Min vardag

I min åsikt så flyger dagarna bara fram. Jag går och lägger mig med tanken på hur mycket jag ska hinna nästa dag. Allt från att plugga till att städa och även en massa däremellan men när eftermiddagen kommer så märker jag att jag inte ens hunnit med hälften av det jag planerade. Önskar nästan ibland att dagarna var dubbelt så långa eller att vi inte behövde någon sömn. Då skulle man förhoppningsvis hinna med allt.

Denna dag har gått åt till att läsa i vanlig ordning. För tillfället är det nästan det ända jag gör, ändå känns det som om jag behöver mer tid till det. Huvudet blir dock ganska mört efter några timmar med näsan i boken. Sen har vi ikväll fixat köttet som sambon kom hem med förra helgen. Även fast vi var tre stycken så tog det lite mer än fyra timmar att bli klart.

Bara att ta nya pigga tag imorgon och se hur lite jag hinner med då! Längtar riktigt mycket till lördag då jag ska ha min första sovmorgon på flera veckor!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bakning, Min vardag

Äntligen fick jag min soliga promenad idag. Klev upp imorse och såg inte ett enda moln på himlen. Jag bestämde mig för att läsa några timmar men när klockan blev halv tolv kunde jag inte hålla mig längre. Det var så skönt att få komma ut. Lite kallt men när man väl gick i solen så värmde den litegrann iallafall. På många ställen där solen ännu inte tagit hade vi frost på backen och till och med så hade små vattenpölar ett litet istäcke på sig. Det var väldigt uppfriskande att bara vandra omkring. Var ute i ungefär en timme och lyssnade samtidigt på P3 dokumentär.

Sen fortsatte allt pluggande som vanligt. Bestämde mig för att baka lite innan middagen. Denna gång blev det kladdmuffins och en frukostlimpa som jag dock inte tror blev så bra. Muffinsen blev perfekt kladdiga vilket jag sällan får till men limpan får vi smaka imorgon till frukost. Det var ett väldigt enkelt recept som jag testade för första gången så det ska bli spännande och se.

Nu väntar bara lite läsning innan sängen kallar. Har som tur båda katterna med mig ikväll, en i knä och en bredvid.

Likes

Comments

Min vardag, Hälsa

Jag älskar frukost! Det måste vara det bästa målet på hela dagen och just denna frukost: vaniljfil, havreflingor och banan. Har varit utan den några veckor men när jag var på affären i går kunde jag inte låta bli. Hela dagen blir så mycket bättre med en bra frukost. Kanske inte den nyttigaste men mina smaklökar jublar iallafall och det är viktigare! Jag tror starkt på att hur jag börjar min morgon sätter tonen för resten av dagen, därför vill jag börja utan en massa stress och god mat. Jag jobbar fortfarande med att kliva upp lite tidigare, dels för att slippa stressa men även för att få ut mer av dagen då jag är mest produktiv på morgonen. Vissa dagar går det bättre än andra men jag är på väg åt rätt håll iallafall. Det skulle vara så skönt att bara kunna kliva upp, kanske äta frukost framför tvn och till och med hinna städa lite innan dagens studier drar igång på riktigt. Jag jobbar på för det målet!

Likes

Comments

Min vardag

Ännu en gång kommer måndagen runt hörnet. Konstigt nog så är måndag ändå en av mina favoritdagar. Det är dagen man kan börja om på ny vecka med nya mål och möjligheter. Just nu längtar jag bara tills det blir den här fina hösten som man bara vill vara ute på. Det senaste veckorna har det bara regnat här hemma. Nästan så man kan tro att det inte blir någon snö för att allt har regnat ner istället. Har länge känt mig sugen på att gå en promenad men inte så sugen att jag ger mig ut i regn och blåst. Nej nu behövs det verkligen lite fina dagar.Min dag har iallafall spenderats som många andra dagar vid skrivbordet men idag var det en bra dag. Har en större tenta som närmar sig så känner verkligen att varenda liten minut behövs.

Ibland faller tanken in om det var rätt beslut att plugga just nu. Träffar ingen eftersom jag sitter hemma själv, och när jag jobbade så hade jag mer pengar på kontot vilket har varit lite av en omställning. Någonstans i tankarna så känner jag ändå att jag valde rätt. Det är roligt att lära sig saker varje dag, speciellt när jag får läsa ämnen som intresserar mig.

Likes

Comments

Min vardag

Idag har det varit en riktig skrikardag här hemma. Har inte den ena pratat har den andra gapat från nedervåningen. Till och med när lillkatten är ute hör jag henne när hon vill in, och då sitter jag uppe. Skulle behöva en likadan knapp som finns på fjärrkontrollen där det bara är att stånga av ljudet. Inte det lättaste förhållandet att försöka studera i. Funderar ibland på vad det försöker säga och om de vill något speciellt. Brukar ofta sluta med att man pratar tillbaka och då springer de iväg. Men som tur är så älskar man de iallafall.

I övrigt har dagen rullat på precis som alla andra dagar. Var för en gångs skull sugen på att ta en promenad men det har verkligen regnat hela dagen här hos mig. Var inte så sugen att gå i regnet. Det var länge sen nu jag tränade något och vill verkligen försöka hitta tillbaka till någon typ av träning för det känns att man sitter still vid skrivbordet hela dagarna.

Likes

Comments

Renovering

Jag är så inne nu på att verkligen renovera vårt hus. Tänker nog nästan varje dag på vad man kan fixa med. Just nu är det hallen nere som ska bli klar innan vi böjar på något nytt men tankarna och fantasierna fortsätter iallafall. Det är bara golv och lister plus lite småfix nere så det är inte mycket kvar men det tar ju tid speciellt när det är mycket annat som tar upp ens tid just nu.

Nästa projekt är trappen upp och den hallen på övervåningen. Just nu är det ljusgröna väggar och inte det snyggaste golvet. Förutom allt som måste fixas på väggen i trappen där gipsskivorna har spruckit i skarvarna så är det bara att måla om och lägga nytt golv. Tanken just nu är nog att göra det ljust av något slag men fantiserar om mycket färg men är tyvärr för feg för färger. Väljer hellre färger på inredning och detaljer just för att då kan jag byta lite oftare. Ska bli så kul att komma vidare i huset. Är ganska charmigt att kunna bestämma helt själv hur man vill ha det hemma.

Likes

Comments

Min vardag

Det finns både för och nackdelar med att plugga på distans. Nätbaserad distans som jag läser via är att allt sker via datorn.

Det positiva är att jag styr mina dagar precis som jag vill. Behöver aldrig oroa mig för att inte hinna på en affär innan den stänger eller inte hinna med till exempel ett tandläkarbesök. Det ger en enorm frihetskänsla men även en känsla av ansvar eftersom jag ansvarar helt och hållet över mina studier, vilket man gör på plats också men då finns föreläsningar som ändå får en att kliva upp på morgonen. Ett litet plus är att man kan sitta i myskläder hela dagen utan att behöva bry sig eftersom de ända som ser är ändå katterna.

Det negativa med att plugga så här är just att man styr dagarna själv. Lika mycket som det är bra är det även dåligt. Jag måste verkligen ha disciplin för att kliva upp varje morgon och sitta alla timmar som behövs för att jag ska klara mig. Det är så lätt att bara fastna framför mobilen eller tvn och bli sittandes där hela dagen. En annan grej som jag tycker är tråkig med denna typ av studier är att iallafall jag blir otroligt ensam på dagarna. Eftersom jag sitter själv från morgon till eftermiddag och bara läser hemma finns det inte så många att prata med.

Det positiva väger ändå tyngre för min del och jag ångrar inte en enda dag sen jag valde att börja studera på heltid. Även om vissa dagar är jobbiga och man bara vill ligga kvar i sängen så tar man sig upp för man vet att det är det här man vill göra. Jag är så nöjd med min vardag trots ensamheten och pyjamaskläderna.

Likes

Comments

Min vardag

Har länge tänkt göra en liten lista för att sammanfatta veckan som varit så vi kör igång:

Veckans bästa: Helt klart att baka kanelbullar.

Veckans tråkiga: Att plugga utan att känna resultat.

Veckans roligaste: Att vi var ute hela lördagen och plockade svamp.

Veckans mysigaste: Att få komma hem till mina missar.

Veckans favorit: Återigen kanelbullarna!

Kommande veckas mål: Jag ska börja kliva upp tidigare på morgonen för att få ut det mer av dagen.

Likes

Comments

Min vardag

Ikväll kom vi hem efter att ha varit på äventyr i Sverige. Hela dagen igår spenderades i skogen för att leta svamp. Det är ganska rogivande att bara gå runt och leta, men blir även lite tråkigt när man inte hittar så bra. Det var faktiskt min andra gång någonsin att plocka svamp. Det gick mycket bättre än i fjol när vi var där men jag undrar egentligen hur många svampar som man bara går förbi. Vi hade jättefint väder och solen lyste till och med fram mellan träden. Började regna sen på eftermiddagen men då hade vi gjort kväll. Mellan två och tre timmar satt vi och rensade sen på kvällen så en liten hög fick vi ihop under dagen. Vi torkar den alltid så räcker den hela året. Det tråkiga är bara att när svampen torkat känns det nästan som om allt försvinner. Det blir så lite kvar när allt vatten torkat ur de. Vi har iallafall haft en supermysig helg som görs om nästa år. Det är dock alltid skönt att komma hem igen.

Likes

Comments

Inredning, 10 saker

En orkidé som efter mycket om och men fått lite knoppar.

Klockan som jag så länge velat haft och äntligen köpt.

Den gamla vedspisen som fick stå kvar i köket. Den funkar faktiskt fortfarande.

En bestämd liten herre.

Ugglan som håller koll på räkningarna.

Lådan som håller ordning på alla dosor.

Ett par vaser som är formade som glödlampor. Fick de i present av min pappa.

Älskar man att baka behöver men en liten samling med bakböcker.

Husets primadonna.

Det ända tavlorna som hänger på vår vägg.

Likes

Comments