Vad gör man när livet ger en människa för mycket att hantera. Jag skriver väldigt gärna ner tankar men nackdelen är att jag vill använda penna och papper. Då dikterar jag det som kommer upp i huvudet just då.

Men det blir ofta lösryckta meningar utan sammanhang. Tålamodet till att försöka göra det till något vettigt eller till att försöka göra poesi eller liknande. Det funkar inte.

Jag har nu i några veckor försökt att få försäkringskassan till att godkänna min ansökan om sjukersättning. Svarat på frågor träffat läkare för komplettering. Jag fick avslag förra året när jag sökte och denna gången så skrev jag ett brev på 9st A4 sidor. Jag fick ändå svara på frågor om saker jag inte tagit upp. T.ex Arbetsförmedlingen. vem är min kontakt osv Jag har inte varit i kontakt med dom minst två år. Om inte mer.

Jag har sista tiden suttit med photoshop en hel del. Gjort mönster och stilar i mängder tänkte jag skulle hitta nån bra sida till att lägga upp dom på. Men det blir nog DeviantArt tror jag. Lättaste stället för att dela med mig till andra likasinnande.

Jag har en hel del på mina axlar just nu men vet inte om jag kan prata om det än. Men en dag kanske det blir lättare och då får jag bearbeta det.. Just nu gör jag det på mitt sätt, så som jag alltid gjort. FLYKT..... Jag flyr bort genom att vara kreativ eller enbart okontaktbar. Gräver ner huvudet i sanden så jag inte ser problemen.

Jag är just nu oerhört tacksam för förnyad kontakt med lillugglan. Det har hjälpt mycket i min plats i livet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland händer det att man glömmer missar eller bara har arslet fullt......ja på A svarar jag B och på C svarar jag vet ej.

Ja så här är en lägeskontroll bara. Äntligen har det nästan snöfritt IGEN. Vi fick ju en ny omgång med en hel del vitt på backen. Vilket inte gör mig något men i samma veva tyckte han däruppe att det skulle vara kul om solen försvann och ersattes av en jäkla blåst.. Nu visar sig solen igen och det är så gott. fortfarande en del kyla men torrt på backen iaf.

Efter fyra månaders väntan har jag nu äntligen fått min mens igen. Fy fan vad ont jag haft dock denna gången vilket iofs inte är så konstigt antar jag. En väninna frågade om det blev en segerdans??? Jo tack det hade det blivit om det inte värkte så pass.,

Äntligen har läkare och terapeut tagit tag i en tidig pension för min del. Jag hoppas på positivt resultat denna gång. De kommer samla till ett möte istället för en pappersansökan. Lättare med kommunikationen då speciellt för mig som har minne som en guldfisk. Ja eller som Doris.

Ja sen har det hänt lite med min yngsta son som ställer till det i huvudet. Men hoppas på det bästa i detta.

Sen November ungefär har mitt liv varit en enda röra. Huvudet vill och kroppen vill inte. Nu har det blivit så att jag inte kunnat trotsa kroppen och då förfaller allt. Varenda uppbyggd liten kloss far iväg. Å jag får börja om.
Man ökar inte min AD-HD medicin tack vare annat jag äter och det är den som jag tror jag behöver allra mest just nu då jag har störst svårigheter i koncentrationen - uthålligheten - starten - målet - och så mitt stadiga kaos i knoppen.

Idag ringde iaf vc och jag ska få träffa en dietist. Detta gick fort. Bad om remiss för ca tre veckor sedan och ska träffa denna kvinna nästa vecka.

Som det ser ut nu så är nog vågen ganska balanserad med positiva och negativa tankar. Jag hoppas att vårsolen ska göra sitt och man kan röra sig ute på ett annat sätt. Plus att vågen ska tippa över till mest positiva tankar. Var ett tag sen nu och själv tycker jag nog att jag förtjänar det.

Puss i ljumsken till nästa gång. Lite uppiggande musik på det !

  • 13 Readers

Likes

Comments

Det kom upp en delning på facebook idag som jag gick vidare till. Brukar göra det ibland när jag känner att det kanske är något intressant eller roligt eller liknande. För vem vill inte läsa intressanta artiklar om sin hobby, eller om det hänt något i sin kommun som känns relevant för just mig...för att inte snacka om talande hundar eller små söta kattungar, griskultingar et.c. I mitt fall handlade det om en lista med olika punkter som de flesta med kronisk sjukdom känner sig träffade av. Jag har inte tidigare sprungit på denna sida så kommer öronmärka den för min egne vinnings skull.

http://www.lunganistormen.com

Detta är en artikel från denna sida.

Vi kroniskt sjuka är alla olika, men på många sätt är vi också väldigt lika. Här är en lista med 28 saker som kroniskt sjuka kan känna igen sig i. Hittar du något som du känner igen dig i?

1. Du vaknar sent på eftermiddagen och tror att det är tidig morgon.

2. Du kan sova en 15 timmars natt utan att känna dig det minsta utvilad.

3. Att borsta håret är en enorm kraftansträngning.

4. Att handla mat är som en uthållighetssport för dig.

5. Du är dödstrött på dagen men kan inte somna på natten.

6. Du går mest omkring i mjuka plagg som pyjamas, mjukisbyxor och morgonrock när du är hemma.

7. Du dricker två stora koppar kaffe på morgonen i hopp om att piggna till, men du känner inte av någon effekt.

8. Väderförändringar kan göra din dag till ett helvete.

9. Du har antingen för varmt eller för kallt.

10. Du känner dig ofta skyldig för saker som du inte kan kontrollera.

11. Smärta är en del av ditt liv som du handskas med så gott som varje dag.

12. Ditt medicinskåp är för litet för alla dina pillerburkar.

13. Du oroar dig lika mycket för din sjukdom som bieffekterna av dina mediciner.

14. En bra dag är en dag utan måsten.

15. Du fördriver en stor del av din vakna tid med att ligga på soffan och titta på tv-serier.

16. Du kan se fram emot att göra något under en bättre dag men ställer in i sista sekund på grund av plötsliga smärt- eller ångestattacker.

17. Du är allt för ofta besviken på dig själv, trots att du vet att du inte behöver vara det.

18. Din humor har blivit allt mer morbid.

19. Du har ingen koll på vilken veckodag eller vilket datum det är eftersom alla dagar är så lika.

20. Du ser fram emot helgen eftersom sjukvården står stilla, samtidigt som det ofta känns skrämmande att du inte får tag i din egen läkare om det skulle vara något.

21. Du är en expert på din egen sjukdom och vet ofta mera än många läkare du träffar.

22. Du har glömt hur det känns att var ”normal”.

23. Du har ett berg av kuddar i sängen som tar en evighet att arrangera varje natt. Ändå blir det aldrig bekvämt.

24. När du har lagat mat i köket och äntligen ska äta den mår du för illa för att få i dig den.

25. Du har en massa mikromat i kylskåpet för dagar då du knappt orkar upp ur sängen.

26. Du kan svälja en handfull piller med en klunk vatten.

27. Du lyckas sätta kläderna på dig aviga eller fel väg men är för trött för att orka rätta till det.

28. En bra dag är en dag då absolut inget händer.

Det är väldigt skrämmande att alla 28 punkterna stämmer in på mig. Jag kanske funderar över mitt liv alldeles för mycket. Men om jag inte funderar på vad som blev "fel" hur ska jag då få svar på något. För det är ju bara jag själv som kan svara på mina inre frågor eller??? Vissa dagar är det lugnt och man slappnar av, då kommer skiten på natten istället.

Man säger att man inte saknar kon förrän båset är tomt....just nu saknar jag kossan för båsh-vetet är fasen tomt. Jag hade min sista mens i mitt november förra året och nu lyser den med sin frånvaro. Jag gillart inte, för jag mår inte bra av det, har haft mensvärk sen nyår....gyn säger att det är normalt p.g.a min ålder. Så jälla gammal är jag inte. SUCK....

Nåja vad sägs om en talande hund så här på lill-lördagen.
Gött mos peps


  • 19 Readers

Likes

Comments

Har varit i färgburken idag. Skyfflat runt färg på en duk.....Åh ja skyfflat är rätt ord. Det är nu tredje lagret å jag säger bara att en helt omålad du är mer attraktivt än vad resultatet slutade i idag. Så mina förhoppningar om att lära mig måla med oljefärg är nu helt strukna ur framtiden. återgår till vattenfärg eller blyerts istället. Min stora dröm om att bli en konstnär har nu grusats. Inte heller en framgångsrik fotograf blev det, där har jag redan gett upp. Och författare är något jag önskat bli....min bok som är påbörjad för ca sex år sen ligger som en fil på datorn och skrattar åt mig så fort jag tittar till den. Har ca 28000 tecken skrivna i dagsläget vilket räknas som en novell och inte en roman. Å efter att den skulle redigeras så är där en bilderbok för barn kvar.

Man ser en ganska klar röd tråd i detta. Så har mitt liv sett ut sen långt tillbaka. För ungefär 3½ år sen fick jag min AD-HD diagnos vilket var en ganska stor "AHA" upplevelse. Inte för att jag sökt efter det utan för att jag fick många svar varför jag alltid försökt att passa in, varför jag alltid var annorlunda än kompisar, varför jag hade svårt att få vänner et.c.

Jag är en väldigt kreativ person men saknar förmågan att slutföra saker. Impulsiv till tusen så påbörjar projekt utan att veta vad jag vill få ut av dom. Saknar oxå koncentrationen när det börjar bli tråkigt och jag finner ingen mening med det. Men oftast för att det blir tråkigt. Däremot så har jag ett stark intresse för det kreativa så det jag gör vilket är målar, ritar sjunger, skriver och fotar (nu har min kamera gett upp den är några år och jag skulle vilja ha en ny) dessa saker cirkulerar jag gör sällan två saker samtidigt som att måla och rita. Inte ens måla med två olika material samtidigt.

Helgen är nu över och ny vecka väntar.

Likes

Comments

Jag har nu importerat min gamla blogg. Men färgerna stämmer inte nu så den är lite svår att läsa. Tror inte det går att fixa. Men det går att läsa om man kisar lite.

Likes

Comments

Vad har hänt med en vanlig hederlig dusch??? Nu ska du smörja dig efteråt för att återställa kroppens fuktighet eller nått. Är inte det ett klart tecken på att vi duschar för ofta. Inte nog med att vi ska smörja men det ska vara olika salvor och krämer för var kroppsdel. Fötterna har en sort, ben, armar. mage och rygg har en och samma om du inte har problem med acne för då är det en speciell till det. Röva har en...om man har hemorrojder. Händerna smörjer du med en kräm. Och så ansiktet måste oxå återfuktas. Vad har jag glömt??? Ja nått är det nog.

Om du sen är som jag en person utan kvinnligt kön och använder make-up. Då ska det vara primer, fondation med mineraler, puder, concealer, bronz, rough och highlight. Under allt detta finns då ansiktet. Sen ska vi inte ens börja med allt annat som ska på för detta är ju bara underlaget. Och verktygen som man ska ha...fram med verktygslådan bara. Det är penslar, borstar och svampar i olika storlekar.

Fredagstänk bara. Nu är det helg.


Likes

Comments

Gubbhuvud??? Finns det???

Nu är det på detta viset att jag har du fått för mig att färga mitt hår rosa, till mina barns förskräckelse. Sen att lägga till ytterligare då på det så har jag klippt av mig allt hår. Och därav då gubbhuvud. Jag fick höra av en av mina älskade grabbar, när jag frågade om det blev bra....

"Du passar inte i kort. Du ser ut som en gubbe bakifrån.....(där står jag som ett fån då) Ja du har gubbhuvud"

Nu sitter jag med en mörkgrå toning i så får jag se....Det var min egna hårfärg jag ville få fram från början och började bleka håret. Det blev inte bra så det bidde rosa ovanpå det. Jag är gråhårig numera till stor del. Så vill ha det mörkt grått. Vi får se hur denna sagan slutar....

Likes

Comments

När luften går ut en. Vad finns det kvar? Att leva med enutmattning och en hjärntrötthet är som att gå i djup gyttja. Man kämpar och kämparmen kommer ingenstans. Jag är en introvert person som agerar extrovert. Dettatillsammans med fibromyalgi gör att man tar varje dag, varje timme för sig. Jagär inte ute efter att få medlidande, jag vill inte heller höra att man förstår.

Klassiska kommentarer som:

- Jag vet hur det känns, jag har också varit sjukskriven förutmattning. Fick vara hemma i två månader. Jag mår jättebra nu……(hmm hallå jaghar varit sjukskriven i åtta år nu???? Hur kan du förstå mig???)

- Ont i huvudet? Det är inte kul alls hade det förra veckan.Fick ta två Alvedon, har du prövat det? Det funka skitbra huvudvärken släpptepå 40 min ungefär…..(Visst har jag provat det och allt annat. Har kroniskspänningshuvudvärk så har ont varje dag ibland mer och ibland mindre började itidig tonår)

Ja ni fattar galoppen. Jag har alltså mest ont och jobbigasti hela världen!!!! Nej det har jag inte utan på mina mindre bra dagar så blirjag ett ego. Att jag nu är ego och talar om för andra om min fysiska hälsa ärsom sagt var inte för att lyfta medlidande utan att få skriva vad jag vill hasagt. Den svåraste frågan att svara på är – Hur mår du? Ja hur mycket vill duveta eller ska jag ljuga dig rakt upp i fejjan och säga….Jo det är bra, hur ärdet med dig?

Så fort jag kliver utanför min dörr känner jag mig sårbar.Naken på något sätt. Alla runt omkring pratar om mig, nästan pekar finger. Därgår ”losern” som inte kan styra upp sitt liv. Som gnäller och bara vill att manska tycka synd om henne. Här börjar jag känna ett tryck över bröstet, jag villhem igen. Där är jag ”safe”, fri och kan andas ut igen. Detta är känslor jagtampar med dagligen varje gång jag går ut med hunden. Hade jag inte haft honomvet jag inte hur det hade gått. Jag är tvungen att möta mina känslor.

Är fullständigt förlorad i Home free grabbarna....

  • 27 Readers

Likes

Comments

​ Jag kommer testa en för mig ny bloggdomän. 

Likes

CommentsIbland händer saker i vardagen som gör att man blir omtumlad och skakad. Händelser som gör att man inser att livet förändras. Och inte alltid till din fördel. 

När min pappa meddelade att han hade cancer så ruckades min värld med värdens kraft. Alla tankar som får tag i en, alla funderingar över livets mening. Och till sist också den största frågan av dem alla... VARFÖR???

Nu fick vi alla men först och främst min pappa ett positivt besked efter veckor med strålbehandling.

Han blev friskförklarad. Jag är så tacksam att jag får ha honom kvar ett tag till. Att vi kan visa att man verkligen älskar sina närmaste.

Idag fick jag ett besked via fb att min min bästa vännina sen barnsben förlorat sin pappa. Jag hade inte träffar honom på många år. Men trots att han var en barsk och bestämd gubbe så var han en väldigt godhjärtad man. Väldigt omtänksam och beskyddande över sina egna. Jag kommer sörja dig och minnet av dig kommer fortleva i mitt hjärta så länge jag har hälsan och förmågan kvar.

Vila i frid Jorma. 

 


 

Likes

Comments