Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
mynameissuperjossan@hotmail.se

I lördags såg jag Talang 2017 och fick se någonting väldigt gulligt och så vidare. 3 robotar som lever ett eget liv, verkligen helt fantastiskt hur man kan få till det måste jag säga. Har man bara kunskaper, då går ju allt verkar det som.

Spana bara in dessa robotar, så ska du få se

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Köp 3 Fuck Cancer-armband - få ett extra på köpet!

Fick ett mail från Ung cancer, som jag tänkte dela med mig av till er. Om du inte vet vad du ska ge i påskägget till dina nära och kära, ge detta, det gör skillnad även för de cancerdrabbade.

Jag är inte sponsrad eller har ett samarbete med företaget!

Klicka på bilden, för att komma till sidan med armbanden och beställ nu. Läs mer under bilden.

Nu är det snart dags för den där tiden på året igen – påsken. En tid då många passar på att ge bort ett ägg fyllt med godsaker till en eller flera av sina nära och kära. Nu kan du fylla ägget med mening för fler än den du ger det till. Under perioden 26/3 - 2/4 kan du köpa tre armband och få ett extra på köpet!

Genom att köpa Fuck Cancer-armbandet visar du inte bara vad du tycker om cancer. Du stöttar dessutom Ung Cancers verksamhet och våra medlemmar. Genom ett köp i shopen är du direkt med och medverkar till att någon av våra medlemmar får stöd i sin rehabilitering och i sin ekonomiska situation. Medlemmarna får också möjlighet att träffa andra i samma situation genom olika aktiviteter. Hur bra är inte det, och hur bra är inte du?

Fuck Cancer!

Andra sätt att säga Fuck Cancer på

Klicka på bilderna för att komma till respektive grej jag tipsar om här under. Vill du se all rea som finns i shoppen? Klicka här!

Collegetröja 185:-

Gillar du mysiga tröjor, men skippar helst luvan? Då föreslår vi den här collegetröjan i unisexmodell.

Keps 65:-

Snart är våren här! Slå till på Fuck Cancer-kepsen och gör dig redo för soliga dagar.

Barnhood 150:-

Något för de lite mindre! Våra barnhoods är inte bara snygga – de är också gjorda i 100 % ekologisk bomull.

Mobilskal 15:-

Har du en iPhone 5 eller iPhone 6? Snygga till den med ett Fuck Cancer-skal och sprid budskapet samtidigt!

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Du har väl inte glömt att ställa fram klockan 1 timma till sommartid?

Historien bakom sommartid

Sommartid föreslogs av amerikanen Benjamin Franklin i en humoristisk essä från 1784. Först omkring 1910 började man dock på allvar överväga det.

Sommartid infördes första gången i Österrike och Tyskland den 30 april 1916 för att spara energi och därmed olja, som var en bristvara på grund av första världskriget. En rad europeiska länder, däribland Sverige, följde efter vid olika tidpunkter i maj samma år.

Sommartid återkom under andra världskriget, men först från 1980 blev sommartid ett fast inslag i Sverige. År 1996 infördes samma sommartid i alla EU-länder. Omkring 70 länder i världen har nu infört det.

Läs mer om detta här.

Bilder lånade hos bo-i-usa.blogspot.se, minbebis.com och nyteknik.se. Texten lånad hos natgeo.se

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Egentligen är inte åldern så viktig i detta sammanhang, man läser ju en blogg för att man gillar den. Sedan om du som läser bloggen skulle vara från istiden, så skulle ändå inte din ålder ha någon betydelse.

Jag kommer här ändå att fråga efter din ålder. Ja, inte så precis, men bara så att jag får ett hum om hur många år du kan tänkas vara

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag har jag varit med min pappa och sett min första trana för i år på självaste tranans dag. Den stod helt ensam vid Skrängstasjön och flög iväg efter en stund. Även fast jag zomade in till full längd 400mm och hade en 1,4X telekonverter, kom jag ändå inte så nära tranan. Jag stod ungefär 200 meter från tranan och fick tyvärr förstora bilden i Photoshop.

Där fanns även grågäss, kanadagäss, sångsvan, samt några mindre fåglar.

När vi sedan drog vidare mot golfbanan borta vid Skottsund så såg vi inga fler tranor. Det var synd, men man kan inte få allt och så är det. Vi åkte bara förbi med bilen.

Därefter drog vi mot Ankeborg, borta vid Sidsjön och fotade lite änder. Det var fint väder och folk var där med bröd som de matade fåglarna med.

Likes

Comments

Idag är det våffeldagen.

På jobbet igår fick vi en våffla var, för att det är den där våffeldagen idag. Vi jobbar ju inte på helger, så vi firade dagen igår istället.

Vad innebär denna dag?

Firandet av våffeldagen har en intressant och annorlunda bakgrund, idag firas dagen oftast inte mer än att vi äter just våfflor men dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid, högtiden firas nio månader före julafton då hon genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

Vårfrudagen är ett annat namn för våffeldagen, våffeldagen infaller samma datum varje år, den 25 mars.

Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och blev till vafferdag, därifrån gick det i vissa dialekter över till vaffeldag och vaffla som är en äldre variant av ordet våffla och våffeldagen var född. Vid den här tiden på året passade våffla dessutom bra då man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed kunde man tillverka våfflor.

Bilden är min och även texten ovanför bilden. Texten under bilder kommer från temadagar.se

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

2104-03-29 Tranor fotade av mig i Hornborgasjön

Idag är det trandagen. Den infaller alltid 25/3.

Denna dag firas i bl.a. Småland, Blekinge och Västsverige samt på Öland.

Trandagen är främst en högtidsdag för barnen i sydöstra Sverige som otåligt väntar på tranans - och vårens - ankomst. Kalmar länsmuseum beskriver dagen: "Innan tranan kommer på natten till den 25 mars skall barnen måla och rita tranor. Bilderna skall ställas mot fönsterrutan i varje sovrum för att locka tranan och visa att det finns barn i huset som väntar på henne.

Det är viktigt att spjällen och kakelugnsluckorna är öppna i de rum där det finns sådana. Inga dörrar skall vara stängda. Det går också bra att låta något fönster stå lite öppet så att hon kan komma in. Tranan är lurig och det är inte alltid som hon kommer på besök. Dels är hon synnerligen lättskrämd. Dels är kravet för att barnen skall få besök att de har uppfört sig ordentligt under året som gått (...)

Innan barnen går och lägger sig på kvällen den 24 mars är det tillrådligt att de ställer en trana, som är målad på styvt papper och som har en bit ljus i näbben, på middagsbordet. Därefter kan de gå till sängs och vid sänggaveln kan de hänga upp sina strumpor. När de sedan vaknar på morgonen återstår att se om hon kom och vad hon lade i deras strumpor. Har de tur är strumporna fulla med godis. Ibland syns spår av henne i form av fjädrar hon har tappat på golvet, som barnen kan följa efter och se vilken väg hon tog. Hur länge barnen än försöker hålla sig vakna den kvällen missar de i allmänhet hennes besök. ”Barna skulle i säng medan solen var uppe på varferafton, annars skulle tranan göra något fult i sängen.” /Vaktmästare E. Olsson, Kalmar, 1930.

Det har förekommit att folk har klätt ut sig till tranor i Kalmar län. De delade då ut godis till barnen medan de senare var vakna. Carl Wilhelm von Sydow skriver i sin artikel Tranan och Vårfrudagen om ett trankvällsupptåg av en barnsköterska som kom från Förlösa socken utanför Kalmar. ”Detta tillgick så att en person klädde ut sig till trana med en duk på huvudet, utdragen till en lång näbb, och med uppritade ögon. På händer och fötter voro dragna strumpor och det hela anordnat så likt en trana som omständigheterna medgåvo. Stora pappersvingar på ryggen fullbordade illusionen. Tranan kom med en ljusbit i ena handen och en käpp i den andra för att leta rätt på barnen och tvinga dem i säng. I sängen hade tranan lagt garnnystan som skulle föreställa hennes ägg. Idén var att barnen den dagen skulle gå till sängs vid dagsljus, annars skulle tranan komma och taga dem.”

Läs mer här på wikipedia

2104-03-29 Tranor fotade av mig i Hornborgasjön

Trandagen är en lokal tradition som firas i delar av södra Kalmar län, angränsande områden i Kronoberg och Blekinge, samt i Värmland och Rydaholm. Vissa källor anger att den funnits sedan 1500-talet. Dagen firas med att barnen får godis från "tranan" som lämnar spår efter sig. Antingen kan godiset gömmas varefter barnen får en karta där de får ledtrådar till vart godiset kan finnas, eller också kan man lägga ut en mössa under sängen där tranan, om man varit snäll, lämnar ett ägg fyllt med godis eller äggformat godis ex kiwifrukter och Anton Berg marsipanägg. Även upphängning av strumpor eller strumpbyxor är vanligt.

Text lånad från ne.se, dinsida.se, wikipedia

2104-03-29 Tranor fotade av mig i Hornborgasjön

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

WOODY

Think of this bergamot- and sandalwood-based perfume as the bridge between woody and floral. Not too spicy, and not-at-all powdery—just clean, bright, and impressively sheer.

Gucci Bamboo Limited Edition Eau de Parfum, $94; at Gucci

Photo: Gucci

WOODY

With red-tea extracts, pink pepper, and bergamot, this surprisingly light fragrance is basically the result of tea leaves scattered in a forest stream. Does it come in a porcelain tea cup, too?

Bvlgari Eau Parfumée Au Thé Rouge Eau de Cologne Spray, $72; at Neiman Marcus

Photo: Bvlgari

WOODY

We honestly cannot smell Edward Bess's Spanish Veil without closing our eyes. Warm, spicy, and just a little bit sweet, this woody fragrance conjures images of sunset holidays on the cliffs of Spain.

Edward Bess Spanish Veil Perfume, $175; at Edward Bess

Photo: Edward Bess

SWEET

We're avidly against the use of all clichés, but Vince Camuto's Ciao pretty much deserves a label of "good enough to eat," thanks to its sugar-spiked top notes of strawberry, grapefruit, and blackberry, all housed in an entirely beautiful, pink and rose-gold bottle.

Vince Camuto Ciao Eau de Parfum, $85; at Vince Camuto

Photo: Vince Camuto

SWEET

An incredibly crisp combination of almond, honey, and balsamic keeps this L'Occitane perfume from being too loudly cloying or bright. Think of this as whispered sweet-nothings for your pulse points.

L'Occitane Terre de Lumière Eau de Parfum, $89; at L'Occitane

Photo: L'Occitane

SWEET

With lavender, jasmine, and rich vanilla, Guerlain's Mon Guerlain is so warm and sugary, we're kind of surprised the bottle isn't made from straight pain au chocolat.

Guerlain Mon Guerlain Perfume, $94; at Sephora

Photo: Guerlain

FRUITY

Don't let the tobacco in the name scare you off. Jo Malone's latest fragrance combines mandarin orange, sage, beeswax, and a hint of tobacco for a truly crisp, clean finish that feels almost a little discreet.

Jo Malone Tobacco & Mandarin Fragrance, $70; at Nordstrom

Photo: Jo Malone

FRUITY

The citrus caviar and warm, slightly woody, undertones in Victor & Rolf's latest fragrance is the ideal marriage of brightness and depth.

Viktor & Rolf Magic Lavender Illusion Eau de Parfum, $220; at Saks Fifth Avenue

Photo: Viktor & Rolf

FRUITY

At first spritz, this fruity fragrance seems saccharine, with strong notes of pear and ginger, but after a few minutes, hints of cedarwood make an entrance, leaving you with an effect that's cool, insanely intoxicating, and definitely NSFW.

Jimmy Choo Eau de Toilette, $95; at Photo: Jimmy Choo

FLORAL

Somehow, Cartier figured out how to cram one-billion lilies into the Baiser Volé, leaving us with an unabashedly bright and powdery fragrance.

Cartier Baiser Volé Fou Eau de Perfume, $95; at Cartier

Photo: Cartier

FLORAL

Somehow, Cartier figured out how to cram one-billion lilies into the Baiser Volé, leaving us with an unabashedly bright and powdery fragrance.

Cartier Baiser Volé Fou Eau de Perfume, $95; at Cartier

Photo: Cartier

LORAL

OK, this rose-based fragrance just barely made it into the floral category, thanks to its spicy black pepper and rich coffee notes. The result? A beautifully elegant, yet surprisingly edgy finish that won't leave you with caffeine jitters.

Tom Ford Café Rose, $225; at Tom Ford

Photo: Tom Ford

Photo and text from stylecaster.com

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag ser det verkligen ut som om jag tatuerat ögonvitorna. Fy så det ser ut. Jag tycker inte det är särskilt vackert, om man säger så. Man kan tro att jag har tatuerat ögonvitorna, men det har jag inte gjort och skulle aldrig falla mig in att göra heller.

Ögonvitorna kommer att se ut som de gör ett tag framöver, kanske några månader också, vilket beror på pollenallergi. Jäkla skit liksom. Men men... bara att bita ihop och komma igen, om man säger så. Jag låter inte allergin få styra mitt liv, även om jag ser sjuk ut i ögonen.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Det vore kul att få veta något mer om dig som läsare av min blogg. Vem eller vad är du?

Likes

Comments