Header
Youtube
Spotify
Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw

lillajossan86@outlook.com

​Idag var jag hem till Fridas matte för att hälsa på och lämna en present som jag gjort på min keramikkurs. Jag blev tilldelad en jättefin present/julklapp själv. Det var en ängel och choklad från Åre Chokladfabrik.

Jag blev även bjuden på fika. Det var mycket trevligt att träffa henne igen. Vi pratade med varandra i någon timma och hade mycket att prata om, faktiskt. 

Det jag gav bort var dessa två. En minnesängel över Frida som jag gjort och en fin änglahund som vår keramikledare gjorde åt mig. De två hör ihop, så de fick följa med tillsammans

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Igår testade jag årets smak på knäckebröd från Wasa, nämligen Pepparkaksknäcke.

Vad säger Wasa om produkten?

Ett krispigt knäckebröd med den bästa smaken av julen. Smaksatt med pepparkakskrydda av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Passar perfekt till glöggfikan och på julbordet. Bakat i Filipstad med vind-och vattenkraft. Finns i begränsad upplaga julen 2017.

Vad tycker jag?

När jag först såg reklam för knäckebrödet, så tänkte jag bara "wow, det där måste jag testa". Mamma köpte åt mig igår och jag provade.

När det kom till lukten blev jag helt salig av lycka, det luktar nämligen hur mycket pepparkaka som helst.

Smaken däremot gjorde mig sjukt besviken. Det var det mest smaklösa jag känt på länge. Jag jämförde med kanelknäcke som är en stor favorit och smakar hur mycket kanel som helst. Detta smakade inte pepparkaka. Vilken besvikelse, det smakade typ ingenting. Var bara knaprigt att tugga på, men inte mer än så. Smakade dock någonting när jag doppade i mitt te.

Hur juligt är knäckebrödet och hur många poäng får det?

Detta är alltså ingenting jag rekommenderar, men det förstår du nog. Kan inte säga att jag tycker det var särskilt juligt över lag.

P.S Jag är inte sponsrad eller har något samarbete med företaget på något vis

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Tycker du att din jul är stressig? Kolla då in jultomtens nätta schema...

Om tomten ensam ska hinna till alla dessa måste han besöka 823 barn per sekund

Reslängd: 11,5 miljoner mil

Hastighet: 1 050 kilometer per timme

Om varje barn skall få ett paket väger tomtens släde 321 300 ton

En ren orkar dra max 135 kilo. Alltså krävs det 214 200 renar för att dra släden

Det är förbjudet att påstå att man är den riktiga tomten för barnen. Det är en skymf mot gammeltomten på Grönland.

För att få ett certifikat som tomte i Sverige måste man avlägga en rad löften. Bland annat att ha nissesinnet kvar och att aldrig dricka alkohol framför barnen. Tomteaspiranterna har en prövotid på ett år.

Ordföranden för tomtens fackförbund i Sverige, Bengt Lövgren påstår att han träffade den äkta tomten 1995.

– Gammeltomten bor i Nuuk på Grönland. Han är flera hundra år gammal, härligt rund och har långt vitt skägg. Jag besökte honom 1995. Han var underbar, en riktig gosing.

Alla andra tomtar är hans hjälpredor. Det finns nämligen inte en chans att gammeltomten klarar av att dela ut alla klapparna själv. I stället auktoriseras varje år en rad tomtar av den internationella organisationen ”Santa Claus of Greenland foundation”.

  • Filed under: Annat

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Nu har jag lekt lite med Photoshop igen. Bilden jag pysslat med är en bild av Demi Lovato , som jag hittade via Google.

Jag gjorde mitt bästa för att följa instruktionerna från en video jag hittade på YouTube. Visst blev det bra. Jag är superdupernöjd med denna.

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Idag är det den 14:e december och jag slår ett slag för färgen lila idag.

Tydligen blev det en lila variant med ljus slingor. Jag är nöjd och glad *tummen upp*.

Se bilderna här under, för att se hur jag gick till väga med att få färgen sådär.

1. Sitta i värme med mitt vanliga ofärgade hår först

2. Färga med lila grundfärg i håret.

3. På med en slingmössa. Dra ut slingor genom mössan med en krok. Det gjorde ont i hårbotten, så jag var helt öm när väl håret skulle sköljas ur. Innan urtvättning, färga med en fin färg som slingorna ska vara. På med plastpåse över detta och sitta i en hårtork. Såg ut som en bakelse på huvudet.

4. Sitta där ett tag under hårtorken, sedan ta av slingmössan. Då kände jag hur svettig jag blivit under den. Skölja ur håret och i med några olika medel.

5. Torka håret med handduk och föna det torrt. Därefter klippning och styling. Det blev ett bra resultat tycker jag, även om jag tvivlade under tidens gång.

Här är resultatet

Detta gjordes på fantastiska Hår & Doft i Timrå

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Det värsta jag vet är spänningshuvudvärk. Jag tycker det är så otroligt jobbigt vill jag lova. Jag mår inte ens bra av att ha det. Vem mår bra av huvudvärk förresten?

Jag klev upp i morse vid 6:30, eftersom jag skulle hinna duscha och äta frukost innan jag skulle iväg på luciafirande på café InBetween.

Där var det bra musik och jätteduktiga personer som sjöng. Jag var mer än nöjd över att ha fått titta på det. Vi fick även ett glas saft, en lussebulle och en pepparkaka.

Mycket har hänt idag, som jag inte ens orkar skriva om. Det känns bara rörligt i min stackars lilla hjärna.

Ska väl lägga mig på sängen, koppla av en sväng och samla tankarna till något begripligt. Bara låta hjärnan vila för återhämtning.

Just nu lider jag av spänningshuvudvärk, blä. Ska inte sitta här nu, utan att ta det lugnt på annat håll i min kära lilla säng!

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Idag är det lucia och vad passar då inte bättre än att dela med mig av denna underbara låt och video.

Den här videon är så inbjudande, med sin sång och vackra melodi. Jag är en sucker för julsånger och denna är inget undantag.

Jag älskar Wiktoria Johansson och hennes sångröst är magisk. Hon sprider verkligen magi med sina låtar och hela hon utstrålar glädje.

Jag skulle gärna ha varit där, sittandes bredvid henne vid granen och bara haft det mysigt. Hon sjunger så otroligt bra, att jag blir varm inuti.

Det är någonting extra med julen tycker jag. Den sprider så mycket värme, glädje och magi.

  • Filed under: Musik

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Nu är man vaken och har slagit igång både diskmaskinen och tvättmaskinen. Känns så jäkla tråkigt, men det måste ju göras, det är ett som är säkert liksom.

Annars idag har jag inga större planer. Ledig från jobbet som alltid på tisdagar och ingen träning ikväll, i och med att det var sista gången förra veckan.

Har egentligen ingenting mer att tillägga. Ha det bra. Ska bara ta det chill tills tvättmaskinen och diskmaskinen kallar på mig för uppmärksamhet *Haha*

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Idag är keramikkursen slut för den här gången. Det var riktigt trevligt att ha fått vara med. Nu är det bara en utställning vi ska ha på jobbet för våra jobbarkompisar. Vi vill ju visa vad vi gjort.

Här är mina alster, om man säger så!

Dessa är en skål, ett Aspergerkonstverk och en tandkruka


En änglahund som vår keramikledare gjorde åt mig

Minnesängel över hunden Frida

Likes

Comments

lillajossan86@outlook.com

Fick detta mail och självklart delar jag med mig av det till er alla. Det är riktigt viktigt, så se till att skriva under och dela vidare. Ju fler som skriver under, ju bättre.

Hej miljövän,

Vi lever i en värld där hotet av kärnvapen återigen har blivit en skrämmande verklighet. På söndag delas Nobels fredspris ut till ICAN, den internationella koalitionen mot kärnvapen. ICAN har varit avgörande för att få till stånd ett avtal som förbjuder kärnvapen och som godkändes av 122 länder, inklusive Sverige, den 7 juli 2017. Sverige har dock inte skrivit under själva konventionen utan man har istället valt att tillsätta en utredning som inte väntas vara klar förrän nästa år.

En Sifo-undersökning visar dock att 9 av 10 svenskar vill att Sverige skriver under avtalet som förbjuder kärnvapen. Det är hög tid att politiker nu lyssnar på folket och agerar därefter. Att regeringen har valt att tillsätta en segdragen utredning i en så pass viktig fråga är inget vi ska acceptera. Snart har 22 000 skrivit på vår namninsamling som kräver att utrikesminister Margot Wallström undertecknar avtalet som förbjuder kärnvapen. Håller du med oss? Skriv på och dela vår namninsamling.

Beatrice Fihn, ICAN:s generalsekreterare, säger i en intervju i Ekot att det finns två slut när det gäller kärnvapen: antingen används de eller så gör vi oss av med dem. Ett större kärnvapenkrig skulle ha katastrofala följder - förinta vår civilisation och med största sannolikhet göra vår planet obeboelig för mänskligt liv.

Vi måste få fler med oss så att vi kan sätta ordentlig press på våra politiker! En värld utan kärnvapen är något vi måste kämpa för!

Håller du med? Skriv på och dela namninsamlingen!

Fredshälsningar

Rolf Lindahl
Kampanjledare, Greenpeace Sverige

Likes

Comments