För tillfället så tycker jag att det är full rulle mest hela tiden! Men det kan vara för att jag är mkt hemma själv med allt då min Sambo är iväg och jobbar. Men på måndag så börjar han nytt jobb så då kommer man kunna planera lite mer då han kommer att gå på schema iaf :D Det är jag inte bortskämd med nu iaf.


Uppdatering gällande min utbildning: Jag kuggade på den första tentan av lite olika anledningar. Mest skulle jag nog säga att det var nervositet som gjorde det. Men jag är nu godkänd efter en omtenta så mitt diplom ligger här hemma men har inte kommit upp på väggen ännu tyvärr. Så jag är nu utbildad makeupartist! Det var roligt att plugga men jag har kommit fram till att jag ska inte ta fler kurser via den skolan iaf. Dels för att jag tycker inte att man fick tillräckligt för de pengar som man betalar och läraren fanns inte alltid på plats och det tog lång tid för återkoppling. Så jag har inte lagt ner tanken på att plugga både naglar och fransar men jag ska hitta en annan skola som jag ska göra det på.

Gällande min sjukdomsbild så är jag inte längre sjukskriven och går inte på några mediciner men jag känner av dhet fortfarande. Men jag håller på att lära mig att leva med det. Det handlar inte om att bli av med det utan att lära mig att hantera det som händer i mitt liv på ett sätt som gör att jag håller. Kan ta ett exempel. Igår när jag var på jobbet så är det extremt högt tryck på en annan avdelning och vi hade det jättelugnt. Men ändå bara av att se siffrorna på tavlan får hela min kropp att drabbas av panik. Jag fick feberkänslor och ont i kroppen. Detta i samband med att jag var mkt trött efter en ganska så tuff vecka men nästan ingen återhämtning alls gjorde att det inte tillslut gick längre. Jag gick hem. Har även vart hemma idag då det tar så extremt på krafterna när jag får en sådan urladdning med panik så jag är nästan sängliggandes ett dygn. Det är ett exempel på en situation som jag måste lära mig att hantera utan att det går ut över mitt liv allt för mkt. Men det är bra mycket bättre än vad det var för ett år sedan. Jag tar fortfarande lite lugnande vid behov men inget annat. Kan verka konstigt att jag inte tar några mediciner då jag uppenbart fortfarande är påverkad av min panikångest. Men det är ett val jag har gjort och jag vill inte gömma mig eller mina känslor bakom massa tabletter varje dag. Jag förstår dem som gör det fullt ut men jag är inte den som inte vill känna något. Det är dem som inte kan klara av att ens ta ut hunden om dem inte har sina mediciner. Å man måste hitta en balans där vardagen funkar för en själv. Sen kommer det alltid komma dagar där jag känner av det mer och bara vill sjunka genom jorden för att jag mår piss. Men jag har lärt mig att det vänder och jag reser mig upp igen alltid. Är det något som jag har lärt mig sista året så är det att allt löser sig på ngt konstigt sätt alltid på ett eller annat sätt.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu var det riktigt längesen jag skrev något alls på bloggen! Det har hänt extremt mycket sedan jag sist skrev så jag vet inte ens var jag ska börja! Men allt med huset är klart och jag står nu som ensam ägare till huset äntligen! Det var extremt struligt och banken krabbade så in åt helvete. Men tillslut så löste sig allt och det var på det berömda håret kan jag säga! Robin har bytt jobb och jobbar nu i Älmhult men är borta i veckorna så jag har mkt tid ensam hemma. Det tar tid att vänja sig vid det men det går enklare och enklare. Tror att det kommer göra mycket nu med att det blir ljusare ute :D Idag har det varit riktig vår ute och jag tycker ändå att jag har tagit lite vara på dagen :) Jag har sedan jag sist skrev vart sjukskriven en vända till då allt bara blev för mkt för mig och kroppen skrek rakt ut att nu får det vara nog! Domningar i ansikte och ena armen. Detta i kombination med yrsel som gjorde så att jag ibland knappt kunde stå upp. Men trotts läkarens råd om att börja med medicinerna igen så avstod jag! För jag är äntligen av med dem och jag tänker inte börja med dem igen! För jag vet vilken tid det tar att bli kvitt dem sen. Jag jobbar inte heltid längre efter att jag kraschade igen utan jag jobbar nu bara 80%. Detta dels för att jag håller inte att jobba 100% och sen så får inte Zaki vara hemma så länge själv enligt lag. Då jag inte har Robin hemma så måste jag jobba mindre för att han inte ska vara hemma själv längre än vad lagen tillåter. Har ju inte heller någon möjlighet att komma hem på lunchen för att ta ut honom. Undrar om alla andra som har hund tänker på det att man inte får jobba heltid utan att träffa hunden en stund mitt på dagen? Tror att det är många som fuskar med det. Men för mig gör det inget att jag jobbar lite mindre. Jag känner att jag funkar ändå på den grad som jag jobbar nu även om jag ibland känner att jag skulle behöva jobba ännu mindre. Men det behöver ju komma in lite lön också. Även om min kära sambo tjänar nu så att vi egentligen skulle kunna leva på hans lön ;) Men nu är det att städa upp allt som vi ställde till med under förra året. Tråkigt men sant. Imorn är det veckans första sovmorgon men jag längtar mest till torsdag när jag är ledig. Å har inga större planer mer än att fixa lite här hemma. Nä det börjar bli dags för sängen! Ta hand om er!

Likes

Comments

Fredagseftermiddag och jag är klar med mina måsten för idag! Så skönt att kunna ta dagen som den kommer. Det är inte alltid jag kan göra det då mina hästar och stall katter såklart vill ha kvällsmat. Vart full fart här hemma då det storstädades och julpyntades igår. Å såklart behöver naglarna fixas därefter med då det vankas julfest imorn med Robins Åkeri😊
Det ska bli riktigt trevligt och jag ser väldigt mkt mot att träffa hans övriga kollegor.
Nu ska jag nog bara slappa lite tills det kanske blir dax att fixa lite mat😄

Likes

Comments

​Hjälp det händer verkligen massa saker just nu så jag hinner knappt med! Det är mycket på jobbet och mycket hemma. Allt ska hända på en och samma gång så har knappt någon tid över till någonting. 

Känns som att jag bara jobbar, pluggar, städar och plockar, sover, äter och fixar stallet. å nu drar det ihop sig mot helger med ​så det blir inte lättare. Men på lördag ska vi iväg på en efterlängtad julfest som vi ser mycket fram emot!

Men redan på torsdag så kommer en kollega till Robin ner och ska bo hos oss så har en hel del städning och fix som ska vara klart fram tills dess! Samtidigt känns det som att jag jobbar mer än någonsin å då har jag ännu inte hört något om det andra jobbet som jag sökt. Nu är jag dock inne i en period där jag sover som en stock på nätterna så det är inte många mornar som jag kommit upp med Robin. Idag var dock en sådan så just nu har jag inte sovit sen halv fyra i morse! Lagom trött är jag men men får inte dega ihop ännu. Tror att det kan ha att göra med mina mediciner att göra att jag sover som en stock just nu. Att dem gjorde att jag sov lättare innan. 

Det börjar närma sig examen med i skolan så har lite som behöver fixas iom det då jag ska göra den på min bästa vän som inte bor på närliggande ort. 

Likes

Comments

Det har verkligen varit full fart hela dagen! Först så var det ju iväg och gå på intervjun och sen hem och ta ut vovve liten en sväng. Få i sig lite mat och kaffe innan det var iväg till jobbet. När jag stack dit så var det fortfarande problem med banken.

Men under tiden på jobbet så kom vi fram till en lösning och förhoppningsvis så kommer det inte fler tråkiga bakslag nu utan det kan få flyta på ordentligt så vi kan få det ur värden nu. Allt går om man bara vill! Jag känner att det finns ett ljus nu och att det kan fan gå. Det har pendlat lite den sista tiden men nu kanske så kan man äntligen få komma vidare kanske! Imorn så blir det bara lite övertid så ska jag ta tillfället i akt att bara fixa här hemma sen. Det ser ut som en bomb så får ta mig ett städryck! Försöka få till det sista med halvårsrapporten till mamma med så att man har det gjort.

Känner mig väldigt laddad och hoppas att jag kan få det där jobbet. Tror att det skulle vara väldigt roligt att göra något helt nytt! Jag känner att jag har ett jäkla driv just nu och kan hantera det med. Något som jag inte kunnat på mycket länge. Jag känner mig inte alls lika avtrubbad som när jag gick på mina mediciner. Som att dem hämnade mig att kunna använda mina känslor fullt ut och då inte heller kunnat lägga tillräckligt med fokus för att kunna känna att jag kan klara av saker. Å känner man att man inte klarar av saker så tappar man suget väldigt fort.

Jag är glad att jag lyckats sluta och att biverkningarna har avtagit efteråt. Det var två tuffa första veckor där jag knappt visste ut eller in. Jag kunde yra sunt som en tok. När man känner att man tappar kontroll över sitt eget huvud och kropp. När kroppen var vaken så var huvudet så trött så jag somna direkt. Å när kroppen var trött så gick huvudet på högvarv så att man inte kunde få ro och låta kroppen vila utan jag hittade saker som jag skulle göra hela tiden. Men nu är det som att dem har hittat tillbaka till varandra.

Självklart så har detta tagit hårt på mig men jag har vetat att jag ska ta mig ur det. Det är nog min stakars sambo som har fått ta den största smällen då jag har pendlat mellan alla känslor ibland på en och samma gång. Sen det totala utmattning som varit efteråt! När man blir så trött så man inte orkar tänka eller att benen inte ens bär en. Det är som att falla ihop i en hög och glida igenom golvet som gele. Jag är dock fortfarande väldigt känslig för stress utifrån. Jag måste själv trycka mig framåt och tänja gränsen för vad jag klarar av och inte. När en annan försöker tänja den gränsen så blir det som ett slakteri i skallen på mig. Totalt kaos! Då stänger skallen av och går in i överlevnadsläge. Jag kan inte ta in vad folk säger till mig utan skallen försöker bara komma på hur jag ska ta mig ur situationen så fort som möjligt utan allt för stora energiförluster.

Det är jättesvårt att förklara. Man måste uppleva det själv för att förstå vad det är som händer. När man känner att man tappar all kontroll över sina egna tankar. Sin egen kropp! Men det ska bli skönt med helg imorn och jag slutar lite tidigare än vanligt med så en kopp kaffe hos en vän ska jag nog allt hinna med innan jag ska ta tag i hemmet.


Nä dax att hoppa i sängen! Klockan ringer vid fem om jag inte är vaken efter att Robin har åkt till jobbet. Han ska upp extra tidigt så risken är nog överhängande att jag somnar om en stund! Men nu gör jag som vovveliten säger god natt!

Likes

Comments

Här är det full fart på alla fronter så det har inte hunnits med något bloggande tyvärr den sista tiden!

Jag sitter med mammas bokföring utöver pluggandet och dessutom så håller jag att skaffa mig ett extrajobb för att kunna dra in lite extra pengar till kassan! Var på den första intervjun idag så håller tummarna att det går vägen! pluggandet har tyvärr hamnat lite i bakkant den sista tiden då tiden har vart knapp. Sen så bråkar fortfarande banken med oss så mkt energi går åt att hålla på och härja med det. Robin jobbar med röven av sig så vi har inte så mycket tid tillsammans som vi önskar att vi hade. Men snart är det lite helger så vi kan umgås lite och bara vara då jag hoppas att den största stressen är lagd bakom oss! Jag har helt slutat med mina mediciner så det känns helt fantastiskt att jag känner att jag kan hålla detta tempo utan dem och känna att jag ändå håller ihop! Sen hur länge jag gör det är en annan men det kan bara tiden utvisa. För vi ska ta oss igenom detta så vi kan få det liv som vi drömmer om.


Dax att sticka till jobbet. Ingen extra timme idag men har ju hattat runt med lite annat idag med så det får räcka! Mammas bokföring får bli kvällsnöjet då jag tog sovmorgon till hela klockan 7 idag!


Ha det gott där ute!

Likes

Comments

Tagit det lugnt hela dagen! Sovit en hel del även idag och jag kan inte förstå hur jag kan sova så mycket som jag har gjort de sista två dagarna. Kroppen är tömd på alla energier som man hade under de senaste veckorna. Det med Robins jobb och papper hit och dit, skadat öga och fortkörningsböter och ja det sista var att mitt kort blev kapat. Det tog ut sin rätt. Jag kommer nog visserligen sova halva dagen imorn med innan jag ska till jobbet men lite nytta får jag se till att göra. Bara stallfixen kvar idag sen blir det sova!​

Likes

Comments

Snart är dagen här då huset ska bli mitt och Robins! Bara två dagar kvar tills vi ska vara på banken. Smått nervös men nu ska hon inte ha något att klaga på kan jag tycka. Då byter jag bank! Har inte mått bra alls de sista dagarna. Var hemma igår och är hemma idag med. Låg med feber hela dagen igår och sov nästan hela dagen. å ändå kunde jag somna i går kväll sen. Det var ju fantastiskt! Trodde jag aldrig! Men jag sov gott sen med! Känner mig hängig idag med så blev beordrad att stanna hemma och vila idag med av Robin.

Upptäckte dock att jag har gått upp mkt i vikt de senaste två veckorna. Å jag tycker inte att jag gjort eller ätit annorlunda mot tidigare. Men det är dax att börja röra på fläsket igen för det är 10kg som jag vill ner för att kunna känna mig nått sådär nöjd! Jag som kämpade så mkt med det innan. Vart tog motivationen vägen? Stakars Zaki han kommer bli slutkörd nu! Måtte jag bara få tillbaka min energi! Är det någon som har bra tips på naturkurer så tar jag gärna  emot dem! ​Ja jag kan de grundläggande då jag tränade extremt hårt innan men när jag blev sjuk så försvann motivationen om man säger så. Men det är väl dax att försöka hitta den igen då jag verkligen inte vill komma tillbaka till den vikt som jag hade innan! Den var hemsk!  Men den låga vikten jag hade när jag blev sjuk den tar jag gärna tillbaka! 

En extrem trötthet har med kommit krypande och jag tror att det kan ha att göra med att jag håller på att sluta med mina mediciner och det är bara någon vecka kvar sen är jag medicinfri! Fy fan vad skönt det ska bli att kunna säga att jag är fri från mina mediciner! Det längtar jag verkligen efter!Likes

Comments

Då var det åter söndag kväll. Tillbringat helgen med de närmsta vännerna nere i Åstorp med härlig mat och umgänge.

Har inte vart så pigg de senaste dagarna alls. Mkt huvudvärk och allmänt trött. Blev knappast bättre igår när jag insåg att mitt betalkort blivit kapat :( Kortet är spärrat men kunde inte göra så mkt mer nu i helgen. Får ringa banken i morgon och se vad dem säger. Men ja att stå utan pengar med lite mer än en vecka kvar till lön känns allt annat än bra! Mest är det ju att vi behöver kunna ta oss till jobbet. Resten löser sig alltid! Sovit borta inatt men är nu hemma och bara tar det lugnt vilket är skönt! Jag jobbar kväll i morgon så ska passa på att vila då med! Bara ta det lugnt och se vad som händer under dagen. Å prata med banken såklart! Hoppas dem kan lösa det så att jag kan få tillbaka mina pengar relativt snabbt! Om jag ens får tillbaka dem vill säga! Man får hoppas på det bästa!

Likes

Comments

Tro det eller ej men jag håller inte bara på med smink och naglar ;) Jag har även ett vanligt jobb. Sitter vid min dator och pratar med kunder halva dagarna. Det kan låta spännande med det är rätt så krävande att alltid vara på topp. Det är inte kundens fel om jag har en dålig dag. Hen ska inte känna av det då jag ska vara lika glad och trevlig mot alla.

Den sista tiden har jag känt mig allt annat än glad och trevlig. Jag har känt mig otroligt sliten och huvudvärk har kommit och gått hela tiden. Jag har en stark misstanke om att det kan vara all stress över det här med huset som gjort att jag inte kunnat slappna av ordentligt. Sover gör jag nu iaf och det är som en stock så jag vaknar knappt! Ligger liksom i någon dvala som är svår som satan att slita sig ur den. Å inna sov jag typ inte alls. Kan vara för att jag håller på att sluta med mina mediciner med som gör att jag blir tröttare. Men jag är trött på tabletterna nu! Tänkte köra på den dosen som jag gör nu sen så tar jag och sänker det igen! Vill inte vara beroende av läkemedel. När jag blev sjuk så kände jag att det var ett stort underlag och skamligt att jag som då 26 år ska behöva gå på massa tabletter! Det skulle bara inte vara så!

Har dock lärt mig att det är ett hjälpmedel och det fixar inte själva problemet. Men de kan hjälpa dig att ta tag i problemet och ändra på det.


Helgen ska avnjutas hos våra kära vänner och ska bara ta det lugn och mysa.

Hoppas att helgen blir toppen för alla!

Likes

Comments