Det var inte igår jag bloggade senast pc och hade nästan tänkt vänta tills det blir nytt år men jag har rätt mycket att berätta ändå så kanske lika bra att börja nu.

Så till att börja med här är lite saker jag önskar mig just nu:
1. att kunna andas. Det är riktigt jobbigt med andningen till och från.
2. att allt det onda i ryggen släpper väldigt snart.
3. att jag får allt jag önskar mig närjag fyller 30 om precis en månad.

Det är inte långt kvar på året och det nya året kommer starta med en jädra smäll. om 2 veckor går jag på ledighet och sen är jag inte tillbaka på väldigt lång tid. För den som kanske börjat gissa vad det hela handlar om så har ni rätt. Vi väntar tillökning. Vi väntar ivrigt på vad det nya året ska tillföra i våra liv och ser fram emot det.

Det var allt för stunden.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

har läst mycket på sistone kring föräldrar som får kämpa för sina barn i olika situationer. hur föräldrarna får hålla igen och aldrig bryta ihop.
samtidigt läser jag i en tråd där en mamma av misstag öppnade upp sig i fel grupp och av misstag vågade visa upp hur livet är.
jag tycker det är väldigt viktigt att visa att livet har alla sorters nyanser och att det är helt normalt och helt okej!
man får lov att gråta inför sina barn det är mänskligt. Jag vet att det inte var ofta jag såg min mamma gråta. och när jag gjorde det så visste jag nästan inte hur jag skulle reagera.
nu händer det att jag gråter inför Hilda. Det kan vara sorg, glädje, ilska. och hon får en förståelse att det är okej att gråta över olika situationer.
hon och jag kan också bli himla osams och vi kan bli riktigt arga på varandra eller att hon ser mig bli arg för något annat! det är också helt normalt.
Allt är normalt bara det inte blir för mycket av bara det ena eller andra.  Det är nyttigt för alla människor att möta olika nyanser av livet.
vi är fler som borde ta rådet att öppna upp lite. att livet inte är så jävla perfekt hela tiden! varje dag har bra saker och vissa dagar är helt fantastiska men om du talar om för mig att allt alltid är bra så kommer jag inte tro dig! allt har en balans! någonstans har jing sin jang eller vad du än vill kalla det.

Likes

Comments

Jag tänkte ägna ett inlägg åt lite sjalsnack!
Många som jag träffar när det gäller sjalar och bärdon vill gärna ha hjälp och det gör jag ju mer än gärna! Dock är det många som  undrar vilken sjal ska de köpa? vilket material ska de ta? var ska de köpa den någonstans? Ja frågorna är många. Jag tänkte bara ge mina egna tips på hur man kan göra om man kommer in i träsket och har massor med frågor.

Det allra första jag skulle säga som jag själv aldrig hade möjlighet eller visste om är att gå på sjalträff! Du behöver inte äga ett endaste bärdon för att gå! du behöver faktiskt inte kunna en massa heller. Det finns alla möjliga bärdon som är med på sjalträffar och du har möjlighet att känna på dom och även prova. Givetvis ska man alltid fråga om lov, men de flesta vill att fler ska bära 😊
När du hittat något som passar dig sjal, sele osv brukar frågan om vilken man ska köpa komma.
Alla vill ha olika och som första bärdon tycker jag att man ska välja det man tycker är fint. Det behöver inte vara en dyr sjal i början! Man kan börja med något enkelt och billigt. Jag tycker att det är lättast att köpa på facebook i gruppen "bärsjalar och bärselar köpes/säljes/bytes" där finns många fina bärdon som redan varit använda och mjuka.
Bara för att en person gillar de dyrare eller råkat fastna för vissa av dom så gör det inget att en annan väljer "billigare" sjalar. funktionen för bärdonet är det samma oavsett vad det kostar.
Vilket material ska jag välja? strunt i det i början. eller börja med en i bomull som tål bebiskräka och som du vågar använda. det hjälper inte att du köpt en fin dyr silkesblend om du inte vågar bära i den.
Vi alla är nybörjare någon gång och har haft samma frågor.
så som sagt de är viktigare att du tycker om det du ska bära i än att det är dyrt! finns allt från 300- flera tusen kr på marknaden. En del sjalar säljs också via hemsidor och då får du en helt ny sjal från företaget.
Hoppas det gav svar på några frågor i alla fall.

Likes

Comments

Hilda har sedan några månader tillbaka inte haft blöja. åtminstone inte hemma. När vi gick på ledighet för sommaren så skippade vi den helt och varvade trosor med träningstrosa/trainingpants. Tränings trosa är en tjockare trosa/byxa som tål att det kommer en kiss i utan att hela byxorna blir blöta.
Dock så behandlade Hilda dom som blöjor och sa inte alltid till att hon behövde kissa. Så då bestämde vi att gå helt över till vanliga trosor för då sa hon bättre till. Den senaste tiden har verkligen varit toppen föe Hildas blöjfrihet! Hon kissar till 99% på toa eller potta och det händer i snitt bara olyckor om hon druckit massor och inte hinner hålla sig till toan för att hon blir akut kissnödig. Vad gäller bajsandet har det varit lite fram och tillbaka. ibland säger hon till men inget kommer och ibland har det kommit i trosan. Men det verkar också ha lostnat! Vi har pratat mycket om var bajset ska hamna och hur skönt det är att bajsa på toa istället för i trosan. Allt utan att lägga skuld! Det ger resultat i att Hilda säger till och så går vi på toa.
känns underbart!

Likes

Comments

Vi hade bestämt att Hilda skulle sluta med napp nu precis innan 2 år. Vi började i god tid berätta om att vi ska ge napparna till någon. Detta ledde till slut till elefanterna på Kolmården. Vi hade från början bestämt att vi skulle ta dom på midsommardagen men vi slutade redan dagen innan midsommarafton. första kvällen fick Hilda vara uppe sent och då var det inga stora problem att somna utan napp.
Andra kvällen var väldigt mycket värre! Hilda var så ledsen och grät och nästan skrek om vartannat efter napparna. Vi pratade om att elefanterna ska få dom men det dög inte. till slut satte jag henne i sjalen där hon fortsatte vara ledsen. I ca en timme höll jag på. Sen bestämde jag mig för en promenad och hann inte mer än ut på gården så däckade hon. Tredje kvällen frågade hon efter nappen några gånger men somnade rätt snabbt ändå. vid enstaka tillfällen efter det har hon nämnt nappen något men inget mer. det var solklart att elefanterna skulle h dom.  Förr förra söndagen åkte vi, Morgan och Isabell till Kolmården.
Väl där kollade vi upp när elefanterna skulle visas. 12.30 var tiden. Vi var där redan kvart över. En kvinnlig personal kommer ut som berättar att man ser bättre om man går upp längst vägen. Jag ber att få prata med henne. Hilda står brevid med sina nappar på ett snöre.

Jag frågade om det fanns möjlighet för henne att få ge sina nappar till elefanterna och om vi kunde få lämna dom till henne.  Hon var så himla snäll och vände sig till Hilda och berättade om att en av elefanterna ska snart få en bebis och då är det ju perfekt att Hilda ger sina nappar till dom.
Hilda var helt lyrisk och gav sina nappar till tjejen.
Idag kom ett brev på posten till Hilda. Elefanterna tackar så mycket för napparna och en bild på elefanterna kom med. den vill Hilda att vi ska sätta upp på väggen.

Likes

Comments

Alltså vilken dag! Vilket pepp!
Igår var en fantastisk dag! Så många människor man bara pratat med på nätet och som man nu fick träffa IRL!
Hela min kropp var helt slut igårkväll efter allt mys, alla sjalar och alla fantastiska människor!

Det kostade 120 kr att få en biljett och den var så värd det! När man kom dit fick man sitt namn och en liten påse., På lappen stod namnet och ett nr. Vilket det senare blev dragningar på. Jag själv vann inget och det gör jag nästan aldrig ändå så jag var redan beredd på det. Däremot vann Mikaela en ringsjal.

Maten var Meze, något jag aldrig ätit men tyckte det var riktigt gott!

Det var flera tävlingar och det är alltid kul att vara med, även om man inte vinner.

För att sammanfatta dagen lite mer så bjuder jag på ett fång bilder. Vet liksom inte vad jag mer ska skriva! Så härligt! Så kul och jag längtar efter en ny sådan här träff!!

Likes

Comments

Var ska jag börja? Hur ska jag börja?
Jo, om jag bara fick berätta en enda sak så är det andning, andningen! Tänk på den.

förra helgen hade jag den underbara möjligheten att få ta del av en peersupport kurs.
detta innebär att jag inom kort kommer kunna kalla mig själv peersupporter. förälder som stödjer andra föräldrar.
det var Ulrika Casselbrant som höll i kursen och för mig är hon en kändis!

imorgon är det dags för sjalträff i Enköping och jag är superpepp! bjuder på lite bilder från kursen!

Likes

Comments

Idag och imorgon är det proppfulla dagar med utbildning. Jag ska bli peercoach (typ kamratatödjare, förälder stödjer förälder) i babypottning och bärande.

Jag är så sjukt taggad och spänd!
igår packade jag det sista och jag vet inte hur många gånger jag dubbelkollat allt jag har med mig. imorse gick jag upp kl 6 och gjorde äggmuffins att ha med om jag blir hungrig. Jag har ju börjat äta LCHF igen.

Står och väntar på tåget som är några minuter sent och jag ska möta upp Sofia som också ska på utbildningen. Ikväll övernattar vi på hotell. Allt är så himla spännande!!

Likes

Comments

Jag har en otrolig inre stress just nu. Vet inte alls vad den beror på men har börjat spekulera lite. 
Det kan vara lite gammalt som ligger kvar och gör det stressigt. Det kan också vara att jag inte fått in allt i schemat och det känns som att det är mycket som hänger över mig.  Satt för en liten stund sen med scheman och försökte se till att allt står på rätt ställe.  Har ju äntligen köpt en ny kalender med rader för varje person. Den vi hade innan fick man ju inte plats med något alls. Så himla mycket annat som inte är schemastyrt som också ska in! Det är ändå tre scheman att få ihop! Det är mitt, Jockes och Hildas som ska ordnas. Det är allt ifrån träningar och hämtning och lämning, vem som ska jobba var och när. Jocke ska hinna träffa sin kontaktperson och jag vill  försöka hjälpa till på ett annat jobb. Sen är det massor med möten. Jocke har en del möten att gå på jag har möten och sen är det möten som gäller kring Hilda. det är också mycket som ska in i kalendern. Så det är kanske inte så konstigt att den inre stressen hänger över en.

det är dessutom inte bara den här månaden som fylls på i snabb takt! det är alltså ända fram till maj just nu. Vi behöver också börja se över ledigheten i sommar.  Vem ska vara ledig och när, ska vi vara hemma båda två? Ska vi åka någonstans? Alltså det är så mycket som ska in så jag skulle helst vilja att hela året var i ordning redan nu så jag slapp tänka. 

Likes

Comments

jag har verkligen haft en låg period igen med dåligt bloggande och borde återuppta det igen.
det som hänt på senaste är att jag varit magsjuk större delen av veckan. när jag väl var bra igen så åkte jag och Tea till Uppsala för att fixa naglarna.  jag har träffat Ronja för första gången och jag har umgåtts med Madde och Nadja!

mitt i allt ville Hilda som också varit sjuk i veckan fått sina naglar målade för mamma hade det.

Likes

Comments