För cirka 6 år sedan träffade jag kvinnan ovan vid namn Seble. Hon kommer från samma land och stad som jag, men kom hit till Sverige för ett par år sedan. Vi har under en lååång tid sagt att jag ska komma och hälsa på henne, men det har aldrig blivit av. Då kom hon plötsligt in under mitt jobbpass på 7-eleven och då bestämde vi dag och tid.

Dagen kom och det var det mest givande dygnet på länge. Vi badade på Havsbadet, åt traditionella maträtten, tog en gudomligt skön tupplur, mös på balkongen, såg Etiopien vinna VM-guld i 5000m, hade te/kaffeceremoni och avslutade med karaoke.

På morgonen gick vi en promenad, åt frukost, hon lärde mig steka Injera och sedan visade jag henne Christina Aguileras muaikkatalog. Det var det jag kunde erbjuda haha.
Ha i åtanke att jag ständigt fick lära mig nya saker om mitt hemland. Språket, ritualer, religion och mycket mer. Att det har tagit mig nästan 20 år att inse att jag faktiskt vill lära mig är ganska sjukt, men nu är jag här och vill och det är det som räknas. Jag har så mycket kvar att lära och jag är så exalterad!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min älskade älskade Mami. Min absolut största förebild och min bästa vän. Grattis ännu en gång ❤️

Räkmackan, eller räkmackorna hehe, var väldigt goda. Till en början tyckte jag det var konstigt att hon valde det framför tårta, men mina smaklökar instämde inte med det.

Jag, som ägnar mig åtminstone en timma per dag åt Netflix, har faktiskt inte tittat på flera månader. Nu håller jag successivt att vända dygnet inför nattpassen nästa vecka, så jag tänkte passa på att se To The Bone. Godnatt på er!

Likes

Comments

Daniel, Linn och jag tog oss äntligen tiden att besöka den omtalade blåa lagunen. Nu ska jag hänga tvätt, cya.

Likes

Comments

Tisdag i dag och jag är ledig. Jag känner mig oerhört rastlös eftersom dagen inte är planerad. Hittills har jag varit på stan en sväng samt lämnat lite papper på Kommunhuset.

I går var min sista schemalagda dag som personlig assistent. Precis som med det mesta så är det en bitterljuv känsla.
På kvällen var jag med Rebecka och åt palt för tredje måltiden i rad. Vi båda höll på att somna vilket resulterade övernattning. Vi höres i nästa inlägg!

Likes

Comments

Ett lyckat jobbpass och palt när jag kom tillbaka. Skrek av lycka när jag fick reda på det sistnämnda. Linn har även börjat lära mig blackjack. Haha jag kommer inte spela det på riktigt eftersom jag är den snålaste personen i Norrbotten. Eller jag gör medvetna och avsiktliga köp som Ryan och Joshua skulle ha sagt.

Likes

Comments

Nu är alla mina saker utplockade ut lägenheten vilket gör att en adressändring är det enda som knyter mig till den! Ganska galet.

Efter att Linn fick reda på att hon ska plugga nu i slutet av augusti firade vi med fika/lunch på stan. Så himla glad för hennes skull!

Så gick äntligen stapeln av för Liljan och Oskars avskedsfest. Vi började med Gokart som var otroligt roligt. Jag, Towa och Linn åkte sedan tillbaka för att fixa klart det sista innan hela gänget sedan anslöt sig. Kvällen bjöd på en massa gotta, lekar och drinkar. Det var nog första gången jag drack något utan att mina inälvor ville återvända till Afrika vid smaken av alkohol haha. En lyckad kväll!

Jobb i dryga 10 timmar som slutade på botten. Tog då tipset som Ida gett mig: starta om dagen på nytt. Bokstavligen. Ät frukost, borsta tänderna, duscha och så vidare.

Nu väntar jag bara tills klockan är nog vänlig att visa läggdags. Jag har längtat dagen lång.

Likes

Comments

Listen. Något jag inte riktigt nämt på bloggen är att jag har bott hos familjen Fåhraeus under deras tre veckors vistelse i Italien. Min kära moder har lärt mig att aldrig skriva ut att jag är "ensam hemma" och det är några av få saker jag håller fast vid. Jag har haft huset för mig själv och det har varit en dröm i jämförelse med en lägenhet som knappt går att bo i (efter mina principer).

Malin är definitivt min närmaste kusin som jag ena sekunden kan skrika till och andra gråta av skratt. Vi har bott med varandra i snart två år (ganska sjukt??) och jag känner att det nu är ett avslutat kapitel. Det har varit en oerhört lärorik upplevelse att bo med varandra. Jag har fått lära mig att allting kan inte alltid ske på mitt sätt haha, ta mer ansvar, vara extremt uthållig men också säga till när situationen och jag behöver det. Sist men definitivt inte minst så har vi kommit varandra såååå mycket närmare.

Om mindre än TRE VECKOR börjar jag äntligen på Framnäs Folkhögskola samt flyttar dit. Nu det börjar kännas att det faktiskt händer. Bästa familjen Fåhraeus erbjöd mig gladeligen att stanna tills skolan börjar. Det är få familjer jag tycker om så pass mycket som dem. Kallade mig själv deras adoptivdotter vars namn fick stanna kvar ironiskt nog eftersom jag redan är adopterad haha.
Precis som resten av sommaren har sett ut så kommer jag jobba, sova samt umgås med mina vänner tills skolan går av stapeln. Så nu behöver jag inte blogga på nästan en månad!! Skojar bara mamma, jag ska uppdatera dig!

PS. State of mind: avslappnad, exalterad och utvilad!

Likes

Comments

Badnymfen längst bort, krokodilen i mitten och Usain Bolt närmast

Efter jobbpasset hämtade Towa upp mig och Linn för att möta upp Liljan på Renöhamn. Vi körde båten ut till svinöra, doppade oss ett x-antal gånger innan vi gick in i båten och åt popcorn. Inte så dumt va? Dessutom ledig i morgon!

Likes

Comments

Kvällsmys med Liljan och Hanna

Uppträdde med Lukas på PT-sessions scenen. Förhoppningsvis sista gången jag väljer att inte sjunga upp inför ett framträdande haha, men det gick ändå bra!

Lite egentid med pappsen på området

Middag hos Sanaz innan Liljan anslöt och sedan utgång

I vanlig ordning är det inte PDOL på riktigt för mig utan langos med sylt på haha. Jag är däremot redo nu att avbryta traditionen tro det eller ej

Fredagens utgång. Jag hade iiiiingen aning om att Cherrie skulle sjunga under PDOL. Jag har tidigare bloggat om hennes album som jag ÄLSKAR. Så jag, Towa och Rebecka såg henne. Vi stod längst fram och sjöng halsen av oss. Att vi dessutom fick knäppa några bilder med henne var ännu bättre. Bästa av alla kvällar utan tvekan!

Fredagens bravader gav mig fyra timmars sömn inför kommande jobbpass. Det var faktiskt otroligt jobbigt att hålla sig vaken. Därför bestämde jag mig för att skippa utgång på lördagen eftersom jag jobbar över 12h på söndagen (i dag).
Istället lagade vi och åt middag istället innan det blev läggdags. Känner nu att det var otroligt värt!

Likes

Comments

Vid 22 somnade jag, men vaknade någon timma senare utan att kunna somna om. SÅ jag gjorde dagens matlåda samt middag. Sedan åkte jag och köpte mjölk haha. Vad kan inte mjölk bota liksom?

För er som missat spelar jag och Lukas i morgon på PT-sessions scenen på byxtorget. Det börjar 15.30. Hoppas vi ses där!

Likes

Comments