Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
mynameissuperjossan@hotmail.se

Ligger i sängen och håller på med en app i mobilen som heter "Vägmärkestest". Har inte så mycket för mig just nu. Tänkte att jag kan ju ändå testa denna app.

Appen har jag laddat ned till min Android. Det är inte samma frågor varje spelomgång som väl är.

Likes

Comments

​7k sjuk

3vligt trevligt

also/asså alltså

asg asgarv

bsdv bara så du vet

cs! vi ses!

d du/dig/din/det

e är

fr från

f1 fett

H! Hej!

hare! ha det bra!

iaf i alla fall

isf i så fall

iofs i och för sig

ivf i varje fall

lr eller

o och

oxå också

pok puss och kram

ql kul

r är

tkr tycker

x puss!

xxx pussar

å och

<3 hjärta/kärlek

:-) glad

;-) flörtande eller skämtande

:-( ledsen

:-D skrattar

:-P sticker ut tungan

:-O skriker eller är chockad

:-* puss!

:) jag är glad/jag gillar något

=D jag gapskrattar

:( jag är ledsen/jag ogillar något

;) jag flörtar/skämtar

:p räcker ut tungan

:* puss

Engelska förkortningar


asap as soon as possible (så snart som möjligt)

brb be right back (kommer strax)

bfn bye for now (hej då så länge)

bs! bullshit! (struntprat)

btw by the way (förresten)

cm call me (ring mig)

dur? do you remember? (kommer du ihåg?)

f2f face to face (mellan fyra ögon)

foaf friend of a friend (en kompis kompis)

gal get a life (skaffa dig ett liv)

gl good luck (lycka till)

gr8 great (toppen)

hf have fun (ha det så roligt)

Ilu I love you (jag älskar dig)

Ic I see (jag förstår)

irl in real life (i verkliga livet)

jk just kidding (jag bara skojar)

lol laughing out loud (gap­skrattar)

l8r later (senare)

omg oh my god (herregud)

r are (är)

rofl rolling on floor laughing (vrider sig av skratt)

roflmao rolling on floor laugh­ing my ass off (vrider sig av skratt ännu mer)

thx thanks (tack)

u you (du)

w8 wait (vänta)

^5 high five!

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Gillar du att klä ut dig eller andra roliga prylar, då är detta sidan för dig. Den här sidan har liksom det mesta, även tvålar som ser ut som kassetter till Nintendo 64 eller som handkontroller till TV-spel, roligt värre.

Sidan du ska spana in finner du här och den heter roligaprylar.se.

De har alltid billig frakt, snabb leverans och öppet köp i 30 dagar. Det låter väl som en bra deal?

OBS!! Detta är inget samarbete, men bilderna är lånade från hemsidan

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag på jobbet spelade vi detta spel. Tur i kvadrat. Ett ganska roligt spel vill jag bara tillägga. Jag var bingoutropare en gång och sedan fick en annan ta över.

Vad är då detta spel för någonting?
Tur i kvadrat är ett material framtaget av Specialpedagogiska institutet speciellt för autistiska elever. Tur i kvadrat är ett spel där turtagning synliggörs och eleverna får hjälp att rikta sin kommunikation. I koordinatspelet övar deltagarna sig att beskriva och i bingospelet att ställa och besvara frågor. Spelet passar ungdomar och vuxna som behöver öva samspel och kommunikation.

Vad har jag gjort annars?
Annars har det inte hänt så mycket för mig, mer än att jag fått skriva ett schema med bilder på personer, färg på dag osv när de ska träna i det gym vi fått till jobbet. Det ska bli kul i alla fall. Jag och den som är personal i min grupp satt tillsammans med detta schema och fixade idag på datorn ☺

Text till spelet lånades hos www.bocker.sli.se och bilden lånades hos varsam.se

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Denna jävla söndagskvällen borde ha slutat lyckligare än den gjorde. Jag är så jävla ledsen, tankar, tankar, tankar.

Jag tänker på min lilla hund som jag hade hemma i 6 dygn, innan jag på grund av allergi var tvungen att återlämna henne till uppfödaren igen. Det gör så ont i mig, alla tårar som rinner. Jag gjorde det bästa för lilla Doris. Det gör så jävla ont i hjärtat, särskilt då jag blir ensam i lägenheten igen. Jag får tid till att tänka och må dåligt. Jag mår så jävla dåligt över allting, att jag inte finner ord som kan beskriva hur jobbigt det är just nu.

Jag känner mig som en gammal skiva, där varje ord mals på om och om igen. Tankar som mal i mig är, "tänk om", "varför", "kunde jag ha gjort något annorlunda". Alla tankar mal i mig, om och om igen. Det gör riktigt ont när tankarna väl finns inuti mig och rör runt.

Tårar rinner ner för mina kinder. Jag kan inte tänka klart, jag mår så illa att jag vill kräkas. Jag kallsvettas, jag svettas för att jag är varm, tårar rinner och jag mår verkligen bara skit. Jag ältar allt fram och tillbaka, men får inse att det som hände var för det bästa. Doris skulle inte kunnat vara hos mig på grund av min allergi. Det går inte att knappt kunna andas när man ska leva. Det pep långt ner i mina lungor och gjorde att jag inte kunde leva ett normalt liv. Jag gick omkring och hostade hela tiden, vilket jag inte tycker man ska behöva göra.

Mina grannar och de närmsta hade redan börjat vänja sig vid hunden, likaså jag. Hon var riktigt fin, söt och gullig på alla vis.

Jag har tänkt på henne till och från, sedan jag fick lämna henne åter på grund av allergi. Min fina lilla Doris, mattehjärtat blev tomt och ensamt. Hon gav mig så mycket kärlek, även om det kändes tung att gå upp på morgonen vid 5-tiden. Jag kunde ju lägga mig och somna om igen fram till 9-tiden eller längre. Hon var snäll och fin på så vis.

Ja, hon är verkligen saknad på alla vis. På grund av min diagnos, så ältar jag fram och tillbaka, mer än vad en neurotyp skulle ha gjort i detta läge. Jag kan älta saker till döddagar om det vill sig illa. Har jag ställt in mig på en sak, då vill jag få det till varje pris och när det sedan visar sig att det inte funkade, som i detta fall på grund av allergi. Då kan jag hålla på att älta det för mig själv också och tänka "tänk om...". Nej, man kan inte rå för att man blir allergisk och nej, jag kunde inte ha gjort någonting annorlunda.

Doris älskade mig och viftade på sin lilla svans när hon såg mig och gick efter mig. Ja, vi var som gjorda för varandra. Vi var menade att vara tillsammans, men ödet ville annat.

Inte så konstigt kanske att jag blivit allergisk efter som min mamma är allergisk mot allt vad pälsdjur heter, min moster och även jag, tyvärr.

Jag kommer heller aldrig kunna jobba på ett hunddagis eller liknande, på grund av att jag måste vara utomhus och kan aldrig vara inomhus på grund av all allergi. Det kan sluta med att jag kommer sluta andas, vilket inte är särskilt roligt att tänka sig.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

"Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en Fräls oss ifrån kärleken fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans. (Dagens Nyheter)

Varför finns det inga kvinnliga trubadurer? Varför är det alltid Ella som ska skriva när det är grupparbete? Varför förväntas tjejer vara på ett sätt och killar på ett annat, och hur gör en egentligen för att vara tvärtom? Och om kärleken är som ett elstängsel och elstängslet redan är ihop med någon och någon är ens bästa vän i hela världen. Hur gör en då?

Sara Ohlsson debuterade 2012 med den hyllade ungdomsromanen Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Nu är hon tillbaka med en lika skarpsynt, kritisk och humoristisk roman om det omöjliga valet mellan den bästa vännen och den första, stora förälskelsen.

Debutanten Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en Fräls oss ifrån kärleken fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans. (Dagens Nyheter om debutromanen)

Vad handlar boken om?

Varför finns det inga kvinnliga trubadurer? Varför är det alltid Ella som ska skriva när det är grupparbete? Varför förväntas tjejer vara på ett sätt och killar på ett annat, och hur gör en egentligen för att vara tvärtom? Och om kärleken är som ett elstängsel och elstängslet redan är ihop med någon och någon är ens bästa vän i hela världen. Hur gör en då?

Vad tycker jag, Josephine om boken?

Jag kan tycka att det var en oväntad handling i boken. Den var väldigt lätt att ta till sig, väldigt smågullig här och var. Jag fastnade för den direkt och kunde inte lägga i från mig den. Det var bara att läsa, läsa, läsa och inte kunna sluta, förrän jag läst ut boken, även om det blev sent på natten.

Jag levde på hoppet, att det skulle ske vissa saker hela tiden. Jag trodde dock inte att det skulle bli så som det blev med allt.

Boken var superbra, men det kunde vara mindre av vissa saker och mer av vissa. Det skulle inte ha blivit som det blivit, men det är absolut en kul vinkel på boken. Allt behöver ju inte vara som vanligt tycker jag.

Det kan ju hända saker även i verkliga livet som gör att livet snurrar, man tänker och tänker, även om det är omöjligt. Man tänker att man inte kan få det man helst av allt vill ha... eller kan man det?

Bokens handling utspelar sig i Kalmar på Öland.

Detta är en bok som får mig att må bra på många plan, dels för att det är så mycket gulligt i den, men även dels det oväntade i handlingen som gör den spännande.

Jag ger boken 4,5 av 5 möjliga i betyg. En bok man bara måste läsa från pärm till pärm och har svårt att lägga ifrån sig. Det spelar inte mig någon roll att boken riktar sig till åldern 15+

Text lånad hos adlibris, lillapiratförlaget, samt mig själv. Bilder min egen, samt bokugglan

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Idag har jag varit med min ledsagare och gått på Gåbingo. Ingen av oss vann någonting, inte ens på godislotterna. Tyvärr.

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Hur bra får man lov att vara? Jag kan inte beskriva hur jäkla bra Clara Henry är på det hon gör med just detta. Det är obeskrivligt bra, helt ärligt.

Denna låt skriker feminism. Håller ni med? Jag tycker det är fett att framföra en sådan stark pausunderhållning på bästa sändningstid. Clara, Tess och Lina gör det med bravur. Fy helskotta vilken ung och grym talang Clara Henry ändå är, måste jag få tillägga.

Läs vad nöjesbladet skriver om detta framträdande. Ja, det hyllas även av nöjesbladet. Här är artikeln

You go girl, rakt in i kaklet och mer därtill!

Likes

Comments

mynameissuperjossan@hotmail.se

Sju säkerhetshot som skrämmer slag på experterna – så skyddar du dig.

Ransomware är bara början. Sakernas internet, dålig kryptering och attacker på industriell nivå är några av de allvarligaste hoten mot konsumenter 2017.

Vad händer om cyberkriminella stänger av din värme mitt i vintern och kräver tio tusen kronor för att sätta på den igen? Eller varför inte hålla en mindre stads energisystem som gisslan? Denna sorts attacker mot privatpersoner, företag och infrastruktur stod i fokus hos säkerhetsexperterna från SANS Institute, som i förrgår höll låda på säkerhetskonferensen RSA i San Francisco.

Några av hoten riktar sig redan i dag direkt mot konsumenter, men även de som i dagsläget fokuserar på större måltavlor – som företag och organisationer – kan komma att omprioritera sin strategi i framtiden.

De sju värsta hoten:

1. Ransomware

De så kallade gisslanprogrammen såg egentligen dagens ljus redan för 20 år sedan, men har sedan dess utvecklats till en verkligt skrämmande form av skadliga attacker: Skadlig mjukvara som krypterar dina filer och kräver en lösensumma för att ge dig kontrollen tillbaka. Ransomware sprider sig som virus, låser in din data och tvingar dig att kontakta brottslingarna för att ordna med betalning. Läs mer om ransomware här!

Det här kan du göra: Praktisera nätverkshygien; håll dina enheter och system uppdaterade och begränsa nätverksåtkomsten så mycket det går. Om en av dina datorer smittas med ransomware kan den sprida sjukdomen vidare till andra uppkopplade enheter. Kom ihåg att ransomware hanteras av riktiga människor, som du kan förhandla med. "Den bästa strategin är att framstå som liten och fattig", enligt Ed Skoudis på SANS.

2. Sakernas internet / IoT

Nästa steg i konsumentprodukternas evolutionskedja är tveklöst ännu fler uppkopplade saker. Alltifrån babymonitorer, kameror och tandborstar till ugnar och dammsugare har i dag möjlighet att koppla upp sig mot varandra och internet. Det leder i sin tur till att de är ytterst sårbara attacker. Vad värre är; uppkopplade prylar har i allt större utsträckning kommit att användas som "soldater" i koordinerade cyberattacker. Det var detta som hände när Mirai skapade kaos med amerikanska webbtjänster sent förra året.

Det här kan du göra: Byt för guds skull ut de dåliga förinställda lösenorden som skeppas med många uppkopplade prylar. Om din nya, smarta enhet inte visar sig tillåta sådana manövrar bör du returnera den eller ligga på tillverkaren för en mjukvaruppdatering. Du kan också ta ytterligare steg för att skydda dina prylar genom att stänga av fjärråtkomst, använda ett separat hemnätverk för IoT-enheter och ett särskilt molnkonto från att kontrollera dem, tipsade Ed Skoudis.

3. En romans mellan ransomware och IoT

Förra året riktades en hackerattack mot ett österrikiskt alphotell. Systemet för nyckelkort slogs ut helt, gäster låstes ute och hotellet har sedan dess återgått till traditionella nycklar. Det finns inget som hindrar denna typ av attacker från att välja ut uppkopplade hem som måltavlor. Till exempel kan någon få för sig att vrida upp termostaten på max och vägra sänka innetemperaturen innan du hostat upp lösensumman.

Det här kan du göra: Just nu befinner sig denna typ av attacker lyckligtvis fortfarande på teoristadiet. Men det är absolut någonting privatkonsumenterna bör tänka över när de bygger upp sina smarta hem. Hur mycket automation är för mycket? "Du måste fråga dig själv vad som är den rätta balansen mellan människa och maskin", sade Michael Assante, chef för industri och infrastruktur hos SANS.

4. Attacker mot industrins IoT

Såväl 2015 som 2016 har hackare lyckats kapa kraftstationer i Ukraina och få dem att stänga av sig. Turligt nog var de drabbade företagen snabba med att slå tillbaka strömmen på manuell väg. Men det finns inga garantier för att det i framtiden kommer vara lika enkelt att återta kontrollen över viktig infrastruktur, menar experterna.

Det här kan du göra: Tyvärr inte särskilt mycket som privatkonsument. Det är företagen och organisationerna bakom infrastrukturen som behöver ta ställning till hur smarta deras system ska vara i framtiden. Uppskalning av automationen kan bidra till lägre elräkningar, men nackdelen blir en större utsatthet för cyberattacker.

5. Svaga slumpgeneratorer

Verkligt slumpade nummer är grundfundamentet för bra kryptering enligt Johannes Ulrich, chef för SANS Internet Storm Center. Men vissa "slumpmässiga" siffergeneratorer är inte särskilt bra på att hitta på sifferkombinationer, vilket gör att krypteringen som de omfattade enheterna baseras på är mycket mer osäkra än de ger sken av.

Det här kan du göra: Det här är ett problem som måste lösas av produkttillverkarna. Ha bara i åtanke att ditt "säkra" nätverk kan vara betydligt svagare än du någonsin kunnat ana.

6. En övertro på webbtjänster

Appar och mjukvara kommunicerar med webbaserad tredjepartsmjukvara i mycket större utsträckning än tidigare. Men det finns egentligen inga garantier för att apparna friktionsfritt kopplar upp sig mot den förväntade tjänsten – en hackare kan kapa "transporten" på vägen, precis som ett rövargäng i valfri westernfilm.

Det här kan du göra: Återigen är detta ett problem för utvecklare. Men Johannes Ulrich varnade för att mobilapparna är mer sårbara än tidigare – så även om en app inte försöker stjäla din data så kan "tjänsten" som den tror sig kommunicera med ha helt andra motiv.

7. SQL-attacker mot NoSQL-databaser

Det här är ett annat utvecklarproblem, men som kan påverka data som samlas om dig. I flera år var SQL-injektioner, som tvingar in kod i en SQL-databas textfält, en renodlad internetplåga. Detta var exempelvis fallet i en uppmärksammad attack mot Bloggtoppen 2011. Nu för tiden rör sig utvecklarna bort från SQL till NoSQL-databaser som MongoDB, men dessa är inte alltid så säkra som man först trott.

Text och bilder lånade hos pcforalla.idg.se

Likes

Comments