Fick bli ett dressyrpass i ridhuset idag, red kanske 1 timme och fokuserade även idag på lyhördhet, avslappning och även en del finlir.

Imorgon får vi se vad vi gör, han kanske ska vila då det är hoppträning på onsdag så slipper jag förhoppningsvis eventuell träningsvärk.

Likes

Comments

Idag blev det ett långt pass med fokus på lyhördhet och kontroll, gjorde en evighetsbana med travbommar, galoppbommar och ett sockerbitshinder. Var väldigt bra träning för honom, och det behövdes verkligen idag!!

När vi först kom in i ridhuset så var det redan 4 hästar där och i princip varje gång vi mötte nån av dem så flög han iväg åt sidan o bockade med svansen rakt upp i himlen haha! Knasbollen!! Tur han är söt endå.

Hästarna försvann en efter en och vi jobbade vidare, med skritten till & från ridhuset höll vi på i säkert 1,5 timme. Otroligt skönt att verkligen kunna jobba honom igen, imorgon blir det nog en skrittrunda med 2 andra som har häst här.

Annars blir det nog lite dressyr i ridhuset. På tisdag får han nog vila och på onsdag är det dags för terminens första hoppträning

Saknar min bebis där hemma, men bara en helg kvar sen så får jag åka hem till henne & familjen igen!💕

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig (som typ alla andra fredagar) så har hunnit åka till stan och handla en sväng, bland annat nya bensnören till Cornelius vintertäcke, ny concealer samt foundation. Hade presentkort på kicks så använde det, behövdes verkligen nu då min andra var helt slut. Köpte även mat nu till helgen då jag är kvar på skolan för har både gymnasiearbete i skolstallet samt hand om hästarna på Höjden (stallet där Cornelius står på skolan).

Jag och Vendela var ute och gick en runda med Cornelius innan, hur mysigt som helst och han var hur cool som helst trots att vi gick igenom samhället en bit, stolt extramamma här!!😍 Passade självklart på att ta lite bilder med när solen gick ner & de var så fint väder, nöjd med dagen!

Nu ska jag kolla lite serier och göra klart min läxa i Marken & växternas biologi.

Likes

Comments

Red i ridhuset idag, gick toppen! Ulrika (amandas mamma) + en kompis & hennes dotter var här en runda och kollade lite hur de gick och så pratade vi en hel del. Det behövdes verkligen och känns som att allt är påväg uppåt nu, hoppas verkligen det blir ändring i stallet nu - rutiner och struktur är det som saknas just nu.
Imorgon skulle jag vilja rida ut i skogen, får se lite.. beror på vädret då han inte varit i skogen här ännu!

Visst är han söt???

Likes

Comments

Glömde helt bort bloggen igår, hade saker o göra hela tiden så ja, glömdes bara bort tyvärr..

Men red iallafall Cornelius igår efter skolan, red ett pass i ridhuset i alla gångarter, gick toppen! Idag fick han vila pga snökaoset, dessutom har han passat på att springa igenom staketet med då alla hästmänniskor inte förstår sig på hästar ordentligt verkar det som, eller så är de IQ-befriade - så kan det ju med ligga till.😉

Har jag turen med mig så kan jag byta stall nu redan innan helgen, skulle kännas bäst både för mig och Cornelius - rutiner & mycket mindre stress. Dessutom känner jag mig iallafall välkommen och omtyckt nere i skolstallet, till skillnad mot där han är nu.

Väldigt sorgligt att folk måste hålla på att vara otrevliga och inte vilja hjälpas åt när man har häst på samma ställe, hade dem varit i min sits hade dem nog förstått mer varför jag känner som jag gör. Ska börja stå upp för mig själv mer. Ogilla mig, varsågoda - men låt det förhelv**e inte gå ut över Cornelius, han är en häst, ett oskyldigt djur och har inte gjort ett skit för att förtjäna att bli illa behandlad.

Likes

Comments

Cornelius och alla hans saker och förnödenheter är nu på plats, så nu börjar hårdträningen för både mig & honom! Idag så vilar han så får han komma till rätta lite. Imorgon så ska han börjas rida, ska bli spännande och se hur långt vi kan komma på dessa 3 månader tillsammans.

Har bara två lektioner idag, först hade jag ridlektion. Red en häst som heter No Limit, en snäll häst som dock spänner sig lätt. Eftersom detta är första gången de går lektion sen innan lovet så var i princip alla hästarna väldigt pigga och brallade några gånger haha, stackars Magnus (ridläraren) stod i mitten och bara väntade på att bli översprungen när hela gruppen brallade iväg en gång för att nån slog en hov i ridhusväggen typ! Nu håller vi på med att starta upp historian litegrann, läser ju 2 kurser i historia denna terminen, både 1a1 och 1a2. Den senare nämnda (1a2) läser jag på distans.

Likes

Comments

Här kommer filmen från hopptävlingen! Om nån timme så åker jag ut till stallet och rider en runda i skogen med Cornelius, skritt och trav är det som gäller då han har satts igång nu denna veckan efter ett par veckor vintervila. Så nu är jullovet över för både honom och mig, skönt - men endå en hel del stress och press som väntar sista terminen på gymnasiet. Sjukt spännande dock!

Pappa jobbar till 4, så räknar med att ha ridit klart och pysslat med honom, för då ska han lastas och så går hela flyttlasset mot Ingelstad!

Likes

Comments

dOväntat va? Jo jag är faktiskt tillbaka haha! Hittat tillbaka till bloggsuget, sorry förresten för att jag slutade så tvärt men bara tappade suget, hade mycket att göra när jag jobbade 5-6 dagar i veckan och dessutom som red jag (& gör fortfarande) Cornelius.

Apropå Cornelius! För er som följt mig sedan tiden med min förra foderhäst Dior, så sa jag ju då att jag inte skulle skaffa någon mer foderhäst förrens efter studenten meeen... lite ändrade planer där haha! Amanda (hon som äger Cornelius) är nämligen utomlands nu och ca 3 månader framåt så han ska följa med till skolan. Så jag ska ha honom på foder till hon kommer hem helt enkelt. Ska bli så kul och intressant!

Har ridit Cornelius ända sedan April ungefär så vi har lärt känna varandra ganska bra nu, han har varit med på hoppträningar på skolan hela hösten - vilket funkar toppen! - och ska fortsätta träna med honom i hoppgruppen även nu på våren. Vi har även varit med i vår första tävling tillsammans, det var en klubbtävling på skolan nu i slutet på höstterminen och vi var självklart med. Först var tanken att vi skulle hoppa 80+90, men väl på plats så bytte vi till 90+100 och är väldigt nöjd med resultatet, blev 4 fel i båda pga ett stopp på samma hinder i båda rundorna. Stoppen var mitt fel, kom inte riktigt tillbaka och höll om med benen ordentligt mot det hindret efter det förgående.

Film från tävlingen kommer upp imorgon!

Så imorgon bär flyttlasset av mot Ingelstad igen efter ett alltför kort (men skönt) jullov, först ska Cornelius ridas och det sista ska packas såklart, men sen!

Bilderna är från ett hopp-pass i somras!

Likes

Comments