Efter att vi hade lämnat Utila påbörjade vi resan mot Copan. Det tog ungefär 15 timmar totalt och vi bägge var absolut utmattande när vi väl nådde staden. Som tur var hade vi blivit tipsade om ett bra hostel att spendera natten på av ett par kompisar och det visade sig vara det bästa hostelet vi har bott på under denna resa. På kvällen åt vi thai curry och det var gott att bryta av med något annorlunda samt att maten var fantastisk! Följande dag började vi tidigt med att besöka ruinerna som finns i staden. Vi var där i ungefär 3 timmar och det var en främmande men absolut cool upplevelse. Det kändes i princip som att vi hade tagit en tidsmaskin bak i tiden. Vi hade ingen guide eller så utan jag och kerrod utforskade tillsammans. Vi sprang dock på några kinesiska turister tillsammans med en guide och guiden erbjöd oss att hacka på en sväng så vi gjorde det. När vi kände oss nöjda och belåtna begav vi oss tillbaka till hostelet. Med lite flyt lyckades vi ta reda på att en shuttle till Antigua vilket var vårt nästa resemål gick om en halvtimme så vi beslutade oss för att packa våra väskor och påbörja nästa äventyr.

Vi anlände i Antigua, Guatemala 7 timmar senare och även där hade vi hyfsat bra flyt med hostelet. Vi gick i princip och lade oss på direkten. Nästkommande dag åt vi en brakfrukost och gick ut för att utforska staden. Till skillnad från de andra länderna vi har besökt var det rätt kyligt här. Själva tanken med att besöka Antigua var att bestiga en aktiv vulkan men det kostade cirka 100 dollar per person och det skulle ta oss 2 dagar att göra detta. Jag tror att min upplevelse av vulkanen i Ometepe spelade en stor roll i detta beslut för det slutade med att vi enbart spenderade en dag i Antigua. Just därför sitter vi nu på en buss, i Mexico!!! Antigua var en vacker stad och tydligen är det den första huvudstaden i central Amerika. Staden i sig är omringad av 4 vulkaner varav två är aktiva. Vi såg Fuero ha 5 stycken utbrott och rök kom ut men eftersom det var under dagtid kunde vi dessvärre inte se någon lava. Det hade absolut varit häftigt att bestiga vulkanen bredvid och se fuero spruta ut lava men både jag och kerrod kände oss redo för att gå vidare med vår resa.

Vi är som sagt i Mexico och vi är på väg till San cristobal där vi ska spendera fyra nätter. Efter det har vi inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på. Vårt flyg hem är den 10 november vilket innebär att det är mindre än en månad kvar men nu har vi all denna tid att utforska Mexico innan vi flyger hem ifrån Mexico city. Spännande spännande!! Det blir förhoppningvis scuba diving, ziplining och andra skojigheter. Framförallt god mat, mums.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi lämnade Utila idag efter nästan en vecka där. Dagarna har till mestadels bestått av dykning vilket har varit fantastiskt roligt. Det har framförallt varit spännande eftersom Kerrod tog sitt open water license och i slutet av veckan påbörjade och avslutade vi vårt advanced license. Dykningen i sig har inte varit något speciellt men jag tror att Utila lockar många eftersom det är väldigt billigt, de säger att det är den näst billigaste platsen i världen där du kan ta ditt license. Vi betalade cirka 800 us dollar för tre kurser vilket är ingenting om vi skulle ha gjort det i Sverige. Dessvärre var inte revet någon höjdare, mycket var dött och såklart det var sorgligt att se.

Vi såg några coola fiskar här och där dock. Två stycken hajar och det ena av den såg jag precis när vi avslutade vårt dyk och den var säkert 4-5 meter lång vilket var lite skrämmande. Vi såg även WHALE SHARKS!! Jag vet dessvärre inte det svenska namnet för det men jösses, det var fantastiskt. Av någon anledning är det inte tillåtet att dyka med dem så vi snorklade. Eftersom valen rör sig så pass kvickt var det inte direkt en lucka med alltför lång tid för att hoppa i. Därför bokstavligt slängde vi oss i när han sa att det var dags. Jag och Lorenze, en av killarna vi tog vår dykkurs med hoppade i först. Först såg jag ingen val med sedan BAAAM dök den upp till vänster om mig. Vi lyckades simma efter den i ett par minuter, sedan vände den om och simmade alldeles under oss!!! Det var en otrolig känsla och jag är så glad över denna erfarenhet. Jag som alltid har varit rädd för valar mötte min rädsla och det var ett av det häftigaste ögonblicket i mitt liv.

Igår kväll hade vi avslutningsmiddag med alla från dykshoppen och det var tråkigt att säga hej då men samtidigt var det dags för oss att fortsätta vår resa. Vem vet, kanske ses vi igen. Jag hoppas åtminstone det. Vi drack öl och åt utsökt fisk och sedan dansade vi salsa haha. Jag hade en väldigt rolig kväll men det var rätt jobbigt att gå upp imorse. Vi har sedan 06:25 till kl 5 rest så jag är väldigt trött kan jag lova. Trots det har jag i princip sovit under hela resan. Jag tror att det beror på alla tidiga morgnar. Vi har gått upp vid 6 varje dag och varit uppe rätt sent.

I skrivandets stund är vi i Copan och imorgon ska vi utforska staden. Det finns Maya ruiner här och jag är väldigt exalterad över att utforska detta. Vi stannar troligtvis här bara en dag innan vi rör oss vidare till Guatemala. Nu ska jag få i mig lite mat! Jag är utsvulten. Vi hörs snart igen

Likes

Comments

Vi är i Honduras just nu. Sista dagarna i Nicaragua spenderade vi på en ö som heter Ometepe. Vi bodde på ett hostel som var eko vänligt. Vi sov i hängmattor, åt mat som de själva odlade i deras trädgård och gick på toa i en kompost. Det var en upplevelse i sig. Framförallt var det skönt att komma bort ifrån världen för ett tag. Utan internet kunde jag fokusera på mig själv och vad jag ville göra. En av dagarna klättrade jag upp för en vulkan tillsammans med en av killarna från vårt hostel. Han hette Fritz och han var en advokat från USA som enbart var där för semester. Jag är glad att jag delade den upplevelsen med honom och vi kommer för alltid att vara vulcano buddies. Hajken upp tog cirka 5 timmar och det var i princip som att klättra upp för en vägg vilket troligtvis är det mest fysiskt ansträngande jag någonsin har gjort i mitt liv. Hajken ner var cirka 3 och en halvtimme. Efter cirka en timme nedför började det spöregna vilket resulterade i att det blev väldigt halt på stenarna. Jag trillade 3 gånger riktigt hårt men vi var glada över att vi faktiskt lyckades ta oss ner.

Jag är väldigt stolt över mig själv att jag gjorde denna hajk. Det var många gånger jag önskade att jag inte hade gjort det men jag är super stolt över att jag bet ihop och med Fritz hjälp genomförde det. De nästkommande dagarna kunde jag knappast gå och det tog cirka 5 dagar innan smärtan ifrån min kropp försvann. Det är inte förrän idag som min kropp känns hel igen. Men vet ni vad? Jag kan säga att jag har klättrat upp för en aktiv vulkan och det är något jag kommer bära med mig för resten av mitt liv.

Jag är även glad att jag besökte Nicaragua eftersom det är något som har varit en intern grej mellan min bror sedan vi var små. Nu kan jag äntligen säga att jag har varit där. Önskar att han var här dock. Det är inte klokt vad man saknar sin familj när de inte är här med en.

Förutom att klättra upp för en vulkan så besökte jag och Kerrod en naturlig källa. Det var väldigt avsvalkande efter en varm dag men jämfört med de källorna jag och min familj har sett i Asien var det väl inte jätte märkvärdigt. Jag är ändå glad att vi gjorde det. Efter att ha rest i central Amerika i nästan en månad nu har jag insett att utforska och uppleva saker är någonting som jag verkligen värdesätter och därför är jag glad att vi upplevde det tillsammans. Vi åt även kokosnöt vilket var utsökt!

Förutom det så hyrde vi en dubbel kajak och såg solnedgången mellan de två vulkanerna. Det var såå vackert. Himlen efteråt var ännu vackrare och vi satt därute i säkert 3 timmar och enbart njöt av Mother Nature. Vi såg även apor längst vattnet och en liten sköldpadda. Ometepe var en vacker ö och det var skönt att komma bort ifrån stadslivet som vi upplevde i San Juan.

Vi är som sagt i Honduras, Utila vilket är en liten ö i norr. Här erbjuder de det billigaste scuba license i världen och det är väl lite därför som vi är här. Kerrod påbörjade sin kurs igår och har idag för första gången andats under vattnet hehe. Jag själv gjorde två dyk denna morgon. I min åsikt var det väl kanske average. Speciellt med tanke på min erfarenhet från Thailand och Australien. Det fanns inga färger alls och inte direkt mycket fiskar heller. Vi såg ett fåtal här och där men ärligt talat är jag rätt besviken. Jag lär troligtvis bara göra 2 dyk till och sedan känner jag mig nöjd. Jag sparar hellre mina dyk till Mexico där min pappa har dykt och där han kan rekommendera bra dykning. Jag funderar även på att göra min advance course men det beror helt och hållet på hur min pengasituation ser ut. Mat osv är viktigare. Det är absolut något som jag vill göra i mitt liv och jag vet att detta inte är det sista tillfället där det kan hända.

Vi kommer vara här i cirka 3 dagar till och våra dagar kommer i princip bara bestå av dykning och chill. Förutom mina två dyk imorse har jag läst, snorklat med en jätte snäll kille från dykshopen. Jag blev sedan bjuden på pizza av honom vilket var enormt snällt medan Kerrod gjorde sina tester i vattnet. Det var skönt att ha lite sällskap. Nu är klockan nästan 9 och imorgon bitti ska vi dyka igen vilket innebär att det blir en tidig start igen. Jag har vaknat runt 5-7 i nästan en vecka nu. Jag ser fram emot sovmorgon, den saken är kristallklar.

Efter detta stopp beger vi oss till Copan. Där finns det nämligen ruiner ifrån Maya folket och jag ser definitivt fram emot att uppleva det. Därifrån tar vi oss till Honduras och efter det är inte mycket bestämt. Vi har en flygbiljett från Cacun till Mexico city den 9 november men annars är ingenting bestämt. Vi får se vart dessa veckor tar oss. Enbart en månad kvar nu!!! Hjälp vad tiden går fort

Likes

Comments

Hej!


Vi är nu i Nicaragua, San Juan del sur. Den senaste veckan har varit fylld av äventyr, det kan jag lova. Vi landade i Managua och valde att spendera den första natten där. Vi startade vår resa runt lunch och det var verkligen ett äventyr. Vi tog först en taxi ifrån vårt hostel. När vi väl blev avsläppta utanför busscentralen blev vi omringade av olika taxi chafförer som ville hjälpa oss. Som tur var kom just vår buss chaufför och visade oss vägen vilket var väldigt hjälpsamt. Bussresan tog sedan 2,5 timmar och en av de som jobbade på bussen försökte få ihop oss med hans kompis. Vi försökte slingra oss ur det eftersom vi bägge hade läst om detta. När vi hoppade av denna buss blev vi ännu en gång omringade av taxi chafförer. Vi beslutade oss för att fly och gömde oss på burger king och hade lunch där. En av taxi chaufförerna kom in efter ett tag och pratade med oss. Han sa att han förstod att vi inte ville bli lurade men att han kunde ta oss till buss stationen för en us dollar. Han hade en sån där cykel och på något vänster lyckades han köra både mig och Kerrod samt våra väskor. Han var en väldigt rolig kille och jag är glad över att vi hade den interaktionen med honom.

Vi lyckades äntligen ta den sista bussen till San Juan och det var skönt att komma dit. Sedan dess har vi hängt på en nästan öde strand med några coola människor, surfat och faktiskt gjort ett hyfsat bra jobb, ätit god mat, druckit öl, chillat och kanske det mest dramatiska: fått bedbugs. Det är i princip allt vi gjorde igår. Vi var tvungna att byta rum, tvätta alla våra kläder och i allmänhet var vi paranoida. Vi tror att vi fick med oss dem ifrån vår första natt i Managua men det är svårt att veta. Huvudsaken är att vi blir av med dem. Det är rätt jobbigt eftersom jag aldrig har varit med om något liknade under alla år som jag har rest... Men jag tror att vi gör ett helt ok jobb och det enda vi kan göra nu är att vara försiktiga och uppmärksamma. I värsta fall får vi slänga alla kläder innan vi åker tillbaka till Australien.

Igår kväll chillade jag och Kerrod på stranden. Vi satt och mediterade och hade en lugn stund tillsammans. Jag tror att vi båda behövde det och det var bra att vi gav tid till det helt klart.

Idag är det vår sista dag i San Juan del sur och imorgon åker vi till Ometepe vilket är en liten ö. Där finns det två vulkaner och annat skoj. Förhoppningvis blir det ett riktigt äventyr och jag ser fram emot att upptäcka nya saker. Vår tid här i San Juan del sur har varit rätt slapp, förutom när vi gick på en hajk upp till Jesus statyn som finns här och som tydligen är den 5 största i världen. Vi gjorde även en canopy tour men den var rätt lame. Vissa ziplines var högt upp men andra inte alls. Det var en rolig upplevde trots allt och jag fick break myself vilket var en spännande känsla. Dock var utrustningen inte världsbäst och ibland var det rätt svårt att stanna. Vid ett tillfälle råkade jag åka rätt in i en av instruktörerna men jag tror att de inte tog illa vid. Vi alla skrattade och det var ok. Jag var rätt klumpig under hela turen och vid ett tillfälle var de tvungna att komma ut och rädda mig haha :p

Likes

Comments

I tisdags morgon kom vi fram till Los Angeles, äntligen. Det är på sätt och vis vårt sista äventyr i USA men samtidigt är det även början på ett nytt spännande kapitel tillsammans. Det är nämligen början på vårt bagpacking äventyr i central Amerika. Imorgon åker vi till Nicaragua. Vårt flyg går kl 08:40 på morgonen och därför blir det en tidig start. Vi är framme i Nicaragua kl 7 på kvällen och vi har ett hostel bokat för första natten. Planen är sedan att vi åker vidare till San Juan del sur dagen efter och spenderar ungefär 5 dagar där innan vi åker ut till en ö i närheten. Vi kommer väl spendera ungefär 3 veckor i Nicaragua men ingenting är skrivet i sten. Vår biljett härifrån är den 10 november, ifrån Mexico city.

När vi kom hit i tisdags så passade vi på att sova i två timmar. Bussresan till LA var kall och vi lyckades väl sova i ett par timmar men det var nästan för kallt för att göra det. När vi väl kom fram lyxade vi till det med frukost på starbucks. Dagen i sin helhet var ganska så lugn förutom den hajken vi gjorde. Vi ville se Hollywood skylten och Skibby tog oss därför upp till ett berg där vi kunde uppfylla denna önskan. Hajken var kanske 2 timmar totalt och det var skönt att komma ifrån staden.

På kvällen passade vi på att ha lite kvalitetstid tillsammans och enbart prata och bekanta oss med varandra.

På onsdagen gick vi på universal. Det var awesome!!!! Vi kom dit vid 9 och gick hem vid 7. Det var maxat och vi gjorde allt som gick att göra. Det bästa var utan tvekan Harry Potter world. Jag älskade det! Jag köpte dock ingen trollstav men jag köpte mig ett par Harry Potter strumpor, huffelpuff. Den enda lilla negativa saken som jag och Kerrod delade var att det inte fanns många riktiga berg och dalbanor utan mycket stimulationer. Jag upptäckte rätt snabbt att jag har svårt att uppskatta dem på samma sätt som riktiga berg och dalbanor. Jag tror att det beror på att så fort du inte fokuserar på den själva stimulationen blir du rätt snurrig i huvudet.

Det fanns bland annat Simpson, dumma mej, transformers, Shrek och mycket annat. Jag är glad över att vi gjorde det eftersom det är något jag har velat göra sedan jag var ett litet barn. Kerrod skrattade åt min entusiasm men jag njöt över att vara exalterad och glad.

Egentligen finns det inte mycket att säga om denna dag. Den var hektisk men helt underbar och fylld av stimulans och skojigheter.

Igår hängde vi med Rosie som är en kompis ifrån camp Augusta. Vi hann med att gå walk of fame, se den kinesiska teatern och göra santa Monica samt upplevda venice beach. Även denna dag var ganska så hektisk men superhärlig. Det var extra roligt att få möta upp med Rosie och spendera kvalitetstid med henne. Jobbigt att säga farväl men jag vet att jag kommer träffa henne nästa år vilket är spännande och jag ser fram emot det. Jag låter bilderna tala för denna dag.

Idag ska vi enbart vila och förbereda oss inför morgondagen. Väskan är packad och vi har matsäck för resan. Vi åt sushi till lunch och nu håller jag på att försöka planera tiden i Nicaragua. Jag har ungefär de 2 första veckorna planerade och vi får se hur vi ska lägga upp vår resa upp emot Mexico.

Jag vet inte alls hur det kommer se ut med internet men jag skall uppdatera så ofta jag kan och finner tid för det. Tills dess: HA DET BÄST OCH VAR RÄDDA OM ER. Puss och kram Nadja och Kerrod

Likes

Comments

Idag(igår eftersom jag började detta inlägg igår) har vi varit på ett riktigt äventyr. Vi åkte ut till en nationalpark och kollade på Redwood träd. Det är den sorten av träd som kan bli de högsta här i USA. Vi såg ett träd som var 1400 år gammalt?!?! Trädet var dekorerat med händelser som hade hänt under denna tidsperiod och det gav det perspektiv på hur gammalt det verkligen var och hur fantastisk det är att det överlevde så pass länge.

Både jag och Kerrod hade på oss jeans vilket inte var det smartaste draget eftersom det blev väldigt varmt och svettigt. Nere i Montorey är det inte lika varmt med tanke på att det ligger vid kusten och vi tänkte inte i de banorna imorse när vi åkte längre in i landet men men. Vi promenerade runt i skogen i 2-3 timmar och efter det åkte vi vidare till Santa Cruz vilket var en häftig liten stad. Det var kul att se det och framförallt åt vi smaskig thailändsk mat och jag njöt av det. Vi satt bredvid en cool kille och vi hade en konversation med honom. Eftersom vi alla är väldigt öppna och pratglada kändes det naturligt det vi gjorde och jag är glad att han var villig att delta i vår konversation.

Idag har vi inte gjort ett skapandes grann. Sierra jobbade så vi passade på att kolla på cartoon, The bravest warriors och det var enormt bra. Jag kan starkt rekommendera det. Producenten som skrev Adventure time har även gjort denna serie. Vi smashade igenom 2 säsonger och kände ingen ånger alls. Vi bokade även ett hostel för vår första natt i Nicaragua och det kändes superbra. Runt 3 var vi super hungriga så vi begav oss ner till stan och köpte varsin burrito. Den var stor och smaskig!

Kl 10:50 sitter vi på nattbussen som ska ta oss till La. Den är hela 11 timmar lång men vi ska väl få det att fungera på något sätt... Jag är inte jätte exalterad men förhoppningvis kommer jag däcka av trötthet. Imorgon vet jag inte alls vad som väntar. Vi ska bo hemma hos Skibby, en sv Kerrods närmaste high scool kompisar och det ska bli kul att få lära känna honom. LA är enormt och jag är säker på att han har en plan över vad han vill visa oss medan vi är där :)

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i Kalifornien, nämligen i Monterey. Vi kom hit igår eftermiddag och Sierra och hennes pojkvän plockade upp oss ifrån flygplatsen. Det var väldigt snällt av dem och den omtanken uppskattades enormt. Vi gjorde inte speciellt mycket igår förutom att kolla på när sierras vän spelade musik. Både jag och Kerrod var dock enormt trötta och slitna efter en lång dags resande. Speciellt med tanke på att det var två timmars tidsskillnad ifrån New Orleans där vi hade varit innan.

Imorse vaknade vi vid 9-tiden och åt en utsökt frukost som de hade gjort i ordning till oss. Vi slöade oss en aning innan vi packade väskorna och begav oss ut på äventyr. Det hela påminde mig om the great ocean road i Melbourne och det var aningen nostalgiskt. Pga en massiv skogsbrand som ägde rum var nästan alla naturreservat avstängda men enbart själva körningen var fantastisk och vi gjorde även några stopp längst vägen för att njuta av utsikten och sedan gick vi även ner till en bäck som rann igenom skogen och spenderade någon timme medan vi åt lunch. Det var en heldag i naturen och det var verkligen vad både jag och Kerrod behövde. Det är skönt att komma ifrån stadsluften så fort man får chansen. Om en vecka åker vi till Nicaragua!!! Spännande

Vi kom tillbaka till deras hus vid 8 och jag hade en lång dusch eftersom jag hade vidrört poision oak på något vänster. Det är inte super giftigt men man kan få utslag om man inte behandlar det så det var lika bra att göra på en gång. Efter det åt vi en utsökt middag som Jono hade gjort. Hans mamma är ifrån Iran så vi åt som iransk mat och även det var nostalgi eftersom en av mina nära barndomsvänner är ifrån Iran och brukade laga fantastisk god mat.

Nu är det läggdags. Jag är helt slut!

Likes

Comments

Det är torsdag, den 15 september och igår var min 21 födelsedag men innan jag går berättelsen i förväg kan jag berätta om tiden innan dess. Vi kom till New Orleans i söndags eftermiddag. Vi hade en tidig start vilket innebar att vi var väldigt trötta och slitna när vi landade på flygplatsen. Som om det inte var nog med det hade flygbolaget glömt Kerrods väska i Denver och grädden på moset så ösregnade. Vi var ute i cirka 30 sekunder och var efter det dygnblöta.

Den första dagen spenderade vi i french quarter. Det är en riktig turistattraktion och hela kvarteret består av souvenirbutiker, barer osv. Det var häftigt att uppleva men efter några timmar kände vi att vi hade fått en uppfattning om vad det var och vi var inte direkt intresserade att spendera ytterligare tid där. Jag är glad att vi såg det men jag tror att jag hade förhoppningar om att det skulle vara mindre turister och mer lokalbefolkning. En cool sak vi såg där var alla liveband som spelade i gatuhörnen. Det var definitivt något som jag tyckte var underhållande.

Vi spenderade även några timmar vid Mississippi floden och enbart njöt av vädret. Vädret har verkligen varit kanonbra och varmt. Det var skönt med tanke på att Denver definitivt började bli kyligare och jag är inte redo att ge upp sommaren ännu. På kvällen åt vi mat och sedan köpte vi med oss lite öl hem till vårt rum innan vi gick och lade oss.

På tisdagen gick vi på WW2 museum. Det var inte alls som jag hade förväntat mig. Ärligt talat tyckte jag det var alldeles för patriotiskt och osmakligt. Jag försökte se det från en positiva sida och vara nyfiken men det gick inte alls hem för mig. Efteråt gick vi till stan och jag köpte mig en superfin klänning till min födelsedag dagen efter. Kerrod väntade tålmodigt haha och det kändes som en ren klyscha men jag fick åtminstone min klänning och vi bägge var glada.

På kvällen åt vi mat på en irländsk resturang och vi bägge var väldigt besvikna med vår mat. Haha denna tisdag var inte alls vad vi hade velat uppleva men vi hade högläsning när vi kom tillbaka ur en awesome bok som vi båda gillar och vi somnade med ett leende på läpparna.

Igår började dagen tidigt eftersom vi åkte på alligator tour i träsket. Jag vet inte om det är det rätta ordet för det men det engelska ordet är swamp. Jag har insett att jag verkligen börjar tappa min svenska men det beror på att jag inte pratar svenska med någon annan förutom familj och vänner och det är inte något som sker dagligen dessvärre eftersom tidsskillnaden är svår.

Hur som helst var hela upplevelsen fantastisk och jag är så tacksam över att vi gjorde det. Det var även en perfekt present ifrån Kerrod :) vi upplevde det hela ifrån en båt tillsammans med 10 andra personer. Guiden matade alligatorna med hotdogs och marsmellows vilket var en överraskning för mig. De simmade liksom i riktning mot båten eftersom de tydligen kan känna av vibrationer i deras läppar. Som mest var det 5 stycken närvarande samtidigt. Det var även coolt att utforska swampen i sig. Många häftiga djur men även vegetationen var cool. Jag har aldrig riktigt upplevt denna typ av natur innan. Jag vet med mig att vi har gjort något liknande när jag var yngre men jag känner att jag kommer minnas denna upplevelse många år framöver.

När vi kom hem så chillade vi i säkert 3 timmar innan vi började göra oss i ordning. Vid 8 gick vi ner till Freiman street som är den gatan där all livemusik äger rum. Vi hittade ett coolt ställe och beställde varsin öl. Bredvid oss satt en kille och vi började prata med honom. Det visade sig att han var en musik agent och det slutade med att vi spenderade kvällen tillsammans med honom. Han bjöd mig på middag som en slags födelsedagspresent och det var så himla gulligt av honom. Restaurangen vi åt på bjöd även på gratis tiramisu och det var smaskens. Efter middagen följde vi med till hans ställe och spelade gitarr och sjöng. Det var ett perfekt avslut på en bra födelsedag. Jag är så tacksam för att dessa två personer, Kerrod och Ira förgyllde min 21 års födelsedag. Tack guys! :)

Likes

Comments

I fredags utforskade vi Lermier street. Det är en lång gågata med barer, caféer osv. Vi spenderade morgonen med att lata oss, städa upp efter oss och sedan kände vi att det var dags att se lite solljus. Eftersom vi inte hade tagit oss tiden att promenera där ansåg vi att det var ett briljant tillfälle. Vi fann även en sushi resturang och jag som är en sann sushiälskare måste medge att denna sushi var magisk och helt klart en av de godare som jag någonsin har ätit.

Klockan 3 packade vi bilen och åkte hem till Megan som är en annan tjej som jobbade på camp. Hon och hennes man bor uppe i bergen och vi ville passa på att se dem också innan vi lämnade Denver. Sagt och gjort, vi kom överens om att vi alla skulle göra en kortare hajk tillsammans och det var awesome. Den var inte speciellt lång, ungefär 2 timmar men vyerna var magnifika och jag är glad att vi gjorde det. Det påminde mig en aning om Yosemite, de höga bergen och tystnad. Det var framförallt skönt att komma ut i naturen igen. Efter att vi har spenderat mycket tid i storstaden var det skönt med miljöombyte. Mega och Andrew bodde i en supercool stuga, det kändes precis som om vi var i alperna och när temperaturen sjönk till 4 grader kändes det precis som om jag vore hemma i Sverige igen.

Efter hajken åkte vi hem till dem och lagade fisk tacos. Det var första gången jag åt det och jag måste säga att det var riktigt gott även om jag var enormt skeptiskt till en början. Kerrod är inte jätte förtjust i fisk men även han tyckte om det vilket glädje mig! Vi kollade på tiny food videos på youtube efter maten och om ni inte har sett det ännu rekommenderar jag att ni tar er en titt. Det är helt enkelt människor som lagar smårätter av mat. Väldigt underhållande tyckte vi. Kvällen avrundades rätt så fort eftersom vi skulle komma att ha en händelserik dag dagen efter.

Lördagen började tidigt, redan vid halv 8 packade vi ihop och började vår resa mot staden. Först hämtade vi upp cyklar. Det första som var på agendan var nämligen ett engagemang som hette Tour de fat. Det var kort och gott ett cykelevent. Man cyklade runt i den ens roligare kostymen efter den andra. Folk var utklädda till bananer, super mario och pizza. Endast ens fantasi tycks kunna stoppa en. Det var väldigt underhållande att se även om vi själva inte var utklädda pga tidsbrist. Vi var kvar på detta event till ungefär 4. Vi åt mat och sedan satt vi enbart och chillade samt drack öl i solskenet. Det var en bra dag helt klart.

Vid 4 cyklade vi hem till Andrews föräldrar som bodde i stan för att fräscha upp oss en aning. Andrews band skulle nämligen spela på en konsert. Stället där han spelade var hur coolt som helst. Det påminde mig lite om en gammal bondgård och det var väldigt amerikanskt. Hans band var jätte bra och vi hade en trevlig kväll i solskenet. Efteråt åt vi mat och sade godnatt.

Idag började dagen klockan halv 7. Planet gick vid 9 och allt gick bra. Vi kom fram till New Orleans vid 13. Tyvärr kom inte Kerrods väska med men vi löste det bäst vi kunde. Vi hade ett gott humör och det kändes tryggt att vi kunde lösa det tillsammans. Just ja, det ösregnade när vi kom hit. Det var rena rama stormen och blixten slog ner överallt. Vi var ute i 20 sekonder och vi var bägge dyngsura men från ingenstans slutade det och vips så var solen tillbaka. Vädret fascinerar mig alltid

Vi kom till vårt hostel vid 4 och sov i två timmar innan vi orkade bege oss för att ära mat. Det blev smaskiga burritos och öl. Vi tog en sväng förbi Wallmart för att köpa lite nya saker till Kerrod eftersom han som sagt inte har några saker en så länge. Förhoppningvis kommer väskan redan imorgon men vem vet?

Jag är förväntansfull inför att utforska denna stad mer :))

Likes

Comments

Hej ifrån Denver.

Vi har nu varit här i två dagar cirkus. Vi kom hit i onsdags eftermiddag och efter många om och men lyckades vi ta oss till Beccas hus där vi bor för tillfället. Hon gick i skolan till 5 så vi passade på att vila upp oss innan hon kom hem. Nästan direkt efter att hon kom hem hoppade vi in i hennes bil och så gav hon oss en liten rundtur av Denver. Vi stannade även vid ett super market och köpte med oss varor för att kunna göra quesadillas. MUMS! Jag blev akut kissnödig i affären och vi försökte leta rätt på en toa. Såklart var personal supertrevlig och de även erbjöd oss att gå längst fram i kön så att jag inte skulle pinka i brallan. Vi klarade det äventyret också och kvällen fortsatte bra. Vi satt uppe och pratade och bekantade oss med varandra. Det var väldigt kul att få träffa Becca och jag kände att jag kom bra överens med henne. Hon är kristen så innan vi skulle gå och lägga oss frågade hon mig ifall hon fick be en bön för mig. Givetvis fick hon det och jag blev väldigt rörd av denna fina gest. Vi hade även en väldigt intressant konversation om religion och jag var glad över att hon öppnade upp sig

Idag var vi två stycken latmaskar och låg kvar i sängen till klockan 12. Efter det hade vi en riktig australiensisk frukost på sängen. Det blev vegemite toast och orange juice samt flingor. Haha ibland kan jag faktiskt komma på mig själv att vara uppriktig sugen efter vegemite. Det är troligtvis eftersom det är rätt så mycket salt i det men Kerrod uppskattar det i alla fall. Han gillar allt som har att göra med Australien. Vi passade även på att fixa med hostel i New Orleans eftersom det är dit vi åker härnäst. Vi hittade ett superbra och centralt hostel för lite pengar och vi fick även ett eget rum weho!

Vi gick ner till stan vid 1 och utforslade Denver. Temperaturen var cirka 30 grader så det var rätt varmt men vi flydde ifrån solen ibland och sedan åt vi även en super god glass. Jag åt sea salt oreo och det är troligtvis en av de godare glassarna jag någonsin har ätit. Kerrod tyckte också det, han försökte nämligen äta upp min glass istället för sin.

Vid 6 mötte vi upp Becca för att kolla på amerikansk fotboll. Det var säsongsstart idag och Denver spelade och vi tänkte att det kunde vara kul att titta på matchen. Vi hittade en cool sportbar och köpte varsin hamburgare och njöt av denna upplevelse tillsammans. Nu är vi tillbaka hemma hos Becca och vi ska alldeles strax krypa till kos. Imorgon ska vi nämligen på hajk och jag ser fram emot det väldigt mycket. Jag ska hitta några bra kläder samt skor att ha på mig för jag känner på mig att det kommer bli skapligt varmt och utmattande men jag är redo för en utmaning.

Likes

Comments