Volleyboll

Med en vecka kvar till julafton och tre dagar kvar till jullov har man inte mycket söndagsångest en söndag som denna. Dagen har bjudit på bland annat en match mot Degerfors men även lite bakning.

Matchen mot Degerfors är en av de matcher som vi sett fram emot mest eftersom att vi har en god chans att vinna mot dem, vilket vi gjorde idag men det blev inte riktigt som vi trodde.

Set 1 (25 - 23)

Trots en bra energi och känsla innan matchen började den väldigt svajigt från vår sida, det blev väldigt många misstag från oss och energin som vi hade haft innan var nu borta. Vi hamnade i en svacka men lyckades ändå knipa setet.


Set 2 (27 - 29)

Det började bra och vi hade inte ett enda misstag fram tills i mitten på setet. Vi jobbade oss upp till 22-20 men det var en konstig energi vi hade på plan, ingen vågade ta för sig eller gå fullt ut. Setet slutade med ett anfallspoäng från deras sida och ett serveess.


Set 3 (25 - 18)

När vi var utanför plan så hade vi en bra energi och alla lät taggade på att spela. Men när vi väl tog ett steg in på banan var det som att vi blev rädda för att förlora och höll tillbaka. Trots 7 misstag i detta setet lyckades vi ändå vinna med så pass bra siffror.


Set 3 (25 - 15)

Energin blev bättre i detta setet men vi var fortfarande inte uppe i vår fulla kapacitet, vi hade ett par växlar till som vi inte lyckades använda denna gången. Vi började lite svajigt med 3 misstag de första 4 bollarna, men vi jobbade oss upp och till slut stod det 19-12. Då började energin bli ännu högre och Degerfors kunde inte längre hänga med i vårt spel.


Det kanske ser bra ut med en 3-1 vinst, men innerst inne känner nog alla att detta matchen kunde ha gått mycket bättre än vad den gjorde. Det kändes inte som att alla var på planen mentalt idag. Detta var vår sista match innan jullovet, nästa blir mot Engelholm den 20e Januari.


Men dagen bjöd på mer än bara volleyboll. När jag och min rumskompis, som spelart bortamatch i Engelholm, kom hem så satte vi igång att börja baka. Det blev inte direkt julbak men vi var mer sugna på Drömmar och en Guldkaka. Receptet på detta underbara Guldkaka finns på hemsidan TidningenHembakat, eller länkat HÄR .

Nu är snön på marken samt julpyntet och julgranen uppe, det enda som saknas är jullovet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Volleyboll

Idag klockan 18:00 servades den första serven i vår match mot Lindesberg, som är placerade nummer 4a i tabellen. Vi hade inte jättestora förhoppningar innan matchen eftersom att vi visste att de spelat upp sig från förr säsongen. Men så klart så var planen fortfarande att göra vårt bästa och se vart det leder!

Set 1 (26 - 24)

Vi hade en bra energi enda från början och inledde matchen bra. Förutom 6 stycken servemissar så var detta ett set fullt av bra spel från båda sidorna, men i slutet var det vi som drog ifrån med två anfallspoäng och ett serveess.


Set 2 (16 - 25)

Vi inledde setet med väldigt dåligt spel och vi låg under med 0-7, detta var en rad av misstag från vår sida men även bra spel från deras sida. Vi gjorde det bästa av situationen och lyckades ändå vända en aning innan de tog setet.


Set 3 (28 - 26)

Setet började jämt med bra spel från båda sidorna men när det stod 8-9 gjorde de tre stycken missar i rad vilket vi tog nytt av och vände spelet till vår fördel. Vi kämpade oss upp till 15-9 innan de vaknade till liv igen, resten av spelet fortsatte jämnt men i slutet var det vi som drämde till med ett snyggt anfallspoäng och ett vinnande block.


Set 4 (18 - 25)

Detta setet var jämnt upp till 7-7, sedan drog de iväg men vi hängde ändå efter så gott vi kunde. De tog ledningen med 13-18 och vi hängde inte riktigt med i svängarna. Setet slutade med två misstag från vår sida, men vi laddade om för ett femte set.


Set 5 (14 - 16)

Vi gick in med otroligt bra energi och kämpade verkligen varje boll, Det blev jämnt vid 4-4, 7-7 och sedan igen vid 10-10. Det stod sedan 14-12 till oss och vi hade verkligen chansen att avsluta matchen, men de hade inte gett upp än och dunkade in två poäng vilket gjorde det jämnt igen vid 14-14, de två sista poängen var ett misstag från vår sida och ett bra anfall fick avsluta matchen.


Trots förlust är vi ändå nöjda med resultatet eftersom att vi innan matchen inte trodde att vi ens skulle kunna ta ett set. Nu laddar vi om för matchen mot Degerfors imorgon, ett nytt lag i elitserien som just nu ligger sist i tabellen efter att endast ha vunnit 5 set på 14 spelade matcher.

Likes

Comments

College Guide

Detta kommer att fokusera på de som vill bli student athletes, alltså kombinera college med en sport.

Vad är college?

College och University kan jämföras med Sveriges högskola och universitet. Det finns junior college som bara är två år och det vanligaste valet av college som är fyra år. Sedan kan man även välja att bygga på sin utbildning efter fyra år till ett ”Master’s degree” som är 1-3 år extra, men då måste man gå på ett University annars avslutas din utbildning efter de fyra åren.

Full Scholarship

Om du vill bli en student athlete rekommenderar jag starkt att välja ett erbjudande där du få ett fullt scholarship. Detta betyder att din skola betalar för allt, du kommer alltså att vara helt skuldfri när du tar examen. Men det är viktigt att man är säker på att det är ett fullt scholarship som de erbjuder innan man skriver på i så fall.

Major + att välja Major

Själva utbildningen på college blir det du väljer som major. Det finns extremt många majors, vilket är bra för då finns det någonting för alla, självklart så har inte alla college alla majors. Men det finns däremot obligatoriska kurser, där jag ska gå så heter de t.e.x A2 och sedan har du ca 3 alternativ inom det kurstemat. Det kanske handlar om historia och då kan man välja på kanske tre stycken olika historia kurser.

Jag ska läsa ett major som heter Industrial design, vilket är precis som svenskans industri designer. Detta kom absolut inte till mig direkt, det tog väldigt lång tid innan jag visste vad jag ville läsa. Innan det så gjorde jag alla tester som fanns på internet, jag bara sökte på ”Major quiz” och började från toppen. Men tänk på att testen bara ger alternativ på den lilla information de får. Du har två år på dig innan du måste välja vilket major du vill läsa, innan det kan du testa runt på de olika kurserna som skolan erbjuder dig om du inte är säker.

Här är en lisa med länk till de bästa quizen:

  • Goshen College’s test hittar du HÄR
  • Layola University Chicago’s test hittar du HÄR
  • TestQ’s test hittar du HÄR

Här är några till saker man kan göra för att få en klarare idé på major:

  • Skriv en lista på saker som du är intresserad av
  • Går du på college för sporten, utbildningen eller båda? Om du vill ta dig an ett komplext major tänk på att du ändå är där för skolan också och välj inte den lätta vägen bara för att du även har sporten
  • Om du vet att du t.e.x vill hålla på med att skapa och komma på saker, kolla upp vilja majors som erbjuds inom de intressena

Det viktigaste nu är att hitta information på egen hand, man kan aldrig läsa på för mycket.

Likes

Comments

Volleyboll

Några veckor sedan spelades den årliga U23 SM turneringen i Södertälje. Efter att hastigt matteprov åkte vi iväg till Jönköping där den stora bussen med resten av laget skulle hämta upp oss. Vi bodde på ett mycket trevligt hotel som inte bara hade fins rum utan även en helt otrolig frukost, en av de bästa jag sett.

Första matchen mötte vi Södertälje, vi vann med 2-0 (25-18, 25-13), även fast siffrorna kanske ser klara ut så var det en svajig match med många toppar och dalar eftersom att vi inte var ett samspelt lag just då. Men det blev bättre och bättre genom matchen och sista set var vi mer säkra som ett lag vilket resulterade i vinst.

Andra matchen var mot IKSU, även denna gruppmatchen vann vi med 2-0 (25-15, 25-17), denna matchen började bra men i slutet hade vi lite för många misstag men det löste sig ändå.

Semifinalen blev mot Värnamo, dom har några starka spelare så planen var att stoppa dom och jobba där ifrån. Vi vann med 2-0 (25-18, 27-25) men i sista set blev det väldigt svajigt, Värnamo spelade upp sig bra men vi stretade emot och det slutade till vår fördel.

Finalen gick av stapeln klockan 15:30 på söndagen och den blev emot Lidingö, även dom har några riktigt vassa spelare så det gällde att vi hade dom under kontroll. Det började inte bra och vi låg under med 0-7, men vi jobbade oss uppåt och det slutade i en underbar vinst med 2-0 (25-20, 25-17)!

Obesegrade i U23 och utan ett enda förlorat set åkte vi hem med en guldmedalj kring halsen!

Likes

Comments

College Guide

När jag kom på att jag ville ta mina idéer om college till nästa nivå så hade jag verkligen ingen aning om vart jag skulle börja. Jag frågade min tränare som gått igenom samma process innan, hon hjälpte mig en del på vägen men sedan när jag tog hjälp av en agent så fick jag börja om ändå.

Därför hade jag tänkt att göra en serie av inlägg som alla faller under kategorin College Guide, för att göra det lite lättare för er intresserade att både få lite mer information kring college samt att hjälpa er genom eran potentiella process.

Jag har inte gjort klart vad alla inlägg ska handla om än men serien kommer att börja med lite allmän information i alla fall, håll utkik!

Likes

Comments

Volleyboll

Det är nog ingen nyhet att college är mitt nästa steg efter RIG men det har länge inte varit oklart vart det blir, fram tills nu. I november var jag och hälsade på i soliga California, San José. Vi var där endast i nån dag, vi spenderade nästan mer tid i flygplan än vad vi gjorde i USA men på grund av NCAA regler så får man inte besöka en skola i mer än 48 timmar.

Första dagen mådde jag inte jättebra på grund av tidsskillnaden och den lilla sömn jag fick den natten, men det blev genast bättre efter frukosten som bestod av klassiska amerikanska pannkakor.

Jag var där tillsammans med en tjej från Tyskland som också skulle besöka SJSU. Vi åt frukost tillsammans med SJSU's beachvolley head coach som även hjälper till på inomhusträningarna. Han förklarade en hel del om hur det fungerar med träningskläder och andra träningssaker som behövs, tydligen så ger SJSU dig det du behöver i tränings-väg. Efter frukosten skulle vi kolla runt lite på campus innan deras träning som började klocka 13. När han kört oss till campus kom head coachen Jolene för att visa oss runt lite, innan träningen gick vi till ett typ av café som låg på campus för att köpa en smoothie innan träningen. NCAA har väldigt många regler och en av dem är att man får träna med laget så länge som inte tränarna ser på. Men det var redan bestämt att vi inte skulle träna med dem nu, på grund av att de var i slutet på serien och inte ville ha en ökad skaderisk. De tränade från 13:00 till 16:00, alltså tre timmar volleyboll. Men de bestod även av en del teori och de pratade mycket om syftet med de olika övningarna de genomförde. Träningen påminde mycket om hur vi har det nu med Guillermo, bra tempo och alla ger 100%, vilket är precis som jag vill ha det.

Efter träningen åt vi lunch sedan var det dags att ha möte med deras SYV, hon var mycket till hjälp och gav mig ett schema med alla kurser och hur det kommer vara dessa fyra år. Jag ska läsa till industri designer, vilket är ett mycket komplext major och det passar mig perfekt. Om ni vill veta mer om det kan ni läsa om det HÄR .

Efter att ha kollat runt lite mer på campus, pratat med tjejerna i laget och ätit mer mat så var det dags att gå och lägga sig igen.

Andra dagen började med att vi blev körda till ett möte med SYVen som skulle hjälpa till med bland annat min NCAA profil, min CALSTATE application och översättning av betygen. Vi blev körda dit innan vi ens ätit frukost eftersom att de trodde att mötet skulle gå snabbt, men 1,5h senare var vi äntligen påväg mot ett ställe att äta frukost, även där blev det pannkakor med jordgubbar på. Sedan blev vi körda till skolan igen eftersom att coachen ville prata med oss både, enskilt. Innan det var vi runt och kollade på de olika byggnaderna som vi kommer att ha kurser i. Vi kollade in design byggnaden och efter mitt samtal med coachen gick vi till en shop på SJSU där jag köpte min blåa college tröja.

Det var en mycket snabb resa som nu hade kommit till sitt slut, vi var påväg mot flygplatsen och jag satt och tänkte på de fyra kommande åren som jag nu bara längtar otroligt mycket till. Efter två stycken flygresor, var av en otroligt lång så var vi nu hemma och jag somnade direkt.

Likes

Comments

En av mina presenter när jag fyllde 18 var en douchebag väska som jag hade kollat på under en tid. Det är en Hugger 30L i färgen grå. Dock så görs alla väskor endast i grönt och svart numera, vet inte varför och tycker det är konstigt att ta bort alla andra färger. Grön är inte den vanligaste eller lättaste färgen att matcha heller, de kunde haft kvar: svart, grått och vitt.

Jag tycker extremt mycket om den, det är en perfekt storlek för en hel dags packning men även en weekend bag. Facken är jättebra, speciellt det lilla högst upp på väskan. Den är i otroligt bra material, det känns so att den kan hålla väldigt länge. Det finns ett datorfodral längs ryggen, min skoldator är för stor för det facket men min MAC får plats perfekt. Rekommenderar starkt!

HÄR är länken till deras hemsida och HÄR är länken till Hugger 30L.

f

Likes

Comments

Volleyboll

Idag var det dags, seriepremiär mot det inte så högt tippade Lunds VK. Detta var vår chans att visa vilket starkt lag vi har i år och visst gjorde vi det. För det blev VINST med 3-2!

Set 1 (25 - 23)

Vi började matchen med en otrolig energi som vi visste reda då skulle ta oss långt. Vi var redo att satsa allt för att vinna. Första set var fullt av nervositet men vilja. Vi var lite osäkra i spelet eftersom att det var första matchen. Men efter några bollar kom vi in i det och visade Lund vem som förtjänade att vinna. Även fast det var jämt kan jag inte komma ihåg att jag var orolig en sekund, detta setet var bara vårt helt enkelt.


Set 2 (25 - 17)

Ännu klarare blev det detta setet vem som verkligen ville detta. Lund hade inte en chans och vi tog setet innan de ens hunnit komma förbi 20 poäng. Energin var riktigt bra men nu när vi ledde med 2-0 började hängde det en känsla över oss, vi var så nära segern men vi började tvivla på oss själva.


Set 3 (20 - 25)

Genom hela setet spelade vi ändå helt okej, vi hade några dippar och jag tror att de var de som fick oss att förlora setet. Men vi hade ändå energin uppe och viljan att vinna var definitivt kvar.


Set 4 (16 - 25)

I fjärde set var vi inte oss själva, det började helt okej men när Lund började leda hamnade vi i en djup svacka. Vi gjorde många egna misstag och Lund tog det till sin fördel. I mitten av setet gjorde jag en servemiss, jag råkade serva på stolpen vilket jag tyckte var lite kul pga hur fel det blev så jag skrattade lite. Nästa time-out ägnade vår coach åt att skrika på mig hur fel jag hade reagerat efter att jag missat serven (??). Han som alltid klagar på oss för att vi tänker för mycket på misstag vi inte kan förändra nu ändå och så står han och skriker på mig för precis en sådan sak. Visst jag kan förstå att jag kanske inte skulle ha skrattat, men det var en väldigt roligt placerad serve och jag anser att min reaktion efter det inte har den minsta betydelse överhuvudtaget. Efter att ha stått där och tagit emot sjukt onödig kritik en hel timeout kände jag hur all min energi rann av mig. Jag har aldrig varit ett stort fan av hans coachning, vad tror han att han kan få ut av att stå och skrika på mig över en reaktion på en dålig serve? Hela laget var nu nere i avgrunden och vi kunde inte hämta oss öf ratt ta setet.


Set 5 (15 - 6)

I detta set försökte jag använda ilskan jag hade mot Guillermo till någonting positivt och jag skulle nog vilja säga att det fungerade. Vi var tillbaka där vi började, energimässigt. Lund hade inte en chans, detta var vårt set och det var dags för oss att sluta det vi påbörjat. I femte set går det bara till 15 poäng så det gäller att man är med från början, vilket var vår plan. Först till 8 poäng brukar ta hem segern, det är efter 8 poäng som man byter sida. Man kan verkligen säga att vi blev först till 8 poäng eftersom att Lund inte ens kammade ihop 7 poäng. Vinsten var vår och det blev ett perfekt avslut på helgen!

Personligen så tycker jag att vi är ett starkare lag i år, inte bara på grund av att vi är ett bra gäng utan också för att alla är hyfsat jämn bra. Detta känns som en bra start på en bra säsong.

Nedanför är en bild på årets elittrupp samt min presentationsbild.

Likes

Comments

På grund av en väldigt schema-tom dag äter jag nästan alltid hemma på torsdagar och eftersom att matlagning inte är min grej blir det sällan någonting avancerat men oftast väldigt gott ändå. Idag blev det avocado och mozzarella pasta. Lika lätt som det låter.

1. Koka pasta, av önskad sort

2. Medans pastan kokar, skiva avocadon och mozzarellan. Tips, krydda avocadon nu med önskad kryddning samt ha på några droppar citronsaft för bättre smak

3. När pastan är klar, häll av vattnet och ha i en klick smör

4. Servera och om det önskas så krydda ännu lite till, Voilà!

Likes

Comments

Idag var det photo shoot på träningen. Det blev personliga bilder, klassbilder och till elitlaget. Vi har fått nya tröjor, de är gula och blåa precis som svenska landslaget, vilket gör det hela ännu värre för vi är det typ sämsta laget i elitserien och vi ser ut som landslaget. Plus att de är otroligt genomskinliga och plastiga. Vad var det för fel på våra gamla svarta?

Efter träningen bjöds det på kycklingpaj till middag, enligt mig ska mat inte vara i paj-form så detta var verkligen inte en favorit. Jag var därför tvungen att göra någonting åt det låga proteinintaget det blev den middagen, på middagen pratade vi om olika sätt att använda proteinpulver. Sedan kom jag fram till att testa göra typ chokladbollar fast med proteinpulver.

Proteinbollar - ca 10 st

- 2 dl havregryn

- 1 dl proteinpulver (det beror på vad det är för sort, mängden man ska ta står på baksidan)

- 2 msk vetemjöl/mandelmjöl

- smör

- kaffe/mjölk

- kokosflingor

1. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser

2. Smält smöret lite gran och blanda ned

Jag började med 2 msk smör men tyckte det blev för lite, men man kan annars välja att ha i mer kaffe/mjölk

3. Blanda i önskad mängd kaffe/mjölk, jag föredrar mjölk då jag inte tycker om kaffe

4. Rulla i kokosflingor och servera

Detta receptet hade blivit jättegott om inte det proteinpulvret jag har smakar så "skarpt", det blev därför inte så jättegoda denna gången. Men några stycken slank ner. Om man har ett lite mildare proteinpulver rekommenderar jag starkt att testa detta receptet.

TIPS! Blanda i lite frön också för att göra de lite knaprigare och mäktigare

Likes

Comments