Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Josephine

Idag blev det fika på dagcenter, för att fira en personal som fyllt år. Vederbörande bjöd på glass med kex eller om man säger rån? Ingen aning.

Det var trevligt och gott i alla fall. Jag kan inte klaga. Jag åt och drack te, vilket också var välbehövligt.

Så annars har jag fortsatt skriva på det jag ska ha med till min fotoutställning framöver.

Efter fikat läste jag en liten stund om Christer Sjögren till en jobbarkompis som verkligen har honom som en idol och inte kan läsa små bokstäver själv.

Likes

Comments

Josephine

Yes mina kära läsare!

Idag har det varit en mycket fin dag kan jag tillägga. Att hänga med donnan Frida är någonting jag bara älskar.

Vi var ute och gick en liten runda på typ över... ja, 8km eller liknande. Hon var så otroligt sugen på att äta snö, så hon gick med nedböjt huvud och tungan utsträckt. Så söt.

Innan vi skulle gå, så var hon tvungen att gräva, gräva, gräva och nosa i evighet. Ja, det kändes som det i alla fall. Det gjorde inte så mycket för min del, men mysigt var det för Fridas del och jag kunde ju inte låta bli att skratta åt henne.

Nu ska jag göra annat, än att hänga här vid bloggen som en annan dåre eller liknande.

Frida ser ut att tänka "Titta så vacker jag är och vet du vad jag kan göra? Jo, jag kan också göra detta. Du kan se på bilden under när jag är så sugen på en bit hundgodis, att jag gör vad som helst för att få"

Likes

Comments

Josephine

Om man inte blir accepterad för den man själv är, hur ska man kunna acceptera sig själv? Svårt att svara på, men det är ju så det är.

Om du till exempel skulle ha jättebra självförtroende och någon skulle se ner på dig, för att du är den du är. Skulle inte ditt självförtroende vara i botten då? Jo, självklart. Du skulle bli ledsen, kränkt och allt vad det nu kan vara. Du skulle fråga dig själv vad det är du har gjort som gör att andra har rätten att se ner på dig.

Det finns även folk som ser ner på vad man gör. Gör man inte som den personen vill, då får man skit för det. Gör man som personen vill, då får man kanske skit för det också. Man kanske utför det man ska göra helt fel? Who knows. Folk är aldrig nöjda, alltid ska de hitta något att klaga på. De klagar bara för att det ska klagas.

Jag tycker inte om att bli beskylld för någonting jag inte har gjort. Tänker inte stå till svars inför någonting man inte gjort eller ens kommer på tanken att göra, vad än det gäller. Helt sjukt.

Vad grundar folk sina elakheter på och var hittar de sina egna sanningar någonstans? Jag bara undrar. Det känns trist att man inte kan få vara sig själv, om man nu vill det.

Tacka vet jag djur, på gott och ont. De är helt okomplicerade och de finns alltid där. Det spelar ingen roll vad det gäller. Särskilt hundar finns där i alla lägen.

Jag ska inte kasta skit över mina medmänniskor. Alla är inte rötägg, men det finns de som verkligen är det och det är synd att de ska behöva sprida negativ stämning över folk, om de nu gör det.

Jag tänker bara på alla krig som finns. Det är ju inte så konstigt att det finns krig, när folk är som de är. En del vill utplåna människan från jorden och stå som ensam härskare på toppen. Helt sjukt.

En del får fly hus och hem, med små barn skrikandes över axeln i ren rädsla och panik. Om det skulle hända så att vi i Sverige måste fly, var skulle vi ta vägen? Vem eller vilka skulle öppna sitt land för oss och ta emot oss med öppna armar?

Jag hoppas inte på ett nytt världskrig, men man kan inte vara säker på någonting nu för tiden. Det är så sjukt hur allt har blivit och hur det kommer att bli i framtiden.

Folk trycker ner varandra, bara för att man kanske inte har de där stora brösten som man trycker upp i kameran på sin profilbild på sociala medier. Man kanske inte ser ut som det behagar männen att man ska se ut eller vad det nu kan vara.

Alla människor är tack och lov inte så, vilket är skönt.

Det kan ju även vara tjejer som kränker andra eller ser ner, inte bara männen.

Ta hand om varandra där ute. Sprid kärlek, inte hat. Löv ya!

Likes

Comments

Josephine

Idag har jag varit till Smackgrundet, Smacken, Deltat och allt vad det nu heter.

Det var riktigt fint där, men ack så halt. Tur man hade broddar under skorna, jag som är så rädd att halka.

Därefter var jag till Mekongköket och åt lunch med min ledsagare.

Här kommer en bild från Smackgrundet. På somrarna finns det även nudiststrand där.

Likes

Comments

Josephine

Tänk att det är december redan och det har gått tre dagar av månaden, nu är det sista månaden och bla, bla, bla.

Jaja, nog om detta. Har ni missat att ni kan köpa ett husdjurssmycke med ert älskade husdjurs tassavtryck i silver? Spana bara in inlägget.

Jag har tagit fram en kod till er som ger 10% rabatt. Det kan vara ett halsband eller armband att ge bort i julklapp till någon. Skynda dig att handla till rabatterat pris. Gäller bara under en begränsad period.

Klicka på bilden, för att komma till inlägget!

Likes

Comments

Josephine

Idag kom min morfar på besök en liten stund (1 timma).

Han hade med sig en lättmjölk, en standardmjölk, ett paket havrefras, en stor flaska julmust light och en burk hallonsylt. Lite väl udda saker tycker jag att komma med till folk, bara sådär.

Varför ska jag ha lättmjölk? Jag som aldrig ens dricker det. Jo, för att få i mig D-vitamin. Jag tycker ju lättmjölk smakar som vatten. Morfar bara. "Blanda ut det med vanliga mjölken, så blir det mellanmjölk". Jag bara garvade.

Morfar sa också att jag ska lägga havrefras i en skål med mjölk, låta det dra så att puffarna blir mjuka och sedan äta det. Himmelskt gott. Enligt honom ja.

Likes

Comments

Josephine

Idag är det brandvarnarens dag. Det innebär att du behöver ta dig en titt på din brandutrustning i hemmet, för att se att allt fungerar som det ska.

Har du ingen brandfilt, så är det läge att skaffa en sådan. Har du för lite vätska i din brandsläckare? Du vet väl vad du måste göra? Jo, åtgärda det.

Har du en fungerande brandvarnare med ett batteri som är hållbart? Ta dig en titt på detta, man vet aldrig när en brandvarnare kan behövas.

Se till att kontrollera din brandutrustning i det egna hemmet på en gång. Bäst att passa på ifall olyckan skulle råka vara framme.

Det är riktigt viktigt med en fungerande brandutrustning i ditt hem. Kontrollera din brandutrustning idag, imorgon kan det vara för sent.

Likes

Comments

Hej alla fina läsare och följare!

Idag har jag glädjen att kunna samarbeta med memorini.

Har du ett husdjur som du värderar högt och vill ha ett minne av? Jag har då den perfekta lösningen på ditt problem av vad du ska kunna välja.

Just nu ger jag dig 10% rabatt på silversmycken med ditt husdjurs tassavtryck. Låter inte det som en bra grej?

När det börjar närma sig jul, så är det perfekt att kunna ge bort ett tassavtryck i julklapp till någon du bryr dig om eller varför inte unna dig själv ett halsband eller armband med ett tassavtryck?

Vad säger du? Är det inte den perfekta julklappen? Jag tycker verkligen det.

Hur som helst, vem du än ger till eller behåller själv, så får du en rabattkod här under, som du använder i kassan.

Uppge koden JosephineD i kassan på hemsidan, så får du 10% rabatt på ditt köp.

Rabattkoden gäller till söndag den 11/12-16.

Hur tillverkas ett husdsjurssmycke?

De tillverkas för hand, med stor hantverksskicklighet. Det läggs ner många timmar på varje smycke, för att det ska bli ett unikt minne för dig. Smyckena tillverkas i en kombinerad Glasstudio och Guldsmedsateljé i Stockholm.

Likes

Comments

Josephine

Jag kanske redan har tipsat om julfilmer? Men varför inte göra det igen?

Tänker inte beskriva filmerna ingående, det får du ta reda på själv. Några av de finns på Netflix för den riktigt intresserade.

Arthur och julklappsrushen

Tomten är far till alla barnen

En julsaga

Polarexpressen

En underbar jävla jul

Likes

Comments

Josephine

Människor beskjuts med vattenkanoner och gummikulor. Kravallpolis och hundar. Tårgas. Pepparspray, elpistoler och granater. Det händer på riktigt, just nu i North Dakota, USA.

Varför? För att en oljeledning ska byggas. En oljeledning som byggs av företag som Nordea har investerat 359 miljoner SEK i.

Nordea måste omedelbart dra tillbaka alla investeringar i företagen som står bakom oljeledningen Dakota Access Pipeline

Byggandet är kontroversiellt. Oljeledningen kommer att korsa flera urfolks marker - mot deras vilja. På vissa ställen dras den genom Sioux-folkets heliga platser. Det finns också farhågor om att dricksvattnet kommer att förorenas. Människor har samlats sedan i våras för fredliga protester mot oljeledningen. De har mötts av ett ökande våld från polis och privata säkerhetsvakter. Allt för utbyggnaden av en fossil infrastruktur som snart måste vara förlegad.

Om Nordea menar allvar med sina fina ord om samhällsansvar så måste de agera nu! Säg åt dem att dra sig ur idag.

Flera finansinstitut har redan dragit sig ur tack vare tryck från allmänheten. Tillsammans kan vi få Nordea att ta sitt ansvar. Tack för ditt stöd!

Rolf Lindahl
Greenpeace Sverige

Likes

Comments