Header

Igår landade den här pärlan i butik, Bödelskyssen💋 av Mons Kallentoft. Själv hade jag dock förmånen att knipa den okorrigerade förhandsutgåvan på Bokmässan då den låg i Bonnierförlagens finfina goodiebag vi fick under deras bokbloggarfrukost! 😍

Recensionsdag 25 oktober!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hade äran att träffa författaren Kamilla Oresvärd på Bokmässan i år och häromdagen trillade hennes nya bok, Jägaren, ner i brevlådan. 😍

Verkar riktigt spännande och ser mycket framemot att läsa den i höst! 🤓🍁🍂

Likes

Comments

Titel: Sonjas andra chans
Författare:
Åsa Hellberg
Förlag:
Bokförlaget Forum
Utgiven:
september 2017
ISBN:
9789137150239

Baksidestext:
Miljardärskan Sonjas testamente förändrade livet för hennes närmaste vänner. Nu är Rebecka, Maggan och Susanne – och Sonja – äntligen tillbaka i en fristående roman full av värme och livsglädje.
Sju år efter Sonjas död – och arvet som bland annat gav hennes bästa vänner ett hotell i London, ett fantastiskt hus på Mallorca och en restaurang i Paris – tampas Sonjas vänner med livet. Alla tre behöver en förändring, och de vet att det är dags att uppfylla Sonjas sista önskan: att sprida hennes aska runtom i världen. Under resans gång, i brev efter brev från Sonja, målas hennes hemliga och passionerade kärlekshistoria upp och berör dem djupt.
Samtidigt sker saker på vännernas hemmaplan som ingen av dem räknat med, och plötsligt är deras vänskap det enda bergfasta och bestående. Allt eftersom resan tar dem ut i världen tvingas Rebecka, Maggan och Susanne ta livsavgörande beslut. Och varken slukhål i Norge, katastrofer på Haiti eller spontandans i Madrid kan stoppa dem från att ge Sonja – och sig själva – en andra chans.

Sonjas andra chans är en härlig roman om kvinnlig vänskap och kärlek efter femtio. Om det självklara i att luta sig mot sina vänner, både i glädje och i sorg, och om att våga förändra sitt liv.

Min åsikt:
Sonjas andra chans är en riktigt skön feelgood och en riktigt bra avslutning(?) på serien om miljardärskan Sonja och hennes tre bästa vänner. Den må handla om kvinnor som är några år äldre än jag själv men den handlar framförallt om fin vänskap, sån vänskap man inte klarar sig utan - oavsett ålder. ❤️ Lite skvaller tänker jag bjuda på också.. När jag hade förmånen att träffa Åsa Hellberg på Bonnierförlagens bloggfrukost under årets Bokmässa så hintade hon om att den första boken i serien var på gång att filmatiseras.. Vem vill ni se i rollen som Sonja, Rebecka, Maggan eller Susanne? 🎥😍

Likes

Comments

Läser just nu - Orkidépojken av Helena Dahlgren

”När bästisarna Hanna och Zeb tar studenten är det meningen att LIVET ska börja. Det är nu de ska lämna urtrista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först en sista hemmasommar som går åt till att jobba på kyrkogården, festa på stans gayklubbar, ströglo på den gamla tv-serien Twin Peaks och läsa Orkidépojkens märkliga blogg. Så länge någon kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresös skogar. Varken Hanna eller Zeb har lagt någon särskild vikt vid det. Förrän de plötsligt blir tvungna För konstiga saker sker: först försvinner en hund, och därefter en före detta skolkamrat. Lina, ortens drottning. Hon som alla vill känna men ingen känner, inte på riktigt.
Sen går det mesta åt helvete.”

Likes

Comments

Fick finpost i veckan! 💕

T.o.m. 31 oktober kan du köpa boken direkt av författaren Elin Eldestrand och hon skänker då 50% av varje såld bok till Cancerfonden! 💗

Kika in hos @elineldestrand på Instagram för mer info!

Likes

Comments

Vilken härlig kväll jag hade i torsdags! 😍 Efter att ha slutat jobbet promenerade jag bort mot Stora Teatern och Books & Dreams stora författarkväll.

Första akten bjöd på riktigt fina samtal med författarna Katrin Sandberg (Hitta din sanna story), Christer Björkman (Generalen), Karin Alfredsson (Skrik tyst så inte grannarna hör) och Anders de la Motte (Höstdåd). Carina Nunstedt och Josefine Sundström var kvällens moderatorer och även om Nunstedt gjorde ett grymt jobb så måste jag få ge Josefine Sundström en extra eloge. Kvinnan är helt fantastisk på att hålla låda på scen, få dem hon samtalar med att berätta intressanta saker och stundtals även få publiken att skratta riktigt gott!

I pausen bjöds det på vin och wraps i Kristallbaren där det även fanns möjlighet att köpa böcker och få dem signerade av författarna. Jag läser just nu Karin Alfredssons nya bok Skrik tyst så inte grannarna hör och hade den med mig för att få den signerad. Passade även på att köpa Katrin Sandbergs bok Hitta din sanna story och fick den samtidigt signerad. Hon är ren inspiration den kvinnan. Redan när hon var uppe på scen bestämde jag mig för att köpa boken och när jag sen mötte henne vid signeringen så slogs jag av hennes energi och värme och blev så sugen på att få läsa boken! 🙏🏻✨

Andra akten bjöd på samtal med hysteriskt roliga Anne B. Ragde (Det finns alltid förlåtelse), Åsa Hellberg (Sonjas andra chans) och Jens Lapidus (Top Dogg).

Det hela blev ett riktigt trevligt event och hade det inte varit för den snabbt växande att läsa-högen därhemma och den stundande Bokmässan så hade jag nog fått med mig många fler böcker hem.. 😉

Likes

Comments

Titel: Efter Emma
Författare: Anna E. Wahlgren
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: augusti 2017
ISBN: 9789176295823

Baksidestext:
Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.

Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.

Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är.

Min åsikt:
Efter Emma av Anna E. Wahlgren är en galet spännande historia! En mörk psykologisk spänningsroman vilken framförallt handlar om familjerelationer, svåra hemligheter och manipulation. Om bokens karaktärer vågar jag inte säga för mycket då jag är rädd att ge bort för mycket av intrigen, men att det var svårt att veta var man har dem är en känsla som följer mig genom hela boken. Det är dessutom en riktig bladvändare tack vare kortare avsnitt och underbara twister. För att inte tala om slutet… 😱👌🏻👌🏻👌🏻

Likes

Comments

Titel: Allt jag inte sa
Författare: Yrsa Walldén
Förlag: VOX
Utgiven: september 2017
ISBN: 9789188665034

Baksidestext:
Klockan är exakt tjugotvå minuter över elva första gången du kysser mig. Det sista jag ser innan jag sluter mina ögon och innan dina läppar rör vid mina är en digitalklocka på ett sängbord med lysande blå siffror. 23:22. Tjugotvå minuter över elva och hela min värld vänds upp-och-ner.

Min åsikt:
Vilken debut av Yrsa Walldén! Allt jag inte sa är en rakt fram ärlig bok om kärleken och om att uppleva den som ung vuxen. Det gör lite ont att läsa den på sina ställen, ung kärlek liksom, men framförallt är den helt fantastisk. Älskar språket, de korta avsnitten och karaktärerna som känns som gamla vänner till en själv.

Likes

Comments