Jag har en otrolig inre stress just nu. Vet inte alls vad den beror på men har börjat spekulera lite. 
Det kan vara lite gammalt som ligger kvar och gör det stressigt. Det kan också vara att jag inte fått in allt i schemat och det känns som att det är mycket som hänger över mig.  Satt för en liten stund sen med scheman och försökte se till att allt står på rätt ställe.  Har ju äntligen köpt en ny kalender med rader för varje person. Den vi hade innan fick man ju inte plats med något alls. Så himla mycket annat som inte är schemastyrt som också ska in! Det är ändå tre scheman att få ihop! Det är mitt, Jockes och Hildas som ska ordnas. Det är allt ifrån träningar och hämtning och lämning, vem som ska jobba var och när. Jocke ska hinna träffa sin kontaktperson och jag vill  försöka hjälpa till på ett annat jobb. Sen är det massor med möten. Jocke har en del möten att gå på jag har möten och sen är det möten som gäller kring Hilda. det är också mycket som ska in i kalendern. Så det är kanske inte så konstigt att den inre stressen hänger över en.

det är dessutom inte bara den här månaden som fylls på i snabb takt! det är alltså ända fram till maj just nu. Vi behöver också börja se över ledigheten i sommar.  Vem ska vara ledig och när, ska vi vara hemma båda två? Ska vi åka någonstans? Alltså det är så mycket som ska in så jag skulle helst vilja att hela året var i ordning redan nu så jag slapp tänka. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

jag har verkligen haft en låg period igen med dåligt bloggande och borde återuppta det igen.
det som hänt på senaste är att jag varit magsjuk större delen av veckan. när jag väl var bra igen så åkte jag och Tea till Uppsala för att fixa naglarna.  jag har träffat Ronja för första gången och jag har umgåtts med Madde och Nadja!

mitt i allt ville Hilda som också varit sjuk i veckan fått sina naglar målade för mamma hade det.

Likes

Comments

I tisdags kom ett litet barn till världen!
Jag kan berätta att jag stolt blivit faster till en liten flicka!

Min lilla lillebror har blivit pappa. Det känns verkligen konstigt att säga. Jag minns när jag var ca fem år gammal och han tre år då. Vi bodde i Ystad och jag körde runt honom i sulkyn vi hade.  Och nu är han 27 år och pappa. Till en liten Ronja.
Det syns vilka som är föräldrar med en näsa efter mamma Isabell och panna efter pappa Morgan.
jag har fått mysa både lördag och söndag med denna pärlan och man saknar verkligen en liten bebis!

Likes

Comments

Jag har ju äntligen skaffat mig en systemkamera och oj vad jag är nöjd! Den tar så himla färgriktiga bilder. till skillnad från mobilen så ger den rätt färg och så otroligt fina detaljer som ofta telefonen missar.

Därför skriver jag inte så mycket mer utan visar lite bilder istället.

Likes

Comments

jag har idag fått ha möjligheten att visa en vän och blivande mamma hur man bär! jag blir så lycklig och glad när jag får visa det jag har som så starkt intresse!
jag påpekar precis som alltid att jag är ingen bärcoach men jag har ett starkt intresse och att jag gärna visar det jag är säker på. jag hänvisar alltid också till de bärcoacher vi har och att jag gärna vill bli en. jag hänvisar också till säkra källor när det gäller p.u.s.s.a och t.i.c.k.s som tex sjala alltid skickar med sina sjalar. jag berättar också om olika Youtube kanaler som bära nära och wrapyouinlove. även när tex Ulrika Casselbrant var i tv4 är ett klipp jag visar. Dessa tycker jag är säkra saker att visa även om man som oerfaren sjalare kan göra många misstag. Men man lär sig av dom och det viktigaste är säkerheten! har man den så kommer man fortfarande långt. 
jag har faktiskt inte haft någon som alls visat mig hur man knyter eller sjalar och när jag äntligen fick träffa en bärcoach så fick jag höra att jag är duktig på att sjala och att det är bara små små justeringar som mer har med teknik att göra än själva sjalningen. jag fick fina tips som jag gärna fick dela med mig av när andra knyter.  och det känns verkligen bra att känna så.
Men alltså idag fick jag visa trikåsjal och vävda sjalar. vad man kan tänka på och hur man tänker kring säkerhet. jag älskar sjalar! och det känns verkligen som något jag brinner för! så fort jag får chansen kommer jag nog satsa på att bli bärcoach!

Likes

Comments

Idag mår jag bättre. har inte ont i magen och inga kramper. är fortfarande lite trött men mår ändå bra!

jag har ju faktiskt inte berättat att jag införskaffat mig en systemkamera! Jag har i flera år önskat mig en egen och tog därför äntligen tag i saken.  jag hade presentkort på Elgiganten och därför kändes det enklast.  åkte dit och hade tänkt köpa en Canon eos1200d dock var den typiskt nog slut. Den hade extrapris så lite typiskt. Men istället så erbjöd säljaren en bättre kamera som då skulle kosta 5400.
Dock ordnade han ner priset så jag köpte en Canon eos700d, kameraväska och minneskort för 3900. hade lite presentkort som hjälpte till. Så tanken är nu att försöka fota lite mer.

Likes

Comments

Nae vilken jäkla skitdag det har varit idag.

Det hela började med att vi gick upp imorse. Kanske skulle stannat kvar i sängen hela dagen. Men som småbarnsförälder så går inte det. Började få riktigt molande mensvärk och kände att det var värt att ta bort den smärtan.  tog citodon och pronaxen som jag hade fått från gyn. smärtan gick över men efter ett tag började jag känna smärta under revbenen precis som jag känt när jag hade gallan.
tog med Hilda till sängen och så låg vi där. Hilda blev trött och somnade men min smärta tilltog ordentligt! kändes som jag inte kunde andas. kräktes gjorde jag också. jag hade redan ringt hem jocke från jobbet att han var tvungen att ta hand om Hilda.  och tur var det. vi ringde 1177 och berättade läget.  de sa åk till akuten. gjorde det. där fick jag kanyl i armen och så småningom smärtlindring i form av spasmofen. hurra för det där medlet. kroppen tog emot det som tidigare. upp i huvudet och ner i benen. och smärtan försvann. de kunde inte helt veta varför jag fick smärta i gallgången men de tror högst troligt att det är citodon som gjort det. det står på läkemedlet att färre än 1 av 100 kan få gallspasm om man har benägenhet för det.  och här har ni mig.  färre än 1 av 100. jag heter ju ändå My och det betyder unik eller en på miljonen så därför är det klart att det smärtar mig. Men vi fick åka hem efter dosen.  har sovit större delen av dagen. försökt äta lite då jag känt mig lite illamående.
nu är det dags att sova igen. 
Känner mig mest less på kroppen och på livet just nu.

Likes

Comments

Snart är även detta året till ända och mycket har hänt och inte hänt. 
Detta året har jag varit sämst på att blogga. Dels för att mycket av det som hänt under året har varit lite för stort eller lite för litet för att hamna här. jag är inte den som hänger ut folk heller när särskilda saker hänt men någonstans har jag velat nämna det ändå och därför blir det här i summeringen av året.

I början av året så blev det relationer som avslutades och några som påbörjades.
Jag har under året förlorat mer än en familjerelation. För det första har jag inte längre någon kontakt med min pappa. Vi blev också tvungna att omplacera vår hund Siri och det gjorde oss riktigt ledsna.

Vi har fyllt år och blivit ett år äldre och snart blir vi ytterligare ett år äldre. 

i somras så fyllde Hilda sitt första år. vi firade stort med två dagars kalas!

i år har jag skapat några nya vänskaper som vuxit sig väldigt starka. Det är Mikaela och Maja. 
Det är via sjalträff och öppna förskolan som vi lärt känna varandra och kontakten och vänskapen har bara blivit bättre med tiden.
På tal om sjalar så har staden gett många tillfällen till träffar och lära känna många bärande föräldrar. Vi trillade också in i tygblöjevärlden och den har hjort oss riktigt nördiga!
Slutet av detta år har inte varit så bra som man önskat men allt som händer tar man lärdom av. Vi fick veta att vi skulle bli fler men efter en tid fick vi också veta att det inte längre skulle bli så. Det blev jobbigt och lite smärtsamt.

jag minns att jag skrev i slutet på 2015 att jag undrade hur 2016 skulle kunna toppa det året som då gått. nu vet jag att det inte kunde det och att 2016 inte kommer vara det bästa året i mitt liv men inför 2017 så önskar jag massor med saker.
jag gör inga nyårslöften utan jag hoppas och önskar att året ger oss lite annat.
Till en början kommer året få en bra start. Hildas kusin kommer snart och då får vi gosa med bebis! ytterligare några vänner ska ha barn första halvan av året. Kanske blir det vår tur av andra halvan. 
jag lovar mig nog en sak och det är att jag ska ta hand om mig själv i år. vara rädd om mig och bara göra det jag vill och känner för. Livet består så ofta av en massa måsten och även om man inte kommer undan alla så ska jag åtminstone försöka ganska mig an dom med ork och vilja.
2017 ska bli ett bra år!
gott nytt år!

Likes

Comments

ibland är livet på topp och ibland inte!
just nu är det åt helvete!
vi har vetat i ca 2 månader att Hilda ska få ett syskon och vi har varit så oerhört glada då det denna gång tog lite längre tid än vad det tog med Hilda.
Vi hade börjat berätta smått för några av våra närmaste då vi närmat oss den säkra tiden allt mer.
Vi skulle ha varit i v 11 nu och bara en vecka kvar tills allt skulle kännas avslappnat och skönt att allt gått bra. Nu blir det inte så.
I helgen kom blödningen och vi har idag varit hos barnmorskan och fått bekräftat att det blir inget syskon i sommar. Jag fick göra ett ultraljud på gynmottagninen och där sa dom att graviditeten har stannat av. De kunde inte riktigt svara på när.

Vi är ledsna men känner samtidigt att det är bra att det hände nu. Bättre det än att det blir eventuella komplikationer senare.
Vi vill inte ha en massa frågor om hur vi mår för fysiskt mår vi bra men det känns tungt med ett missfall oavsett när det händer och även om det är vanligt. Det som gör det hela lättare är att vi har Hilda! Hilda är den gladaste lilla tjej man kan tänka sig och hon förgyller våra liv!
Någon gång blir det ett syskon. inte just nu bara.

Likes

Comments

det här med att önska sig julklappar är inte alltid lätt.

Julen känns alltid lika stressfull trots att jag gillar den.  för mig är julen att få se kalle ankas jul och få äta god mat. något paket är alltid trevligt men då vill jag gärna att det ska vara något jag önskar mig också!

jag vill inte ha någon billig b-parfym som luktar tant eller en temugg som jag redan har skåp fulla av. jag vill inte ha några jäkla doftljus för jag köper mina egna från partylite.

om det alltid ska vara så billigt som möjligt så känner jag lika gärna att skit i det. gör mig glad genom att vara ett trevligt sällskap och låt oss ha det trevligt på julafton!

i år tänkte jag försöka hålla det enkelt.
de som jag vet kostar lite mer är ullkläder i olika former.  typ underställ, strumpor, vantar, tröjor.
det som annars är enkelt att ge är presentkort. gärna Elgiganten i första hand så jag till slut kan köpa mig en systemkamera!
presentkort på h&m eller lindex funkar också.
denna önskelista kan ni ta med till min födelsedags lista också. Kommer nog inte att ändras så mycket. 

Hildas önskelista är inte svår!
hon älskar babblarna men där vet jag att några redan köpt grejer
hon älskar Brokiga och har tre av deras böcker, titta, bygga och nej.
om hon ska få kläder så är det 86 som gäller.

vad Jocke önskar sig har jag ingen aning om och han brukar vara sämst på att kunna säga vad. 

Dock: en annan sak som blivit lite klurigt i år av någon anledning det är att jag inte vet vilka vi ska ge julklappar till och inte. Det verkar ha blivit väldigt mycket miss i kommunikationerna och nu pallar jag inte riktigt det. Jocke får ta tag i det och lösa det. har bett om en lista i ett par veckor nu men fortfarande inte fått någon. men men det ska nog lösa sig innan julen är här (hoppas jag).

Likes

Comments