Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
mynameissuperjossan@hotmail.se

I förrgår kväll upptäckte jag att mina nya glasögon hade en repa i ena glaset, närmast sadeln. Jag berättade för min kära mor igår morse och hon hörde av sig till optikerstället där jag köpte glasögonen och berättade om problemet.

I går kväll åkte mamma och jag tillbaka till optikerstället med glasögonen och hon som hade bytt sadlar på mina glasögon sa att hon inte hade sett att hon gjort en repa i glaset när hon bytte ut de hårda sadlarna mot mjukare.

Mamma och jag trodde att jag skulle behöva lämna tillbaka glasögonen, för att de skulle skickas tillbaka och hämtas vid senare tillfälle. Så var inte fallet. Jag fick med mig glasögonen hem igen och kan testa att använda de, varvat med mina förra tills det nya glaset som beställts kommer att komma till optikerstället och byts då ut på plats där.

Jag kan säga att jag precis fått nya styrkor på glasen i glasögonen och måste då vänja mig vid de nya styrkorna, genom att varva de nya glasögonen med mitt förra par. Skönt att man kan göra det, så att ögonen sakta men säkert får anpassa sig i lugn och ro.

Mina styrkor på ögonen har blivit sämre, i alla fall på ena ögat. Jag har gått från -0,75 till -1,00 på vänster öga, medan det högra fortfarande står på -0,75 som det gjort sedan jag för ca 3 år sedan kollade synen senast.

Inte så jättebra bild, men här kan du se vad som hänt med glasögonen och repan där vid sadeln. Inte världens bästa bild, men den får duga tills vidare.

För dig som inte vet, så är sadlar små pluppar som håller fast glasögonen på näsan. När man får glasögonen från tillverkaren till optikerstället, så är det hårda sadlar på. Man får då be om mjuka självmant, så sätts det dit nya. Där i bytet av sadlar blev det en repa i glaset på ena sidan.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Här är en av de bästa låtarna just nu. Jag lyssnar inte så mycket på texten på engelska låtar. Jag är en sådan, att gillar jag soundet, så blir jag kär i låten ändå.

Just nu tänker jag försöka ta mig till min kära TV, lägga mig i soffan och se på en dokumentär med Demi Lovato som finns på YouTube. Om jag förstår någonting av den, det vet jag inte. Får väl anstränga mig extra mycket och pausa emellanåt, så jag kan fundera ut vad det är personerna säger i dokumentären. Finns tyvärr inte med svensk text.

Se den du också, om du som jag gillar Demi Lovato. Den finns i sin helhet här under eller på YouTube. Sök bara "Demi Lovato - Simply Complicated"

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Jag är helt förälskad i serien "Skin Wars" och ser den så fort jag får chansen eller där överdrev jag en smula, men jag brukar se den ofta. Nu har det kommit en spinoff på den som heter "Skin Wars - Fresh Paint" och jag började titta på den för någon dag sedan. Nu är jag fast och kan inte låta bli att se så fort jag kan. Det är inte ett lika bra program som originalet "Skin Wars", men ändå något att se tycker jag i brist på annat!

I denna serie är det olika tävlande varje avsnitt som är bra i sin genre och aldrig hållit på med just kroppsmålning eller airbrush. De får vägledning av folk som tävlat i vanlig "Skin wars" att ha som vägledare och guider liksom. Först tävlar 6 stycken personer, för att mentorerna ska se vilka de vill jobba med till slut och lära mer. De blir först tilldelade två personer att vägleda i första övningen och sedan får de välja vilken av dessa två de vill fortsätta jobba vidare med och den personen som vinner hela allt får 10.000$ i rena pengar.

Man tävlar tre mot tre och en person åker ut allt eftersom och den personen som först åker ut lämnar allt. Då för personen som varit undervisaren och inte längre är med i tävlingen vara domare åt de två återstående, för att kunna välja ut vem som vinner hela allt, när det bara står mellan två personer.

I sista övningen får inte de som vägleder deltagarna hjälpa till, de får bara ge tips och råd en gång i början av övningen och en gång i halvtid. De får sitta och titta på från en TV, där de ser allt var deras deltagare gör.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Såhär ser mina glasögon ut efter träning med Core och promenad hemåt i spöregn med pappa.

Idag kunde inte min ledsagare Annika följa med på Core, för hon jobbar. Det blev min kära pappa som fick offra sig och det gick ju bra.

Jag överlevde detta pass också, även om det kändes tyngre än förra gången. Efteråt kom det fram en kvinna och frågade mig om jag kört hårdare den här gången än förra och jag sa att jag gjort det. Hon sa att hon såg det och då frågade jag henne om hon inte också gjort det och det hade hon. Jag sa att jag brukar försöka köra hårt varje gång och det brukar ju hon också göra liksom.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

På grund av IT-problem har mina nya glasögon blivit försenade med ca en vecka. Asså typiskt när man får ett sådant meddelande från sin glasögonleverantör. Jag trodde ju att jag skulle ha glasögonen i handen denna vecka, men icke sa Nicke.

Aja, bara att bita ihop och komma igen. Min syn är ju rätt okej ännu att kunna se genom de glasögon jag har nu också, så det är egentligen ingen större fara, om man säger så.

Som en liten kompensation, dras halva kostnaden bort för synundersökningen med 200 kronor. Jag som hade hoppats halva kostnaden på glasögonen, men men... man kan inte få allt och det begär jag inte heller.

Det dyraste priset låter man sig inte ändras på, tydligen. Aja, jag ska inte klaga som sagt, det kunde ha varit värre.

Om man som jag haft samma glasögon i 4 år och synen blivit sämre, då vill man ju gärna ha de nyare glasögonen. Man vill ju kunna se ännu bättre liksom.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

1: Chili

Chilifrukter som jalapenos, spökpeppar eller röd chili är bra och goda smaksättare, men saker som innehåller mycket av dessa bör du absolut inte värma i mikron om du inte vill ha en explosion. De är nämligen så starka att de kommer att expandera om de utsätts för de varma mikrovågorna. Även om det är en liten explosion så kommer essenserna att frigöras och svida brutalt i ögonen när du öppnar mikron.

2: Folie

Du kanske har mat som legat i folie och som du vill värma upp dagen efter – gör inte det. Metall ska aldrig, oavsett slag, vara i mikron då det lätt kan orsaka brand.

3: Plastlådor

De flesta matlådor är gjorda av någon form av plast, men det är inte alla som klarar uppvärmning. Försäkra dig om att dina matlådor tål att värmas i mikro innan du kör igång, annars kan de smälta eller läcka kemikalier som du inte bör få i dig.

4: Ingenting

Om du slår på mikrovågsugnen utan någonting i så är chansen stor att den exploderar. Detta då det inte finns någonting där som kan absorbera de farliga mikrovågorna. Tänk på det om du tar ut din mat innan mikron stannat, så att det inte fortsätter att gå utan någonting i.

5: Ägg

Även om vissa menar att man kan använda mikron för att få hårdkokta ägg – gör det inte. Chansen att du får städa upp efter en kalkad av exploderade ägg är stor.

6. Fruset kött

Har köttet inte hunnit tina och du tänker att det är snabbt ordnat i mikron? Ja det är det, men det kan också orsaka magsjuka. Ofta fördelas inte värmen bra så att det är fruset i mitten medan de nästa kokar på utsidan, det är då som bakterierna växer.

7. Röda såser och soppor

Tomater värms upp lätt och expanderar, har du en soppa eller sås gjorde på detta så kommer de med stor sannolikhet att skapa en stor röra som du får städa upp. Ett tips: Värm den i en kastrull på spisen.

Källa: msn.com

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag blev det Frida och jag som gick på promenad idag och vi hade det jättemysigt. Vi gick vid ca 12:55 och kom hem vid ca 16:20 till matte igen och då hade vi gått ca 9,84km tillsammans lilla Frida och jag.

Vi gick bort till elljusspåret bakom NHK arena och det var supermysigt faktiskt. Innan satte vi oss och myste i solen och hade det skönt.

När vi kom hem till matte, så lade sig Frida i vardagsrummet och skulle ligga där. Jag ville hon skulle ligga i korgen, men det ville inte hon. Det blev som hon ville i alla fall och det gjorde inte matte någonting alls.

Frida började halta när vi var på väg hem och jag tror inte att hon orkar gå mer idag och det sa matte att hon inte heller tror. Går nog bara en runda för att pinka och sedan hem igen. Man kan ju inte begära så mycket mer av en snart 11 år gammal dam!

Frida är så otroligt gullig och träffar man henne, så kan man inte låta bli att falla för henne. Ja, förutsatt att hon gillar dig tillbaka alltså.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Här är jag i olika former eller kanske bättre att säga utstyrslar? Du förstår nog ändå hoppas jag 😍

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Den 14 oktober varje år firas räkmackans dag i Sverige. Dagen instiftades av Arlanda flygplats 2010. eftersom Arlanda tillsammans med Landvetter säljer flera tusen räkmackor i veckan.

Här kommer min räkmacka som är köpt på Coop Konsum i Vivsta/Timrå!

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Förlåt för usel uppdatering idag, men har inte haft lust till det. Har dessutom haft fullt upp större delen av dagen.

Min morgon började redan vid lite för klockan 6 i morse, om jag ska vara ärlig. Minns inte exakta tiden, men jag var så snorig i näsan (läs allergisk), att jag inte kunde sova. Jag lade mig då och bläddrade i mobilen efter att ha snutit näsan några gånger.

Därefter vid ca 7:30 gick jag upp, tog mig en dusch och efter det var det frukost. Därefter göra sig redo att bli upphämtad i dagcenterbussen, för att dra mot bowlinghallen Enjoy i Sundsvall. Ja, eller i Birsta rättare sagt.

Där blev det att invänta några lag som kommer från andra ställen i länet. Det är folk som har olika funktionsnedsättningar (diagnoser) som var med och tävlade. Efter tre serier slutade jag på totalt 298 poäng och hade ett snitt på 99 poäng.

Maten vi åt var både Thaibuffé och pizzabuffé. Himla gott med thaibuffén måste jag säga. Blev så himla mätt, att jag inte orkade smaka någon pizza. Jag hade tänkt smaka, men när jag skulle hämta, så var det tyvärr slut. Blev att jag fick vara utan istället. Är inte så förtjust i pizza, så mig gjorde det egentligen ingenting.

Efter att jag varit hemma ett tag, så lade jag mig och sov en sväng. Var helt slut i kroppen och huvudet efter att varit vaken så tidigt i morse.

Jag och en annan jobbarkompis hoppade in i för två jobbarkompisar i laget som hade annat för sig. En av dem skulle på bocciatävling, eftersom hon tränar boccia en dag i veckan. Det var även en tredje person som skulle hoppa in, men han ändrade sig i sista stund. Det var bara för oss alla att turas om på den platsen där ingen reserv fanns att tillgå.

Idag i bowlinghallen hade de barnkalas, vilket var himla kul för barnen kan jag tro.

Jag var den enda personen i min grupp som inte använde mig att staket när jag spelade, vilket alla andra hade. Med staket menar jag sådana där stängsel som gör att klotet inte kan fara ner i rännan.

Likes

Comments