jag har idag fått ha möjligheten att visa en vän och blivande mamma hur man bär! jag blir så lycklig och glad när jag får visa det jag har som så starkt intresse!
jag påpekar precis som alltid att jag är ingen bärcoach men jag har ett starkt intresse och att jag gärna visar det jag är säker på. jag hänvisar alltid också till de bärcoacher vi har och att jag gärna vill bli en. jag hänvisar också till säkra källor när det gäller p.u.s.s.a och t.i.c.k.s som tex sjala alltid skickar med sina sjalar. jag berättar också om olika Youtube kanaler som bära nära och wrapyouinlove. även när tex Ulrika Casselbrant var i tv4 är ett klipp jag visar. Dessa tycker jag är säkra saker att visa även om man som oerfaren sjalare kan göra många misstag. Men man lär sig av dom och det viktigaste är säkerheten! har man den så kommer man fortfarande långt. 
jag har faktiskt inte haft någon som alls visat mig hur man knyter eller sjalar och när jag äntligen fick träffa en bärcoach så fick jag höra att jag är duktig på att sjala och att det är bara små små justeringar som mer har med teknik att göra än själva sjalningen. jag fick fina tips som jag gärna fick dela med mig av när andra knyter.  och det känns verkligen bra att känna så.
Men alltså idag fick jag visa trikåsjal och vävda sjalar. vad man kan tänka på och hur man tänker kring säkerhet. jag älskar sjalar! och det känns verkligen som något jag brinner för! så fort jag får chansen kommer jag nog satsa på att bli bärcoach!

Likes

Comments

Idag mår jag bättre. har inte ont i magen och inga kramper. är fortfarande lite trött men mår ändå bra!

jag har ju faktiskt inte berättat att jag införskaffat mig en systemkamera! Jag har i flera år önskat mig en egen och tog därför äntligen tag i saken.  jag hade presentkort på Elgiganten och därför kändes det enklast.  åkte dit och hade tänkt köpa en Canon eos1200d dock var den typiskt nog slut. Den hade extrapris så lite typiskt. Men istället så erbjöd säljaren en bättre kamera som då skulle kosta 5400.
Dock ordnade han ner priset så jag köpte en Canon eos700d, kameraväska och minneskort för 3900. hade lite presentkort som hjälpte till. Så tanken är nu att försöka fota lite mer.

Likes

Comments

Nae vilken jäkla skitdag det har varit idag.

Det hela började med att vi gick upp imorse. Kanske skulle stannat kvar i sängen hela dagen. Men som småbarnsförälder så går inte det. Började få riktigt molande mensvärk och kände att det var värt att ta bort den smärtan.  tog citodon och pronaxen som jag hade fått från gyn. smärtan gick över men efter ett tag började jag känna smärta under revbenen precis som jag känt när jag hade gallan.
tog med Hilda till sängen och så låg vi där. Hilda blev trött och somnade men min smärta tilltog ordentligt! kändes som jag inte kunde andas. kräktes gjorde jag också. jag hade redan ringt hem jocke från jobbet att han var tvungen att ta hand om Hilda.  och tur var det. vi ringde 1177 och berättade läget.  de sa åk till akuten. gjorde det. där fick jag kanyl i armen och så småningom smärtlindring i form av spasmofen. hurra för det där medlet. kroppen tog emot det som tidigare. upp i huvudet och ner i benen. och smärtan försvann. de kunde inte helt veta varför jag fick smärta i gallgången men de tror högst troligt att det är citodon som gjort det. det står på läkemedlet att färre än 1 av 100 kan få gallspasm om man har benägenhet för det.  och här har ni mig.  färre än 1 av 100. jag heter ju ändå My och det betyder unik eller en på miljonen så därför är det klart att det smärtar mig. Men vi fick åka hem efter dosen.  har sovit större delen av dagen. försökt äta lite då jag känt mig lite illamående.
nu är det dags att sova igen. 
Känner mig mest less på kroppen och på livet just nu.

Likes

Comments

Snart är även detta året till ända och mycket har hänt och inte hänt. 
Detta året har jag varit sämst på att blogga. Dels för att mycket av det som hänt under året har varit lite för stort eller lite för litet för att hamna här. jag är inte den som hänger ut folk heller när särskilda saker hänt men någonstans har jag velat nämna det ändå och därför blir det här i summeringen av året.

I början av året så blev det relationer som avslutades och några som påbörjades.
Jag har under året förlorat mer än en familjerelation. För det första har jag inte längre någon kontakt med min pappa. Vi blev också tvungna att omplacera vår hund Siri och det gjorde oss riktigt ledsna.

Vi har fyllt år och blivit ett år äldre och snart blir vi ytterligare ett år äldre. 

i somras så fyllde Hilda sitt första år. vi firade stort med två dagars kalas!

i år har jag skapat några nya vänskaper som vuxit sig väldigt starka. Det är Mikaela och Maja. 
Det är via sjalträff och öppna förskolan som vi lärt känna varandra och kontakten och vänskapen har bara blivit bättre med tiden.
På tal om sjalar så har staden gett många tillfällen till träffar och lära känna många bärande föräldrar. Vi trillade också in i tygblöjevärlden och den har hjort oss riktigt nördiga!
Slutet av detta år har inte varit så bra som man önskat men allt som händer tar man lärdom av. Vi fick veta att vi skulle bli fler men efter en tid fick vi också veta att det inte längre skulle bli så. Det blev jobbigt och lite smärtsamt.

jag minns att jag skrev i slutet på 2015 att jag undrade hur 2016 skulle kunna toppa det året som då gått. nu vet jag att det inte kunde det och att 2016 inte kommer vara det bästa året i mitt liv men inför 2017 så önskar jag massor med saker.
jag gör inga nyårslöften utan jag hoppas och önskar att året ger oss lite annat.
Till en början kommer året få en bra start. Hildas kusin kommer snart och då får vi gosa med bebis! ytterligare några vänner ska ha barn första halvan av året. Kanske blir det vår tur av andra halvan. 
jag lovar mig nog en sak och det är att jag ska ta hand om mig själv i år. vara rädd om mig och bara göra det jag vill och känner för. Livet består så ofta av en massa måsten och även om man inte kommer undan alla så ska jag åtminstone försöka ganska mig an dom med ork och vilja.
2017 ska bli ett bra år!
gott nytt år!

Likes

Comments

ibland är livet på topp och ibland inte!
just nu är det åt helvete!
vi har vetat i ca 2 månader att Hilda ska få ett syskon och vi har varit så oerhört glada då det denna gång tog lite längre tid än vad det tog med Hilda.
Vi hade börjat berätta smått för några av våra närmaste då vi närmat oss den säkra tiden allt mer.
Vi skulle ha varit i v 11 nu och bara en vecka kvar tills allt skulle kännas avslappnat och skönt att allt gått bra. Nu blir det inte så.
I helgen kom blödningen och vi har idag varit hos barnmorskan och fått bekräftat att det blir inget syskon i sommar. Jag fick göra ett ultraljud på gynmottagninen och där sa dom att graviditeten har stannat av. De kunde inte riktigt svara på när.

Vi är ledsna men känner samtidigt att det är bra att det hände nu. Bättre det än att det blir eventuella komplikationer senare.
Vi vill inte ha en massa frågor om hur vi mår för fysiskt mår vi bra men det känns tungt med ett missfall oavsett när det händer och även om det är vanligt. Det som gör det hela lättare är att vi har Hilda! Hilda är den gladaste lilla tjej man kan tänka sig och hon förgyller våra liv!
Någon gång blir det ett syskon. inte just nu bara.

Likes

Comments

View tracker

det här med att önska sig julklappar är inte alltid lätt.

Julen känns alltid lika stressfull trots att jag gillar den.  för mig är julen att få se kalle ankas jul och få äta god mat. något paket är alltid trevligt men då vill jag gärna att det ska vara något jag önskar mig också!

jag vill inte ha någon billig b-parfym som luktar tant eller en temugg som jag redan har skåp fulla av. jag vill inte ha några jäkla doftljus för jag köper mina egna från partylite.

om det alltid ska vara så billigt som möjligt så känner jag lika gärna att skit i det. gör mig glad genom att vara ett trevligt sällskap och låt oss ha det trevligt på julafton!

i år tänkte jag försöka hålla det enkelt.
de som jag vet kostar lite mer är ullkläder i olika former.  typ underställ, strumpor, vantar, tröjor.
det som annars är enkelt att ge är presentkort. gärna Elgiganten i första hand så jag till slut kan köpa mig en systemkamera!
presentkort på h&m eller lindex funkar också.
denna önskelista kan ni ta med till min födelsedags lista också. Kommer nog inte att ändras så mycket. 

Hildas önskelista är inte svår!
hon älskar babblarna men där vet jag att några redan köpt grejer
hon älskar Brokiga och har tre av deras böcker, titta, bygga och nej.
om hon ska få kläder så är det 86 som gäller.

vad Jocke önskar sig har jag ingen aning om och han brukar vara sämst på att kunna säga vad. 

Dock: en annan sak som blivit lite klurigt i år av någon anledning det är att jag inte vet vilka vi ska ge julklappar till och inte. Det verkar ha blivit väldigt mycket miss i kommunikationerna och nu pallar jag inte riktigt det. Jocke får ta tag i det och lösa det. har bett om en lista i ett par veckor nu men fortfarande inte fått någon. men men det ska nog lösa sig innan julen är här (hoppas jag).

Likes

Comments

jag älskar maskerad och att få klä ut mig och gå all in. Och nu är det verkligen sådana tider.
Igår hade dom ett event i stan men som trött småbarnsförälder satt jag igår och hade velat gå men orkade inte. Idag när jag vaknar så gör det mig ingenting att jag inte var ute.
För två år sedan gick jag ut och var ett riktigt bra lejon! året efter var jag lite mer glammig som 20-tals gangster brud.
I år har jag så hade vi halloweenfirande på jobbet och jag "spökade" ut mig där. det är nog det som får räcka för i år.
det kommer vara halloweenfirande nästa helg men tror vi hoppar det.
Jag njuter gärna av att vara en pigg förälder och leker med mitt barn. vi kan spöka ut oss här hemma.  köpte en skelettdräkt till Hilda på lidl häromdagen. lite stor men det gör inget då håller den nästa år också ;)

passade också på att prova göra sår. Första vart skitbra men sen ville inget fästa. 

Likes

Comments

Alla fel hopar sig på en gång.  Nä, men skämt å sido.

jag har tänkt skriva om detta ett tag men jag lever till viss del i förnekelse så kanske därför jag dragit ut på det.

Jag verkar tydligen ha knäproblem.
Jag började gymma på A3 för en tid sedan då jag bytte gym från magasinet (jag får berätta om det en annan gång). I samma veva tog jag mig en pt. Det är verkligen underbart att ha en pt btw men det är också något jag skriver mer om en annan gång. 

Efter att nu ha tränat en tid så har mina knän börjat strula och detta är inte pga felaktig träning på något vis utan hur jag är byggd. Tack gener! Min mormor hade problem med knäna och min mamma har problem med knäna.

I vilket fall så har vi börjat rehabträna och stärka benen. Dock så känner jag mig som en gammal pensionär med knäproblem.
så här är jag! hej! 28 år och knäproblem.

Men jag tränar ju för att bli en aktiv mamma så detta kommer med tiden bli bra!

Likes

Comments

Ja det är många gånger jag tänker nu ska jag blogga, men något kommer i vägen.
Men nu när jag ändå är sjuk så kan jag väl lika gärna skriva lite.

Ja som rubriken säger så har jag öroninflammation. Det är inte en snäll sådan heller.
Jag har haft mycket problem med öronen med eksem och svullna hörselgångar, haft en del öroninflammationer i mitt liv också. Ändå förnekar jag halvt att jag är öronbarn för jag har inte haft överdrivet med problem.  mest är det eksem som varit det jobbiga.  Och att jag haft lätt att få vaxproppar.

I vilket fall, i fredags eftermiddag började det värka i örat och när jag kom hem så ringde jag vårdcentral men det fanns ingen telefontid. ringde 1177 som inte kunde hitta någon jourtid åt mig heller. De bad mig ta smärtlindring och ringa igen dagen efter. Ringde i lördags, fick då en läkartid på sjukhuset. kom dit och hon tittade i det friska örat och sedan det onda.  konstaterade fort att jag har öroninflammation. Fick penicillin  (tabletter) utskrivna. och droppar när jag får eksem i framtiden. Har sedan dess haft lika ont om inte mer från fredag, lördag-tisdag när jag inte orkade mer och tog ett nytt läkarbesök på min vårdcentral. Fick träffa en läkare som ställde lite frågor om jag fått droppar ihop med penicillinkuren nej, det hade jag inte. konstigt tyckte han som också tittade i örat och sa "Den här sortens öroninflammation som du har så behöver du droppar annars blir du inte av med varken svullnad eller infektionen. Dock så om jag skulle ge dig droppar nu så får du inte in dom i hörselgången ändå eftersom du är så svullen och har mycket vätska och var. Vi sätter i en tuss (han använde ett mer komplicerat ord) ned alsolsprit i örat som du ska ha ett dygn. se till att fylla på var 4 timme så den alltid hålls fuktig. Sedan kan du börja med dropparna men det kommer ta ett par dagar innan det börjar bli bättre men har det inte blivit bättre inom tre dagar så måste du komma tillbaka."

Ja så nu ligger jag här med tussen i örat som ska ut om två timmar. ont gör det fortfarande men det känns skönare på något sätt. jag kan nog snart stänga käken normalt igen. 

Emellan allt det här så har jag försökt mig på lite huskurer. Jag läste att man skulle ha lök i örat så jag stoppade in en bit, hjälpte inte alls. Fick massor med råd om vitlök så tog en gammal tygbit och la vitlök i men det sved som sjutton så orkade inte.  Tyckte inte det hjälpte heller och det kan ha berott på vätskan i örat. Men nu kanske jag kan bli bättre!

Hatar verkligen öroninflammation!

vet inte om ni ser på sista bilden men det är ett förösk att visa hur sne och svullen jag var. om man tittar på den högra sidan så ser jag normal ut. Men på vänstra så är jag tjockare. ont som fasen har det gjort!!

Likes

Comments

godmorgon! Igår var det livat!
I Enköping är det denna helg en "festival" och torget blir då ett inhägnat område med lite artister och dj's. Man ska vara glad att de händer något i lilla Enköping men såhär kände jag om kvällen!

Jag hade det bästa sällskapet man kan tänka sig! Vet inte när jag var ute med Madde senast så jag var så jäkla glad att hon ville med! Tea var också med så med bästa tjejerna kunde det inte vara mer fantastiskt! vi fixade tacos och åt och sedan satt vi och drack och pratade!
Vi gick ut på stan och betalade inträdet.
köpte bubbel och satte oss ner. bara några stycken man kände egentligen. tecken på att man börjar bli gammal?
Men vi inväntade att BYZ skulle spela. Kul att se något man lyssnade på för 10! år sedan! Många av barnen som var ute igår hade ju ingen aning om vem han var!
Vi var där ett tag köpte lite mat och valde att gå hem. Det blev inte en allt för lång kväll men lagom och jag hade superkul!!

så det som var plus! jag hade som sagt bästa sällskapet! Kvällen var rolig och vi såg BYZ.
minus var att vem som helst kunde se och ta del av vad som hände alltså att trots att det var inhägnat så var det inget skydd för att inte se scenen eller något. minus var också att musiken var vinklad fel. så stod du precis framför scenen så hörde du typ inget alls utan stod du längre ifrån så hörde du precis vad dom sjöng.

vi ångrar lite att vi inte gick och såg nordman först och sedan byz så hade vi varit nöjda efter det men så är det ibland. vi får se dom en annan gång.

Likes

Comments