~ ~ FRANSKA KANADA ~ ~ 

På fredagen (31/1) gick jag upp tidigt för att ta mig till York Mills tunnelbanestation för att ta mig till franska Kanada. När vi klev på bussen fick jag se att bussen var alldeles full. Klockan var 7.00 på morgonen. Jag hade gått upp ganska tidigt för att ta bussar till stationen. 
Första destinationen vi skulle åka till var Ottawa. Vår guide dit var bra och hon var trevlig. Dock var det inte den bästa busschauffören, fick lite problem så resan blev försenad. Resan till Ottawa tog ca två, tre timmar och under tiden satte de på en film, Yes Man med Jim Carrey.  

                        


Ottawa

När vi kom till Ottawa så gick vi på en rundvandring med vår guide i stan. Vi fick se riksdagshus/regeringsbyggnader och gick runt i Byward Market och köpte något till lunch. Om man ville kunde man få besöka Museum of Civilization för $10 men jag gick inte dit. Faktiskt tyckte jag att det inte fanns så mycket att se i Ottawa och vår vistelse där vi var väldigt kort. Dock intressant att få besöka huvudstaden i Kanada. De hämtade upp oss vid Byward Market och Totem Pole och sedan åkte vi vidare till Montreal. Efter ytterligare två, tre timmar igen så var vi nu i Montreal där vi först checkade in på hotellet. På kvällen gick jag, Rita och två andra till en nattklubb (de flesta av alla studenter gick dit). Nattklubben var ok. Vi stannade där i kanske två eller tre timmar, sedan gick tillbaka till hotellet och tillbringade natten.  


 
  

     

Montreal

Lördagen (1/2) ringde vårt "Wake Up call" kl. 8.30. Vi hade egen tid då vi skulle äta frukost och alla skulle mötas vid bussen kl. 9.45. Vid kl.10.00 började vår rundvandring med vår guide vid Old Port, Mont Royal och Biodome. Måste säga att Montreal var så vackert med sådan fin utsikt. 
Vi gick runt och kollade och tog oss något att äta och fick prova på något riktigt sött och gott, Beaver Tales. Påminner lite grann som wienerbröd konsistens men med t.ex. Nutella, kanel, banan eller äpple på m.m. Mums!Egentligen var det mening att vi skulle åka ifrån Montreal till Quebec kl.13.15 men vi blev försenade. Under bussresan lyssnade vi på musik och tittade på film. Ca 17.00 var vi i Quebec. Först gick vi runt lite i och sedan gick vi till The Winter Carneval och hade det trevligt och roligt. Efter det gick vi till hotellet. Jag sov lite grann på rummet och när klockan började närma sig 23.00 gick jag och Rita till en nattklubb, Chez Dagobert med de övriga studenterna som ville gå dit. Vi hade tur för vi behövde inte betala någonting, vi var VIP. Jag tyckte om det stället, det var bra! Några timmar efteråt tog vi taxi tillbaka till hotellet och gick och la oss. Från hotellet var det ca 20 minuter till centrum. 

  
   Quebec

Söndagen (2/2) gick vi upp kl. 7.30, hade egen tid för frukost eller Buffé frukost en bit ifrån (bussen hämtade upp för dem som ville). Klockan 9.45 skulle vi träffas vid bussen igen för att gå på guidad tur runt om i Quebec. Det var blandning mellan liten busstur och resten promenad utomhus. Därefter blev vi avsläppta vid Chateau Frontenac och fick fritid för att besöka olika platser bl.a. The Winter Carneval igen (om vi ville), någonstans för att äta osv. Klockan var 12.30. Tre timmars åkande tittade vi ännu på film och sedan var det dags för att besöka ishotellet. Så häftigt men kallt var det! På kvällen gjorde jag inget särskilt, vi var för trötta att gå till nattklubb eller något annat. Vi stannade på hotellet och gick och la oss skapligt. 

Måndagen (3/3), dags för hemfärd. Vi vaknade upp ca kl. 7.00 för att göra oss i ordning. Klockan 8.30 skulle vi ha checkat ut från hotellet och börja vår resa tillbaka till Toronto. Någon timme efteråt stannade vi en snabbis för att de som inte hade ätit frukost kunde äta något. Sedan fortsatte vi att åka vidare. Innan vi tog oss hem till Toronto gjorde vi ett sista stopp i Montreal. Där gick vi runt på stan vid Catherine Street och kollade i affärer, jag köpte lite souvenirer (mannen i kassan kunde tala lite svenska! Han kunde säga: "Tack så mycket!" och "Varsågod!") och gick och åt på en pizzeria. Ca kl. 14.30 åkte vi ifrån Montreal igen mot Toronto. Vi gjorde ett sista stopp och kom tillbaka till Toronto ca kl. 21.00.


 
   

Winter Carneval (Quebec)
Det som var "typiskt" med den här resan var att The Winter Carneval skulle pågå. Det som var typiskt under denna händelse var pulkaåkning på is, på dubbelring (man åkte två och två) med snurr och annan övrig attraktion. Dubbelringen var så kul!
Det var kallt ute, men faktiskt inte så kallt jag trodde att det skulle vara. Det var en bonus. Där fick jag se fullt med snöskulpturer, några personer som fortfarande byggde skulpturerna, mat och mycket annat. De har en maskot, en snögubbe som kallas Bonhomme. 

    

                       

    

Ishotellet (Quebec)

Vi gjorde ett besök på ishotellet. Det är som det låter, ett hotell gjord av is och snö. Rummen är dekorerade i olika teman med sängar, nattduksbord osv. med väldigt fina dekorationer och detaljer. Bl.a. så hade de gjort ett hotellrum dekorerat som sovrummet ifrån disneyfilmen 
Frozen (sv. Frost) också byggt upp snögubben Olof från filmen av snö m.m. Det var väldigt kallt invändigt, man frös. 
Där hade de en bar och drinkar serverades i isglass med ett dansgolv och musik. Riktigt coolt!

*      *      *       *      *      *

Jag tyckte mycket om den här resan till franska Kanada. Måste nog säga att jag tyckte Quebec var bäst. Även att jag hade det lite svårt att kommunicera pga. att de talar franska hade jag ändå tur. Med mig var vi fyra som umgicks tillsammans. Två av dem kunde franska, den ena hade pluggat i skola sedan tidigare och den andra var från ett fransktalande land, Belgien. Jag hade det riktigt trevligt och väldigt kul under den här resan. Trots försening och småproblem blev det en väldigt lyckad resa trots allt. Är mycket nöjd över att jag åkte dit. Både The Winter Carneval och ishotellet var intressanta platser och aktiviteter att besöka. Rekommenderas stort!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lördag (18/1), 
Under den här helgen fyllde min värdmamma år så för att fira henne så åkte jag och resten av min värdfamilj och rumskamrat till en asiatisk restaurang, Mandarin för att äta god mat, buffé.  Det fanns mängder att välja på: grytor, sushi, kött, soppa, dumplings ("饺子"), efterrätt med mera. Det var väldigt god mat. Inredningen var väldigt mysig och fint dekorerad, fylld av banderoller typiskt inför att fira det kinesiska nyåret. Mycket fint dekorerat. Varje gång, särskilt om det är någon som fyller år kan man tala om för servitrisen/servitören sedan börjar de förbereda med tårta, hatt och sång och slutligen tar en bild som man får ta hem. Jag hade det trevligt!

Tisdag (21/1),
Den här tisdagen var det dags igen för klippning, nu för den tredje gången här i Kanada. Jag hittade en bra frisörsalong vid namn,
"Brennen Demelo Studio" för ett hyfsat bra pris och med bra service. Personalen där är så trevlig och de två tidigare gångerna så kunde jag komma på drop in. När man kommer in till salongen så hjälper de en med att hänga upp jackan, antingen tar de en med frisören direkt eller blir ombedd att vänta några minuter och erbjuder något att dricka t. ex. kaffe, te eller vatten och börjar med din klipptid. Inga stora skillnader när det gäller klippning i Kanada eller i Sverige, som vanligt ungefär. De börjar att tvätta håret och du får lite hårmassage (väldigt skönt!) sedan börjar de klippa och styla håret. Blev lika nöjd som de tidigare gångerna. Det här stället tyckte jag mycket om, kan rekommenderas. 

Torsdag (23/1),
23 januari, exakt bara en månad kvar tills jag åker tillbaka till Sverige. Dagarna går så fort när man har roligt…
Torsdagar brukar vara bra dagar att gå till barer, pubar eller nattklubbar pga. bra priser. Jag och några vänner bestämde oss för att gå till Madison, en pianobar, som jag faktiskt aldrig varit på innan. Däremot har jag velat gå dit men inte hittat tid. Det var jag, Rita, Absalon, Rei och Kohsuke som gick dit. Baren ligger nära Spadina Station. På Madison brukar det vara så fullt så det gäller att komma dit vid en bra tid så man får bra plats, tyvärr kunde vi inte hitta plats vid pianobaren men det gick bra ändå. Vi hade det väldigt trevligt.
Nästa gång skulle jag vilja sitta i närheten av pianot.

Lördag (25/1),
Den här lördagen hängde jag med Rita till Eaton Centre. Vi gick runt och tittade. Jag handlade inget men Rita gjorde några ärenden.

Den här månaden har det varit så kallt! Särskilt i början av skolan igen efter vinterlovet så kändes det som -40, -30 med vind och det var risk för "frost bites". Just nu är det ganska kallt igen, kanske inte -40, men ligger runt -15 till -20 grader med vind. 

Likes

Comments

Igår (tisdag, 14/1) så gick jag på bio med Rita. Vi såg en disney film, 'Frozen'. Den var bra och mycket rolig! 👍😉
Blandad med sång, bra humor och bra handling. Min favoritkaraktär var definitivt snögubben Olof.
Kan rekommendera den! 

Idag (onsdag 15/1) har dagen varit helt ok. Jag kom hem ganska tidigt, kl. 15.00. Dagen har gått ganska fort.
I kväll har jag planer, jag ska till Hard Rock Café's Party. Det brukar vara ett party där minst en gång i månaden. 
Ser fram emot det. 

Likes

Comments

På fredagskvällen efter Rita och jag hade åkt hem (vid 14.00, 15.00 tiden) så träffades vi igen, Absalon var också med, vid Spadina tunnelbanestation för att gå till en nattklubb, Tryst. Vi var de första som kom dit och dessutom stod först i kön. Mina två grannar Rei och Camila skulle också dit så vi följdes åt till Tryst. Där fick jag också se andra EF studenter redan vi öppningen. Det var rymligt och stort. Stället var ok.
Vi alla hade det riktigt trevligt.

På lördagen gjorde jag inte så mycket, tog det lugnt och slappade. Framåt seneftermiddagen hängde jag med Rita och vi åkte till Scarborough Town Centre (ett köpcenter). Först när vi kom köpte vi oss varsin Frozen Yoghurt sedan gick vi runt i affärer. Jag köpte ett par tights som Rita hade rekommenderat sedan tidigare, att de väldigt varma, och två anteckningsblock som är bra att ha. När klockan var runt 20.00 så tog vi tunnelbanan/tåget hemåt. För mig var det ganska längesen jag var där sen sist. Jag hade glömt bort hur stort och vilka affärer som fanns där. 

Idag har jag inte gjort något särskilt. Jag har mest tagit det lugnt och slappat en del, tvättat kläder och bara varit hemma. 

Likes

Comments

Äntligen fredag! 

Igår så fick jag till uppgift att ha en redovisning om "unions and unionization" (fackföreningar) då jag skulle jämföra mitt hemland med ett annat land. Så jag bestämde för att jämföra Sverige och Japan. Under hela torsdagskvällen satt jag med mitt arbete i flera timmar och på fredagsmorgonen skulle jag redovisa mitt arbete. 

Innan jag och Rita gick för att äta lunch satte vi oss i kafeterian och började prata med James, från Sverige. När klockan var mellan 13.00, 13.30 gick vi och åt Sushi på Aji Sai. Bästa sushistället enligt min åsikt! Där har de "all you can it" under lunchtid. Mums!
Efteråt tog vi bussen hemåt. 

"Handrullad Philadephia Roll, Rainbow Schrimp rolls & Smoked salmon rolls" 

Likes

Comments

Jan 2014,

Efter en ganska galen julvecka och ett riktigt trevligt nyår känns det äntligen som att det är som vanligt igen. 
Bara någon dag innan julafton började den såkallade ”isstormen” i Toronto. Inte trodde jag att det kunde bli så stort problem, men som sagt, det blev det. I det området där jag bor så var det strömlöst i tre, fyra dagar. Vi hade inget varmvatten och även efter kanske en eller två dagar märkte jag och min rumskamrat att vi inte hade någon täckning på mobiltelefonerna. Utanför vårt hus har vi ett stort träd med kraftiga grenar. Många grenar hade krossats av den tunga isen och runt om i mitt kvarter var träden fulla med is. Det var inte bara trädet på vår tomt som hade kollapsat utan många grannars träd med. Sådant kaos! Fast om man gick omkring var det ganska vackert att se all is på trädens toppar och grenar. Särskilt några dagar efter solens sken. Den första dagen då vi hade upptäckt att vi inte hade någon el så föreslog min värdmamma att vi kunde åka till hennes dotter för att värma oss, ta oss en dusch och ladda upp mobilerna osv. Där stannade vi över en natt sedan på morgonen åkte jag och min rumskamrat tillbaka till huset igen. Sedan tidigare hade jag blivit tillfrågad att tillbringa julen hos min rumskamrats moster/faster i Oakville, så där tillbringade jag julafton, juldagen och halva Boxing Day (Kanada)/annandagen (Sverige). Det var trevligt. Fick träffa både nytt folk och träna min spanska. Vi spelade spel och åt mat m.m.

På annandagen/Boxing Day så blev jag upphämtad av min familj som hade anlänt för att besöka mig och spendera tio dagar i Toronto. Vi tog oss till hotellet[= det var mer som en hotellsvit med kök] och slappade ett tag, sedan på kvällen gick vi till Square One, ett köpcenter. Det var ju trots allt fortfarande Boxing Day [=man säker priset i affärer rejält så man har chansen att köpa något för billigare pris]. Under de tio dagarna de var i Toronto så gjorde vi en hel del. Vi gick till Ripleys Aquarium, CN Tower, Niagara Fallen, NHL ishockey match mellan Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricanes, gick runt The Path [=jätte lång shoppinggata under jord, 26 km lång] och mycket annat.
De var här tills fjärde januari så vi firade nyår tillsammans då vi gick till The Keg, köttrestaurang och åt tre rätters nyårsmiddag. Sedan efter det åkte vi tillbaka till hotellet och gick och lade oss.
En dag åkte brorsan och pappa till Detroit för att gå på ishockey vinterklassikern, medan de tog sig dit så stannade mamma och jag hemma och roade oss lite på egen hand. Vi åkte in till stan, ”Downtown” och gick i affärer eller bara gick runt. När de åkte hem igen så försökte jag förbereda mig inför skolan igen. Jag såg fram emot att börja igen, särskilt när man får träffa klasskamraterna och övriga vännerna.

          När jag kom tillbaka till skolan efter tre veckors lov så fick jag mitt nya schema, vilket hade ändrats lite grann sedan innan jag tog lov. Första dagen visste jag egentligen att jag hade sovmorgon, men pga. att en ny granne till mig skulle gå sin första dag där,  så ville hon ha hjälp från mig med att visa vägen till skolan. Hennes namn var Rei [R= uttalas som L] och hon kom ifrån Japan. Jag lärde känna henne lite grann och hon var riktigt trevlig. Vi kom till skolan efter den långa vägen dit; först buss, sedan tunnelbana och slutligen spårvagn vilket brukar ta drygt en timme. I skolkafeterian var det redan många nya elever som kommit, efter en halvtimme ungefär var alla bord upptagna. Jag är alltid lika förväntansfull när det kommer nya studenter varje vecka, roligt att träffa nya studenter från olika delar av världen. 

Den här veckan var det nya svenskar som kom till skolan. Båda två var killar från Stockholm och Uppsala området, 19 och 22 år gamla (James och Patrik). Efter skolan på måndagen träffade jag och hängde jag med Minami, en kompis som jag träffade första veckan när jag åkte till Niagara Fallen. Vi var varit vänner sedan dess. Vi åt på en kinesisk restaurang och pratade. Just nu jobbar hon. Minami slutade på EF skolan för ca en eller två månader sedan. Hon ska vara här i ett år men studerar på skolan bara några månader och jobbar resten av tiden för att få arbetserfarenhet. Jag träffar henne lite då och då när hon är ledig, men innan måndagen var det längesen sen vi sågs. Tror det var nästan en och en halv månad sen sist.

På tisdagen träffade jag Reis rumskamrat Camila från Brasilien, samma dag träffade jag ytterligare en tjej från Brasilien, Carolina som började i min klass. Hon var riktigt trevlig. Under veckan har jag pratat lite grann med James, en av svenskarna, men inte den andra som mycket, också ser man nya ansikten varje dag som går.Vanliga skoldagar, men lite extra pluggande. Känns bra att komma tillbaka till det vanliga igen.
Gott nytt år allesammans! 

Likes

Comments

Dagarna går och det är redan december. Bara några dagar kvar till jul. Kan inte förstå att det har gått så fort. Jag har nu varit här i Toronto ungefär halva tiden sedan jag kom hit i september. Nu är det bara december, januari och februari kvar. Nu är det bara att njuta av tiden jag har kvar. Efter efterlängtad snö (vilket är konstigt, eftersom när jag är i Sverige är snön inget jag tycker om), så kom den i slutet av november, i början av december. Dock i början smälte den bort men efter någon vecka höll den i sig och det blev även kallare och kallare. Temperaturen har varit runt -7 till -14, men pga. av vinden har det känts som att det har varit -20 eller -23! ISKALLT! Man har sett till att klä sig riktigt varmt för inte bli kall. Ibland har jag haft dubbeljackor för inte jag ska frysa. 

Nu har mitt lov börjat som varar från 16 december - 5 januari. Jag går Academic Year, vilket innebär att jag får tre veckors lov. Andra studenter som ska vara där till januari, eller som inte går Academic Year, har inget lov.  

I slutet av november började man få se juldekorationer på gatorna och utanför husen i mitt kvarter. Det var utsmyckat med slingor, jultomtar, snögubbar, kransar och mycket annat. Det var väldigt vackert, särskilt om man går runt där på kvällen får man se hur fint det ser ut. 


 


Under de här veckorna har jag hängt mycket med mina vänner Rita (Panama) och Absalon (Mexiko). Vi har varit och åkt skridskor vid Harbourfront, de föreslog att äta mexikansk Taco och Arepas som lunch. Riktigt gott! Som en bonus fick jag träna min spanska. När vi var på den restaurangen vi skulle äta Arepas på så började vi beställa på spanska, även jag. Servitrisen hoppade högt för att hon var inte beredd på att jag skulle tala spanska, det var roligt för både henne och mig. Vi har också gått till Green Room, en bar/pub.

Jag har även umgåtts med mina klasskamrater från Brasilien och Belgien, Matheus och Sarina. Vi har varit ute och ätit middag eller lunch ett par gånger, och en annan gång jag var med Sarina och gick på "Catching Fire" den andra filmen/boken av Hungerspelen trilogin. Det var en riktigt bra film. En annan dag gick vi runt i närheten av Bay Subway Station. Bl.a. tittade in hos Nespresso Kaffemaskinsaffär och provsmakade de nya kaffesorterna.  
En annan dag umgicks jag med Yuki och vi åt på en koreansk restaurang, jag åt Kimchigryta. (Älskar Kimchi, även att det är starkt!) Samma dag gick vi till en Jazz pub/bar och njöt till bra musik och åt dessert eller pizza på kvällen. Desserten var en besvikelse för den var så liten, men ok. Den var god men liten. Om man bortser från den så tyckte jag om det stället.

I söndags (15/12) hängde jag med Yuki och Haruka till en Live pub/bar. Det var trevligt, den här gången var det Country musik. Duktiga musiker! I måndags (16/12) hängde jag med min rumskamrat, Daniela och jag fick prova på hennes mat från Ecuador. Mycket gott, men stora portioner!

Den här veckan har jag umgåtts en hel del med Rita. I början av veckan besökte vi skolan, det var en del nya studenter som både hon och jag inte hade sett förut, sedan gick vi till Aroma Espresso Bar och tog oss något sött och gott, jag provade en Espresso Macchiato. Gott! 

Vi har gått till olika restauranger och ätit god lunch den här veckan. Igår var vi i hemma hos mig och pratade och hade det kul.
 


Likes

Comments

Nu efter lång väntan kommer jag med mitt inlägg igen. Tiden rinner iväg utan att man själv anar det.

Under de här sista veckorna har jag gjort en hel del. Första veckan i november kom pappa hit på jobbresa sedan i helgen stannade han kvar och vi gjorde en del saker tillsammans. Vi åt på många goda restauranger, bl.a. Irländska pubar,The Keg (steakhouse, bästa stället att äta stek på) och Gretsky's (hocketspelaren) restaurang, när pappa var var fick vi båda njuta av att äta riktigt god mat. MUMS!
Pappa och jag besökte olika platser, en del platser jag inte heller hade gått på. Vi gick ner till The Path, den långa 27 km långa shoppinggatan under jorden, dock var det inte så många affärer när vi var där på en lördag också lite tidigt, men det var roligt att se. Det var LÅÅNGT!
Jag visade också pappa Eaton Center, köpcentret, Korea Town och promenerade runt i stan och pappa körde bilför att se mer. Den helgen jag umgicks med pappa valde jag att bo tillsammans med pappa på ett lägenhetshotell. Tyckte mycket om det rummet. Det var en King-size säng, så skön! När det var dags att säga hej då till pappa kände det som att helgen gick så fort, men jag fick både njuta och hade det trevligt med pappa.


Veckan efter gick jag till två nattklubbar, Gravity och Aria torsdag och fredag med mina vänner. Efter att var på Gravity var jag inte helt nöjd, trodde det skulle vara bättre där. När jag gick till Aria tyckte jag att den nattklubben var bättre och gick dit för att "tacka av" en klasskamrat som skulle åka tillbaka till sitt land Jag hade det trevligt men det blev ganska sent, för att vara säkerhet tog jag en taxi hem.

De gånger jag har ätit lunch har jag ätit en del sushi, en anledning är att en sushi-restaurang har buffé så du kan beställa hur mycket du vill.
Priset för buffé är ett bra pris. Namnet på restaurangen är Aoi Sai och kan verkligen rekommenderas om du tycker om sushi. God kvalitet på sushin och mycket att välja på, du kan beställa annan japansk mat. T.ex. chicken teriaki (kycklingspett med teriaki) m.m.
Jag blev också inbjuden till att äta brasiliansk mat av några av mina klasskamrater som är ifrån Brasilien. Där fick jag prova på Pastel (friterat "skal" med val av köttfyllning, kycklingfyllning eller ostfyllning inuti). Jag provade med köttfyllning, det var gott men det var ganska fett och friterat, också provade jag på Coxinha (friterad potatis med kycklingfyllning). Maten var helt ok men ganska fet. Föreslår nog hellre något svenskt eller vad jag får till middag i min värdfamilj.

En annan helg gick jag på ett upplysnings-event då de tände olika slingor eller annat för att välkomna julen. Fyra trummisar med vita och gråa kläder spelade trummor på en plattform lite högre upp, dans av vitklädda personer, två personer fulla med speglar på utkädnaderna promenerade runt och en ballerina/acrobat med en luftballong snurrar runt på hög höjd och gjorde konster i luften.
Yuki, Rita, Jag & Sayoko

Lite då och då har jag hängt med mina klasskamrater och spelat lite biljard, ätit lunch och bara umgåtts. Nu har jag fått bättre kontakt med dem. Jag har också varit på Madison och ätit med Yuki, Sayoko och Rita. Det var trevligt och roligt. Sayoko lämnade EF skolan men stannar kvar här i Toronto för att jobba. Tidigare har jag också gått till en park med Yuki.

Jag var på Swedish Festival i Harbourfront Center för att få se hur det var tillsammans med min rumskamrat Daniela. Jag bjöd henne på en lussekatt och vi såg lucia då de sjöng typiska svenska julsånger, folkdans och svenska julmarknaden. De hade till och med glögg men den var redan slutsåld, så synd. Fick se mycket svenskt och även kunde tala svenska om jag ville. Bl.a. översatte jag en boks handling och hjälpte två vänner som vi träffade på där. Det var trevligt men inte så stort som jag hade föreställt mig.

I tisdags gick jag ännu en gång på bio och såg "Cloudy with a Chance with meatballs 2" igen med Yuki, Lea och Mégane, men den här gången med 3D. Lika bra den här gången, både gullig, gör en hungrig och får en att skratta. Särskilt jordgubben som försöker hjälpa dem men olika saker.
I onsdags gick vi till The Keg med min lärare och mina klasskamrater. Det var en sista grej för tre av mina klasskamrater som skulle åka hemåt till sina land eller fortsätta åka vidare någon annanstans. Mike, Veronica och Yuya. Där åt jag en riktigt god New York stek med ugnsgrönsaker. Det var så gott men dyrare om man skulle jämfört med ett annat ställe, men fortfarande bästa stället att äta kött på. Så gott! Vi pratade och hade det roligt. Det var riktigt trevligt. Ett minne som kommer sitta i sig!

Likes

Comments

Måndag (2/11),

Idag har jag och min vän från Japan, Yuki varit på IKEA. Det var roligt och jag hade det trevligt. Vi träffades innan vid Sheppard- Yonges tunnelbanestation och sedan tog tunnelbanan mot öst till Leslie där vi tog en "shuttle bus" till IKEA.

Först när vi kom dit så gick vi upp till restaurangen och åt lunch, oss båda två hade inte äta något mer än frukost. När vi skulle beställa maten så föreslog jag några rätter som kunde vara goda och hjälpte henne att förklara för henne. Det första som jag bestämde mig för att äta var "svenska köttbullar", typiskt svenskt. Min vän ville också prova på det. Jag bjöd även henne på en chokladboll.
Efter vi hade ätit upp vår mat gick vi vidare och kollade runt.
Jag köpte ett par ytterligare handdukar (bra att ha) och sedan gick vi till matkiosken och kollade, och jag visade henne vad som var lite typiskt svenskt. T.ex. Kalles kaviar.
("Kaviar eller kaviar?", som är huvudämnet i brorsans video). Där köpte vi kaffe för bara 1$ och ställde oss vid ett bord och pratade.
När klockan närmade sig 18.30 började vi dra oss hemåt. Vi tog samma "shuttle bus" tillbaka, sade hej då till varandra vid Sheppard -Yonge och åkte hem åt varsitt håll.
Den här dagen tyckte jag mycket om.
Trevligt sällskap och lite saker från Sverige!


  • 271 Readers

Likes

Comments

Måndag 28 oktober,

Det har dröjt ett tag sedan jag skrev på bloggen sedan sist. Jag har varit med om en hel del men har inte haft tillräckligt med tid till att skriva. Nu har löven blivit orange, röda och hösten har kommit. Jag tror inte att det dröjer länge till förrän den kalla vintern kommer, men vädret ändras hela tiden. Ibland är det soligt, ibland regnar det och blåser lite kallt. Därför kan det vara lite svårt att veta vad man ska ta på sig på morgonen eftersom vädret förändras under dagen. Jag har firat Thanksgiving. Av det jag gjorde kändes det inte så speciellt, jag umgicks med min rumskamrat och vi åt en god middag tillsammans med vår värdfamilj med bl.a. kalkon, vårrullar, potatismos, skinka m.m. med andra tillbehör. Det var gott!
De senaste dagarna har jag investerat vinterjacka, skor och varmare kläder.
Nu drar Halloween veckan i gång, faktiskt har jag redan varit med på några evenemang redan. Bl. a. ”The Zombie Walk” och gått på en Halloween fest. The Zombie walk var så cool. Alla vi som ville vara med träffades på skolan lite tidigare och gjorde oss sedan i ordning och sminkade oss som zombies. Efter det gick vi mot Eaton Centre där det var som en mötesplats där vi fick se många olika Halloween dräkter. En del av dem såg så realistiska och så välgjorda att jag blev både äcklad och livrädd. De var riktigt bra gjorda och var väldigt påhittiga. Vi stannade där ett tag och tog foton, kollade på de andras dräkter och blev rädda för vissa av dem, sedan gick vi vidare och begav oss till starten där ”The Zombie Walk” skulle starta. Det var en lång bit och de flesta av oss frös, i alla fall jag. Det blåste kallt och regnade lite grann. Efter vi kommit till Yonge Street ungefär, bestämde vi oss för att gå någonstans för att ta en kaffe/te eller något att äta för att värma oss, det blev Aroma Espresso Bar på Eaton Centre. Jag tyckte det var lite småroligt att se andras kommentarer efter att övrigt folk ha sett oss sminkade till zombies. Först tror jag att många undrade men små småningom kom de fram till att det var ”The Zombie Walk”.
Sayoko & Yuki


Jag, Valentina, Mégane & Raissa

På kvällen var jag inbjuden till en Halloween fest och vi skulle vara utklädda. Jag var utklädd till en porslinsdocka. Dock blev det inte riktigt som jag hade tänkt men helt OK.

Vi hade det trevligt fast ibland var jag lite uttråkad. Roligt att träffa andra, jag tror de flesta var kanadensare. I stort sett var dagen riktigt intressant, särskilt att ha fått fira Halloween på kanadensiskt sätt. Nästa vecka blir det fortsatt Halloween firande då jag ska på ett Halloween båtparty och då jag ska klä ut mig igen i skolan. Till den här gången måste min sminkning till min utklädnad som porslinsdocka se bättre ut. Förhoppningsvis kommer den bli det.

Under de här senaste två, tre veckorna har jag varit på bio och sett två filmer. The Right Kind of Wrong, en romantisk komedi och Cloudy With a Change of Meatballs 2 (Det regnar köttbullar 2), en animerad barnfilm. Båda filmerna var bra, men jag tyckte att den animerade var riktigt rolig särskilt när man fick se att flera hamburgare plötsligt var farliga. ”Farlig hamburgare!”, sa jag med inlevelse när jag småpratade lite med min vän under filmen. Hon skrattade och jag med. Det var så roligt!
Jag har även varit ute och shoppat bl.a. på Eaton Centre, Scarborough, Town Centre, varit och bowlat, gått på en ishockeymatch, gick till Allan Garden och har varit på en Pub/Bar tillsammans med vänner.Sophia & Jag

I skolan är det mycket man lär sig varje dag t.ex. nytt ordförråd, grammatik och mycket annat. Det som gör det alldeles extra är att man har bra lärare som förklarar på ett sätt som man förstår också lär man känna nya studenter på skolan då och då.

Jag trivs väldigt bra på skolan!

Likes

Comments