View tracker

Hej alla fina!
Just nu känns ögonlocken så otroligt tunga... som att någon knutit fast stenar i ögonfransarna. Jag har nämligen haft två tidiga morgnar i rad. Igår följde jag med Peter på den tredje och sista workshopen. Det var sååå bra, inspirerande och underbart. Så mycket känslor, var av en va att jag kände mig så stolt över Peter. En känsla av att vilja gråta infann sig också av någon anledning... Nu återstår det för mig att sammanställa tankar och information för att sedan ha med mig det i framtiden, samt för att kunna skriva ett inlägg här! Så ni också kan få ett litet smakprov på vad jag lärt mig.

Idag har jag gjort någonting helt annat, och det var att runt halv åtta tiden ta tåget down town. Peter skulle dit på möten hela dagen så jag tog sällskap med honom för att sedan ha en hel dag där för mig själv. Det är någonting speciellt med att gå runt för sig själv i en stad där man inte känner någon och göra allt i sin egen takt. Det är någonting speciellt med att gå runt i cirklar i ett försök att lokalisera sig, och det är speciellt för att det är en känsla man inte kan sätta ord på. Det närmaste för att beskriva detta är kanske är meningen "en i mängden". För det är det är de du blir. Du flyter ihop med tusen andra människor och blir bara ett annat varande. Det är skönt att ta bort fokuset från sig själv ibland.

Oh, jag glömde nästan bort att berätta om att vi fått lite snö här! Suuupermysigt tycker jag och julkänslan skruvades upp några grader 🎅🏽
Kul att ha en ensidig konversation med er! Hoppas ni alla mår bra!!

Kram➰

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 47 readers

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Hejsan alla glada! Idag får ni ett inlägg jag skrev i onsdags men som jag inte kunde posta på grund av att vi fick strömavbrott... men det var mysigt och varade inte jättelänge. Så vi hade massor av ljus framme och åt sushi. Mys mys!

Så här är inlägget från i onsdags:

Låtsas vara elev för en dag, jag det är det jag gjort denna regniga onsdag. Jag följde nämligen med Peter till Universitetet SFU där han är professor. Han har haft fullt upp med möten under dagen så jag har fått gå runt och känna mig som en elev igen (dock utan lektioner). Så jag har vandrat i cirklar på området, ätit varm soppa samtidigt som jag kollade på en match landhockey samt suttit i ett toabås där tankar, varningar, idéer och peppande ord i svart tusch smyckade väggarna. Jag har även gått upp och ner, fram och tillbaka i skolans gigantiska bibliotek och dragit händerna över bokryggar samtidigt som jag får en panikartad känsla av otillräcklighet. För mycket böcker, för lite tid.

Jag har även hunnit att prata med Sverige i 38 minuter under min hektiska dag. Under dessa 38 minuter var det en man bredvid som inte kunde låta bli att lyssna på mig. Han sneglade med jämna mellanrum mot mitt håll och när jag reste mig upp för att gå så log han och frågade vänligt om jag var fån Norge. Close enough.

Om några timmar har jag konstklass och innan det ska jag ner till keramikrummet en snabbis. Roligt att få prata lite med er idag, även om konversationen är ensidig... haha. Hoppas ni alla mår bra, och om ni inte gör det så är det också okej. Tänd ett ljus och drick en kopp te, det bästa har inte hänt än!

Kram➰

Ja, jag köpte jackan...

Likes

Comments

Hej kära läsare! Ja, jag är äntligen tillbaka! Jag har tyvärr inte haft kraft eller motivation till att skriva den senaste tiden. Det har regnat mycket och jag har känt mig hängig. Ja, jag har känt mig deppig faktiskt och har för första gången haft lite hemlängtan...
Men förutom det så är det toppen! Ikväll ska vi på Lenas föreställning och det har hänt lite roligt under den senaste tiden!

Igår åkte jag, Theresa och Peter på en liten utflykt. Det var mysigt och det är så vackert just nu då det ligger ett snötäcke över bergen. Man märker att det blir kallare också! Dock är det fortfarande inte kallt för att vara slutet av november men jag har inte vant mig med kylan ännu...

Hoppas ni alla mår bra och att vi hörs snart igen!

Kram➰

  • 143 readers

Likes

Comments

Hej kära läsare! Jag är tillbaka igen, pigg och glad.... nästan i alla fall... jag är tyvärr inte jättepigg och det har jag inte varit under den senaste tiden. Det är därför jag inte har skrivit någonting på bloggen. Jag har känt mig allmänt hängig och deppig utan att veta riktigt varför. Men jag tror att det är en kombination av för lite sömn, ett virus och en inre stress. Min kropp är därför lite sur på mig, och i söndags kväll sa den ifrån på riktigt, genom att ge mig en allergisk reaktion... allt gick bra dock, och jag behövde inte åka till sjukhuset. De brännande och kliande utslagen över kroppen lugnade ner sig så pass efter två allergitabletter att jag kunde somna. En härlig söndag 👍🏽

En söndag som jag även tillbringade på ett hotellrum i Vernon, vilket ligger ca 5h med bil från Vancouver. Jag, Peter och hans kollega Judy gjorde nämligen en liten roadtrip dit och stannade Söndag till tisdag. Peter hade två dagar med två workshops vadera dag och jag fick vara med på alla!! Det var verkligen så himla roligt, och även om det för 3/4 grupper var samma grund så var det helt olika. Peter jobbar med lite olika uppgifter och det kommer helt olika slags frågor beroende på lärarnas erfarenheter som öppnade upp för många intressanta diskussioner. Superintressant också att se hur olika dynamiken är i olika grupper och hur de påverkar arbetet, både resultatmässigt och utförandemässigt.

Jag ska vara med på en sista workshop i början av december, och efter det ska jag samla alla tankar och all information och skriva ett inlägg om det här på bloggen. Jag ska försöka ge mina egna tankar på hur man kan applicera Peters metoder i andra sammanhang och reflektera över varför jag tycker att det är så himla viktigt. Jag håller nästan på att spricka av inspiration och nyfikenhet över hur jag skulle kunna använda detta i framtiden. (Jag vet att det är emot jantelagen, men spänn fast er svennar för nu kommer det skryt) Jag måste även tillägga att jag gjorde en notering idag av hur grupper tacklar lätta, medel eller svåra problem och hur gruppdynamik samt arbetssätt förändras. Jag berättade detta för Peter och Judy på vägen hem och jag fick den chockerande responsen att detta inte var någonting de tänkt på, men att min teori verkade rimlig. Detta ledde in på vidare diskussion och jag kände mig fruktansvärt stolt! Mer om denna spaning kommer senare!

Kram➰Här är lite uppgifter (good problems) från workshopen med lärarnas lösningar.

Likes

Comments

Hej hallå, hoppas ni har haft en underbar helg och är uppvilade inför veckan! Min helg har varit härlig som vanligt, jag och Lena tillbringade en regnig lördag på köpcentret som fullföljdes av kinamat och film. Theresa och Peter åt middag med kompisar och jag skjutsade dem dit i Peters monsterbil. Då jag skulle hämta dem senare så körde jag vilse haha, jag hamnade på en parkering någonstans bakom köpcentret tror jag.... som tur var så hade jag med mig telefonen och kunde med hjälp av en karta lokalisera mig och hitta vägen tillbaka.
Idag (söndag) åkte vi till Whistler, äntligen(!) och träffade Anders. Bilderna får tala för detta underbara ställe!

Kram➰

Likes

Comments

Hejsan alla fina läsare! Hoppas ni känner er helt pirriga i magen för att ni har en sådan härlig helg framför er!
Den senaste veckan har för mig blommat av konst på olika sätt. Jag har till att börja med kollat lite på vad jag vill göra då jag kommer hem, alltså försöka se lite längre fram än till tippen av min näsa.... jag hade en plan på att åka till Skottland och jobba som au pair i en familj, men det blev tyvärr inte så av den enkla anledningen att de kommer få hjälp från en familjemedlem istället. Jag var ganska inställd på att det var detta jag skulle göra under det kommande året, men nu måste jag snurra minst 360 grader och komma på vad jag vill göra med livet.
Just nu kollar jag runt på lite olika folkskolor inom dans och konst som jag skulle kunna tänka mig att ansöka till, dock börjar typ alla utbildningar efter sommaren så det ser ut som att jag kommer tillbaka till Sandviken i några månader för lite jobb. Dock kommer jag försöka ta så många dansklasser jag kan för att verkligen se om det är någonting jag vill fortsätta att utveckla.
Framtiden ser intressant ut och jag ser fram emot att se var den tar mig!

Som jag nämnde tidigare så har veckan blommat inom konsten och jag har för det första gjort olika ansiktsmålningar på Lena inför olika event kopplat till halloween förra helgen + måndag. Sedan har jag även tagit mina två första konstklasser. I Onsdags hade jag min första, och jag klav in i ett rum fyllt med pastellfärger, silkespapper, aluminiumfolie, akrylfärger, snören, nät av olika slag och lim. Det kändes som att jag klev in på dagis. Jag kände staaarkt att detta var utanför min "comfort zone", för det var verkligen sååå många olika starka färger.... Men det var intressant för att kursen handlade mycket om att lära sig att bygga lager på lager, samt skapa strukturer med helt nya tekniker. Vi hade jätteroligt och skrattade mycket, så jag ser fram emot nästa vecka!
Sedan hade jag en kurs igår som var raka motsatsen till kursen dagen innan. Denna kursen handlar grundläggande om att lära sig de tekniker som "de gamla mästarna" använde sig av. Alltså att med mätpinne läsa av och jämföra proportioner i en scen och sedan översätta det till en bild på papper. Otroligt intressant då jag aldrig fått lära mig dessa tekniker och mest bara kört lite på känsla. Ser mycket fram emot kommande klasser och såklart min och Theresas "krukmakeri, eller keramiktillverkningsklass" nästa vecka (på min födelsedag).

Kram➰

En färgglad bild från Granville Island dit jag och Theresa åkte för att köpa lite konst-förnödenheter. Jag blev ännu en gång kär i detta underbara ställe!
🌜🌚🌞🌝🌛

Vi åt även lunch på ett jättemysigt ställe med utsikt över havet, och det vad 10 av 10 tänder, ett komplett skinande leende med en svag andedräkt av chili och musslor. ⭐️✨💫

Likes

Comments

Hejsan svejsan! Hoppas ni alla är krya och glada! Idag får ni nöja er med en bunt härliga bilder från de senaste dagarna, för jag måste verkligen sova nu... Jag ska upp tidigt imorgon och sminka Lena och sedan skjutsa henne till skolan! För imorgon är det nämligen Halloween!!! 🎃💀👻

Kram➰

Likes

Comments

Hej alla fina!
Idag har det varit en sån där dag som bara försvunnit under fötterna. Tiden har bara rusat fram, och det kan mycket möjligt bero på att jag har använt min kreativitet. Jag skrev en stund på förmiddagen, sedan gick jag till Starbucks, köpte mig en kaffe och skrev lite till. Efter det gick jag hem, lyssnade på lite härliga poddar och målade.

Theresa kom hem för en stund sedan och vi har kollat lite på konstklasser jag ska börja ta i November(!) Jag ska ta acrylic, pottery och en mixad klass som heter "no stress, make a mess". Jag lyckades även få med Theresa på att ta pottery-klassen med mig en gång i veckan!!!! Imorgon ska vi gå dit och anmäla oss 👏🏽👏🏽👏🏽

Jag har även kollat upp lite härliga träningsklasser med drop in som jag kan ta, bland annat spinning och Yoga. De resterande månaderna här kommer bli underbara!!!!

Kram➰

Likes

Comments

Hallojsan! Ännu en dag har passerat och vi har precis kommit hem från Hemlock efter en natt i familjens stuga. Vi åkte dit en snabbis för att fixa lite på grund av att snön kan komma när som helst nu!! Så idag vandrade vi runt lite i skidbyn och blev bland annat inbjudna till att kasta yxa hos en man som bodde där, sedan sköt vi även lite luftgevär. Så jag har känt mig otroligt kanadensisk under detta dygn, det är bara en lumberjacket som saknas nu. Hoppas ni alla är friska och glada, vi hörs snart igen!

Kram➰

  • 477 readers

Likes

Comments