Med handen på hjärtat. I början av resan var jag hur lycklig som helst. Vädret var varmt, allting var nytt, staden samt motorvägarna var fantastiska att köra på, men allra främst var människorna otroligt trevliga. Det sistnämnda märkte jag ganska snabbt att det endast var männen. Jag tyckte det var underhållande till en början eftersom jag inte är van den sortens uppmärksamhet med tanke på att jag endast befinner mig i Piteå stad. Jag använde uppmärksamheten till min fördel genom att exempelvis inte behöva betala lika mycket för det jag skulle köpa (det var dem som erbjöd) samt få onödigt mycket hjälp. Tyvärr slutade i princip varje möte med att den motsvarande frågade om mitt nummer. Det var som sagt inte hela världen till en början, men med tiden blev jag riktigt less, irriterad och till och med arg. Till slut kunde jag inte ens gå en kilometer utan att någon försökte få min uppmärksamhet. Jag säger absolut inte detta för att skryta, jag är inte en sådan person. Utan jag förklarar bara hur jag kände under tiden jag var där. Det kändes som att ingen kunde hjälpa mig utan att själv få någonting utav det. Jag kände mig utnyttjad. Som att jag var ett objekt männen kunde vissla samt kalla till sig när de ville. Det kändes som att de inte förstod att jag är en person och bara för att jag går själv så kan de "passa på" att fråga mig. Det är en utav anledningarna till att jag höll mig inne ganska mycket de sista dagarna. Jag hade en hemlängtan som jag under en viss tid hade försökt stöta undan. Jag var liksom i Los Angeles, staden jag drömt att åka till i flera flera år. Varför skulle jag klaga och för den delen längta hem? Tyvärr var det sanningen. Jag ville hem till mamma och pappa, till staden där ingen ger mig en sådan uppmärksamhet, till lägenheten och till Malin. Till mina gamla rutiner helt enkelt. Nu kändes det som att mina pengar endast gick åt att köpa saker som jag måste: mat, vatten, parkeringsplats m.m. Det hade dessutom redan gått väldigt mycket pengar, så det kändes onödigt att det ständigt behövde spenderas mer när det var emot min vilja. Det var denna dag jag accepterade mina känslor, att det var förståeligt och okej att känna som jag kände. Det kanske låter som att jag gör en stor sak av det hela, men det var någonting som ändrade mitt tankesätt, eller rättare sagt förstörde det jag tidigare tänkte. Från och med denna resa så har min själ vänt sig ut och in varje gång jag en tänkt tanken om någon kille/man. Jag tror däremot att i princip allting händer av en anledning och jag har inget vidare problem med mitt nya tankesätt. Nu fokuserar jag 100% på mig själv och det känns faktiskt riktigt bra.

Dagen: Jag tog äntligen tag i att betala p-boten, köpte en Adidas t-shirt till Malin, åt på Blue Sushi som förvånansvärt var godare än förra gången, pratade med Sanaz, tog en välbehövlig powernap, köpte fyra par skor och såg Get Out på bio. Biosalongen var sinnessjukt stor och filmen var helt klart sevärd! Den var rolig, läskig, spännande, vrickad och bra på en och samma gång. Ovanligt att fånga in allt det i en och samma film om ni frågar mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

25:e

Detta blev en väldigt lugn dag. Jag åkte inte längre bort än 10-15 minuter och åt på samma ställe två gånger.

Jag tog en sovmorgon för första gången. Riktigt skönt eftersom det vanligtvis blev sena kvällar och tidigare morgnar. McDonald's har jag aldrig riktigt hurrat för, men så bestämde jag mig för att testa i LA för att se om det var någon stor skillnad i jämförelse med Sverige. Låt mig säga er att Sverige måste använda sig av sitt eget recept. Himlars gudar vad goda stripsen var. Efter det körde jag till downtown för shopping. Jag fick med mig lite underkläder hem från C to the alvin.

Jag levde för stripsen så jag var tvungen att äta där igen haha.

26:e

Jag åt hotellfrukosten i sista sekund, lite senare än så faktiskt haha.

Körde sedan till samma nagelsalong för att göra nya naglar. Jag fick samma kvinna igen och hon var så trevlig. Verkligen genuint trevlig.

Körde till Hollywood för att köpa lite Adidas-kläder. Såklart är hela Hollywood stängt på grund av Oscars-galan. Jag såg att det ändå var "vanliga" människor som tog sig igenom en säkerhetskontroll. Jag kommer nära säkerhetsvakterna och just då jag skulle gå igenom så insåg jag inte att det inte var en folksamling, utan en kö. En kö till röda mattan där skådespelarna/skådespelerskorna kliver ur sina bilar. Ordningsvakten frågade då om jag hade stått i kö eller om jag just hade kommit. Jag med mitt otroliga samvete säger det sistnämnda. Först och främst hade alla sett att jag hade "trängt" mig och sedan hade jag ingen aning om när kändisarna skulle komma. Jag åkte istället till Blue Sushi i närheten. ALLTSÅ. Det är utan tvekan det absolut godaste sushi jag någonsin ätit. Det kom på rullande band och så fick man välja vad man ville ha. Färgen på tallriken indikerade priset. Sushi var inte det enda, utan det fanns andra asiatiska maträtter samt efterrätter.

Väl tillbaka på hotellet så bytte jag om och tog en promenad med en pod i lurarna till en park 15 minuter bort. Det var trevligt, folk spelade fotboll och åt mat m.m. Tyvärr tog jag tydligen inga bilder på det märker jag nu. Det verkade som att detta område var väldigt mexikanskt eller spanskt. Innan jag gick tillbaka stannade jag för lite mat i magen.

Oscars-galan fick vara kvällens sysselsättning. Jag har aldrig sett en gala från början till slut live på tv så det var på tiden. Jag tyckte Kimmel gjorde ett bra jobb och allting flöt på som det skulle. Tills det sista och absolut största priset, Best Picture, skulle delas ut såklart. För er som missat så sa de att La La Land kammade hem priset, men när det crewet gick upp för att tacka så visade det sig att det var Moonlight som hade vunnit. Jag trodde verkligen det var ett skämt och satt och gapade i 40 minuter. Nåväl, det hände, folk har reagerat. Det jag tyckte var mest synd var att Moonlight inte fick den uppmärksamheten de skulle ha fått. Det är ändå det största priset du kan få inom filmvärlden och så lades allt fokus på att de sa fel istället för att de vann. Aja, jag blev ändå glad eftersom jag inte tyckte La La Land var bra. Fast Hidden Figures hade mer än gärna fått kamma hem priset.

Likes

Comments

Körde till Hollywood för lunch och shopping på Hollywood and Highland Center. Jag lunchade på ett sushiställe och Sanaz var med i lurarna en stor del av vistelsen.

Haha när jag går på Hollywood Boulevard så ser jag en man som ska föreställa Edward Scissorhands. Coolt tänkte jag, dock var jag för upptagen med att skåda Christinas stjärna för tredje gången haha. Kom ihåg att de har avspärrat för Oscars-galan + att det är mitt i Hollywood så det är människor överallt. Helt plötsligt drar han knivarna hastigt mot varandra och går fort mot mig. Jag skriker för kung och fosterland jag skojar inte. Alla stannar upp och kollar på mig som att jag är den konstiga haha. Hur som helst var han väldigt trevlig och hade tydligen bott i Sverige ett år.

Jag körde till Santa Monica Pier för att se solnedgången eftersom mitt och Linns försök inte gick sådär väldans bra. Jag strosade runt på stranden samt piren och stannade upp när jag hörde en fiol. Ni har säkert sett videos på sociala medier där en fiol spelas till instrumentala versioner av kända och moderna låtar. Jag tror det är ganska vanligt. Mannen som spelar heter i alla fall Daniel Morris och var sinnessjukt duktig. Fiol är inte min grej, trots att jag spelade det under lågstadiet, men han gjorde det verkligen bra. Jag fällde till och med någon tår för att det var så vackert. Jag köpte hans CD-skiva, men "tyvärr" var han så himla mycket bättre live än inspelat. Vilket kanske är bra? Hellre det än tvärt om i alla fall.

När jag skulle gå tillbaka till bilen var parkeringsvakterna endast en bil ifrån min och jag hade överskridit tiden. Tack och lov att jag slapp ännu en parkeringsböter, det räckte gott och väl med en! Jag körde sedan mot Arclight för att se den omtalade La La Land. En del låtar tyckte jag var riktigt svängiga och vackra, men själva filmen var faktiskt ingenting alls för mig. Ovanligt att jag ratar det som är hyllat. MEN bio är fortfarande fantastiskt vilket som!

Likes

Comments

Strax efter halv åtta på morgonen körde jag till Long Beach för att hämta upp Pasi. När jag väntade på honom smäller det på biltaket och jag rycker givetvis till. Satan tänker jag eftersom jag inte vill upprepa den senaste gången jag och Linn lämnade in bilen. Jag går ut och tittar, men det var ingenting? Sedan ser jag den största kotten jag någonsin skådat. Den var nästan lika stor som mitt huvud, sinnessjukt stor. Det var tydligen en trädkrona just ovanför bilen med de gigantiska kottarna och den hade ramlat ner. Tur haha.

Denna dag spenderades på Disneyland:

Vi hade tur med vädret. Det var inte särskilt varmt, men himlen var blå och solen var framme. På bilden till höger ser ni vagnar. Från garaget och säkerhetskontrollen så kör de in oss i själva området.

Man kunde välja mellan Disneyland, Aventure Park eller båda. Den sistnämnda är där karusellerna är, men vi valde den första.

Här är det ubåtar som kör omkring de besökande. Kön var däremot ingenting att skämta bort så vi hoppade över det. Det var dock en väldigt fin utsikt!

Vi hittade en karusell där kön inte var över en timmas väntan, eller det trodde vi i alla fall. Självklart var kön "gömd" i själva berget som ni ser på bilden i det övre vänstra hörnet. Det var däremot värt väntan för vi trodde att det synliga stupet var det enda, men det var ett i det mörkret också. Absolut en av höjdpunkterna under Disneyland-vistelsen. .

Efter allt vandrande åt vi lunch. Detta är mer än en normal portion, men jag tror ändå detta är det minsta jag har fått serverat. Med andra ord får man minst tre middagar i mängd för varje måltid.

Efter lunchen bestämde vi oss för att köra bil på ett järnspår. Haha jag fick köra och Pasi fick fota och filma. Jag som följer regler från första bokstav till sista blev lätt stressad när Pasis mål var att köra in i framförvarande. Haha, kul var det i alla fall.

Och så händer det sjukaste. Vi försöker hitta toaletterna och när vi hittat rätt, utan att veta om det, så kommer en lång svart man ut. Jag kände igenom honom direkt och visste vem det var, men jag kom inte på namnet. Då slår jag på Pasis arm och säger "Det är ju han!!". Han hade tydligen inte sett honom, men så påminde han mig och sade Kobe Bryant. Vi såg alltså Kobe Bryant på Disneyland. Vad är ens oddsen? Jag skulle vilja ha min reaktion på film, för jag såg nog inte starstrucked ut, bara väldigt förvirrad med stirrande ögon haha. Vi köpte glass och försökte hitta honom igen utan framgång.

Vi körde tillbaka till Long Beach för att lämna av Pasi en sista gång. Alltså det området är lätt någonstans jag skulle kunna bo. Det var så fridfullt och harmoniskt. Jag skulle nog inte klara av att bo i staden Los Angeles överhuvudtaget, utan precis som Long Beach - en stad utanför. Hur som helst var trafiken p.r.o.p.p.a.d. Det tog med en timma extra att ta mig tillbaka.

Jag åkte till en Adidas-affär, som vanligt till min besvikelse hade ett riktigt taskigt utbud. I går när jag pratade med Towa berättade i går att i princip alla Adidas samt Nike affärer har endast sportkläder, om man vill ha de "vardagliga" så måste man åka till återförsäljningsaffärer. Om jag bara visste det när jag väl var där. Fast det var lika bra för mitt bankkonto.

Likes

Comments

Utbildningen på Swedbank blev tyvärr uppskjuten, så jag har tillfälligt börjat på en ny arbetsplats, Paltmakarna. Ganska risky om ni frågar mig eftersom det är en utav mina absoluta favoriträtter. Jag måste för övrigt lära mig klockan eftersom jag kom dit och undrade vart min kollega var, men det var jag som var en timma tidig.

Äntligen fått träffa Towa efter månader ifrån varandra. Vi åt palt framför Empire, berättat om varandras resor och sett fotboll på LF med solen som äntligen visade sig.

Ätit Japas på Sushi & Te med mamma och pappa. Konceptet gick ut på att de kom ut med små tallrikar på en bricka till varje bord och så fick man välja om man ville ta eller inte. Denna procedur pågick med jämna mellanrum så att kunderna fick tid att hinna äta upp, men samtidigt inte bli för mätt eller för hungrig. Sedan fanns det makis som alltid fanns framdukat som en buffé. Kuddarna på bilden ovan var min favorit. Det påminde om den fantastiska sushin i Hollywood. Kvällen var hur mysig och trevlig som helst. Det var länge sedan hela familjen var samlad så det var väldigt uppskattat! Trots att de kan få mig arg som ingen annan så är de helt fantastiska. ❤️

Likes

Comments

Hör på allesammans! I dag fick jag göra något som gjort endast en gång i mitt liv och det var inte särskilt seriöst. Jag fick spela in låtar, inte mina egna, och vara med och klippa samt justera inspelningarna. Det tog en hel del timmar, men oj vad jag älskar det. Det kändes himla annorlunda att höra mig själv i högtalarna och det lät riktigt bra om jag får säga det själv.

Varför gör vi då detta? I huvudsyfte för att skicka till låtskrivare och producenter för att visa dem vad jag går för helt enkelt. Jag kan inte förvänta mig att de vill samarbeta om jag endast kontaktar dem och säger att jag är intresserad av att göra RnB/Hip Hop/Pop-låtar utan att de vet hur jag faktiskt låter. Dels är det alltid bra att ha en mer seriös inspelning som man alltid har i fickan för att visa upp i vissa tillfällen.

Jag är så sjukt glad att detta faktiskt är ett jobb? Detta som jag gladeligen gjort alla dessa timmar i dag är något jag kan livnära mig på om jag verkligen fokuserar på att ta mig framåt. Jag tror det har var en bra knuff i rätt riktning så jag blir motiverad att hålla ett högt tempo. Nu är klockan senare än vad jag klarar av , godnatt från en glader!

Likes

Comments

Nej men alltså jag skulle göra vad som helt för henne. Hon har mig så lindat runt sitt lillfinger(lilltåtass??) som det bara går. SÅ nu stannar vi där och går vidare.

Tidigare i dag var jag på min första jobbintervju någonsin och det gick tydligen bra trots att jag inte tyckte det. Inget är däremot fastspikat ännu. Sedan hälsade jag på Hanna en riktig snabbis innan jag hämtade Qurry på pappas jobb. Vi har sett Passengers som faktiskt var bra?? Sci-Fi-filmer har inte imponerat mig väldans mycket tidigare, men denna var lätt sevärd! Nu ska jag övergå till Blacklist som är så sinnessjukt bra just nu. Första kvällen på länge jag inte ska göra någonting innan läggdags!

Likes

Comments

Tro det eller ej men detta är i princip de enda bilderna som togs under två dagar. Tråkigt nu i efterhand faktiskt. Därför slog jag ihop två dagar till ett inlägg.

Tisdag:

Fick gå igenom the walk of shame och hyra en ny bil efter att ha lämnat tillbaka den första mindre än 24h sedan. Panikens panik när det denna gång kostade 13 000kr, vilket jag absolut inte var beredd på. Med det avdraget från kortet insåg jag hur dum i huvudet jag hade varit och ångrade mig direkt. En väldigt hjälpsam anställd ordnade så att det blev 5 000kr i stället. Jag tror inte ni förstår hur lång denna bil var. Bilden visar faktiskt inte den verkliga längden. Det blev en enorm kontrast efter att den första var en liten Toyota. Denna var dock nyare med mer elfunktioner och det gillas! Jag saknade däremot parkeringskameran på denna bil.

Jag åkte till Downtown för att ordna mer internetsurf samt äta middag. Detta mina damer och herrar är nog top fem vidrigaste maträtterna jag har ätit. Det var någon slags kycklingsallad samt någonting friterat men jag minns inte vad. Jag har ingenting emot kycklingsallader, men alltså kryddningen var som att de hade tagit inspiration av fiskvatten. Allting var verkligen blä. Det är stunder som dessa som gör att jag är dålig på att testa nya rätter. Varför chansa när det kan smaka som detta gjorde?

Onsdag:

Magiskt.

Denna dag var jag otroligt seg på att ta mig ur hotellet. MEN jag mötte upp Pasi för första gången på kvällen. Jag hämtade upp honom och så rullade vi vidare mot Griffith Obseravtory och skådade den SINNESSJUKA utsikten över Los Angeles-slätten samt Hollywood-skylten . Tänk att detta endast är en mobilbild. Ae, jag kan inte förklara, ni får föreställa er. Jag blev aldrig less i alla fall om vi säger så. Efter det körde vi till Calabasas för att se Kris Jenners hus, men så kom bommarna. Det var synd, men väntat. Efter att ha letat en restaurang som hade en riktigt knepig parkering så struntade vi i den och åt på Pizza Hut istället. Jag ÄLSKAR tjocka pizzabottnar och jag njöt till fullo. Jag hamnade i säng kring halv två/två ganska slutkörd om jag minns rätt.

Likes

Comments

Gårdagen var jag på biblioteket innan jag hälsade på Hannish. Ines kom hem till Piteå och vi firade det med festligheter. Jag gick ut på Olles för första gången och jag tyckte kvällen var riktigt lyckad. Efter ett tennisåterseende, som varade i någon timma haha, så hamnade jag i säng fyra på morgonen.

Mötte upp Ines på LF för ISK-PIF matchen. Vi var tvungna att gå in då och då eftersom det var så kallt och såklart missar jag Malins mål, men men. ISK vann och tårna frös och försvann.

Med tända ljus har jag nyss läst på lite om digitala tjänster. Nu ska jag göra en smoothie och avsluta kvällen med en film med Malin. Jag tvingade på stackarn en skräckfilm förra gången, det kommer jag inte få göra igen.

Om ni tycker att jag publicerar för mycket bilder på mig själv så är det lugnt, det kommer fler! 😛

Likes

Comments

Första morgonen efter att jag kommit hem så hade Malin skrivit finaste morgonlappen hittills. Sedan jag kommit tillbaka så har vi skrattat i princip konstant. Lyllo mig som har henne. Hon tvingade mig att köpa ett målarblock så vi kunde rita egen mandala och jag fann mig själv helt tappa bort tiden när jag gjorde det. Precis som det ska vara va?

Jag fick äntligen träffa och hälsa på Hanna i någon timma innan jag begav mig mot arbetsförmedlingen. Jag tycker faktiskt att det är the walk of shame att gå in där, men men. Har man inget jobb och har bränt upp alla pengar och lite mer så får jag sätta stoltheten åt sidan. Som tur var bjöd gårdagen på en Skype-intervju för Swedbank och på måndag har jag ett möte angående det. Hoppas hoppas.

I morse var jag ut med Lucas en snabbis, sedan till stan lika snabbt och snart ska jag hälsa på Hannish igen.

För er som inte har lyssnat på Sheerans album, fy skämmes, men jag förlåter er om ni gör det. Deal?

Likes

Comments