Header

Hejsan!

Rubriken stämmer inte riktigt med mina tankar kring detta inlägg, men en förändring är på sin plats.

Jag älskar träning, jag älskar att känna hur mina muskler arbetar och jag älskar att känna hur jag förbättras, men mitt psyke orkar inte alltid med. Ibland har jag dagar då allt känns meningslöst. Ibland har jag flera dagar sär allt känns meningslöst och även om jag kommit in i en bra rutin för kost och träning så kan den lika gärna försvinna på bara några väldigt usla dagar, som i sin tur blir en ond cirkel. Jag försöker ta tag i träningen ordentligt och jag har försökt under en väldigt lång tid, till exempel då jag skulle blogga om träningen, det var ett försök till att hålla uppe motivationen, men som vi alla märkte funkade det inte heller i längden. Just nu vet jag inte om jag kommer fortsätta blogga, om jag kommer försöka mig på något annat eller bara sluta med det igen, men vad jag verkligen vill är att komma igång och inte ge upp. Aldrig ge upp, bara fortsätta framåt och aldrig se tillbaka!

Jag ska försöka skapa en vision av mina mål, vad jag vill uppnå, kortsiktigt och långsiktigt, hur jag ska uppnå mina mål och hur jag ska hålla mig motiverad och fortsätta trots att jag har en förkastlig dag.

Så, mina långsiktiga mål i dagsläget är följande(utan att vara någon specifik ordning):
Lära mig göra muscle-ups.
Lära mig stå i bryggan ordentligt, gå ner i bryggan från stående och utan problem ta mig upp och ner ur den positionen.
Lära mig lizard walk.
Lära mig hjula och handvolt bak/fram på ett enkelt och smidigt sätt.
Lära mig enklare volter på marken.
Kunna stå på händer utan problem.

Och, mina kortsiktiga mål som jag vill nå upp till inom en snarare framtid, för att senare nå de långsiktiga målen:
Bygga upp en ordentlig grundstryka med bra rörlighet i axlar, handleder och rygg (som är mina största problemområden).
Bygga upp träningspass och skapa ett schema som är genomförbart och som SKA genomföras så som upplagt utan invändningar annat än vid sjukdom eller akut tidsbrist.
Hitta motivation till att nå de långsiktiga målen, meditera eller på annat sätt visualisera att jag når dessa mål.
Hitta en kost som jag kan går att genomföra, som känns rätt och fungerar för mig.
Och enklare styrkemål; 10 ordentliga pull-ups / chins, 30 ordentligt genomförda armhävningar på rad, plankan 3 minuter, 30 ordentliga dips, stå på händer 30 sekunder i någon ställning

/Eric

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan,


Dags att återuppta bloggandet igen känns det som, varför? Jo för att det finns en, i alla fall lite, chans att det kan bli lite intressant så småningom!

I juni, den 17e, om jag inte misstar mig, är det Studenten för Emelie, min Flickvän. Vi håller nu på att planera inför en Road Trip genom Europa (destinationer ännu inte fastspikade helt) och vi tänkte försöka besöka en del veganska restauranger, pröva deras mat och se vad som finns att äta runt om i Europa helt enkelt, ska bli fett om det nu blir av, vi siktar in oss på en resa upp emot 2 månader, huvuddestinationer i dagsläget är: Amsterdam, Bryssel, Paris och Madrid/Barcelona. Sedan får man se vad som mer blir av!

Vi har förhoppningar om att kunna göra videos om detta, men det kommer nog Emelie få sköta om, så sköter jag skrivandet här på bloggen. Hoppas det är många som blir intresserade av att läsa om vår resa.

Nu var det slut för denna gång, ha det gött så länge, ciao!

/Eric

(Googlebild)

Likes

Comments

Hejsan!

Igår blev det ett pass på gymmet, bröst och mage, passet såg ut som följande:
Crosstrainer 5 min
Ö1: hantelpress incline: 10kg *15 x 2. 10kg*12 x 2
Ö2: sneda sit-ups 12kg *10/sida x 4
Ö3: push-ups: 10 x 4
Ö4: fällkniven: 12 x 4
Ö5: breda push-ups incline: 12 x 3
Ö6: plankan: 1 min x 3
Stretch

Kändes inte jättemycket i bröstet efter all träningsverk jag hade i armarna, men idag känns det i alla fall!

Var också runt lite i stan igår, såg en helt fantastisk syn! På vissa busskurer i stan finns det reklam för Oatly! Aldrig tidigare sett reklam på allmän plats för veganskt utöver typ Max, så det känns bra att det blir lite spridning, kanske fler som prövar? Man får ju hoppas!

Det blir allt för idag, ska iväg och jobba snart så man får trycka i sig lite mat innan dess, ha det gött så länge, ciao!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan!

Blev en snabbis på gymmet idag också, börjar bli dags att ta tag i Gymträningen ordentligt igen!

Pass:
Crosstrainer 5 min
Ö1: biceps curls maskin: 12.5kg *15 x 4
Ö2: triceps rep: 12.5kg *15 x 2. 10kg *12 x 2
Ö3: fria biceps curls: 12.5kg *15 x 2. 10kg *15 x 2
Ö4: dips på stol: 15 x 3
Ö5/6: handleder 3kg *20 x 3/ hand
Och avslutade med stretch biceps och triceps 30sec x 2

/Eric

Pepsi vill säga hej också!

Likes

Comments

Hejsan!

Sitter hos föräldrarna, nyss ätit en vegansk kvarg till mellanmål, måste säga att det smakar helt fantastiskt, finns så långt jag vet två med smak, den på bilden och en annan (som jag inte kommer ihåg) och sedan finns naturell smak. Denna är mycket godare än den andra jag prövat, annars är den naturella helt underbar också, passar perfekt i till exempel matlagning eller smoothies för att få mer protein, vi har även använt det till guacamoledipp och även det funkar bra! Fem av fem kokosnötter!

Det blir allt för idag, ha det bra så länge, ciao!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan!

Har funderat länge och väl på vart jag vill ta min PT-utbildning, och förra helgen skickade jag min ansökan till Ädelfors Folkhögskola, fick den rekommenderad i en träningsgrupp från en vegan som studerar där, verkar bra anpassat för veganer så bara det kändes som ett stort plus, sedan ingår även utbildning till massör, så det känns bra också, har velat utbilda mig inom det också, att bli certifierad massör på köpet skulle självklart inte vara helt fel! Utöver det så är studietiden ett år och det finns internat på skolan med väldigt bra pris!

Utöver det så har jag och min flickvän frossat veganska kladdkakemuffins tidigare i veckan, hittade ett enkelt recept som gav fantastiskt resultat och det gick väldigt fort! Tänkte bjuda mina föräldrar också men nu har de åkt iväg till Stockholm över helgen och lämnat mig och Emelie att ta hand om deras hundar, men det klagar vi inte på!

Ber om ursäkt för min dåliga uppdaterande senaste tiden, ska skärpa mig!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan,

Har varit lite dött på blogg-fronten senaste dagarna, kan inte riktigt svara på varför, men tyvärr så ser det ut så...

Skaffade en tatuering när vi var på Gran Canaria, bild kommer nedan. Inte så många vet vad den ska föreställa kanske, men det är en logga till heavy-metalbandet The Unguided. Ett band som spelar fantastisk musik, men för mig representerar tatueringen inte bara deras musik, utan all heavy metal som jag lyssnat på under min uppväxt. Det har varit en stor del av mitt liv på många sätt, hjälpt mig genom tuffa tider och fått mig att fortsätta kämpa när allt känts som värst. Därför har denna tatuering väldigt stor betydelse för mig!

Tyvärr så är det lite svårt att träna nu när tatueringen fortfarande läker, kanske delvis därför som jag inte skrivit något, då jag vill fokusera på träning med bloggandet, men så fort den läkt färdigt är det dags att återuppta tränandet! Ha det gött så länge, ciao!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan!

Vädret har varit fortsatt dåligt, inte helt men idag har det blåst på igen, inte riktigt lika mycket som tidigare dagar, men stundtals väldigt mycket. Har däremot varit varmare i luften, trots all blåst, men himlen har varit väldigt gråmulen nästan hela dagen. Vi har lyckats sola litegrann, men mest har vi läst våra böcker, gått på promenader och ätit god mat.

Någonting som är helt underbart, är att De flesta av Oreos kakor är veganska. De senaste dagarna har vi ätit ett och annat paket, till idag och imorgon har vi dessa tre kvar! Blir första gången vi prövar den med chokladfyllning, ska bli spännande att se om den är lika god som resten!

Nu ska vi läsa lite sedan sova. Imorgon är sista dagen, vi får hoppas på lite bättre väder! Ha det gött så länge, ciao!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan!

Dagen började med storm, kraftiga vindar letade sig fram från havet och blåste omkull parasoll på hotellet, bland annat.

Vi försökte sola ett tag då detaljister på, men kylan från de kraftiga vindarna blev tillslut för mycket, de ändå väldigt varma solstrålarna besegrades.

Under dagen har vi varit på shopping, i ett shoppingcenter bara 10 minuter bort, sedan har vi också varit på massage, väldigt härligt var det! Nu ska vi bara ta det lugnt ett tag, kolla lite Talang Spanien och äta lite snacks. Ha det gött så länge, ciao!

/Eric

Likes

Comments

Hejsan!

Blev en tidig joggingrunda direkt efter frukosten. Vi sprang nere på stranden och hade det mysigt. När vi sprungit ut en bit gick vi ner i vattnet och tänkte bada. Vi fick känna de kalla vågorna skvalpa emot våra ben, vi kom tyvärr inte längre ner än då vi hade vatten till midjan innan vi begav oss tillbaka till stranden.

Efter vår joggingtur vandrade vi barfota i den varma sanden, med sandkorn mellan tårna fast bestämda att kyla ner oss med en smoothie. När vi väl kom upp så beställde vi även var sin vegetariska toast med pommes och delade på en smoothie.

Nu ligger vi i solen igen, nyss tagit ett dopp i poolen och ska bara fortsätta att ta det lugnt. Sola lite, läsa lite, bara chilla.

Ha det gött så länge, det ska jag i alla fall! Ciao!

/Eric

Likes

Comments