Tack Jakob för två mysiga dagar tsm med dig!! Först match, restaurangbesök & massa gött snack. Sen promenad, fika & ännu mera snack. Så kul att få hälsa på dig och se hur du bor & har det i Lindesberg.❤️

Jag bara älskar Örebro!! Så jäkla fin & mysig stad!! 

Me like!! A LOT!!😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett våldtäktsförsök i 8:an. Påväg hem från skolan.


Kl.14.30 hade jag varit på posten och hämtar ett födelsedagspaket från kusinerna i Stockholm. Jag sneddade över Flodacentrums torg, gick över gångbron mot stationen. Där stod en man bakom ett hus och såg ut att vänta på någon. När jag passerat hörde jag hans steg bakom mig. Jag började öka, han ökade. Jag började springa, han sprang. När han var jämsides tog han tag i mig, med då såg jag att han tagit fram sitt könsorgan. Han tog tag i min arm, drog den mot sitt könsorgan. Tvingade mig att ta på honom. Jag viftade och slog mig fri. Han knuffade mig då åt sidan, ner i gräset i den lilla gräsplätten som skiljde parkeringen från forsen.

Han slet tag i min klänning, drog upp knapparna, mitt paket flög. Jag slogs, skrek. Var panikslagen. Hann tänka så mycket men ändå inte. På något sätt lyckades jag resa mig, ta mitt paket...va fan tänkte jag med där?? & springa järnet!! Jag sprang som en galning. Klänningen var helt öppen. Som tur var bodde min dåvarande pojkvän nära stationen. Jag bad till Gud att någon var hemma. För nyckeln hade jag inte lyckats ta upp ur väskan i det läget jag var i. Helt väck. I chock. Dörren var upplåst. Min pojkväns mamma var ledig. Jag minns att jag inte kunde få fram ett ljud. Jag var paralyserad. Såå chockad. Hon fattade direkt att något allvarligt hade hänt och ringde mina föräldrar.

Jag minns inte om jag fick fram något eller om det var först när jag kom hem som jag kunde berätta. Jag duschade, duschade och duschade. Kände mig så jävla äcklad. Mådde illa. Jag såg hans ansikte så tydligt. Ett ärr på hans högra kind, silvriga stålbågar runt glasögonen, hans ärrade hud i ansiktet. Rödlätt. Hans chinos och beiga jacka. Jag skulle kunna pekat ut honom än idag.

Då.. -92...körde polisbilen in i vår ”by” vi bodde i. Fram till huset. Parkerade utanför. Så alla grannar kom och frågade vad som hänt..

Två poliser kom in och jag fick återberätta allt i detalj. Mina föräldrar och pojkvän var med. De hade en tjock pärm med fotografier som jag fick titta igeonom ifall jag kunde känna igen honom. Men tyvärr inte.

Poliserna sa att det var ovanligt att en blottare försökte våldta och att han därför inte bara tänkt visa upp sitt könsorgan. Det var därför extra viktigt att jag pekade ut honom. Tyvärr fanns han inte med i pärmen.

De frågade vad jag hade på mig... (spelar det ngn roll..??🙄) En svart kort klänning med öppna ränder som blottar ryggen och platåskor.

Efter polisernas fråga om vad jag hade på mig så har jag alltid på något konstigt sätt känt skuld över att jag klätt mig för utmanande.. Tills jag gick i terapi när jag var över 30 år. Det var först där och då jag kunde sätta ord på allt som hänt. Få ur mig det och bearbeta det. Där och då försvann mina skuldkänslor. 

Idag tänker jag nästan aldrig på det som hände. Det dyker upp ngn gång om man pratar om ngn liknande händelse. Men det hänger inte över mig som det gjorde förr.

Idag kan jag tycka lite synd om mannen. Som omöjligt kan ha mått bra inombords. Vad hade han upplevt själv? Önska jag kunde fått träffat honom och fått hört hans bakgrund och förklaring. Vet..konstigt. Borde väl känna hat. Men känner ingenting. Mer än att han var i stort behov av hjälp.

När jag kom till skolan två dagar efter det hänt fick jag gå runt i klasserna på skolan tsm med kuratorn och berätta..för att varna andra ifall han skulle utsätta andra för det. Det var fruktansvärt. Jag hade själv inte fattat vad som hänt. Kände mig sååå äcklig. Jag skämdes. Så skulle jag gå omkring och berätta för andra. Tur att mycket har hänt på 25 år!! Att man vet hur man ska hantera såna upplevelser och situationer idag. 

Det tog många år innan jag kunde åka förbi, gå förbi just där det hände. Men sedan ca 10 år tbx känner jag ingenting när jag går där. En tanke kan komma men försvinner lika fort.

Jag intalade mig själv i många år att jag var utsatt för en blottare. Det kändes lite lättsammare. Tills jag kom till en psykolog som hjälpte mig att sätta ord på händelsen och se det för vad det var, ett våldtäktsförsök. Där och då förstod jag, bearbetade och gick igenom det som suttit så sjukt hårt i mig. Jag blev fri.

Så jävla skönt.

Respekt är nog fasen bland det absolut viktigaste ord vi har!👊🏼


Likes

Comments

Känner mig sååå otroligt lycklig som har världens absolut finaste dotter. Inte bara för att du är den absolut snyggaste jag vet vilket DU verkligen ÄR även om DU själv inte vill/kan se det... Galet!! Utan för att du är DU!! Hela rummet lyser upp när du är närvarande. Din härliga röst, ditt smittande skratt, din närvaro & din sköna humor.

Att du dessutom är klok, sund, charmig och alltid bjuder till gör inte det sämre!! Du får saker gjort, du är lättsam att va med, du förstår dig på andra människor och deras ibland märkliga beteende och försöker hitta vägar att hantera dem för dem de är.

Du är snabb och driftig. Omtänksam och generös. Du livar upp stämningen. Du är någon man beundrar för att du både är cool, smart och snygg. Du har lixom DET!! Hela paketet! Den som får dig till blivande fru i framtiden kan skatta sig lycklig.


Vi har våra duster du & jag hjärtat. Vi är lite lika i många lägen & har en tendens att krocka lite lätt.. 😅 Men du ska veta att trots våra små dispyter emellanåt så älskar jag dig så gränslöst mycket! Mest av allt!!

Fortsätt vara den galet grymma människa du är så kommer du kunna gå hur långt som helst i livet!!! TACK för att just jag får äran att vara en så stor del av ditt liv!! LY!!❤️❤️❤️😘


Likes

Comments

Så många givande, allvarliga samtal nu för tiden!! Saknar inte alls vuxenstimulans.

Likes

Comments

Nästan helt vindstilla, bara vågorna, fiskmåsarna, jag & Noelle. LOVE!!

Likes

Comments

Perfekt start på dagen😍 Noelle sömntutan sover...& jag kunde njuta av en underbar frukost. Me like!!

Sömntutan är igång igen..🙄 Vill ju bara ut!!!😩Men har inte mage att vecka denna ljuvliga, snarkandes lilla varelse. Njuter av en kaffe & att titta ut genom fönstret tills Mini vaknar..

Likes

Comments

När jag Kmr till BVC på fredag eftermiddag glömt att det är vaccination. Feber, hängig & gnäll hör ju ihop med vaccination..så d kan vara bra att ta d lite lugnt närmsta dagarna för Noelles skull, sa barnmorskan snällt. Sååå passande att vi planerat in varje minut hela helgen....Inte helt med med tredje barnet.😬😜

Likes

Comments

Morgonen innan vi åkte till förlossningen. Stor & sprickfärdig. Såå förväntansfull & lycklig.
Sista kortet är taget kvällen innan, på Linneas student. Hade ingen aning om att det några få timmar senare skulle vara på G & vi påväg till Borås.💕

Första dygnet på BB när våran älskade prinsessa äntligen hade kommit. Såå liten & söt!! Helt gudomlig & perfekt!!💕 Mys på pappas bröst. Närhet. Kärlek. Lyckan är obeskrivlig.

Två veckor efter Noelle kom så fick Sessan sex underbara kattungar😻😻😻😻😻😻. Elsa, Pepzi, Gråbo, Randnos, Pip och Zoe. Allt var frid & fröjd när de låg i en låda med sin mamma.

Den 15/7 döps Noelle i Skallsjö kyrka. Hon har världens bästa faddrar. Oskar, Jakob, Olle, Tobbe, Jonathan, Linnea & Ida. Hon kommer alltid ha någon där som vägleder henne & stöttar henne lite extra i livet. Älskade, underbara ungdomar och familj!!❤️

Vi har lyckan att få ha så otroligt många underbara människor i våran närhet. Dopet blev tvunget att ha lite snabbt så det passade de hockeyspelande faddrarna. (TACK Jakob som åkte rätt från Lysekils hockeyskola till kyrkan🙏🏼😘) Enda datumet då kyrkan var ledig var när Noelle var 1,5 månader, mitt i semestertiderna. Så tyvärr kunde inte alla komma. Tur i oturen kanske då vi ändå blev 65 personer. TACK alla som var med och förgyllde denna härliga dag!!🙏🏼😍😘

Ungdomarna avslutade kvällen med utgång. Så lite förfest & high life som vanligt avslutade dopdagen.❤️

Johan fick diskbråck..totalt sängliggandes i nästan två veckor. Sååå ont stackarn. Tack & lov så hoppade det tbx av sig självt. Heeelt otroligt!! Så återhämtningen gick på bara några veckor. Underbart!!🙏🏼💕

Vi har haft alla våra underbara vänner på besök. Sån lycka!! Jag tror baske mig vi haft någon älskad vän eller släkting här varje dag sen Noelle kom. Är nog bara sista två veckorna där det lugnat ner sig med besök. Sååå himla Undervart att få träffa alla nära & kära!!🙏🏼❤️

Likes

Comments

Imorgon ska de två första katterna hämtas av sina nya ägare. Det ska bli så sjukt skönt att få tbx vår vardag, vårt liv och framförallt lite mer tid igen!! Trodde aldrig någonsin att det skulle ta så mycket tid med kattungarna som det har gjort. De är verkligen ÖVERALLT! Vissa stunder låter det som vi har en galoppbana här hemma. De springer omkring ta mej fan överallt. De springer upp på soffan, ner på golvet, upp på matsalsbordet, ner igen, ut i köket, upp i fönster, ner på golvet, upp för trappan..... osv osv osv🙄🙄
Sitter vi i soffan går de gääärna på sina kattlådor och bajsar. Mmmm så härligt det luktar!!😍😍
Lämnar man toadörren öppen hittar man toarullen helt utdragen på golvet. Toapapper i heeeela huset. När man går omkring så hänger det alltid någon i strumpan, byxan eller runt benet.  Ser man på tv så sitter det alltid en eller två mitt framför tvn och försöker fånga allt som rör sig på tvn..🙄
Äter man sitter det alltid typ minst sex ögon och glor på en. FY FAN va trött jag är på det här nu!! Vi kan inte ha lampor m sladd framme, då ligger de på golvet, Inga ljusstakar, gardiner, blommor mm i Ingenting kan stå framme. Då blir d fördärvat. Hemmet är så avskalat d bara kan bli nu. Såå himla trist! BLÄ!! Golvet i vardagsrummet är fullt med repor..Vill bara bli av med dem nu.
Kommer såklart sakna dem lite trots allt. De är ju så vansinnigt söta. Men just nu vill jag bara få tbx vårat hem och vårat liv. 
Imon säger vi hejdå till Elsa & Pepzi!👋🏼👋🏼😻😻Sen är d 6/8 kvar.🙌🏼
Andas andas Susanne!! Snart så, då blir allt som vanligt!🙌🏼

Natti💕💕
Love S

Likes

Comments