Hejsan!

Gårdagen var en lååång dag. Vaknade klockan fem och fick inte nån sömn så kolla lite serier tills klockan halv åtta då jag börja ställa mig för kursen. Kursen var två timmar lång och vi gick igenom lite om vad Power Club går ut på. Fick även reda på att jag på lördag ska på en till kurs till Vasa. Så det ska blir roligt har jag på känn.

Efter kursen for jag och köpte blommor och sen hem och fixa mig. Klockan två startade vi mot storasysters och när vi kom fram blev bjudna på en hel del gott, haha. Kommer inte äta tårta på ett bra tag.

Idag åker vi hem igen. Ska ta det lugnt bara och förbereda mig för coopertest imorgon. Taggad? Nej!

///Nadja

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Äntligen är provveckorna över. Usch vad det har varit tungt. Hoppas verkligen att jag får godkänt i kemi så jag slipper tänka på det nåmera, haha. Tog och vaknade klockan sex idag för att läsa till provet och skippade bildkonsten. Kände att jag verkligen behövde den där extra timmen. Men nu byter vi period och schema. Härligt! Kommer läsa finska, matematik, engelska, musik och psykologi. Och även gymnastik och bildkonst.

Är såå trött just nu. Men blir det nå sovmorgon imorgon? Nej, nej, har en kurs/grundutbildning för att bli ledare för Power Club. Det ska dock blir jätte roligt och så får man även lön. Efter kursen ska jag snabbt hoppa i duschen, sminka mig och så kör vi mot storasysters eftersom hon fyller år. Även lilla J (storabrors dotter) fyller redan 5 år. Alltså det känns sjukt att hon snart börjar skolan liksom?? Det var ju igår hon föddes. Tiden går verkligen snabbt!

Det var väl det jag hade att skriva idag. Nu ska jag tvätta bort smink och borsta tänderna och sedan sova. Godnatt och sov gott!

///Nadja 

Likes

Comments

Hello!

Har en hel del saker att skriva men det som jag nog allra mest vill skriva om är att jag övervunnit min höjdrädsla igår. På fysikpasset skulle vi till vattentornet för att experimentera lite och det innebar även att vi skulle trappa ända upp. Först tänkte jag, nej jag stannar här nere. Men sen märkte jag att alla andra var ivriga och ville upp. Och jag ville ju inte vara den enda som lämnade kvar så jag teg och följde med alla andra. Det gick riktigt bra att trappa upp för trapporna fast jag satt och mumlade för mig själv att inte titta ner, haha. När vi trappat i vilket kändes som en evighet så kom vi fram till en dörr. Tänkte att äntligen är vi uppe men nej... Den dörren ledde till ett kolmörkt rum med ännu mera spiraltrappor. Desto högre upp jag trappade desto mörkare blev det. För en sekund stannade jag och kände att nej jag vill inte längra hänga med. Men jag kunde inte backa ur nu heller då det var fullt med folk bakom mig haha. Men som tur tände någon lampan just i den sekunden och så kände jag att jag ska klara det här. Och till slut kom jag upp. Var nog lite skakigt men kände mig mest stolt!

Där hade ni en detaljerad berättelse om min resa till toppen av vattentornet. Det låter kanske lite hemskare än vad det egentligen var, haha.

Idag skrev jag då religions provet och det känns som om att det gick ganska bra. Är lite osäker om jag förstod essä fråga rätt men åtminstone fick jag skrivit ner en hel del. Så som jag trodde hade jag varit nervös helt i onödan. Satt i två och en halvtimme med endast en två minuters wc-paus och bara skrev och skrev så trodde min hand skulle ge upp i slutet, haha. Men tyckte det var rolig att se att man faktiskt har lärt sig sådär mycket om ämnet. 

Nu är det då bara kemi provet kvar. Har den redan på fredag och känner att det inte kommer gå så bra. Har försökt läsa idag men har verkligen inte hittat motivationen. Så får se nu hur det blir. Får åtminstone försöka mitt bästa.

Xx//Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Ville bara hälsa godnatt. Min huvud är helt slut efter att ha suttit i flera timmar och repeterat religion. Är så nervös för detta prov men tror nog att det är helt onödigt. Det finns ju omtagning! Och tror nog att det kommer gå bättre än jag tror :)!

Hur är det utanför skolan då? Bra antar jag. Har nördat Criminal Minds i några dagar nu då jag tagit paus från läsningen. Och så har jag drabbats av en hemsk tatuerings feber. Alltså en riktigt allvarlig en. Vill så himla gärna göra en när jag fyller sjutton år men har inte fått mamma och pappa övertalat ännu... Skulle isåfall skriva Hope på vristen eller en fågel på underarmen. Håller tummarna att mamma och pappa går med på det om jag lovar att betala den själv.

Nej, nu ska jag släcka datorn och lamporna och vänta på att John Blund hittar hit till oss.

Godnatt sov gott!

Likes

Comments

HISS

1. Böcker

Har kommit in i en sån period att jag läser mycket böcker. Eller så mycket jag bara hinner. Tycker det är så himla mysigt att sitta under en filt, läsa en bra bok och bara njuta av värmen. Det är så himla annorlunda att läsa en bok än att se på en film. Man kommer så mycket närmare karaktärerna och man kan själv skapa en bild av dem. Mysigt är nog det ordet som beskriver läsningen bäst.

2. Kappor

Vill så himla gärna ha en vinterkappa just nu. Och ska absolut ha en till vinter. Tycker det är så himla classy med ett par svarta boots till. Och så ska vi inte glömma den fina handväskan och vips så har du outfit on point. Så fort pengar ramlar in i bankkontot ska jag klicka hem en!

3. Gina Tricots byxor

Tack, tack till Gina som tänker på oss flickor som är lite smalare och kortare, som aldrig hittar ett par byxor som passar både på längden och bredden. Alex - jeansen är verkligen en gudagåva. Bekväma och sitter bra hela dagen. Hissar verkligen och detta är inte sponsrat utan helt mina egna åsikter!

4. Dagar då allt känns bra

I diss delen skrev jag om dagar då allt går dåligt men såklart finns det dagar då allt bara flyter på och man känner sig så där extra glad då man kommer hem från skolan. Man får den där extra energi kicken och känner att för stunden är allt bara bra och livet leker. Det kan vara att man har haft det lite extra roligt med kompisarna, att ett prov har gått bra eller man bara har fått höra något som fått en att bli glad. Så håller sig gläjden resten av dagen. Såna dagar borde det finnas mera av!

Likes

Comments

DISS

1. När man inte är nöjd med det man beställt.

Ingen skillnad om det är ett klädesplagg, ett par skor, en telefon eller kamera. Besvikelsen är alltid den samma. När man klickat hem något från nätet utan att ha sett det i verkligheten och man väntar och väntar på att paketet ska anlända. Men sen när den äntligen hittat fram och man öppnat den, så är den en besvikelse. Detta hände mig igår. Hade beställt hem en stickad tröja men när jag prövade den såg den stor och påsig ut, så jag bestämde mig för att den får åka tillbaka.


2. Ta med datorn till skolan

Med den nya läroplanen som vi har i Finland så ska vi millenium och senare födda ha det mesta undervisningen mera eller mindre digitalt. Tycker verkligen det är jobbigt. Datorn tar så mycket rum i väskan och den väger verkligen 10 kilo. Usch nä skulle bra klara mig utan den. Men ska man se det från den ljusa sida så att skriva essä prov på datorn är åtminstone mycket enklare än att skriva för hand.

3. Ios 10:s emojis

Har inte själv uppdaterat till Ios 10 och kommer antagligen inte att göra det heller. Efter att ha hört att emojisarna ändras så googlade jag upp det för att se om det faksiskt blivit sämre. Och ja, det har det. Tycker inte alls att det ser ut som "Ios material". En del av dem ser ut som om de är från typ början av 2000 talet och inte nått som man designat 2016.

4. Dagar då det känns som om allt är emot en.

Alla har nog upplevt den här dagen då det känns som att det bara kommer emot motgångar. Vad man än gör så blir det inte bra eller så sker det inte problemfritt. Så får man värsta ångesten och vill bara att dagen ska ta slut och man ska få krypa i sängs för att sova och vänta på en ny dag. Men som man brukar säga så är dina värsta dagar också endast 24 timmar långa.

///Nadja

Ps. Hiss - delen kommer i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Hejsan!

Åh härliga fredag och helg är här. Skolan gick riktigt snabbt idag. Skrev franska provet klart på 20 minuter så hade en 2 timmars hålpass efter det. Satt och kolla lite videobloggar och serier.

Hade även en läsförståelse idag på elevhandledningen, för att kolla om vi har nå svårigheter med läsning och skrivning. Det gick nog inte så bra, så får se nu hur det blir. Men vet nog att jag inte har läs eller skrivsvårigheter.

Till en helt annan sak men har sån himla ångest över mitt hår haha. Alltså ångrar verkligen att jag klippte det såhär. Är inte alls nöjd och tycker att det började se mycket mera slitet ut nu än förr. Men det skulle kunna vara värre, haha. Kände bara för att skriva av mig!

Xx//Nadja

Likes

Comments

Hejsan!

Igår skrev jag då första provet i gymnasiet. Vi fick lite motgångar i början. Planen var att vi skulle göra vår första digitala prov, alltså skriva det på datorn. Alla fick det att fungera men problemet var att det inte fanns nå nätverk i fysiksalen, så det blev slutligen en traditionell prov med papper och penna. Tyckte provet var lite svår och kände efter provet att det inte gick riktigt bra. Trodde jag skulle få typ en sexa eller sjua men vi fick ut proven redan idag och det visade sig att det gått mycket bättre än jag trott. Så fick komma hem med en 9-. Så riktigt nöjd och lättad är jag... Imorgon har jag franska prov. Det känns lite säkrare eftersom jag tycker jag kan språket ganska bra.

På lördag ska jag läsa till prov (surprise). Men på kvällen far jag till byn för att fira Thea, som redan skrivet. Ska blir riktigt kul, har inte sett varken Ida eller Thea på hela veckan, då Ida varit till Sverige på skolresa. Så ska bli roligt att höra hur hon haft det.

Nästa vecka är en vanlig skolvecka med tre prov. Men på helgen ska vi med familjen till storasysters och fira hennes födelsedag.

//Nadja

Likes

Comments

Hello!

Måste bara få skriva att det har varit super härligt väder här i Finland idag, eller åtminstone i Österbotten. Solen skiner och det är ganska varmt.

Hinner dock inte vara så mycket ute och njuta eftersom jag just kommit fram till att jag har en hel del prov att läsa till. Blev lite stressigare än jag trott, haha. Får njuta av solen genom fönstret istället.

Idag efter skolan blev det kaffe dejt med mamma på bensinstationen här i byn. Mysigt!

Nu ska jag återgå till läsandet. Motivation är faktiskt på topp!

Ha det bra!

Xx//Nadja

Likes

Comments