Header
  • Youtube
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Spotify
  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw
Josephine

Eftersom folk med Aspergers syndrom enligt vissa inte kan känna känslor. Vissa hemsidor om diagnosen hävdar i alla fall att en Aspergsre skulle vara känslokall, vilket jag tycker är helt fel.

Nog kan vi känna känslor som alla andra, känna sorg, vara glad, må dåligt, vara hungrig osv. Listan kan göras lång.

Därför tänkte jag ta upp hur det känns för mig att vara besviken. Besvikelse är en känsla om något, är det inte så?

När jag känner besvikelse, som jag känt två gånger idag över en ganska löjlig liten sak, så blir mitt tillstånd såhär.

För det första vill jag inte att folk pratar med mig. Jag snäser åt folk, jag blir helt oresonlig och kan absolut lägga på luren i örat på personen jag pratar i telefonen med. (Om vi nu pratar i telefonen vill säga).

Jag får ont i ögonen, som om jag skulle börja gråta, vilket får hjärnan att kännas ledsen och göra ont. Väldigt svårt att förklara känner ju jag spontant.

När det där har hänt, den där besvikelsen kommit och allt vad det nu innebär, då jag skäller och gnäller mm, leder det till att jag förlora en massa energi. Jag blir då så trött att jag måste lägga mig i sängen för att sova och hämta igen mer energi.

Idag har jag typ inte haft tid till att lägga mig och vila för detta, vilket inte gjort så mycket. Jag har inte varit supertrött, men nog så trött ändå. Jag höll på att somna under filmen jag såg på bion.

Ja, det där med känslor tar mycket mer energi av en Aspergare, än från en neurotyp.

Texten är min medan bilden är lånad hos ohfact.com

Likes

Comments

Josephine

I eftermiddag var jag på bio med min ledsagare Annika. Vi såg "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn". Vi var på Folkan i Söråker.

Filmen var riktigt bra, men den var väldigt lång. Någonstans vid slutet av filmen kände jag att jag suttit för länge, jag orkade inte riktigt hålla ögonen öppna eller koncentrera mig fullt ut på filmen.

Den var aldrig dålig, det var inte så alls. Jag skulle kunna se den en gång till vid tillfälle, men inte på bio igen

Vad handlar filmen om?

Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid och leder Jake till en mystisk plats känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender de har och inser att endast hans egen ”förmåga” kan rädda dem.

Skådisarna är:

Eva Green

Asa Betterfield

Ella Purnell

Samuel L Jackson

Judi Dench

Rupert Everett

Allison Janney

Terence Stamp

Chris O'Dowd

Kim Dickens

Likes

Comments

Josephine

Jag funderar på att skaffa en egen hund nästa år, är tänkt att det ska bli en Lagotto.

Jag undrar därför om det är någon som vet om det kommer att finnas några sådana man kan köpa i kanske januari? Jag vill inte heller behöva ta mig så långt åt något håll för att hitta en uppfödare.

Det bästa vore om det fanns någon i närheten av Sundsvall/Timrå. Det kan vara någon mil bort också, så noga är det inte. Bara att det inte blir sådär 50 mil bort eller liknande.

Någon som vet om en uppfödare i mina trakter av rasen Lagotto?

​Bilderna är lånade via Google från http://kungsbacka-stad.annonsera.se/lagottovalpar-44709.html och http://riccadonna.se Texten är däremot min

Likes

Comments

Josephine

Hej 🌼

Manella heter jag och driver bloggen enaståendemamma!

I min blogg kan ni läsa om allt i min vardag somensamstående mamma till en son på tre år med epilepsi,livet med ibs och attvara hsp (high sensitive person) och tidsberoende, min resa ifrån minätstörningsproblematik med förvrängd kroppssyn som varit med mig sedan tonåren.Delar gärna med mig av olika tips, rekommendationer, tävlingar etc. Bloggen ärrak, öppen och ärlig. Ingenting är en dans på rosor så att säga! Bloggenvarieras med bilder & text.

Jobbar som stödassistent (fd handledare) inom stöd & aktiveringpå ett kortidsboende och det är mitt livs just nu bästa jobb. Väldigtgivande.

Jag bloggar via nouw.com

Kika gärna in på min blogg, den finner du här, men även på min instagram: manellacentio

Kram 🌼

Likes

Comments

Josephine

Idag kom mitt nya objektiv 100-400mm från Canon.

Jag tycker det är fint och man kan säga att jag är nöjd hittills, men har ännu inte provat det. Får väl göra det så småningom, när tid och behov finns

Likes

Comments

Josephine

Här kommer en låt som jag fastnat för. Låten är superbra, medan jag tycker att videon inte alls faller mig i smaken överhuvudtaget just nu.

Jag har ju i och för sig bara kollat på videon en gång, men vad? Jag borde ju kunna bedöma den efter det ändå tycker jag.

Egentligen förstår jag inte syftet med videon till just den här låten, men men... allt ska man väl inte förstå antar jag.

Låten och videon är Jasmine Kara - Fade to black

Likes

Comments

Josephine

Mitt namn är Essy, kallas för Sessie och är en sprallig och energirik tjej som vill göra världen till ett bättre ställe.

Jag är snart 24 år gammal, bor delvis i min pojkväns lägenhet tillsammans med tre underbara katter på 2-4 år gamla samt en blandrashane på 18 månader vid namn Stitch.

Mina stora passioner är såklart mina djur och min pojkvän och familj men även att inspirera människor att vara sig själva, samt skönhet, inredning och spel då jag är en riktig nörd.

Min blogg handlar mycket om min vardag men även skönhet, spel, inredning och flummiga saker.

Jag har bloggat från och till i tre år men när jag började blogga på Nouw (då nattstad) så kände jag mig hemma och kunde utveckla bloggen som jag ville. Så här har jag varit i ca 2 år snart.

Vad jag ska säga mer vet jag inte riktigt, bättre att ni följer min blogg så får ni veta mer.

Min blogg finner du hos Sessiie.nu

Likes

Comments

Josephine

Reglerna är enkla!

Du skriver en text om dig själv och din blogg, samt skickar med den eller de bilder du vill att jag publicerar i ett blogginlägg till mynameissuperjossan@hotmail.se

När jag har fått det du vill ha med i länkbytet av dig, då skickar jag tillbaka det jag vill ha med i mitt länkbyte med dig.

Vi lägger ut det i våra bloggar som ett varsitt inlägg med varandras bilder och texter, sedan bestämmer vi en gemensam dag och tid då vi publicerar våra inlägg. Lättast med tidsinställt, eftersom inläggen bör komma upp samtidigt.

Detta låter väl bra? Dels får våra bloggar större chans att synas, om vi båda vill att fler ska uppmärksamma oss och vi får fler nya läsare eller följare.

Det låter väl inte helt fel? Vad säger du? Dags för ett länkbyte kanske?

Likes

Comments

Josephine

Alla kommer vi väl ihåg den första förälskelsen, den första kyssen, det första sexet, den första fyllan och så vidare. Jaja, nog om detta.

För mig var det en första gång idag, även om jag varit laglig för att göra detta i sådär snart 10 år. Ja, jag var på bolaget för att handla till mina föräldrar som en present.

Jag slog mig ihop med min moster, eftersom hon tycker att jag kunde göra detta. Hon rådfrågade min morsa och sa att det var en väninna till henne som undrade vad som var gott i champagneväg och så fick jag veta sedan.

Efter jobbet drog jag till "gröna apoteket" och köpte denna. Eftersom jag inte har koll på sorter eller dricker alkohol själv, så fick jag ringa syrran som brukar ha bra koll på vad föräldrarna tycker om att dricka!

Likes

Comments

Josephine

Satt med Photoshop och pysslade igår. Fick till en enligt mig jättefin bild. Jag vet ännu inte vad jag tänker ha den till, men jag är nöjd med den och det är huvudsaken.

Jag vet att jag inte ser bra ut, men det behöver man inte göra för att vara trevlig, snäll och bra som människa. Jag har andra egenskaper som gör mig till en bra människa faktiskt, det handlar inte alltid om utseende

Likes

Comments