Alltså, vi har fortfarande ej fått våra studentmössor, trots att vi beställde dem i typ oktober.. några på skolan har fått sina o många har inom de närmsta dagarna fått sms om att deras mössa är påväg men ingen i vår klass. Har dem glömt bort oss? Börjar typ kännas så haha.

Fick iallafall min nya freebra oh min studentklänning vilken var SUUUPERFIN, verkligen precis så jag tänkt mig! Grymt nöjd. Freebra'n passar till 99% med men kommer ju spara den till bal & student.

Skulle gissa att skorna och kuvertväskan kommer imorgon, väntar ju fortfarande på mina 2 bikinis och mina solglasögon från Zaful dessutom så de borde med komma snart... många paket påväg just nu! Älskar att få paket, det är fasen farligt med nätshopping.

Imorgon ska jag rida Cornelius ett pass på ridbanan tänkte jag (försöka få bort "tittigheten") då det dessutom lär bli väldigt fint väder. Sedan ska jag hem och bara ta det lugnt och fixa med mina naglar, på lördag morgon blir de jobb 7-16 och på kvällen ska jag och Oskar in till vårens första träff i Växjö så det blir roligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagen började kl. 08:00 med genomgång av dagen och därefter 2 teoriprov. Vid kl 09:00 så gjorde vi iordning vår första ridhäst och gick ut i ridhuset, red lite i skritt/trav/galopp och sedan ställde vi upp på medellinjen och bytte till hästen till vänster om oss. Jag fick Rhonda som förstahäst (som jag aldrig ridit innan pga min längd), skolans nästan enda ponny (vi har en till) och en riktig tjurpuppa till häst. Perfekt som nybörjarhäst men så fort man kräver något så går det inte, så innan passet ens börjat så kom vi överens om att får man Rhonda så "åker" man mest häst, ingen idé att ens försöka jobba henne för det går typ inte. Som andra häst fick jag Fellow, en häst som varit skadad i typ 1 år och som jag inte ridit sen innan skadan (han är ännu inte fullt igång). En väldigt "vinglig" häst som man måste stödja mycket när man rider och balansera upp, vill gärna slänga lite med huvudet om han spänner sig. Efter ridningen så bytte vi tillbaks till förstahästen och så skulle vi visa häst vid hand. Sedan det var det dags för longering och sen lunch.

Vid denna tiden hade man fått in flytet och jag började känna mig väldigt säker på det jag gjort då allt känts väldigt bra, dock kände i princip alla vi 9 som gjorde hästskötarexamen att ridningen hade gått skit för alla (vilket endå gjorde att man kände sig rätt lugn).

Efter lunchen delade vi upp oss i 2 grupper, min grupp började att va i stallet och den andra i teorisalen. Vi skulle först knoppa 5 knoppar och linda ett framben och ett bakben, detta var något jag var väldigt säker på. Därefter var det utrustningsprov som också kändes som att det gick bra och så var det vår tur att gå in i teorisalen för sista proven. De delarna som vi hade kvar var okulärbesiktning av ett hösilage, igenkänning av olika växter samt ett muntligt foderprov. Okulärbesiktningen kändes lätt, växterna gick bra det med men det muntliga foderprovet blev jag lite osäker på och därav kändes inte det jättebra och var beredd på att få omprov på detta.

Nu var det bara att vänta på resultatet, en efter en fick vi gå in i teorisalen och få vår "dom". Det blev min tur och jag gick in, de såg väldigt glada och nöjda ut så det bara bubblade i mig... trodde mer och mer att jag klarat det - men... sen sa dem allt jag klarat och tillomed fått G+ på, sen kom ridningen. Där sa dem att jag hade dålig balans och att de därav inte kunde godkänna den delen men att det bara var att göra ett omprov. Hamnade i chock och visste inte riktigt hur jag skulle hantera det, blev först ledsen för att hade ju verkligen börjat tro att jag klarat det men så blev jag inte godkänd på den delen som jag endå anser är den typ "lättaste*. Samma sak hände för 2 till, alltså blev alla 9 godkända men 3 stycken med omprov på rid-delen... ingen av oss fattar hur dem kunde fatta det beslutet egentligen. Vi hade sjuk otur och fick jobbiga hästar, de som fick G+ (tror det var 1 eller kanske 2) på ridningen hade fått 2 stycken lättridna hästar. Så vi 3 måste åka iväg och göra om ridprovet.. känns himla onödigt men men. Jag anser att examinatorerna bedömde oss orättvist, de borde ha övervägt mer med stallpersonalen så att de visste varför det blev som det blev när vi red de hästarna vi fick.

Aja, som sagt - men men.

Ska strax ner till stallet och fixa lite, därefter käka en snabbis och sedan blir det hoppträning. Idag ska vi hoppa bana, går han bra så vill jag hoppa en bana på 1-1,10 meter iallafall inför nästa veckan pay & jump.

Idag är det typ lika fint väder som när jag tog bilder här under, synd bara att det blåser ganska mycket just nu... ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA detta vädret och att våren är på ingång!!!

Likes

Comments

Just nu ligger jag och pluggar lite inför morgondagen då jag imorgon ska göra hästskötarexamen. Rätt nervös faktiskt, blev det ett par timmar sedan.. innan dess var det inget alls. Så nu är det rågplugg i sista minuten som gäller typ haha. Tyvärr är det ju väldigt mycket man ska plugga på så inte så att man kommer kunna plugga på allt nu, och man vet ju aldrig vad som kommer - men men, håller tummarna och tårna för att det ska gå bra och att jag ska behålla lugnet till stor del. Lite nervositet får man räkna med, lite lagom mycket nervositet är bara bra, då blir man skärpt och koncentrerad.

Cornelius får alltså vila idag, imorgon så ska jag rida markarbete i ridhuset (utan bommar) tänkte jag och sedan på onsdag är det ju hoppträning, torsdag får vi se hur det blir då jag och Vendela ska hem och ha mammas affär mellan 14-19 så lär inte hinna rida tyvärr. Mycket saker denna veckan som resulterar i lite extra vila för Cornelius, men finns inte så mycket jag kan göra åt det tyvärr.

Likes

Comments

Igår när jag tittade ut mitt på dagen så snöade, visste inte om jag skulle skratta eller gråta.. så himla trött på snö och kyla! Vill ha värme och sol nu varenda dag framåt.

Igår så valde jag att longera Cornelius i ridhuset, han var lite småbusig och tittig så han bockade några gånger men lugnade ner sig efter en stund och jobbade på bra!

Idag är det fint väder ute, inte ett moln på himlen så ska passa på att rida antingen på utebanan eller ut i skogen. Hade varit kul att gå till terrängbanan och rida o kanske hoppa nåt skutt men tror tyvärr det är fuktigt (=halt) däruppe...

Likes

Comments

Alldeles strax ska jag gå bort och luncha hästarna, sedan blir det lunch till mig och plugg. Beställde nyss hem några av de sista grejerna inför studenten & balen, har bara några få småsaker kvar - typ armband och hårsmycke till balen och öronghängen till studenten.

Conversen ska jag ha på studenten, likaså klänningen, kuvertväskan är till balen och freebra'n är till båda två eventen.

Likes

Comments

Är lite smått stressad och känner en stor press då det är så himla mycket som behöver göras klart innan studenten, jag har ett kapitel kvar i matteboken som ska räknas + prov (som helst ska vara klart innan praktiken, dvs. v.14), hästskötarexamen på tisdag och ett prov + en redovisning i historia. Det är väl i princip de sakerna jag har på listan som måste fixas nu, när dem är klara kan man slappna av, då är det kanske bara någon liten uppgift eller prov i ett lättare ämne kvar, så himla skönt. Praktiken är ju iallafall fixad, ska göra totalt 23 dagar praktik och jag börjar tis v.14, jobbar igen påsklovet v.15 vilket innebär att jag kommer vara klar med praktiken under v. 18 och börjar sedan skolan igen v. 21, alltså iallafall 2 veckors ledighet innan de knappa 3 sista veckorna i skolan innan studenten. Det börjar verkligen närma sig nu, tiden går så himla snabbt!

Vi håller på att fixa studentflak nu, blir traktor och vagn i rätta ingelstad-andan såklart! Även min studentmottagning ska fixas, ska ha min studentmottagning tillsammans med mitt kusins barn då han tar studenten samma dag, blir kul för då blir det ju ännu mer folk.

Denna helgen är jag kvar på skolan då jag har hand om privathästarna i Cornelius stall, alltså bara Cornelius och 3 till, så har en hel del fritid så bör hinna plugga lite matte samt inför hästskötarexamen också. Självklart ska även Cornelius ridas, idag är vädret ganska tråkigt så tror det blir lite lösgörande i ridhuset bara och sen imorgon så får vi se, mycket beror på vädret!

Känns som att det var förra veckan denna bilden togs trots att det är flera månader sen.

Likes

Comments

Hoppträningen igår var... lärorik kan man kalla det haha, det blåste jättemycket och Cornelius förvandlades snabbt till en lättskrämd åsna - envis och blev rädd för minsta lilla. Men vi gjorde det vi skulle iallafall, var väl inte ett av våra bästa pass men det behövs såna här pass med, det är ju sådana man lär sig mest på.

Just nu är jag påväg hem, ska hem en runda och baka tårta för att jag flög av på lektionen i tisdags.. oops!

Likes

Comments

Idag var jag ledig fram till 12:30 så red en runda i solen, gick in på ridbanan och travade samt galopperade några varv med. Gick jättebra idag så blir nog som tänkt, dressyr finlir imorgon och sen förhoppningsvis hoppträning på onsdag. Hoppträningen beror på om det är fint väder eller inte samt hur underlaget är på utebanan men just nu är det superfint iallafall.

Likes

Comments

Idag var tanken ett dressyrpass på ridbanan men idag hade Cornelius vårkänslor så han kände för att vara en bockmaskin istället, kunde nt länga ut han nåt i formen idag för då såg han chansen till att bocka. Öronen framåt och skitlycklig hela tiden med, det lilla busfröt! Så imorgon blir det ett pass ut och galoppera av honom lite så kanske man kan finlira lite dressyr på tisdag istället, haha!

Likes

Comments