Nu börjar lägenheten så smått att tömmas och det är verkligen helt sjukt blandade känslor🙈
Jag är så sjukt lycklig och glad att vi fått och hittat våran dröm gård,det kommer att bli helt fantastiskt, och för Timothy kommer det att bli riktigt bra:)

Men jag flyttade till denna lägenhet 2002,minns fortf när vi vart och kollade på den:) och ja finns säkert en  del som tycker att det är coolt,att jag köpte den av självaste Kenny Jönsson,om man nu skulle vara intresserad av det😂
Men iaf 2002,då har jag bott här i 15 år.
Som ni säkert förstår har jag verkligen trivts här. Lägenheten är lixom en del av mig,och kommer att kännas sjukt tomt utan den.
I denna lägenhet har det vart sjukt mycket fest och skoj,och förvånar inte mig om nästan alla iÄngelholm en gång vart  här och festat 🎉
Jag har även haft sorgliga och väldigt jobbiga stunder i lägenheten såklart. Men de jag minns mest av den är alla härliga folk och roliga fester❤
Ja hur lämnar man en lägenhet som faktiskt betyder så mycket för en, haha ja jag vet,det är helt sjukt. skyller på att jag har en del härliga grav/fött barn hormoner kvar🙈men ja det är med en liten tår i ögat jag skriver detta.

Men nu är det dax för ett nytt kapitel,nya minnen och en helt fantastisk gård att leva sitt/vårt liv på❤det kommer att bli bra:)

Men vill tacka alla som har gett mig alla dessa vackra,sjuka och fantastiska minnen i denna lägenhet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då va du 3 månader, alltså i 3 underbara månader har du funnits hos oss🖤
Livet som mamma är absolut inte en bädd på rosor men ett leende från min son så är allt värt det:)
Du är en väldigt glad bebis, du skrattade för första gången för ca 1 vecka sen,men du är väldigt svårflörtad när det gäller det:)
du har även börjat greppa tag i saker.
ligga på magen är fortf inte en hit.

Just nu är du en väldigt trött bebis och du sover bäst när vi är ute och går och du ligger i vagnen eller på balkongen i vagnen.
Du älskar fortfarande att ligga på skötbordet och bada är livet 🐘

Du sover fortfarande hela nätter och är med det en väldig kvällsmänniska,du vill tom vara uppe längre än vad pappa vill:)
Du vaknar nu oftast mellan 7-9 på morgonen och är oftast super glad på morgonen innan du förstår att du faktiskt är hungrig:)

Din första jul har du även klarar av nu, den 23e vart vi hos moster Linn,Johan och Loa sen hos farmor och farfar den 24e. det vart en rätt så gnällig tid men när tomten kom vart du nyfiken:) sen sov du dig igenom resten av firandet:)

Mat äter du oftast 5-6 gånger/dag och det är inte alltid du vill äta upp.

tvn är en väldigt intressant burk och att flyga är skoj✈.
babysittern är inte lika rolig och mysig nu längre, sitter hellre i soffan med mamma och pappa eller ja stå upp är ju absolut en favorit:)

Du börjar nu så smått gå över till 62 i kläder.
Du väger ca 6540 och är 62.5 cm.
sist när vi vart på bvc fick du även din första vaccinationspruta, och det gjorde jätte ont😢

Vi älskar dig så Timothy och är så kul att följa din utveckling och din personlighet börjar så smått ta form 🖤

Likes

Comments

Jag gick ju upp ca 30 kg under min graviditet.
Självklart ska alla dessa extra kilon bort,så jag äntligen kan använda mina kläder igen🙈men efter graviditeten så satt jag ett STORT delmål: till jul skulle 20 kg vara borta. Jag skulle alltså gå ner dessa på ca 3 månader.
Det har vart rätt tufft vissa veckor och tänkt att det vart kanske ett lite väl saftigt mål.
Men idag (fredag ) så ställde jag mig på vågen Och den visade att jag tom gått ner 20.1 kg🤣💪.
Jag är så sjukt stolt över mig själv. jag är glad över att jag faktiskt har en jädrans fighter i mig när det gäller vissa grejer:)
jag vill faktiskt även tacka er som inte riktigt trott på mig, jag är inte riktigt där men på god väg och kan nog säga att det är lite tack vare er oxå.
Jag har nu 10 hårda och tuffa kilon kvar ,men väck ska dem :)
Men först ska det firas jul🤶🎅

God jul på er alla❤

Likes

Comments

idag är min fina Timothy 2 månader. Är helt underbart att se han utvecklas,nu är han i en period då han vill vara med hela tiden,och helst av allt vill han "stå" upp. nack och magträning är inte direkt något som är populärt,tålamodet är väll inte det bästa,precis som hans mors:/ funkar det inte direkt så kan det lika bra va och man blir irreterad:) ler och pratar gör han en hel del, har även börjat göra små saliv bubblor med sin mun och vill gärna tugga på min hand,så nu blir det att börja med lite dregglisar 🤣 på kvällarna är han oftast mest vaken och vill vara med, så han är mer en kvällsmänniska än morgonmänniska som sin mor, jag går upp tidigare än vad han gör:) jag brukar vakna vid 5 och han vaknar oftast runt 8 på morgonen.
Han har idag sovit 7 nätter i sträck 🤘
på dagarna sover han typ i intervaller, och oftast bara i baby sittern som man måste gunga och man kan absolut inte sluta för då vaknar han.
Men när vi är ute på våra dagliga promenader sover han oftast sig igenom dem.
Det han verkligen hatade sina första veckor älskar han nu, och det är skötbordet, oftast ligger han bara och ler en massa och lyssnar på speldosan han fick av sin mormor, den älskar han😊
Bada är oxå en av hans favorit sysslor, han bara älskar att ligga och plaska där, och blir oftast helt hysterisk när man tar upp honom:)

idag är du hela 2 månader mitt hjärta🖤och mamma och pappa älskar dig så obeskrivligt mycket.

Vi kommer att fira dina 2 månader här hos oss med ett besök på hembygdsparkens julmarknad med självaste mormor 🤗
Och sen blir det till munka ljungby ikväll till Tessa och basse.

Trevlig helg 🌸

Likes

Comments

Man hade ju hört om det, så förberedd vart man ju ändå på ett sätt, men kunde aldrig föreställa mig att man skulle må så som jag faktiskt gjorde,

De första 4 dagarna iaf efter förlossningen så svävade jag på moln, hade aldrig varit så lycklig som jag vart då, det vart en helt underbar känsla. Kommer ihåg dagen efter vi kommit hem från BB och jag skulle gå ut en liten runda (till affären) glömmer fortf inte det pirret och lyckan jag hade i kroppen, livet vart bara helt fantastiskt=) Jag hade min fina son och min fina sambo, kunde lixom inte bli bättre=)

Men sen kom det som en käftsmäll, all lycka försvann och jag orkade ingenting, bara grät och ville bara vara själv. Man hade ju hört om Baby blues och förlossningsdepression. Men jag va ju så lycklig. Jag trodde jag hade klarat mig undan det.

Jag kände mig fruktansvärd, jag kände mig som världens sämsta mamma, jag ville inte ens vara med min son. Kvällarna vart allra värst och det kändes som det inte fanns något slut på det, att det va så här man eller jag skulle må., Efter ca 1 vecka och mått så här så bokade vi tid till kurator, fick en tid veckan efter.

Som tur va så började mitt mående bli bättre och när det väl vart dax för samtalet så mådde jag bättre, men det vart riktigt skönt att få prata med henne och att även min sambo vart med, Att få höra att det är normalt vart lixom skönt.

Idag mår jag mycket bättre, men inte helt 100, men det jobbar jag på varje dag, och den lyckan jag hade de första dagarna den vill jag ha igen och jag känner att den är nära <3

Likes

Comments

Ja det blev ju en hel del uppgång under graviditeten😢.

När jag fick reda på att jag vart gravid så hade jag precis gjort en c9 (forever) tillsammans med några vänner. Jag hade nått min målvakt sådär efter allt julgott:) jag började äta normalt och inte direkt tänka på vad jag åt,åt det jag vart sugen på helt enkelt. Något jag aldrig gjort innan. Jag har alltid,så länge jag minns tänkt på vad jag äter och aldrig tyvärr mått bra över min kropp.

Det va precis som att nu är du gravid my så nu är det ok att äta det du är sugen på. Det va inte så att jag krängde en massa massa godis mm,men visst jag åt mer av det än innan. Det vart mer maten/kosten jag ändrade,och efter att ha räknat kalorier till att helt plötsligt äta tex vitt bröd till frukosten och riktig fet grädde i maten mm så ökade jag rätt fort i vikt. Då jag även inte mådde så jätte bra under min graviditet så blev det inte heller så mycket rörelse i vardagen,jobbade jag inte så låg jag i sängen eller soffan.

Redan på första besöket hos min barnmorska så hade jag gått upp 6 kg.

Jag fick ju graviddiabetes och där och då ändrades kosten rätt så rejält till det bättre,men då hade jag redan lyckats gå upp 27 kg.

Till slut blev det 30 kg extra och jag vart så laddad för att ta tag i dessa exteakilona, tillbaka till att äta som jag brukade innan och äntligen kunna röra på mig igen,gå mina promenader mm.:)

Nu är det 5 veckor efter förlossningen och jag har redan börjat ta tag i det,då jag inte ammar så why not:)men ammar man så går man ner lite fortare och livmodern krymper snabbare, men då han inte vart intresserad av det ftån görsta början så bestämde vi oss för att ge ersättning istället och han älskar det,vårat lilla matvrak:)mår mamma bra mår Timothy bra❤

Så nu är kanske ca 14 extra kilon borta, och jag kämpar vidare (självklart unnar jag mig oxå, det måste man annars går det aldrig)

16 kg kvar och det ser jag som en rolig utmaning/jobbig och ledsam ibland. värsta och tråkiga just nu är att mina kläder innan graviditeten är ju för små ,inprincip hela min garderob är för liten så det är fortfarande gravifkläderns som gäller, och det är jätte tråkigt och jobbigt. Men köpa nya kläder finns inte på kartan,för jag SKA klara detta. Och visa alla som inte tror på att jag klarar det. Fick en del tråkiga kommentarer under graviditeten så nu jädrans ska jag visa dem💪

Nu väntar vi bara på efterkontrollen( som är i mitten av november )och att jag får godkänt av min barnmorska att börja träna.

Nu jädrans ska denna mamman få tillbaka sin kropp💪

30 KG!!🙈
Likes

Comments

Den 24/9 på kvällen vid kanske 21.00,började jag få ont i magen och fick även springa på toaletten några gånger,tänkte inte att det vart något konstigt ,trodde det vart min ibs som vart i farten.
Men vid ca 23.00 började jag fundera lite på att det kanske kunde vara förvärker då det kom oftare och tätare.
(Anledningen att jag inte tänkte på det innan vart att värkerna kändes ungefär som ibs smärtor och sen vart både jag och Benny övertygade om att vi skulle gå över iaf 1 vecka,då både mor och syster gick över.

Vid ca 24.00 blev värkerna tightare, ca 5-7 minuter emellan och vid 01.00 låg dem på 2-3 minuter, så vid 01.17 ringde jag in till förlossningen,fick en värk när jag pratade med henne, och då sa hon att det låter som att det är dax att sätta sig i bilen och komma hit:)

Vi är framme vid 01.45 ca och parkerar bilen i parkeringshuset,BIG MISTAKE 😁 då inte den ingången vi brukade gå in vid när vi har varit där vart öppen så va det för oss att gå runt hela sjukhuset med värker var 2e minut, inget jag rekomemderar🤣 men samtidigt gjorde säkert den promenaden att själva förlossningen gick som den gjorde.

När vi äntligen hittade ingången och kom in till förlossningen och blev undersökt och jag vart då öppen 4 cm. Skuttade in i duschen och satt där på en pall med duschstrålen mot magen i ca 45 minuter och efter vart det dax för undersökning igen och då vart jag öppen 6 cm. Då tyckte dem att jag skulle stå upp med gåstolen, de bad mig att vicka från sida till sida och när en värk kom skulle jag böja benen,lättare sagt än gjort kan jag säga,jag knep hällre ihop benen. Men där stod jag iaf ca 1 timme med lustgas (bara lustgas under hela arbetet) och Benny som masserade min rygg. Sen vart jag äntligen öppen 10 cm,så nu va det bara att vänta på att han skulle trilla ner helt så jag kunde börja krysta. Precis innan det vart dax att börja krysta så sa dem att nu va deras jobbpass slut,Jag trodde de skämtade med mig,Men så vart inte fallet och 2 nya kom in. Vid 07.00 va det dax att börja krysta,efter några kryssningar så kände jag att nått vart fel och frågade då dem om han mådde bra, hon svarade då mig att det vart ingen fara än men att hans puls började sjunka. En kryssning till och sen vart han hos oss och klockan vart 07.21 😁 När han kom ut hade han navelsträngen runt halsen (navelsträngen vart för kort) men så fort den försvann runt hans hals så började han andas och de la han på mitt bröst, han va bara så perfekt.❤ 3285 gram, 51 cm och huvudomfånget 33 .

Ca 1 tim efter så va det dax för lite ersättning för honom pga graviddiabetesen och undersköterskan gav det till honom och helt plötsligt ställer hon sig upp och säger att han börjar bli blå. Han blev undersökt av barnmorskan och han fick tillbaka färgen rätt fort. Förmodligen fått ersättningen lite för fort.

11.15 kom vi in på bb,och hade just för stunden rummet för oss själva,men efter några timmar fick jag en toppen rumskamrat som jag klickade direkt med. Så bb tiden vart riktigt trevlig och hade kunnat stanna där fler dagar:)Benny fick tyvärr inte plats på bb men då gick han ju åka hem och sova gott istället😁

Vi fick stanna på bb i 2 dagar och Timothy fick en massa stick pga graviddiabetesen. Men efter alla test så fick vi reda på att allt såg bra ut med honom,så jädrans skönt:)

Vill tacka alla på Helsingborgs förlossning och BB. Har absolut ingenting att klaga på,både jag och Timothy blev väldigt bra omhändertagna och bortskämda😁

Ett speciellt stort tack till min barnmorska som förlöste mig Ann-Marie. Kunde inte få en bättre,härligare och helt fantastisk barnmorska❤

Sen självklart ett stort stort tack till världens bästa sambo och pappa till vår son. Som vart så lugn och stöttande under hela värkarbetet och förlossningen. Du är min klippa🤗 och att du efter förlossningen på kvällen kom med en ben & Jerrys glass vart nog det bästa 🙈😂 denna glassupplevelse är något jag aldrig kommer att glömma😀Har ni inte smakat denna nyhet så DO IT!

Likes

Comments

glad jag har tagit kort varje vecka,rätt så kul ändå att gå tillbaka och titta på.
Jag tyckte tex jag va stor redan från början.....haha så fel man hade🙈

men visst det är inte bara magen som växt. redan typ i vecka 12 hade jag gått upp en hel del,mycket pga att jag inte mådde bra och då inte rörde mig lika mycket som innan och sen började jag äta "vanlig"mat.
Jag har inprincip alltid tänkt på vad jag stoppat i mig,men nu orkade jag inte bry mig.

när vi fick reda på att vi vart gravida så hade jag precis avslutat en c9,(från forever) så det blev noh en chock för kroppen,då jag började äta en massa och mycket jag aldrig ätit innan,och ja det blev en del godis mm.
Men i vecka 27 kanske,så började jag tänka mer på vad jag tryckte i mig,och det är jag glad för.
annars undrar jag hur jag hade sett ut🙈😂

Nu är det kanske högst 1 vecka kvar med denna magen och kroppen.
Jag unnar mig absolut ibland,speciellt helgerna.
Och när vår knodd har kommit kommer jag lyxa till det någon dag med lite gott jag ej fått äta nu under graviditeten.
Men annars är det att börja räkna kalorier igen och gå mina promenader,så jag kommer börja iaf,sen blir det annan träning mm. men jag kommer absolut inte sluta att unna mig,det måste man få göra ibland,annars tror jag inte man klarar det:)
Jag är så sjukt taggad att ta tag i detta,och tycker det ska bli riktigt roligt:)

Likes

Comments

Då vart vi på det sista tillväxtultraljudet idag (den 14/9).
Jag har skött min kost bra då allt såg bra ut🖤.
Han är inte för stor och inte för liten,avvikelsen låg på - 4%. Sist låg den på -2%.
Han väger nu kanske,ca 3176g,så alldeles perfekt liten prins🖤.
Så nu är det bara att se om han tänker komma inan bf (23/9),eller på dagen,men mest troligt kommer han lite sent🙈.
Men oavsett så är han snart här,denna långa väntan är snart över och vi blir äntligen 3.
Vi är då spända på våran lilla perfekta prins ser ut och vem du är.

Sen är mamman även rätt så taggad på att inte vara gravid längre.
Är så redo att börja resan att få tillbaka min kropp som den vart innan vi blev gravida.
Så redo att slippa ha handskenor på händerna när jag sover,slippa ta blodsocker varannan dag,slippa blöda från näsa och mun,och kunna gå som en normal person utan krämpor mm.
Allt försvinner ju självklart inte direkt,men så småningom ska nog allt bli  hyffsat"normalt" igen. Det är något jag iaf kommer att kämpa för😁😁

Men vad tror ni,när kommer han🤗?

Trevlig torsdag på er🖤

#vecka39#mochbblir3

Likes

Comments

☕Som utlovat på min Instagram  (myplnewlife_mysegge) kommer här nu recepten på kakorna.☕

Chokladkakor
ca 35 st
ca75kcal /kaka

°125 g margarin/smör (rumstemp)
°1.75 dl sötströ
°2 msk vatten
°2 tsk vaniljsocker
°2.5 dl vetemjöl
°0.5 tsk bakpulver
°0.5 tsk salt
°75 g hackad mörk 90% choklad
el  för sockerfri kaka ta sockerfritt choklad.
°75 g pistagenötter och valnötter
°1 ägg (uppvispat)

-ugnen på 175 grader
-rör samman smöret och sötströ
-vispa i vatten,vaniljsocker,och det uppvispade ägget.
-blanda ihop mjöl,bakpulver,salt,hackad choklad,hackade nötter.
-rör sen ihop allt
-klicka ut på på bakplåtspapper på en plåt med en tesked.
-grädda i ca 11 minuter.

Rawbite Lakrits
ca 30 st
ca 55 kcal/boll

°2dl mandelmjöl
°2msk pumpakärnor
°2 msk linfrö
°10 st dadlar

°1 tsk lakritspulver
°1 nypa salt
°1\2 dl cashewnötter
°vatten
°sesamfrön att rulla i.

-Kör allt i matberedare förutom cashewnötter,linfrö och vatten.
-späd med vatten till en bra konsistens
-lägg i nötter och linfrö och kör en kortis,så det är lite större bitar av nötterna.
-rulla bollarna i sesamfrön.

Chokladboll med jordgubbe
ca 15 st
ca 81 kcal/boll

°20 st dadlar
°1 dl havregryn
°1|2 dl kallt kaffe
°4 msk kokosolja
°2 msk kokos
°2 msk kakao
°1 krm vaniljpulver
°jordgubbar

-mixa dadlarna ihop med alla andra ingredienserna till en kladdig massa (matberedare).
-in i kylen i ca 30 min.
-rulla sen till små bollar runt jordgubben (en halv).
-rulla sen i kokos.
-in i kyl el frys.

Likes

Comments