Som sagt mina uppdateringar är inte dom bästa ;)

Magnus dansade igenom bestiktningen,fick så otroligt mycke beröm av veterinären till och med hon ville köpa ;)

Mina systerdöttrars ponny fick en spark i hagen som tog sig så illa att betet gick av och fick akut avlivas :(

Efter ca 1 månad hittade jag den perfekta lilla c-ponnyn Diddan i Matfors och hon fick följa med hem. Så klok ponny och jag tror verkligen att hon kommer ge självförtroende till Nova och Gry.

Sen för en vecka sen så hittade jag ett vackert avelssto! :) Så nu blir det betäckning i år, har inte valt hingst men det lutar åt Heartbeat eller Nintender :)


Sen till det mest spännande! På lördag gifter jag mig! :D

Har fullt upp denna vecka med planering och handligen, och mitt i allt är det avvänjning för Love och Tummen och imorgon kommer Märta ( stoet)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är fantastisk på att uppdatera.. har hänt väldigt mycket på några veckor..

Först så fick jag veta på skärtorsdagen att min brukare ska fytta till annan ort så jag blev arbetslös från och med Juni. Lite panik kan man säga när man jobbat på samma ställe i nästan 6 år..

Kan säga att jag har knappast råd med 5 hästar och vara arbetslös.. men innan helgen var slut har jag lyckats få tag på ett nytt heltidsjobb och nu har jag lämnat vården :)

Hästarna då, Magnus ska besiktas nästa vecka och går han igenom är han såld.Trist då min lilla älskling åker men samtidigt väldigt skönt då han kommer till någon som kan förvalta han.

Tummen har varit ute på två tävlingar hon blir skräckslagen och fryser fast inne på banan så jag tar det lugnt med henne och åker ut och miljötränar i år :) spelar ingen roll för mig om vi inte kommer runt utan att hon får vänja sig i sin egen takt. Hon har nerverna på utsidan så hon behöver tid.

Roxi råkade i tordags (precis nyskodd) trampa av sig skon och tåkappan gick in i hoven,hon står nu gipsad och imorgon kommer hovis och skor om henne.


Likes

Comments

Idag skoddes Bruno, Roxi, Magnus och Tummen nu är alla tipptopp igen! Imorgon är det Love och ponnysarna som ska fixas. Tänk dom som klagar över att behöva stå med en häst när den skos ;) Jag får stå ute halva dagen..

Imorgon ska tänderna fixas och kollas ( dyr månad med skoning på 5 och 5 som ska kollas tänder på )

Har också ev lite roliga inridningar på G till hösten. Dels B unghäst som jag gissar på att hon vill ha inriden, och 1 eller 2 inridningar kommer hit från södra sverige.

Ena blir jag nog delägare på den andra får vi se vad vi kommer överens om, Men först måste jag sälja Magnus så att jag får plats med en till :) Hästlös blir jag inte precis :P


Massa foton på Roxi som föl och 1 åring

Likes

Comments

Var ett tag sen jag skrev.. Det har hänt en del på hästfronten. Magnus är ute på annons fått många frågor om varför och det är helt enkelt för att jag vill fortsätta med aveln/unghästar, har chans att betäcka med Nintender igen och då tänker jag göra det. Plus att det är omöjligt att tävla tre hästar i samma klass när man jobbar 3 av 4 helger/månad.

I söndags åkte Tummen på sin tredje hoppträning och vilken fin häst det kommer bli! Även om benen inte hänger med varje språng så hoppar hon vidare och hon tycker det är hur kul som helst! Det är det här som är så fantastiskt med unghästar, dom utvecklas så fort! var inte många veckor sen hon stannade för varje bom och tog bamseskutt över :)
​Viljan finns men inte alltid kroppen hänger med knoppen :P

Likes

Comments

Igår åkte jag o J till Färsta och hoppade lite gymnastik med Magnus och Roxi. Magnus var toktaggad och jag hängde löst ett par gånger efter hindret ;) Men Roxi var en liten stjärna som hon brukar! Sen red jag ut en sväng på Tummen :)

Idag mockade jag stallet innan jag åkte över på Färsta med Tummen, red fram uppe på stora planen, sen red jag ner i ridhuset. Och vi tränade som vanligt på att komma upp ur form så hon inte krullar ihop sig. Går bättre och bättre och idag fick hon jobba på ordentlig i galoppen! Gick väldigt lätt att lasta denna gång också!


Magnus longerade jag i paddocken här hemma, det var jättelängesen jag gjorde det! Först fick han jogga på en volt, minska och öka volten i båda varv. Sen fick han jogga runt lös med inspänningarna på. Såg riktigt fint ut!

Provade ett nytt bett på Roxi,hon vill gärna komma undan genom att rycka tyglarna ur handen. Men idag med nya bettet gjorde hon inte det. :) Red barbacka och hon jobbade på superfint! Även henne får jag tänka på att rida mer öppen i formen då hon härna krullar ihop sig till en köttbulle :)

Efter att stallet blev klart har jag helklippt två av våra pudlar badat dom!

Nu väntar jag bara på att Sara ska ringa så ska jag hämta henne i stan :)


Likes

Comments

Var iväg på hoppträning med Tummen i söndags, och jag måste säga att det verkligen går framåt med min favorit prick!

Fick beröm för att formen är bättre och att galoppen har blivit mycket finare, sen har hon förstått vad hoppningen går ut på så hon är super taggad! :)

Vi hoppade en lång bana med närmare 14 språng, inte så höga hinder men det var en del titthinder som mur och vattenmatta. Muren tittade hon på så vi fick ett stopp sen fick hon hoppa stillastående över, sen hoppade hon den jättefint! =)

Tummen har verkligen fått jobba med bommar, hon har inte direkt någon naturlig talang, men det har verkligen blivit MYCKET bättre ;)

( hon klarade hindret nedan ;) )

Igår kom Tummens förra ägare hit och vi red ut en sväng, hon har nyligen fått barn och hennes två hästar är dräktiga så nu var hon ridsugen. Och då är det tur att man har flera hästar ;) Hon ska få rida Roxi när hon har lust och vara med på J-träningarna. Blir perfekt att få två tränade samtidigt och extra plus att det är en väldigt skicklig ryttare! =)

Likes

Comments

Igår fick jag ett väldigt roligt besked!

Sen min väldigt fina Nixi gick bort har jag letat efter Nintender ( hennes pappa ) för att betäcka om men han har varit ute i världen och tävlat med sin ryttare. Så i hopp om att hitta några frysta doser så har jag skrivit till Flyinge och hingstägaren. Flyinge hade inget i frysen, men jag fick ännu bättre uppgifter från L West. Nintender kommer vara tillgänglig på TAI i år och stå i Sverige! Kan inte bli bättre så det blir betäckning i år!

Denna gång blir det Roxi som förhoppningsvis tar sig och blir dräktig, sen är det bara att hoppas att jag 2020 har en lika fin 3-åring som Nixi att visa <3

Sen har jag givetvis ett annat tråkigt beslut att ta, för att jag ska få plats med alla hästar så måste jag tyvärr sälja och det kommer bli Magnus. Har nog velat fram och tillbaka i ett års tid. Men jag kan inte spara alla hästar och fortsätta betäcka.

Sen hinner jag inte med att tävla 3 stycken i samma ålder och klass när man jobbar 3 av 4 helger.

Jag har haft han i fyra år nu och gjort allt jag kan för att han ska få en bra grund så förhoppningsvis kommer han till en duktig ryttare som kan ta vara på hans talang! =)

Likes

Comments

Jobbade igår så idag när jag kom hem blev det mockning samt att kolla hästarna, Magnus har lyckats riva sig strax ovanför knäet så där blödde det en del, tog och gjorde rent såret och lindade alla benen, sen tog jag in Roxi och fixade med hennes mugg.

Red ut en längre skrittur på Tummen och Roxi fick trava och galopperna nere i dalen som uppvärmning sen fick hon jogga sen helt lösgjord i paddocken :) Tog och rakade bort "gethåren" på henne så nu är hon snygg igen! :) sörjde på ännu en gång på muggen och lindade det benet.

Vi har två stallgäster som byter stall i slutet på månaden, och vi har redan fått tag på två nya som verkar vara trevliga så det blir roligt med nya ansikten :)


Likes

Comments

Igår var jag dum nog att säga att det var nästan tre veckor sen jag hade migrän. Har ju börjat på nya mediciner som faktiskt fungerar riktigt bra! Men idag fick jag migrän, så jag provade mina nya mediciner mot smärtan. Och ja dom fungerade verkligen!

Första gången i mitt liv som en migränattack går över på två timmar! Normala fall är det 12-14h.. Kände ingenting i huvudet, eller hela kroppen för den delen.. Skönt att slippa värk men lite läskigt att tappa kroppskontrollen.

Bestämde mig för att prova rida Magnus i blåsvädret, och tro på fan att han gick avslappnat utan att stanna hela vägen idag. Supernöjd med lilla fuxen!

Sen tog jag in Tummen tänkte rida i paddocken, men hon var så jäkla pigg och jag har verkligen ingen kroppskontroll och musklerna var som gelé. Så hon fick skritta runt i 15min innan jag gav upp.

Sofia skrittade ut på Roxi så alla hästar fick röra på sig lite idag iallafall :)

Igår red min systerdotter på Tolle och den busen bockade av henne så hon fick en spricka i armen och gips i 4veckor. Hon var dock väldigt noga med att berätta för läkaren att Tolle inte var dum utan han var bara pigg o glad! Och hon var glad för nu får hon äta tårta ;)

Likes

Comments

Vad har hänt under den gånga veckan då?

Tummen och Magnus har hoppat varsin P&J hos G.Nylander båda var felfria men magnus fick mjölksyra sista sprången men kämpade sig i mål! =)

Efter det så har jag tagit i tu med skritten på Magnus, Man kan säga att han har nervsystemet utanpå kroppen, kankse inte så konstigt med 50% fullblod. Får han syn på något så vänder han innan han har hunnit kolla,, i trav och galopp är det sällan några problem men att skritta ut avslappnat på långa tyglar det är bland det värsta som finns enligt han ;) Plus att han testar att vända för att gå hem och blir sur när han inte får som han vill och då backar han.Tonåringar :P

I normala fall brukar jag försöka trava på då det inte är några problem men någon gång måste man ta tag i problemet, tog med mig ett stort lass tålamod och red ut. Han fick backa ner i diken upp på snöhögar och stressa upp sig bäst han ville, jag satt bara där tyst och korrigerade med skänklarna .Han blir bara blockerad om man skäller på han, har man en häst för mycket nerv löser man det bäst genom att vara lugn och vänta ut. Gjorde volter,halter och red fram och tillbaka förbi vår infart hem. Efter två och en halv timme kom vi hem och han var genomsvettig.

Igår red jag samma sväng igen och då gick det betydligt bättre, han testade att stanna men så fort skönkeln kom så gick han på framåt, inte en enda gång provade han att backa och vända! =) red exakt samma väg med volter, halter mm och igår tog det 40 min. Vi skippade dock att gå ner i dikena :P

Ska rida samma väg idag och se om han hittar på något, men jag tror att han har lärt sig att stanna upp och tänka lite och att allt inte behöver äta upp han ;)

Roxi har fått mugg/spricka i karleden som självklart ömmar, det såg bättre ut igår men hon är en stor känslig dam så hon får gå lindad tills det läkt ihop. Hon har skrittat/joggat i veckan som gått.

Tummen har bara fått rida ut och ha kul efter sin banhoppning, hon har verkligen utvecklats otroligt mycket under dom här fyra månaderna! =)

Likes

Comments