Jag tycker det känns superkul att blogga igen men tyvärr händer det inte så mycket i mitt liv där jag kan berätta något roligt eller intressant. Hade en gruppkonversation med Katie (min Aussie vän) och Sven (min norske vän) om Gay Marriage då det var tydligen en röstning i Australien där resultatet blev JA, men enligt Katie var inte resultatet bindande så staten hade lagt ner ca 122 miljoner AUD (ca. 781 miljoner SEK?) för en röstning. Sen blev det allmän snack om rättigheter, äktenskapslagar, giftermål i allmänhet, vi skrevs i flera timmar. Jag har aldrig varit emot samkönade relationer och tycker att love is love och varför ska de inte ha samma rättigheter som alla andra. Ja, alla har väl rätt att ha en åsikt kring det så länge man inte är kränkande och disrespect mot någon (önsketänkande).

Senare mot kvällen tog jag mig modet att gå ut till kylan för att möta upp mina syskon vid TC för vi hade bestämt oss för att äta middag ute för att denna wifey ville få lite break från all matlagandet haha. Vi valde att käka på Vapiano (Kungsbron) och den avgörande faktorn var att vi alla hade pizza-cravings. Eftersom det var middagstid och alla hade slutat från jobbet var det ganska fullt men vi lyckades hitta platser men sen var det och stå i kö. Jag valde Bruschetta pizza som var väldigt gott men det kändes som att man åt en sallad samtidigt som det var en pizza (if it makes sence). Vi hade det väldigt trevligt iallafall och njöt av varandras sällskap! Att hänga med mina syskon gör mig väldig glad och jag längtar tills mina föräldrar kommer hem från sin semester då jag har saknat ihjäl dem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vaknade på bättre humör idag, med inställningen: ny dag, nya tag trots att saker har varit väldigt motigt på senaste tiden. Jag bestämde mig för att fortsätta göra Google Analytics kursen online för nybörjare samt börja tänka på vilka andra kurser jag vill satsa på i snar framtid för att bli bättre på det jag verkligen brinner för.

Medan jag satt och antecknade tittade jag ut genom fönstret och såg att det började snöa... Oh great! Samtidigt såg man alla instagram/facebook/snap-uppdateringar där folk jublade av lycka att se snö för första gången (igen). Jag har ingenting emot snö, det är väldigt mysigt runt jultiden när man sitter hemma hopkurad under en gosig pläd och dricker varmchoklad. Det är mer pain in the ass när snön och kylan håller sig i flera månader, det är inte okej att det snöar i maj som det gjorde detta år. Men det jag hatar mest med vinter är något som alla stockholmare fruktar varje år: KOLLEKTIVTRAFFIKEN dvs. SL som varje år blir så chockade att det kommer två snöflingor på spåret och då blir det massa förseningar hela dagen för de säger att de inte var "förberedda". Wow, om vi ändå bodde i ett land där det snöar varje år för SL att planera bättre... vänta lite! Vi bor ju i Sverige (just saying) haha.

Något helt annat, jag vill passa på att gratta min bästa vän Suzie som fyller år idag.  Jag vill att hon ska veta att hon är den mest underbaraste tjejen med ett hjärta av guld. Hennes vänskap har betytt så mycket för mig speciellt de senaste åren och hon har alltid vart vid min sida när saker var som jobbigast,  något jag aldrig kommer att glömma. Därför förtjänar hon livets godaste gåvor och jag önskar att hon får all lycka och kärlek i världen! Happy B'day and love you!

Puss på er <3


Likes

Comments

Vill först och främst börja detta inlägg med att säga: Grattis på farsdag till min kära pappa men även till alla pappor i världen!

Jag har varit ganska off denna vecka och inte känt energin eller orken att göra något produktivt men idag var jag på bättre humör när jag och syskonen bestämde oss för att ha en dag tillsammans i city. Jag hade saknat att bara hänga med dem som vi brukade göra innan jag flyttade till Uppsala. Egentligen hade man ingen lust att åka till stan när det är så grått och kallt ute så vi satt och tänkte ut vad vi skulle göra samtidigt som man satt och kollade sin Instagram.

Det är fan farligt att bli suktad av folks Instagrambilder när det gäller mat och se när folk äter tårtor och bakelser på Roy Fares nya café/konditori MR CAKE haha. Jag har varit rätt sugen att gå dit sen den öppnades, så vi tänkte chansa på att gå dit (även om det fanns en stor risk att det vara fullt). Well you guessed it, vi drog en nitlott att få plats där för det var: 1. Söndag 2. Farsdag 3. People were just hungry (like us) . Det var så mycket folk att det var kö bara för att hitta plats att sitta. Men vi stannade...

Fast lyssna nu, utifrån såg MR CAKE inte så lockande ut med den tråkiga gråa fasaden längs in mot Rådmansgatan, jag mena det såg ut som Väsby-ishall's entré, men när man kom in och såg alla tårtorna och bakelserna, gick det inte bara att gå ut tomhänt. Tårtorna hade drippande karamell längs kanterna, färgen på Red Velvet var djävulens sätt och säga: ÄT DIG FET mitt barn haha ... Ok nu ska vi inte överdriva nu!

Jag ville fortfarande prova på även om vi var tvungna att ta hem och äta, för att jag ville se om de var värt att komma tillbaka eller ej! Priserna var ganska lik Espresso House etc. så det var ganska standardpriser beroende på vad man valde såklart. Jag valde deras kända Red Velvet crossaint med vaniljfyllning medan mina syskon tog Lemon Maräng Pie och Smors Chokladkaka.

Det var ganska kul att se Roy Fares springa fram och tillbaka till köket med ett stort leende att se folk nöjda och glada. Jag tror han är en väldigt ödmjuk kille som inte låter kändisskapet gå över huvudet och gör bara det han verkligen brinner för. Samtidigt som jag höll på betala tog min syrra lite bilder och kom tillbaka lite chockad och ba: Kolla på denna bild, Roy Fares torkar borden trots att han är delägare och chef! Just saying, killen har fötterna på jorden.

Eftersom vi hade åkt hela vägen till stan och det var kallt som fan drog vi till Espresso House och tog varsin latte och varm choklad för att värma oss. Det var så kul att se två kompisar som tog selfies nonstop i ca. 40 minuter. Jag antar att ljuset var bra vid det hörnet eller så var ena kompisen bara kräsen på hur den andra såg ut haha ... sen drog vi hem, handla, laga mat och nu ska jag strax lägga mig!

Puss på er <3


Likes

Comments

Yes, då har man börjat blogga igen (fast på svenska)... för er som inte visste så har jag alltid gillat att uttrycka mig i bild och skrift då det är terapi för själen som jag brukar säga (det är något jag verkligen behöver just nu). Innan jag började min Masters i Uppsala brukade jag blogga frekvent om allt mellan himmel och jord men sen tappade jag mest lusten och motivationen till det, och sen tog plugget över mitt liv så man ville helst inte skriva på fritiden heller.

Anyways! Vi får ta en dag i taget och se vad denna blogg har att erbjuda. Men till en början lär jag mest skriva om min vardag och sen får vi se. Hoppas ni kommer att gilla denna blogg och kom gärna med förslag på saker ni skulle vilja läsa om! Ha det bra!

Kram på er

/Nadi

Likes

Comments