Måndag 28 oktober,

Det har dröjt ett tag sedan jag skrev på bloggen sedan sist. Jag har varit med om en hel del men har inte haft tillräckligt med tid till att skriva. Nu har löven blivit orange, röda och hösten har kommit. Jag tror inte att det dröjer länge till förrän den kalla vintern kommer, men vädret ändras hela tiden. Ibland är det soligt, ibland regnar det och blåser lite kallt. Därför kan det vara lite svårt att veta vad man ska ta på sig på morgonen eftersom vädret förändras under dagen. Jag har firat Thanksgiving. Av det jag gjorde kändes det inte så speciellt, jag umgicks med min rumskamrat och vi åt en god middag tillsammans med vår värdfamilj med bl.a. kalkon, vårrullar, potatismos, skinka m.m. med andra tillbehör. Det var gott!
De senaste dagarna har jag investerat vinterjacka, skor och varmare kläder.
Nu drar Halloween veckan i gång, faktiskt har jag redan varit med på några evenemang redan. Bl. a. ”The Zombie Walk” och gått på en Halloween fest. The Zombie walk var så cool. Alla vi som ville vara med träffades på skolan lite tidigare och gjorde oss sedan i ordning och sminkade oss som zombies. Efter det gick vi mot Eaton Centre där det var som en mötesplats där vi fick se många olika Halloween dräkter. En del av dem såg så realistiska och så välgjorda att jag blev både äcklad och livrädd. De var riktigt bra gjorda och var väldigt påhittiga. Vi stannade där ett tag och tog foton, kollade på de andras dräkter och blev rädda för vissa av dem, sedan gick vi vidare och begav oss till starten där ”The Zombie Walk” skulle starta. Det var en lång bit och de flesta av oss frös, i alla fall jag. Det blåste kallt och regnade lite grann. Efter vi kommit till Yonge Street ungefär, bestämde vi oss för att gå någonstans för att ta en kaffe/te eller något att äta för att värma oss, det blev Aroma Espresso Bar på Eaton Centre. Jag tyckte det var lite småroligt att se andras kommentarer efter att övrigt folk ha sett oss sminkade till zombies. Först tror jag att många undrade men små småningom kom de fram till att det var ”The Zombie Walk”.
Sayoko & Yuki


Jag, Valentina, Mégane & Raissa

På kvällen var jag inbjuden till en Halloween fest och vi skulle vara utklädda. Jag var utklädd till en porslinsdocka. Dock blev det inte riktigt som jag hade tänkt men helt OK.

Vi hade det trevligt fast ibland var jag lite uttråkad. Roligt att träffa andra, jag tror de flesta var kanadensare. I stort sett var dagen riktigt intressant, särskilt att ha fått fira Halloween på kanadensiskt sätt. Nästa vecka blir det fortsatt Halloween firande då jag ska på ett Halloween båtparty och då jag ska klä ut mig igen i skolan. Till den här gången måste min sminkning till min utklädnad som porslinsdocka se bättre ut. Förhoppningsvis kommer den bli det.

Under de här senaste två, tre veckorna har jag varit på bio och sett två filmer. The Right Kind of Wrong, en romantisk komedi och Cloudy With a Change of Meatballs 2 (Det regnar köttbullar 2), en animerad barnfilm. Båda filmerna var bra, men jag tyckte att den animerade var riktigt rolig särskilt när man fick se att flera hamburgare plötsligt var farliga. ”Farlig hamburgare!”, sa jag med inlevelse när jag småpratade lite med min vän under filmen. Hon skrattade och jag med. Det var så roligt!
Jag har även varit ute och shoppat bl.a. på Eaton Centre, Scarborough, Town Centre, varit och bowlat, gått på en ishockeymatch, gick till Allan Garden och har varit på en Pub/Bar tillsammans med vänner.Sophia & Jag

I skolan är det mycket man lär sig varje dag t.ex. nytt ordförråd, grammatik och mycket annat. Det som gör det alldeles extra är att man har bra lärare som förklarar på ett sätt som man förstår också lär man känna nya studenter på skolan då och då.

Jag trivs väldigt bra på skolan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments