​Hej!

Jag är hemskt ledsen för att jag varit så aktiv med bloggandet, men grejen är den att jag håller på att försöka starta upp en ny blogg, eller ska i alla fall. Måste komma på namn och sånt ni vet, sen ska Jesper hjälpa mig med design och så vidare.

Det var allt jag ville säga nu, möjligtvis börjar blogga lite igen här tills vidare men vi får se.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hellu! Har haft håltimme i 2 timmar nu och har ytterligare 3 timmar kvar innan italienskan börjar så jag cyklade ju hem efter idrotten. Idrottslektionen idag var verkligen inte kul, vi spelade baseboll och nu ligger jag här i sängen med en svullen överläpp. Är glad att jag har alla tänderna kvar dock, och att bollen inte träffade lite högre upp för att bryta näsan hade inte heller varit speciellt kul. Så tur i oturen kan man väl verkligen säga. Men jag rekommenderar inte att försöka fånga en boll med munnen.

Har något som måste vara en av världens konstigaste och obehagligaste känslor också, kan liksom inte känna läppen och måste peta med fingrarna då och då för att försäkra mig om att den finns där, men ändå har jag så ont, dock kan jag inte känna vars det gör ont och det är lite jobbigt och jag ska vara ärlig.

Nåja, det gick ju relativt bra i alla fall, sen ska man tillbaka till skolan för att ha kanske 30 minuters italienska? Jippie, men men det är ju hörförståelseprov så det är ju viktigt. Tänkte hursomhelst kanske cykla och köpa frön efter, för behöver det till en hemlaboration vi fick på naturkunskapen.

Men ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Svaret är enkelt: herregud ja!

Under håltimmen idag var jag på stan och gick bland annat in på McDonalds och satt där inne en stund med en Frappè som är en ny favorit! Gillar både caramel och mocca, dock smakar caramel lite mer kaffe än vad mocca gör och jag är inte så förtjust i kaffesmak. Men god var den i alla fall! Hursomhelst, sedan gick jag runt lite efter det då jag hade 3 timmar håltimme, och vad ska man då göra egentligen? Jag gick runt och kollade lite på kläder och såg en rätt så gullig klänning som jag funderar på att gå tillbaka och prova någon dag, kanske köpa om jag gillar den? Men ja, jag gick även in på glitter och kollade lite, jag älskar såna där små gulliga halsband och även armband, men särskilt halsband och såg ett som jag föll direkt för jag älskar ugglor! Och jag är ju som jag är och blev så, jag vet inte vad man ska kalla det? Typ "ivrig" över det? Ingen aning, men var tvungen att berätta för bland annat älsklingen vilken perfekt sak jag hade hittat! Sen var det liksom inte mer med det... men kan ni gissa vad han gick och köpte åt mig idag?! Jag kan säga att den förvåningen och glädjen var så enorm att jag knappt ens kunde prata! Hade det inte varit en massa folk runt om så hade jag förmodligen börjat gråta, kan säga att det var nära, men han är underbar, min Jesper <3 

Likes

Comments

Lilian och Fredrik tog med Linus på bio idag för att se Avengers så det blev så att jag och Jesper var barnvakt. Och åh vad jag glad jag är att Jesper var här för jag är sjuk och eftersom Ebba förväntade sig att vi skulle åka till Valla gård och kolla på djuren så hade jag nog inte klarat det riktigt själv. Eller ja, det hade varit extra jobbigt i alla fall.

Hursomhelst, vi gick tillbaka hemåt efteråt och gick förbi city gross där Jesper köpte en glass åt Ebba. På vägen hem därifrån började det blåsa en hel del och det blev lite för kallt, Ebba började skaka som bara den så satte på henne min kofta också. Så blev resultatet av det ;)

Likes

Comments

Har man inte världens underbaraste pojkvän, som trots att det är jobbigt leker en massa med min systers dotter och hennes vänner? Såg så gulligt ut också! Idag var det zombie vid studsmattan :3

Glöm inte att kika in här!

Likes

Comments

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, eller EMDR som det förkortas, är en form av psykoterapi. Jag själv får denna behandling hos BUP och går på det en gång i veckan då jag har diagnosen PTSD (posttraumatisk stressyndrom) och för mig verkar denna behandlingsform hjälpa. Det funkar, trots att det är en svår metod (enligt min psykolog, och jag litar förstås på vad hon säger). Skulle denna metod inte fungera, eller om det skulle bli för jobbigt, skulle vi däremot gå över till KBT (kognitiv beteendeterapi).

Hur som helst, jag börjar få mer och mer förståelse för denna metod och vad den handlar om, jag lär mig mer och mer. I mitt fall är det så att det är en rad händelser vi går igenom, det har tyvärr hänt en del under min uppväxt. Vi börjar med sådant som är minst jobbigt/obehagligt.

Men innan vi började med allt detta fick jag hitta en trygg plats, något jag kan sitta och blunda och tänka mig att jag är där, så att jag får en trygghetskänsla. Det funkar bra för mig.

Hur som helst: när behandlingen väl är igång börjar vi med en händelse och jag får tänka på denna och försöka att bara hålla detta i huvudet och se det framför mig medan min psykolog rör fingrarna fram och tillbaka framför mina ögon, och det är meningen att jag ska följa med blicken. När hon slutar får jag ta ett djupt andetag och säga vad som har hänt. I vissa fall är det ingen skillnad, i andra känns allt bara tomt. Ibland har obehaget blivit starkare, och det är fullt normalt, innan det går ner och blir svagare. Hela målet med den här processen är att obehaget kring en händelse ska bli mindre och helst försvinna och att man ska ersätta de negativa tankarna till positiva.

Jag vet, det låter skumt... men det funkar faktiskt, det är jättekonstigt. Men hittills har vi hunnit med en lite mindre jobbig händelse och jag kan tänka på det nu utan att må dåligt. Dock känns det mest bara tomt, men det är inget negativt i det. Så ja, för mig funkar det, och jag är otroligt förvirrad...

Likes

Comments

​Jag kan verkligen inte sova... för att jag vill plugga?! Va? Hur är det möjligt? Jag, Beatrice, kan inte sova för att jag verkligen så väldigt gärna vill plugga italienska? Någonting är fel på mig...

Sen mår jag väl inte sådär 100% bra heller, men ärligt talat så har min sömn ändå varit bra den senaste veckan. Jag har sett till att komma i säng tidigt om kvällarna (nå, inte just ikväll kanske..) men på vardagar har det varit runt 22:00. Det känns så skönt! Och behandlingen (EMDR) jag får hos BUP hjälper dessutom, jag känner att detta är på väg mot bättringshållet!

Men jag hoppas verkligen att jag klarar morgondagen utan alltför stora problem.

Likes

Comments