Hejsan allesammans!

Ursäkta för att jag inte blogga nu igen på några dagar, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft orken att göra det. Har haft så mycket läxor och känt mig extra trött (vilket antagligen beror på detta kalla väder), så tanken på att blogga har inte ens dykt upp i mitt huvud, tyvärr.

Jag har inte direkt heller gjort någonting vettigt sen senast. Pluggat. Hade sett framemot den här perioden eftersom jag tyckte den verkade så "lugn", men njää, misstog mig nog lite. Har en hel del mera läxor än tidigare, men provperioden kommer vara enkel så åtminstone får jag någonting bra ut av det. Jag tänker inte heller lova nå bättre bloggning, för som ni antagligen märker själva, så har jag ganska fullt upp.

Imorgon är det åter igen fredag. Den här veckan har bara susat förbi. Helgen inleder jag med en besök till staden tillsammans med farmor. Vi ska handla lite tyg och sånt. Ska bli jätte kul eftersom det börjar vara ett tag sen vi hittade på någonting tillsammans.

Önskar er alla en underbar helg! Kramis!


- Nadja

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

På bilderna ser ni en väldigt bra sammanfattning av vad jag hållit på med de senaste dagarna. På torsdag slutade min skoldag redan halv 2, så då blev det äntligen lite gym efter en väääldigt lång paus. Märkte nog direkt att min kondition och styrka blivit en hel del sämre, så det blir att arbeta sig tillbaka nudå 😜.

Idag efter skolan åkte vi med tjejerna till Kokkola för att bowla. Först blev det mat vid Rax, lite shopping och så bowling i en timme. Måste säga att det gick förvånansvärt bra idag för min del. Brukar annars vara sämst på att bowla, men lyckades till och med få till en strike idag.

För övrigt rullar vardagen på med skolan. Har fått använda mig av mammas dator i skolan (& hemma) nästan hela veckan eftersom min egen är i Vasa hos min farbrors. Trivs inte alls med mammas dator, så jag hoppas att jag får min egen tillbaka i början av nästa vecka. Är bara så glad över att jag hann rädda alla mina bilder och dokument. Hade alla mina bilder försvunnit hade jag verkligen inte vetat vad jag skulle göra.

Nu ska jag se på serie och bara ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon och på söndag är blir det två fotograferings dagar eftersom jag fått uppdrag att fotografera vinter bilder. Jätte spännande och känner mig jätte ivrig över att ha fått en lite seriösare fotograferings jobb!

- Nadja

Likes

Comments

Smink / Utan smink - var både ett svårt och enkelt val eftersom som jag trivs med båda, men blev tillslut smink eftersom jag ändå majoriteten av tiden har smink på mig.

Sommar /Vinter - Sommar alla dagar i veckan! Allt snö och kyla skulle få försvinna nu och bytas ut mot grönt gräs, färggrranna blommor och varmt väder, tack!

Sjunga / Dansa - hade bra kunnat välja även sjunga, men eftersom jag har verkligen har långt ifrån en bra sångröst (Emilia tog åt sig alla de generna😒), så väljer jag dansa eftersom det är jag åtminstone lite bättre på. Men hade gärna velat kunna sjunga.

Julafton / Födelsedag - Helt klart julafton. Har ju nämnt det många gånger tidigare att det är min favorit tid. Så härligt då familjen samlas och firar tillsammans.

SIngel/ Förhållande - Just nu väljer jag enkelt singel. Men är förstås inte helt emot förhållande heller ifall jag skulle finna någon, men målet är att satsa på mig själv, skolan och vännerna iår😊.

Rosa / Blå - Har länge tyckt om färgen blå. Eller rättare sagt ljusblå, inte de mörka nyanserna. Det är någonting väldigt lugnande och behagligt med den färgen. Jösses, vad harmonisk det blev 😜.

Bok / Tidning - Bok! Har blivit så dålig på att läsa böcker sedan jag började gymnasiet. Jag har helt enkelt varken tid eller ork att sätta mig ner och läsa en bok längre. Borde kanske ha som mål detta år att också läsa mera böcker!?

Skola / Lov - Det här är förstås varierande. Då jag är i skolan så finns det nog ingenting man väntar mera på än att få lov. Men jag vet också att jag saknar skolan mer då jag är på lov. Redan på söndag känner jag mig oftast så uttråkad att jag bara längtar tills vi börjar skolan igen. Väl i skolan väntar jag förstås mera på helgen😜

Häst / Ponny - Är inte så intresserad av det här med hästar och ponnyer, men hade jag valt så hade jag valt ponny. De är verkligen så söta, speciellt sånadär mini ponnysar!

Mamma / Pappa - utan tvekan båda två. Jag har världens bästa föräldrar ❤.

Kjol / Klänning - Gillar nog att ha båda, men hade nog ändå valt klänning före kjol. Börjar sakna sommaren så mycket när jag skriver den här listan...

Levande ljus / Lampor - Jätte mysigt med levande ljus, ja. Men jag har mycket hellre lampor faktiskt. Nu menar jag inte sånadär stora taklampor, utan t.ex. olika mysbelysningar. Min syster är tvärtemot hon har ljus i varje vrå och hörn i sitt hus. Släktas åtminstone inte henne i den fronten 😜.

Rida / Baka - trivs nog bättre i köket än på hästryggen. Har alltid gillat att baka och laga mat så detta blev ett enkelt val.

Katt / Hund - Är nog både lika mycket hund människa som jag är katt, men sen vi skaffade Teddy har jag nog blivit en gnutta mera katt människa. Men drömmen är nog fortfarande att nån dag få en hund också 😍

Gina / H&M - Hittar nog mycket enklare kläder på Gina än på H&M. Förrut var det snarare tvärtom, men nu för tiden passar Gina kläder bättre in på min stil.

- Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

De senaste dagarna har inte riktigt varit mina dagar. Har varit så stressad och det känns som om jag bara mötts av motgångar. Men jag ska ta nya tag, så ska det nog börja gå mot lite bättre tider igen. Hela helgen har jag varit extremt sur och irriterad vilket nog dels berott på att jag varit stressad inför psykologi provet samt att Petra åkte iväg tillbaka Schweiz på samma veva. Har märkt att det förutom psykiskt att det även tärt på kroppen fysiskt. Jag som typ aldrig har huvudvärk har haft de nu i många dagar. Det gjorde inte saken bättre att min dator började krångla igår och nu måste den till min farbrors och fixas. Då gick nog droppen för mig och alla känslor bara vällde ur mig 😜. Som tur byter vi period imorgon och jag kommer ha en väldigt lugn schema samt provperiod så då får jag vila lite. Önskar ibland att jag inte var en sån "prestationsprinsessa" i skolan. Filosofi satsade jag noll på, och jag sa att jag totalt skiter i hur bra eller dåligt det går eftersom ämnet intresserade mig noll. Men nu då jag faktiskt fick ett lite sämre vitsord känner jag direkt ångest och ångrar mig att jag inte lade ner lite mera tid på det. Någon som har tips på hur man kan få bort den här pressen från en själv?😜

Detta var det jag hade på hjärtat idag. Återkommer nästa gång med en lite positivare inlägg igen. Imorgon börjar ju dagen redan bättre med en sovmorgon. Så skönt. Äntligen får jag även ha matematik. Och ja, jag är en av dem som gilllar matte 😜. Fast det beror nog lite på läraren också, men denna period har jag en av dem bättre så då brukar matte oftast bli ett intressant ämne.

Nej, nu ska jag sluta skriva och börja läsa inför studentskrivningarna. Endast två och en halv månad kvar tills jag sitter där i idrottshallen och skriver första "seriösa" provet. Börjar jag vara nervös? Ja, minsann 😊.

- Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Gårdagens biologi prov gick bra. Var nog en del frågor som jag missförstod mig lite på och de blev ganska fel, men det är frågan om några få poäng så det är lugnt 😜. Märktes att jag hade läst bra den här gången. Hade delat läsningen på fyra dagar och läst två kapitel per dag och det lönar sig nog. Började läsa på psykologi provet idag som jag har på måndag och känner redan hur stressad jag är... Men nog ska det väl också gå riktigt bra hoppas jag.

Igår var det också en ganska jobbig dag eftersom det var sista dagen Petra var i Finland. Imorse åkte hon iväg tillbaka till Schweiz. Spenderade fredagkvällen hos henne och tog farväl. Kändes mycket jobbigare den här gången än första gången hon åkte iväg. Men det är ju bara 138 dagar kvar och så ses vi på nytt igen. Inte så hemskt länge.

Idag började dagen med en snabb stadsrunda. Sen har jag ansökt om lite sommarjobb här och där. Har så mycket mera möjligheter nu då jag får körkort. Lär nog behöva pengar i sommar för har förstått att det inte är så billigt att vara bilägare 😜. Resten av kvällen ska jag läsa psykka, vilket känns väldigt segt och tråkigt men det som måste göras, det måste göras.

Kram!

- Nadja

Likes

Comments

Hallojsan!

Är så himla trött just nu, men har en hel del tankar i huvudet efter den här dagen som jag tänkte att jag kunde dela med mig av. Antagligen kommer den här texten blir helt flummig, men jag hoppas ni ändå begriper någonting jag pratar om 😜. Jag satt precis och läste biologi (har prov imorgon), men tillslut började bara bokstäverna hoppa runt och bli alldeles suddiga så det fick räcka för ikväll...

Idag hade vi besök av tidigare KG-studeranden som berättade om hur det är att studera på universitet. Vi fick välja två olika grupper att lyssna på. Jag valde förstås pedagogik men även logopedi & tradenom. Var intressant att få lyssna på allt om hur det är att studera på universitet, om inträdesprov, att skaffa lägenhet etc. Kändes som om jag blev desto säkrare på att det är klasslärare jag en dag ska bli.

Men på samma gång började jag fundera över vad jag tänkte göra ifall jag inte skulle komma in? Har såklart tänkt den tanken förrut, men nu är det liksom ett och ett halvt år kvar tills jag har studenten och redan före det borde jag veta till vilka platser jag tänker söka. Jag har alltid varit stensäker på att det är till Vasa jag ska och studera pedagogik, men hur ska jag göra ifall jag inte kommer mig ända dit? Jag har förstås andra yrken som jag kunde tänka mig att studera till, men det skulle nog blir en stor besvikelse ifall jag faktiskt aldrig blev klasslärare.

Jag har aldrig haft nån intresse som jag varit riktigt passionerad i eller som jag känt att "detta är min sak". Visst, jag har bloggat i flera år och gillar att fotografera men känner ändå inte att det är något jag brinner för. Det jag brinner för är att stå framför en klass och undervisa. Att få funderar och planera olika projekt jag skulle kunna ha åt en klass, eller hur jag bäst skulle förklara en viss sak för att precis alla skulle kunna förstå.

På samma gång blir jag rädd att ifall jag kommer in och börjar studera där, så kommer jag plötsligt märka att detta inte alls är yrket för mig. Eller att jag inte alls trivs i skolan eller staden. Såna här tankar är säkert helt vanlig och jag är antagligen inte den enda som tänker så 😜. En annan sak som lite gnager i mitt samvete är det att jag kanske stängt dörren för andra möjligheter. Jag har alltid vetat vad jag velat i framtiden, men kanske det finns nån helt annan yrke som jag skulle trivas desto bättre med, men jag väljer att blunda för det eftersom jag inte vill bli osäker på mitt val.

Såna här tankar kretsar runt i mitt huvud såhär en vanlig torsdagkväll. Men jag känner ändå inte nån stor oro eller ångest över detta eftersom jag lever på att allting fixar sig på ett eller annat sätt. Dit vart jag är menad att hamna det är dit jag kommer hamna, vare sig det blir klasslärare eller inte 😊.

Dagens höjdpunkt har ändå helt klart varit det att jag och Susan har nu fastspikat ett datum för när vi ska åka till Schweiz. Vi har redan bokat hotell och ska inom kort beställa flygbiljetter. Är så ivrig att det inte ens går att beskriva. Detta är någonting jag snart väntat på i 10 år och nu blir det äntligen sant; jag får åka mot varmare breddgrader 😍! Nu är det bara att hoppas att tiden ska gå snabbt så vi får åka iväg. Tänker dock inte ljuga, är nog lite nervös inför flyget 😜. Men det ska nog gå riktigt bra det också!

- Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har vi (jag och Emilia) tillsammans med våra kusiner haft vårt årliga träff (fastän det nog hunnit bli 2018 redan, men bättre sent än aldrig). Vi hade bestämt oss för att baka cupcakes den här gången och det lyckades riktigt bra. Vi pysslade även lite etiketter för att få den här "artsy-känslan", haha. Efter att vi bakat läste jag några böcker för S. Mysigt att få läsa samma böcker åt henne som farmor läste åt resten av oss när vi också var små😃! Jag och Emilia hann dock inte vara så länge där eftersom jag har två prov att läsa till samt en presentation som ska förberedas. Har gjort en av de tre sakerna, men känner ändå ingen stress över det ännu. Jag gör det jag hinner idag😊. Var även idag och hämta två försenade julklappar från posten. Det tog väldigt lång tid innan Adlibris ens hade skickat iväg mitt paket (som jag beställde mer än en vecka före jul), så därför får jag överraska syskonbarnen lite senare med ännu mera julklappar.

Känner inte alls för att åka tillbaka till skolan imorgon. Ser dock framemot kvällen som kommer spenderas tillsammans med Petra, Susan och Maria. Lite osäkert vad vi ska hitta på, men tiden lär väl visa 😉. Jag och Susan kommer även beställa vår resa till Schweiz😍. Jag tog en kort paus från läsandet ikväll och kollade lite hotell och flyg. Billigt blir det nog inte men helt klart värt det!

Nu ska jag snart äta kvällsmål, borsta tänderna och sen blir det nog läggdags. Har redan första lektionen imorgon en presentation. Välkommen tillbaka, liksom😜...

- Nadja

Likes

Comments

Halloj!

Första dagen av 2018. Känns verkligen inte som om det skulle ha bytt år, så kommer antagligen skriva 2017 x antal gånger innan jag lär mig att vi redan är ett år framåt 😜.

Nyåret firade jag i Terjärv. Allra först kom V och plockade upp mig här hemifrån och så åkte iväg mot Heidis. Där fixade vi oss snabbt, drack lite vin och traskade sedan iväg mot lokalen. Hade en jätte trevlig kväll och var kul att få träffa en hel del vänner som jag inte råkat på flera månader. Runt en klockan tre for jag, Alex och Thea till Alex villa eftersom vi hade bestämt oss för att sova där. Vi satt och prata ännu i några timmar tills vi tillslut somnade. Typ bästa som finns; att sitta uppe efter en fest och bara prata om allt och ingenting!

Började detta år med att läsa till prov samt förbereda presentation. Trodde inte jag skulle få det gjort eftersom jag kände att motivationen låg under noll, men förvånansvärt nog så har jag varit ganska duktig, om jag får lov att säga det själv 😄. Kanske det faktiskt är "new year, new me". Nä, skämtåsido anledningen bakom är nog den två veckor långa pausen från skolan. Det är verkligen viktigt med lite längre pauser då och då eftersom det gör att man orkar lite bättre sen.

Sista dagen av lovet är imorgon och den spenderar jag hos farmor. På onsdag är det att möta verkligheten igen och kämpa på de sista månaderna ännu. Har känsla av att det kommer gå riktigt bra 😉.


- Nadja

Likes

Comments