Header

Titel: De sju systrarna
Originaltitel: The seven sisters
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Anderson
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: oktober 2017
ISBN: 9789170284991

Baksidestext:
Maia DAplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung.

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque, planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt.

Min åsikt:
De sju systrarna av Lucinda Riley är den första delen i en serie om sju böcker, baserad på legenden om Plejaderna (de sju systrarnas stjärnkonstellation). Det är en fin och gripande berättelse som följer två kvinnor. Maia D’Aplièse söker sina rötter i 2000-talets Rio de Janeiro och Izabela Bonifacio tar oss med i berättelsen om sitt liv under 1920-talet. Det är en historia som man bara vill ha mer utav och jag ser verkligen framemot att få läsa om de andra systrarna i kommande böcker (del 2 släpps på svenska nästa år). Det vilar något magiskt över det hela och trots ett par trista formuleringar från författarens sida (typ ”hennes perfekta, platta mage” 🤨) så är det en fin kärlekshistoria, som dessutom avslutas med en riktig cliffhanger..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments