Ja idag är sista dagen i veckan som Alvin är på dagis. Jag var lite tveksam i morse ifall han skulle få gå ner till dagis, han har haft lite små feber i några dagar men kom sedan på att han har ju 4 små tänder på g upp. Inte så lustigt då. Så i skrivande stund är lilleman på dagis och jag pustar ut i soffan efter storstädning, resning av garderob och matlagning. Varje dag Alvin är på dagis så lovar jag mig själv att jag ska ta de lugnt men så fort jag lägger mig i soffan och är medveten om allt som måste göra så kan jag inte slappna av. Jag hatar när det är stökigt hemma med kläder och disk. Men nu är allt färdigt inför helgen så nu tar jag en liten break i 20 minuter innan jag ska ner och hämta Alvin.

Bara jag som inte kan ta de lugnt på ens egentid ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 43 Readers

Likes

Comments

Graviditeten

Ja dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Alvin har fortfarande problem med sin krupp men i natt tog sambon nattpasset och jag morgonen men eftersom Alvin inte hade något feber och var pigg och glad på morgonen så fick han gå till dagis, jag tog tag i alla måsten på förmiddagen men helt plötsligt så blev dom vanliga gravidkrämporna värre och jag började även blöda.

Jag har fått lite små blödningar innan men jag tänkte bara att de var små kapillärer som kanske gick sönder när jag ansträngde mig och bar för tunga saker. Kollade upp lite fakta om de på 1177 där dom ”skrämde”’mig me att om du får blödning efter vecka 22 så ska man ringa förlossningen, men jag tänkte att jag kan ju ringa och bara rådfråga iallafall , samtalet slutade med att jag skulle åka in på kontroll så man kunde utesluta saker. Så ringde dagis och barnvakt och satte mig i bilen och åkte ner till eksjö. Inget var fel på moderkakan eller barnet vilket va skönt ! Däremot trodde dom att jag hade fått tillbaka mina cellförändringar och att de var där blödningarna grundades. Så nya prover och sen hemgång igen. Nu hoppas vi bara på att de inte har börjat spöka igen ! Det räcker med kaos denna höst vi behöver inte mer sjukdomar och problem.

Likes

Comments

Livet som Mamma

Just nu sitter vi vid köksbordet och myser med tända ljus och adventskalender öppning. Vi har missat en dag så idag fick Alvin två små pixi böcker att kolla i. Vi ska snart göra oss redo för dagis med först lite morgon mys❤️🎄🕯

Likes

Comments

Vardag

Ja morgonen för mig och Alvin blev inte så lyckad. Sönder stressad mamma som har flera projekt igång här hemma, fylla tvätt och disk maskin. Rensa på kläder och leksaker i alvins rum. Men fick släppa alla måsten då lilla Alvin hade otur och slå sig. Hjärtat stannade på mig när jag hörde en duns men som tur va så slog sig inte allvarligt de blev ett lite blåmärke på ryggen. Men ångesten man får som mamma att man inte han ta emot fallet. Men nån gång måste väl barn ramla och slå sig me. Man kan inte alltid springa runt och skydda dem från allt.

Dagen har bestått av planering, ny budgettavla. resning av lägenheten plus förrådet, lite ska ut på loppis och all skit kördes till tippen. inte så roliga ”måsten” men de behövdes göras. Under tiden va lilla Alvin hos mormor och busade.

Nu är man helt slut och ligger i soffan och försöker återhämta sig i rygg och höfter.
Imorgon blir det dagis för Alvin och jag ska fortsätta rensa på lite onödiga saker här hemma.

Likes

Comments

Vardag

Mini julafton ? Ja igår firade vi Julafton hemma hos mina föräldrar, min bror och hans familj som vi alltid brukar fira jul ihop med ska utomlands över jul så vi fick boka in en liten mini julafton denna helg. Det blev en jätte mysig kväll med god mat och lite packet öppning.

Vi vill ju inte att Alvin skulle få alla julklappar nu eftersom vi fortfarande ska fira julafton med mormor, morfar m.m men Alvin fick en liten del av den stora julklappen till honom. Han blev fast direkt i alla små frukter-grönsaker. Vi fick även varma och gosiga julstrumpor av min svägerska föräldrar.

Även om vi hade bestämt att vi inte skulle ge något syskonen emellan så fick jag och Micke en ostbricka, vi fick även ett presentkort på stans delikatessbutik så vi kan köpa oss något gott till julklappen. Så kvällen blev mer än lyckad.

Första advent är det idag och vi ska iväg runt lunchtid på ett till julbord med svärfar. Annars ska vi nog bara ta de lugnt denna första advent, det blir mycket julbord och julmat helgerna framöver i december men tur att de bara är jul en gång om året.

Likes

Comments

Ja nu är snart all julpynt uppe här hemma. Det är bara grannen som saknas och den får vänta lite när man har en 1åring som de kliar i fingrarna på hela tiden.

Idag när jag handlade köpte jag även lite jullökar och pynta hemmet med.

Här kommer lite bilder på vårat julpyntande hemma.


Likes

Comments

Livet som Mamma

I skrivande stund ligger jag i soffan nyduschad och utvilad. Dagis var stängt idag men Alvin är iväg på äventyr ändå med hans extra farmor. Så skönt att få lite egentid, har hunnit ta tag i all tvätt, färgat året och även vilat mig i soffan. Kan va lite klurigt att få ihop de med alla vardags sysslor , en 1åring och sen få tid för sig själv och graviditeten. När man väntade Alvin så kunde man ändåså vila när man va trött och ta de lugnt med foglossningen men de hinner man inte med nu när det är fram och tillbaka till dagis. Sen städ disk och tvätt hemma och farande upp och ner i trappor bärandes på bebis med foglossning. Så sånna här tillfällen när man får egentid på några timmar är guld värda. Så man orkar ladda om tills busungen är hemma igen.

Igår när jag satt och gick igenom lite bilder så fick jag en chock! Jag har mer och mer hört att familj och vänner tycker att Alvin börjar likna mig. Och som mamma kan man bli lite blind för sånt där. Men igår när jag hittade en bild på mig i samma ålder som Alvin så blev jag chockad. Vi har nog mer likheten än vad jag trodde! Så himla roligt.

Likes

Comments

Livet som Mamma

Ja alvin började redan vakna till runt 03 inatt men då fick han somna om men när klockan närmade sig 06 igen så vaknade han till av att pappa gick till jobbet så då var det bara att gå upp och fixa frukost. Idag ska Alvin på dagis men de är inte för en klockan 09. Så vi får väl ta en väldigt långsam frukost idag, Vi behöver inte stressa iallafall.

Sömn rutinerna för oss har rubbats lite nu under alla sjukdomstider men nu när alla är friska igen så får vi försöka komma in i dem igen, vi har bara mellan 5-10 minuters promenad ner till dagis så att gå upp 3 timmar tidigare känns lite överdrivet men de tyckte inte Alvin. Han har myst ner sig i soffan men kuddar filtar och sina favorit gosedjur, han har nog ingen aning om vad som väntar honom idag. Han har vant sig vid att va hemma nu med mamma när vi har varit sjuka till och från i mer än 1 månad. Jag hoppas han blir glad när han kommer till dagis. Han har varit lite ledsen när vi lämnat honom men när vi kommer och hämtar honom sen så vill han inte gå hem. Då ska han fortsätta leka och visa dagis alla leksaker, haha klassikern.
Det ska bli skönt att komma in i alla vardagsrutiner igen !
Hoppas ni alla får en bra dag !

Likes

Comments

Vardag

Ja i helgen när vi hade lite barnledigt så tog vi en sväng till Ikea och inhandlade ett nytt skrivbord till sambon och gjorde om lite här hemma. Vi får ju möblera om lite hemma tills bebis imagen kommer ut. Vi hade ett hörnskrivbord innan som tog så mycket onödig plats. Men nu är vi nöjda båda två. Sambon fick lite nya saker och jag fick ändå så in lite mysfaktor i de hela. Vi får väl se sen hur vi löser förvaring av bebiskläder och leksaker men de får vänta lite.

Likes

Comments