Idag regnar det konstant. Igår sken solen och vi njöt på balkongen som vi fixade iordning lite Lördags. En mysig hörna med lite skugga och lite bärbuskar och en klätterros köptes och skall planteras i stora krukor. Tanken är att det skall bli en "oas" med tid för lugn, vattenlek för barnbarnet och positivitet. Här skall vi bara var, fika och äta sommarmiddagar. Skratta och njuta.

Mina tankar har fortsatt kring hur vi lever och för vad vi lever. Många inklusive mig själv lever och säger att sen, då efter det.. DÅ skall jag göra allt det där. Då skall jag..

Med risk för att låta negativ kan jag bara säga att jag bestämt mig för att sluta vänta, för vi vet aldrig när vår sista dag är. När den dagen kommer vill jag ha levt fullt ut även om det är med smärta och sjukdom. Jag vill inte lämna människor som står mig i osämja. Jag vill reda ut saker med en gång. Alltså jag har tagit tag i min konflikträdsla och tar tag i missförstånd och sådant med en gång så det inte tar negativ energi ifrån mig och för att jag inte vill gå omkring och vara ovän med människor.

Tog tåget ihop med mellantösen till Göteborg den 6/4 och Uber från centralen till och från mässan vid korsvägen. På mässan träffade jag massa härliga människor. Personalen på tågen var toppen hjälpsamma och trevliga. Så nu vågar jag faktiskt ta tåget själv med rullstolen.

Saga och jag fortsätter träna och det går bra. Vissa dagar bättre och vissa sämre. Men hundar precis som oss vuxna har väl bra och dåliga dagar.

Jag märker att min kropp reagerar pos/neg på väder och vind. Har fått nya värktabletter som jag får bra effekt av men jag kan inte göra som jag gjorde första veckorna och gick för mycket. Så ja lagom är fortfarande bäst. Men värktabletterna är bra :-)

För många år sedan lämnade jag Göteborg och tyvärr mitt i en konflikt. Det har stört mig. För några veckor sedan åkte jag och hälsade på, tog en fika när jag ändå var i stan och när jag åkte därifrån kändes det bra att få gjort ett bra avslut.

Så ja.. jag har ju flera saker jag sagt att då skall jag göra det.

Denna sommaren är DÅ.

Jag har äntligen tatuerat mig och i mitten på Maj skall jag göra nr 2 av 3.

Vi skall på West Pride, Göteborgs kulturkalas och annat roligt.

Grilla på kolonilotten med äldsta tösen och hennes familj.

Äta frukost på berget vid Skeppsviken och kvällsgrilla på stranden.


Tipset jag vill ge er alla är då, ta vara på livet här och nu. Vänta inte! Le mot människor och var hjälpsam. Be om hjälp om du behöver. Vänta inte, våga leva fullt ut

Likes

Comments


Äntligen börjar jag känna mig lite starkare mentalt. Jag förtränger ibland att jag är sjuk och jämför mig med friska personer. Jag är inte speciellt smart när det kommer till mina begränsningar. Jag vill vara bäst och duktig hela tiden men istället för att det gynnar mig så ger min envishet mig ofta bakslag. De sämre dagarna har jag i alla fall slutat att bara ligga utan rullar runt här hemma och grejar o pysslar i min takt (=Långsamt sa snigeln) Saga går fint bredvid rullstolen ner till cykelrummet och så är vi ute massor med min fula med underbara minicrosser.

Det blir kaos i känslor och det är riktigt jobbig. Jag vill så himla mycket! Jag är orolig för att bli tagen för lat eller slarvig. Vill dock påpeka att ingen i min familj får mig att känna så, det är bara jag och mina egna hjärnspöken.Jag vet att den enda personen som kan ändra på detta är bara jag själv och ingen annan men skit vad svårt det är. Sjukdomen håller sig annars på ett stadigt om än smärtsamt läge och har inte bli sämre på några månader nu. Tummen upp!

Jag har senaste månaderna gått in mer i mig själv. Lever här o nu. När tankarna för mig bakåt och ger mig flashbacksa kämpar jag som det lejon jag är och trycker bort dem. Oftast fungerar det. Längtar för en gång skull efter sommaren, vet precis hur jag vill ha den. Annars för övrigt lever jag här o nu. Lever som jag vill och tänker inte bry mig ett dyft om vad någon annan tänker om det. Försöker leva lite sundare och vara snäll mot min kropp. a vara på tiden och njuta av varje dag. För oavsett hur ont vi har eller hur dåligt det känns så finns det alltid något positvt i livet. Vi har friskt, rent härligt vatten i kranen och det tar aldrig slut. Bara en sån sak... Det är jätte jobbigt när hjärnan vill så mycket och kroppen inte orkar. Ex tänker jag då på ex åka till Göteborg en heldag för o fika och shoppa. Äta ute o dricka chailatte. Bara att kunna vara så impulsiv som jag var innan. Men jag vill inte göra det själv. Sen jag blev sjuk har det slagit mig hur skört livet är. Flera stycken som en eller fler i familjen känner har dött på olika sätt. Jag vill göra MASSA saker medans jag är kvar här. Så jag måste börja leva nu.

Men just nu skulle jag vilja åka till solen och värmen ett par veckor. Njuta, läsa, äta lunch i skuggan. Lukta kokosolja och bli brun ;-)

För att bara vara och ladda energi

Tomas! Hur länge skall du vara i Afrika? Jag kanske knör i mig i en resväska så kan du smuggla med mig. :-P


Likes

Comments

Ja nu har det gått ett par veckor och Saga har varit jätte duktig och gjort stora framsteg. Igår var vi i centrum och tränade mig och Saga ihop. Marie är så duktig och kompetent. Känner verkligen att jag litar fullt på hennes råd. Så ja det är faktiskt flera saker även jag behöver jobba på, eller faktiskt alla som kommer ha nära kontakt med Saga. Så Marie lär mig, jag berättar för Rebecca och allt eftersom får jag berätta för de stora barnen. Igår var också första gången Saga visade sin osäkerhet för mig. Hon sökte tröst, som jag inte skall ge henne vet jag nu.

Jag med flera hundägare vet nog också hur lätt det är att använda hundens namn för att fånga uppmärksamhet och få dem sluta när de gör något fel. Ex när Saga stoppa in huvudet i kattlådan och man säger "Nej Saga" två gånger på raken. Så INTE använda hennes/hundens namn annat än när man är positiv.. Och visst är det så att hade vi bara sagt "Nej!" när hon stod där o tugga kattskit så hade hon slutat. Nu har vi lite egenträning fram tills nästa Fredag då vi skall träna plötsliga hundmöten i trapphuset, källaren och hissen i vårt hus.

Har börjat träna Saga på att plocka upp saker från golvet och ge mig i handen. Vi har precis börjat men hon är duktig och tycker det är roligt :-)

Sen bytte jag ju foder på henne då jag inte tyckte det var logiskt att en Schäfer bajsa som en häst. Så nu testar vi Eukanubas Breed special för Schäfer och hon får gurka och morot som hon älskar till det. Stor skillnad på det vi tar upp ute nu.

Prata om hundens avöring kanske verkar konstigt men det är väl sånt hundägare gör precis som mammorna på öppna förskolan om sina bebisars resultat i bjöjan. Helt naturligt alltså 💩 👍 / Helen o Saga


PS: Bor ni i närheten av Uddevalla och behöver hjälp med er hund på något sätt även friskvård/rehab m.m) så rekomenderar jag er att kontakta Marie Ostheller på Uddevalla Hunhälsa. Skall ordna en länk i sidolisten.Likes

Comments


Idag på morgonen har jag och Saga träffat Marie som har Hundar i centrum/Uddevalla Hundhälsa.

Har blivit rekommenderad av flera att kontakta henne för at höra om hon vill ta sig an oss för att hjälpa oss med Sagas osäkerhet som visar sig i ett utåtagerande mot andra hundar. Skäller o beteer sig. Det som jag trodde var argt skällande mot människor som pratar med oss på stan visade sig bara vara Sagas sätt att säga "Hej nu kommer jag o hälsar på dig" Jag o andra som tycker hon låter arg. Tur det finns människor som kan lära en förstå sin hund. Marie har även fött upp Schäfer själv.

Angående att hon skäller på andra hundar o beteer sig trodde hon var ett osäkerhetsproblem och att det var ett hyffsat litet problem att lösa. Nästa Fredag är förtsa träningstillfället och då skall hon ha Saga själv ett par timmar-hela dagen beroende på om hon behöver ta med henne hem eller inte för att hon skall få träffa andra hundar så Marie ser bettendet och kan börja jobba. Hon har 16 hundar hemma på dagarna så där kan hon lära sig o träna bra. Sen kommer vi träna ihop och även Rebecca skall få träna ett par lektioner med Saga. Saga måste vara lugn och trygg och det samma med mig. Vi har ju säkert 10 år kvar ihop och de skall vara riktigt bra.

Våra uppgifter till att börja med här hemma är att jobba på minskad stress. Inte ta emot alla pinnar hon kommer med utan bara ignorera dem. Hon skall inte ha sina leksaker hon springer runt och skall ha kastade hela tiden utan bara vi vissa lektillfällen. Jag skall också maila Marie de kommandon vi använder så hon använder samma.

Detta känns riktigt bra!!

Likes

Comments

Go kvällen

Detta är min elscooter, hjälpmedelcentralen klassar den som elrullstol vilket jag inte riktigt förstår för det är ju inte direkt någon rullstol. Enligt mig är det en elscooter om än ett hjälpmedel. Full laddad går den ca 4.5-5 mil. Inte det snyggaste hjälpmedlet men det är en enorm frihet och den gjorde mig självständig igen. Visst åker jag o handlar med andra ibland och ett par gånger i månaden blir det väl taxi (färdtjänst) när jag o tösen är i väg o shoppar loss 😉

Så här ser den ut i alla fall och idag har jag och min följeslagare Saga varit med den ute vid vattnet

Likes

Comments


Ja men hej igen :

Att storhandla med rullstol och utan bil är ett projekt i sig. Till affären tar jag mig med min minicrosser, en elscooter på fyra hjul som jag fått från hjälpmedelcentralen. Skall jag handla lite bara så hakar jag på den manuella rullstolen bak på och i affären ställer jag en korg på "pinnarna" fram på rullstolen eller i knät.

I Fredags behövde jag dock storhandla och jag vill ju klara saker själv så detta innebar att jag för första gången skulle behöva köra den klumpiga minicrossern i affären. Detta på grund av att min mataffär inte behagar köpa in en enda kundvagn för oss som kör rullstol. Det var skitjobbigt rent mentalt att köra den stora fyrhjuliga i butiken. Så många som tittade och det var inte helt lätt praktiskt heller att komma åt allt jag behövde. Men efter mycket om o men och ha bett om hjälp tre gånger så blev handlingen gjord. Jag har minicrossern nere i cykelrummet och dit går jag antingen med en krycka eller rullar ner. Denna dagen rullades det.

😍Väl hemma blev jag varmt mottagen av min stora kärlek😍

Likes

Comments

Bjuder på lite bilder som premiär på bloggen

I Lördags var vi på lek och buspromenad. Att ha ett hjälpmedel som minicrossern är så bra. Utan det skulle jag inte kunna rasta och promenera med min hund. Väldigt kul att se alla glada människor som ler åt oss när vi är ute. 😃

Likes

Comments