View tracker

Skolan, Volleyboll, Annat

I söndags var jag och min ena rumskamrat på Dollarstore, mest för att vi hade en ledig dag och inte kunde komma på nått bättre sätt att spendera den.
Jag köpte ett pepparkaksljus för 60 kr, ett skal med en hund på och godis.
Såg även en jättestor gosedjurs hund som jag blev lite förälskad i. Hundar är ju trots allt det bästa som finns.

I går hade vi programmeringsprov, klarade 4/6 uppgifter, men om jag hade kommit ihåg hur man gjorde en temporär variabel hade jag klarat 5:an också.

Idag hade vi matteprov, det gick dock inte lika bra. I slutet bara gissade jag, bara jag hade skrivit nått så gick jag vidare. Efter skolan och träningen idag hade killarna match mot Habo som vi absolut skulle kolla på. Det blev dock 0-3 men de spelade väldigt bra!

Just nu är vi på kvällspromenad och letar efter min rumskompis inhalator. Hoppas att vi hittar den, det blir trots allt en 30 minuters runda i -7 grader.

På torsdag åker vi till Gislaved för att möta dem, har aldrig haft bortamatch på en vardag innan.
Ska bli intressant!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Volleyboll, Annat

Idag är det andra advent, tiden går verkligen snabbt! I alla fall under helgerna, skoldagarna skulle jag nog inte påstå går så snabbt.

Igår satte vi upp granen, en plastgran så klart. Den luktar inte gran men den är enkel att montera i alla fall. Vi satte dit ljusen och kulorna sen satte vi stjärnan på topp.

Matchen mot Hylte Halmstad var inte jätterolig, har varit förkyld i veckan så fick knappt spela någonting. Dessutom var vi inte så många så fick dessutom stå själv där i hörnet, inte jättekul. Vi spelade bra i första sett, de hade inte inne sitt elitlag så det blev ganska jämna siffror. Men sen i andra och tredje satte de in sia proffs och vår energi var inte längre lika bra. Matchen slutade som förväntat 0-3 till Hylte.

Några tjejer som spelar i Hylte nu, gick på RIG med oss förra året. Roligt att träffa dem igen och att få se hur mycket de utvecklats med sitt nya lag. På bilden i mitten kan ni se vårt lag från igår samt de tjejer som gått på RIG från Hylte. Vi har svarta tröjor och vår libero har en vit som det står RIG på, Hylte tjejerna har vita tröjor med röda siffror på.

Idag ska jag och min ena rumskompis till Maxi och Dollarstore, eftersom att vi inte har bil så blir det en liten dagsutflykt att cykla dit. Ska bli mycket mysigt!

Likes

Comments

View tracker

Annat, Volleyboll

​Det börjar närma sig julafton, i morse öppnade jag lucka nummer tre i min Babylips kalender. Den kalendern innehåller 8 st produkter och resten är lite annat krimskrams, produkterna är det roliga så klart. 

På min önskelista står bland annat dessa tre saker...

1. Fidget cube (BILDKÄLLA /HÄR HITTAR NI DET )

Det är precis vad det låter som, en liten kub med olika knappar och spakar som man kan hålla på med under prov och lektioner för att lättare fokusera på det man ska göra. Vilket jag har svårt med, mina tankar flyger alltid iväg när läraren pratar eller när tränare förklarar en ny övning.

Den kostar mellan 19-25 $, priset är inte bestämt än eftersom att produkten inte är ute till försäljning än.


2. Hängslebyxor H&M (BILDKÄLLA & HÄR HITTAR NI DET)

Jag har velat ha ett par hängslebyxor i ett tag nu, så varför inte önska sig ett par eller två i julklapp. Kollade runt lite och hittade två par på H&M som jag tyckte om. Länken visar ett av paren.

De kostar 399 kr & 499 kr.


3. Urbanears "Plattan ADV wireless" snow blue (BILDKÄLLA /​HÄR HITTAR NI DET​)

Min mobils bluetooth fungerar inte, så egentligen är det onödigt att jag önskar mig dessa i julklapp. Tänker nog vänta och önska mig dem i födelsedagspresent, vi ska dock laga min mobil på jullovet. De finns i en massa olika fina färger, men jag tycker att "Snow blue" är neutral, finast och passar dessutom mycket bra till min hårfärg.

De kostar 999 kr, har även 25% rabatt med studentkortet på Urbanears.


Idag är det även GAMEDAY, vi möter Hylte Halmstad klockan 17:00. Eftersom att spelarna i vårt gymnasielag inte är äldre än 18 år och att vi möter spelare som har tränar volleyboll längre än vad vi levt, har vi inga tankar på att vinna utan bara på att utvecklas. 

Likes

Comments

Annat

Om jag har en ledig dag, eller bara en ledig timme, då spenderar jag den framför datorn och mina serier. Serier är någonting som verkligen har fungerat som en motivation, när man kommer hem från skolan eller träningen kan man "belöna" sig själv med det. Ändå måste man prioritera lite, plugg först...såklart. Jag har en massa serier som jag tycker om, just nu går jag mellan dessa tre.

New Girl

En mycket rolig serie som verkligen har min sorts humor. Det finns inte ett enda avsnitt som jag inte skrattat eller fnittrat till. Nick är min absoluta favorit karaktär, han är så chill med livet och verkar inte tycka att det finns någon mening med att oroa sig över någonting. Detta är helt enkelt en sjukt härlig serie som handlar om ett gäng underbara människor med en massa roliga traditioner och alla har sin egen lilla syner på livet.

Bilden är tagen HÄR .

Jane the Virgin

I början tyckte jag att serien var jättekonstig, jag slutade kolla på den efter endast ett avsnitt men sen en dag när jag hade tråkigt och satt och skrollade på Netflix's startsida dök den upp och jag är glad att jag gav den en andra chans. Den handlar om en familj som helt plötsligt knyts till en annan familj som rent av är raka motsatsen. Serien är fylld med humor och spänning som får en att längta tills nästa avsnitt kommer ut. I denna serien är min favorit karaktär Michael är en helt underbar människa som alltid erbjuder folk han vet förtjänar det, en andra chans.

Bilden är tagen HÄR .

Grey's anatomy

Detta är min absoluta favoritserie, den innehåller 13 säsonger och håller fortfarande på. Jag har kollar igenom den minst tre gånger och kommer att fortsätta att göra det även efter att den slutat, vilket jag inte hoppas blir snart. Man kan tänka sig att den inte är lika bra nu längre, men den lyckas alltid överraska en. Serien handlar om ett gäng blivande kirurger som man får följa med sedan dag 1, den erbjuden en hel del skratt och tårar. Min favorit karaktär är Cristina Yang, tänker inte spoila någonting men ni som sett den vet vad jag menar.

Bilden är tagen HÄR .

Likes

Comments

Skolan

Den första bilden är på mig och två till RIG:are som går i min klass, vi är fem stycken totalt. Vår mattelärare är verkligen den bästa, vi får nästan alltid fika och gott av henne. Hon är även en grym på hennes jobb.

Den andra bilden är ifrån när vi var på Chalmers tekniska högskola och lyssnade på olika föreläsningar.

Den tredje är ifrån skolfotot detta året, TE15a. VI på teknik är en enda stor familj #tefamily !


Som sagt så går jag linjen teknik med inriktning information och media också kallat it, på Ållebergsgymnasiet . I början av ettan kändes det inte riktigt som att jag valt rätt, vi hade inte valt inriktning och vi läste flera kurser som krävde intresse och hängivelse.

Vi läste:

Engelska 5 - Jag har alltid tyckt om engelska och skulle själv säga att jag är hyfsat bra på det. Engelska 5 tyckte jag var som engelskan i högstadiet, inte mycket skillnad och inte särskilt svårt.

Historia 1a - Historia är någonting som jag inte har mycket intresse för alls, vi hade långa lektioner som alltid innehöll en powerpointpresentation som vår lärare gick igenom. Jag kan säga såhär, det var inte många historialektioner som man inte somnade på.

Mattematik 1c - En 7 kapitel lång mattebok som för det mesta var repetition ifrån högstadiet. Så klart var det inte lika lätt, det var ungefär samma saker det handlade om men på en mer avancerad nivå.

Samhällskunskap - Precis som historian var samhällskunskapen verkligen inte min grej, man behövde vara intresserad i det man läste om för att det skulle fastna. Det var långa lektioner som mest var genomgångar, mycket tråkigt att lyssna på vad regeringen gör, i två timmar om du frågar mig.

Svenska 1 - Vad man gör på svenskalektionerna beror bara på läraren. Just nu har vi en lärare som älskar historia, vi ska läsa litteraturhistoria hela året. Men det är inte mycket om litteraturen som vi lär oss, bara själva historia delen. Men i ettan var svenska mycket roligare, vi skrev och läste en massa vilket är ett stort intresse för mig. Vi hade en annan lärare i ettan.

Kemi 1 - Kemin är det värsta som har hänt mig, varför läser man kemi på Teknik ens? Detta kräver verkligen intresse och hängivelse. Så tråkigt och ologiskt, en massa undantag hela tiden vilket gjorde så att alla kemiregler verkade onödiga. De stämde ju ändå inte.

Teknik 1 - Detta var indelat i tre stycken olika minikurser för oss. CAD, teknisk matte och arkitekt. På CAD lärde vi oss hur man använder sig av CAD, ett datorprogram som man kunde skapa allt möjligt i. Teknisk matte var pre-fysik, precis som fysik fast med lite annat också. VI lärde oss grekiska alfabetet och grunden i hur man räknar ut en ekvation. På arkitekt lektionerna lärde vi oss om olika energikällor samt materiallära.


Sen var det några kurser som vi påbörjade i ettan som fortsatte i tvåan.

Mattematik 2c - Vi hade kursprov i detta bara några veckor efter att vi börjat tvåan. Mycket mer nytt i denna boken, 2c är känd för att vara en av de svåraste böckerna i Matte C. Eftersom att det är så mycket nytt. Men jag är väl hyfsat nöjd med resultatet, just nu ska vi snart ha prov på kapitel 1 i Matte 3c.

Fysik 1 - Vi har inte läst klart fysik 1 än, det kursen blir klar när vi slutar tvåan. Sen funderar jag på om jag ska läsa fysik 2 i trean.


Information och media

De kurser som vi just nu läser inom min inriktning är till största del mycket roliga.

Programmering - Jag tycker att programmering är jätteroligt, tills att det blir för svårt och jag inte förstår. Då blir jag mest frustrerad. Men detta är en av mina favoritkurser just nu. Vi håller på att lära oss C# som är ett väldigt stor språk inom programmering.

Webbutveckling - När jag inte förstår någonting blir jag bara sur och vill gärna sluta hålla på med det. Typ so varje tisdag eftermiddag när vår 2,5 h långa webbutvecklingslektion börjar. Jag trodde att jag skulle tycka det var kul, men det har gått ett halvår och jag fattar ingenting.

Digitalt skapande - Detta läste vi även i ettan, vi har gjort allt möjligt på dessa lektioner. I början lärde vi oss grund kursen i Photoshop. Nu håller vi på med film och vi ska snart ha prov på internets historia.


Jag är jätteglad att jag valde denna linjen, på vägen har jag inte bara fått bra kunskap för framtiden utan också vänner för livet.

Likes

Comments

Volleyboll

Just nu sitter jag vid matbordet och har precis druckit upp min 7:e kopp te. Jag har blivit jätte förkyld, har aldrig haft så här ont i halsen innan. Eftersom att halsfluff har gått runt här senaste veckan trodde jag att det var det jag hade. Men jag har även feber, snuva och andra förkylningssymptomet. Efter en snabbt runda på Google, som för en gångs skull inte sa att jag skulle dö om två minuter, konstaterade jag att det är en virusförkylning som just nu har kul i min kropp.

Om jag inte skulle varit sjuk hade jag åkt till Södertälje igår för att spela U23 SM denna helgen och försvara guldet från förra året. Men så blev det inte vilket är mycket tråkigt. Jag hade sett fram emot att få träffa mina lagkamrater hemifrån och att få spela lite med dem. Istället sitter jag nu här och kan inte ens svälja på grund av smärta.

Det är hemresehelg för oss RIG:are, vilket betyder att vi inte hade någon träning i fredags så att man har en chans att åka hem. Jag kände mig inte frisk nog för att åka tåg hem i flera timmar, febern och min virusförkylning hindrade mig så jag bestämde mig för att stanna här.

Så klart så håller jag koll på mitt lag i turneringen. För någon timme sedan spelade de sin första match mot Gislaved som resulterade i vinst, 2-0 i sett (25-18 & 25-14). Klockan 15:45 ska de spela sin andra match mot Linköping. Heja dem!

Den första bilden (vänster) är ifrån U20 SM 2016, här är jag nummer 11. Vi spelade inte jättebra den turneringen och slutade som 6:a.

Bilden i mitten är från U17 SM 2015, vi spelade väldigt bra men förlorade finalen i en match i 5 set mot TUVE. Visst var det segt att förlora guldet, men vi vann ju ändå silvret.

Bilden till höger är ifrån U18 SM 2016, även där spelade vi väldig bra men förlorade guldet till Norsjövolley. Vi var dock nöjda med vårt silver. Denna turneringen blev jag vald till Allstar, jag och en till center från mitt lag blev utvalda till de två bästa centrarna i hela turneringen. Jag kommer aldrig glömma känslan när de sa mitt namn och jag fick ta emot den gula tröjan som nu hänger på min vägg.


Tillägg 2016-11-29

Ville bara meddela att mitt lag har tagit hem segern för U23 SM! Önskar att jag kunde ha varit med, ni är grymma.

Likes

Comments

Volleyboll

Varför volleyboll?

Först och främst vill jag bara säga att jag är nr 13 på alla bilder, mitt turnummer.

Att jag håller på med en sport är inte konstigt på grund av min mycket sport-inriktade familj. Men hur det blev volleyboll är lite konstigare. Jag har testat nästan alla sporter man kan tänka sig, men det var ingen som jag riktigt tyckte om. Sen följde jag med en kompis och testade volleyboll. Jag fortsatte men hon hoppade av.

Enda sedan dess har, ca 6 år, har volleyboll varit min grej. Eller nästan, jag har aldrig varit någon slags talang, jag fick aldrig vara med på riktiga turneringar eller någonting sånt eftersom att jag helt enkelt inte var duktig nog. Men några månader innan jag flyttade upp till RIG klickade det till och allting jag lärt mig fungerade plötsligt.

Det var en tid när alla mina vänner utvecklades mycket och fick spela för bättre lag, då hade jag tankar på att sluta men jag är väldigt glad att jag inte gjorde det.

Jag är fortfarande med i min hemma klubb, EVS, men när jag går här spelar jag tillfälligt för RIG.

Elitserien

Jag började min resa på RIG i C-laget, det som spear i div2. Jag var inte stabil och hade mycket kvar att lära mig men min utvecklingskurva gick bara uppåt. Efter några månader fick jag reda på att jag skulle ha min B- och A-lags debut samma dag. Sedan dess har jag bara spelat i A-laget, alltså i elitserien. De första månaderna kombinerade jag dock att spela för både A och B. Men nu i tvåan har det bara blivit A-laget.

De två bilder högst upp är ifrån elitserien, den till vänster när vi mötte LIndesberg och den till höger när vi var i Svedala och mötte dem. Eftersom att vi möter lag som har proffs utifrån och spelare som spelar volleyboll längre än vad vi levt så är vårt mål inte att vinna utan att utvecklas.

NEVZA U17 2015

Redan första året på RIG blev jag inkallad till en uttagning för U17 landslaget som skulle spela NEVZA i Kettering, England. Jag kom med och några veckor senare flög vi dit. Vad jag kommer ihåg så gick spelet bra, vi mötte duktiga lag. De länder som vi mötte var England, Finland, Danmark, Island och Norge.

Jag spelade inte jätte mycket, hade inte en jättebra volleyboll vecka. Men vi kom hem med ett brons hängandes runt halsen. Även killarna vann brons.

Efter denna turneringen utvecklades jag väldigt mycket väldigt snabbt.

Bilderna i mitten är ifrån NEVZA U17 i Kettering 2015, lagbilden till vänster och en actionbild till höger.

NEVZA U19 2016

Detta året var jag för gammal för att spela U17, så det var U19 som gällde. Efter uttagningen fick jag ett mail där det stod att jag blivit accepterad in i laget. Jag var så glad och längtade.

Vi hade med oss ett bra och starkt lag med många talangfulla spelare. Vi var mycket inriktade på att försvara titeln från förra året och ta hem guldet igen. Även denna turneringen skulle spelas i Kettering, England.

Vi spelade mot England, Island och Danmark. Vi Island två gånger men förlorade den andra gången vi mötte dem, vilket betydde att vi förlorade våran bronsmedalj. Vi åkte alltså hem till Sverige med en aningen deprimerande fjärdeplats.

Matcherna kan man se på Youtube:

SWE vs ENG

SWE vs ICE

SWE vs DEN

Jag fick spela nästan alla sett i alla matcher och jag är mycket nöjd med min prestation. Tråkigt att resultatet blev som det blev, men jag har nästa år att rätta till det. Eftersom att jag är 99a får jag vara med i U19 en gång till.

De två bilderna längst ner är ifrån NEVZA U19 2016 i Kettering, lagbild till vänster och actionbild till höger.

Likes

Comments

Skolan, Volleyboll

Vad är RIG?

RIG står för "Riksidrottsgymnasiet". I mitt fall gäller det volleyboll och beachvolley. Målet med RIG är att elever ska kunna sats stort på sin idrott samtidigt som man kombinerar det med studier. Tränare på RIG här är Robert Söderberg, Oskar Vikterlöf, Guillermo Gallardo, Nadja Gallardo och Whitney Turner.

Vi tränar ca 3h varje dag. I form av fys/gym och volleyboll/beachvolley. Vi tränar beach en gång i veckan men sen när säsongen är över kan man välja att träna mer beach.

Här finns en sjukgymnast som verkligen kan sitt ämne, hon hjälper oss med allt. Från småskador till stora spektakel och all rehab där efter.

Varför valde jag RIG?

Vi var tre stycken som tänkte gå på uttagningen, jag hade blivit rekommenderar dit innan. Jag kände några som redan gick på RIG men hade inga egna tankar på att gå där. Det innebar trots allt att flytta hemifrån och börja ta hand om sig själv helt och hållet.

Efter ett par hyfsat bra dagar på uttagningen åkte jag och de andra två från mig klubb hem. Vi tänkte att visst var det kul och det verkade hur coolt som helst att börja där, men ingen av oss hade en tanke på att faktiskt börja. Jag kommer ihåg att vi var helt bestämda på att även om vi blev accepterade in så skulle vi tacka nej.

Veckorna gick och en dag kom jag hem till ett brev som ligger på köksbordet, jag kommer ihåg att jag inte ville öppna det. Jag ville låta det ligga kvar på bordet för alltid, vilket var konstigt för jag var ju så bestämd på att inte gå där. Men till slut öppnade jag det och såg att jag blivit antagen. Jag blev så glad men tänkte fortfarande inte gå.

Efter ännu några veckor var det dags att bestämma sig på riktigt, jag hade velat fram och tillbaka hela sommaren. Men samma dag som man var tvungen att acceptera eller inte så bestämde jag mig för att tacka ja. Vi fick till och med maila dem för att bekräfta brevet som skulle komma senare med beskedet av att jag accepterat att börja där.

Nu efter snart två år här kan jag helt klart säga att det valet var det bästa val jag någonsin gjort. Jag har inte bara blivit mycket bättre på volleyboll och starkare. Jag har klivit ur mitt blyga skal och börjat ta lite mer plats. Om jag skulle ha stannat hemma skulle jag fortsätta att vara den tjejen som bara hängde med alla.

Här har jag fått vänner för livet och minnen som jag aldrig kommer glömma. I slutändan valde jag nog RIG för att mitt framtida jag visste att det var rätt val.

Bild 1, är ifrån vår bal när jag slutade 9an, fortfarande den nervösa och blyga tjejen vars tankar bara brydde sig om vad alla tyckte om en. Mitt liv kretsade på att inte synas och att inte vara eller tycka annorlunda.

Bild 2, det är hela RIG klanen, alla tre årskurser uppradade för de årliga bilderna. Ett grymt gäng helt enkelt.

Bild 3, här är jag och tjejerna i min årskurs (2), dem som får en att orka stiga upp varje morgon och som förgyller ens dagar. Vad skulle jag göra om jag inte hade träffat er.

Så om du verkligen vill sats på din sport och dina studier så rekommenderar jag RIG. Att bara gå på uttagningen är mycket lärorikt, sedan vet man inte vart resultatet som kommer i brevet leder en.

Likes

Comments

Skolan, Volleyboll

Dagen börjar med frukost som vi Riksidrottselever äter i skoland matsal. Där finns allt från gröt till mackor och ägg. I princip det mesta som man kan se från ett basic frukostbord. Jag tycker att frukosten är bra och varierad. Vi har även nyligen fått en brödrost, vilket uppskattas trots att det tog över ett år för förslaget att bli till verklighet.

Efter frukosten väntar skolan, i alla fall för mig som går i tvåan, ettorna och treorna har morgonträning i form av fys eller gym.

Jag går teknik med inriktning Information och Media. Där vi gör allt från att lära oss hur man på bästa sätt redigerar film och bild till att sätta ihop en dator. Jag är mycket glad över mitt val av linje och inriktning.

Vi RIG-elever får öven mellis serverat till oss efter skolan. Vilket uppskattas väldigt mycket, eftersom att vi har träning i minst två timmar efter skolan. Mellisen består av samma mat som på frukosten minus gröt. Om det har varit soppa eller annan lite lättare mat till lunch får vi någonting extra till mellis vilket brukar vara pannkakor.

Efter att skolan slutat och vi ätit mellis börjat träningen. På en dag har vi en 1 timmes fys/gym och 2 timmars boll/1,5 timmes beachträning. Sen kan det variera om vi har fys/gym efter skolan eller under skoltid.

Träningen slutar oftast 19, efter det får vi kvällsmat serverad i skolmatsalen. Det underlättar väldigt mycket att vi slipper laga mat varje kväll. Man skulle verkligen inte äta lika hälsosamt eller få i sig den näring vi behöver när vi tränar så pass mycket som vi gör om vi skulle behöva göra det.

Sen när man kommer hem gäller det att hinna ikapp med allt annat. Man har nån timme att plugga eller ta det lugnt innan det är dags att lägga sig.

Det är inga avstånd här, boendet och hallen ligger ca 700m ifrån varandra och där i mellan ligger även skolan och matsalen.

Boendet är lägenheter som vi alla bor i, två stycken trappuppgångar för oss tjejer och två stycken för alla killar. Vi bor ca 3 st i varje lägenhet. Vilket består av tre stycken rum, toa och kök. Om man bara bor två stycken i en lägenhet används det tredje rummet som familjerum. Familjerummen kan bokas för familjemedlemmar.

Jag trivs mycket bra och är så glad att jag tackade ja till denna möjligheten.

Likes

Comments