tanken var ju att jag skulle börja den 1e februari,toppen tänkte jag,då hinner jag förbereda mig mentalt och hinner fixa lite saker:) men nu blir det så att jag börjar jobba redan imorgon.
Klagar absolut inte,ska bli kul:)hoppas bara att jag är piggare imorgon,för idag är jag inte kaxig,ska vara glad om jag kommer upp i 5000 steg idag 😯

visste ni att?
*mindre än 5000 steg/dag=stillasittande.
*5000-7499 steg/dag =lågaktiv
*7500-9999 steg/dag=måttlig aktiv
*10000-12500 steg/dag=aktiv
*över 12000 steg/dag= mycket aktiv.

Så sen januari har jag försökt att ligga över 10000 och iaf gå minst 7000 steg på en dålig dag.
Så denna dagen är alltså sämre än sämst.
jag hoppas energin kommer tillbaka,saknar och behöver den nu🤗

nu ska denna kroppen fortsätta slöa i soffan framför ett avsnitt outsiders. (oopie från sons of anarchy är ju med ju;))

trevlig onsdag 💘

Likes

Comments

för ca 1 år sen slutade jag jobba på en förskola och sen dess har jag varit arbetslös/sjukskriven av olika anledningar,
men nu de sista månaderna har jag klättrat på väggarna och mått allmänt dåligt,varje dag har varit likadan.
förra veckan beslutade jag mig för att lyssna på mig själv och inte på andra,och det slutade med att i slutet av förra veckan blev jag uppskriven på några förskolors vikarielistor och sökt lite annat.
Idag fick jag en tid för en arbetsintervju och ett samtal från en annan förskola.
Så idag är jag glad för på måndag börjar jag ÄNTLIGEN jobba igen.
är taggad till tänderna:)vet att jag kommer att vara väldigt väldigt trött när jag kommer hem på kvällarna/EM.
100 % och inte jobbat på ett tag! men det är det så värt:):)

detta firar jag med att baka lite (självklart lite nyttigare)
men jag ljuger om jag inte säger att jag blev sugen på en cigg och en påse godis...men icke sa nicke:):)
ikväll ska det även shoppas lite kläder✌

trevlig måndag från en lycklig my

Likes

Comments

YAKINIKU

2 portioner , ca 412 kcal/p

*250 g lövbiff el minutbiff
*1/2 purjolök
*1 vitlöksklyfta
*1 1/2 tsk olivolja
*25 ml japansk soja
*1 1/2 tsk färsk riven ingefära
*5 cl vatten
*1 1/2 tsk honung
*0,25 kruka koriander
*2 dl råris

-koka riset
-strimla köttet och purjolök.
-skala och hacka vitlöken
-och fräs allt i olivolja
-slå sen på soja,vatten och honung
-grovhacka koriandern och strö över

servera direkt med riset.

Likes

Comments

Som jag minns det vart vi ett helt tjejgäng, vi vart nere vid ån i Ängelholm, satt och snackade om killar och annat som man pratade om då i den åldern.
Vissa hade redan testat, andra vart väll rätt så nyfikna, och jag var en av dem.
Vid den åldern var det väldigt mycket grupptryck som orsakade att man gjorde det.
Jag tog mitt första BLOSS den dagen där med tjejerna vid ån, jag minns att jag hostade och tyckte inte alls att det vart något gott.
Men då vart det coolt att röka ,det vart status på att göra det och man vart "inne" om man gjorde det.
Så ja,dum och ung så fortsatte jag och blev nikotinberoende.
Då jag berättade för min mamma rätt så fort att jag rökte,och hon "accepterade" det, hon visste väll att hon inte kunde göra så mycket åt saken.
Så då mina föräldrar visste om att jag rökte så blev mitt hem en plats man kunde röka på,sen komma hem och skylla på att de hade varit med My,därför de luktade rök.
jag undrar fortfarande om era föräldrar verkligen gick på det:)

(Vi bestämmer inte oss för att bli rökare, de första cigaretterna röker vi bara för att prova på, och eftersom det smakar förfärligt är vi övertygade om att vi kan sluta när vi vill.
det ända skälet till att vi någonsin började röka är det sociala trycket från våra vänner.)

Det var den 1 januari 2017,jag satt på balkongen och tog mig en sista cigg för dagen (nattaciggen),då visste jag inte att det skulle bli min sista.
Dagen efter på morgonen,kände jag bara att nu vart det dax, nu vart det äntligen min tur att sluta och att bli ickerökare.
Har nu varit icke rökare i 15 dygn och har aldrig känt mig så pigg och det gjorde jag redan första dagen rökfri,sådan energi man har.
Jag känner mig FRI och mår psykiskt mycket bättre.
En helt fantastisk känsla.
istället för att röka går jag ut på promenader,och det är konstigt men det är helt sjukt vart dagarna känns längre än de gjorde när man rökte:)
sen klingar det inte fint att vara rökare ,och/men lever ett hälsosamt liv med bra mat och träning.
NU är jag helt hälsosam.

(jag fick även mig en smärre chock när man räknade ut hur mycket man har rökt dessa åren och hur mycket man har gjort av med på bara cigg, det är en sjuk summa.)

jag är nu en stolt icke rökare som känner sig stark och helt fantastisk, fulladdad med energi.

ÄNTLIGEN FRI

Likes

Comments

idag blev det först lite träning sen har det blivit många timmar framför datorn för att bli färdig med ett projekt jag började med för någon vecka sen,men inte riktigt orkat avsluta det.
men mitt mål var att bli färdig till julafton,och målet nåddes som tur va:)
nu är det inskickat och väntar spänt på slutresultatet som ligger i lådan förhoppningsvis nästa vecka:)
Min allra första recept/kokbok:)
börjar lite smått och försiktigt  med 11 recept som är mina favoriter just nu.
boken fick namnet middag för två och självklart är recepten kaloriberäknade.

jag började med detta intresse i februari detta året,då jag bestämde mig för att ändra min kost och äta bättre,mycket pga min ibs,men även för att jag inte mådde bra i min kropp.
hade innan testat en del olika dieter men inget som blev långvarigt och föll oftast tillbaka efter ett tag, tex lchf vart absolut inget för mig och min mage,då jag egentligen aldrig ätit direkt så mycket fet mat,så reagerade magen och min kropp väldigt negativt på all den fets maten.
så jag började i februari att räkna kalorier,trodde det skulle vara jätte jobbigt men efter ett tag va det inte direkt något man tänkte på,det blev vardagsmat :)
Men det jag märkte och tyckte vart lite jobbigt var att det va rätt så svårt att hitta recept som vart kaloriberäknade,så bestämde mig då för att göra det själv och kanske även hjälpa någon annan till ett sudare liv och kanske tom lite lättare:)
jag har absolut inte kommit på alla recept själv,jag googlar,söker,gör om,lägger till,tar bort mm och skriver ner alla recept i min lilla receptbok jag fick en gång av en vän:)

så det är alltså så här mitt intresse har börjat.
jag tycket det är jätte roligt att laga mat och nyttigt är faktiskt gott:)

hoppas jag kanske kan inspirera någon någon dag!

kanske en dröm går i uppfyllelse så småningom,att folk vill köpa/ha min receptbok i sin bokhylla en vacker dag:)

Likes

Comments

hej! ja som vanligt va det längesen jag skrev här,har väll inget direkt att skylla på,men i mitt liv händer det inte så mycket just nu,så har inte så mycket att skriva:)

men iaf har jag nu lagt upp min första fråga/utmaning på min instagram (myplnewlife_mysegge)
i 10 dagar kommer jag att skriva en fråga,och även svara själv på den:)
idag vart frågan :
finaste/vackraste platsen jag/du varit på?

svårt men mitt svar måste nog  bli Storlien!
en mycket vacker lite småort som ligger i jämtlandslän och ca 2 km från gränsen till Norge.
har ni inte varit där tycker jag absolut det är värt att resa dit om ni tycker om vacker natur!
längesen jag vart där men väldigt fint!
åker ni dit tycker jag absolut att vandringsleden (blomsterstigen) är ett måste.

så hoppas på att få respons på denna utmaning,då man kan få mycket trevliga tips :)

imorgon blir det ny bild och ny fråga:)

Likes

Comments

2008 vaknade jag upp en morgon med händer som kliade,sprickor och blåsor,mina nagelband försvann,förändring på naglarna mm,
hade ingen aning vad som hände,efter ett tag ringde
jag och beställde tid till husläkaren då det gjorde ont och kliade något fruktansvärt.
jag blev skickad vidare till hudläkaren,de gjorde en massa tester och jag gick även på ljusbehandling i några månader,men tyvärr ingen förändring!
jag fick diagnosen kontaktallergi,fick hem 4 a4 papper med ämnen som jag reagerade på och vart de kunde befinna sig i.
kan säga att det är ämnen som inte går att undvika.
jag har alltså bara fått leva med detta,och fortsatt mitt liv som det vart.
men det går till en gräns,till slut kan man inte fortsätta på samma spår, tillslut gör det så ont,och att inte försöka visa sina händer som man skäms så mycket över,är inte så lätt!
till slut blir man bara så trött på det,det här har jag lärt mig att leva med,men bara för det så slutar man inte må dåligt eller skämas över det.
men det är en del av vem jag är.
trött på att folk kollar konstigt,och tror att jag smittar.
det är inget som smittar.jag va alltså 25 år när detta slog ut,och man vet inte varför, men this is me!

jag har nu varit arbetslös sen mars detta året,mycket pga av mina händer.(men även annat)
SÅ SNÄLLA FÅ MIG INTE ATT SKÄMMAS MER ÄN JAG REDAN GÖR!!
tack!!

😔😳så här kan dem se ut.

Likes

Comments

denna höstdag kom jag äntligen ut på en promenad,blev bara 5 km,men bättre än inget:)
då min kropp inte riktigt har orkat bära mig nu i lite mer än en vecka,så va det fantastiskt skönt att faktiskt komma ut på en morgonpromenad och just idag va det rätt så behagligt väder:)

då jag just nu är arbetslös/"sjukskriven" så har jag nu börjat gå till en arbetspsykolog,3e gången idag jag va där,och känns faktiskt helt ok,lite små glimtar av hopp att jag faktiskt så småningom kan börja jobba och jobba ev med något helt annat än vad jag har jobbat med innan:) vi får se vart detta leder.

idag tänkte jag göra kycklingpaj till kvällsmat,receptet kommer så småningom,om det blir nått gott vill säga;)

Likes

Comments

Som vanligt börjar jag med att skriva att jag ska bli bättre på att blogga,jag vill ju,men har världens slöaste dator,så på min önskelista ligger en ny dator väldigt högt.
då jag har sjukt dåligt tålamod och blir lätt irreterad,så ger jag upp istället :/ men ja det ska bli en förbättring på detta,jag ger inte upp:)

vill självklart dela med mig av några recept idag:)

tonfisk i currysås
4 portioner
Ca 510 kcal/p

*2 burkar tonfisk I vatten
*1/2 purjolök
*1 röd paprika
*1 dl skivade champinjoner
*2 tsk curry
*1 tsk gurkmeja
*1 hönsbuljongtärning
*3 dl lätt creme fraise
*3 dl matlagningsgrädde 4 %

Gör så här:
-låt tonfisken rinna av
-hacka lök och fräs till det är mjukt
-hacka paprikan och svampen  och blanda i det i löken.
-tillsätt curry och gurkmeja och fräs i 2-3 min.
-häll i grädde,creme fraise och buljongtärningen,koka upp.
-låt sjuda i ca 10 min
-smaka av med ev mer kryddor
-vänd I tonfisken försiktigt och låt bli varmt.

servera denna goda röran med ris och lite god sallad👌

saffranspasta med kräftstjärtar
2 portioner
Ca 415kcal/p

*120 g pasta
*1/2 kuvert saffran
*1 röd paprika
*1 gul paprika
*1 dl passerade tomater
*1 dl lätt creme fraise
*1/2 tsk sambal oelek
*1 burk kräftstjärtar I lake
*3 msk hackad dill
*salt och peppar

Gör så här:
-koka pastan med saffran I vatten.
-tillsätt sen den skivade paprikan när 2 min återstår av koktiden.
-koka upp passerade tomater tsm med creme fraise och sambal oelek
-häll av spadet från kräftorna
-lägg ner kräftorna och den hackade dillen i såsen och låt bli varmt (koka ej)

SMAKLIG MÅLTID

Likes

Comments

Snabb coq au vin - ca 430kcal/p > 4 portioner

🍚2 dl kokt matvete ´🍚450 g kyckling 🍚 120 g rökt skinka (3% fett) 🍚 250 g champinjoner 🍚 1 gul lök

🍚 1 msk olivolja 🍚 svartpeppar och salt 🍚 1 msk tomatpure 🍚 1 vitlöksklyfta 🍚 2 dl rött matlagningsvin

🍚 1/2 dl matlagningsgrädde 4%

1. koka matvete 2. skär kycklingen i bitar, strimla skinka, kvarta champinjonerna, och klyfta löken 3. stek i olja och salta, peppra 4. tillsätt tomatpure, vitlök,och stek ytterligare ca 2 min. 5. häll på vin och grädde 6. låt koka under lock på svag värm

Rabarberkyckling  - ​ca 550kcal/p - 4 portioner

🍚​500g kyckling 🍚​ 1 tsk salt 🍚​ 1 msk smör 🍚​200 g rabarber 🍚​ 2 dl milda extra 4% 🍚​ 2 msk honung        🍚​ 2 msk kycklingfond 🍚​1/2 tsk sambal oelek 🍚​ 1 pressad vitlöksklyfta 🍚 ​750 g potatis 🍚​ 1/2 dl hackad gräslök

1. koka potatisen i lättsaltat vatten 2. sätt ugnen på 225 grader 3. salta kycklingen och stek i smör                   4. skär rabarber i bitar 5. lägg kycklingen och rabarber i en ugnssäker form                                                   6. vispa ihop resten av ingridienserna och häll i formen 7. tillaga mitt i ugnen i ca 15 min,                            8. strö över gräslök 9. servera med potatis och sallad (salladen är ej inräknad i kcalberäkningen.)

Whiskey kyckling med råris - ​ca 530 kcal/p - 2 portioner

🍚​2 kycklingfileer 🍚​ 3 dl milda mat extra 4% 🍚​ 0,5 dl whiskey 🍚​ 0,5 dl japansk soja 🍚​ salt&peppar            🍚​ smör att steka i 🍚​ 6 st coctailtomater 🍚​ 4 dl kokt råris 🍚​ 2 msk hackad färsk persilja

1.stek kycklingen i smör och salta & peppra 2. lägg kycklingen i en ugnssäker form                                       3. häll i grädden i stekpannan och häll i whiskey, soja. 4, rör om och låt sjuda i några minuter                       5. häll såsen över kycklingen 6. in i ugn på 200 grader i ca 20-25 min(längst ner i ugnen) 7 koka riset        8. .när det är 10 minuter kvar, lägg på coctailtomaterna  9.strö över persilja över kycklingen och servera med riset.


Likes

Comments