View tracker

Hur kan vi döma människor som väljer att ta lagen i egna händer, är det konstigt i dagens samhälle att människor väljer det lagen i egna händer. Rättvisa är ett starkt ord för människor, rättvisa har en stor betydelse för oss människor. Vem ska ge en människa rättvisa? vem ska man vända sig till för att få rättvisa? vad skulle ni säga, vad skulle ni vända er.

Inte på fullaste allvar konstigt att världen ser ut som den gör idag. Människor som förtjänar rättvisa, människor som förstör människor, människor som tar någon annans människas liv, dom drabbade finner ingen rättvisa att vända sig till myndigheterna, till dom som ska bringa trygghet och rättvisa, gör dom det? enligt mig nej. Dom människor som förtjänar straff, dom människorna får istället livet serverat på ett silverfat vidare i livet, medans dom drabbades liv förstörs eller tas.

Tjejer/killars som utsätts för brott ( våldtäkt) ska rädslan om att anmäla egentligen finnas? vet ni varför den finns och varför den blir betydligt större och flera antal människor som väljer att INTE anmäla, för brist på rättvisa och trygghet, det är i många fall, allt oftare fel människor vinner.

Jag förstår dom som tar lagen i egna händer, som väljer rättvisan på den vägen för då får dom åtminstone rättvisa. I dagens samhälle ( enligt mig) finns det inte längre några myndigheter jag har tillit till, finns ingen trygghet dom har att ge, och för mig, visar dom det mer och mer, i alla brott, i alla händelser man hör. Av egna erfarenheter så finner jag ingen trygghet, dom som står mot lagen, dom som jobbar för det, dom stöttar mer brottslingen och brottet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Kom nyss hem från Alingsås, var där med mamma och lillebror för att kolla på vinterskor, men som vanligt hittade jag inga i min smak, får nog ta och beställa från nätet istället, finns lite mer att välja på. Det var iallafall skönt att komma iväg och ut lite, då mitt psyke det senaste dagarna spökat, mår inget vidare helt enkelt så det var behövligt. Tog en härlig fika som ni ser, och även  min vackra mamma på bild.

Kvällen blir lugn, kommer förmodligen sova bort hela kvällen, känner inte för något annat just nu.. hoppas ni andra får en trevlig och bra Fredagskväll. Kram! ​

Likes

Comments

View tracker

Känner att det är dags för detta inlägget, dags för mig att börja skriva av mig, för er att kunna förstå mig utan att i varje inlägg behöva förklara mig, detta är min situation nu, från start till slut, tills nu. Kommer utveckla det jag tycker är viktigaste att förmedla, annars blir detta en inlägg utan slut.

Jag kan börja med att berätta för er att jag genom mina 10 skolår, så har jag byt skola sju gånger. Många utav dom har jag inte haft något val att välja, jag tvingades av många anledningar att göra det helt enkelt. Jag har haft svårt i skolan under alla år, framför allt i matematiken. Många använder ordet "svårigheter" i matten för dom har svårt med specifikt en del i matten, eller också inte är lika bra i matematiken som sina klasskompisar. Detta gör ju att dom som verkligen inte KAN matte, blir bemötta med den hjälp och stöttning " du kan om du vill" dom tas inte på allvar helt enkelt. Jag kommer inte ta upp alla olika skolor jag byt, det räcker att nämna att det vart sju byten, kan med detta säga att ett utav alla sju, så fick socialen göra en egen skola för mig, för att ingen skola i kommunen ville ta in mig, på grund utav en annan människa som dagligen förstörde mitt liv, jag blev drabbad. Jag blev orsaken till att ingen skola ville ta in mig som elev, jag satt där på mötet med min kontaktperson från socialen, jag var så långt ner på botten det gick att komma, jag var krossad, jag var svag, jag var i en djup depression, jag var med om garanterat mina mardröms år i mitt liv. Jag satt utan skola i 3-4 månader. På skolan jag var på möte om hopp om att få börja skolan, få komma framåt med min skolgång och framför allt mitt liv. Jag blir ögon mot ögon tillsagd utav skolans rektor att han ville inte ta in mig i den skolan för han ville inte få ett dåligt rykte om sin skola? jag blev nekad att börja i den skolan, nekad på grund av att en annan människa dagligen förstörde mig och mitt liv, personen lyckades verkligen på sitt sätt just då att förstöra mitt liv, för det var på grund utav den människan den skolan inte ville ta in mig, jag fick skiten och skammen av vad en annan människa gjorde mot mig, förstörde för mig, jag drabbades. På detta sätt fick socialen till slut göra en egen skola för mig, för att jag skulle få den rättigheten och chansen att få mina slutbetyg i nian, för mig att kunna gå i skolan.

Detta har orsakat mycket utav min icke tillit till skolan, detta har drabbat min skolgång på alla sätt. Jag minns när alla jag kände, när dom slutade nian, hur speciellt det var, och är. Men jag upplevde aldrig det avslutet, och det går inte beskriva den sorgen, besvikelsen hur jag blev utsatt och drabbad och framför allt bemött, på grund utav vad en annan människa gjorde för att förstöra mig och mitt liv.

Efter detta har jag byt flera gången, delvis för jag flyttat runt som ni vet, ni som följt min blogg ett tag. Nu går jag i skolan i Herrljunga och nej, det finns inte så mycket hopp för mig inom skolan längre, det är så mycket som förstört min tillit till skolan, får nästan ångest av skolan, eller ja, jag får ångest men jag har kämpat som fan det senaste 2 åren, för jag vill komma in på gymnasiet, vill ha en utbildning. Men som min skolgång sett ut, med allt som hänt, så är jag så gott som körd nu. Mina svårigheter i skolan, har aldrig tagits på allvar och det kommer så stort på bevis, framför allt nu. Jag står fast, jag kommer ingen vart. Jag gjorde tester för DYSKALKILY, men ändå får jag inte den hjälp jag behöver, den hjälp jag måste ha för att komma någonstans med matematiken. Detta resulterar till att när jag inte får någon hjälp med det ämnet jag behöver hjälp med, så tar alla hinder, all besvikelse för skolan, leder till att jag tar mig inte dit. Inte så konstigt för den delen, Man går ju dit för att få hjälp och komma någonstans, men får man inte den hjälpen så är det ju självklart att man slutar ta sig dit överhuvudtaget.

Min skolgång förstördes, min utbildning jag kanske aldrig får chansen till längre, allt detta togs ifrån mig, inte för jag valde det eller för jag ville det, hade det vart så hade jag aldrig fortsatt kämpa såhär, och så länge. Men hoppet försvinner. Jag har ingen tillit för något man egentligen ska ha tillit för i detta samhället.

Likes

Comments

En helvetes natt med dålig sömn, så trött på detta.. behöver sova, behöver mer sömn än detta, för att orka, för att samla styrka helt enkelt. Vaknade flera gånger under natten, hade svårt att somna igår kväll. Jag gick upp efter många försök till att somna om idag på morgonen, var uppe från sängen vid 07.00, och jag märker av min trötthet och brist på sömn just nu.. får bli som det brukar bli nu för tiden, får gå och vila under dagen, måste få sova.

Syster kom hit på lite fika för cirka två timmar sedan, alltid lika mysigt. Har precis landat vid köksbordet efter en tur till affären för att köpa cigg och en energidricka, då jag inte kunde låta bli nu när jag verkligen behöver lite energi, inte för att energidricka eller rätta sagt koffein slår på mig längre haha.

Ska sätta mig och beställa hem något paket till min vovve som nu på Söndag fyller 1 år, vet inte vad jag ska beställa riktigt med han mina funderingar hihi. Blir något litet, sen självklart ska vi fira han och få han känna lite extra att det är hans dag. Haha.. jag vet ni kan tycka det låter hemskt och överskattat eftersom det är en hund, men jag tänker absolut inte på det sättet och jag är garanterad över att för er som har ett djur som betyder mer än allt för er, att ni också firar just hans/hennes dag. För mig är det en självklarhet. Kram.

Likes

Comments