Har nu en ny blogg om mig och min blivande foderhäst Dior!

Så in och läs den nu, go, go, gooo!!

www.nouw.com/myochdior


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Andra gången någonsin som jag rider på Hampus, alltså första gången jag hoppade honom "ordentligt".. dock ingen vidare höjd på det. ;-)

 Likes

Comments

Hej allihopa!.. om det nu är någon som fortfarande tittar in här det vill säga..

hmm..

Så, vad har hänt sen sist jag bloggade? Jo, i det stora hela så har jag ridit en hel del på olika hästar, varit med på några av skolans klubbhoppningar, och mycket, myyycket mera!

Just nu sitter jag iallafall på en engelskalektion, vår lärare var sjuk så ingen typ det dem ska.. haha! Vi ska egentligen jobba med någon uppsats tror jag men inte ens börjat än, ooops..!

Snart så får vi säkert sluta så då ska jag springa in och byta om då jag är dyngsur för var ute och så var lantbruk-14 där och så kastade dem snöbollar på mig, och (klumpig som jag är) så ramlade jag såklart i den halvt smälta snön.. bra där my!! (applåder tack)

Sedan måste jag ner o bygga banan för det är klubbhoppning idag, har inte ens sett startlistan än.. kan vara dags o kolla på den snart kanske hehe!

Om jag hittar någon som kan filma eller fota när jag rider så lägger jag kanske upp några bilder eller en film här sen, om det går bra det vill säga.

Aja, men hör av mig snart (förhoppningsvis)!


Likes

Comments

Här får ni några bilder på min älskade sommarhäst jag hade i somras!


 

Likes

Comments

Det var shoppingkväll igårkväll mellan 18-21 på Gina Tricot så jag o några kompisar var inne o köpte lite saker, de hundra första i kön fick varsin goodiebag men jag o mina kompisar var inte det så fick inte goodiebag..

Dock fick ju man 25% rabatt på allt man handlade igår! Dessutom fick man fixa håret där o sen var det massa smakprov o modeller som gick runt där..

Sjukt mycket folk var det där också!! Riktigt kul verkligen, skulle göra om det igen när det blir en ny shoppingkväll!

Hade en liten budget så köpte endast en rutig skjorta för 199:- och ett par slitna jeans för 399:- men sen fick jag ju 25% rabatt så det gick på strax över 400:- totalt!

Nu ikväll är jag ensam hemma för min syster är i Stockholm och mamma o pappa är på Öland på skördefest! Så Emilia kanske kommer, får se hur det blir.
Likes

Comments

Har haft fullt upp i skolan och på fritiden så har tyvärr satt bloggen lite i andrahand!

Ridit både måndag, tisdag och onsdag på Lauras underbara fjordingssto Honey! Ska ev. tävla henne den 8 oktober hihi! Har bara ridit henne ett par gånger hittills men ska rida henne fler gånger innan dess, har hoppat henne 1 gång o ska hoppa henne 1 gång till innan tävlingen.

Igår övade vi på att komma rätt på hindret och byta galopp över hindret, först var det bara en bom på marken mellan 2 sockerbitar men sen la vi upp det till ett litet hinder. Bommen låg på medellinjen så kom som på en åtta o bytta galopp, är supernöjd verkligen! Känner att jag kan lära mig grymt mycket av denna lilla ponny, hon känns mindre när man står bredvid än när man sitter på. Hon är superpigg och hennes trav samt galopp är grym.

 Här är en bild på Honey med hennes ägare, Laura.


Likes

Comments

Nästa gång du vill ha ett nytt husdjur, köp inte från uppfödare - adoptera! Det finns enormt många djur som inte vill något hellre än få ett eget kärleksfullt hem för livet. Hund, katt eller häst, det kvittar vad du söker för det finns de flesta djur i olika raser att adoptera.

Du kanske inte får den där renrasiga hunden med den fina stamtavlan, men om det bara är ett husdjur som du inte ska tävla i t.ex. utställning med så kvittar ju det eller hur? Om du adopterar så har du hjälpt ett djur som en gång i tiden blivit misskött av något slag, t.ex. misshandlad.


Likes

Comments

I dagens samhälle handlar allt om pengar och då hamnar ofta djurens hälsa inom bl.a. livsmedelsindustrin i skymundan. Det finns mycket små saker som man kan göra även om man kanske inte har världens bästa ekonomi, t.ex. som:

- ät vegetariskt/ veganskt en dag i veckan

- köp kött från sverige istället för utlandet

- minska på mejeriprodukterna

- köp ägg från frigående höns som har fått vara utomhus.

Detdär med att äta vegetarisk eller veganskt en dag i veckan har forskare dessutom bevisat vara bra för hälsan! Vegetarianer och veganer i mindre utsträckning drabbas för fetma och övervikt, gallsten, diabetes typ 2, ledsjukdomar, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar.

BLUNDA INTE FÖR DJURPLÅGERIET.Likes

Comments