Planera- Min kalender och tillhörande skrivböcker är ett av det bästa jag har för att allt ska flyta på. Jag kollar i den minst en gång per dag och skriver ner allt som jag måste komma ihåg vilket också gör att jag behöver inte gå runt och försöka komma ihåg allt hela tiden.

Organisera- Jag må inte vara den mest ordningssamma person även fast mitt mål är att få mer ordning. När jag väl har organiserat något här hemma känns det som om jag är på topp.

Frukost- Det finns ingen bättre känsla att vakna på morgonen och gå ner för att äta frukost. Kunde jag skulle jag äta frukost hela tiden. Att gå från hungrig och trött till full av energi!

Min sambo- Vi ser inte alltid åt samma håll men han är den som fyller mina dagar och hela mitt liv.

Träna- Inte alltid min favoritsyssla. Får ibland tvinga iväg mig själv men känslan efteråt är nog det bästa som finns.

Mina katter- De skriker så hela huset dånar, river ner saker och skapar en jordbävning inomhus varje gång de springer runt men det finns inget bättre än att ha de nära med sina stora ögon och mjuka päls som man bara vill gosa ner näsan i.

Mysiga söndagar- Känslan när man kan sitta i soffan hela dagen utan några måsten eller sysslor. då kan man samla energi för kommande vecka.

Musik- En riktig skön sång att sjunga med i, speciellt om man kan dansa till.

Ladda batteriet- Oavsett om det handlar om ensamtid med en bra bok eller en extra lång dusch så älskar jag stunder där man kan ta ett steg tillbaka och ladda upp.

Att inse att det handlar om små saker- Denna var svår för mig att inse men just att det krävs så lite för att må bra och att man ska uppskatta det små gnistorna i vardagen. En kvällspromenad kan vara minst lika givande för själen som en resa till en annan stad. Allt behöver inte vara så komplicerat alla gånger.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

idag har varit en riktigt mysig tisdag. Dagen har bara försvunnit fortare än någonsin och har dessutom inta varit särskilt speciell men mysig ändå. Har pillat och fixat hemma med allt från husgrunden som måste sopas ren inför helgen till småplockat och städat. Träningen har dock hamnat lite på standby. Har haft ont i kroppen efter all grävning i helgen som var och eftersom det har varit annat än träningsvärk har jag varit lite försiktig men det känns bättre och bättre för varje dag så lär inte ta många dagar innan jag är tillbaka.

Bakade två kladdkakor med kolatäcke som jag ska ha med på jobbet imorgon som lite fika eftersom jag nu börjar plugga om två veckor. Har även fått tag i det sista böckerna som jag måste ha nu när jag börjar läsa så nu är jag redo.

Ska bli så spännande att gå tillbaka till skolan. Har inte pluggat på fyra år. Har även varit på samma jobb i fyra år så kände att det var dags att gå vidare när jag nu har bestämt vad jag ska bli när jag blir stor. Lyckades faktiskt hyra det flesta böcker på biblioteket och behövde inte köpa alla. Det skulle kosta en miljon för att köpa alla böcker så biblan är min nya bästa vän.

Nu blir det bara lite mer mys med mina två små bebisar!

Likes

Comments

Jag har inte tränat länge. Började träna i mitten av Maj med vikter och utökade med kondition inte långt efter. Mitt mål var då att krympa några centimeter och bli lite fastare. Jag kan inte säga att jag är stor i kroppen men inte heller liten. Jag faller i det "normala" facket vad gäller min kropp. Dum som jag var så vägde jag mig inte eller mätt mig när jag började utan skrev upp mina mått efter ca en månad.

Jag har hållit i träningen fyra till fem gånger i veckan under sommaren och avstått mycket socker. Jag äter vad jag skulle kalla normalt. Jag varken väger eller räknar min mat, men jag har lite koll på vad jag stoppar i mig när det gäller kalorier. Försöker att bra och det jag tycker är gott.

Idag kom dagen när det var dags att mäta sig igen. Det har gått två månader sen första gången och jag hade lite förhoppning att det hade skett något. Kände absolut lite skillnad i kroppen så det var ganska spännande imorse.

inte en enda centimeter hade ändrats, varken arm, ben eller mage. Jag blev lite besviken med tanke på känslan jag har haft det sista veckorna. Lite less blev jag och just i den stunden kändes det lika bra att sluta träna när inget hade hänt.

Jag kunde bara inte se alla förändringar som skett som i det stora hela är så mycket viktigare än några centimeter.

* Jag känner mig piggare. Har så mycket mer energi sen jag började träna.

* Jag känner mig snyggare. När jag kollar i spegeln känner jag mig mer nöjd nu än innan även om inget har förändrats storleksmässigt.

* Känslan efter ett träningspass skulle jag kunna känna hela tiden. Nöjd, stolt och stark känner jag mig när jag har klarat av mina träningspass.

* Motivationen har varit hög.

* jag har insett att träning får mig att må bra!


När jag satt där i soffan och surade så insåg jag att jag fått så mycket mer än bara några tappade centimeter. Det gav mig mer motivation än innan. Hur jag mår invändigt är så mycket viktigare för mig för det är insidan som ska ta mig mot mina mål och drömmar och tappar jag några centimeter på vägen så är det bara ett plus.

Jag har lärt mig att träning är så mycket mer än det som syns på ytan. Jag kommer fortsätta att mäta mig men kommer aldrig vara sur om det inte händer något, för jag vet att det händer så mycket mer på insidan.

Likes

Comments

Det är vissa saker man hoppas att man slipper som husägare. Tyvärr var det inte riktigt så för oss så hela fredagen och lördagen har vi grävt upp runt huset för att dränera. Det mesta kunde vi ta med grävmaskin men det blev även en hel del handskottande som runt el och vatten. Som tur är så har vi fantastiska vänner som hjälp oss annars hade det aldrig gått.

Huset är från -54 och vad vi visste så fanns det ingen tidigare dränering. När vi grävde upp hittade vi dock en gammal dränering men den behövs bytas och uppgraderad lite. Anledningen till att vi var tvungna att göra det just i år är att varje vår när snön smälter så kommer det in vatten i matkällaren vilket gjort att vi inte kunnat använda den. Så nästa vecka är det dags att göra iordning grunden för att sen gräva igen. Ska bli så skönt när allt är klart. Så denna dag har bara bestått av soffa och film. Jag är så öm i hela kroppen efter denna helg så kan nog behöva lite extra vila.

Likes

Comments

Idag var dagen då allt hår klipptes bort! Det kändes som så iallafall när man har haft långt hår bra länge. Började spara ut håret för ca tre år sen och på den tiden växte det som ogräs.

Bilden är från i helgen. Mycket av håret ligger fram på axeln med det sträckte sig ner till mitten av ryggen. Det är faktiskt det längta jag någonsin har haft. Dock så var det så tråkigt för jag kunde inte göra något med det. Det föll platt på huvudet och tovade sig så fort det var utsläppt så det slutade alltid med att jag satte upp det i en hästsvans.

Mycket kortare efteråt och jag är så otroligt nöjd. Det känns jättekonstig när man är van långt hår men det ska bli skönt att äntligen kunna göra lite frisyrer igen utan att det blir platt eller en ända stor hårboll.

Likes

Comments

Onsdag och snart är vår gemensamma semester slut. Helgen är fullspäckad för då vi drar igång med dräneringen runt huset, så vi passade på och tog en liten båttur på älven. Det var riktigt mysigt och inte alls så farligt kallt. Bara att glida runt och njuta. Blev lite kallt på slutet men inte alls farligt. Nästa gång tar vi med oss fika.


Imorgon händer det iallafall stora grejer för då ska jag klippa mig! Jag är urusel på att boka klipptid men eftersom det var min belöning i min sockerfria månad så måste jag unna mig själv. Tror att jag klipper kort men vi får se!

Likes

Comments

Fredag morgon kl 04:00 lämnade vi vår lilla stad för att resa till huvudstaden för en riktig tjejhelg tillsammans. Så mysigt och roligt.

Frukost på tåget. Kan väl erkänna att det inte var någon större hit när man inte tål gluten,

Större delen av fredagen spenderades på Naturhistoriska. Kul men man var ganska trött efter att klivit upp onaturligt tidigt.

Finaste hotellrummet med häftigaste utsikten.

Tror vi åt oss igenom hela Stockholm. Var typ det ända pengarna gick till.

Vi tog oss även en sväng på Gröna lund. Kan ju dock erkänna att man blir äldre när vi fick ta en stödvila mellan varje åk. Har aldrig blivit illamående förut utan kutat från åk till åk men inte i lördags.

Även fast det är roligt att resa bort är det så otroligt skönt att komma hem. Nu väntar några veckor till innan allvaret börjar igen.

Likes

Comments

Var igår ute på en promenad och kunde inte släppa tanken om hur skämt det är att bo utanför stan. Vi bor utmed storvägen men bara några meter bort så går det inte en liten väg där jag alltid promenerar. Där finns knappt folk eller bilar vilket gör att jag försvinner helt i min egna värld. Vägen är jätteöppen så solen når även in när den är framme. Kan inte förklara hur otroligt skönt det är. Var först lite skeptisk till att flytta från stan men nu vill jag aldrig flytta in igen. Dessa stunder är det bara jag och naturen, ibland lite kor.

Likes

Comments

Frukost. Det bästa som finns.

Min lilla Aslan som alltid är med mig.

Påbörjade projekt badrumsdörr. Spegeln ska bort och dörren ska bli vit.

Avslutade dagen med lite bilbingo. Vann hela 70 kr!

Likes

Comments

Idag är sista dagen på min sockerfria månad och det har minst sagt varit en intressant månad. Jag bestämde mig i slutet av Juni att jag skulle testa under Juli månad att vara utan socker. Mina regler var:

* Inga sötsaker

' Inget eget tillsatt socker

' Inget sötningsmedel

Jag drog åt tyglarna ganska hårt på mig själv för jag tyckte att jag åt alldeles för mycket av av det som bara ska vara lite helggott. Drack mer dricka än vatten. Det gick faktiskt mycket lättare än jag trodde det skulle gå. Har inte alls känns något stort sug efter något egentligen. Det visade bara att jag faktiskt inte åt så mycket socker som jag trodde, eller iallafall inte hade det beroende som jag trodde. Tänker helt klart hålla kvar med mindre socker nu när jag kände att det inte var några problem och bara äta när det är värt och inte hela tiden.

Jag gav faktiskt mig själv ett pris om jag skulle klara det och det var att få gå och klippa mig. Den belöningen var nog en stor drivkraft eftersom jag klippte mig sist för ett år sen. Jag tänker fortsätta med dessa månader med olika teman och belöningar. Dock kommer jag aldrig ha mat som belöning utan för mig så ser jag hellre att jag får köpa eller göra något som jag länge velat.

Likes

Comments