Header
View tracker

Jag har alltså lyckats dra på mig en fruktansvärd förkylning.. Jag snorar, hostar och känner mig helt klen i kroppen, så idag stannade jag hemma från jobbet. Kände mig lite halvkrasslig redan igår, så att sitta i en kontorsstol och prata i telefonen mellan 09 och 17 var inget jag kände att kroppen orkade idag.

Jag har egentligen inte tid att vara sjuk, jag måste ta vara på mina jobbtimmar så att jag faktiskt kan stanna här i Barcelona. Det absolut sista jag vill just nu är att åka till Sverige igen och bli tvungen att starta upp allt på nytt där, jag trivs alldeles för bra i Barcelona för att kunna göra det.

Nu ska jag i vilket fall fokusera på att bli frisk! Dricka mycket te, äta apelsiner och vila står på "att göra" listan de kommande dagarna. Har ni några supertips på hur man blir av med en förkylning snabbast?

Likes

Comments

Nu har jag varit tillbaka i Barcelona i en vecka, jag har äntligen flyttat in i lägenheten jag ska bo i ett tag framöver och jag har kommit igång med jobbet igen, känns superbra att vara tillbaka i rutinerna igen.

Det blir inte mycket intressant att läsa om här då jag inte gör så mycket om dagarna, jag jobbar och umgås med vänner och nu när det är kallt här så är man inte ute allt för mycket. Men jag ska försöka titta in så ofta som möjligt och berätta om mina dagar här i Barcelona, men det blir så mycket roligare att skriva om man har något speciellt/viktigt att skriva om så det blir nog inte allt för mycket uppdatering. Skulle det finnas något speciellt ni undrar om gällande min flytt till Barcelona så är det bara att slänga iväg en kommentar så ska jag försöka svara på alla era frågor!

Nu ska jag i vilket fall hoppa in i en dusch och ladda om batterierna för en ny vecka, ciao.

Likes

Comments

Si si, nu är jag äntligen tillbaka i Barcelona och jag känner mig åter igen som en ny människa. Det är lite coolt att se vad en plats kan göra för en person egentligen, jag mår så himla mycket bättre här.

Idag var jag och min fina vän Joacim ute och skejta lite i solen, och tro det eller ej men jag skejtade lite jag med. Himla mysig eftermiddag faktiskt och som grädde på moset så lagade Joacim middag till mig, världens bästa kille! Det känns så himla bra att vara tillbaka, jag ser till och med fram emot att gå till jobbet imorgon.

Likes

Comments

Det som gör mig glad kanske inte gör någon annan glad och det som gör någon annan glad kanske inte gör mig glad. Detta är vad jag har tänkt på hela kvällen och det är viktigt att tänka på, för man hamnar i dessa situationer väldigt ofta. Det är många i min ålder som redan har hittat det som gör dem glada, det kanske är en hobby, en plats eller till och med en annan människa, men det som jag även har märkt är att det är många som har svårt att glädjas åt andra personers glädje. Det finns för mycket avundsjuka här i världen och den uppkommer ofta för att man inte kan vara glad för någon annans skull.

Det du blir glad av och det du gillar kanske inte är något som faller mig i smaken, men du är min vän och jag är glad så länge du är glad. Detta är något vi måste bli bättre på, att glädjas åt andras val och faktiskt inse varför dem gör dessa val. Självklart är det inte alltid bra val vi gör här i livet, men om vi inte får välja själva vilken väg vi ska ta för att uppnå det vi vill så kommer man heller ingen vart och om personer i vår närhet inte kan acceptera och glädjas åt att man själv är glad så är det inga personer man ska ha i sin närhet.

Det är bara du som kan bidra till din egen glädje. Vill du vara glad? Gör då det som får dig att bli glad och skit i vad andra runt omkring dig tycker. Och du som inte kan vara glad för någon annans skull, du borde sätta dig ner och fundera lite, fundera på varför personen i fråga väljer att göra detta och var glad för att hen är glad. Det är inte så jävla svårt egentligen. Stötta varandra istället för att vara avundsjuka på varandra, man kommer så mycket längre på det.

Don't be jealous, create your own happiness instead.

Likes

Comments

En sen men väldigt mysig frukost på golvet framför brasan fick det bli idag.

Nu i skrivande stund så sitter jag och försöker planera lite inför Barcelona, behöver packa med mig så mycket mer den här gången än vad jag hade sist. Med tanke på att jag tänker stanna längre en 2,5 månad denna gången så kommer jag vara i Barcelona när det börjar bli varmt igen, jag måste packa med mig både vinter och sommarkläder, så det kräver en hel del planering så jag får plats med allt och inte får med mig för mycket onödigt.

Jag har i vilket fall 2 måsten på packlistan och det är min dator och träningskläder.
Jag hade inte med mig datorn sist och jag tröttnade direkt på att använda telefonen till allt. Så att ta med datorn kommer underlätta en hel del, speciellt nu när jag tagit upp bloggandet igen.
Träningskläder hade jag med mig sist, men hade mest shorts med mig och det blev kallt väldigt fort efter att jag hade kommit ner, så mer träningskläder och varmare kläder är verkligen ett måste så att jag kommer igång ordentligt med träningen igen.

Nu ska jag fortsätta skriva och planera, ciao.

Dela gärna med dig av vad som är ett måste på din packlista när du ska resa.

Likes

Comments

View tracker

Vart ska man börja?
Den 10 oktober 2016 tog jag mitt pick och pack och satte mig på ett flygplan ner till Barcelona utan några som helst planer och det visade sig vara det absolut bästa valet jag någonsin har gjort.

Det hela började med att jag, som vilken tonåring som helst, ville ut och upptäcka världen. Där och då när jag faktiskt bestämde mig för att köpa en oneway-ticket till Barcelona så kände jag att det var okej, för det fanns inte något som kunde hålla mig kvar i Norrköping längre. Jag tog studenten med godkända betyg och jobbade ännu en sommar på Kolmårdens djurpark, jag var klar med det som fått mig att stanna. Norrköping skulle inte längre vara mitt hem och ingenting har någonsin känts så bra som den tanken gjorde. Äntligen skulle jag få lämna den stad som är underlaget till allt dåligt som någonsin hänt i mitt liv, den stad som för det mesta bara bringar fram gamla och inte så roliga minnen, men mest av allt såg jag fram emot att få upptäcka en helt ny stad, i ett helt nytt land.

Den 10 oktober bar det av, mot den staden som skulle vara mitt nya hem på obestämd tid och jag är så fruktansvärt glad att jag tog mig iväg till Barcelona. Jag var i Barcelona i 2,5 månad innan jag åkte tillbaka till Sverige och under den perioden har jag lärt mig så mycket, jag har skaffat så många nya och fina vänner, har fått uppleva en helt ny kultur, sett massor nya och fantastiska saker, fått blanda mig med olika nationaliteter och bäst av allt är att jag vuxit så mycket som person. Jag ångrar inte en sekund att jag åkte till Barcelona.

Nu i skrivande stund befinner jag mig hemma hos mina föräldrar i Norrköping och det enda jag vet säkert just nu är att jag inte hör hemma här längre. Visst var det super att få träffa familjen och mina vänner igen, men jag är klar med Norrköping och allt som hör till, efter mycket tänkande fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att åka tillbaka till Barcelona igen och där tänker jag stanna tills jag tröttnar (om man någonsin gör det).

Barcelona är mitt "safeplace", där jag för tillfället mår som allra bäst.
Om 6 dagar är jag äntligen hemma igen!

Likes

Comments

Ännu ett år är gånget. Ett år fyllt med fruktansvärt många med och motgångar, ett av de sämre åren i mitt liv men samtidigt ett av de bästa åren. Jag har lärt mig så mycket det här året som har gjort att jag vuxit som person. Jag har lärt känna mig själv och jag vet vad jag jag behöver i mitt liv för att må som allra bäst.

Ibland så måste man stanna upp och vända sig om för att se hur långt man egentligen har kommit, bara stoppa sig själv och faktiskt se hur mycket man egentligen har att vara tacksam för här i livet.

Jag vill tacka alla fantastiska människor som jag har runt omkring mig, men mest av allt så vill jag tacka mig själv, för att jag aldrig gav upp när det var svårt utan istället fortsatte kämpa och pga det faktiskt uppnådde 2 drömmar under ett år. Det kommande året ska jag fortsätta kämpa vidare och sträva mot mina mål.

2017, give me everything you got!

Gott nytt år

Likes

Comments

​Nu är det en månad sen jag skrev, jag kände att det var dags att titta in här och visa att jag lever.  
​Jag blev sjuk, hög feber, förkylning och halsont.. min förkylning sitter fortfarande i lite, jag har hunnit komma tillbaka till träningen och gått ifrån den igen, jag har gjort av med för mycket pengar, har druckit för mycket alkohol, bilen gick sönder i Gränna(?), fick en ny bil, började mina 6 veckors praktik på Renströmmen och har solat utomhus för första gången i år. Ja, jag har ändå hunnit med en hel del under en månads tid. ​Men bäst av allt är ändå att jag har lärt mig att acceptera läget som det är och jag har haft jäkligt kul den senaste månaden.

Snart är det studenttider och jag kan inte vara lyckligare. Min studentmössa ska jag hämta ut nu vilken dag som helst och pengar har jag börjat spara, jag tror att det kan bli riktigt bra det här. Det enda som jag ser negativ på just nu är att jag ska bli vuxen på riktigt och jag är inte redo för det än. Usch, är så stressad över att behöva bli vuxen..

Likes

Comments

Har känt på mig i veckor att jag ska bli sjuk, men det slår aldrig ut ordentligt.. men nu känns det verkligen som att det är precis runt hörnet. Ska ta det lugnt gällande träningen de kommande dagarna och bara tänka på min hälsa, så att jag inte gör det värre än det redan är.

Likes

Comments

God morgon,
jag är för tillfället på jobbet och har varit det i snart 2 timmar, det är så skönt att jobba själv och bara kunna vara i sin egen värld på morgonen. Just nu inväntar jag gäster till frukosten och under tiden så äter jag lite frukost själv. Jag känner mig inte allt för kry, så det fick bli grönt té och en vitaminboozt den här morgonen, perfekt. Beroende på hur jag känner mig senare så ska jag iväg till gymmet efter jobbet och köra armar och axlar!

Likes

Comments