Header
View tracker

Ni som följt mig sen min förra blogg vet om att jag har en stor passion för att skriva. Men på senare år har jag haft som en blockering, även vad det gäller bloggen som ni säkert har märkt av. Jag försöker hitta tillbaka till min passion vad det gäller skrivningen men jag har oftast ingenting och skriva här på bloggen. Jag känner att jag vill skriva men när jag väl sätter mig vid skrivbordet och ska sätta mig och skriva blogg så är det helt blankt.

Sitter jag i soffan så känner jag det där suget att jag vill skriva och jag har en idé som jag vill skriva, men så fort jag sätter mig vid stationära datorn så är det som bortblåst. Jag sätter mig oftast inte direkt och skriver om jag kommer på något, för oftast gör jag något annat som jag behöver göra innan. Och när jag väl sätter mig vid datorn så är det som sagt blankt i huvudet. Det är så frustrerande, jag vill ju skriva och ge er inlägg men ibland är det svårt.

Jag känner att jag även vill påbörja en bok av något slag, jag vet inte vad för bok just nu. Men jag har ett flertal påbörjade "böcker" som jag skrivit i tonåren, men jag behöver läsa igenom dem och se om jag kan "rädda" dem. Det är i alla fall en av böckerna jag skulle vilja göra något med och skriva klart och sedan skicka in till ett förlag och se om jag blir publicerad. Säkert inte men det är alltid en kul grej =)

Jag vet inte om jag har nämnt boken jag påbörjade som runt gymnasiet. "Flytten till USA" min plan med den boken var att skriva klart den och sedan skicka den till ett bokförlag. Men jag har inte kollat på den sen jag gick i gymnasiet och skulle vilja ta upp den igen för att bli klar med den så jag kan skicka in den, men jag kommer tillbaka till att jag har som en blockering och kommer inte vidare. Men å andra sidan skulle jag nästan vilja påbörja en helt ny bokidé, men ska prata med en kompis lite när hon har tid och se om jag kan få hjälp med att kicka igång min fantasi och kanske komma på någon idé till en ny och bättre bok?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min lördag började kanske inte så bra, vaknade med lätt migrän men efter att jag tog tablett så gick den över rätt snabbt och sedan började dagen med att åka mot Ica Maxi och köpa lite grejor till mamma som hon sett i en tidning. Åkte sedan vidare till Marieberg för att kolla upp om en sak fanns i en butik men den fanns tyvärr inte så jag tog mig en tripp till en annan butik men hittade inte det jag sökte.

Gick till Clas Ohlson och sedan till bilen för att åka hem. Halvvägs hem ringer pappa och säger att dem är på väg in till stan och Marieberg, hade skickat ett sms om när de skulle till Marieberg men de visste inte just då. Så tänkte att jag åker ut eftersom jag inte hört något från dem, tills jag är på väg hem. Men väljer dock att åka tillbaka eftersom jag ville träffa dem då det var ett tag sedan. Så jag åker dit och väntar in dem och vi går i lite butiker och sedan åker vi hem.

Än så länge är dagen ganska bra trots migrän på morgonen. Kommer hem, fixar med att ta fram julstjärnorna som ska vara på lamporna jag har i fönstret. Duschar och plockar lite och lagar mat. Satte mig i soffan och kollade på Så mycket bättre, Dannys dag. Helt oförberett så fylls ögonen med tårar, kan ha och göra med att Danny berättar om tiden som han mådde dåligt och när han var programledare för melodifestivalen så ser man att allt inte står rätt till.

Men jag tror ju att mina tårar inte enbart beror på Dannys story, utan jag har nog saker själv jag skulle behöva jobba på som tynger mig än idag. Vad det kan vara har jag ingen aning om, kan ju vara många saker som det kan vara och jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga för att hjälpa mig själv?

Jag tror lite det har att göra med alla dödsfall som har varit på senare år och att det har varit så kort tid i mellan dem, så man har liksom inte fått tiden att sörja som man kanske får göra annars. Vet inte alls hur jag ska förklara men ni förstår mig kanske ändå.

Det första dödsfallet jag hade i mitt liv var min Morfar, han dog 22 april 2004 jag skulle fylla 16 år det året. Nästa dödsfall kom oktober 2008, 20 år var jag det året. Det var farfar som gick bort, 2009 dog min moster och vi var nog i chock, en vecka innan hade jag fyllt 21 år. Kom hem från Mallorca på dödsdagen. Vi hade varit nere på marken en timme när mormor ringde och berättade att min moster hade gott bort under förmiddagen. 2010, 22 år gammal(skulle fylla) dog min farmor. Så mellan dessa 3, farfar, moster och farmor så hade vi 3 dödsfall på 1 år och 5 månader.

Nästa dödsfall kom som en chock, 2013, men jag vill inte gå in på några detaljer vem det var. 27 september 2015 tog vår älskade krigar prinsessa farväl och begav sig vidare. Hennes dödsdag var nog det jobbigaste för min del och är fortfarande. Tänker på henne varje dag och önskar att man kunde få prata och krama om henne en sista gång. Kollar ofta på bilderna från Kreta och jag är så tacksam över att jag fick chansen till att åka på en utlandsresa med henne, jag bär med mig det i hjärtat och mina minnen väldigt kärt.

Fem månader efter hennes död, så får jag ett samtal från mamma som säger att mormor gick bort på morgonen den 29 februari 2016. Jag är väldigt glad över att jag åkte till sjukhuset så ofta som jag gjorde, att få umgås med henne och prata med henne. Men det var jobbigt och se henne så dålig. De tre sista veckorna kämpade mormor, först var det bröstsmärtor. Sen hade hon svårt att andas. Hon kämpade den där damen, men på slutet blev hon nog trött på allt och ville inte riktigt leva vidare. Den 1 april på mormors 92a födelsedag begravde vi henne och hon fick återförenas med sin make.

Att ha många dödsfall så nära varandra är ibland jobbigt, dock har jag inte haft det lika jobbigt med de andra som jag har haft av de två sista dödsfallen. Eller ja, Krigar prinsessans död är nog den jobbigaste jag varit med om och är fortfarande. Men lite har det att göra med att hon var endast 13 år gammal när hon dog.

25 oktober 2015 - Mycket känslor - Är det första inlägget om Krigar Prinsessans död, eller jag berätta aldrig vad som hänt, men tror många förstod vad som hade hänt men inte vem eller varför.

3 november 2015 - Vila I Frid Lilla Ängel! - Här skriver jag ut om hennes död, mina känslor var väldigt svåra att hantera och jag försökte att hantera dem genom att skriva. Därav den låsta dagboken i min mobil.

13 november 2015 - Aldrig känt denna typ av saknad och sorg! - Jag fick uppleva en sorg och saknad jag aldrig känt tidigare när någon dött. Men tror det beror bland annat på att hon var så ung när hon dog, hon hade hela livet framför sig.

Att jag skriver Krigar prinsessan istället för hennes namn har sina skäl. Jag får säkert göra det, men jag känner inte att det är nödvändigt. Krigar prinsessan har hon fått just för att hon var en riktig kämpe, hon kämpade verkligen och trots återfall så ville hon fortsätta och kämpa vidare. Så för mig är det ett självklart val av namn just för att jag inte vill nämna hennes riktiga namn, det känner jag att jag vill ha för mig själv. Ni får lära känna denna lilla dam under namnet "Krigar Prinsessan", och detta namn kommer nog ligga kvar när jag skriver så här i bloggen om henne.

Alla är saknade och otroligt älskade! Ta hand om varandra och besök era mor och farföräldrar så ofta ni kan och har möjlighet. Jag har inga mor och farföräldrar kvar i livet längre så därför uppmanar jag er som har att besöka dem och visa er uppskattning, ni anar inte hur glada dem gamla blir när de får besök och får prata av sig lite!

Likes

Comments

View tracker

Det är snart bara en månad kvar till julafton och jag ligger efter som vanligt med julklappshandlingen. Har ni köpt alla julklappar eller har ni något kvar? Jag har köpt en julklapp så jag har i alla fall 4 klappar kvar att köpa, men kommer inte bli något stort. Men jag har ingen aning om vad jag ska köpa till alla som jag ska köpa julklapp till.

Jag har alltid svårt att komma på något att köpa spelar ingen roll till om jag ska köpa födelsedags present eller julklapp jag har ändå lika svårt att komma på något. Det svåraste är nog till föräldrarna de kommer ju upp i åldern och säger att dem inte behöver något eftersom de har allt. Men man vill ju alltid köpa något litet i alla fall.

Så får försöka luska ut vad jag ska hitta på och köpa till de som är kvar innan 24 december. Ska köpa till mamma, pappa och två tjejkompisar. Sen har jag 3 födelsedagar att täcka, dock två av dem köper jag något som de får dela på.

Varför ska det alltid vara så svårt att komma på vad man ska köpa till folk?

Likes

Comments

I onsdags var jag på vårdcentralen för min huvudvärk! Har haft väldigt ont i huvudet på senare tid och det är inte normalt. Tog blodtrycket och det såg bra ut, han kände även på min nacke och fråga om det gjorde ont någonstans mer än normalt och jag har en punkt i axeln som gör ondare.

Fick ta ett ytterligare blodprov och denna gång blev det i handen för mina ådror i armvecken rullar bort och hon kände dem inte, jag har inga synliga ådror i armvecken. Och det gör ju mycket ondare att ta blodprov i handen än i armvecket. Men får se när dem ringer om provsvaren.

Fredag och helg, ska ni göra något speciellt? själv har jag inte jättemycket inplanerat men ska ha besök i morgon och så ska vi kolla film och umgås. sen vet jag inte alls vad som ska göras, jag var ju duktig i veckan och fixade med tvätten och tvättade det som behövdes. Dock behöver jag lägga in tvätten där den hör hemma. men måste nog dra igång en tvätt i morgon i alla fall.

Hoppas ni får en grym helg!

Likes

Comments

I dag hade jag tid på vårdcentralen för att ta lite blodtryck och blodsocker, då jag har haft väldigt mycket ont i huvudet den senaste tiden. Alldeles för mycket ont i huvudet, och ibland även migrän. Ville kolla upp detta så det inte är något allvarligt, och när jag ringde så tyckte personen jag pratade med att jag skulle komma till Vårdcentralen och ta lite prover så fick tid i dag.

Fick en tid en vecka efter att jag ringde men troligtvis hade dem inte någon tid innan detta. Men fick ta blodprov i armen och satan vad jag började skaka, avskyr att ta blodprov i armen eller sticka mig i armen överhuvudtaget! Jag gillar inte att gå till läkaren alls, men ibland måste man. Men alla prover såg bra ut i alla fall! Nu ska jag träffa en läkare nästa onsdag så får vi se vad den personen säger?! Återkommer om det när det väl är dags =)

Har ni fått mycket snö? här har det snöat hela dagen, men det har nog inte blivit så mycket. Och idag gjorde jag en kladdkaka men vet inte om den blev så bra för att tror jag hade för hög värme så jag får göra bättre nästa gång =) Jag har ju aldrig gjort den här kladdkakan i ugnen jag har, eller jo det har jag ju. Men tror dem blev bra, men har bara gjort den 1 gång och jag vet inte ens om vi åt av dem eftersom det var till Krigarprinsessans begravning. Och det var inte bara jag som gjorde kladdkaka! Men förhoppningsvis blev dem bra, ska smaka i morgon på kladdkakan!

Hoppas ni har en bra resterande kväll! Och hoppas att morgondagen blir bra. Ta hand om er och varandra!

Likes

Comments

Hallå på er! Hur har ni det i blåsten, kylan och kanske lite snö? Här har vi mellan 0-4 minus och det har snöat lite i dag. Var iväg och handlade lite men glömde några saker i matbutiken *suck*. Och när jag kom hem från affären tog jag tag i att göra rosenbröd som blev väldigt bra :D Så det blir fler gånger!

Brödet blev väldigt bra det trodde jag inte. Fick till och med beröm av en vän på Snapchat =) Så jag blev väldigt glad =) Man kan om man vill :D Ska göra ett annat bröd i veckan som min svägerska gjorde när vi var i Danmark, väldigt gott. Så får vi se om det blir lika bra eller om jag ringer henne och säger att hon får komma och hjälpa mig! Men det går nog bra tror jag =) Hoppas ni har haft en bra helg, jag var till Stora Mellösa och var där från typ halv ett till halv 9 på kvällen för jag byte däck på bilen, fikade i församlingshemmet med några från släkten, åt mat och sedan gick vi till kyrkan på kvällen för att vara där för de läser upp alla som dött under året.

Sen åkte jag mot Örebro och tände ljus hos vår krigarprinsessa! Och jag tände ljus hos mormor och morfar också när jag var i Stora Mellösa =)

Visste ni att det är kladdkakans dag i dag? Jag har inte gjort någon kladdkaka men jag funderar faktiskt på att göra den i morgon efter att jag varit på vårdcentralen.

Ha en fortsatt trevlig kväll! =)

Likes

Comments

Har ni någon snö? Är det kallt hos er? Det snöade i början av veckan men det försvann, i morse när jag vaknade så var det - 4 grader så det var kallt. Har spelat lite The sims 4 idag och handlat och gjort lite fix här hemma. Ska snart laga mat och idag blir det tacos, det var ett tag sedan jag åt Tacos.

Just nu kollar jag på Just Jillian, ni vet Jillian Michaels som är tränare i den amerikanska versionen av Biggest loser! Väldigt roligt att se en helt annan sida av henne än den man ser i tv serien =)

Ni har väl inte missat min Instagram ni hittar den till höger i listan =) Men annars heter jag Brooke1988D

I morgon blir det däck bytar dag hos mamma och pappa, min kusin kommer dit också och ska byta däck. Blir lite mat hos dem och sedan bär det av till kyrkan på kvällen då mormors namn läses upp med alla andra som lämnat jordelivet 2016. Ska även ta med mig ljus för att ställa hos mormor och morfar och sedan försöker jag ta mig till Norra kyrkogården i Örebro och ska tända ljus för våran Krigar prinsessa!

Nu blir det och kolla klart på Just Jillian och sedan blir det och laga mat, för nu börjar min mage kurra =) Hoppas ni får en toppen helg :D


Likes

Comments

Tog lite bilder på katten nyss med min systemkamera. Vart bra bilder, dock vart ju ljuset lite galet på den vänstra i nedersta hörnet, men det funkar. Ska faktiskt försöka ta mig ut i helgen och fota beroende på vädret. Saknar faktiskt och fota, älskar det och det är ett lugn att gå runt och fota!

Så kanske kommer ett inlägg i helgen med massor av bilder om jag går ut och fotar =)

Likes

Comments

Vad hittar ni på denna torsdag? Själv har jag tagit hand om lägenheten och gett den ett upplyft på städningsfronten.

  • Dammsugning av golv i vardagsrum, hall, Sovrum, toaletten, badrum och köket [Check]
  • Torkning av golv i hallen, sovrum, toaletten, badrum och kök [Check]
  • Toan fick sig en omgång [Check]
  • Badrummet fick sig en omgång [Check]

Så nu är jag helt slut, och jag har gjort städningen med huvudvärk, kanske inte det smartaste men jag ville få allt gjort. Och nu är det de och jag tycker det är så skönt nu när allt är städat och jag är nöjd. Nu är det bara lite att damma men det tar jag inte nu, känner mej så grymt ofräsch så jag ska hoppa in i duschen tänkte jag. Känner jag mig faktiskt väldigt värd att ställa mig i duschen *ler*

Näpp nu blir det duschen, vi hörs alla söta läsare!

Ha en toppen dag och ta hand om varandra!

Likes

Comments

Åkte och handlade lite i dag och sedan bestämde jag mig för att åka till Stora Mellösa och sedan vidare till Katrineholm för att besöka mormor, morfar, Farmor och farfars gravplatser. Jag åker inte jätteofta till Katrineholm och besöker farmor och farfar eftersom det är en bit och åka, men får försöka ändra på det och ta mig dit lite mer. Skulle ha åkt dit tillsammans med min kusin i sommar men det blev aldrig så då annat kom i mellan.

Men min dag kunde slutat på sjukhuset eller något ännu värre, när jag är på väg mot Katrineholm och kanske har någon mil kvar att köra så är det någon idiot som ska göra en omkörning fastän jag kommer och personen skyndar sig inte ifrån mitt körfält. Vi har 1.5-2 stolpar i mellan oss när jag uppfattar att detta kanske inte går så jävla bra, men lyckligtvis så gjorde det ju det och jag klarade mig förutom att jag blev väldigt skakig efteråt. Jag vet inte vad den här föraren höll på med om jag ska vara ärlig, antingen hade personen inte något innanför pannbenet, såg mig inte förrän det var försent eller så var det någon som vad slagit eller vad tusan som helst.

Personen i den här bilen gjorde något väldigt farligt, tänk om det hade varit halt och snö. Då hade det nog gått riktigt illa, men jag är glad över att det inte blev något och att jag kom fram hel och även hem hel. Jag förstår inte hur en del tänker ute i trafiken, jag förstår folk som säger att man ser sitt liv i bilder. Det var nästintill att jag gjorde det, framför mig såg jag blåljus från polisbilar, brandbilar och ambulanser. Jag har aldrig riktigt varit med om att jag varit nära på att krocka med en bil förut, eller jo någon gång men inte direkt på det här sättet. Det var olustigt och jag var väldigt skakig, jag satt ensam i bilen vilket kanske var tur i oturen, hade det hänt nått hade inte någon mer blivit skadad utan bara jag om det hade blivit så. Så låt oss lova varandra att vara försiktiga i trafiken och inte göra något dumt där ute.

Min farmor och farfar ligger på Skogskyrkogården i Katrineholm, en väldigt fin kyrkogård som har lite skog i sig. Mina farföräldrar ligger bland blåbärsbuskarna och är kremerade och har en natursten som gravsten, väldigt fint och jag ska åka dit nästa år när det börjar bli lite vår och sommar och ta lite bilder med systemkameran då jag måste ha lite bilder och visa. Jag skulle vilja åka dit på Alla helgons helg för att se hur det ser ut när det är en massa ljus. Men jag vet faktiskt inte om jag kommer lyckas ta mig dit tyvärr.

Vi ska vara i Stora Mellösa kyrka klockan 19 den 5 november för att min mormors namn läses upp för de som dött under året. Och det vill jag gå på, så jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Men kanske får ta mig dit på söndagen istället. Det måste ju vara lika häftigt då ju, ska ju försöka ta mig till Norra Kyrkogården här i Örebro och tända ljus för min kusindotter(krigar prinsessan), som gick bort för ett år sedan. Jag var där förra året och det var så grymt häftigt och se alla ljus, man blev helt varm inom sig när man stod där. Jag ska lägga in lite bilder så får ni se hur mäktigt det är.

Jag tror jag får avrunda mitt inlägg för jag har lite svårt att skriva just nu då jag har en katt mellan mig och tangentbordet, har hans huvud på armen och jag har min andra arm i luften och det är lite jobbigt.

Mormor och morfars grav till vänster, och till höger är farmor och farfars gravplatss. Dem ligger andra stenen man ser från vänster.

​Så här såg det ut på Norra Kyrkogården när jag var där, det var bilar längst med hela vägen på vägen och det var ruggigt mycket trafik in mot kyrkogården, jag har aldrig varit med om så mycket bilar till en kyrkogård på en och samma gång! Det var mäktigt och se!

Likes

Comments