Som en käftsmäll tog semestern slut o vardagen tog ett stadigt tag om mitt liv igen. God morgon världen sa jag o hoppade upp ur sängen på ett strålande humör! Så medans resterande del av familjen laddade för ytterligare några dagars semester iväg från hemmets trygga vrå, tryckte denna modern på sig ett par för små byxor o en ostruken blus o begav sig mot första dagen i resten av sitt liv. O som jag inte njöt... Inget är som första dagen efter semestern. Hur kul jobb jag än må ha, kommer denna dagen aldrig att vara förknippat med annat än ångest, huvudvärk o ännu mera ångest. Men väl på plats så var de fyra veckornas ledighet som bortblåsta. Från noll till hundra på en gång! O det är väl positivt ändå med tanke på att det inte är att föredra att det är så lugnt så till o med en snigel känns som en stressad varelse.


Men nu känns det som att hösten är välkommen snart så jag kan få krypa in i min kokong o läsa en bok framför en sprakande brasa med en kopp te i min hand........ Fast det är ju inget jag normalt sett brukar göra så det blir nog inte så mycket av den varan denna höst heller men att få njuta av hösten inomhus, med regn o storm utanför gillar jag allt! Med lite tända ljus kan även mitt kaos inomhus döljas o låta folk tro att det råder viss harmoni i denna familj. För vem skulle väl annars tända riktiga ljus inomhus med risk för en smärre katastrof när kuddarna viner i luften efter ännu ett underbart kärleksbråk syskon emellan? Nej,nej... i min familj är vi lugna, trygga o barnen finner ro när mamsen ber dem att varva ner lite. Harmoni vänner. Det är nåt jag ska leta efter i höst.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Visst gör det väl ont när knoppar brister? O denna gång i form av drömmar som sprack. När man inser att det inte blev alls som man hade tänkt sig, inte bättre, inte bra utan mer åt katastrofhållet! Här sitter jag o funderar på hur det blev så här? Ja, inte beror det ju på mig förstås utan på alla andra. Precis som vanligt undrar jag varför inte alla är som mig vilket skulle underlätta en hel massa i mitt liv. Å andra sidan kanske jag ska vara glad att alla inte är som mig för med tanke på att jag emellanåt inte ens orkar med mig själv så hade nog livet blivit ännu jobbigare om den bestod av bara mig.


Men tillbaka till drömmarna. Eller egentligen ingen dröm utan en föreställning om hur jag trodde att saker skulle bli. Helt plötsligt inser man att man snart tappat bort sig själv mitt i denna röra o saker som jag tidigare vetat om mig själv, stämmer inte riktigt längre in. Men det kanske är det som är livet helt enkelt..... Man ska inte alltid känna igen sig i vad som händer o sker för att inte riskera att bara stå helt stilla. Men för tillfället skulle jag vilja göra en tempoväxling på både mig själv o min tillvaro för att undvika att jag sitter ner soffan alldeles för mycket. För ju mindre jag har att göra på dagarna, desto mindre gör jag på kvällarna. Konstigt det där, att all energi tar slut trots att jag inte gör något alls. Fast å andra sidan så kanske det är i andra änden jag måste börja o hitta något som GER mig lite energi om dagarna så jag har någon att ta av om kvällarna.


Ja, inte fan vet jag men snart måste jag hitte på något kul att göra för att inte gå under av den tristess som råder just nu.


Tack.

Likes

Comments

I morse när vi hade allt annat än gott om tid som vanligt, hördes ett vrål utifrån köket. Scenariot som utspelades sig i min hjärna innehöll både knivar o tänder o MINST en bruten tå! Men... det visade sig att lillebror hittat storasysters klisterörhängen o stulit ett par utan att fråga om lov. Herremintid vilken galenskap! Vad ska det bli av denna lilla herre?!!


När han kom o beklagade sig över vad han hade "råkat" göra gav den allt annat än pigga modern honom ett gott råd om att faktiskt gå och säga förlåt. När han väl tog mod till sig o närmade sig sin arga syster så erkände han direkt sina synder o la även till att anledningen till denna handling berodde på att "han är så dum". Stackars barn som inte har så höga tankar om sig själv.


Men som den pedagogiska moder jag är så har jag gjort en klar skillnad i person o beteende för mina små juveler så storasyster tittade argt på honom o sa: "Nej du är inte dum men jag tycker inte alls om ditt beteende som du just gjorde".


Har man lyckats eller misslyckats med sin barnuppfostran då? Jag väljer att se att jag faktiskt har förmedlat det jag ville o det är att man faktiskt kan vara arg på någon som egentligen är snäll fast ibland gör dumma saker så jag måste ha lyckats helt enkelt. Med just denna punkt iallafall så när vi satte oss i bilen, på gränsen till försenade som vanligt, så satt en stolt lillebror med glittrande stjärnor på öronsnibbarna i baksätet jämte sin oerhört pedagogiska storasyster o önskade få höra "Bada nakna" på stereon.

Likes

Comments

... hit till mig! Den underbaraste av underbara människa på denna jord. Eller inte kanske men ändå..... Jag sitter här, mitt i livet o tänker att jag ska förgylla livet för många människor på en o samma gång. Jag har så otroligt mycket jag vill berätta för allt o alla så jag tänker att en blogg, DET måste vara det ultimata sättet för mig att nå ut till resten av världen! Så här är jag nu.

Världen- here I come!!!

Eller ja, jag är nöjd om det finns någon som intresserar sig för det jag skriver, om än inte hela världen kanske. Jag, en mamma, en moder till två, en sambo till en, en syster, en vän, en arbetare, en nyfiken. Jag är allt i ett kan man säga o kanske inte särskilt intressant men jag har mycket intressant att berätta! Iallafall om min vardag med mina små stjärnor där hemma. Stjärnor med ibland alldeles för mycket myror i brallan o ibland tvärtom.

Ordet lagom är en definitionsfråga men i min familj så har jag försökt pränta in en innebörd av detta ord men har ännu inte lyckats så kanske kan det bli ett av mina mål för denna dag, att helt enkelt förmedla kunskap om vad lagom innebär i alla olika situationer man ställs inför i vardagen med en fyraåring o en snart sjuåring.................

Välkommen o på återseende!Likes

Comments