Allmänt

Jag vaknade vid klockan 10/11 torsdag morgon och sminkade mig och så för att jag skulle möta Jennifer och äta på kafét och sedan köra och hämta Maya när hon kom med bussen. Med när jag var klar så hade mamma sett på Facebook att det var stängt. Så jag och Nenne sa att vi skulle skita i det och att hennes föräldrar kunde hämta Maya på busstationen och sedan kunde dom båda komma till mig.

Jag minns typ inte vad vi gjorde när Maya kom men Jennifer for hem och åt middag å Maya åt hos mig och efteråt for vi till Nenne och Alexander kom en liten stund å sen for han. Det var väldigt kallt den dagen så vi körde inge epa.

När vi hade varit hos Nenne en stund for vi hi till affären och handlade lite godsaker medan Maya tvärt träffade en killkompis. Vi for och hämtade upp hon igen och körde hem. Sedan så åt vi popcorn å choklad och såg en film. Sen så pratade vi och var uppe till typ 3.

Det var egentligen tänkt att Maya skulle sova hos Mikaela men hennes mamma vart sjuk så han gatt ta hand om hon så vi bestämde att Maya skulle sova hos mig istället.

Dagen efter så hade vi ställt väckarklockan på typ 9/10 och vi steg upp och fixade oss. Sedan skulle vi äta på frasses men de vart stängt så vi köpte en liten pizza var som vi värmde i micron.

När klockan var typ 12 så tog vi epan och började köra mot Bastuträsk. Jag och Nenne körde typ halva vägen var och det tog 1 timma att ta sig dit. När vi var där träffade vi Johanna, hennes kille Casper, Yesica, Emmy, Jennifer h och Amanda. Emmy hade jag och Nenne träffat förr på nått läger och vi har hon på snap men vi hade typ aldrig pratat med hon. Sen så skulle vi leta efter nått ställe att vara på och så for vi till sporthallen. Där träffa vi också Emeli, Hugo, Alle, Rasse och Samme. De var 2 väldigt tydliga grupper mellan bastubor/norsjöbor + Maya och Vännesborna + Yesica. Inte för att vi inte gillar varandra men eftersom jag, Nenne och Maya inte kände Emmy Jennifer h och Amanda vart det typ lite stelt. Men i slutet så märkte man att Emmy försökte ha en konversation med oss och Johanna sa att hon ville prata och lära känna oss.

Vi viste inte när vi skulle börja köra hem igen men då sa Johanna att vi kunde äta hos hon om vi ville. Så när det var middagstid så for vi till Johanna som bor lite utanför bastu. Men när vi skulle fara dit så rymdes inte alla i Johannas mammas bil så en gatt åka med oss och Amanda anmälde sig som frivillig. Det var ganska stelt i epan men vi hade iallafall musik så det inte vart så tyst. Jag vart lite orolig att vi hade kört fel när vi skulle dit för det tog så lång tid innan vi var framme men vi hittade. Emeli, Hugo, Rasse, Alle och samme följde inte med till Johanna.

Det var väääldigt stelt vid matbordet och typ igen sa nått och Johanna typ dog, och jag började skratta när ingen annan skrattade och då kunde typ inte sluta så jag satt å typ skrattade inombords och de var bara stelt. Vi stannade en liten stund till och sedan så började jag, Nenne och Maya köra hemåt.

När vi kom in i samhället jag bor i så var Mikaela och Wille där. Vi körde runt med dom en stund vilket inte var så kul eftersom Wille har bil och det går lite snabbare.

Det vart inte så sent och sen så hämtade Mya sina saker hos mig eftersom hon skulle sova hos Mikaela en natt för jag orkade inte va med nån och ville bara hinna vara lite själv innan skolan börja. Men vi stod utanför mitt hus ett tag å pratade och sen for dom och jag skjutsade hem Nenne.

Likes

Comments

Läger
Tisdag 27/12

Jag vaknade vid 9, duschade, åt, sminkade mig och packade klart. Sen drog jag till pingstkyrkan och från pingstkyrkan så fick vi skjuts till Lycksele där vi skulle åka buss med massa andra som skulle på lägret däribland Maya, Robyn, Benne, Arvid och William. Bussen gick halv 3 eller nånting jag minns inte riktigt.

När vi kom fram så åt vi middag och sedan så fick vi våra rum. Jag och Mikaela fick typ en liten skrubb i källaren som vi skulle dela med 2 tjejer vi inte kände. Sedan så var vårt ända badrum det gemensamma där det finns bastu och sånt. Men vi lyckades byta till oss så vi fick sova med Maya och Robyn i deras rum som också var i källaren men det kändes typ störa på nått sett. Sedan så var det typ mer avskilt. Man behövde gå genom en dörr till en korridor som gick till grovantren och bredvid grovantren så fanns det ett rum som vi skulle sova i. Vi behövde dock fortfarande gå på toa och duscha vid bastun men dom sa att om vi skulle duscha så fick i låsa allt.

Efter att vi hade packat upp lite så körde vi lära känna lekar, åt kvälls fika och hade andakt. Sedan så gick vi och la oss.

Onsdag 28/12

Vi vart väckta av några ledare klockan 8. Då steg vi upp och sminkade oss och klädde på oss och sedan gick vi upp och åt frukost. Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut och lekte några lekar och sen så fick dom som skulle åka slalom gå och göra det. Så jag och Benne gick och tog på oss skidorna och sedan så åkte vi ner till skidstugan för att köpa liftkort. Det är väldigt enkelt att ta sig dit eftersom fjällstationen där vi sover ligger just bredvid backen. När vi hade köpt liftkort han vi typ bara åka 3 åk innan de var lunch.

Efter lunchen så gick vi ut och åkte lite mer. Vi åkte med bland annat Arvid och några till men dom ville hoppa å sånt och det var inte jag och Benne så sugen på så vi lämnade dom och drog ut på egna äventyr. Det vart mycket gående och funderande för oss men vi tog oss då tillslut ner till centumliften igen. När vi kände oss klara med våra äventyr så for vi tillbaka till fjällstation igen.

Sedan så var det de vanliga, Middag, Kvälls spex som är typ lite tävlingar och teater blandat, kvällsfika och andakt. Sedan så gick vi isäng.

Torsdag 29/12

Vi vart väckta klockan 8 av värdens jobbigaste väckning som vi även skulle få vakna till varje dag efter det. En ledare kom in och babblande på om allt vi skulle göra i värdens jobbigaste röst och typ hoppade och var så jävla överhypad så att jag bara ville slå henne.

Efter frukosten gick vi ut och lekte några leker och efter dom som skulle åka slalom hade gått så gick vi till baksiden och lekta bland annat byxonoxe ellefant och ninja vilket är klassiska lägerlekar.

När vi kom in igen så gick jag, Mikaela, Maya och Robyn och duschade. Jag och Maya kom lite försenade till lunchen men jag hann då äta innan jag skulle hjälpa till med disken.

Efter lunchen var det hetsturnering och jag och Mikaela var ett lag. Förra året kom vi sist sv dom sista en i år tog vi oss till semifinal. I flösta tävlingen kom vi 1a, i andra tävlingen kom vi 3a och då åkte 4an ut, och i tredje tävlingen så kom vi 2a eller 3a men då var det bara 1an som gick vidare.

Sedan så var det som vanligt middag, spex, kvällsfika och kvällsandakt. Men efter andakten så var det en 16+ kväll där dom pratade om vad man kan gå för bibelskola och sånt efter gymnasiet. Men den ända anledningen till varför man är där är typ för att man får kladdkaka.

När de var slut så gick jag och Mikaela och la oss.

Fredag 30/12

Vi vart väckta klockan 8 av den jobbiga ledaren (Eller hon är inte jobbig men hennes sätt att vecka en är). Sedan fixade vi oss, åt frukost, hade morgon andakt och gick ut och å lekte några lekar.

Efter lunchen så valde vi att pyssla (fast det var jätte lite pyssel och mer kortspelande) Först satt jag, Mikaela och Maya och spelade hets och Arvid och Benne satt och gjorde sin egen kortlek. Sedan så kom benen och hjälpte mig medan han gjorde en kortlek och då hjälpte jag också till lite grann. Den där kortleken vart dock kaos när jag och Benne hjälpte till så det slutade med att Arvid gjorde typ allt jobb själv.

När kortleken var klar så spelade vi i lag. Jag och benne, Mikaela och Maya, Arvid och en kille jag aldrig minns namnet på. Arvid och Killen började med den hemgjorda kortleken. Det vart ganska förvirrande för korten hade olika färger beroende på om dom va klöver, hjärter osv.. Så alla lagen behövde hålla koll på vilken färg som betydde vad. Sedan så roterade vi så att alla fick pröva den kortleken. (Kan säga att jag och Benne vann)

Sedan så var det middag osv..


Lördag 31/12

Vi blev som vanligt väckta klockan 8 av den jobbiga rösten. Sedan var det frukost och sånt. Efter lunchen så hade bland annat jag och Maya valt pyssel men vi gick och duschade istället. Eftersom det var folk i den gemensamma duschen så frågade vi en av ledarna ifall vi fick låna deras dusch och det fick vi. Efter att vi hade duscha så satt vi och spelade kort och var med alla andra.

Sedan så skulle vi börja fixa inför middagen. Men får välja vart man vill vara å fixa och jag, Maya, Mikaela och William valde matsalen.

På hela det här lägret hade det varit ett pokémone go tema så då skulle såklart festdukningen också vara det, Usch. När vi var klara med duktingen så väntade vi typ bara på att tiden skulle gå. Mikaela och Maya hade redan gott och börjat fixa sig i killarnas omklädningsrum eftersom killarna bodde i annexet och ingen var då där. Men benne och William ville duscha där så medan dom duckade stod vi och sminkade oss eftersom tjejernas var fullt.. # Bestfriendgoals Omklädningsrummet är byggt så att vi inte kunde se dom från där vi stod.

När vi var klara och hade bytt om så var klockan 6 och vi gick upp och hade vi andakt med nattvard. Efter andakten gick vi ner och festmiddagen började. Alla andra år så har men lottat ut par så man är en kille och en tjej som sitter och äter tillsammans. Men det här året var det inte så utan man fick sitta men vem man ville bara man satt varannan kille, tjej. Mellan måltiderna så var det lite spex med lekar och så. När vi hade ätit klart och började nära oss 12 slaget så klädde alla på sig och gick ut. Pansar pastorn höll nyårstalet och sedan så vart det ett nytt åt och vi hade en klamring.

När vi kom in igen så var det dax för "disco" och jävlar så ont man får i bena. När jag tänker på disco så tänker jag på ett nått där tråkigt där alla typ sitter i varsitt hörn. Men här är det inte så utan alla står i en klump och hoppar och sjunger med. Vid 3 så var "discot" slut och dom som ville gick och satte sig i brasrummet. Där kom Arvid på att han ville baka chokladbollar, så han gjorde det och så gick han i säng. Några skulle spela "One night" och Benne tyckte jag skulle vara med så jag prövade. Det var första gången jag spelade det men det var jätte kul. Vi han dock bara spela 2 gånger och sedan så skulle vi ha en lite mina andakt. Det var lite kul att se för typ alla där somnade.

Efter det så gjorde vi inte mycket och halv 8 på morgonen så gick jag och Maya och la oss. Då hade typ alla vi kände gått och lagt sig. Så jag fick typ 1,5 timmes sömn innan vi skulle upp.

Söndag 1/1

Efter att vi hade blivit väckta så fixade vi oss och gick upp å åt frukost. Efter frukosten hade vi en morgonandakt och sedan var det dax att packa och städa.

När vi hade städat klart åt vi lunch och efter lunchen hade vi klamring och alla sa hej då och så gick vi mot våra bussar. Vi gick såklart in på ica och köpte lite resegodis. Som tur var så åkte vi, Umeå och Vännäs i samma buss så resan vart lite roligare. Men i Lycksele så skildes vi åt och dom tog tåget hem och vi satte oss i en ny buss.


Likes

Comments

Som förra åter så firade vi jul hos min moster Maria med hennes familj, min andra moster och hennes familj och mormor och morfar. Julafton var som vanligt jätte mysig och jag är väldigt tacksam för att det är så. För att jag får vara med min familj och får mycket jag önskar mig.

Bara som en lite kom ihåg lista till mig själv så ska jag skriva vad jag fick och av vem.

Av mormor och morfar fick jag som vanligt pengar och av Maria så fick jag pengar och godis. Av Emil så fick jag en 2 meters laddare. Av mamma och pappa så fick jag 6 stycken muggar som jag ville ha, en bok jag ville ha som är den andra i "The young world" serien och heter "Den nya världen. Jag fick högtalare som jag inte trodde jag skulle få. Jag har länge sagt att jag skulle vilja ha en liten, bärbar och bra bluetooth högtalare. Jag hade dock inte sagt exakt vilken jag ville ha så jag trodde inte jag skulle få det men de fick jag. Det var också min dyraste julklapp. Man kan även använda den som powerbank. Sen så fick jag ett kamera stativ. Samma sak där, jag hade inte sagt exakt vilket jag ville ha men jag trodde ändå att jag skulle få det. Å herre gud vad bra det är jämfört med det jag hade innan som gick sönder. Det var inte ens ett kamera stativ utan det var tänkt att man skulle ha en sån där laser på som lyser stek på väggen när man typ tapetserar eller nått så man ser att det blir rakt. Man fick med en väska också så det blir lättare att bära. Sedan så fick jag lite godis och lite pengar.

Likes

Comments

I onsdags på skolan så skulle vi få börja klockan 11 och se en fotbolls match som några av eleverna på skolan spelade och efter det skulle de va en vanlig lektion. Men vi hade bara en lektion den dagen så då skulle vi enbart fara på skolan för att se den fotbolls matchen. Men jag pratade med våran mentor och hon tyckte de va okej att jag va hemma hela dagen istället.

Så istället för att se den där fotbolls matchen så tog jag och Johanna bussen till Umeå klockan 08:30 så det vart ingen sovmorgon för oss. Det tar lite mer än 2 timmar dit och när vi var framme så tog Johanna bussen till Vännäs och jag tog en buss till Mayas skola. Hon skrev att jag kunde komma eftersom jag annars hade behövt gå runt ensam. Jag råkade dock åka ett stopp förlängt men jag hittade dit jag skulle och så kom Maya och mötte mig.

Efter ett litet tag så kom Sandra också till Mayas skola. När Maya hade spelat nån multisport slatt så tog vi bussen in till centrum och jag åt på Max. Sedan så gick vi runt lite å så kom Benjamin. Vi gick typ bara runt och jag köpte några julklappar för pengarna pappa hade satt in på morgonen. Han skrev till mig att han hade hört att jag skulle till Umeå och att han hade satt in en peng så jag kunde köpa mig nått. När jag kollade så hade han satt in 1000 kronor. De var lite mer än jag hade förväntat mig.

När vi gick på stan så mötte vi Arvid och så pratade vi lite men sen skulle han åka hem och kort efter det så skulle Maya och Sandra hem. Typ just efter det så kom Johanna tillbaka och så skulle Benne fara. Jag och Johanna gick lite mer på stan för hon skulle också köpa några julklappar. Efter det så gick vi på Subway och åt och efter det så var klockan 18:30 så då tog vi bussen hem till Skellefteå.

Likes

Comments

Jag vaknade typ kvart i 8, sminkade mig, åt frukost och tog på mig ute kläder. Vid kvart över 9 så kom en av ledarna som vi skulle köra med och så körde vi till sjön nedanför vårt hus där alla andra stod och väntade. Sen så körde vi till platsen vi skulle köra på och så gjorde vi lite övningar och så.

De var en kille där som kom från Umeå som jag antar var antingen 00a, 99a, eller 98a. Han såg iallafall inte så dålig ut. Dock vet jag inte vad han heter så jag kunde inte stalka upp han på någon social media.

Efter att vi hade kört klart for vi och skrev provet. Alla i gruppen klarade det och jag hade bara ett fel. Det var ett slavfel dessutom.

Nu kan jag då köra skoter när vi ska upp till fjällen i vinter.

Likes

Comments

klockan 17:30 tog jag, Johanna och Yesica bussen från Skellefteå till Umeå och där bytte vi buss till en som tog oss till Vännäs. När vi kom fram till Vännäs så var inga av våra vänner där och mötte upp oss. Vi ställde oss inne på tågtationen och väntade på dom. När Benne kom så väntade vi på att Johanna och Yesicas kompisar skulle komma och när dom kom så vart det jätte stelt så jag och Benne gick hem till han.

Jag lämnade bara min väska och så fick jag lite mat och sen så gick vi ut igen. Vi hade tänk att vi skulle gå på tånors för att Arvid var där och fler Vännäsbor men när vi kom fram till där dom brukar va så satt de en lapp där det stod att dom var på skolan. Men när jag och Benne hade gått till skolan så fick vi oss inte in så jag sa åt han att ringa Arvid men de ville han inte så då gick vi runt i Vännäs istället. När det egentligen var dax å sova så skulle Benne hålla mig vaken till 3 och jag var jätte trött eftersom jag hade sovit dåligt hela veckan.

På lördagen så tog jag, Benne och William bussen till Umeå för att träffa Maya och Sandra. Benne gick runt och handlade julklappar och vi andra följde med. Johanna och Yesica va också med oss för att deras vänner typ dissa dom.

Johanna, Yesica och deras vänner hade pratat om att kanske se bio och då vart jag och Benne lite sugen på att också se bio och både han och jag ville se "fantastiska vidunder och var man hittar dem". Efter mycket om och men så bestämde vi oss för att se den. Johanna och Yesica hade redan farit med Johannas kille så vi sa hej då till William, Maya och Sandra och så gick vi och såg bio. Den var jätte bra och jag rekommenderar den starkt.

Likes

Comments

Allmänt

Förra tisdagen fyllde jag äntligen 16. Hatar att fylla år så sent på året.

Eftersom det var en tisdag så var jag i Skellefteå så vid halv 5 så kom mamma, pappa och Emil hit. När dom hade hämtat mig vid lägenheten så for vi och åt på resturang och efter det for vi en snabbis ut på solbacken. När vi hade varit klart där så for vi till lägenheten igen. Då åt vi kladdkaka och jag fick öppna mina presenter. Av min lillebror så fick jag en powerbank. Eftersom min förra gick sönder i somras så har jag länge velat ha en ny som kan ladda 2 laddningar vilken den jag fick kan. Av mamma och pappa så fick jag en väggdekor. Det föreställer en världskarta och jag har velat ha en sån jättelänge. Sedan så fick jag en ny Apple TV. Jag har haft den vi förr hade hemma men den var typ lite fuckt up så de var därför vi köpte en ny hemma och när jag flyttade fick jag då ta våran gamla. Men den var bara konstigare så därför fick jag en ny. Det är en nyare model än den jag hade förr. Det sista jag fick av dom var Therese Lindgrens bok "Ibland mår jag inte så bra". Först tänkte jag inte önska mig den eftersom jag inte är ett jätte stort Therese fan. Hon är såklart jätte bra och jag älskar hennes videor men jag kände inge behov av att ha boken. Men jag har hört så mycket bra om den så då ville jag ha den ändå. Jag har än bara läst halva men de jag har läst har varit bra.


I lördags så firade vi mig hemma med tårta och fika. först kom mormor och morfar och sedan mina mostra. Mormor och morfar hade satt in pengar så att jag skulle kunna köpa mig en brödrost och när dom kom och fikade så gav dom mig en blomma också. Av min moster Maria och hennes familj fick jag 6st glas so jag hade önskat mig. Vi har sånna glas hemma och jag tycker dom är sjukt snygga. Av min andra motse Nina och hennes familj fick jag en bok som heter "Champion". Det är den sista boken i legend trilogin och dom första 2 var jätte bra. Av min farfar fick jag lite pengar som jag har lagt undan för en framtida studentresa.

Jag är såklart jätte tacksam över allt jag fick och allt jag fick var saker jag ville ha.

Likes

Comments

Allmänt

I fredags på skola så var det en kille som var där och föreläste om drömmar och mål. Han var riktigt skön och rolig och gjorde det intressant att lyssna på.

När jag kom hem till Norsjö så åt vi tacos till middag och så frågade Emil ifall jag ville skjutsa hans kompisar hem på kvällen. Jag inte så sugen på det egentligen men Emil sa att han hade tänkt ge mig extraljus så han tyckte att de minsta jag kunde göra var att skjutsa dom.

Vid 7 så frågade Jennifer ifall jag skulle me till Fg med hon så jag grävde fram epan från all snö och så körde jag och hämtade hon och sen körde vi på Fg. När klockan var vid 11 så körde jag och lämnade hon hos sig och så körde jag hem. Jag han typ just lägga mig i soffan så ringde Emil och sa att jag skulle skjutsa dom nu. Så jag tog på mig ytterkläderna igen, for och tankade (Emil betalade) och sen for jag och hämtade dom. Det var Collin och en tjej från Malå som jag inte vet vad hon heter som åkte med mig . Emils epa körde först och där satt William som körde å så Emil och en till tjej från Malå som jag inte heller vet vad hon heter. Som tur var så vart det inte så stelt som jag trodde det skulle bli. När jag hade lämnat dom så körde jag själv hem. Det tar inte så jätte lång tid att köra. Typ bara såhär 10 minuter en kvart.

När jag kom hem så var klockan vid 12.


På lördagen så skrev Julia och frågade ifall jag ville göra nått. Föst så for jag och hämtade hon och sen körde vi hem till mig för jag skulle äta middag och sen for vi ut och körde en lite stund och efter det så for vi på adventskonserten i kyrkan. Det kändes så konstigt att vara där utan att sjunga eftersom jag typ har gjort det varje år sen jag var liten. När adventskonserten var slut så körde jag hem igen och hann just lägga mig i soffan innan Jennifer frågade ifall jag ville komma på Fg. Så jag satte mig i epan igen och körde dit. Sedan så var vi där lite å så körde vi runt lite. När jag kom hem så la jag mig i soffan en stund och begick jag isäng. Dock så kunde jag inte somna förrän 5.

Likes

Comments

Allmänt

I måndags efter skolan så gick jag och Johanna på espresso house och fikade. Vi satt där i typ 2 timmar och pratade och planerade en resa till Vännäs som förhoppningsvis blir av.

När vi hade suttit där i 2 timmar gick vi hem till mig och så va Johanna så snäll och diskade åt mig. Sedan så fortsatte vi å prata och spelade in 2 musicalys

Det var väldigt skönt å va me hon eftersom hon inte hade varit på skolan hela förra veckan.

Likes

Comments