La oss alle bare ta et minutt og nyte disse bildene. Hvor fantastisk fint er det ikke? Ben Youssuf Madrasa måtte jeg absolutt besøke. Dette var en gammel koran skole fra 1400-tallet som på den tiden var den største i hele Marokko. I 1982 ble skolen gjenåpnet for turister og siden da har folk fra alle land kommet hit for å besøke skolen. Det er så fantastisk fint, både fargene og mønstrene. Marrakesh i seg selv har så mye historie som strekker seg langt tilbake i tid. Jeg elsker å gå rundt og se på alt det flotte som fortsatt får lov til å stå en dag i dag. Denne skolen er virkelig min favoritt attraksjon så langt her i Marrakesh. 

Det var også en mann som satt på et hjørne og kalligraferte navn på arabisk. Jeg klarte ikke å motstå og bare måtte få navnet mitt skrevet. Tok noen bilder av han med polaroid-kameraet mitt som dere ser. De ble så fine. Next- Le Jardin Secret!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Neste stopp var ikke noe annet sted en vakre Majorelle Garden. Dette er hagen Yves Saint Laurent er gravlagt. I 1980 kjøpte YSL hagen og i 2008 da han døde ble asken hans spredt rundt i hagen. Virkelig en av de fineste botaniske hagene jeg har vært i. Marrakesh er veldig kjent for hagene sine og det skjønner jeg, så vakre som de er. Jeg elsker farge kombinasjonen mellom blått og gult, det gjør noe helt spesielt med hagen. Vi gikk rundt i ca en time og bare nøt alt sammen. De har helt sykt mange forskjellige kaktus-arter som er fra forskjellige deler av verden. Skulle gjerne hatt en slik hage for meg selv.

Anbefaler de som ønsker å besøke hagen i varme tider å dra før kl.12.00 så du slipper å gå rundt i varmen. Vi dro dit dessverre litt for sent så det endte opp med at det ble skikkelig varmt da vi var der. Marrakesh starter sin varme sesong i april så anbefaler de fleste å reise rundt februar-mars hvis de ønsker å kunne gå rundt på dagtid. Vi måtte for det meste holde oss inne på hotellet fra kl. 14.00 til 17-18.00 pga. varmen. Neste stopp:ben yusuf madrasa! Snakkes

Likes

Comments

Du blir hypnotisert av alle de flotte fargene. Souken er absolutt et must mens mans er i Marrakesh. Det består av endeløse gater av alt mulig rart du kan tenke deg. Det strekker som utrolig langt og ja, vi gikk oss vill 100 ganger. Alt fra kjempe tranger gater til flere meter lange. Det er bare så fantastisk. Man får jo lyst til å kjøpe med alt (noe jeg har nesten gjort). Det som kan være litt nedtur for de som ikke er vandt med påtrengende selgere er det at de omtrent drar deg inn i butikkene sine. Du kan nesten ikke stirre for lenge på ting, for om du gjør det så blir du mest sannsynlig dratt inn og diskuterer prisen allerede. Her gjelder det å prute så mye du kan. De setter opp prisene så fort de får høre (trenger ikke å høre engang) hvor du er fra. Da må du bare steppe opp gamet ditt og ikke gi deg før du synes at det du kjøper er verdt prisen. Jeg selv, er mester på å prute (bodd i Iran vett) så her har jeg spart en del tusener for å si det sånn. Du må være veldig bestemt og ikke gi etter.

Ellers så har jeg handlet en del frukt og gud så godt det er . Noe helt annet en genmodifisert frukt du får i fruktdisken på meny (sorry not sorry). Det ligger restauranter i hvert lille hjørne i souken og vi fant en kjempe søt retro restaurant hvor vi bestilte cheese panini. Første måltidet som var litt ''europeisk''. Ellers har jeg kost meg med masse god marokkansk mat som jeg skal snakke litt nærmere om i et eget innlegg.

Som dere ser så knipset jeg et bilde av en katt som ligger å sover og jeg får så vondt. Det ligger katter rundt om kring, småe og store. Jeg får bare lyst til å pakke alle sammen i kofferten og ta de med til Norge. Det får meg til å tenke på Bella (katten min) som har det får bra hjemme hos oss. Besøker du Marrakesh, bør du virkelig ta deg en tur i souken! Snakkes

  • Reise

Likes

Comments

Herregud som jeg elsker Marrakesh. Min første reise i år gikk hit og jeg kunne ikke vært med fornøyd. Jeg har lenge ønsket å reise til Marokko fordi jeg har vært så kjent med både kulturen og maten. Bestevenninnen til mamma er fra Marokko så det har hatt sin påvirkning, selvfølgelig til det positive. Vi landet onsdag kveld og ble kjørt til hotellet av en taxisjåfør som ventet på oss. Vi bor på en riad som er en typisk marokkansk hage med søte små rom i hvert sitt hjørne. Jeg ønsket heller å bo på en riad enn et hotell fordi det gir deg mer av en marokkansk opplevelse. Riaden vår ligger midt i Kasbah sentrum som er den gamle delen av Marrakesh. Uheldigvis klarte vi å booke rom akkurat ved Marrakesh største moske, så her blir vi vekket kl. 05.00 hver morgen. Været er kjempe fint, vi er allerede oppe i 30 varmegrader og på kveldene synker det til ca 15-16 varmegrader. Tok noen bilder fra selve riaden som dere ser, hvor fantastisk fint er det ikke? IN LOVE

Nå skal vi ut og utforske mer av denne fantastiske byen! Snakkes

Likes

Comments

Ja, hvem er jeg? Jeg er Nadia. 21 år gammel jente fra Oslo som flyttet til en liten by kalt Sarpsborg. Jeg har lenge ønsket å lage meg en blogg, men ikke slik blogg som de fleste tror. Jeg er ikke interessert i å dele hva jeg gjør til enhver tid for det er irrelevant. Dere trenger ikke å høre om de kjedelige hverdagen i Sarpsborg. Jeg ønsker å benytte denne bloggen til å få frem viktigere ting og hendelser som faktisk betyr noe, men sett bort ifra det mer seriøse ønsker jeg å benytte denne bloggen til å dele bilder jeg tar gjennom mine reiser dette året.

Jeg studerer foreløpig på Høgskolen i Halden men har bestemt meg for å ta et permisjonsår hvor jeg fokuserer på meg selv og hva jeg egentlig vil. Ofte tar man drastiske valg for å gjøre de i rundt deg fornøyde, og det var det jeg gjorde dessverre. I fjor kunne jeg absolutt ikke tenke meg å flytte fra Sarpsborg til en annen by men som sagt så har jeg forandret meg så mye på det året her. Jeg har helt andre tanker og mål og vil veldig gjerne fullføre det. Jeg vil være lykkelig. Jeg vil følge drømmene mine og ikke la verden stoppe meg. Nå er det virkelig på tide å finne seg selv og gjøre det som er best for meg.

Det er så mye jeg vil si men det får komme etterhvert. Jeg er egentlig veldig spent på denne bloggen. Alt dette er veldig nytt for meg men jeg skal prøve så godt jeg kan. Tusen takk for at dere kom innom og tok dere tid til å lese dette! Håper dere vil være med på min reise videre.

Likes

Comments

My Instagram@nadiaalipour