View tracker

Då är Cindy tillbaka på östkusten igen och som vanligt på drift mellan Stockholm-Mariehamn. Som om inget har hänt.

Känns både skönt och jobbigt att lämna varvet. Det sköna är att vara tillbaka i rutinerna igen. Det jobbiga är att under varvet så umgås alla med alla pga att alla jobbar ungefär samma tider, vilket gör att på kvällarna så bara myser man med varandra.
Nu när alla jobbar olika skift osv så blir det ju lite mer ensamt så en har typ panik just nu för att det Är för lugnt Hahaah. Men äsch det löser sig!

Ytterligare en grej med att vi lämnat varvet är att jag bara har en vecka kvar!!! Den är galen hörrni! Vad har hänt med tiden? 50dagar har på nästa fredag passerat.. SKÖNT att komma hem till Kalmar igen och träffa alla saknade men även enorm ångest över att lämna alla här på båten. Fått så sjukt bra kontakt med de flesta matroserna och kommer så sakna dem. + att stämningen på cinderella är läskigt bra. (Om ni söker jobb inom restaurang, bar, admin elr sjöfart så rekommenderar jag verkligen cinderella!)
Att få vara på den här praktikplatsen just under denna tid i mitt liv känns verkligen så rätt. Vet nog annars inte hur jag skulle överlevt dessa två månader som varit..


Men för att vara lite positiva, blir nog så att man söker sommarjobb elr något liknande här i framtiden så jag kan få träffa alla igen!


Med dem orden så säger jag godnatt. Uppstigning imorgon 05.40, sharp!

Bilder 1, från när vi passerar Öresundsbron ~ bild 2, skyltar man kan vifta med så andra båtar ser. Mest på skoj haha ~ bild 3, bild på evkerölinjens båt som ligger i flytdocka som man såg när vi lämnade Landskrona varvet.

Likes

Comments

När denna bild togs så gick jag runt med två fantastiska däcksare och skämtade om allt mellan himmel och jord, samtidigt som vi tömde askkoppar. Men vad fan gör det när vädret är på topp och man hittat dessa fantastiska vänner?

Likes

Comments

Dagarna går och snart är vi klara här nere i Landskrona. Ska bli skönt. Varit ett enda kaos och massa jobbiga byggarbetare på båten som varit dryga osv. Oj jag kanske inte får skriva det? Men så är det, estländare som busvisslat och gjort pussmunnar åt en och ibland undrar man ju om dem aldrig sett en kvinna förut?
Men det som är bra är att dem faktiskt slängt av vissa som varit för äckliga👌🏽

I förrgår så fick jag möjlighet att gå ner i docken. VÄLDIGT häftig upplevelse. Om man inte varit ner där så kan man inte förstår hur stor båten egentligen är.
Slänger upp lite bilder men svårt att få perspektiv på bilderna.

Likes

Comments

Hej och hå!
Dagarna rullar på. Är uppe i 32dagar på cinderella och ynka 17dagar kvar! Tiden går fort men dagarna är långa..

Vi har befunnit oss i Landskrona den senaste veckan och färden ber hit tog ungefär 1,5dygn. Det blåste stormbyar men det var kul att avbryta från vanliga rutten.

I Landskrona nu så ligger vi i torrdocka. Väldigt intressant att vara med om och här får jag verkligen arbeta och lära mig nya saker. När man ligger i docka så renoverar man och fixar saker som man inte kan göra när färjan är i bruk. Jag har typ fått målat, knacka rost och massa mer. I dagarna som kommer ska jag försöka få vara med när vi ska ner i en tank, kan bli spännande!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men kollegorna här är amazing och jag trivs nästan lite för bra. Träffar så mkt roligt folk och känner att hit vill jag återvända. Kunde inte fått en bättre första praktik.
Slänger in lite bilder sen tänkte jag i ett annat inlägg berätta lite om nyår 👌🏽 Peace out🔙

Likes

Comments

Hej kära vänner! Här ligger jag och guppar på de sju haven. Nej då men befinner mig ute på min praktik. Varit ute i 17dagar, alltså kört Stockholm-Mariehamn 17gånger och fler kommer det bli.. ska nämligen ha praktik i 53dagar.

Har hunnit med sååå mycket den första delen av praktiken. Allt var nytt för mig, har ingen erfarenhet av jobb pp färja sen tidigare. Så det är sjukt intressant allting!

Tänkte väl börja skriva lite smått här igen. Så ni som är intresserade kan följa mitt liv. Jag gör mycket nya saker i mitt liv för tillfället och har människor spridda på olika håll i världen så nu kan alla läsa om vad jag har för mig, för jag lever ju sååååå intressant.. haha

Slänger upp lite bilder från dessa dagar👌🏽 over and out

Likes

Comments

View tracker

Såhär ser mitt liv ut för tillfället. Har tenta om 7h. Ska upp om 5h. Önska mig lycka till...

Likes

Comments

Jag har börjat plugga Btw. Jag ska lösa till sjökapten under fyra år och det ingår praktik.

Praktiken börjar faktiskt nu på direkten på höstterminen och jag har då fått Viking cinderella som trafikerar mellan Stockholm-Mariehamn och är en partykryssningsbåt. Ska bli svinkul att få komma ut och testa hur livet på sjön är och se ifall man kommer trivas.
Jag ska vara på båten i 50dagar och ska då även fira jul och nyår på båten. Kan bli spännande att se.

Tror jag kommer blogga en hel del från praktiken så stay in touch!

Likes

Comments

I lördags var det slaget om sjösjukan!

Sjösjukan är våran studentpub som drivs av tre studentföreningar.

Och i lördags var det då dags att göra upp om vem som skulle vara bäst genom en dryckesfemkamp.

Tema: pirat

Det var en heldagsaktivitet så jag var med fram till 20.00 sen drog jag hem då jag skulle ha match på söndagen och ville då vara pigg inför det!

Helt ärligt så vet jag inte vilka som vann, det måste jag ta reda på haha

Likes

Comments

Köpte lite saker igår till min lägenhet. Nu känns den så jäkla mysig och hemtrevlig. Innan så trivdes jag inte alls här hemma, mådde nästa dåligt över det.

Köpte lampan, bordet, kuddarna och gardinerna. Blev så bra och är så nöjd 😍

Likes

Comments

Godmorgon, eller Aa nu är det ju inte morgon längre..
Jag ställde larmet på 09 men var så satans trött då så har snoozat fram tills nu typ. Bra där!

Planer idag är att jag måste tenta plugga. Har tenta ikväll och om vi säger såhär, har inte pluggat alls inför detta.

Vi har bara två tentor kvar sen börjar praktikperioden och om 11 dagar åker jag till Oslo och om 18 till BALI! Ge mig värme!

Likes

Comments