Så himla bra skrivet tycker jag. Jag följer Michael Larsen på fb sedan länge. Han skrev ngt klokt någon gång som jag fastnade för & jag fortsatte sedan att följa honom. Många kloka ord & tankar. Även om han skriver mkt om separation som inte är så intressant i just mitt liv så finns det vissa inlägg som berör och som får en att tänka till. Me like.

Han beskriver hur kärleken hålls vid liv & vad som krävs. Precis på samma sätt som jag ser kärleken på. Hur viktigt det är att aldrig ta varandra för givet och att ALLTID kämpa & lyssna in/på varandra.
EN SAK SOM BRYTER NER ATTRAKTIONEN OCH FÖRHÅLLANDET

”Han brukade skriva långa och kärleksfulla meddelande till mig på kvällarna. Vi gjorde spontana saker som utflykter, picknick vid havet, hälsade på vänner med kort varsel, satt och pratade och skrattade tillsammans på ett kafé eller en restaurang. Jag kunde komma upp på morgonen och upptäcka en post it lapp på badrumsspegeln med älskar dig. Nu händer det alldeles för sällan och det gör mig sorgsen. Blir det så med kärleken efter ett tag?”

Stanna vid frågan en liten stund: ”Blir det så med kärleken efter ett tag?” När någonting ”blir” så beskriver det någonting som inte är aktivt, utan passivt. Varför rör inte bilen sig längre? Jo, därför att det var alldeles för många mil sedan den tankades eller laddades. Vi var inte aktiva och såg om fordonet i tid och det tilläts att ”bli”.

Kärleken är inte självgående. De flest av oss vet detta, men vi är bekväma varelser och när det mesta känns bra och smidigt, börjar vi slappna av. För mycket!

Ett vattendrag som är stillastående producerar i en ”gynnsam” miljö myggor som blir bärare av malaria. Kärleken dör av passivitet!

Kärleken är inte självgående! Det är ingen Tesla med ett batteri som har ett självladdande evighetsbatteri under huven. Nej, två aktiva komponenter krävs: två vi som lyssnar, ser och agerar. Det heter att älska någon, vilket berättar om ett verb. Kärleken är en konsekvens av några livsviktiga ingredienser: attraktion, omtanke, vilja, förmågan till självreflektion: ”vem och hur är jag som person?”

När vi börjar ta partnern och förhållandet för givet, har resan mot den emotionella malarian inletts. Utgången är säker om vi inte tar medicinen:

- Sluta aldrig att dejta varandra. Och kom ihåg kyssarna!
- Servera inte ständigt intellektuella lösningar när hon eller han är i behov av att uttrycka en känsla. Lyssna!
- Ta hand om din egen fysiska, emotionella och spirituella hälsa, så att hjärtat har någonting att ge. Och har öppenheten till att ta emot.
- Behandla andra människor väl: speciellt dem som du inte ”har användning för.” Genuin vänlighet mot främlingar gör oss attraktiva!
- Var öppen för att förändras och lägg idén om att ”sån är jag” åt sidan. Läs och lär nya saker.
- Håll varandra i handen i sociala sammanhang.
- Ge varandra utrymme så att ni kan känna nyfikenhet.
- Fokus på det positiva! Det är tyvärr alldeles för vanligt att om en partner gjort nio saker av tio på ett perfekt sätt, tenderar vi att fokusera på det som vi anser vara ett fel eller ”misslyckande.” Detta är ett gift för attraktionen!
- Älska med varandra – med närvaro! Känns det inte rätt? Varför är ni tillsammans?
- Ha modet att vara sårbar. Perfektion är en illusion! Våga berätta om dina rädslor, komplex och andra känslor. Det skapar tillit.

Ta ingenting för givet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är så himla tacksam för alla människor/vänner/släktingar/bekanta/nära & kära som finns och är en del av mitt liv. De är det mest värdefulla jag har i livet. Relationen till en annan människa. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så underbara människor i min närhet.

En relation är ingenting vi någonsin får ta för givet. Det är något vi förtjänar. Det är något vi alla ständigt måste arbeta för och vårda ömt. Vi behöver vara lyhörda och ge av oss själva till andra. TACK till var & en som förgyller & finns i mitt liv!! LY!!

Sen Noelle kom till världen har vi haft besök nästan varje dag av någon som velat komma & hälsa på. Jag tror bara vi haft en, eller ett par dagar där vi inte haft besök. Det värmer oerhört i hjärtat att ha fått träffa er alla sista tiden.❤️

Likes

Comments

Hur underbart är det inte att starta dagen ute med lite gröt & kaffe?!☕️☕️ Dessutom med sin underbara man & minsta lilla prinsessa.💕 Me like!!

Likes

Comments

Den här veckan har vi hunnit med familjemys, kattmys, BVC-tid, handlat & fixat åt min sjuka älskade mamma, byggt om vardagsrummet för katterna, tvättat, tvättat och tvättat.. Vi har bytt på kattlådor stup i kvarten, matat katterna (de äter som galningar nu), sanerat Philips rum efter katterna flyttat ut. Köpt ny sänggavel som de kissat ner.. Jäkligt mycket med katterna just nu. Tar sjukt mkt tid. Men söta är de!!😻😻😻😻😻😻

Min pappa har varit här och målat förrådsdörren som han bytt panel på. Tobbe har varit här och hälsat på & myst. Ida har sovit här en del i veckan och myst med oss. DU är verkligen fantastisk Ida!!! Så himla tålmodig med katterna!! Du är med dem såå mycket och gosar, leker och uppfostrar dem. Du hjälper även till med Noelle så jag hinner greja lite här hemma. DU är bäst!!! TACK älskade du för ALL hjälp!!!🙏🏼❤️❤️❤️

Igår åkte vi in till stan och var med när Felicia skulle stänga på juicekällan första gången. Sen körde vi runt & fixade lite ärenden som hon behövde uträtta.
Min kära syster & Richard var & hälsade på mamma. Så vi tog med räkor & aioli och åkte ner till mamma för att umgås lite. Tyvärr är mamma så himla dålig så hon orkar inte så mkt. Skönt att få vara nära henne en stund även om hon får gå och lägga sig och vila emellanåt. Hon kämpar så för att orka vara med en stund stackarn.

Sen körde jag & Ida in Felicia till stan då hon skulle ut med kompisar. Det blev en sen kväll. La huvudet på kudden vid 2-tiden. Härligt mer fullspäckad vecka.😜
& därför extra skönt med sovmorgon. 


Nu väntar en skön slappelördag. Me like.

Likes

Comments

I torsdags kom kusinerna från Åsa och hälsade på oss. Sååå himla mysigt!! De hade fullt upp att kela med alla kattungar och Noelle. Var väldigt längesen vi såg dem så det var lycka att äntligen få träffa dem. Finaste och goaste Leon & Noah!!

Likes

Comments

Efter en vecka fylld av allt möjligt & lite till..😜😅så var det väldigt skönt att avsluta frukosten nu vid 14-tiden. Finns inget härligare än att sova länge, äta en lång, mysig frukost med familjen och umgås innan man börjar plocka & fixa lite i hemmet. Jag bara älskar helger!!

Philip är ledig idag & hemma och myser. Felicia sover med några tjejkompisar i stan och ska på lite olika wow-festligheter i helgen så henne saknar vi.
Noelle sov som en stock till kl.12 idag. Hon åt vid 9-tiden men somnade om så gott. Så den minsta i familjen fick vi väcka.🙄🙈Underbart!!

Likes

Comments

Vad gör man inte för sina barn??🙄🙄😜😅
Nu när kattungarna vuxit rejält så springer de omkring, klättrar, ja, de är högt & lågt och överallt.😜😅Philip får inte så mycket lugn & ro..de är uppe i sängen, klättrar högst upp i hans garderob..river ner kläder & väsnas så det var dax att hitta en annan lösning...

Vardagsrummet...🙄😩😩
Vi fick sätta upp playwoodskivor i halva vardagsrummet och plocka bort ALLT som ev kan skada kattungarna eller som de ev kan göra sönder😅

Bara älskar mitt nya vardagsrum!!👌🏼😍😍😤

Likes

Comments

K Ä R L E K ~ Glädje, kul, skratt, bjuda till,uppklätt, njuta av lyxig mat & dryck, fin fin miljö, nära & kära, musik, sång, dans, släkt, vänner, nära & kära, gemenskap, träffa nya bekanta mm mm

WOW! Fasen va underbart det är med bröllop!! Sååå himla mycket positiv energi.

Johans yngsta bror och hans Marlene sa ja till varandra igår. Vi var på supermysiga Spinneriet i Lindome.
Det bjöds på så galet mycket kärlek. Jag njuter fortfarande.
Noelles första bröllop. Hon njöt lika mkt som oss andra. Hon var såklart med & bjöd till hela kvällen lång fram till 2-tiden inatt. Mer nöjd unge får man leta efter.💕

Tusen tack älskade Henrik & Marlene för en underbar dag tillsammans med er!!💞💞💞

Likes

Comments

Underbara August kom och hälsade på oss ikväll. Blev en tacokväll med marängswiss till efterrätt & mycket mys. Noelle stortrivdes hos August såklart & kattungarna med.
Dessutom hade han med sig dessa härliga gamla korten.😜😅 Jag tror att Philip & Felicia är 2 och 4 år gamla. Vi, familjen Erlingmark & Martinssons och min syrra med familj hängde sååå himla mycket på Möttvik om somrarna när barnen var små. Gud vilka underbara minnen!!! Det var härliga tider det. Jag och Johan var ju liiite yngre & liiite smärtare då oxå som synes...😅😅

Vilken lycka det är att få vara nära vänner, dela upplevelser och vardagen med dem som står en närmst under såå många år. Så härligt & skönt med de som stått oss nära i alla år som känner oss innan och utantill. Man kan bara ta vid där vi skildes åt sist. Så enkelt och kravlöst men samtidigt så mycket kärlek. Det är så härligt att barnen fått växa upp och följas åt sen de var små. Det blir en speciell relation som är ovärderlig. Underbart!!💞

Likes

Comments