Header

​Denna Torsdag var mer tråkig än vanligt, vet ni varför? jo för det vart ingen praktik idag, satan i gatan haha. Jag som brinner för Onsdagar och Torsdagar, men denna Torsdagen vart det ingen praktik då det är någon speciell dag för niorna, trevligt för dom verkligen men mindre kul att jag missar en utav dom bästa dagarna i veckan, rätta sagt en dag av tillvaro i skolan haha. Vi väntar på möte jag och mamma med skolan och en fungerande plan. Idag skulle jag fightat mig upp till skolan trots att jag egentligen inte har något där att göra, men jag vill visa dom att det är på deras ansvar att min skolgång just nu går rakt ner. Men jag vaknade klockan 10.00, ut en sväng i regnet med hunden sen somnade vi igen och jag vaknade inte för ens 13.00, inte bra Nadja!! men med tanke på att jag just nu förmodligen överdoseras med medicin så fungerar jag knappt. Ni ser? mycket som trots allt inte är så bra med mig och livet just nu, men jag fortsätter framåt. 

Likes

Comments

Hellu guys! Ååh vad jag längtar till halloween då det blir festligheter men framför allt för att det blir en massa fix med smink, då man får pyssla och göra ett fränt utseende som man inte går med till vardagen, tur det. Men detta året värkar det ju som att vissa gör det, if you guys understand what i mean..?
Förra året satt jag ju på behandlingshem, vilket de flesta av er som följt min blogg vet. Då var det ju inga möjligheter att fira halloween som de flesta ungdomarna gör, men vi fick allt smink och jag minns hur vi satt och sminkade oss, iallafall jag haha.. då jag älskar allt inom makeup och styling.

Jag har länge vart helt fast i vampyrer, vill säga alltid men länge passar bättre. Jag dör för dom på något konstigt sätt, och skulle vampyrer existera så hade jag lätt velat va en. Det går bara inte beskriva hur fascinerad jag är i vampyrer, låter kanske barnsligt och för den delen konstigt haha.. iallafall så har jag många år, eller ja dom åren jag firat halloween speciellt vart utklädd och sminkad som vampyr, det är bara den standard me on halloween helt enkelt, finns inga tvivel om vad jag ska vara på halloween enkelt sagt. Dessa bilder ovanför är alltså från halloween förra året. Kanske vore intressant att försöka få upp en video på min vampyr sminkning detta året maybe?

Likes

Comments

​I dgaens samhälle hjälper inte polisen unga människor som ber om hjälp. Rätt systemet trycker mer ner dom svaga längre ner på botten. Är det såhär det ska vara? 

Du anses vara straffmyndig när du fyllt 15 år, dina brott innan siffrorna ändras, ska dom brotten bekräftas som okej? Det är såhär dagens rätt system ser ut i dagens samhälle, ska ynkliga siffror få avgöra vad som anses vara straffmyndigt. På detta sätt bekräftas brott att vara okej. Det är som att säga till någon som är under 15 år att passa på att begå brott innan du kan straffas för det, alltså innan du blir straffmyndig. 

Känner du som läser detta och kanske är under 15 år att du vill gå ut och råna en gamma tant, så varsågod. Du vet ju att du inte är straffmyndig, vad kommer myndigheterna att göra? inget. Har du som offer tur, så kanske dom gör något, men då har du tur som offer. 

Nej!! det är inte såhär det ska få vara. Brott är brott oavsett hur gammal du är. Det ska alltså inte få vara okej. Vad än personen begått för brott så ska du som offer känna dig trygg när du kliver in på polisstationen. Personen ska få det straff hon eller han förtjänar. Du som offer ska om någon få det till sig, att brott oavsett ålder är brott, och brott ska inte få bekräftas som okej. 

Ska det ens få finnas en åldersgräns som ska få begränsa om du är tillräckligt gammal och ansvarig för ditt brott du begått? Ska dom enbart få tro att dom går säkra på grund av sin ålder och för den delen inte ens straffas för deras brott dom begått innan den fyllt 15 år? 

Tydligen ska brotten/brottet sopas under mattan medans ärren hos offret alltid kommer att följa dom och plåga dom, det vet jag, jag som är en 17 årig tjej som skriver detta med egna ord, vet att det stora ärret är alla brott personen inte blev dömd för, alla minst 50 brott brott som så kallade rätt systemet sopade under mattan. Ärren som tydligt syntes/ syns på min kropp när jag speglar mig i spegeln, dom stora ärren i själen försvinner inte och inte heller ärren på min kropp. Det ända som speglar sig när jag ser ärren och blickar tillbaka på händelsen som orsakat det mina ögon ser, så är allt jag ser ett barn som är 13 år gammal och får till sig att detta som hänt mig, det var visst okej. 

Den flickan som bär och alltid kommer att bära med sig ett stort håll i själen, med ingen tillit eller förtroende till dagens rätt system i samhället, den flickan är jag. 

Likes

Comments

Hej allesammans, hoppas allt är bra med er? med mig är allt inom okej faktiskt. Mycket som svajar runt omkring mig, det är alltså därför det vart stillastående på bloggen dessa dagar. Har en enorm besvikelse gent emot skolan som ni redan vet, idag blev jag hemma tråkigt nog, men jag finner inga anledningar att ta mig till skolan då jag känner att dom inte tar sitt ansvar för att hjälpa mig med matten. Har gått i denna skolan i ungefär 3 månader och jag har ännu inte fått någon matte att göra, förstår ni hur jag känner? ni kan ju försöka iallafall. Står stilla inom skolgången och det är fruktansvärt jobbigt att hantera då jag vill ha min matte klar så jag kan få söka in till en linje i gymnasiet, vill inte bli kvar i IM hur länge som helst? men framför allt, vill inte sitta fast, vill också komma vidare och bli klar med skolan. 

Som det ser ut nu så har jag min mammas förståelse och frustration angående detta, så vad det ser ut nu så kommer det nog bli ett ganska snabbt möte inpå med skolan, får praktisera på nästan heltid, får läsa matte en viss tid då skolan bestämt sig för att ta sitt ansvar för det ämnet lika så som jag tar mitt. Men kan inte längre ta mig till skolan och sitta och inte ha något att göra, det funkar inte. Sen till höst får jag söka restaurang och livsmedel linjen och bara hoppas på att jag kommer in med eller utan matten. Fram tills det får vi komma överens som en fungerande plan, sen hoppas jag på ett jobb utanför skolan vilket ni vet jag kämpar med hehe. På tal om det så satt jag igår och fick göra lite tester angående ett jobb jag sökt så jag hoppas jag lyckas ta mig vidare, i dont give up easy. 

Har verkligen stor städat mitt sovrum och vardagsrum, det behövdes verkligen belive me. När jag vaknade idag med huvudvärk så var det knappt att jag ville öppna ögonen och se mitt bombnedslag haha.. usch hatar när det är stökigt. Trodde inte min huvudvärk skulle släppa, då jag vaknade med dunkande huvudvärk och rödsprängda ögon, men efter en ipren så släppte det så gott som. Sitter nu med doftljus i vardagsrummet med lugn musik och en ansiktsmask som jag känner börja stelna ordentligt, haha tror det kan vara bra att tvätta av den nu. Hoppas ni haft en bra dag fina ni. 

Likes

Comments

Att somna igår var inte det lättaste, tror jag somnade runt 03.00 efter att ha sett klart på Tarzan, ingen dålig film men verkligen ingen film jag skulle kolla mer än en gång på, den var nog inte riktigt så som jag hade fantiserat mig, men den var absolut inte dålig heller. Sov länge idag, klev upp från sängen runt 12.50 kanske. Har mått sådär idag så dagen har bara vart lugn. Det är så himla kallt ute nu, inte för att överdriva men jag tycker det är kallt hehe, älskar dock färgerna ute just en sådan höstdag som denna då solen får skina. Jag ska nu sätta mig och fortsätta söka jobb, känns som det är det enda jag gör nu för tiden hehe. 

Likes

Comments

Kände att en uppdatering angående livet just nu kan vara behövligt då jag känner att jag är så dålig på det. Känner ganska ofta att jag är dålig på att uppdatera er och bloggen blir liggandes bakom och jag förmodar att det gör det svårt för er samt mig att hålla bloggen igång.

Över lag mår jag bra, ska inte klaga utan ska se det från den bra sidan då det är min drivkraft. Skolan är en tuff sida att möta varje dag, vilket också gör att dagar hemma från skolan blir ganska ofta. Har länge haft svårigheter i skolan av många anledningar och orsaker. Fått byta olika skolor, har inget med att göra med ( mobbning ) inte för att det skulle vara konstigt men i mitt fall var just mobbning inte en orsak till det. För att ni ska förstå så har jag byt till olika skolor minst 7 gånger. Delvis på grund utav att jag också flyttats runt till olika boenden. Har kämpat med skolan länge, för att orka hålla i då mitt intresse, förtroende och tillit till skolan har vart ett stort problem. Har nu endast matten kvar, vilket bara är ett ämne men för mig ett helvete då jag förmodligen har dyskalkyli, vilket betyder att man har oerhört starka räknesvårigheter. I nuläget har jag svårt att ta mig till skolan då jag känner att jag inte får den hjälp som jag behöver, vilket är så jobbigt och påverkar min frånvaro och skolgång något fruktansvärt. Älskar onsdagar och torsdagar då jag får göra något jag älskar och är så intresserad av, alltså linjen restaurang och livsmedel där jag praktiserar onsdagar-torsdagar. Som det ser ut nu så kommer jag söka den linjen när det är dags för att söka in till gymnasiet. Den linjen är allt jag älskar, allt jag vill jobba med i framtiden och allt finns där, servitris är mitt framtida drömjobb och det är servitris jag är varje onsdagar. Sen till hösten kommer även bartender kursen läggas till, så ja behöver jag säga mer? allt finns i den branschen som jag vill jobba med.

Livet utöver skolan är bra, det är okej helt enkelt. Min pojkvän kommer eventuellt hem om 1-2 veckor. Vill inte säga för mycket då han egentligen skulle vart hemma nu, men så vart det inte. Klart jag saknar honom och vill ha hem honom nu, han har liksom vart iväg minst 2 månader så det har vart lite tufft att va ifrån varandra, haha ja ni som är i ett förhållande ni vet. Men vi har ju dagligen kontakt så det är inte så att det tynger mig, men klart man saknar han. Vet inte riktigt vad som hänt nu det senaste, äter inte som jag ska och verkligen behöver, med det sagt så jag äter knappt. Medicinerna jag dagligen knaprar påverkar min kropp oerhört mycket vilket ni redan fått ett inlägg om, så det är mycket utav det som påverkar måendet just för tillfället. Fick reda på bara för 1 månad sedan att när vi bytte psykiatrin från Skövde till Alingsås så stod det i mina papper med min pågående utredning för Adhd, att dom alltså misstänker att jag har både Adhd / autism. Detta var alltså inget vi fått reda på, vi hade bara fått till oss att dom misstänker att jag har diagnosen adhd vilket jag har oerhört starka symptomer på. Att dom misstänker både adhd och autism har vi inte ens fått till oss så det har vart mycket i mitt huvud.


 Det räckte med att jag gjorde ett adhd test och dom ville direkt medicinera mig för adhd, men i nuläget så vet dom inte om dom ger mig rätt medicin eller rätt dos, kanske ger dom mig alldeles för hög dos eller också så ger dom mig för lite eller också fel medicin? ja det är ganska förvirrande uppe i mitt huvud nu. Jag försöker bara hantera allt på det bästa sätt, men som ni vet är det väldigt svårt att göra det ibland när det bara blir för mycket. Något som påverkat mitt psyke det senaste har vart tufft, mitt förflutna har jagat mig från morgon till kväll och för mig är det väldigt svårt att hantera. 

Min älskade lillebror och hans mamma blev utvisad för ett år och sex månader sedan, men jag har inte träffat han på över två år nu, han är i mina tankar dagligen och har vart mer än vanligt nu en period. Känns aldrig som att jag kommer få träffa han igen, få krama han, få pussa han, få vara en del av hans liv.. ja det är tufft. 

Något med hösten är en jobbig period för mig. Det påminner mig som jag nämnde tidigare om mitt förflutna för längesedan men också även för bara ett år sedan. Att blicka tillbaka på då och nu det tar väldigt stor plats och tar fram väldigt tuffa tankar att slåss med, att se vart i livet jag var då och vart jag är idag, att bara ett år gjort sådan skillnad på hur jag mådde och ja allt inom det är en stor och jobbig känsla att möta. Jag tror att hösten väcker extra mycket just för att hösten för mig förra året var oerhört mörk, allt hos mig och i mig var väldigt mörkt, hur jag kände känslomässigt om livet då och om mig själv helt enkelt. Det går inte beskriva riktigt hur jobbigt det är att påminnas av sitt förflutna, men jobbigt är det.

Likes

Comments

Hej på er alla fina. Det var en rörig kväll igår, satt och påbörjade ett inlägg runt 23.00 tiden men det blev aldrig klart så jag publicerade det aldrig utan gick istället och la mig. Dessa senaste dagarna har jag verkligen lidit utav att jag inte har min älskade system kamera, eller jo, jag har den fortfarande men tyvärr inte en hel sådan haha. Den är dock inte i flera delar utan ser ut att kunna gå och laga den, åka in med den till dom som kan ordna sådant, men det ska ju bli av också och för tillfället så ligger inte kameran högst upp på " måste" listan. Men jag hoppas jag så småningom kan laga den. Vill kunna ta mysiga och fina kort med kameran då mobil kort inte går att jämföra med kvaliteten med min kamera, men vad ska man göra? kan inte hantera vad jag slänger i golvet när jag blirså pass arg, tar det som går att ta och då fattar ni nog hur lite jag tänker i den stunden när jag kastar en systemkamera i golvet? haha rätta sagt jag tänker inte.

Jaja.. Sitter nu i mitt vardagsrum och tänt lite ljus, tog mig lite lätt att äta nu då jag behöver något i magen. Strax kommer min plast syster och hennes kille då familjen ska äta middag tillsammans, så mysigt. Jag tycker det låter så fel att säga plast syster men vet inte vad man ska kalla det annars, då vi inte är blodsband på något sätt. Haha Nadjas stora fundering idag,. Men vi hörs senare!


Likes

Comments

Godmorgon. Hade sovmorgon idag, inget som jag märkte av direkt haha det är så det är när man har en liten busig vovve. Fick sova något längre men som sagt det var ingen stor skillnad på alla andra dagar. Sover fortfarande inget bra på nätterna.. undrar varför? Sömnen behöver vi ju alla, för mig är den allt och lite till då medicinerna jag knaprar varje dag tar på min ork lite extra. Ska äntligen snart på undersökning angående hälsan och kroppens reaktioner på mina mediciner. Var ju som sagt mer än ett år sedan jag var på en sådan kontroll, inget jag avgjort eller valt utan det är psykiatrin 👎🏽

Sitter på lektion, jag har nu i slutet på veckan prov i samhäll, angående lag och rätt. Haha känns som det är ett ämne jag har mer koll på redan. Det var la på tiden att jag skulle få något jag faktiskt redan är ganska insatt i hehe, så det ska bli spännande att se resultatet på provet när jag har gjort det.

Likes

Comments

Sov inget bra i natt, man hade ju kunnat tro att det var min födelsedag då kroppen inte vill slappna av och man bara väntar på att natten ska vara över. Men nej. Hade ingen bra kväll igår, mina demoner som jag kallar det spökade psykiskt hela kvällen, vilket gjorde att sömnen inatt inte låg på någon vidare bra nivå. Iallafall på tal om födelsedag så var det idag min lillebrors dag, vi alla var uppe och redo för att sjunga och väcka han med fika på sängen och paket vid 07.30 tiden. Velade fram och tillbaka om jag skulle krypa ner en stund eller inte, kom fram till att hålla mig uppe och börja fixa mig då dom första gästerna kom vid 12.00 så det vart ingen stor ide för mig att gå till sängs inte haha. 

Vi åt god mat, god tårta och firade en speciell dag som denna som vi brukar. Tycker dagen blev jätte trevlig och lillebrorsan verkade nöjd, vilket kändes extra bra då det är han som ska känna sig lite extra nöjd med dagen, en dag som inte blir och är som alla andra helt enkelt. 

Har vårdat mitt ansikte nu med min ansiktsmask, tvätten ansiktet för kvällen med ansiktsvatten och lagt på min nattkräm. Brukar inte ha sådan söndags ångest men idag har den allt vart mer än vanligt. Det är ju så sällan vi har kalas på Söndagar, brukar ju nästan alltid bli på Lördagen oftast, känner nog att denna helg gått alldeles för fort, känner mig inte tillräckligt utvilad för skolan imorgon, haha men frågan är ju om man någon gång gör det? Hoppas eran helg vart bra alla! 

Likes

Comments