Header
Familjen Naffisha

God kväll.

Idag är alla så trötta efter dagen aktivitet. Okej alla förutom Naffisha. Och kryper just nu på golvet medans jag skriver detta. Hennes energi tar aldrig slut.... 😝

Idag är det Sveriges Nationaldag. Och de brukar vi fira. Vi firar dagen med att vara på Vikingabyn på storholmen. Vi var där förra året .. fast vi var gravida. Jag kommer ihåg hur varmt de var att gå runt med en stor mage. Men de var så värt det.

Det var lika varmt Idag som då. Tur man hade bättre kläder för att ta emot den sköna värmen och inte en stor mage som tar plats. Vi var där några timmar och gjorde lite aktiviteter. Innan vi åkte hem så gick vi och åt en bit mat.


Hoppas ni hade en underbar firande.. 🌞/A


Naffisha målade så fint på tavlan. Vart målade hon? Kan du hitta tre röda prickar på tavelbilden ?:)

Naffisha fick saft att pappa. Hon kan inte riktigt hålla själv...eller hon kan men vill inte.,🙄

Naffishas morfar var med ochså. Dom fick sitta och leka i gräset. Jag tackar för denna dag för alla fina människor jag har i mitt liv. Att jag har sån tur. Jag uppskattar varenda minut med er. 🌺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon på er.

Jag la ut ett inlägg igår trodde jag men den försvann helt. Så får börja om ☺️


Gårdagen började tidigt som vanligt vid kl.05.00. Naffisha vill upp och leka och äta. Så de är bara att ge upp sov mornar nu när man har en 11 månades bebis. Har blivit ganska van att gå upp tidigt och dricka mitt morgon kaffe..Tänk er livet utan kaffe... hur skulle man klara sig ?😲 Inte för jag dricker så mycket en kopp om dagen har de blivit nu och ganska mycket te. Nu till sommaren blir de mer kalla drycker.

Igår så bestämde jag mig för testa något jag inte har testat på typ hundra år. Varför jag slutade var att jag var så värdelös på det....haha tyckte jag. Nu pratar jag om att fixa mina naglar. Det har inte riktigt varit min grej. Jag tycker att det är super fin när alla andra har så fina naglar och fixar dom och verkligen tar hand om dom.

Men nu ska de bli ändring på det. Kände att vara lite spontan så köpte två färger från Apoteket och en fil. Iknow det är kanske inte värsta grejen. Men de är en bra början för ett intresse att växa. Så jag filade mina naglar igår och målade på en röd färg. Som faktiskt blev bra. Efter några timmar tog jag bort den och testade den andra färgen turkos.. som blev ännu bättre. Nu har jag kvar tills dom börjar slipa sig. Men det känns bättre på något sätt att ha fixat dom. Det var väldigt lugnande när jag gjorde dom. Man måste koncentrera sig så man inte målar hela fingrarna med färg. Så nu tänkte jag att jag ska börja lite smått med att fixa mina naglar och se om intresset finns..

👌🏼

Äntligen så börjar Naffishas barnrum bli klart. Är så glad att det har blivit så bra.. vi fick igår dom nya möblerna för Naffishas rum. Nu har hon praktiskt sätt allt förutom ett mini kök och verktygslåda. Visa av hennes saker som hon har kanske hon inte kan använde det fullt ut just nu men snart kommer tiderna då hon börjar springa runt och skapa kaos. Men allt är nu barn säkert och barn anpassat. Så hon får riva och slita hur mycket hon vill. Vi är redo 🤚🏼

Senare under dagen kommer jag tillbaka och uppdaterar lite av vad vi kommer hitta på idag.

Ha en toppen dag /A

Likes

Comments

God morgon..

Bebis inlägg...varning..😝

Naffisha blir snart ett år. Man försöker gå tillbaka och minnas alla finna stunder. Men det är svårt då det är så många. Jag går i genom bilder och minns hur lycklig min lilla flicka gör mig. Hon är så fantastiskt på alla sätt.

Naffisha kanske inte förstår det idag men de kommer hon att förstå så småningom. Att hennes föräldrar är så himla stolta över henne och att vi älskar henne mer och mer för varje sekund som går.

Vi kommer gå i genom nya äventyr och nya möjligheter.

Naffisha fick sina två tänder vid ca 7-8månaders ålder. Om jag inte minns fel. Då blev Naffisha väldigt sjuk. Hon fick feber och snuva. Men efter några dagar insåg vi att hon hade fått tänder. Så de var de som spökade för henne. När hon blev 10månader så började två stycken små tänder komma upp, uppifrån. Så hon har sammanlagt 3 tänder och en som håller på att växa till sig.

Naffisha har aldrig varit intresserad av att krypa eller gå. Det är skönast att bli bärd tycker hon. Men nu lite efter hon blev 11 månader så kryper hon baklänges. Ja det är en början. Sen vill hon åla sig fram. Det kallar vi Naffishas Speciall stil. Hon försöker så mycket och hon är så duktig. Naffisha har en gå bil. Där började hon ochså gå baklänges med. Tog ett par månader för henne att klura ut att man kan faktiskt gå framlänges med bilen.....haha.. hon är ju så söt. Det såg ganska roligt ut.

Naffishas favorit mat . Det är frukt sallad och grönsaks blandning. Hon bara slevar i sig det. Hon gillar inte vatten så mycket men saft går bra. Hon får alltid smaka maten vi äter. Annars blir de ett jäkla liv.

Hon har nyligen kommit på det här med att skrika sig fram. Och jo tack hon vet hur man verkligen skriker. Speciellt på morgonen. Ibland får man hålla för öronen. Och bara vänta tills hon slutar. För om man säger sluta till henne, sitter hon bara där och skrattar...och sedan fortsätter.

Man kan inte sluta att kolla på hennes utveckling. Hur hon utvecklas och vill så mycket. Dom senaste dagarna har hon haft energi och bara försökt att göra nya saker. Hon vill peta och klämma så hon lär sig föremålen eller vems ansikte det är eller åla sig fram och försöker ställa sig upp.

11 månader går med flygande fart. Jag njuter av varje sekund. Och lär mig av den bästa. Av min dotter.


/A


Likes

Comments

God eftermiddag.

Lovade att vi skulle komma tillbaka med lite uppdatering av det vi har gjort idag.

I Norrtälje har dom en gång per år Custom Bike Show. Vi har turen att bo i Norrtälje. Så de är en gång avstånd från vart dom håller till. Massa motorcyklar och musik finns. Dom har även en liten mindre marknad av kläder och mat. De kostade 100kr att komma in.

Vissa säger ja men man ser lika mycket av att bara stå utanför. Nja de stämmer inte. Själva motorcykel utställningen måste man betala för att gå in. Dessutom har dom live band. Det fanns många fina motorcyklar utanför men ännu finare inne. Så dom som inte ville betala eller kunde missade något. (Kostade 100kr)

Jag och Naffisha gick in dit vid ca 12. Vi var där några timmar. Det var roligt för henne att se lite rölelse. Ljud överallt och folk. Det var första året för henne att uppleva detta. Många år till kommer. Förra året så var hon i min mage medans jag och min sambo gick runt. 🌺

Det fanns lite aktiviteter. Sen får man gå och rösta på den som ska vinna priser. Det står mer exakt hur man skulle göra i ett hefte man fick med sig in. Så dom som ställer ut de gör de i olika motorcyckelgrupper. Och dom var riktigt fina. Det är så sjuk hur fina motorcycklar kan se ut. Vissa bygger upp dom själva för hand...👌

Jag personligen är avis. Jag skulle vilja ha en hoj och bara ibland dra iväg. Vem vet kanske min dröm till de är inte förbi...

På bilderna nedan kan ni få en liten glimt av de ni har missat ...😜


/A

Likes

Comments

Godmorgon

Detta blir ett kort inlägg då jag uppdaterar med mer information ikväll.. Dagens aktivitet: motorcyklar + utedag. Naffisha är redo, nu är de bara jag som ska göra mig redo.

Kolla in senare.. då är bloggen uppdaterad. 🌹

Kram /A


Likes

Comments

Familjen Naffisha

Idag har vi nästan varit ute hela dagen. Vi har tagit en långpromenad och kollat efter lite kläder till Naffisha och mig. Hittade mest till henne..brukar sluta så 😅

Vi fick trevligt sällskap med oss till stan. Alltid lika roligt att ha någon att sällskapa med. Så får Naffisha någon att busa med medan man gick i affärer.

Nu är man dö trött. Det är jobbigt att vara ute hela dagen på fot. Naffisha sover tidigt idag. Även hon är trött. Jag håller på att fundera ut vad man kan behöva i en dagis väska?

Snart ska våran lilla dotter börja på dagis. Då måste hon ha lite saker med sig .. jag är så nervös. Blir de bara av att skriva det. Tiden går för fort. 😲


/A

Likes

Comments

Familjen Naffisha

God morgon på er.

🌺

Ja nu vet jag vad träningsverk betyder. De gör ont i både armar och ben efter gårdagens pass.

En gym dag nu i början kan se ut lite olika ut för mig. Men oftast så springer jag 25min intensiv. Efter en liten rast på några minuter så fortsätter jag till maskinerna. Nu är de så jag är ganska ny och lär känna gym redskapen. Men än så länge har de funkat bra. Man kan kolla vid sidan av maskinen hur man ska göra sen får man lista ut hur man ändrar maskinen till sin längd. Efter som jag är så kort så brukar de oftast vara för lite längre personen som maskinerna är inställda till.

🌺

Nu på morgonen så tog jag och Ekta en morgon promenad till ett fint utsikts ställe. De blåste mycket men de var värt det. Det var skönt att gå upp till berget och snacka lite skit nu så här på morgon kvisten.


🌺/ALikes

Comments

Familjen Naffisha

God dagens

Jag behöver förklara mig då jag blir ofta missuppfattad som person.

Jag har fått höra hela mitt liv att jag är lite av en "ensam varg". Och nu efter ett par år så hör jag det fortfarande och börjar helt ärligt talat bli så jäkla trött på den kommentaren. Förut kunde jag ingorera sånna kommentarer men nu blir de lite svårare nu när man har Naffisha.

Folk verka tyckas veta allt när de gäller ens liv. Att man iblan kan döma utifrån hur människan ser ut och hur man pratar så får man direkt svaren på ens frågor. Istället för att fråga.😒

Jag är en människo kännare. Jag känner ganska snabbt vilka jag kommer ha kontakt med i framtiden. Och känner av energi av folk som är lite osäkert. De är svårt att förklara men jag vet ganska i börja vem jag kommer ge min tid och energi och vilka som är bara här för att slösa min tid.

Jag i hela mitt liv känt mig lite utanför inte för att de är någons annans fel än jag. De kanske kan ha och göra med min själv respekt. Jag kräver ganska mycket av mig själv. Sen tar jag väldigt illa vid mig om jag göt fel eller säger fel.

Ska förklara enkelt så ni kanske förstår hur jag känner mig ibland :

Jag kan lätt blanda ihop ord. Har ibland svårt att utrycka mig själv så man förstår. Och pricken över i så blandar jag ihop engelska och svenska ord. Då jag pratar mest engelska med min sambo. Ibland blir det bara huller om buller i mitt huvud så tappar jag bort vad jag skulle säga. Sen blir de bara pinsamt och personen som lyssnar tänker väl att man är helt dum ihuvudet.😤

Nu när jag har en dotter så försöker jag mitt bästa att ta bort mina spärrar och inte kräva så mycket av mig själv.. Jag har inte svårt att prata med folk i privata sammanhang. Men när de kommer till grupp umgänge så blir de oftast svårare. Det slutar oftast med att jag sitter där tyst. Ju mer jag kollar på min dotter ju mer vill jag förändras. Jag vill inte att hon kommer få mina problem i de sociala. Jag vill att hon ska trivas med sig själv och inte hålla in känslorna som jag har gjort.

Ensam varg jo man tackar. Men tar inte in vem som helst i mitt liv. Jag får oftast höra att en person är där för mig si och så. Efter ett tag så skiter personen fullständig i mig som person. Eller folk som skrive ja, jag hör av mig när jag kan ses. Kanske nästa vecka? Veckorna går och veckor blir till månader. Jag fattar att man har sitt liv och man kanske inte pallar med mig. Men då kan man faktiskt säga de : att tyvärr jag har inte tid. Istället för att komma med ursäkter.

Jag respekterar folk som är ärliga mer än folk som kommer med ursäkter för att dom kanske inte vågar säga att dom inte vill.

Den här är bättre,. När folk frågar : ... Varför ser du så sur ut? När någon frågar de så blir jag rent av förbannad. Asså jag har ett ansikte .. som formar av sig själv. Och när jag är normal så kanske de ser ut som man är sur. När jag säger normal menar jag att man inte utrycker alls med ansiktet. Jag är nästan aldrig sur eller arg på någon. Jag går inte runt och är sur. Om jag är sur eller förbannad så löser jag de direkt. Det finns ingen mening med att gå och slösa sin energi på något negativt.

De är lite så här jag kan känna. Jag orkar inte ibland bry mig men jag är ju en människa med känslor som blir sårad. Och ledsen ibland. Som alla vi människor är. Så gör vi misstag i olika sammanhang. Om de är något som är oklar fråga mig gärna istället för att döma mig. Jag förklara gärna.

Varje dag så försöker jag bättra på mig så att min dotter inte tar de negativa från mig. Hon ska ha de bästa förutsättningarna för ett toppen liv.


Ha en toppen dag /A

Likes

Comments

Familjen Naffisha

God förmiddag alla glada i regnet.

Här hos oss har det regnar hela natten och nu till morgonen. Det är fortfarande dåligt väder. Men vi tog ett beslut att gå ut iallafall. Med rätt kläder så är det okej att gå ut i regnet.

Jag försöker lära min dotter att det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder. De är nog aldrig för tidigt att lära sig det.. Så att hon kan förstå att klär man på sig rätt så kan de vara super roligt att vara ute i vilket väder som hels.

Vi tog en morgon promenad med Ekta och hennes söta dotter. Jag visade dom en plats som inte dom ha varit på förut. Det är en liten höjd på bergen så man kan se ut till de fina Norrtälje. De är som en utsikts ställe. Där man kan grilla och ta de lungt. Dom är ny inflyttade till Norrtälje så dom har inte hunnit hitta alla finna ställen man kan gå till. Men de ska bli ändring på....😍

Efter promenader blev vi hem bjudna till dom för att dricka lite varm te och värma upp oss. Och så att barnen får leka lite.

Det är så spännande att se barn. Hur dom leker och lär sig av varandra. Visst de kan vara lite osäkert ibörjan men de släpper oftast efter ett tag. Men sen leker dom med buller och bravur. Sen fick Naffisha smaka lite barn mat som Ekta har gjort själv av torkad frukt. Naffisha tyckte att det var super gott.😋

De var våran morgon aktivitet 🌺


Ha en toppen dag ute i regnet /A

Likes

Comments

Min första morsdag firande

Jag har fått de bästa presenten man kan få. Dagen började med att  Naffisha väckte mig kl 05.00 för att Leka och prata.  Naffisha vill direkt gå upp och börja sin dag. Tog ett litet tag för mig att vakna till..men efter ett tag så såg jag de fina leende jag fick av min dotter.. Hur kan man inte vakna då??❤️

Varje dag ser jag hur hon utvecklas. Hon lär sig varje dag nya saker att göra. Snart så kan hon nog riva ner alllt i hemmet och springa runt och gömma sig. Det kommer bli ett nöje att få vara med om det. Jag har fått turen att få vara din mamma..🌹

Hennes pappa införskaffade liten present och överaskade oss med en morsdag middag.🌺  Vilken överraskning det blev...🌹

Ha en härlig morsdag. Vi mammor vet hur de är att kämpa varje dag och ge allt och lite till för ens små. Man vill bara se dom små skratta och må bra. De Är våran dag. Njut! 

/A

Maträtt: Tandoori chicken spekt.
Present : Tränings kläder.

Likes

Comments