Header

Snön faller, och det har kommit väldigt mycket på två dar. Men det har ju varit lite uppehåll som tur är annars hade vi fått väldigt mycket. Det som skrämmer mig när jag är ute och kör på vägarna är alla bilar jag möter. En del har Massor av snö kvar på både taket och runt om bilen. Fattar inte folk att denna snö kan vara en fara inte bara för en själv utan även andra bilister i trafiken. Måste man tvärnita får man all snö på framrutan och då ser man ingenting, eller så kanske allt åker bak och bilisten bakom får allt och kanske måste tvärnita.

Hur tänker folk som inte tar sig den tiden att sopa bort ALL snö från bilen, det tar inte speciellt lång tid och man gör många en björntjänst. Så sluta vara så förbannat lata och ta tiden till att sopa bort all snö från bilarna! 

Likes

Comments

Fredag, sista jobbdagen för denna vecka. Jobbar förmiddag och har gjort det sen i onsdags. Får jobba 1-3 dagar i veckan oftast. jag är inplanerad för att jobba måndag och fredag förmiddag nästa vecka också. Vecka 9 blir det nog inget jobb då en av linjerna ska renovera och står helt still.

Igår firade jag och älsklingen 2 månader 😃😍 Dock sågs vi inte så länge då jag gick upp 4.50 igår, jobbade till 14.20 han jobbade till 18.15 och sen hade han möte så han kom inte hem förrän tjugo i nio tror jag klockan var. vi kollade på farmen och sen gjorde jag mig i ordning för sängen då jag var så pass trött.

Han la sig också så vi kollade på Youtube och sen släckte vi, jag somnade väldigt snabbt igår. Så nu ses vi inte så mycket i helgen då han har barnen. Ska till tandläkaren på lördag 11.30 eller tandhygienisten ska jag till. sen till klockan 14 ska jag till min kusin och fira henne. Sen blir det hem och bara ta det lugnt, ska inte göra allt för mycket på lördag.

Hoppas ni får en awesome helg och mycket kärlek! Ta hand om er och ta hand om varandra! ❤

Likes

Comments

Alla hjärtans dag i morgon! Egentligen ingen särskild dag att fira, man ska väl visa sin kärlek till sin pojkvän/flickvän alla andra dagar också och inte enbart en eller några dagar om året? Men detta är första gången jag faktiskt har en kille på självaste Alla hjärtans dag. Det tråkiga är att jag inte har några pengar så jag kan köpa något till honom, men vi får ta det när vi får pengar och skämma bort varandra då till ett rimligt pris =) om vi ens behöver göra det

Hoppas ni får en härlig Alla hjärtans dag.

Likes

Comments

Att tiden går snabbt vet vi redan, men året som gått har verkligen gått snabbt. I morgon är det den 8 februari, för ett år sedan åkte mormor in till akuten på grund av bröstsmärtor. Hon blev inlagd och de kommande tre veckorna blev en jobbig tid för mormor. Hon tampades med bröstsmärtor och svårt att andas. Hon försökte hålla skenet uppe, men jag såg på henne att hon hade det jobbigt mot slutet och hade nog gett upp hoppet lite. Trots att hon inte riktigt kände sig klar med jordelivet.

Mormor var en riktig krutgumma, trots att hon var gammal så var hon verkligen med ända fram till slutet. När jag och min kusin Carro var hos henne så fick vi oftast en liten peng och dela på så vi kunde gå till kiosken i Stora Mellösa vid affären och köpa något gott att tugga på. Eller som när mormor såg efter oss när det var hon som bodde i huset och jag och Carro åt upp en hel 2 liters glassbytta. Mormor gjorde nog vad som helst för oss barnbarn hon älskade oss djupt och vi älskade henne också.

Jag har fått många minnen tillsammans med mormor under mina år, men jag kommer ihåg när mormor och morfar följde med oss på en resa, jag kommer inte ihåg riktigt vart vi var men jag minns stället och jag minns huset. Detta är dock inte den enda resan jag gjorde tillsammans med mormor och morfar. En sommar åkte jag, min moster Anne, kusinen Carro och mormor och morfar runt om i Sverige och såg oss omkring. Det var en resa att minnas, jag minns den än idag. Ett annat år åkte jag, mamma, pappa och mormor till Ramsvik. vi bodde i en villavagn och hade det roligt och mysigt.

När mormor var barnvakt åt mig och min bror så stod hon ofta vid strykbrädan och strök upp våra kläder, i alla fall det som behövdes strykas. Mormor har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och det kommer hon och ha tills jag dör. När jag åkte och hälsade på henne så kunde jag sitta och prata med henne om allt mellan himmel och jord och jag satt där säkert i över två timmar varje gång jag åkte dit.

Det som gör mig mest ledsen över är att hon kommer inte få någon chans att träffa mina barn och heller inte se mig gifta mig om jag nu gifter mig. Men förhoppningsvis finns hon här hos oss och ser allt gott som händer i mitt liv.

Att hon ser att jag har världens mest bästa pojkvän någonsin, hon träffade Andreas när han och jag var tillsammans då jag var 14. Och jag tror att hon gillade honom, så jag är helt hundra att hon skulle gilla honom nu också. Jag vet att hon var orolig för mig dels för att jag inte hade jobb och att jag inte hade någon kille. Men hon behöver inte oroa sig längre för mig, saker och ting kommer att lösa sig med tiden. Och jag har en pojkvän som älskar mig för den jag är, och vill inte ändra på mig utan älskar mig precis som jag är.

Hon har alltid varit någon som oroar sig för oss barn men kanske framförallt barnbarnen och barnbarnsbarn. Hon kanske inte har uttryckt sin oro och visat den kanske men ibland har man sett på henne att hon oroar sig för en när man pratar med henne. Men hon behöver inte oroa sig för mig längre, jag mår bra, bättre än på länge. Och det är mycket på grund av Andreas.

Men förra året var tre mycket tuffa och kämpiga veckor, inte bara för mormor utan för oss anhöriga. Jag åkte till sjukhuset så mycket jag kunde, jag var nog där varje dag i tre veckor, förutom när hon flyttades från Sjukhuset till ett hem.

Då min telefon ringde och när jag såg att det var mamma som ringde, förstod jag direkt vad hon skulle berätta. Att mormor hade gått bort. Skulle ha jobbat eftermiddag, men jag hade förvarnat hon som ringde mig att mormor kanske inte skulle klara sig så hon var beredd på att ringa in någon annan om det skulle hända. Jag väntade dock ett tag med att ringa och berätta att mormor berättat, eftersom min kusin skulle hämta mig och jag ville hinna duscha innan. Sen tog vi oss ut tillsammans med min andra kusin och det var väldigt jobbigt när vi kom fram.

Jag har aldrig varit bra att hantera döden så jag oroar mig jämt för hur jag ska reagera när någon dör. Jag hade aldrig sett en död person innan Krigar Prinsessan, jag kände att jag behövde se henne eftersom jag inte riktigt trodde på att hon var död. Dock går inte jag in om inte någon har kommit och berättat för mig hur personen ser ut så jag har lite att förbereda mig på. Mormor var inget undantag, jag väntade på att gå in till henne också för jag ville veta, men jag och Carro gick in samtidigt, mamma mötte mig vid dörren när hon såg att jag kom in i rummet där mormor låg.

Jag minns känslan än idag som jag fick uppleva den där dagen den 29 februari. Jag gick fram till mormor för att lägga en ros på hennes bröst. Mamma stod vid mig och höll sin hand om mig, och mormor var så himla fin. Men något hände när jag gick bort från mormors säng, det kändes som om alla tog syret ifrån mig och jag fick uppleva min första panikattack. Jag fick hjälp ut tillsammans med min svägerska och hon hjälpte mig tillbaka till rätt andning igen!

Jag har aldrig upplevt en sån känsla när någon dött, jag vet inte varför jag kände det så starkt, men kanske för att jag stod mormor väldigt nära. Så jag kanske hade svårt att acceptera att mormor hade lämnat oss?

Du är saknad momo, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! ❤

Likes

Comments

Jag tänkte göra en lista på mina tips på vad man kan tänka på när man driver en blogg, detta är sånt som jag tänker på väldigt mycket då jag läser en hel del bloggar.

  • Ha inte för liten text. Att ha en väldigt liten text på en blogg kan jag tycka är jobbig och läsa. Oftast får jag zooma in på bloggen för att ens kunna läsa texten.
  • Att skriva blogg är väldigt roligt och man kan ibland ryckas med när man väl sitter och skriver. Att försöka dela av sin text hjälper oss med dyslexi att läsa ett inlägg. Är texten inte uppdelad kan jag uppleva att texten flyter ihop och det blir svårare att läsa. Delar man in texten i sektioner med kanske 10 rader så är det lättare att läsa.
  • En sak som jag försöker tänka på är att skriva ut alla ord och inte skriva förkortningar. Det ser lite roligare ut i inlägget om man skriver ut hela ordet också.


Detta är något jag tänker på. Skriv gärna era tips =)

Likes

Comments

Bild lånad av Google

Såg idag när jag hade kommit hem från Kim att Björn Granath hade gått bort. Endast 70 år, efter en tids sjukdom. Han dog alldeles för tidigt, 70 år är ju inte direkt någon hög ålder att dö i. Man har ju vuxit upp med och kolla på bland annat Madicken. Det är väl egentligen de filmerna som jag förknippar Björn med. Trots att man inte kände Björn personligen så kommer man sakna honom väldigt mycket.

Jag har faktiskt inte sett så många filmer med honom tyvärr, det enda jag har sett är väl Madicken, Jönssonligan och Millennium trilogin. Så som Pelle Svanslös och Rederiet så har jag så vaga minnen. Jag behöver nästan kolla på de två sist nämnda för att jag ska komma ihåg honom i de roller han gjorde i dem.

Likes

Comments

Hej på er där ute.

jag vet att det varit lite tyst om mig, men det har varit lite mycket och jag har dessutom inte riktigt haft något att skriva om.

I tisdags var jag och älsklingen på hockey då Örebro spelade. Det var faktiskt väldigt roligt och följa med, så det kommer nog bli fler gånger skulle jag tro.

Har även jobbat två dar, i helgen skulle jag till Kim för att hjälpa henne med att röja lite då hon snart ska flytta. Det var tänkt att jag egentligen skulle bara vara här från lördag till söndag, men i fredags så skrev jag till henne och fråga om det var okej att jag kom redan då eftersom jag kanske skulle ha träffat en annan tjejkompis. De båda bor i samma hus så jag tänkte varför inte ta två flugor i en smäll.

Men helgen kunde ha blivit allt annat än bra. När jag vaknade i morse hade jag grymt ont i huvudet, gick upp och tog en migrän tablett men migränen stannade kvar. Vi åt frukost, kollade på det nya avsnittet på vampire diaries och sedan drog vi oss till affären. Mitt huvud var allt annat än bra men jag kämpade igenom den ändå.

Kim satte sig och pluggade lite och jag tog tillfälligt i akt att lägga mig och vilade lite så migränen skulle försvinna, men den fanns fortfarande kvar där en stund till. Det var väl mer eller mindre på kvällen som jag kände att jag blev lite bättre, men känner av huvudet lite fortfarande.

I morgon blir det att åka hem, äta lite lunch här och sedan åka och köpa ägg och vidare till älsklingens föräldrar för att Lämna av äggen lite snabbt. Sen blir det hem och bara ta det lugnt fram tills att Älsklingen kommer hem. Får se vad jag hittar på, kanske får läsa ikapp alla bloggar jag läser med tanke på att jag inte läst ett enda inlägg förrän ikväll, men jag är långt ifrån klar. jag hoppas att jag inte har någon huvudvärk i morgon, då ger jag upp lite som människa tror jag.

Eftersom jag ska ut och köra bil så vill jag vara fit for fight i morgon så jag kan fixa med lite grejer när jag kommer hem, som att dra igång en tvätt.

Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra helg. min har varit helt okej trots huvudvärk. Men den blir ännu bättre i morgon när jag får träffa älsklingen! Det är sjukt egentligen hur mycket man kan sakna någon när man inte ses. Men å andra sidan så är det ju bra att sakna varandra, och det är nyttigt att vara ifrån varandra lite då och då.

God natt på er eller god morgon om ni läser detta när ni vaknat.

Likes

Comments

Jag längtar till den 17 mars, då kommer skönheten och odjuret med bland annat Emma Watson som spelar Belle, Luke Evens som spelar Gaston, Ewan McGregor som är Lumiere, Ian Mckellen som spelar Cogsworth. Flera bra skådisar och jag såg precis sista trailern som kommit ut.

Jag är super duper uppspelt på den här filmen, och jag tror jag har lite för höga förväntningar på den här filmen. Jag hoppas inte jag blir besviken av filmen. Men det tror inte jag, med tanke på hur bra trailern är så borde den vara riktigt bra. Så det kommer bli jag, Andreas, min bästis Kim och kanske min andra bästis Marro också. Så det kommer bli super roligt. Jag längtar!

Likes

Comments

Bilden är lånad från google.

När jag satt på jobbet i dag så lyssnade jag på radio och på Gry, Anders och Malin. I dag pratade de om vilken karaktär från en film eller serie som man skulle vilja hänga med vilken man då skulle välja då.

Jag har faktiskt suttit och funderat på det här mest hela dagen, men jag kom inte på något annat än just dessa tre, Blunder, Ariel och Sebastian. Jag har alltid älskat Den lilla sjöjungfrun så det var nog ett ganska självklart val egentligen, men man ville ju ändå fundera om man kom på någon annan. Men tänk att få chansen att umgås med henne under vattenytan, det skulle vara grymt coolt. När jag var liten och jag var till badhuset lekte vi ofta att vi var sjöjungfrun.

Den lilla sjöjungfrun eller Fövi som jag sa när jag var liten gick varm hemma. Jag tycker Blunder är så himla söt.

Vem skulle du vilja hänga med om du fick välja helt fritt en karaktär från en serie eller film?

Likes

Comments

Helgen är här, en rätt så upptagen helg dessutom, vi har något inplanerat varje dag dessa dagar. Dock på kvällen så man har hela dagen på sig att göra saker både lördag och söndag. I dag jobbade jag och när jag kom hem så tog jag mig en dusch, fixade lite och sedan gick jag och la mig och vilade en stund eftersom Andreas och jag skulle till min kusin och umgås med henne. Det var super roligt och träffa henne själva och kunna prata och ha skoj tillsammans. Vi kom dit strax efter 18 och vi åkte nog därifrån runt 22 så ja vi hade det väldigt trevligt. Jag gillar att umgås med henne då hon har tagit hand om mig sen jag var en liten knodd så hon känns mer som en syster istället för kusin.

I morgon bär det av till en kompis som ska klippa mig och Andreas då mitt hår börjar bli lite risigt och Andreas hår börjar bli väldigt långt. Så nu är det verkligen dags, sen ska vi väl hem ta det lite lugnt innan vi ska iväg igen på kvällen för att träffa Andreas föräldrar, hans bror och tjej, vi ska bowla och käka tillsammans. Får vi se hur det kommer gå att bowla, jag älskar att bowla och när jag var mindre gick jag faktiskt i bowlingskola. Men ibland går det inte alltid som jag tänkt så vi får hoppas på att bowlingen går ruskigt bra.

På söndag blir det rätt lugnt på dagen, sedan på kvällen blir det och åka upp på stan ännu en gång för att gå på bio, jag, Andreas, Magnus, Kim och hennes lillebror ska gå på Assassin's creed. Ska bli intressant och se den, jag har spelat lite grann på första spelet så jag vet ju lite om karaktären. Och det ska bli kul att gå många på bio, det roliga är att när jag kollade förut hur många biljetter som köps så är det enbart 5 stolar som är upptagna, vilket betyder att vi kommer ha hela salongen för oss själva. Vi får se om det håller sig så eller om det kommer fler.

Så här ser min helg ut, fullt upp men ändå lite lugnt också. Och på måndag ska jag jobba mellan 06.00-14.20. Skönt att jag får in lite mer klirr i kassan. 

Likes

Comments