Godmorgon alla! Just nu sitter jag på jobb och väntar på att jag ska börja vilket jag gör klockan 9.00! Har precis varit och släppt ut hästarna i Påarp (där Mimmi bor). Idag ska Johnny ridas och sista lägerdagen avverkas, det är förresten min sista jobbdag idag och på tisdag börjar skolan! Har väldigt blandade känslor då jag vill komma tillbaka men samtidigt inte... Men det ska bli skoj antar jag! Hur ser er söndag ut? När börjar ni skolan?

Idag får jag äntligen träffa C igen efter lite mer än en vecka ifrån varandra, ska bli väldigt skönt! Så han kommer till mig vid 16 i eftermiddag! Vi tänkte b.la. skriva ihop ett inlägg om hur vi har det osv, det har nämligen önskats här på bloggen! Men jag hoppas ni får en toppen bra dag så ska jag sätta mig och chilla lite innan jag börjar! Ha det så bra!

Kram My.

På bilden ser ni Johnny som jag ridit i veckan! Han är inte så lätt att fånga på bild med öronen framåt men ska försöka idag igen...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Prestation, det är ett väldigt laddat ord. Ett ord som betyder mycket för många inom sportkarriärer, det gäller att prestera och nå framgång. Men för många handlar det om att visa sin framgång utåt, inför alla andra. Det handlar inte om att visa sig själv att jag har varit duktig och klappa mig själv på axeln, det handlar inte om att gå in och sätta en bra runda med kanske 8 fel men en riktigt bra känsla utan det handlar om att gå in och nolla för då kan allmänheten se det goda resultatet. Jag känner folk som går in och nollar men inte har någon bra känsla, medan någon kan ha haft en otrolig runda trots 4 fel... Jag vill att vi kan vara stolta över oss själva trots att vi har haft 4 eller 12 fel om vi hade en bra känsla så måste vi våga kunna klappa oss själva och våga säga att "fan vilken bra runda det där var!".

Är det dig själv eller för andra du tävlar eller tränar? Är det för publiken du behöver bevisa att du har lagt ner allt jobb på din häst eller din sport eller är det för dig själv? Jag väljer att berömma både mig och hästen trots något nedslag om jag hade en bra känsla, resultatet spelar mindre roll i så fall! För vad det står i TDB är inte lika viktigt som känslan du har på banan. Heja er!! Gör det för er själva och inte för publiken, kom ihåg det!! Du är grym precis som du är!

Kram My.

Likes

Comments

Nu kommer jag äntligen in här igen! Så nu blir det normal uppdatering igen. Jobbveckan är ännu inte slut men den har hittills bjudit på ridning och ridlägermys med barnen. Jag har fått möjligheten att rida en ponny som heter Johnny, en pigg ridskoleponny som inte går med på lägret pga sin pigghet! Men han behöver också motioneras så den uppgiften fick jag, på betald arbetstid! *Tummen upp* En väldigt rolig ponny som jag hoppas kunna fånga lite bilder på i helgen så ni kan få se en otroligt söt ponny.

Imorgon så vet jag inte riktigt vad som händer, det kommer nya barn till lägret så det blir en liten rundvandring och sedan blir det blandad ridning och teori tror jag. Jaja, vi får väl se vad dagen har att bjuda på och mer uppdatering kommer under dagen imorgon! Hoppas ni har en bra dag imorgon/idag, beroende på när ni läser detta!

Kram My.

Likes

Comments

Hej! Jag kan tyvärr inte blogga då jag inte kommer in på Nouw via datorn och jag kan inte blogga från mobilen... Jag kommer tillbaka så fort sidan fungerar igen, vilket den verkar göra nu?

Kram My.

Likes

Comments

1. Om du fick barn idag, vad skulle hen då heta? Om det hade varit en kille så hade det blivit Vincent då jag tycker det är ett fantastiskt fint namn. Om det hade blivit en tjej så vet jag faktiskt inte men det får jag väl ta och fundera på.

2. Favoritbutik? Hmm... Mycket bra fråga men jag gillar Hollister samt Odd Molly.

3. Berätta en sak som många inte vet om dig. När jag halmar Mimmis box så måste det vara extremt slätt i boxen, är där gropar eller om det är ojämnt så får jag panik och måste rätta till det, annars tänker jag på det hela resten av dagen och har dåligt samvete över det... #tramsigöverreagerandehästägare...

4. Vilket stjärntecken är du född i? Jag är född i stjärntecknet vågen.

5. Vilken är din favoritdoft? Helt klart C´s olika parfymer.

6. Vad gör dig förbannad? När folk lovar en sak för att sedan inte hålla vad hen lovar, helt enkelt när folk bryter sina löften.

7. Den senaste som ringde? Calle.

8. Vad står det i ditt senaste sms? "Ok" och det är från en stallkamrat till mig, inte roligare än så faktiskt.

9. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Det är Väla som ligger närmast och det är 88 300 kvadratmeter stort.

10. Pratar du några andra språk än svenska? Jag pratar helt okej engelska samt väldigt lite spanska...

Tack så mycket för frågorna! Jag tänkte endast ta upp dessa denna gången, vill ni ha svar på några andra så kan ni skriva dem till mig igen för kunde inte ta med alla tyvärr! Tack för att du tittade in här idag!

Kram My.

Likes

Comments

Jag fick en fråga som fångade min uppmärksamhet när jag bad er ställa frågor i måndags. Det var en som undrade om vad jag tycker om att konsumera alkohol om man är under 18, så den frågan tänkte jag ägna detta inlägg till.

Hade denna frågan dykt upp för ett år sedan hade jag svarat att jag inte brydde mig. Om folk ville dricka så fick dem väl göra det, men under detta året har jag insett hur mycket det skadar att faktiskt dricka, det spelar ingen roll om man är ung eller gammal. Dock visar det sig att det skadar unga hjärnor mer och därför har jag insett varför man inte ska dricka i ung ålder. För det första så är det en stor hälsorisk att dricka om man är under 18, det kan ge upphov till vissa cancerformer, hjärt- och kärlsjukdomar osv. Men också för att ungdomar är inte redo att dricka förrän de är över 25 år egentligen då kroppen fortfarande utvecklas och om man förtär alkohol så försämras utvecklingen av både kroppen och hjärnan. En annan negativ konsekvens är att ofta hänger alkohol och aggressivitet ihop, många unga är väldigt lättpåverkade då de har mindre vätska i kroppen som kan späda ut alkoholen. När ungdomar blir berusade blir många aggressiva och ger intrycket av att vara en "fara" för allmänheten.

Jag tycker att det är riktigt äckligt när personer (som är under 18) i min närhet dricker alkohol, oavsett om det är 1 eller 10 glas. Det spelar ingen roll! Därför är jag väldigt starkt emot att låta vänner och bekanta dricka alkohol och brukar avråda från det. Men tyvärr så väljer folk att inte lyssna och göra som de själva vill, men det är inte mitt problem. Visst jag förstår att det kan vara spännande men det gör det fortfarande inte mer okej, det finns en anledning till varför det är en åldersgräns på flaskan eller burken... Tänk på det nästa gång du ska ta dig en klunk, du dödar många hjärnceller med 1 glas...

Slutligen kan vi alltså säga att jag tycker det är oattraktivt att dricka alkohol om man är under 18, det skadar mer än vad det gör nytta. Dessutom luktar det för jävligt. Jag ber er därför att tänka er för innan ni super er fulla som 16 åringar... Hoppas jag har fått fram ett vettigt svar på din fråga Mimmi, annars får du ställa följdfrågor.

Kram My.

Likes

Comments

Mår ni bra idag? Det gör i alla fall jag! Idag har vi haft fullspäckat schema från klockan 8-15... Dock har vi haft väldigt roligt då vi har haft första ridlägerperioden på jobb idag. Äntligen är det lite liv i stallet igen då både hästar och elever är tillbaka, så det är skönt med lite liv och rörelse. Hur har er dag varit? Vad har ni hittat på?

För Mimmis del var det en lugn dag idag, en lugn skritt tur på 40 minuter på hårt underlag för att starka leder och ligament. Dessutom fick hon gå på hackamore för att få vila munnen, det brukar jag försöka göra lite då och då för att inte slita på munnen i onödan. Ska man skritta ut kan man lika väl göra det på hack på en häst som Mimmi, trygg och lugn.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll och ni får sova så gott när ni väl ska sova!

Kram My.

Likes

Comments

1. Favoritlåt? Just nu är min favoritlåt faktiskt "Perfect Strangers" av Jonas Blue.

2. Vad ville du bli när du blev stor? När jag var liten ville jag bli polis vilket fortfarande håller i sig men jag ville även bli läkare kommer jag ihåg... Men nu i efterhand inser jag att jag hade tagit livet av fler än vad jag hade räddat...

3. Vart ser du dig själv om 10 år? Oj, jag hatar denna typ av frågor... Om 10 år är jag 26, jag antar att jag har studerat klart mina kurser på universitetet och sökt in till polishögskolan. Jag lever med min kära pojkvän i en lägenhet tillsammans med en liten engelsk bulldogg valp. Ja det är väl typ det jag kan säga just nu..

4. Stationär eller bärbar dator? Jag har en bärbar skoldator som jag använder både privat och till skolarbeten.

5. Vill du ha barn? Ja jag vill ha barn men inte just nu, om 10-15 år kanske.

6. Saknar du någon just nu? Äckligt mycket...

7. Vad heter du i mellannamn? Elisabeth.

8. Antal syskon? 1 lillasyster på snart 13 år.

9. Är du kär? Trodde det var ganska självklart men ja det är jag!

10. Favorityoutuber? Jag älskar Carl Stanley och hans klipp, han är en svensk vloggare som gör stand-up och vloggar!


Likes

Comments