Postad i: Familjen, Livet, Personlig utveckling

Tankar om att fylla år..
Det känns som att jag borde vara nojig över min ålder och be er att inte fråga om hur mycket jag fyllde (31 år) men jag har faktiskt ingen åldersnoja alls i år! Min panikålder har alltid varit 27 vilket var 4 år sedan. Då hade jag en bild av att man "borde" ha blivit vuxen, ha karriär, köpt hus, skaffat man och barn eller iaf ha en i ugnen. Det som är lite lustigt så här i efterhand är att jag en månad innan jag fyllde 27 hade sambo, tillika fästman, hus, en bra karriär och allmänt ett väldigt vuxet liv! Det som hände var att jag på dagen en månad innan jag fyllde 27 valde att separera och flytta ut ur huset. Jag valde samtidigt att börja planera för att flytta från staden och därmed även byta jobb.

Det var ett beslut som varit på väg under lång tid men jag lät länge det praktiska och rädslan för det okända hindra mig. Hur skulle mitt liv se ut utan honom och den vardag vi hade, vart skulle jag bo, jag inte hade några möbler - hade ju inte ens en egen TV.

Jag insåg dock väldigt abrupt på en dansresa till Malung hur mycket jag hade förändrats och påverkats av relationen. Jag insåg att jag inte längre var den jag ville vara och att de rädslorna inte längre kunde få hindra mig. Jag separerade därför samma dag jag kom hem. Lämnade därmed huset, mannen och det "vuxna" livet för att börja en 6 mån period med soffsurfning och andrahandsboende med bara en kappsäck (ett par Ikea kassar men ändå)!

Nu 4 år senare har jag ett helt annat liv! Jag har bytt stad, jag har hunnit byta jobb 2 ggr, startat ett eget företag, köpt lägenhet och dessutom hittat en ny man och tillika sambo. Jag känner mig inte mer vuxen idag men jag kan inse att jag är väldigt mycket klokare än vad jag var då! De erfarenheter jag fått sista 4 åren har varit väldigt lärorika men jag har också blivit mer insiktsfull om hur mycket jag inte kan och hur mycket det finns kvar att lära! Ser framemot att bli ännu äldre och klokare. Idag finns det ju underbara produkter för att åldras bra på både in- & utsidan. 😉

Jag önskar av detta inlägg inspirera andra att våga ta steget och förändra sitt liv när de känner att de inte är på väg åt rätt håll! Behöver inte alltid vara att separation är rätt val men låt sig hindras av rädslor och hinder utan fokusera på möjligheterna och vart man vill!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Familjen, Livet

I veckan fyllde jag år! Igen.. lustigt att det återkommer varje år.

Dagen började med frukost på.. ja nästan sängen iaf! Min bror försökte men jag hann upp innan han var klar. Trevlig frukost blev det i alla fall!

Det blev ett väldigt ovanligt firande i år. Mina föräldrar skilde sig för många år sedan och även om de har behållit en bra relation för oss barns skull så har det ändå inneburit stora skillnader mot en kärnfamilj. Mamma flyttade dessutom tillbaka till Skåne för några år sedan vilket gör att man uppskattar tiden tillsammans desto mer! Hur som helst bjöd mamma ner min far att under hans semestervecka bo i hennes extra stuga som hon normalt hyr ut. Det föll sig då så väl att både jag och min bror kunde följa med ner och vips var hela familjen samlad för min födelsedag!! 😍 Det hör inte till vanligheten kan jag lova!

Efter frukost fick jag en lyxig hårbehandling hos frisören av min mor (besparar er bilderna när jag sitter med påse på huvudet i fönen) och sen bar det av mot lunchen. Fiskresturang i hamnen i Åhus, Äspets rökeri vilket rekommenderas starkt! Sedan hem för att äta lite glass och byta om inför fisketuren som väntade på kvällen😍

Mamma stannade hemma, inte alls lockad av gungandet på havet eller fiske för den delen. Vi andra såg framemot kvällens båttur! Vi började alla undra när himlen öppnade sig och det regnade hela bilresan Skåne igenom. Himlen började klarna upp först när vi närmade oss Landskrona. Snacka om timing 👍

3 h fiske räckte gott och väl, särskilt när man har så otränade axlar som jag. Var rätt trött att veva in det tunga sänket efter några timmar så jag anmälde mig snabbt att hjälpa min bror när han trasslat sig samman med en annan lina på andra sidan båten! Ställde mitt spö med linan i för att 5 min senare inse att jag hade bottennapp (42 m djupt och jag hade max 25 m lina i). Inser efter ett tag att det nog inte var bottennapp och det visade sig vara en stor torsk! 😀 Med hjälp fick jag upp den och filead! Båtens största och sista torsk för dagen! Får erkänna att jag är stolt även om jag inser att det verkligen inte var någon skicklighet som låg bakom fångsten..

Så tacksam och glad över vilken familj jag har! Kunde inte önskat mig en bättre familj eller födelsedag!!

Likes

Comments

Postad i: Drömmar, Entreprenörskap, Hälsa, Personlig utveckling

Måste säga att det är lite nervöst att göra mitt första inlägg så det känns skönt att jag fick en läsare i alla fall! Välkommen, kul att du hittade hit! Lämna gärna en kommentar med dina tankar så jag får lite feedback för framtida inlägg!

Jag vill börja med att presentera mig. Det blir lätt att jag utgår från de roller jag har eller det jag har presterat. Jag beskriver mig ofta i termer som kvinna, 30 åring, utbildad civilekonom, entreprenör, dansare & sambo. Den jag egentligen är jobbar jag fortfarande på att ta reda på men jag skulle idag beskriva mig som en omtänksam, pratglad, driven & energisk tjej som har barnasinnet kvar! Med stora drömmar och mål men med fokus på det som jag själv vill istället för vad samhället förväntar sig. Jag har börjat känna ett allt starkare motstånd till att identifiera mig med de roller jag har och det har blivit allt viktigare att hitta en identitet utanför dem. Det har blivit väldigt tydligt för mig senaste åren då jag insett att jag tidigare låtit mina krav på prestationer och titlar ta över mitt liv.

Barna-sinnet är kvar!

Februari 2015 blev jag sjukskriven. Som 27 årig ekonomichef med allt för höga krav på mig själv blev det för mycket för fort. Det är det läskigaste, mest skrämmande, jobbigaste och mest lärorika jag varit med om! Att känna hur kroppen faktiskt stänger av, att du inte längre kan styra din egna kropp blir en ordentlig väckarklocka kan jag lova! Jag var sjukskriven på olika % under ett helt år. ETT HELT ÅR! När jag gick hem i februari trodde jag att jag skulle vila lite en vecka för att återhämta mig lite, hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ta ett helt år att komma tillbaka! Det går inte att förklara för de som inte själva varit där men jag kommer i senare inlägg att försöka.

Efter att ha bytt jobb höll jag i höstas på att falla dit igen! Jag insåg då att jag faktiskt fick ta ansvar och kontroll över mitt egna liv! Aldrig skulle jag låta det gå så långt igen. Jag beslutade att dra ner ekonomrollen till 50 % och istället starta eget vid sidan om jobbet! Det är det bästa beslut jag tagit även om det har varit en berg o dalbana gällande förhoppningar, mot- och framgångar. Jag kommer för evigt vara tacksam för den vännen som visade mig den affärsmöjligheten! Det hjälpte mig att vakna upp och börja titta på mitt liv och vad som faktiskt var viktigt för mig!

Jag har sedan i höstas fokuserat på personlig utveckling, att lära mig mer om mig själv och vad som driver mig samt entreprenörskap & eget företagande. Jag beslutade när mitt vikariat gick ut nu i somras att ta tid för mig detta året! Fokusera på mig & min utveckling, mitt företag och dessutom passa på att resa! Så om en dryg månad bär det av tillsammans med min sambo mot Asien! 3 månader, Thailand, Malaysia & Indonesien, en månad i varje.

Jag kommer framöver att dela med mig av de lärdomar jag lärt mig och fortfarande lär mig, bra lästips, tankeställare, min bakgrund och vår resa! Du får helt enkelt följa med på min resa mot mitt drömliv!

Likes

Comments