta och städa mammas bil. Mot eftermiddagen blir det att fara till Tjärv. Först till Heidis på ett besök och sedan på fest. Vet dock inte hur det blir eftersom jag måste komma hem inatt och utan moped så är det inte så enkelt ordnat. Imorgon kommer storabror med de (förhoppningsvist) sista delarna och så får man hoppas att jag får tuta och köra igen.

Fastän jag kommer sakna de långa sovmorgonen och friheten med att vara ledig så läängtar jag så mycket tillbaka till skolan. Eller rättare sagt till att få studera. Första perioden består nästan av alla mina favoritämnen så får en bra början på skolåret. Jag vet att det inom några månader inte kommer låta så här positivt längre, haha. Men bra att man åtminstone har lite motivation i början!

Lovar inte att det blir mycket bloggning imorgon eftersom jag inte kommer vara hemma. Men ha en bra helg ni också, så hörs vi igen på söndag!

//Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Ni ser antagligen något nytt på bloggen, nämligen designen. Är egentligen inte nära heller nöjd men det får duga tillsvidare igen. Är det något som jag aldrig lyckas bli nöjd med så är det blogg designen...

Idag har jag inte gjort något speciellt, förutom att det blev ett varv till staden idag istället för igår. Skulle handla lite sminkgrejer men efter att ha checkat bankkonto, och det var tommare där än vad jag hade trott, så fick plånboken stanna hemma, haha. Imorgon börjar sista helgen innan skolan och den ska jag spendera tillsammans med de allra närmsta eftersom vi sedan "skiljs åt" i olika skolor och hinner inte träffas lika ofta. Saknaden kommer vara stor :(!

Kram!

//Nadja

Likes

Comments

Gjorde du någonting den här sommaren som du aldrig gjort förut? Tror inte det? Kommer åtminstone inte på något just nu.

Har du varit full i sommar? Ja

Har du pussat någon i sommar? Inget mera än att kompisarna fått lite fyllepussar, haha.

Badade du mycket? Har badat en gång under sommaren. Tycker nog att jag hade kunnat spendera lite mera tid på stranden. Fast vädret har ju inte direkt varit vidare bra heller.

Förlorade du någon vän? Ja, det har jag och glidit isär från många av mina vänner under denna sommar... Men på samma gång kommit så mycket närmare andra.

Vilken låt påminner mest om det här sommarlovet? Despacito, helt klart!

Vad skiljer den här sommarlovet från förra? Känns som om tiden gått mycket snabbare i sommar. Och så känns det som att jag inte gjort så mycket, som förra sommaren fast jag egentligen gjort mera!

Grillade du mycket i sommar? Ja det gjorde jag. Eller det är nog Emilia som är grillmästaren i huset, haha.

Åkte du vattenskidor? Nej.

Kysst en främling? Nej.

Haft en sommarflört? Nej.

Gråtit? Ja, det kan man lugnt säga.

Skrattat tills du kissat på dig? Nej, men skrattat har jag nog, haha.

Tältat? Nej, fast jag hinner förstås ännu.

Varit vaken en hel natt? Joo, det har jag väl nog!?

Hånglat? Nej.


Fick du någon ny kompis i sommar? Ja, det fick jag.

Tror du att nästa sommarlov kommer bli bättre? Ja, det tror jag verkligen!

Sårat någon? Tyvärr ja.

Dansat mycket? Joodå, fast mest ensam hemma för mig själv, haha.

Gjort dig riktigt illa? Nepp.

Läst en bok? Joo, flera stycken.

Skickat fel sms med flit? Nej.

Suttit vid datan en hel natt? Inte en hel natt, men nästan.

Solat naken? Nej.

Fått utegångsförbud? Nej.

Varit i slagsmål? Nej, eller jaa med Emilia har det väl nog blivit lite slagsmål då och då, hehe.

Pussat någon utav samma kön? Joo.

Kysst någon i regnet? Nej.

Varit på festival? Nej, men önskar att jag skulle varit på Weekend.

Gått upp/ner i vikt? Upp, inte mycket men lite åtminstone. Fast jag klagar inte eftersom jag redan väger för lite.

Brännt dig? Nej.

Fått en ful bränna av tex kläder/ smycken? Jaa, har en ful rand mellan fötterna och benen, haha.

Varit utomlands? Nej, men skulle gärna besökt Sverige.

Gjort ett bra köp? Joodå, en hel del saker faktiskt. Men bästa måste nog vara objektivet till kameran.

Tagit upp kontakten med en gammal vän? Nej.

Sovit under bar himmel? Nej.

Vad kommer du sakna mest? Att få vaka så länge man vill utan att behöva stiga upp dagen efter. Och värmen förstås samt alla kvällslänkar tillsammans med Emilia. Och solnedgångar och sommarnätter med bästa vännerna. Kommer sakna en hel del saker!

Har du sommarjobbat? Joo, i början av sommaren.

listan härifrån

Likes

Comments