Som förra åter så firade vi jul hos min moster Maria med hennes familj, min andra moster och hennes familj och mormor och morfar. Julafton var som vanligt jätte mysig och jag är väldigt tacksam för att det är så. För att jag får vara med min familj och får mycket jag önskar mig.

Bara som en lite kom ihåg lista till mig själv så ska jag skriva vad jag fick och av vem.

Av mormor och morfar fick jag som vanligt pengar och av Maria så fick jag pengar och godis. Av Emil så fick jag en 2 meters laddare. Av mamma och pappa så fick jag 6 stycken muggar som jag ville ha, en bok jag ville ha som är den andra i "The young world" serien och heter "Den nya världen. Jag fick högtalare som jag inte trodde jag skulle få. Jag har länge sagt att jag skulle vilja ha en liten, bärbar och bra bluetooth högtalare. Jag hade dock inte sagt exakt vilken jag ville ha så jag trodde inte jag skulle få det men de fick jag. Det var också min dyraste julklapp. Man kan även använda den som powerbank. Sen så fick jag ett kamera stativ. Samma sak där, jag hade inte sagt exakt vilket jag ville ha men jag trodde ändå att jag skulle få det. Å herre gud vad bra det är jämfört med det jag hade innan som gick sönder. Det var inte ens ett kamera stativ utan det var tänkt att man skulle ha en sån där laser på som lyser stek på väggen när man typ tapetserar eller nått så man ser att det blir rakt. Man fick med en väska också så det blir lättare att bära. Sedan så fick jag lite godis och lite pengar.

Likes

Comments

I onsdags på skolan så skulle vi få börja klockan 11 och se en fotbolls match som några av eleverna på skolan spelade och efter det skulle de va en vanlig lektion. Men vi hade bara en lektion den dagen så då skulle vi enbart fara på skolan för att se den fotbolls matchen. Men jag pratade med våran mentor och hon tyckte de va okej att jag va hemma hela dagen istället.

Så istället för att se den där fotbolls matchen så tog jag och Johanna bussen till Umeå klockan 08:30 så det vart ingen sovmorgon för oss. Det tar lite mer än 2 timmar dit och när vi var framme så tog Johanna bussen till Vännäs och jag tog en buss till Mayas skola. Hon skrev att jag kunde komma eftersom jag annars hade behövt gå runt ensam. Jag råkade dock åka ett stopp förlängt men jag hittade dit jag skulle och så kom Maya och mötte mig.

Efter ett litet tag så kom Sandra också till Mayas skola. När Maya hade spelat nån multisport slatt så tog vi bussen in till centrum och jag åt på Max. Sedan så gick vi runt lite å så kom Benjamin. Vi gick typ bara runt och jag köpte några julklappar för pengarna pappa hade satt in på morgonen. Han skrev till mig att han hade hört att jag skulle till Umeå och att han hade satt in en peng så jag kunde köpa mig nått. När jag kollade så hade han satt in 1000 kronor. De var lite mer än jag hade förväntat mig.

När vi gick på stan så mötte vi Arvid och så pratade vi lite men sen skulle han åka hem och kort efter det så skulle Maya och Sandra hem. Typ just efter det så kom Johanna tillbaka och så skulle Benne fara. Jag och Johanna gick lite mer på stan för hon skulle också köpa några julklappar. Efter det så gick vi på Subway och åt och efter det så var klockan 18:30 så då tog vi bussen hem till Skellefteå.

Likes

Comments

Jag vaknade typ kvart i 8, sminkade mig, åt frukost och tog på mig ute kläder. Vid kvart över 9 så kom en av ledarna som vi skulle köra med och så körde vi till sjön nedanför vårt hus där alla andra stod och väntade. Sen så körde vi till platsen vi skulle köra på och så gjorde vi lite övningar och så.

De var en kille där som kom från Umeå som jag antar var antingen 00a, 99a, eller 98a. Han såg iallafall inte så dålig ut. Dock vet jag inte vad han heter så jag kunde inte stalka upp han på någon social media.

Efter att vi hade kört klart for vi och skrev provet. Alla i gruppen klarade det och jag hade bara ett fel. Det var ett slavfel dessutom.

Nu kan jag då köra skoter när vi ska upp till fjällen i vinter.

Likes

Comments

klockan 17:30 tog jag, Johanna och Yesica bussen från Skellefteå till Umeå och där bytte vi buss till en som tog oss till Vännäs. När vi kom fram till Vännäs så var inga av våra vänner där och mötte upp oss. Vi ställde oss inne på tågtationen och väntade på dom. När Benne kom så väntade vi på att Johanna och Yesicas kompisar skulle komma och när dom kom så vart det jätte stelt så jag och Benne gick hem till han.

Jag lämnade bara min väska och så fick jag lite mat och sen så gick vi ut igen. Vi hade tänk att vi skulle gå på tånors för att Arvid var där och fler Vännäsbor men när vi kom fram till där dom brukar va så satt de en lapp där det stod att dom var på skolan. Men när jag och Benne hade gått till skolan så fick vi oss inte in så jag sa åt han att ringa Arvid men de ville han inte så då gick vi runt i Vännäs istället. När det egentligen var dax å sova så skulle Benne hålla mig vaken till 3 och jag var jätte trött eftersom jag hade sovit dåligt hela veckan.

På lördagen så tog jag, Benne och William bussen till Umeå för att träffa Maya och Sandra. Benne gick runt och handlade julklappar och vi andra följde med. Johanna och Yesica va också med oss för att deras vänner typ dissa dom.

Johanna, Yesica och deras vänner hade pratat om att kanske se bio och då vart jag och Benne lite sugen på att också se bio och både han och jag ville se "fantastiska vidunder och var man hittar dem". Efter mycket om och men så bestämde vi oss för att se den. Johanna och Yesica hade redan farit med Johannas kille så vi sa hej då till William, Maya och Sandra och så gick vi och såg bio. Den var jätte bra och jag rekommenderar den starkt.

Likes

Comments

Allmänt

Förra tisdagen fyllde jag äntligen 16. Hatar att fylla år så sent på året.

Eftersom det var en tisdag så var jag i Skellefteå så vid halv 5 så kom mamma, pappa och Emil hit. När dom hade hämtat mig vid lägenheten så for vi och åt på resturang och efter det for vi en snabbis ut på solbacken. När vi hade varit klart där så for vi till lägenheten igen. Då åt vi kladdkaka och jag fick öppna mina presenter. Av min lillebror så fick jag en powerbank. Eftersom min förra gick sönder i somras så har jag länge velat ha en ny som kan ladda 2 laddningar vilken den jag fick kan. Av mamma och pappa så fick jag en väggdekor. Det föreställer en världskarta och jag har velat ha en sån jättelänge. Sedan så fick jag en ny Apple TV. Jag har haft den vi förr hade hemma men den var typ lite fuckt up så de var därför vi köpte en ny hemma och när jag flyttade fick jag då ta våran gamla. Men den var bara konstigare så därför fick jag en ny. Det är en nyare model än den jag hade förr. Det sista jag fick av dom var Therese Lindgrens bok "Ibland mår jag inte så bra". Först tänkte jag inte önska mig den eftersom jag inte är ett jätte stort Therese fan. Hon är såklart jätte bra och jag älskar hennes videor men jag kände inge behov av att ha boken. Men jag har hört så mycket bra om den så då ville jag ha den ändå. Jag har än bara läst halva men de jag har läst har varit bra.


I lördags så firade vi mig hemma med tårta och fika. först kom mormor och morfar och sedan mina mostra. Mormor och morfar hade satt in pengar så att jag skulle kunna köpa mig en brödrost och när dom kom och fikade så gav dom mig en blomma också. Av min moster Maria och hennes familj fick jag 6st glas so jag hade önskat mig. Vi har sånna glas hemma och jag tycker dom är sjukt snygga. Av min andra motse Nina och hennes familj fick jag en bok som heter "Champion". Det är den sista boken i legend trilogin och dom första 2 var jätte bra. Av min farfar fick jag lite pengar som jag har lagt undan för en framtida studentresa.

Jag är såklart jätte tacksam över allt jag fick och allt jag fick var saker jag ville ha.

Likes

Comments

Allmänt

I fredags på skola så var det en kille som var där och föreläste om drömmar och mål. Han var riktigt skön och rolig och gjorde det intressant att lyssna på.

När jag kom hem till Norsjö så åt vi tacos till middag och så frågade Emil ifall jag ville skjutsa hans kompisar hem på kvällen. Jag inte så sugen på det egentligen men Emil sa att han hade tänkt ge mig extraljus så han tyckte att de minsta jag kunde göra var att skjutsa dom.

Vid 7 så frågade Jennifer ifall jag skulle me till Fg med hon så jag grävde fram epan från all snö och så körde jag och hämtade hon och sen körde vi på Fg. När klockan var vid 11 så körde jag och lämnade hon hos sig och så körde jag hem. Jag han typ just lägga mig i soffan så ringde Emil och sa att jag skulle skjutsa dom nu. Så jag tog på mig ytterkläderna igen, for och tankade (Emil betalade) och sen for jag och hämtade dom. Det var Collin och en tjej från Malå som jag inte vet vad hon heter som åkte med mig . Emils epa körde först och där satt William som körde å så Emil och en till tjej från Malå som jag inte heller vet vad hon heter. Som tur var så vart det inte så stelt som jag trodde det skulle bli. När jag hade lämnat dom så körde jag själv hem. Det tar inte så jätte lång tid att köra. Typ bara såhär 10 minuter en kvart.

När jag kom hem så var klockan vid 12.


På lördagen så skrev Julia och frågade ifall jag ville göra nått. Föst så for jag och hämtade hon och sen körde vi hem till mig för jag skulle äta middag och sen for vi ut och körde en lite stund och efter det så for vi på adventskonserten i kyrkan. Det kändes så konstigt att vara där utan att sjunga eftersom jag typ har gjort det varje år sen jag var liten. När adventskonserten var slut så körde jag hem igen och hann just lägga mig i soffan innan Jennifer frågade ifall jag ville komma på Fg. Så jag satte mig i epan igen och körde dit. Sedan så var vi där lite å så körde vi runt lite. När jag kom hem så la jag mig i soffan en stund och begick jag isäng. Dock så kunde jag inte somna förrän 5.

Likes

Comments

Allmänt

I måndags efter skolan så gick jag och Johanna på espresso house och fikade. Vi satt där i typ 2 timmar och pratade och planerade en resa till Vännäs som förhoppningsvis blir av.

När vi hade suttit där i 2 timmar gick vi hem till mig och så va Johanna så snäll och diskade åt mig. Sedan så fortsatte vi å prata och spelade in 2 musicalys

Det var väldigt skönt å va me hon eftersom hon inte hade varit på skolan hela förra veckan.

Likes

Comments

Allmänt

När klockan var typ halv 11 på lördagen så skrev Mickaela och frågade ifall jag ville följa hon till Malå ifall hon skulle dit.

Det var så att Wille skulle köra till Mickaela och sen skulle dom kanske till Malå efter det och isåfall kunde dom hämta upp mig.

Eftersom jag inte hade nått bättre för mig såhär 11 på kvällen så sa jag att visst kunde jag det. När klockan var 12 så hade dom fortfarande inte skrivit att dom skulle fara så då satte jag mig och fikade för jag var trött och tänkte att då går jag å lägger mig istället. Men lite över 12 så skrev Mikaela och frågade ifall jag skulle med å jah, varför inte. Så då sminkade jag mig lite eftersom jag inte hade nå smink på mig och så kom dom och hämtade upp mig. Vi va framme i Malå typ halv 2 och så for vi till Wille och såg film och sen sov vi. Dagen efter så var jag kvar där till lite över 4 och så kom pappa och hämtade mig.

Älskar när man gör något spontant. Det behöver inte vara något stort utan bara något litet oplanerat.

Likes

Comments

Allmänt

Eftersom jag faktiskt gjorde ganska mycket på höstlovet så kan jag faktiskt skriva om det.

28/10


Fredagen vi fick lov på så kom mamma till Skellefteå och sov hos mig. Vi (hon) skruvade ihop en byrå och sedan gick vi på stan för att leta en jacka och ett par gympaskor till mig. Vi hittade en jacka men inga gympaskor.


1/11

Sedan kan vi hoppa till tisdag för jag gjorde inte så mycket dom andra dagarna.

På dagen så for jag, pappa och Emil till Skellefteå och hämtade min gamla byrå från lägenheten. På kvällen så for jag och Jennifer ut ock körde epa och sen så kom Mikaela. Först for vi och kollade på hockey och sen for vi till Alexander och sedan så skulle Jennifer hem så jag skjutsade hem hon och for sedan och hämtade Mikaela, Alexander och Alexanders kompis Simon. Vi körde till Fg och var med några andra. Några drack men det gjorde inte jag och Mikaela. Sedan så var vi ute till typ 3 på natten och så for vi till Alexander och satt å pratade en stund. Jag och Mikaela kom hem till mig vid 04:45 och så sov hon hos mig.

Vad mamma och pappa vet så råkade vi somna hos Alexander när vi såg film och att vi körde hem så fort vi vaknade.

2/11

På onsdagkväll så for jag ut och körde med Jennifer en liten stund.

3/11

Torsdag så for jag ju till Lycksele och tatuerade mig med det har jag redan skrivit om.

På kvällen var jag med Julia och hon har jag inte träffat sen skolan slutade så vi hade mycket att prata om. Vi körde runt i epan och bara pratade och sedan for vi till Alexander. När Julia hade farit hem så for jag, Alexander och Simon ut och körde med några till av Alexanders kompisar. Det var inte jätte kul men jag satt iallafall inte hemma i min ensamhet och inte gjorde ett skit. När klockan var kvart över 12 så tänkte jag fara hem men då gick Maxs epa sönder så jag fick hjälpa han boxera hem den. Fast då fick Max köra min och jag åkte. Efter att vi hade kört hem hans epa så skjutsade jag hem Alexander och Simon och jag var hemma typ 1.


4/11

På fredagen så kom Mikaela först hem till mig och sedan så skulle vi vänta på Julia men hon tog så lång tid på sig så vi körde till Alexander. Sedan så kom Julia och Johanna till han. När dom kom så skjutsade jag först Julia, Johanna och Mikaela till Fg med ett stop hemma hos mig för att jag hade glömt pengar. Sen så for jag tillbaka och hämtade Alexander och Simon å så for vi på Fg. På Fg så var det disco och det var därför vi skulle dit.

Edvin och Wille hade tidigare på dan skrivit att dom kanske skulle köra till hit men när vi var på discot så skrev Edvin att dom for till Lycksele istället och det var synd eftersom discot var så jävla lång tråkigt. Halv 11 så skrev dock Edvin att dom var på väg hit och jag och Mikaela vart riktigt glada, haha. Dom kom fram hit typ halv 12 och så körde jag runt lite med epan och så satt de några i deras bilar. För det kom visst 2 bilar hit. En som va willes och den andra var Oskars som jag aldrig hade träffat. Fast Oskar och dom som åkte med han for hem ganska tidigt och så var det bara Wille och Edvin kvar. Så då körde vi runt lite och vid 2 så for dom hem och jag, Julia och Mikaela for hem till mig och sov.

5/11

På lördagen så fyllde min mosters man år så då var jag först å firade han. Sedan vid 4/halv 5 så började jag och Mikaela köra till Malå. Det tar 1 och en halv timme att köra dit me epa. När vi var framme for vi på Frasses och åt. Sen så kom Edvin, Wille och Oskar dit och då tyckte dom att de var en bra ide att vi skulle köra först och försöka hitta till Wille. Vi hade ju varit där en gång tidigare men vi minns inte hur man tog sig dit. Vi körde då runt i rätt område ett tag medan vi skrek på varann om vilket håll vi skulle ta. Men tillslut så hittade vi och jävlart va glada vi vart, haha.

Vi satt i Willes källare ett tag och kollade på film och sedan så for vi och hämtade 2 av Willes kompisar och sedan for vi tillbaka till Wille igen för att se lite mer film. Efter det så for vi ut och körde. Jag och Edvin i min epa och dom andra i Willes bil. Edvin visade mig runt i Malå och sedan så fick han pröva köra lite. När klockan var halv 12 så gatt jag och Mickaela börja köra hemåt. Så då var vi hemma lite över 1 och så sovde hon hos mig.

Likes

Comments