Header

Klass4A

Klass 4A på Röda Bergaskolan ska äntligen få uppleva en övernattning på skolan. En sån där drömgrej som alla klasser på skolan vill göra. Daniella Eriksson är en av dem som speciellt sett framemot det då hennes storasyster hade övernattning med sin klass när hon gick i femman för fyra år sedan. Storasystern hade berättat alla möjliga grejer som de gjort. De lekte kurragömma, de spelade kort, twister, de gjorde rollspel. Men det roligaste var spökhistorierna. Daniella såg framemot dem mest efter som det verkade vara höjdpunkten på hela övernattningen.

- Hej Dani!

Daniella svängde runt och möttes öga mot öga med hennes bästa vän.

- Hej Erica!

- Är du pepp?

- Bara en aning!

De gick in genom stora entrén på skolan och upp till översta våningen och in i första klassrummet som tillhörde deras klass. Nästan hela klassen var redan där och de hade samlats i en hög av madrasser och sovsäckar i mitten av klassrummet.

- Välkomna!

Dani och Erica hoppade högt och svängde runt. Bakom dem stod deras lärare Anna-Maria.

- Hej AM, sa Erica.

- Hej tjejer, det var inte meningen att skrämma er, sa AM och smet förbi men hon stannade precis framför dem och viskade:

- Eller var det?

Dani och Erica skrattade och följde med henne in och satte sig med resten av klassen i högen av sovgear. Tjugo minuter senare var alla på plats och Anna-Maria och klassens andra lärare Rikard samlade dem för deras första lek:

Kurragömma.


XOXO Karin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Verkligheten

Äntligen är det halloween. Denna magiska högtid där barnen klär ut sig och tvingar främlingar att ge dem godis annars kastar de toapapper över huset. Denna magiska högtid där människor hedrar sin familj och släkt. Jag är inte mycket för bus eller godis men när kyrkogården lyser upp av hundratals ljus. Tända för att hedra. En simpel och saltig tår faller då enkelt från min kind. Jag är här för att hedra livet. Jag ska tända ett ljus i minneslunden. Livet har ingen grav. Men minneslunden finns, för oss som inte har möjlighet att tända på en grav eller ens har någon att tända för. Men det är vackert, det är så himla vackert. Jag ställer det tända gravljuset tillsammans med deres systrar och bröder. Ännu ett ljus till havet av guld. En lapp intill mitt ljus fångar min uppmärksamhet och jag böjer mig försiktigt fram och läser:

Min älskade!

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.

Jag tackar denna högtid för att jag kan ge dig en extra tanke.

Men förstås, det går inte en dag utan att jag tänker på dig.

Din föralltid!

En ny tår faller från min kind. Älskades som slitits från varandra. Jag älskar denna högtid ännu mer. För varje ljus som tänds i natten, lyser ljuset i mitt hjärta ännu starkare. Denna älskade högtid som för en natt ger kyrkogården sitt guld.

Jag älskar Livet!

/ Verkligheten

XOXO Karin

Likes

Comments

Klass6A

- Äntligen är dagen här! sa Hanna.

- Äntligen ska vi få ha hand om tomtenissedagen, sa Maja.

Det var näst sista dagen i skolan för höstterminen och som traditionen bjuder så innebär det tomtenissedagen på Rödabergaskolan. En dag full av lek för faktiskt hela skolan, inklusive och definitivt lärarna. Men de personer som är spändast av de alla är sexorna, för det är dem som är ledare. Varje år närmare sexan så blir spänningen allt starkare, de går inte bara närmare att vara äldst på skolan utan de går mot roliga ledarroller. Just nu satt 6A och pratade i munnen på varandra om hur bra dagen skulle bli, hur kul alla skulle ha, hur bra ledare de skulle vara. Detta sorl var vad deras klasslärare Annika och Per-Håkan mötte när de klev in i klassrummet.

- Ni är glada idag, konstaterade Annika.

- Det är ju tomtenissedagen! Sa Felicia.

- En väldigt spännande aktivitet för Rödaberga har jag förstått.

Annika kastade en blick på kollegan men han skrattade, ryckte på axlarna och sa:

- Jag tror vårat gäng är lite extra exalterade, varför vet jag inte.

- Vet ni hur länge vi drömt om det här eller? Sa Hanna.

- Länge uppenbarligen, sa Annika.

- Sedan typ tvåan, för min del i alla fall, det är så mycket roligare att vara störst på skolan!

Annika log och ställde ner sin väska vid katedern, slog sig ner i snurrstolen och tog fram närvaron.

- Okej, kolla så alla är här, kolla så alla vet vilket gäng ni har och sedan är det väl dags att börja, sa hon och slog upp häftet för att pricka av eleverna.

XOXO Karin

Likes

Comments

migsjälv

Hej och välkomna till Nästan naken. Mitt namn är Karin och jag är en 21-årig dalkulla som älskar att skriva. Det är vad denna bloggen kommer att gå ut på. Här kommer jag lägga upp historier jag skrivit och utan särskilt mycket genomgång. Jag vill lägga ut historier som mer eller mindre kommer direkt från min skrivarhjärna. Så bli inte förvånade om vissa historier är konstigare än andra för det är så jag skrivit dem. Jag vet att det kanske är bättre att köra genomgångar men jag vill träna min noggrannhet eller onogrannhet kanske jag ska skriva? Jag är en person som är löjligt noggrann och det irriterar även mig själv så jag vill testa att försöka släppa på den spärren och jag är väldigt säker gällande min fantasi och vad jag kommer på att skriva sen kanske det ser ut på olika sätt men historierna som förmedlas är jag trygg med.


Så jag är som sagt Nästan naken då historierna går igenom ett filter i hjärnan utan att jag riktigt kan hindra det. För jag delar med mig av mina tankar igenom mina historier, på sätt och vis, det är ju min fantasi, eller mina minnen, som faktiskt skapat det ni ska få läsa.


Jag hoppas ni gillar min nästan nakna oredigerade ärlighet :)


XOXO Karin

Likes

Comments