På söndag fyller min älskade och kloka brorsdotter år och det blir mjuka paket som vanligt. Så har det alltid varit, men sedan jag började extraknäcka på Polarn o. Pyret har det urartat lite. Jag tänker att det finns tillräckligt med leksaker i både presenter och lekrum som det är redan. Funktionella kläder som jag tycker lyfter barnets personlighet är roligare att köpa även om dessa inte alltid uppskattas av barnet i fråga.

Men hur är det då med sättet vi talar till pojkar och flickor? Jag tycker givetvis att alla mina syskonbarn är söta, gulliga, gosiga o.s.v. för jag älskar dem så det gör ont, men jag försöker att lyfta andra sidor hos dem. Det är något som är viktigt för ALLA barn, men tyvärr extra viktigt för tjejer, eftersom de per automatik oftast blir tilltalade och omtalade i positiva ordalag, inte på grund av vem de är utan för hur de ser ut eller vad de har på sig.

Jag gör mitt bästa för att tilltala ALLA barn på ett så stärkande men neutralt sätt som möjligt, men ur ett samhällsperspektiv är det än så länge ännu viktigare att göra så till alla smarta, kloka, starka och underbara tjejer. Tyvärr, men värt att tänka på. Därav mitt uppimpade presentpapper. Vad tycks?

Likes

Comments