Header
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Idag var jag på gåbingo med min ledsagare. Ingen av oss vann någonting på själva bingobrickan, men vi lade i lådan för sidovinst. Man får hoppas på tur där i alla fall.

Efter att vi ätit korv (den obligatoriska för oss båda), så köpte vi 10 godislotter var. Tro inte på tusan att jag vann på två av lotterna.

Jag valde detta som vinst. Kokos är ju en klar favorit för mig, så det valet var inte alls svårt. Knivigare med vad jag skulle välja som nummer 2, men slutade med den gamla klassikern After Eight.

Likes

Comments

Josephine

Här kommer ett tips på billiga kläder, accessoarer mm du kan köpa online. Det finns inte bara väskor, utan massor av annat till damer, herrar, barn & baby, beauty, sport & fritid, smycken, klockor, möbler, heminredning, djurtillbehör, byggvaror, kök mm.

Du kan söka i mer än 580 olika butiker. Allt från varumärken som Adax, Adidas, Björn Borg, Burberry, BY Malene Birger, Calvin Klein mm.

Sidan du behöver som sökverktyg heter shopalike.se

Detta är inget samarbete och alla bilder är lånade från sidorna som finns länkade

Likes

Comments

Josephine

Detta är så sant som det kan bli, eftersom man vill ju bli älskad av sin familj och sin partner, samt sina vänner.

En hund är egentligen ingenting man behöver ha, för att bli lycklig. Det hör ihop med kärlek tycker jag. En hund är det socialaste sällskap man kan ha faktiskt och en hund gör mig så otroligt glad på alla plan.

Enligt mig går de där två hand i hand, kärlek och hund alltså ❤

Likes

Comments

Josephine

1. Hur var du som tonåring?

Blyg, ensam, tillbakadragen, datanörd. Satt mest hemma med mina föräldrar och gjorde väl inte så otroligt mycket av mitt liv. Jag var väldigt reserverad, hade då som nu svårt för kontakt med jämnåriga, kände att jag inte passade in och så vidare. Tog det bara lugnt hemma

2. Finns det något godis du inte kan vara utan?

Kan vara utan allt godis på det stora hela, är ingen älskare av godis. Däremot är det gott med chips ibland

3. Hur ser ditt drömhem ut?

Det har jag inte tänk på. Jag är glad att jag har det som jag har det nu

4. Har du någon förebild?

Nja, det vet jag väl inte om jag kan säga direkt

5. Tycker du om att laga mat?

Nej, det är supertråkigt och ingenting jag verkligen gör om jag inte måste. Blir så trött och slut av det på grund av min diagnos

6. Finns det en bok/film som påverkat dig extra mycket?

Det finns säkert någon, gäller bara att komma på

7. Vad är det bästa beslutet du har tagit i ditt liv?

Helt klart att flytta till eget boende, med allt vad det innebär

8. Vilket barnprogram tyckte du var bäst när du var liten?

Jag vet inte riktigt vad som var bäst, men det fanns många som jag tittade på. Disneydags var väl en favorit, likaså barn trean och Bolibompa

9. Vem skulle spela huvudrollen i filmen om dig själv?

Jag kan inte säga att jag har någon speciell som jag skulle vilja spelade mig, finns så många bra

10. Vad brukar du göra för att bli glad en dålig dag?

Sitta vid datorn, prata med mina föräldrar eller promenera med min hundkompis Frida om hon är tillgänglig

Bilden är min egen, likaså svaren på frågorna

Likes

Comments

Josephine

Idag har jag promenerat med Frida, vi gick lite sådär över 7km, nästan 8. Det var lika mysigt som alltid, Frida blev så glad när jag kom för att hämta henne. Vi var ute i över 2 timmar lite drygt. Då ville Frida hem igen.

Frida: Kan du klia mig på magen?

Jag: Absolut inte, när du inte gör som man säger åt dig.

Till saken hör den att jag glömde slå igång tvättmaskinen innan jag gick hemifrån, fick en påminnelse av min syster och fick gå hem för att göra det.

Jag bad Frida stanna vid min hallmatta innanför dörren, vilket hon gjorde. Jag plockade ihop det som skulle tvättas, körde igång maskinen mm, medan Frida satt lydigt vid dörren.

Därefter gick jag på toaletten och stängde dörren till badrummet. Max 3 minuter var jag borta. Under den tiden hade Frida gått iväg till min balkongdörr.

Jag blev arg och röt till åt henne, så hon ska förstå. Hon kom tillbaka och lade sig som på bilden ovan. Inte hade hon gjort sig förtjänt av att jag skulle klia henne eller ge hundgodis just då. Nix.

Likes

Comments

Josephine

Japp, så var det när jag var yngre och fortfarande lekte med barbiedockor.

Jag lekte att de var som en familj, att de var gravida och så vidare. Hade jag ingen barbiedocka som på riktigt var gravid, då kunde jag ta en cykelhjälm och sätta fast runt dockans midja, så fick den agera magen.

Därefter kunde jag leka att de var gravid, gick till sjukhuset och allt vad det nu är man gör. Jag kunde till och med låta mina dockor som var tonåringar genomgå samma sak, så att de också var gravida. Ja, lite väl udda... jag vet.

Älskade verkligen barbiedockor och kunde leka med de i timmar, typ dagar om det var så. Jag fattade aldrig det där med att leka ensam, det kändes så tråkigt att det fanns inte för mig.

Jag lekte mest med min syster, men ibland även med någon kompis också. Det var riktigt kul faktiskt.

Älskade verkligen Barbies och hade även en bil till, som jag fick av min farmor en gång. Den användes flitigt. Älskade att låta Barbie köra runt i den.

Älskade verkligen barbiedockor och lekte även med det när jag gick i sjuan på högstadiet. Ja, du ser... jag var riktigt barnslig på den tiden, mer än jämnåriga. Aspergers Syndrom spelar in i hur jag var som barn. Därför jag älskade att leka med Barbies i tidiga tonåren också.

Min syster slutade leka med Barbie efter ett tag och då gjorde jag det också, det föll sig naturligt på något vis liksom.

Jag minns att jag hade fått en Shelly av pappas kusin, alltså en sådan docka som kan sitta i ett badkar och bada med bubblor. Bath time fun Shelly.

Jag hade med mig den dockan i ryggsäcken då jag gick i mellanstadiet, minns inte om det var femman eller sexan. Jag tog med ryggsäcken in på toaletten, låste, tog fram dockan och låtsades mata henne med nappflaskan som man fick med.

Jag, syrran och hennes ena kompis hade bestämt att vi skulle ta med dockorna till skolan och använda dem när vi gick hem efter skoldagens slut. Jag minns inte om vi lekte med de på hemvägen från skolan eller inte.

Min favorit var oftast den där Shelly eller Pocahontas, eftersom min ena kompis hade en Shelly. Hon hade inte samma som jag, men ändå.

I Sverige hette dockan Shelly, medan de i andra delar av världen hette Kelly. Syrran hade en kompis som sa att hennes mamma sagt att dockan heter Sälly, så hennes hette det länge, tills syrran och jag sa att den heter Shelly. Då fick hennes också heta det. Hon hade samma som mig och syrran, en som kunde bada.

Jag älskade den där Pocahontas väldigt högt och lekte med henne väldigt ofta. Min ena kompis hade en likadan och min syster också. Min kunde böja ut sina armar, vilket inte syrrans kunde. Jag brukade reta henne för det, vilket inte uppskattades av henne.

Efter ett tag piercade jag och syrran öronen på våra Pocahontas, genom att klippa av knappnålar och stoppa in i öronen på dem.

Jag hade även en Stacie, som jag bytte med syrran mot någon jäkligt ful som hon hade och det blev hon jätteglad över. Min var en äkta barbiedocka, medan syrrans inte var det. Happy Meal Stacie hette min, men jag kallade henne bara Stacie. Det var henne jag bytte med syrran mot en som inte alls var original.

Hade också en John Smith, som hade en örn som kunde ändra färg av värme. Då var det den bästa dockan jag hade, använde honom som kille till alla mina dockor då jag lekte.

Minns att jag fick honom av farmor. Honom piercade jag också öronen på.

Min syster däremot hade en sådan docka Phone fun Skipper, som jag tyckte om att göra gravid. Jag satte på henne en cykelhjälm som mage och låtsades att hon blivit gravid med en kille som inte ville veta av henne, eftersom jag inte hade några fler manliga barbiedockor.

Fasen vad jag älskade Barbies. I dagens läge kan jag tänka att ta upp mina dockor igen och börja leka. Fast... jag tror dock inte att det skulle vara lika roligt nu som då, eftersom jag då kommer att få leka ensam. Ja, inte bara det. Känslan av det där roliga har säkert försvunnit också, jag var ju mycket yngre på den tiden.

Nej, jag kommer inte plocka fram mina dockor och leka igen.

Bilderna är lånade från olika sidor via en sökning på Google

Likes

Comments

Idag har vi blivit 10 miljoner svenskar i vårt avlånga land. Riktigt coolt att tänka på.

Vi bor dubbelt så många svenskar i Sverige nu, som norrmän i Norge, finnar i Finland och danskar i Danmark.

Ökad invandring

Anledningen till att befolkningen ökar allt snabbare är att det föds fler än det dör, samt att invandringen är större än utvandringen.

Befolkningen ökar även med olika hastighet över året. Från april till september ökar befolkningen snabbare än under resten av året, då det bland annat föds fler barn dessa månader.

Långsammast ökar befolkningen i november och december.

En del av texten är lånad hos Aftonbladet

Likes

Comments

Josephine

Hallå mina små bloggläsare

Jag har nyss hängt upp min tvättade tvätt på tork från tvättmaskinen. Det gick bra, men ack så trött jag blev.

Jag kan avslöja att jag inte är trött, som i att jag är trött, för att jag är trött. Utan... jag är trött och det känns i huvudet. Jag kan inte förklara, men det känns.

Efter att jag plockat ur tvättmaskinen och hängt kläderna där de ska hänga, för att torka, så orkar jag inte mer. Hjärnan känns väldigt tom och slut. Det känns som att jag gjort för många moment, vilket sliter på hjärnan. Det får hjärnan att kännas tung och otymplig.

Jag tänkte att jag efter att jag hängt upp tvätten, skulle dammtorka och dammsuga. Jag tänkte att jag skulle slippa få hjälp med det denna vecka igen. Ja, tanken var ju god. Om det gick att fullfölja, det är en annan sak.

Kan avslöja att min hjärna gör ont, det spränger framme i pannan. Ja, lite lätt och jag blir så trött och sliten, att det inte är sant.

Jag orkar inte ens borsta tänderna för denna dag, får helt enkelt göra det ikväll istället. När det blir såhär för mig, då behöver jag typ en sockerkick eller annat, för att komma igång igen.

Ska se till att få i mig lite coca-cola. Det känns som att det är behövligt just nu, något sött måste jag få i mig. Även om den cola jag har hemma är sockerfri, så behöver jag ändå få i mig något som gör att min hjärna blir piggare.

Det är som så, att en Aspergare ibland kan gapa efter för mycket. Ja, mycket mer än de orkar med. Så är det med mig just nu, vilket känns lite si och sådär. Hade tänkt avlasta mina föräldrar denna vecka, med att dammsuga och dammtorka själv. Tji fick jag, eftersom jag blev så trött av att plocka ur min tvättmaskin och hänga det på tork!

Likes

Comments

Josephine

I detta inlägg kommer jag tipsa om en affär som finns i Sundsvall och heter RiotLab. Butiken har alternativa kläder, accessoarer, smink, skor mm för tjej, kille, barn, och baby.

Just nu har butiken vinterrea, då man tar 4 för 3.

P.S Detta inlägg är inte sponsrat eller något samarbete

Likes

Comments

Josephine

Eftersom jag är väldigt torr i min hårbotten och inte kan använda vad som helst att tvätta håret med på grund av klåda, så kommer jag här att tipsa om veganska hårprodukter från märket Maria Nila.

Jag är verkligen nöjd med produkterna och känner att de verkligen gör skillnad för min kliande hårbotten.

Du kan läsa om Maria Nila hos vegankoll, klicka här.

Ett set med både shampoo och balsam kostar 399:- hos lyko.se, då är det också fri frakt

MARIA NILA HEAD & HAIR HEAL PAKET

Head & Hair Heal Shampoo

Behandlar och förebygger mjäll och hårbottenproblem samt stimulerar hårsäckarna vilket ger ökad hårproduktion och motverkar håravfall.

Användning:

Massera in schampot i hår och hårbotten, skölj ur och fortsätt behandlingen med inpackning och balsam. Anpassad för dagligt bruk.

350ml

Head & Hair Heal Conditioner

Antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande balsam. Behandlar och förebygger mjäll och hårbottenproblem samt stimulerar hårsäckarna vilket ger ökad hårproduktion och motverkar håravfall.

Användning:

Applicera i nytvättat hår,skölj ur. Anpassad för dagligt bruk.

300ml

Head & Hair Heal behandlar och förebygger mjäll och andra hårbottenproblem, motverkar håravfall och stimulerar hårtillväxten.

Bild och text lånade hos lyko.se Nej, detta är inget samarbete

Likes

Comments