Den första kyssen. Att stanna uppe hela natten. Att sova hela dagen. Att sjunga med till sin favoritlåt. Att skratta så att man inte kan andas. Att vara med sina bästa vänner. Att vara så förälskad att man inte kan sova. Den första gången. Det knastrande ljudet från en brasa. Doften av nytvättade lakan. Att sjunga studentsånger. Att stå längst fram på en konsert och vråla tills man tappar rösten. Att somna till ljudet av regn. Mjuk sand mot fötterna. Att bo på korridor. Att stiga av ett plan i ett nytt spännande land. Det första jobbet. Första lägenheten. De första vårblommorna. Att somna tätt intill den man älskar. Beröm från en kollega. Att stå på toppen av ett berg. Färska jordgubbar. Att övervinna en sorg. Att bli frisk från en sjukdom. Doften av nyklippt gräs. En lång varm dusch. En kall öl en het sommardag. Glädjen hos någon när man ger en present. Höstlöv. Doften av nybryggt kaffe. Löneförhöjning. Knastret under fötterna i en barrskog. Att stå upp för en vän. Att lyckas med ett mål. Ett handskrivet brev från en gammal vän. Känslan efter ett bra träningspass. Att avsluta något man påbörjat.Att få en komplimang. Att bada naken. Att lära sig ett instrument. Att ge pengar till en hemlös. Att känna igen sig själv i sitt barnbarns drag. Att göra något man aldrig vågat. Att åldras sida vid sida. Att lösa korsord i skuggan. Bubbelbad. Att ta en tupplur i en hängmatta. Att titta på gamla foton, minnas och skratta tills tårarna kommer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

26 september 2013 alltså idag för tre år sedan åkte jag ochmamma in till KSS för att jag skulle få vad jag då trodde var en astmadiagnosmen istället lämnade jag sjukhuset dagen efter med en cancerdiagnos iryggsäcken. I 3 år har jag levt medcancer. Även idag lever jag med cancer men inte påsamma sätt som jag gjorde de första åren. Då allt var synligt, mitt hår föll av, minkropp svullna pga kortisonet, jag var ofta hemma för värk eller trötthet. Mansåg och märkte att jag var sjuk. Men mår jag bra bara för att man inte ser attjag har cancer? Nej, jag gör faktiskt inte det. Eftersom att det har gått 3 år sedan jag fick min cancerdiagnos så villjag göra nått, något för att bidra till rehabilitering efter encancerbehandling. Självklart hade jag aldrig klart igenom detta utan familj,släkt och vänner som har varit där i vått och torrt.

Jag har därför valt att idag starta en insamling tillCancerRehabFonden. Att drabbas utav cancer påverkar inte bara kroppen utan detinnebär även en stor psykisk påfrestning och efter en cancerbehandling så ärinte allt piece of cake, jag känner ofta oro och ångest, är ofta rädd för atten dag få ett samtal om återfall. Vårdensresurser räcker inte till för rehabilitering och endast en bråkdel av alla somdrabbas utav cancer erbjuds rehabilitering via sjukvården. Därför tycker jagatt CancerRehabFondens arbete är viktigt!

CancerRehabFonden är en insamlingsorganisation som erbjuder kostnadsfrirehabilitering och stöd till cancerdrabbade vuxna och barn. Det är enfristående organisation, får inga statliga bidrag utan är helt beroende utavprivatpersoner, företag och stiftelser.

(tryck här Alva Hulth för att komma till insamlingen)

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej allesammans, hoppas ni mår bra. Det gör iallafall jag idag, idag vaknade jag med ett jätte stort leende på läpparna och kände att denna dagen skulle bli grym. Gick upp vid 8.00 satte på kaffe och kolla lite tv innan jag slängde ihop en morotskaka till jobbet och en banankaka till familjen. Nu sitter jag och lagar mat innan jobbet som drar igång 14.00. Idag kanske är sista jobbdagen innan skolan drar igång för min del. I böjar utav sommarn innan jobbet började sa jag att jag kunde jobba denna veckan för jag trodde skolan började nästa vecka men den börjar om 2 veckor. Så får se lite hur det blir nästa vecka.

Iallafall så är jag livrädd för att gå tillbaka till skolan eller livrädd kanske är fel ord men jag är sjukt ångestfylld. Jag har så mycket annat jag vill göra, jag vill inte sitta ett helt år till i skolan när jag egentligen borde vara klar med allt. Jä**a cancer som skulle komma och förstöra mitt liv, jag vet att jag kanske verkat ta det ganska okej men ibland vill jag verkligen springa in i en vägg och försvinna. Och även fast det "jobbigaste" är över så är det inte det. Allt finns kvar fast inte synligt. Allt finns fortfarande kvar i mitt huvud.. psykiskt och det är nästan värre. Det är en utav alla orsaker till att gå tillbaka till skolan känns jätte jobbigt. För att jag kanske en dag mår jätte bra och allt går kanon till att andra dagen bryter ihop. Det är det att alla klasskompisar kommer inte vara kvar alla som visste hur jag mådde alla som visste att jag skratta fast jag egentligen ville skrika. Det är det läskigaste, att vara själv.

Jag vet att ett år går jätte fort men när man sitter här nu hemma och vet att det är ca 10 månader kvar i skolan då får jag världens klump i magen... Jag vill inte vara kvar hemma. Jag vill inte till skolan. Jag vill verkligen inte göra massa skoluppgifter. Jag vill ut i världen och se saker och lära mig massa, se elefanter, volontärarbeta på barnhem, bli certifierad bröllopskoordinator. Det är vad jag vill göra.

Okej, 10 månader få se till att gå fort helt enkelt. Detta kan inte vara så svårt. Får börja försöka acceptera att detta som hände, cancer, är inte mitt fel, inget jag planera. Cancer jag vann över dig och nu ska du inte får fucka upp mitt liv igen! Jag ska tillbaka till skolan köra järnet bli klar med alla ämnen som ska läsas upp. Sen när jag är klar, då drar jag!


Tack å hej, det var dagens tanke!

Likes

Comments