Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan svejsan!
Nu har jag mycket att berätta om och att dela med mig av. För en vecka sedan drygt så kom jag hem från Ayia Napa! Det var en helt fantastisk resa som jag fick uppleva tillsammans med mina vänner Fia, Elsa, Ea och Emma. 😍

Medan vi var där så bodde vi på ett hotell som heter Faros, och detta hotell kan jag starkt rekommendera! Super fräscht och modernt med väldigt god mat. 👌 Bilder från hotellet kommer sedan! Vi bokade resan via Ving.se.

Hotellet låg ca 500 m från huvud bargatan, så det var aldrig dött runtomkring oss!

När vi bokade hotellet så bokade vi två rum, ett för mig, Emma och Fia, och ett för Ea och Elsa. Pågrund av detta så fick vi ett väldigt härligt erbjudande på midsommarafton då vi erbjöds all inklusive om vi flyttade in tillsammmans i ett rum. Vi hade redan frukost och middag, det vill säga halvpension, men nu skulle vi alltså få lunch på hotellet varje dag och även alla drinkar som hotellet kunde erbjuda... Och vi fixade även till så att Strawberry Daquiri var med på den listan givetvis! 👌 Anledningen till att det erbjöd oss att flytta ihop var pågrund utav att de hade tekniska fel på några andra rum och därefter hade brist på rum till andra gäster som redan checkat in. Alltså hade vi rena kanon turen!

Medan vi var i Ayia Napa så försökte vi bege oss ut på så många äventyr som möjligt. Vi hann besöka Nissi Beach, Makronissos Beach, Cape Greco och även gå runt lite i centrala Ayia Napa och kika. Vi hade även tänkt att besöka ett kloster och vattenlandet som staden erbjöd men tiden räckte inte riktigt till tyvärr. Men nästa gång tänkte vi att vi kör en och en halv vecka istället för en!

P.s! Makronissos Beach ligger typ 5 minuter längre bort (om man tar taxi) än Nissi. Makronissos var super mysig, inte lika mycket folk och så var inte vattnet fyllt med alger. Rekommenderar!!!

Okej, nog med babblandet. Här kommer några av de bästa bilderna!
Likes

Comments

Djur

För ett par månader sedan nu så bestämde sig min "svärmor" för att skaffa sig en ytterligare hund. Hon bestämde sig för en Bichon Havanais. Så hon letade upp ett ställe i Strömstad där de såldes och samma dag som vi åkte dit för att kolla på valpisarna, så följde även en med oss hem. Var dock väldigt nära på att två följde med oss hem, men som tur är lyckas Nils få mig att se lite vett i situationen.

Här kommer några bilder på Bella tillsammans med sin nya bästis Hilma.

Likes

Comments

resor

Hejsan hoppsan alla ni som undrar var tusan alla mina blogginlägg tagit vägen! Äntligen tar jag tummen ur för att uppdatera denna lilla blogg jag har och då tänkte jag fortsätta där jag lämnade er, nämligen vid semestern på Gran Canaria!

Som ni vet så har jag vart på exakt samma hotell en gång tidigare, så tog inte så många bilder därifrån, eller i huvud taget heller för den delen... Men tänkte i alla fall dela de få bilder jag tog under denna semestern!

Hotellet jag alltså valt att bo på två gånger i rad heter Colina Mar och vi bokade via apollo.


En bild från vår balkong.

Kommande biler är tagna ute på havet under en snorkelflykt.

Amadores beach

Resan var helt underbar! Perfekt getaway för en vecka. Hade också strålande väder när vi var där, var runt 30 om dagarna och 20-25 på kvöllarna. Uuuunderbart!

Likes

Comments

resor

Hihi! Vad glad jag är!

För ca en månad sen så fick jag och Nils veta det att Nils ligger bra till i hans behandling så att resa är inte längre någon fara. Vi blev så lyckliga, så att vi helgen därpå bokade en resa till Gran Canaria! 🌴

Som ni som läst min blogg tidigare vet så har jag varit på ön innan ett par gånger. Bara förra året så var jag där med min kompis @fiamatildaunder påsken då vi bodde på ett grymt hotell som hette Colina Mar, och till samma hotell ska jag och Nils till nu! YIPPY! 💕

Här är lite bilder på hotellet och även utsikten: 


Vi bokade resan som restresa via Apollo.se (all inclusive) och jisses vad kul det ska bli!

BIlden nedan är visserligen inte från hotellet men från en kväll på Amadores beach med en fantasisk solnedgång och nägra strawberry daiquiris!

En sjuk utsikt med frukosten:

Utsikten från balkongen nedan:

Så ja... som ni förstår! Jag är sjukt taggad på denna resa tillsammans med Nils!

Likes

Comments

Advise, Händelser

Åh vad jag vill, och kan för den delen, Men nej... Jag har bestämt mig för att inte gå kursen för fransförlängning. Om jag kan och vill, vad är det då som stoppar mig? Jo, nämligen härdplasten som man använder som lim. Det är farligt för de som får fransarna, men ännu farligare för de artister som sitter och jobbar med detta 8 timmar om dagen. Och om jag då ska arbeta med detta, kommer jag få arbeta en del hemifrån, i mitt vardagsrum. Tyvärr så har jag ej något high-tech ventilationssystem för att få bort de farliga härdplasterna ur mitt vardagsrum utan det enda som jag kunde hitta som lösning var ett punktutsug som tar bort de farliga ångorna från platsen och puffar ut det någon annan stans i rummet.

Åh vad bra, kände jag då. Då kanske jag kan få sitta och "sniffa" in det när jag kollar tv sen! Åh vad nyttigt och gott.

Men nej, skämt åt sido, det är farligt just nu med de plasterna de använder idag. Så därför väljer jag att inte göra det. Men, när det kommer en mer miljövänlig lösning till limmet är jag klart villig att kolla upp kursen igen!

Likes

Comments

Händelser, resor

Hallå där!

Är just nu påväg till Uddevalla för att hämta mina första glasögon... Så spänd! Tänk ifall jag valde bågar för snabbt? Haha, dessa i-landsproblem...

På andra noter så kan jag ta och berätta att jag nu som anställd lärare har gått på sportlov! Så skönt! Längtar mest till en hel vecka med långa morgnar. 😍

Ikväll så ska jag på en föreställning i Ed, nämligen revyn! Min kompis Emma och hennes sambo Emil är med och några av mina kollegor! Kommer att gå dit tillsammans med Nils, Fia och Amanda 👍😀

Jag uppdaterar senare med en bild på mig i mina nya glasögon... håll tummarna!

Likes

Comments

Händelser, Advise

Dagen började med att jag gick upp, jag kollade ett avsnitt Big Bang Theory med Nils och sen så duschade jag, gjorde mig iordning och sådär och sen kastade jag mig iväg till Uddevalla. När jag kom till Uddevalla så var det dags för synundersökning hos Specsavers eftersom att jag märkt att jag ser lite galet. Jag typ ser som ett filter framför ögonen ibland. Det visade sig att jag har ett synfel! Men jag behövde inte glasögon tyckte optikern men hon sa det att det kan vara skönt för mina ögon så att de får slappna av istället för att behöva intensivt kisa vid vissa tillfällen.

Så, det hela slutade med att jag beställde ett par glasögon och det blev dessa:

Så, det hela slutade med att jag beställde ett par glasögon och det blev dessa som ni ser till höger:

Jag valde dem ganska snabbt och hastigt... Men jag tror de blir bra? De anländer på Specsavers om 7 - 12 arbetsdagar så... det ska bli spännande! Jag känner mig så gammal och sleten som redan behöver glasögon men det är ju inte riktigt så det fungerar. Men yes, det blir glasögon för mig.

Innan det var dags för min synundersökning så hade jag faktiskt en liten stund på mig att utforska det nya som fanns på Torp. Jag fyndade 2 t-shirts på HM för 49,50:- styck eller något sånt. Provade även ett par AS sköna byxor men de satt som - jag vet inte vad - i alla fall inte så snyggt!

Precis innan jag skulle in till synundersökningen så han jag även med en sub! Blev en Italian B.M.T. Så jädra gott alltså!

Efter TORP
Efter mitt besök på Torp så var det dags för mig att sticka till min syrra för att vi skulle gå på en ny film som kommit ut, nämligen Fifty Shades Darker. Den var riktigt, riktigt bra. Och ja, jag har läst böckerna! De fick med supermycket från boken, mer en vad de fick med i första filmen tyckte jag, så det var jättekul att de dem återskapa berättelsen i film!

Jag gillar Fifty Shades Darker bättre också för att det blir mer kärlek i den här filmen och inte bara snusk med få/inga inslag av kärlek.

Besviken?
Min syrra var dock besviken att det inte var mer naket i filmen från killen. Hahaha... I-landsproblem. Jag sa till henne det att hon får åka hem istället och slå på lite naket där istället! Typ klistra över karaktärernas ansikten på en porrulle... Nejdå, bara skojar! Men i grund och botten så var vi riktigt nöjda med filmen! En sak som jag hade föreställt mig annorlunda dock var Jack Hyde, trodde att han skulle vara äldre och sliskigare. Typ en fet gubbe i sina "vuxnare" dagar.

VÄLDIGT NÖJDA!
"Nöjd bevis" ser ni nedan!Vad tycker ni?
Vad tyckte ni om filmen? Var det några skillnader som ni tänkte på? Eller något de missat att plocka med?


Likes

Comments

Händelser, Kreativitet

Nu har jag fått något på spåret igen. Jag vet vad mitt nästa mål är. Jag ska fixa en utbildning för att göra singelfransar. Hittills är jag på god väg för att nå mitt mål faktiskt! Så kul!! Detta är de steg som jag har tagit eller ska ta för att nå mitt mål:

1. Leta fram en bra och certifierad utbildning och anpassad för distans. Check! Hittat på makeupstudion.com.

2. Anmält mig till kursen. Check! (Fick idag bekräftat min anmälan och position i kursen!)

3. Hört med dem om ventilation och så i hemmet pga härdplaster. Check!

4. Bokat tid för astma koll för att säkerställa att det är lämpligt för mig att arbeta med härdplaster. Check!

5. Gått på astma kollen och fått ett GO. X

6. Hört med Sahlgrenska angående Nils sjukdom ifall det är passande att ha en station hemma med arbete av härdplaster. X

7. Betala kursen i början av nästa månad. X

8. Anskaffa en massagebänk. X

9. Anskaffa ett utsug. X

10. Kontakta skatteverket vid eventuell försäljning av tjänst. X


Nu återstår det bara att hålla fingrarna och hoppas att jag får grönt ljus från både astmasköterskan och Sahlgrenska!Likes

Comments