View tracker

Emilia var snäll och gjorde en cappucino till oss båda igår kväll.

I skolan har det spridits en förkylning och närmare halva skolan har varit sjukt. Nu har även jag och Emilia blivit drabbade. Jag är dock relativt frisk jämfört med Emilia som har både feber, snuva, hosta och halsont. Själv har jag endast lite ont i halsen, men det kan ju vara början till något värre. Hoppas inte det. Har en hel del planer nästa vecka som jag inte skulle vilja missa. Men från den positiva sidan är det bättre att vara sjuk nu än under provveckorna...

Imorgon blir det kanske ett varv till staden med Ida och Thea(?). Ska ha handlat ett par pumps och lösögonfransar. Sen får jag försöka att hålla shopaholicen inom mig styr, haha. Måste först se hur jag mår. Vill inte smitta ner någon annan helt i onödan. Får försöka mig på olika huskurer och se om det skulle hjälpa. Några bra tips?

//Nadja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilket klädesplagg skulle du aldrig ge bort?

Skulle nog aldrig ge bort min Odd Molly. Arbetade i tre dagar för att få den, haha. Finns många som tycker att jag är konstig som på riktigt åker till Tammerfors för tre dagar för en stickad tröja (okej, det var nog inte endast för det. Jag fick ju även en se hur pappa har det på sitt arbete och något nytt att pröva på). Vilket jag förstår ganska bra, men sån är jag. Är man fattig men modeintresserad så får man arbeta lite extra. Fast detta är förstås inte enda orsaken till att jag inte skulle ge bort den. Den är jätte varm och mysig och passar med exakt allt. Har man en dålig outfit-day så tar man fram sin Odd Molly och allt är löst. Shoutout till min Odd Molly!

//Nadja

Likes

Comments

View tracker

Idag har man fått öppna den tredje luckan i kalendern. Tiden går verkligen så himla fort. Hittills har jag endast hunnit sitta framför datorn och se på Criminal Minds och fixa "julkalender-inläggen". Mamma och pappa åker bort ikväll för att fira en av pappas vänner som fyller år. Så jag och Emilia stannar hemma och har filmkväll. Vi kommer antagligen se på nån mysig julfilm då jag har sån julfeelis idag.

Ska se om jag idag hittar inspiration att skriva om något speciellt. Så ska jag försöka få ihop ett inlägg, men blir det inte idag så får jag flytta det framåt till någon annan dag. Har ni några önskeinlägg?

bild från weheartit

//Nadja

Likes

Comments

Om du skulle få resa till tre platser, vilka skulle du välja och varför?

1. Paris - verkar som en härlig och mysig stad. Att få se eiffeltornet med egna ögon skulle vara en häftig upplevelse och att börja dagen med en croissant och kaffe i någon mysig café. Dessutom skulle det vara kul att pröva hur bra jag klara mig med den franska jag kan.

2. London - finns så mycket att se och uppleva där. Åka med de röda bussarna, se Big Ben och åka i London Eye. Besöka alla olika museum som finns där. Finns så mycket som jag inte ens vet om, som jag säkert skulle kunna besöka eller göra. Och en annan viktig sak är att få höra den brittiska engelskan på riktigt. Är svag för den "dialekten".

3. Kroatien - soligt och varmt - strand och hav. Behöver jag skriva något mera? Vill åka på solsemester nu med det samma!

bilder från weheartit
//Nadja

Likes

Comments

Nu tar jag fyra dagar lov från skolan. Så himla skönt. På elevhandledningen firade vi Finlands självständighetsdag med att lyssna på Finlandia-hymnen samt sjunga Vårt Land. Efter det for jag till Basecamp för att träffa Ida och Lotte. Var där en halvtimme ungefär tills jag började gå tillbaka mot skolan. Hade hålpass i en timme och avslutade dagen med förhör som gick helt okej. Efter förhöret fick vi ha land och stad, bra avslutning på en skoldag! Nu är det lov. Har inga speciella planer förutom på tisdag, då det traditionellt blir ett besök till farmors.

Nu ska jag sätta på en bra serie och plocka fram min lösgodispåse. Fredagsmys!

//Nadja

Likes

Comments

Vad önskar du dig till julklapp?

Hmm... har ingenting speciellt jag egentligen önskar mig. Blir glad för allt jag får. Men kan lista upp några saker:

1. En facescrub; min håller på att ta slut så skulle vara en riktigt bra present just nu!

2. "Hatad och älskad"; En bok som är skriven av bloggerskan Kissie (Alexandra Nilsson), de flesta är nog bekanta med henne.

3. Choklad; Jag menar, vem gillar inte tanken av att en konfektask fylld med choklad?

4. Pengar/Presentkort; Varje shopaholics favorit present, haha.

5. Nagellack; har så dåliga nagellack här hemma så nagellacks samlingen borde förnyas.

6. Mascara; min mascara håller också på att ta slut. Inte bra!!!

7. Vita ramar; har lite inredningsplaner, men skulle behöva (vita!) tavelramar!

8. Små vita krukor; en plus i kanten skulle vara om de innehöll en liten kaktus.


weheartit bild | en tillbakablick till julen 2013 då man fortfarande hade sitt blonda långa hår kvar

//Nadja

Likes

Comments

Lite december mys, såhär i mörkret.

Äntligen är denna långa dag över. Skoldagen började med att vi fick ha franska utan någon lärare, så vi tog det ganska lugnt. Vi fick även besök av tre Basecampare idag och de ska komma ännu imorgon också. Efter det hade jag hålpass. Fick förfrågan om att komma med och "presentera" skolan för niorna med två andra tjejer eftersom vi alla tre hade hålpass just då. Vi fick svara på lite frågor och berätta kort om skolan tills de "äkta" tutorerna kom tillbaka. Efter det har skoldagen varit normal. Fick reda på idag att vi måste klä upp oss då vi ska ha dimisson imorgon på elevhandledning. Har ingen aning vad jag ska sätta på mig. Kanske en kjol och nån finare tröja. Får se...

Nu måste jag ta och läsa till biologiförhöret som vi har imorgon. Wish me good luck!

//Nadja

Likes

Comments

Dag 1: Vilken/Vilka är dina favorit jullåt/ar?

//Nadja

Likes

Comments