God eftermiddag på er! Klockan är just nu 13.40 och vi har startat dagen med en liten spa dag med massage, allmänt mys och brunch hos Elisefarm i Höör! Perfekt start på dagen och välbehövlig massage. Nu bär det av mot väla för att inhandla lite nödvändigheter och sedan ska vi vidare på Mimmi och skritta henne en runda.

Imorgon kör vi ny vecka och nya möjligheter att göra veckan till det bättre! Ta vara på varje dag och njut av varje dag!
Kram My.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckans låt
En fantastisk låt av P!nk som jag lyssnat väldigt mycket på den senaste tiden. Tycker texten är otroligt välskriven och dessutom är P!nk en fantastisk artist enligt mig! Har ni inte hört den så tycker jag verkligen att ni ska gå in och lyssna på den!

Kram My!

Likes

Comments

Dessa oändliga tankar när man inte kan sova. Hostat konstant sedan jag försökte sova för ca. 1 h sedan, nu sitter jag ensam i soffan medan familjen samt pojkvän sover. Så istället för att riskera att väcka dem så sitter jag nu 02.13, med en kopp te i handen och skriver, ett bra sätt att skingra tankarna som snurrar. Jag har kommit fram till att jag skriver som bäst under dygnets senaste/tidigaste timmar, då alla mina tankar kommer upp till ytan. Mitt problem är att jag tänker på allt mellan himmel och jord, tankarna går från en sak till en annan för varje minut som går. Varför göra det lätt för sig?

Det konstiga är att jag mår otroligt otroligt bra just nu, mitt liv är på topp och jag har en fantastisk familj, pojkvän och fantastiska vänner runtomkring mig. Ändå dras tankarna till det lilla unset av negativitet som förekommer i mitt liv. Jag är otroligt tacksam för all stöttning och peppning jag får i min vardag och skulle inte byta ut något utav det, ändå är det något som stör mig... Något som gör att jag inte riktigt kan slappna av och bara vara. Mitt egna förslag är stress, stress över att prestera (ibland mer än vad jag är kapabel till), att jag vill för mycket och inte inser mina begränsningar förrän jag redan gjort mig själv besviken.

Prestationsångest är vanligt bland ungdomar idag, ungdomar idag vill prestera, de vill lyckas. Helst ska det gå fort också, jag är precis likadan. Jag sliter som ett djur för att hinna med hästen, ha bra betyg i skolan, umgås med kompisar samt pojkvän. Dessutom så vill jag ha tiden till att jobba på eftermiddagar/helger. Men en sak måste jag sätta av tid till, att slappna av och acceptera att det är okej att bara vara, det är jag otroligt dålig på och tycker att jag måste vara aktiv hela tiden för att känna mig effektiv.

Är det någon som har något tips på hur jag kan stressa ner utan att dra ner på saker att göra? Sakerna måste ju göras men jag vet att ni har många smarta förslag så hör jättegärna av er om ni har något tips på hur och när jag kan koppla av!

Tack för att ni tog er tid att läsa!

Kram My.

Likes

Comments

5 SAKER

Du gjorde igår kväll:

Hoppade min ponny, borstade tänderna, mockade boxen, packade hö, åkte bil

Du kan höra just nu:

Musik, röster, knappande på tangenter, min ljuva sångröst, fötter på ovanvåningen

Du inte kan leva utan (matriella):

Mitt högtalarsystem, mina hörlurar, min telefon, plånbok, rakhyvel

Du ska göra nästa vecka:

Jobba, rida min ponny, äta, sova, mocka

Du helst äter:

Tacos, ceasarsallad, entrecote med bea, chips, choklad

5 PERSONER
Du kan berätta allt för:

Mamma, pappa, syster, Hilda, Smilla, Nathalie (fick bli 6 stycken ;))

Du helst smsar med:

Hilda, Smilla, Nathalie och sedan delar jag inte med mig mer för tillfället ;)

Du tycker om:

Hilda, Smilla, Nathalie, sedan finns det kanske någon mer ;)

Du skulle vilja bjuda över på en middag:

Josefine, Hilda, Nathalie, Smilla, Sandra

Du träffar varje dag:

Mamma, pappa, syster, Josefine, Eva

5 NEJ TACK

När det gäller klädesplagg:

Vida jeans, vida ärmar, lågmidjade jeans, strumpor i sandaler, ostruken skjorta

I matväg:

Spenat, lime fisk, blodpudding, ärtsoppa, löksås

Till drycker:

Havremjölk, te, kaffe, loka chokladboll, loka hallon/lakris skalle

I din inredning:

Äldre möbler, sammetsmöbler, blommiga gardiner, tofsar, saccosäcken (mysig men sjukt ful)

När det kommer till personlighetsdrag:

Snålhet, stöddighet, konflikträdd, tidsoptimist, pessimist

Kram My!

Likes

Comments

Att skriva slutet av ett kapitel och påbörja nästa är svårt. Det är svårt att bara sluta skriva och gå vidare, gå vidare ifrån en trygghet. En trygghet som man är van vid, den platsen där du var absolut tryggast. Men för sitt eget bästa måste man lära sig att se till vad man själv mår bra av, inte enbart stanna för att det är en trygghet. Alla kapitel slutar inte lyckligt och det är något man ibland får lära sig den hårda vägen. Med detta inlägg vill jag förmedla att min och C´s tid är över, vi tog ett beslut och valde att gå vidare. Det har självklart varit tufft och mycket tårar, men ju mer jag tänker på det så var det nog rätt. Mycket tjafs och bråk tog kol på mig och jag förtjänar bättre än så!

Det var extremt svårt för mig att sätta fingret på vad som var fel i mitt liv för ca. 6 månader sedan. Jag var ständigt oroad över att något skulle hända och det fick mig att inse att jag inte var redo att binda mig än. Dock höll jag detta för mig själv under ca. 3 månader och det tärde på mig... Jag kände mig innestängd och låst på något vis. Jag säger absolut inte att det var C´s fel för så är det inte, men jag var tvungen att hitta mig själv igen och det var jag tvungen att göra ensam. Därför bestämde jag mig för att vara ensam under så lång tid jag behövde och först 3 månader senare känner jag att jag är tillbaka och har hittat rätt igen.

En fråga jag garanterat kommer få är om det finns en chans att det blir vi igen, och svaret på den frågan är att jag inte är mogen för det nu. Sedan vet man aldrig om 10 år, om vi ses igen och känslorna finns kvar. Men just nu så är det väldigt långt borta för mig just nu.

Men som man säger, man ska kyssa många grodor innan man hittar sin drömprins, kanske har jag redan träffat min prins. Det återstår att se.

Tyckte ni förtjänade en förklaring var C bara helt plötsligt försvunnit, snacka hur mycket skit ni vill men jag står rakryggad och är en stark, självständig kvinna. Och till alla därute som varit modiga och ta steget ut i friheten, säger jag bara you go!

Kram My.

Likes

Comments

God eftermiddag på er! Hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag i alla fall! Min dag startade med att min chef hämtade mig 06.00 för att åka mot jobb, jag jobbar i ett dressyrstall för tillfället! Väl framme så fodrade vi hästarna och släppte ut dem. Sedan var klockan runt 7.10 och det var dags att åka på semin med ett av våra avelssto (konstgjord befruktning för häst). Så vi lastade och styrde bilen mot Flyinge. Där var extremt mycket folk och vi stod och väntade ca. 20 min för att få komma in, detta gjorde att vi inte var på väg tillbaka förrän runt 9.10.

Runt 10.10 var vi hemma och då var det bara att sätta igång att mocka alla dessa boxar och fixa resten av stallen. Mellan de två stallen så intog vi lunch och fortsatte sedan i nästa stall. Efter båda stallen var klara så var det dags att återigen bege sig mot Flyinge, denna gången för att hämta ett sto som blivit kvar där under ett par dagar, denna gången rullade vi ut från gården ca. 13.30. På vägen kollade vi dessutom till några av beteshästarna. När vi kom tillbaka (15.45) så tog vi in hästarna och gjorde resterande rutiner för att sedan bege oss hemåt ca. 16.30!

Imorgon är det återigen jobb som gäller och sedan är jag ledig framtill lördag! Dock klagar jag inte på att jobba, ett roligt jobb och härliga kollegor, dessutom får jag jobba med mina älskade hästar. Lärorikt och framförallt roligt!

Önskar er en fin kväll!

Kram My.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger folk har frågat mig varför jag håller på med ridsporten. De menar på att man ständigt är bunden hemma, det tar flera timmar av dagen och om det verkligen är värt allt slit? Jag har alltid samma svar: "Jag brinner för vad jag gör och när man gör det så är det värt precis allt slit och alla tårar man fällt. För det lönar sig alltid i slutändan, alla timmar i sadeln, alla timmar i stallet. Det ger en så extremt mycket. Både erfarenhetsmässigt men även i form av glädje".

Men det är ett budskap som aldrig människor som inte känt sambandet mellan en häst och ryttare kan förstå. Det är något speciellt med att sitta på en häst som man verkligen klickar med, som lyder minsta lilla vink trots att de väger över 600 kg. Det är en magisk känsla, helt plötsligt är det värt att släpa på tunga vattenhinkar, packa hö och allt vad det innebär. Det är värt att missa den där festen för att få några extra timmar i sadeln. Det är värt de tårarna som föll passet innan för att ingenting fungerade, allt handlar om med- och motgångar

För även om det känns tungt en tidig morgon eller en sen kväll, så känner man varje gång hur glad man är att man har dessa fantastiska djur som ger en en helt annan glädje än vad någon annan kan. Varje gång man sitter upp, varje gång man ger dem en puss på mulen, varje gång man borrar in näsan i manen.

Vi ryttare är nog ganska bra på att ge intrycket av att hästarna tar all vår tid och ingenting annat hinns med, och visst vissa dagar är det så. Då tar det längre tid än andra dagar, men vi får också lära oss att strukturera upp vår vardag på ett sätt som är guld värt senare i livet. Ansvarsfullhet, drivkraft och engagemang är exempel på förmågor som utvecklas i en stallmiljö och det är ett perfekt sätt för unga att ta ansvar och allt vad det innebär.

"Man måste våga satsa för att vinna"

Kram My.

Likes

Comments

Long time, no see. Men nu hoppas jag komma tillbaka till er kära läsare! Motivationen försvann helt mitt i skolstressen och livet kom bara allmänt emellan! Men efter lite återhämtning när jag gick på sommarlov hoppas jag att motivationen är här för att stanna! Våren har varit väldigt upp och ner och det är en del saker som har förändrats i mitt liv. Vilket ni så småningom lär märka.

Men jag har en väsentlig fråga till er, har ni några idéer för vassa inlägg som ni skulle vilja läsa om? Jag har några på lager men skulle behöva hur många som helst! Lämna gärna en kommentar med ett ämne som just DU skulle tycka vara kul att läsa/se mer av!

Önskar er en fin kväll så hörs vi när vi hörs!

Kram My.

Likes

Comments

Kram My.

Likes

Comments