resor

Hihi! Vad glad jag är!

För ca en månad sen så fick jag och Nils veta det att Nils ligger bra till i hans behandling så att resa är inte längre någon fara. Vi blev så lyckliga, så att vi helgen därpå bokade en resa till Gran Canaria! 🌴

Som ni som läst min blogg tidigare vet så har jag varit på ön innan ett par gånger. Bara förra året så var jag där med min kompis @fiamatildaunder påsken då vi bodde på ett grymt hotell som hette Colina Mar, och till samma hotell ska jag och Nils till nu! YIPPY! 💕

Här är lite bilder på hotellet och även utsikten: 


Vi bokade resan som restresa via Apollo.se (all inclusive) och jisses vad kul det ska bli!

BIlden nedan är visserligen inte från hotellet men från en kväll på Amadores beach med en fantasisk solnedgång och nägra strawberry daiquiris!

En sjuk utsikt med frukosten:

Utsikten från balkongen nedan:

Så ja... som ni förstår! Jag är sjukt taggad på denna resa tillsammans med Nils!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Advise, Händelser

Åh vad jag vill, och kan för den delen, Men nej... Jag har bestämt mig för att inte gå kursen för fransförlängning. Om jag kan och vill, vad är det då som stoppar mig? Jo, nämligen härdplasten som man använder som lim. Det är farligt för de som får fransarna, men ännu farligare för de artister som sitter och jobbar med detta 8 timmar om dagen. Och om jag då ska arbeta med detta, kommer jag få arbeta en del hemifrån, i mitt vardagsrum. Tyvärr så har jag ej något high-tech ventilationssystem för att få bort de farliga härdplasterna ur mitt vardagsrum utan det enda som jag kunde hitta som lösning var ett punktutsug som tar bort de farliga ångorna från platsen och puffar ut det någon annan stans i rummet.

Åh vad bra, kände jag då. Då kanske jag kan få sitta och "sniffa" in det när jag kollar tv sen! Åh vad nyttigt och gott.

Men nej, skämt åt sido, det är farligt just nu med de plasterna de använder idag. Så därför väljer jag att inte göra det. Men, när det kommer en mer miljövänlig lösning till limmet är jag klart villig att kolla upp kursen igen!

Likes

Comments

Händelser, resor

Hallå där!

Är just nu påväg till Uddevalla för att hämta mina första glasögon... Så spänd! Tänk ifall jag valde bågar för snabbt? Haha, dessa i-landsproblem...

På andra noter så kan jag ta och berätta att jag nu som anställd lärare har gått på sportlov! Så skönt! Längtar mest till en hel vecka med långa morgnar. 😍

Ikväll så ska jag på en föreställning i Ed, nämligen revyn! Min kompis Emma och hennes sambo Emil är med och några av mina kollegor! Kommer att gå dit tillsammans med Nils, Fia och Amanda 👍😀

Jag uppdaterar senare med en bild på mig i mina nya glasögon... håll tummarna!

Likes

Comments

Händelser, Advise

Dagen började med att jag gick upp, jag kollade ett avsnitt Big Bang Theory med Nils och sen så duschade jag, gjorde mig iordning och sådär och sen kastade jag mig iväg till Uddevalla. När jag kom till Uddevalla så var det dags för synundersökning hos Specsavers eftersom att jag märkt att jag ser lite galet. Jag typ ser som ett filter framför ögonen ibland. Det visade sig att jag har ett synfel! Men jag behövde inte glasögon tyckte optikern men hon sa det att det kan vara skönt för mina ögon så att de får slappna av istället för att behöva intensivt kisa vid vissa tillfällen.

Så, det hela slutade med att jag beställde ett par glasögon och det blev dessa:

Så, det hela slutade med att jag beställde ett par glasögon och det blev dessa som ni ser till höger:

Jag valde dem ganska snabbt och hastigt... Men jag tror de blir bra? De anländer på Specsavers om 7 - 12 arbetsdagar så... det ska bli spännande! Jag känner mig så gammal och sleten som redan behöver glasögon men det är ju inte riktigt så det fungerar. Men yes, det blir glasögon för mig.

Innan det var dags för min synundersökning så hade jag faktiskt en liten stund på mig att utforska det nya som fanns på Torp. Jag fyndade 2 t-shirts på HM för 49,50:- styck eller något sånt. Provade även ett par AS sköna byxor men de satt som - jag vet inte vad - i alla fall inte så snyggt!

Precis innan jag skulle in till synundersökningen så han jag även med en sub! Blev en Italian B.M.T. Så jädra gott alltså!

Efter TORP
Efter mitt besök på Torp så var det dags för mig att sticka till min syrra för att vi skulle gå på en ny film som kommit ut, nämligen Fifty Shades Darker. Den var riktigt, riktigt bra. Och ja, jag har läst böckerna! De fick med supermycket från boken, mer en vad de fick med i första filmen tyckte jag, så det var jättekul att de dem återskapa berättelsen i film!

Jag gillar Fifty Shades Darker bättre också för att det blir mer kärlek i den här filmen och inte bara snusk med få/inga inslag av kärlek.

Besviken?
Min syrra var dock besviken att det inte var mer naket i filmen från killen. Hahaha... I-landsproblem. Jag sa till henne det att hon får åka hem istället och slå på lite naket där istället! Typ klistra över karaktärernas ansikten på en porrulle... Nejdå, bara skojar! Men i grund och botten så var vi riktigt nöjda med filmen! En sak som jag hade föreställt mig annorlunda dock var Jack Hyde, trodde att han skulle vara äldre och sliskigare. Typ en fet gubbe i sina "vuxnare" dagar.

VÄLDIGT NÖJDA!
"Nöjd bevis" ser ni nedan!Vad tycker ni?
Vad tyckte ni om filmen? Var det några skillnader som ni tänkte på? Eller något de missat att plocka med?


Likes

Comments

Händelser, Kreativitet

Nu har jag fått något på spåret igen. Jag vet vad mitt nästa mål är. Jag ska fixa en utbildning för att göra singelfransar. Hittills är jag på god väg för att nå mitt mål faktiskt! Så kul!! Detta är de steg som jag har tagit eller ska ta för att nå mitt mål:

1. Leta fram en bra och certifierad utbildning och anpassad för distans. Check! Hittat på makeupstudion.com.

2. Anmält mig till kursen. Check! (Fick idag bekräftat min anmälan och position i kursen!)

3. Hört med dem om ventilation och så i hemmet pga härdplaster. Check!

4. Bokat tid för astma koll för att säkerställa att det är lämpligt för mig att arbeta med härdplaster. Check!

5. Gått på astma kollen och fått ett GO. X

6. Hört med Sahlgrenska angående Nils sjukdom ifall det är passande att ha en station hemma med arbete av härdplaster. X

7. Betala kursen i början av nästa månad. X

8. Anskaffa en massagebänk. X

9. Anskaffa ett utsug. X

10. Kontakta skatteverket vid eventuell försäljning av tjänst. X


Nu återstår det bara att hålla fingrarna och hoppas att jag får grönt ljus från både astmasköterskan och Sahlgrenska!Likes

Comments

Händelser

Som somliga vet, älskar jag serien Stargate SG-1. Det är den där serien jag har sett om si sådär femtioelva gånger sedan jag var 4 år gammal.

Det hela började med att jag och min far hade tröttnat på att kolla James Bond filmer på fredagar, så han letade efter något nytt för oss att kolla på och då fan han guldet - Stargate.

Det blev som en tradition att vi såg ett par avsnitt tillsammans var fredag bara han och jag. Sen så ökade tittandet mer och mer. Och vips! Vi var fast!

Än idag älskar jag serien lika mycket. Ofta sitter jag och tittar på serien på vardagsmornarna innan jag far iväg till jobbet och jag kan nästan manus ord för ord! Det är till och med så illa att bara efter ett par sekunder i början av avsnittet så vet jag precis vilket avsnitt det är, både handling, avsnitt och säsong. Ja, det har hänt. Annars vet jag ändå precis vad avsnittet handlar om efter ett par sekunder. Och låt mig påminna - serien har hela 10 säsonger.

Okej. Nu har du som läser fått veta en av mina "nerdy-secrets".
Men det jag nu vill berätta är att jag har chansen att få träffa kvinnan som har huvudroll i serien, nämligen Amanda Tapping!

Hon kommer till Sci-Fi mässan i Sthlm nämligen 10 -11 dec! Men det tar ca 5-6 h för mig att ta mig dit. Men jag tror att det är värt det. Det är ju ändå min barndomsidol!

Eller vad tycker ni? Är det värt det? Att åka dit bara för att få säga hej och sen åka hem igen? Betala ca 800:- kanske för en väg?

BESLUTSÅNGEST!

Här är en bild på cast ifall ni var osäker på vilken serie jag pratade om:Likes

Comments

Igår följde jag med Nils till Göteborg för att han skulle få behandling! Efter att behandlingen var klar för dagen så stack vi till stan, eller mer specifikt Linnéplatsen, och käkade på...

Stället i sig var väldigt trångt men maten... OMG!

Jag beställde en fajitaburgare. Så himla god alltså!! För matens skull så rekommenderar jag verkligen en tripp dit! För mysighetens skull, besök ett annat ställe. Det var så trångt och få bord! Vi och paret bredvid satt nästan uppe på varandra.

Efter att vi käkat så stack Nils tillbaka till Sahlgrenska och jag åkte till Nordstan för lite kapp-letning innan hemfärd. Den första affären som jag stötte på efter att jag klivit av spårvagnen var Mango. Och där.... DÄR fann jag exakt vad jag letade efter. Min kappa.

Jag blev så nöjd med den så det fick bli ett antal bilder på den när jag kom hem!

När jag var i omklädningsrummet dock så hade jag några kappor att välja på! Alla var så snygga! Och vad gör man då när man är själv och behöver smakråd? Jo, snapchatar! Skickade runt och frågade mina tjejkompisar vad de tyckte och denna kappan blev den som tog hem alla nomineringar. Tack tjejer för hjälpen!

Likes

Comments

Kreativitet, Photoshop

Nu har jag lekt lite med photoshop igen! Alltså åh vad roligt det är!
Är i allmänhet väldigt dålig på att blogga och så men när jag har gjort mig själv stolt så måste jag ändå så dela med mig!

För att nå den här bilden så har jag använt mig av Photoshop och denna youtube video, tog kanske 20 minuter att fixa till!

Fler bilder kommer snart på mina vänner också med samma knep! Vi får se hur de blir!

Likes

Comments