Klockan 10AM hade jag en tid på en hårsalong där de flätar afrikanskt hår. De rakade tyvärr inte hår så innan flätorna gjordes så promenerade jag till en barber salon. Jag var väldigt orolig att han skulle raka för mycket så att flätorna skulle se konstiga ut, men han var SÅ noggrann. Mer noggrann än när jag öppnar presenter. Det tog liksom över en timma att bara raka sidorna av huvudet som vanligtvis tar ca 20 minuter. Han som gjorde det var väldigt laid back och härlig och när jag skulle gå så sa han att det bara var att säga till så visar han mig gärna runt i staden. Jag kommer säga detta i vartenda inlägg, men ni förstår inte hur trevliga människorna här är!!
Flätorna tog ca nio timmar och bredvid mig hade jag en hysteriskt gråtande flicka som jag funderade på att joina eftersom det gjorde så fruktansvärt ont. Tur att Kevin Harts Laugh At My Pain var på tv:n i alla fall.

Av någon konstig anledning tog jag ingen bild på håret utan detta är från en video. Riktigt riktigt nöjd åkte jag från salongen åtta på kvällen till Chipotle för en sen middag. Där satt jag och lyssnade på väldigt intressanta konversationer samtidigt som jag njöt av maten. Stax innan 11PM somnade jag.

  • RESOR

Likes

Comments

Förlåt till mamma och pappa samt övriga för usel uppdatering. Jag ska inte göra ett inlägg om alla opublicerade dagar, utan ni ska få varje dag för sig. Ni kan andas ut. Klockan är däremot kvart över ett på natten i skrivande stund så just nu får ni endast uppdatering om resten av onsdagen efter frukosten på IHOP.

Direkt från IHOP körde jag till en nagelsalong. Älskar verkligen att ha gelénaglar, min själv mår på något sätt bättre när jag hade det. Efter det körde jag till Los Angeles Mall. Här blev det kaos något kopiöst. Parkeringshusen här fungerar på sådant sätt: för att få köra in (ta sig förbi bommen) trycker man på en knapp på en maskin som då ger en biljett. När man är klar med vistelsen ska man sätta in denna biljett i en betalningsmaskin innan man går tillbaka till bilen. Denna biljett ska man sätta sedan sätta in i en sista maskin som gör att bommen ut öppnas. Biljetten är giltig i 10 minuter efter betalningsmaskinen för att man inte ska få gratis parkering. Jag går hur som helst och försöker leta gallerian, men efter att ha frågat så hade jag befunnit mig i den under hela tiden, liten var den. Inga som helst klädaffärer, vilket var det jag sökte efter. Jag bestämmer mig då för att köra tillbaka till en annan galleria, men först måste jag fixa biljetten. Jag betalar och allting går fint, tills bilen inte startar. Jag får p.a.n.i.k. Eftersom allting här är dyrt så är bilproblem det sista jag behövde. Kom ihåg att biljetten är giltig i 10 minuter. Efter att ha frågat Homeland Security samt civila människor har jag fortfarande inte fått hjälp efter en timma och 15 minuter. Då började jag få tårar i ögonen när jag insåg hur mycket pengar det skulle gå på. Då kommer det en man och frågar om läget, mest troligt för att jag är black och han var black. Anthony hette han och efter att ha förklarat mitt problem så får han igång den??? Det var alltså inget fel med den, utan det var jag som hade gjort fel på något sätt. Han gav mig dessutom sin parkeringsbiljett, hur snäll?? Tyvärr fungerade den inte, men parkeringsvakten var otroligt hygglig och släppte igenom mig utan att betala extra kostader. Jag älskar verkligen folket här.

På kvällen beställde jag en Uber till The Groove, en annan galleria. Chauffören var hur trevlig som helst, vi pratade om musik, våra bakgrunder, skolsystem och politik hela resan.
Efter att ha gått runt i några affärer åt jag det på bilden ovan på The Cheesecake Factory. Hur gott som helst. Innan hemfärd åkte jag en liten guidad busstur samt gick in på en bokhandel där Lauren Hernandez var. Tyvärr visste jag inte vem hon var då, men fick lära mig sedan att hon var med i det vinnande laget "Final Five" som tog OS-guld 2016. Dels vann hon Dancing With The Stars samma år.

Alltså pengarskräcken jag fick. Skulle kolla hur mycket jag hade slösat för första gången och så står det elva tusen. Elva tusen och det var andra dagen. Aja, jag lever life i alla fall, vilket jag ville. Vad jag har köpt tänker jag att jag kan göra ett separat inlägg om när jag kommer hem.

  • RESOR

Likes

Comments

Frukost på IHOP. Eller ja, klockan är 11 på förmiddagen. Jag safade en aning genom att ta double blueberry. Jag som trodde mina amerikansk pannkakor var fluffiga. Inte ens i samma liga som dessa. Om jag kommer hit igen ska jag nog utmana mig lite mer.

  • RESOR

Likes

Comments

På flygplatsen. Här passade jag på att ladda allting jag kunde eftersom jag inte hade köpt adaptrar.

Jag hade fönsterplats längst bak, med ledig stol bredvid mig, bakom mig och framför mig. Lycka?

Flyget gick mycket bättre och fortfare än jag trodde. Tyvärr fick jag inte lika mycket sömn som jag hade hoppats på, men det förstod jag eftersom jag tyvärr knappt kan sova om jag inte får en säng.

Här hämtade jag upp hyrbilen som jag skulle köra till hotellet // Skärmarna som mer än hälften av rutten tyvärr inte visade vart i luften vi befann oss. Det hade varit kul att veta vilka länder jag passerade.

Bilen hade ingen GPS, jag har aldrig kört i LA, jag hade inget internet och skulle klara mig med denna beskrivning på en 60 minuters körning. Nope, jag körde fel och skulle gå in på en restaurang och fråga om vägbeskrivningen och just då kom en taxibil. Två män från Etiopien. Den som körde heter Biniyam och GAV mig en GPS. HUR snällt?? Så en timma senare var jag framme på hotellet. // Första gången jag körde. Jag var så himla spänd i magen under hela färden haha, men det gick bättre än jag trodde.

Väldigt trött, ressvettig och sliten kom jag äntligen fram till hotellet. Tyvärr har jag inte tagit bilder på rummet, men jag ska försöka fixa det. // Efter att ha varit hungrig en bra stund så var det väldigt belånande att få i sig sweet fried chicken // Utsikten från min dörr. Bilden får tyvärr skyskraporna att se längre bort ut än vad de är, men hellre det än tvärt om!

Parkeringen på hotellet // Första dagen efter landning körde jag närmare downtown för att kika runt lite. Skyskraporna påminner verkligen om Piteå. Skojaaaa.

Gallerian. Den hade tyvärr inte någon utstående affär bortsett från Victoria's Secret. // VIP provrummet Bombshell inne på VS. För att få gå in i provrummen måste personalen låsa upp dörrarna.

Monty, en helt underbar person. Jag skulle bara gå in till hans butik för att fråga var de säljer simkort och adaptrar till iPhone-laddare. Självklart fixar han båda sakerna. Han gav mig dessutom en ny iPhone-laddare??? Så till er som vill nå mig via samtal: så har jag ett tillfälligt mobilnummer för att kunde ringa, smsa och surfa. Väldigt skönt att ha det fixat. // Jag fick med mig en hel del inköp hem, bland annat två par Timberland skor. Jag har letat efter ett par helsvarta i flera år och nu är de mina. Jag kunde verkligen inte välja mellan två par och bestämde mig tillslut för den svarta. Jag sa även högt till mig själv att om jag hade mer pengar hade jag köpt båda. När jag gick till kassan sa hon att om jag köper två så får jag 50% rabatt på det andra paret. Ja? Klart jag köpte båda. Som pricken över i:et var det juniorskor så det blev billigare.

Med handen på hjärtat så tycker jag verkligen det är enklare att köra i LA än vad jag trodde. Kör hellre här än i Stockholm alla dagar i veckan. De har väldigt mycket tålamod här och är väldigt förlåtande i trafiken. Dessutom är det sällan mötande trafik utan istället vägar med flera körfält, oftast 4-5st. Jag sitter inte och spänner mig i magen längre i alla fall haha. // Efter att jag letade bilen, minns inte vart jag parkerade hehe, så kom jag in på Hollywood Walk of Fame. Jag såg däremot inte så många stjärnor eftersom jag ska dit med Linn sedan.

Bestämde mig för att jag ville se bio. Jag har aldrig någonsin gått själv eftersom jag tycker det låter absurt, men det var faktiskt väldigt mysigt. Jag ville egentligen se Hidden Figures, men på missade den på grund av en för lång power nap. Då såg jag Split istället. Verkligen spännande eftersom jag tycker om psykologi. Huvudpersonen har dissociativ identitetsstörning vilket innebär att han kan ha 10-15, oftast mer, personligheter i en och samma kropp. Denna hade 24. Han kidnappar tre tjejer och de måste lista ut honom samtidigt för att komma därifrån. Slutet hade kunnat vara bättre, men den var helt klart sevärd! När jag kom tillbaka till bilen hade jag fått en p-bot på 650kr, men det var egentligen väntat haha. Aja, jag lär mig.


Nu har jag bloggat från mobilen, därför kan det vara lite huller om buller. Nu ska jag köra till IHOP för att äta riktiga amerikanska pannkakor för första gången. Jag är så glad att jag bestämde mig för att göra denna resa.

  • RESOR

Likes

Comments

Frukost som inte tillfredsställer mina smaklökar Kallax innan flyget går till Stockholm. Är det ens någon, med handen på hjärtat, som tycker om det som kan köpas här i matväg? Nåväl, ska äta något rejälare när jag kommer fram till huvudstaden.

Kan även meddela att jag inte sovit en endaste sekund i natt. Jag hoppas innerligt att jag får sömn på planet till LA så att jag överlever det som väntar.

Likes

Comments

Min lilla bäbbe

Natten spenderades hos Hanna där vi pratade och skrattade på som vanligt. Efter frukost skjutsade hon hem mig och jag duschade, packade klart och sa hejdå till min loco roommate innan pappa kom och hämtade mig. Vi lämnade min bil hos Anders innan vi åkte till huset där mamma hade gjort min favoriträtt - Bsconinlindad kycklingfilé med ädelost samt ugnsstekt potatis.

Jag har letat och letat mina smycken utan framgång så jag får väl klara mig med det lilla som inte var i påsen. Med andra ord köpa nytt.

SNART ÅKER JAG!! Klockan är snart 24 och jag ska upp kvart i fyra på morgonen för att hinna i god tid till planet som går 06.55. Förstår verkligen inte detta.
Godnatt på er, hoppas ni har haft en bra vecka!

Likes

Comments

Vi gick på stan, åt middag på Röda Lyktan och fick äntligen se Fifty Shades Darker. Utan att spoila så var denna film mer humoristisk vilket var bra! Ingenting slår däremot böckerna.

Likes

Comments

Såg derbymatchen mellan Strömnäs och Lillpite // Hälsade på valpkullen för första gången

Tog hem pizza inför movie time // Åkte in på sjukhuset efter att ha fått feber + någon slags panikattack. Riktigt obehagligt. Jag hade även gjort flätor som inte vart så fint därför ingen bild haha.

Under denna tid: Skjutsade Malin till Kallax, gjorde Rocky Road med Natta, bytte telefonnummer, tog ut flätorna, var även lite förvirrad under denna tid, hade nödvändiga samtal samt gjorde en oerhörd nödvändig rensning // Luciadagen var här, 28 gånger gjorde vi framträdandena.

Fick se en riktigt fin utsikt av Piteå stad // Reunion med Sanaz, Liljan och Ines efter att de två första inte varit på hemmaplan på ett tag

Avskedsmiddag med Luciagänget innan julkonsert i kyrkan // Hade en utav de bästa kvällarna med Sanaz, Ines och Towa som anslöt senare. Först Nodo och sedan Skybaren.

Hämtade Maxmat med asiangurl som vi åt framför AMA's // Åt på Odod med Natta innan vi badade jacuzzi hade uppesittarkväll med hennes familj

Den bästa julaftonen hittills // Sov hos mamma och pappa där de bjöd på julbord

En riktigt trevlig förfest // Pizza med Malin

En dag i Luleå med Sanaz där jag fick med mig en hel del smink

Fick träffa Bea efter alltför länge ifrån varandra. Riktigt kul kväll! // Blev bjuden på middag hos Anna-Lena där det även var julgotta framdukat

_______________________

2016. Absolut det bästa året hittills. Det har hänt så mycket bra saker under detta år. Inte bara det, utan jag har fått lära mig oerhört mycket om mig själv. Jag fick utmana mig en hel del och erkänna att man klarar inte allt på egen hand. En riktigt viktig lärdom för mig. Jag hoppas ni alla hade ett lika bra år som jag och för er som inte hade det: det kommer fler chanser! 

Likes

Comments

Fick reda på att jag skulle vara med i Piteås lucia // Brunch med Towa. Minns fortfarande smärtan av överfylld magsäck.

Fick äntligen träffa Aslan för första gången // Promenerade med Malin och Lucas

Halloween. Det var kul att så många positivt kommenterade min utklädnad

Fick äntligen min telefon. Är fortfarande sjukt nöjd över den, inte minst storleken // En riktigt myskväll med Ida och Hanna. Gotta, ansiktsmaskar, bastu, film och skratt.

Spelkväll med 👆🏽// Gjorde enchiladas med Liljan som var riktigt gott!

Firade Anders // Åt buffé på Nodo med mamma innan Brita Kristinas skivrelease // Gjorde pepparkakor med Mallan

Likes

Comments

Åkte till Luleå med Natta där vi lunchade på Sushibaren // Lyssnade på Shawn's nyligen släppta album.

Firade min 19års dag som blev väldigt lyckad. Svar nej till er som undrar, jag har fortfarande inte publicerat videon haha.

Tog höstpromenader // Såg Masterminds på bio med Ines

Jag jobbade en hel del i väldigt osköna skor så mamma masserade kontinuerligt mina fötter // Gjorde dadelbollar där jag även sliceade mitt finger

Sånglektionerna var i gång och jag övade på!

Hade spelkväll med gotta vid sidan om

Likes

Comments