Header

Är för trött för att orka skriva så mycket så idag blir det nästan bara bilder. Har förutom barnens luciafirande på förskolan, mest legat på soffan och försökt med det svåra; att göra inget. Har lyckats väldigt bra idag faktiskt. Trots det somnade jag när jag nattade Henning och vaknade upp vid 21:30.

Så nu har jag tagit hand om disken och ska snart gå och lägga mig igen. Hoppas ni haft en fin lucia!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är på väg hem efter besök på MVC. Hos läkaren skulle vi planera hur sista veckorna i graviditeten ska se ut. Det blir täta kontroller hos BM framför allt av blodtrycket. Graviditetsvecka 36 blir det blodprover för att ha utgångsvärden vid eventuell HELLP även denna gång (ganska liten risk). Den veckan ska jag även göra ett nytt TUL och skrivas in på specialistmödravården. Sedan beror allt på hur mitt blodtryck beter sig. Om det börjar stiga kanske jag blir igångsatt före BF, annars blir det dagarna kring BF. Känns skönt att det är bra planerat och kontrollerat.

Annars såg allt bra ut vid dagens besök hos barnmorskan förutom järnvärdet som nu sjunkit ytterligare till 106. Jäkla kroppsh******! Jag som kämpat med vitaminer, kosttillskott och folsyra varje dag. Kroppen verkar inte ta upp det.

SF-måttet har nu stannat av i tillväxt och nu ligger jag exakt på medelkurvan.

TILLÄGG: Min fantastiska BM ringde precis och berättade att hon ordnat med blodprovstagning och TUL i samband med mitt besök hos henne i vecka 36. Då slipper jag åka till stan fler dagar än nödvändigt och slipper också ta mig till tre olika ställen. Nu blir allt på ett ställe.

Likes

Comments

Igår var Liv hos tandläkaren för första gången. Lite tidigare än man brukar. Hennes kära storebror har nämligen ”tacklat henne lite” bakifrån så hon flög ner med ansiktet i golvet och spräckte läppen och en flisa gick även från en framtanden uppe.

Så nu har vi fått göra en skadeanmälan till försäkringsbolaget och som sagt gjort ett tandläkarbesök. Hon skötte sig bättre än vad mamma brukar göra. Låg helt still i min famn och gapade snällt som om hon gjort det massvis av gånger. Både tandläkaren och sköterskan var imponerade och sa att så små barn brukar tokskrika när främmande människor petar dem i munnen. Självklart blev även jag både imponerad och stolt! Älskade unge!

Likes

Comments

Har inte alls mått bra idag, framför allt psykiskt. Känt mig frånvarande, trött, lättirriterad. Men värst av allt är att jag känt att jag inte riktigt orkar med att vara med mina barn. Har gråtit oräkneliga gånger idag och skällt och gnällt alldeles för mycket. Sedan har det väl inte gjort saken bättre att sonen också haft en av sina mindre bra dagar.

Har känt flera gånger att jag behöver stänga in mig och rymma fältet bara för att få andas. Nu har jag ägnat kvällen åt att gråta också. Kanske är det hormoner. Måste ta mig samman och vara mindre vrak inför barnen. Ska jag vara ärlig är det rätt skönt att de ska till förskolan imorgon.

Tyvärr är det både läkar- och barnmorskebesök imorgon, så någon vila på dagen lär det väl inte bli.

Något positivt är i alla fall att Gustav nu rör sig som tusan. Hela magen hoppar och jag känner hur hans små fötter sveper fram och tillbaka på insidan. Idag har vi gått in i vecka 33 (32+0).

Likes

Comments

I fredagskväll kom en av mina bästa vänner och hennes dotter på besök hem till oss för att stanna hela helgen. Vi har inte setts sedan i somras (på grund av avståndet), så det var verkligen roligt att ses. Vi har inte gjort något märkvärdigt. Mest varit hemma och låtit barnen leka och lära känna varann. Både Henning och Liv var nog ganska fascinerade av Sigrid som är ungefär sex månader. Sigrid blev väldigt imponerad av Henning. Det är ju liv och rörelse i honom hela tiden, aldrig en lugn stund. Liv blev både fascinerad och svartsjuk. Hon satt och pratade och förklarade saker för sina nya kompis, men blev väldigt svartsjuk när jag höll i eller kramade Sigrid.

På söndagen var vi på Järvafältet och grillade korv. På kvällen skjutsade Henning och jag ut dem till Arlanda efter en kort, mysig, lugn och samtidigt intensiv helg. Även Henning tyckte det var jobbigt att de åkte. Han ville de skulle stanna fler dagar och idag sa han att vi skulle ta flyget och följa efter.

Lite bilder från i helgen.❤️

Likes

Comments

I fredags var vi på tillväxtultraljud. Allt såg bra ut. Till skillnad mot vad SF-måttet visat så beräknas det bli en ganska medelstor bebis, till och med aningen under. Vikten vid födseln beräknas bli 3,2-3,3 kg. Ungefär som Liv. Hoppas det stämmer.

Mängden fostervatten och navelsträngsflödet var också bra. På tisdag ska vi träffa läkare och barnmorska, då får vi se vad som händer framöver.

Gustav vecka 31 + 4.

Likes

Comments

Igår ringde ÖNH-kliniken och frågade om vi ville ha en återbudstid redan idag. Eftersom vi ändå var hemma så tog vi den såklart. Så idag var vi där och fick träffa en riktigt bra läkare. Även en logoped var med. Henning har numera lärt sig att logopederna vill höra honom prata och det vill han såklart inte då, utan är knäpptyst och nickar eller skakar bara på huvudet.

Han gick i alla fall med på att öppna munnen och läkaren konstaterade utan tvekan kort tungband och dessutom stora halsmandlar. Så i slutet på januari ska han opereras för sitt tungband. Vi får hoppas att inte Gustav bestämmer sig för att göra entré just den dagen. Halsmandlarna ska kollas fler gånger, så får vi se längre fram om de ska åtgärdas. Även polyperna kommer kollas under operationen.

Tänk, efter nästan fyra år får man en förklaring till varför amningen inte fungerade med Henning. Kan inte släppa att ingen kollade eller ens nämnde det. Sista gången jag hade kontakt med Amningsmottagningen på Danderyd skyllde man på mig och mina implantat. Det var mitt fel att jag hade ont eftersom jag hade implantaten.

Med Liv funkade amningen trots implantaten. Märkligt om de nu skulle haft rätt i det de sa...... Inte för att jag trodde att de hade rätt, men någon mer hjälp fick jag i alla fall inte.

Hoppas att det efter operationen släpper lite med uttalet. Vi ska få tungövningar att göra efteråt. Just nu är Henning lite frustrerad över att han inte kan säga lillebrors namn, han säger ”Husta”.

Kvällen har ägnats åt dagens julaktivitet som var att baka pepparkakor. Eftersom vi gjorde vanliga pepparkakor för inte så länge sedan, valde vi att göra en mjuk pepparkaka idag istället.

Likes

Comments

Tre dagar med vidrig migrän kanske är ett tecken på att jag ska ta mig den där tiden att verkligen vila. Jag är inte vidare bra på att göra inget.

Har som sagt haft väldigt stark migrän i tre dagar nu, även nätterna igenom. Har till och med tagit migränmedicin som inte hjälpt. Igår var jag tvungen att också ta Citodon för att klara av dagen. Imorse dämpade som tur var migränmedicinen det värsta. Det är så jäkla vidrigt med migrän.

————————————————————————

Imorse ringde de från Danderyds ÖNH-klinik och vi fick en återbudstid till Henning redan imorgon. Ibland ska man ha tur. Dessutom är läkaren en av de bättre i Sverige just på tungband, så känns bra att få gå till henne.

Likes

Comments

Igår var det återigen dags för akupunktur. Den här gången tror jag nästan det utlöste migränen. Den kom några timmar efter och har hållit i sig sedan dess. Inatt stod jag knappt ut och gick upp och tog medicin. Den hjälpte inte ett dugg. Imorse fick jag ta Citodon för att få dagen att fungera.

För idag var det nämligen dags för logopeden på Danderyds sjukhus. Henning var inte alls samarbetsvillig. Han totalvägrade att säga ett enda ord. Så det var inte lätt för logopeden att göra en bedömning. Vi fick i alla fall remiss till ÖNH-läkare för att kolla närmare på tungbandet. Den här logopeden verkade tycka det var onödigt att komma före fyra års ålder. Så förutom remissen till ÖNH, kändes besöket där idag ganska onödigt.

Nu håller vi på att natta barnen. Sedan får vi se hur länge jag håller mig vaken. Två dagar med vidrig migrän har gjort mig helt slutkörd.

Likes

Comments

Än så länge är julkalendern med aktiviteter en riktig succé. Idag stod det att vi skulle göra ett pepparkakshus och det tyckte han var jättekul.

Vi har också tagit årets julkort. Orkade inte lägga ner supermycket energi på det, men försökte ändå med mutor få dem att stå still på rätt sida om kameran. Mutorna funkade tyvärr inte. Endast två bilder blev mindre dåliga, och de får duga.

Förutom att vi gjort pepparkakshuset har vi varit på julmarknad i Sigtuna idag. Kallt var det och det enda vi köpte var en bit rökt fläskfilé.

Hoppas ni haft en fin första advent.

Liv har tyvärr blivit förkyld. Tänder verkar vara på gång också då hon dreglar och tuggar mycket på händerna.

Likes

Comments

Instagram@mysfamiljen.com_