View tracker
Stan

God morgon! Igår runt klockan ett så var i framme i Stockholm. Det första vi gjorde var att åka till MOS och kolla hur det såg ut där. Det var väldigt fint där med all julbelysning och det var allmänt fräscht över allt. Men efter jag och familj var där åkte vi till vårt hotell som ligger på Skeppsholmen. Det tog ett tag att åka ditt, för det var lite svårt att hitta men tillslut så.

Efter vi hade kommit fram till hotellet så gjorde vi iordning oss för kvällen. Vi åt på restaurangen AG, som har fanatiskt god mat. Jag fyllde ju år igår så då sjöng alla i restaurangen för mig och det var så fanatiskt alltså wow vad glad jag blev. Sen så fixade min faster så jag fick glass till efterrätt. Jag fick glass i olika smaker och det var fantastiskt gott. Jag vill tacka alla ännu en gång för att ni gjorde min dag till den bästa och jag kommer aldrig glömma denna dagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
Stan

Hej på er! Idag fyller jag 16 år. Alltså har längtat till den här dagen ett tag nu alltså haha. Nästan alla mina vänner håller på att övningsköra och det har varit lite tråkigt att man själv inte har kunnat göra det men nu så. Men iallafall just nu sitter jag i bilen påväg till Stockholm för att fira min födelsedag där, vilket ska bli jätte roligt. Kommer mer inlägg under dagens gång. Puss

Likes

Comments

View tracker
Vardag

1.Vad är det bästa med julen?
Att få vara med nära och kära. Sen att få lyssna på jul musik och sen kolla på den vackra belysning i stan.


2.Typiskt julafton?
Vakna vid nio på morgonen och öppna en julklapp sen fixa mig och efter det lyssna på julmusik och vara med familjen.

3.Vad önskar du dig i julklapp?
Just nu ingenting. Har inte kommit på något jag önskar mig.


4.Hur brukar du fira jul?

Vi har ändrat våra traditioner nu det senaste så vi är hemma på julen. Innan åkte vi alltid till mormor och morfar men nu kommer det till oss.

5.Den bästa julklappen du har fått?

Oj jag vet inte.

6.Vad ska du ha på dig i jul?
Min mamma prata om att vi ska "töntiga jul tröjor" men jag tror jag kommer köra på någon röd blus eller något sånt.


7.Favorit dryck på julen?
Julmust såklart!

8.Snö på julen eller utan snö på julen?
Snö såklart <3

9.Vilken färg passar mest till julen?
Röd, grön, guld.

10.Längtar du till jul?

Ja jättemycket.

Likes

Comments

Stan, Vardag

Hej på er! Har inte bloggat på ett litet tag nu men har inte haft några idéer på vad jag ska skriva så det är därför. Men iallafall igår somnade jag vid sju tiden på grund av att jag var så trött. Mina föräldrar var oroliga att jag hade blivit sjuk för jag somnade så tidigt men jag var bara super trött.

Idag i skolan så gjorde vi en Challenge som heter mannequin challenge som var ganska rolig att göra detta gjorde vi under film lektionen vi hade idag. Sen på historia lektionen så kollade vi på historieätarna som är ett av mina favorit program just nu, så blev väldigt glad när läraren satte på det. Men det är typ det roliga som har hänt idag. Kram

Två bilder från gårdagens fotolektion.

Likes

Comments

Hej på er! Tänkte dela med mig av ett arbete jag håller på med i skolan. Jag vill börja med att säga att jag ska översätta min text till engelska för att detta är en engelska uppgift men jag skriver alltid på svenska först för jag tycker det är enklare. Men glömt inte att detta är en kladd så det kan var lite stav fel och så men ja. Min text heter Det blir inte allt som man har tänkt sig.

Det var en kall vinter eftermiddag i centrala stockholm året var 1945. Leif Julius sitter i sin lägenhet på östermalm och tittar ut över människorna och tänker på sin älskade Julia Fonros. Han har inte träffat sin älskade fru i sex års tid nu på grund av att hon bor i Paris Frankrike. Leif har det inte svårt ekonomiskt eller så men andra världskriget pågår just nu och det gör att han inte kan träffa sin älskade Julia.


Efter ett tag hör Leif från balkongen att något har hänt i staden alla är glada och jublar av glädje. Leif undrar vad det är som händer så han sätter på radion och söker efter signal från radion. Efter ett tag får han signal och han hör hur någon säger “ andra världskriget är över” Leif ryser till i hela kroppen och skriker av glädje. Det första han gör är att ta fram papper och penna och skicka ett brev till sin älskade Julia. Brevet löd så här “Min älskade Julia Fonros äntligen kan vi träffas igen och hålla om varandra som förr. Nu kan vi gå till det lilla bageriet tillsammans i Paris och sätt oss och dricka vårt te som förr. Jag åker till Paris så fort som möjligt älskade du. Snart ses vi! Kyss”


Efter Leif skrev brevet så sprang han till postkontoret och lämnade in sitt brev. Leif väntade dagar på att få ett brev av Julia. Det tog han två veckor för att få ett svar och brevet stod det att hon ville träffas om en månad för att då fanns det flygbiljetter till Paris. Leif sprang till resebyrån och bokade biljetter snabbt som ögat. Det tog inte långt tid tills biljetterna var bokade den 21 Februari 05:35.


Det Leif inte visste var att Julia Fonros har fått cancer och är snart påväg att dö.


Efter några veckors väntan var det äntligen dags att åka till Frankrike för att träffa Julia. Leif stod vid sin gate, väntans full och nervös för att träffa sin älskade. Efter ett tag så låter personalen folk hoppa på planet. Leif blev så glad men ändå nervös för att få snart träffa sin Julia, han var rädd för att Julia hade kanske hade tappat det känslorna hon hade förr eller att hon vill bara säga att hon har träffat någon annan någon bättre än Leif. Leif satt och tittade ut genom flygplansfönstret och bet på sina naglar för att dämpa sin nervositet. Efter någon timme berättar flygvärdinnan att det är 20 min kvar till landning och att hon önskar oss en trevlig fortsättning. Leif började göra iordning vid sin plats och började packa ner gårdagens tidning i sin portfölj. Han tog tre djupa andetag innan laddning.


Någon minut senare stod Leif vid alla taxibilar och letade efter sitt namn på ett papper. Tillslut hittade Leif sin taxi som han hade beställt. Leif sa till taxichaufförer att han skulle till eiffeltornet för kunna ta sig till ett café det brukade dricka te tillsammans. Det Leif märker efter ett tag är att taxichauffören kör till sjukhuset och inte eiffeltornet. Leif skriker till taxichauffören att han kör åt fel håll men det ända taxichauffören säger är att “ du har någon som vill träffa dig vid sjukhuset.” Leif blir orolig och börjar bita på naglarna igen. Det var någon han alltid gjorde när han var mycket nervös för något och det hände inte ofta.


Taxichauffören skriker åt Leif och säger att “det är dags att hoppa av.” Leif är inte kontaktbar på grund av hans nervositet. Tillslut efter om någon minut så reser sig Leif och går ut ur taxi och en läkare ropar “Leif Julius, Leif Julius, Julia Fonros väntar på dig.” Leif följer med läkaren till intensiven där Julia ligger. Leif börjar undra vad som har hänt med hans älskade Julia. Det läkaren säger efter tag får Leif att brista ut i tårar innan han går i rummet. Leif tar sig samman och går in i rummet. “ Julia” säger Leif med en darrande röst.
J-“ Ja min älskade Leif?
L- VARFÖR? (Säger Leif med en förtvivlad röst. )
Du är ju mitt allt jag vill inte förlora dig nu! Hur länge har du haft cancer?
J- Min älskade skatt jag har haft cancer i en lång tid nu. Jag har sparat mina sista krafter bara för att träffa dig en.. en.. sista gång. Jag vet inte hur länge jag klarar mer. Men vill bara att du ska veta att du är mitt allt Leif, du är mitt allt.
L- Du är mitt allt Julia .Varför ska gud göra såhär mot min ängel varför?


Leif bestämmer sig för att ta med Julia till Eiffeltornet och spendera den sista tiden där så det får ta en sista kopp te vid Eiffeltornet som förr. Leif och Julia får skjuts av läkaren och även ambulansen. För om det händer något har läkarna när till hands.


Leif och Julia sitter utanför Cafet med varsin kopp te och tittar ut över folket och Eiffeltornet. Det tar inte lång tid tills Julia börjar hosta blod och spyr blod i mängder. Läkarna skyndar med att hjälpa Julia till sjukhuset medans Leif sätter sig i Ambulansen med två tekoppar. Julia säger till Leif “ förlåt! Jag älskar dig” i bilen påväg till sjukhuset. Leif ser hur Julia sakta men säkert Julia somnar in. Leif brister ut i tårar medans läkarna i ambulans gör allt det kan för att väcka henne. Leif börjar prata med sig själv “ vem ska jag nu dricka te med? Vem kommer säga jag älskar dig Leif? Vem ska jag säga jag älskar dig till? Jag har ingen i mitt liv.” Leif brister ut i tårar och håller om Julias hand en sista gång. Medans läkarna gör allt det kan för att få henne vid liv. Efter någon minut så är det framme vid sjukhuset och Leif blir tvungen att vänta i väntrummet medans Julia försöks väckas till liv. Efter en timmes väntan får Leif beskedet att Julia gick inte att väcka till liv och att han kan ta ett sista farväl när hon ligger i sjukhusbädden.


“Julia min älskade. Idag lämnar du mig här ensam. Jag vill bara säga att jag älskar dig och snart ses vi igen…..snart” Leif ger Julia en sista puss på hennes livlösa läppar.


Ett år senare


Leif går en promenad med sin nya hund Alvin runt humlegården i Stockholm. När han väl går sin promenad så träffar han på en gammal dam som var ungefär lika gammal som Leif. Hon kommer fram till Leif och frågar om man får klappa hunden? Leif säger med ett leende “ja visst självklart” Leif och den äldre damen pratar med varandra en stund. Efter tag frågar Leif “ vad heter du? “
“Jag heter Esther. Får jag bjuda på en kopp te hemma hos mig” Säger den gamla damen. Leif säger med en glad röst “ja visst. Men jag heter iallafall Leif Julis.”


Ester och Leif sitter i timmar och pratar om allt möjligt. Leif kände att det var ett tecken från himlen att han får äntligen älska igen.


Likes

Comments

Hälsa och träning , Vardag

God morgon underbara ni! Vaknade klockan sju i morse och det första jag gjorde var att sätta på en kanna te och lyssna på lite Jazz. Har perioder där jag lyssnar på Jazz. Tycker det är väldigt avkopplande musik att lyssna på.

Efter jag hade vaknat till så satte jag på nyhetsmorgon och tränade till det. så jäkla skönt att ha gjort ett träningspass nu på morgonen.

Om ni undrar varför jag är hemma och inte i skolan det är för att jag har sovmorgon till klockan 11:55. Men nu ska jag bege mig till stan för att köpa mig en varm choklad på något fik och ta med tänkte jag för att vill gärna ta en promenad innan skolan börjar. Jag börjar gå promenader oftare och oftare nu bara för att rensa tankarna. Är en sån person som tänker väldigt mycket så det behövs ibland att bara släppa allt och bara vara i nuet.

Ha en bra dag på jobbet eller skolan. Puss


Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Tänkte berätta om hur min helg har varit. Den har varit upp och ner kan man säga haha. I fredags så träffade jag en kill kompis och vi var med varandra ungefär en timme och vi gick en promenad och sen satte oss på ett café. Vi snacka om allt möjligt när vi var med varandra haha men det var roligt iallafall. Sen i lördags så fick vi gäster över och det började inte så bra om man säger så haha tre av mina saker gick sönder men sen blev det bättre. Vi spelade något sällskaps spel som var jätte roligt. Något som hände mer var att vi gjorde eget godis som var super roligt att göra. Sen nu idag söndag har jag varit med min kompis Josefin. Vi klippt min lugg lite kortare och det blev väldigt snyggt. Puss och Kram

Har inga bilder från helgen tyvärr men det får bli två random bilder från min kamerarulle. ;)

Likes

Comments

Hej på er! Just nu sitter jag kollar på Gossip girl och bara chillar. Har varit så trött det senaste vet inte varför riktigt men tror det beror på att det är mörkt ute nästan hela tiden.

Men iallafall jag har stukat min fot. Har inte berättat om de på bloggen men har haft ont i foten i en månads tid nu. Sen i söndags blev det värre så i måndags gick jag till skolsköterskan och fråga om bandage och ska ha det nu i en vecka ungefär och se om det blir bättre. Kram

Likes

Comments

Vardag , Shopping , Stan

Hej på er! Idag har varit en riktgt tråkig dag i skolan. Var så trött och nere idag vet inte varför men efter skolan gick jag till Zara för att kolla på kläder och jag hittade en super fin blus som ni ser ovan.

Kommer bättre bilder på blusen på Torsdag.. Puss

Likes

Comments