Header

Igår var en bra dag när det kom till bokpost. 😍

Efter att tidigare i sommar ha fått möjlighet att förhandsläsa manus till den svenska versionen av Colson Whitehead's Den underjordiska järnvägen så kom igår även den riktiga boken.

Och nu får jag nog läsa om den, man kan ju inte ställa en oläst bok i bokhyllan heller... 😉 Tack @bokus_com och @albertbonniersforlag 🙏🏻✨

Likes

Comments

Som jag längtat! 😍 Musan är här!

Jag älskade Jessie Burton's Miniatyrmakaren och har löjligt höga förväntningar på den här.. 👏🏻

Tack Modernista för recensionsex 🙏🏻✨

"England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare. Men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.
Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium för henne. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk – som också det bär på en hemlig berättelse – en dag levereras till galleriet.
Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa – med explosiva, förödande konsekvenser…
Musan är en roman om två kvinnor i olika tider. En magnifik, fängslande historia om ambition, identitet, kärlek och besatthet."

Likes

Comments

Idag släpptes dessa godbitar!

Gemensamt har författarna att de alla är födda och uppvuxna i Västerbotten.

Och i och med P O Enquist's novell, Öknens alla blommor, så firar @novellix 100 utgivna noveller! 🎉💯📖

Likes

Comments

Titel: Green Girl
Originalets titel: Green Girl
Författare: Kate Zambreno
Översättare: Helena Fagertun
Förlag: Modernista
ISBN: 9789177017004
Utkom:
Juni 2017

Baksidestext:
Ruth är en ung amerikanska i London. Om dagarna jobbar hon på parfymavdelningen på »Horrids«, där hon försöker sälja parfymen Desire. Om kvällarna och nätterna rör hon sig genom en värld som liknar en enda ögonlob riktad mot henne. Men vem är det som berättarhennes historia? Hur ska vi förstå den grymma tydlighet med vilken hon beskrivs?
Kate Zambrenos succéroman Green Girl [2014] har jämförts med moderna klassiker som Sylvia Plaths Glaskupan, Jean Rhys Godmorgon, midnatt! och Clarice Lispectors Stjärnans ögonblick. Bokens hjältinna pendlar mellan tillstånd av alienation och intensiv närvaro. I filmen om henne själv, som hon oupphörligen har den ambivalenta känslan av att befinna sig i, liknar hennes roll »ett frågetecken, ett mysterium«. Hon gör allt för att spela rollen perfekt.
Green Girl börjar redan framstå som en feministisk klassiker. Boken kom ut första gången 2011, men skrevs om och gavs ut igen: det är versionen från 2014 som tagit kritiker och läsare med storm.
I svensk översättning av Helena Fagertun.

Min åsikt:
Det gör lite ont att läsa den här boken. Den är smärtsam på flera plan men samtidigt en helt fantastisk bok. Det här är en bok om att vara ung kvinna, om att vara ung amerikanska i London och en bok om att överleva. Kul för litteraturnörden är att för varje kapitel har författaren även hittat ett passande citat hämtat från diverse författare, såsom Virginia Woolf, Emily Dickinson och Jean Rhys för att bara nämna några.

Likes

Comments

Idag ramlade den här pärlan ner i brevlådan, Hon som vakar av Caroline Eriksson. Ska bli så spännande att läsa då jag hört mycket fint om den!

Om boken:
"Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.

Hon som vakar är ett psykologiskt relationsdrama med skärpa, svärta och stor spänning. Var går egentligen gränsen mellan vansinne och förtvivlan?"

Likes

Comments

Titel: Havet vilar blankt
Författare: Hanna Lans
Förlag: Berghem Förlag
Utkom: juli 2017
ISBN: 9789197916554

Baksidestext:
Thea hemsöks av minnet av en man där hon ligger i en sjuksäng på Styrsö efter en olycka. Vem var han och vad vill han? Även barnbarnet Victoria förföljs av mannen som tagit kontakt från andra sidan. Han betraktar på avstånd, enträget. Tvingar dem båda att rannsaka sina liv och sina vägval.

Vad var det egentligen som hände Sigrid, Theas bästa väninna, de där varma sensommardagarna under andra världskriget? Hon plågas av sviter av ett liv kantat av övergrepp och utsatthet. Hennes historia är sammansvetsad med Theas, och Victoria blir oundvikligen den som måste reda ut gamla missförstånd, kärlek med förhinder och mord.

I denna fristående uppföljare till "In i evigheten" står än en gång vänskapen mellan Victoria och David i centrum. Tillsammans söker de sanningen bakom en historia som tog sin början i Göteborgs södra skärgård år 1942, då ett bombplan störtade på Donsö. En gåta som måste lösas innan tiden rinner ut för Sigrid!

Min åsikt:
Om jag tyckte mycket om den första boken, så älskade jag den här! Underbar blandning av spökerier och mysterium, kärlekshistorier och vackra västkustmiljöer. Måhända blev jag inte riktigt lika mörkrädd som av den första boken (vilket nödvändigtvis inte behöver vara negativt), men historien berörde mig än mer. Hanna Lans väver än en gång samman nutida och historiska händelser till en berättelse jag inte vill släppa ifrån mig. Gissa om jag ser framemot kommande delar i serien?! 😍

Likes

Comments