Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
mynameissuperjossan@hotmail.se

Jag fick ett mail med en rabattkod från Royaldesign och tänkte dela med mig av koden till er. Jag har inget samarbete eller någonting med företaget, tänkte ändå vara snäll att delge er detta. Ifall ni handlar hos Royaldesign vill säga.

Nu har Royaldesign fått in massor av mysiga höstnyheter från både Lexington och Bloomingville i lager.

Anger du rabattkoden: BLOOM10 när du handlar får du dessutom 10% rabatt på hela Bloomingvilles sortiment – även nyheterna! (Kampanjen gäller på ordinarie pris och till och med 24 augusti 2017).

Välkommen till RoyalDesign.se eller någon av deras butiker för ännu mer härlig höstinspiration!

P.s. Du vet väl att de just nu har fri frakt på det ni beställer! (Gäller endast med frakt till ombud).

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Då vet jag varför det var så extra jobbigt för mig och jag blev tröttare än andra jämnåriga då jag gick i skolan.

Många med Aspergers syndrom anstränger sig jättemycket, precis hela tiden. Om man inte har Asperger läser man av andra automatiskt. Hjärnan skapar automatiskt ett begripligt sammanhang och de flesta vardagssysslor går mer eller mindre per automatik.

Asperger Kallas för ett osynligt funktionshinder, eftersom det inte syns utanpå att man har en diagnos. Det betyder att hjärnan fungerar på ett annorlunda sätt. Detta gör oss inte till sämre personer än någon annan, detta gör bara att vi får tänka till mer och blir tröttare än en neurotyp.

En neurotypisk person är en sådan som inte har någon diagnos och kallas ibland normal tills vidare.

För mig kan det gå åt jättemycket energi att göra något som jag tycker om att göra, även om jag verkligen älskar det jag gör. Jag kan då bli så trött och slut, att min hjärna inte orkar längre. Hela jag måste vila, ta igen mig och samla krafter för att orka fortsätta och leva som vanligt. Det går alltså inte att lura mig själv, kämpa på och så vidare. Det gör bara att allt blir ännu värre faktiskt, jag blir bara mer trött och orkar inte någonting alls istället.

Ibland kan min återhämtning tar flera dagar, om det vill sig illa. Då behöver jag bara vara för mig själv, ta det lugnt och göra så att jag får hämta igen mig på ett vis som funkar för mig.

Min hjärna och min kropp kan bli totalt slut av att hålla ordning i min lägenhet, städa, hänga tvätt och så vidare, samt hålla ordning på allt jag ska. Därför är det tur att jag har snälla, gulliga och förstående föräldrar som hjälper mig till 100% och mer därtill. Jag har världens bästa föräldrar och kunde inte ha bättre.

I alla fall när jag blir sådär trött och slut, då orkar jag inte göra någonting annat än att bara vila. Ibland blir jag arg och grinig, när jag inte får någon förståelse i min trötthet. Oftast får jag den förståelsen jag behöver och det är jag glad för.

En neurotyp känner ju inte samma sak och kan omöjligt sätta sig in i hur det är för en Aspergare, även om de verkligen försöker. Alla med Asperger är ju inte likadana där heller. Vi är precis lika olika som om man skulle jämföra två neurotyper med varandra. De är ju inte heller helt två likadana personligheter, gillar och gör samma saker alltid.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag har jag och min ledsagare Annika varit på Selånger Marknad. Det var ganska trist, lite folk, tråkiga stånd. Allt var bara samma sak hela tiden varje gata man gick och så regnade det så in i helskotta.

Jag köpte en Langos med Crème fraîche, ost, lök, skinka, räka och extra rom. Det var ganska gott, men inget typiskt langosbröd. Man fick allt ovanpå ett friterat pitabröd.

Jag träffade min barndomskompis Sanna och hennes son, samt några vänner till dem. Det var himla kul faktiskt och pojken skulle visa mig vad han köpt på marknaden. Någon leksaksbil var det och det var himla kul faktiskt att se. Senast jag träffade honom var han 1,5 år och nu är han 4.

Jag köpte 10 godisremmar för 100:- som jag ska dela ut till min kära familj ikväll.

Här under kommer några bilder från marknaden

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Igår kväll var jag till Sticksjön med mina föräldrar, för att fota lite igen. Här är vad jag åstadkom i fotoväg, som är värt att visas i alla fall!

Ändrar namnen på arterna om jag kommit på att jag har fel

Rallarros, Mjölke eller Mjölkört som den också kallas

Utblommad maskros

Stenhumla på väg mot en Kärrtistel

Vad heter denna fluga? Någon som vet?

Gråsparv (Hona)

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

När jag var till Öland förra veckan, så köpte jag 4 stycken hyrfilmer för 7 kronor styck. När jag nu såg på en film som heter "Förortsungar", så hände något konstigt.

Jag är orolig att min spelare har blivit helt åt skogen. En DVD-film blir ju varm när den snurrar inuti en spelare, det vet ju alla. Det är även så med Bluray filmer och CD-skivor. Denna film har blivit knäpp. När jag tog ut den ur min spelare, så hade själva vad det nu heter som sitter på själva skivan lossnat och delar av det sitter fast inne i min spelare tror jag. Det var i alla fall inte kvar när jag tog ut skivan ur spelaren.

Nu kommer jag aldrig mer våga spela denna skiva i någon annan spelare. Det kan ju lossna mer.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Jag visste ju redan att det skulle bli väldigt jobbigt, tröttsamt och ledsamt inuti mig. Jag kan bara inte rå för mina känslor, de bara kommer som ett brev på posten och slår mig rakt i ansiktet.

Jag vill inte förklara för dig vad som händer, men detta gör att jag mår skit igen. Jag vill gömma mig och aldrig blicka bakåt. Det här gör mig sjukligt på dåligt humör. Jag visste ju att det skulle komma som ett slag i ansiktet, men ändå gör det ont gång på gång.

Det handlar inte om olycklig kärlek, det handlar om så mycket annat. Saker som får livet att stå på sin spets, saker som får mig att må dåligt och känna att "varför jag?", "varför i hela helskotta ska jag behöva uppleva detta, gång på gång?"

Jag måste låta tårarna stanna där de är, annars finns det risk att de tar över hela mig just nu och det vill jag absolut inte. Det tillåter jag inte mig själv!

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Denna berömda YouTube-familjevänliga morgonpratshow skapad av Rhett McLaughlin och Charles Lincoln (Link) Neal innehåller massor av skratt och vansinne, känt för detta citat: "Vi gör det här, så du inte behöver". "We do this, so you don't have to."

Du hittar fler videos och roliga klipp på deras YouTube kanal här.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Jag har alltid kört med OneDrive, eftersom den är lätt och smidig. Den finns installerad i Windows 10, i Samsung Galaxy S7 Edge och nu verkar den slutat funka.

Jag funderar på att köpa till 50GB till den, så jag slipper ligga på 5GB. Det är ju Basic med just 5GB. Jag har kollat upp vad det skulle kosta att köpa till mer GB till OneDrive och det ligger på 50GB för 16,79kr/månad, vilket jag tycker är ett rimligt pris. Man får då alltså bara lagring och inte det jag är ute efter att kunna använda tjänsten på mobilen och surfplattan också. Där sket det sig direkt för min del.

Skulle man välja tjänsten att man får 1TB (1000GB), så kostar det 64,99kr/månad eller 649kr/år, som funkar för 1 surfplatta och 1 telefon. Annars kan man köpa (1000GB var för 5 användare). De kostar 89,99kr/månad eller 899kr/år.

Kruxet är bara då att man får Office 365 Home i priset, vilket jag inte alls är intresserad av. Man får då de fullständiga versionerna av Word, Excel, PowerPoint och OneNote på telefonen, surfplattan och datorn. Det där är jag inte alls intresserad av och skulle bara vilja komma åt lagringsutrymmet.

Jag brukar lägga över filer på OneDrive i datorn och mobilen med det. Jag tycker själva OneDrive är suveränt bra, för mina behov alltså.

Min undran är då, ifall det finns något liknande OneDrive som är lika bra? Kanske Google Drive eller Dropbox? Har du någon erfarenhet och vilken skulle du personligen rekommendera?

Tacksam för all hjälp jag kan få angående detta.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Damn vad Demi Lovato har blivit het på senare tid. Så jäkla het har hon inte varit på år och dar typ. Hon är hetare än någonsin och världens genom tidernas sexigaste enligt mig just nu i så ung ålder.

Jag skulle gärna också vilja vara lika snygg som henne. Om man ändå kunde mäta sig med henne liksom, vilket jag inte alls kan eftersom hon är något utöver det vanliga och inte heller sådär trådsmal som många eller flera av konkurrenterna är.

Har alltid gillat hennes musik, men nu är hon mer och då menar jag ännu mycket mer av allt. Av att vara het och av att kunna producera musik. Hon är till och med läcker i gympabyxor eller vad man kallar det.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Ja, man kan ju fråga sig det gällande rubriken.

Varför har jag drömt mardrömmar i över en veckas tid? Det började på Öland och kunde liksom aldrig sluta. Natt på natt drömde jag dessa förbannade mardrömmar och kunde inte tänka på någonting annat när jag vaknade. Jag hade ju visserligen sovit under natten, men var ändå direkt slut och trött när jag väl vaknade om morgnarna.

Samma sak inatt när jag kom hem från resan och sov i min egen säng. Jag hade inga problem med att somna och sova under natten, varken på resan eller hemma. Jag sov hela natten här hemma, men hjärnan ville inte sluta drömma. Jag kände hur hjärnan blev tyngre och tröttare när jag vaknade. Jag vet inte vad det är som händer med mig.

Min mor berättade och påminde mig om att jag brukar ha dessa drömma ibland. Ingenting jag har minne av, men det är ju verkligen så det är. Dessa himla drömmar behöver inte vara hemska heller, men de kan ändå göra att jag sover skit.

Jag drömde en natt om Pippi Långstrump som man ser i den verklighetsbaserade filmen. Jag drömde om att hon var i min stad, sålde kläder på loppis (inte de hon haft i filmen). Tommy och Annika var också med. Sedan kom den där Inger Nilsson (nutid, hon som spelade Pippi) och var med hon också. Var så mycket folk att hålla koll på och så vidare, att hjärnan min inte fick koppla av. Oftast kommer jag inte ihåg vad jag drömmer, men denna dröm var ohyggligt jobbig minns jag. Inte för att det var en mardröm, men den var riktigt jobbig ändå. Jag var helt trött och slut när jag äntligen vaknade upp på morgonen.

Drömmer jag sådant som sätter spår i mig, då blir jag trött och slut. Jag orkar inte göra någonting om dagarna, jag behöver ta igen mig och vila. Bara återhämta mig och finna krafter till att orka ta itu med dagen. Som det känns just nu, så är jag väldigt trött och slut. Seg som jag vet inte vad är jag också.

Ännu en dag till att vara Zombie, tack som fan hjärnan. Jag känner mig verkligen tacksam för det. *NOT*

Man mår som man förtjänar är ju ett sant ordspråk. Ja, då kanske jag förtjänar att må som jag gör. Hemska tanke.

Har i alla fall planer på att ta mig en behövlig dusch idag, ta igen mig och bara vara. Har varit väldigt mycket intryck också i och med att rest i bil med mina föräldrar till Öland en vecka.

Aja, nog om detta. Jag har haft drömmar som präglat mig i flera nätter nu. Kommer de sluta? Det gör de säkert, men frågan är bara när.

Tröttheten är slående och gör att jag knappt orkar med en vardag. Det är säkert därför jag varit så sur och grinig på morgnarna och under dagarna ibland under resan på Öland med mina föräldrar.

Likes

Comments