Hej alla glada människor där ute i världen! Nu börjar julen närma sig.

Första advent har varit, andra advent har varit, tredje advent är nu på söndag! Det är exakt 14 dagar kvar till julafton idag, eller inte när jag skriver detta men när ni ser det så är det exakt två veckor kvar! Jag önskar er alla en underbar jul iallafall! Jag älskar denna högtid!
Julen är en tid för att människor ska hinna umgås, träffas, ha skoj tillsammans! Ingen ska behöva va ensam på jul! För många betyder julen julklappar men för mig betyder julen familj! Varje jul träffas hela pappas halva av släkten och vi äter julbord och pratar och umgås med varandra. Julen är underbar enligt mig! Men hur är det för dem som inte har någon att fira med då? Hur är det för alla de barn där ute som inte har några föräldrar, som inte har något hem. Vem köper julklappar åt dem? Vem fixar deras julbord? Vem ger dem en mysig kväll med släkten? Svaret är ingen... Hur sorgligt det än låter så är det sant... Allt det där jag tar för givet händer år efter år är blott en dröm för dem... Och trots att man vet om hur dom här barnen och vuxna har det, så fortsätter vi svenskar att utfrysa och vara allmänt elaka emot dem! Varför undrar jag då! Jo för att en person av alla dessa hundra tusentals flyktingar som kommer till Sverige gör något dumt, då är alla flyktingar drabbade! Julen står runt knuten och världen står i kris! Folks hem brinner ner och sprängs sönder. Människors ända trygghet förstörs, folk dör och folk flyr undan krigen som pågår. Och vet ni vad Sverige gör då, jo då STÄNGER VI GRÄNSERNA! Vi som har klagat så dant på alla de länder som inte hjälper till inom detta, nu gör VI som dem! Det värsta är inte alla de som inte får komma utan alla som faktiskt fick komma, som nu bor på gatorna, som inte har något hem och som på toppen av allt de upplevt INTE LÄNGRE ÄR VÄLKOMNA HÄR! För jävla svenska folket har bestämt att dem inte förtjänar det! Vakna Sverige! Deras f*cking hus står i brand, deras land jämnas med marken och vi kan inte offra ett hem åt dem att bo i!

Förlåt detta skulle ju handla om julen och härligheter men jag var tvungen att skriva av mig lite, det kommer nog ett mer julrelaterat inlägg senare :* vi ses och hörs, ciao

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej alla glada människor där ute i världen! Idag tänkte jag prata om något som kanske vissa tycker är känsligt men som för mig är väldigt viktigt att prata med andra om.

Mina föräldrar är skilda. De bor inte tillsammans, de bor nästan 7 mil ifrån varandra. Jag bor hos min pappa i veckorna, där bor jag, min lillebror nästan 5, min lillasyster 1, pappa 34, pappas fru 32 och en liten grå katt. Ute i stallet bor även två gamla travare, valacker men mer om dem senare. Här har alltså både pappa och hans fru jobb, vi bor i ett stort hus med varsitt rum, en gård och en enorm trädgård. Pappa ska snart ta över ett företag och hans fru ska snart börja jobba igen efter mammaledigheten till min lillasyster. Låt oss kalla pappas fru Olga, min bror Edvin och min syster Elvira då jag inte vill nämna namn på dem heller. Så Olga är utbildad till sjuksköterska och pappa är elektriker vilket båda två är väldigt bra jobb. 


Min mamma bor i en 3:a väldigt nära stan. Där bor jag, mamma och min andra lillebror som vi kallar Alex. Vi har en toalett, ett kök, ett vardagsrum och 2 sovrum. Nu tänker ni att jag borde ju då ha det ena sovrummet själv men så är inte fallet. Mamma bor i ett sovrum och jag och Alex delar på det andra, och vi trivs. Det må va litet men det duger, och här kommer en hemlighet: både jag och Alex sover med mamma i hennes säng :) mamma ät för tillfället sjukskriven vilket betyder att hon får runt 10.000 i månaden, hennes hyra är på runt 7.000 och stallhyran till hennes häst är på runt 2.000. Det betyder att efter att ha betalt allting så står mamma med ca 1.000 kr kvar att försörja oss på, mig mamma och min bror, i en hel månad! Ni förstår att detta måste vara svårt va? 


Poängen med detta inlägget var inte att jag skulle berätta om mig och min familj men eftersom att min kunskap om i princip allt jag skriver och kommer skriva om är utifrån mitt egna liv så kommer det nästan alltid komma en förklaring på vilken koppling till ämnet jag har i början. Men här kommer den riktiga meningen till inlägget.

Detta inlägget är ägnat åt alla er där ute med skilda föräldrar, varesig ni tycker det är svårt eller inte så ska ni veta att ni är ​starka​ som klarar av såpass mycket. Att ha skilda föräldrar har många nackdelar, man får inte träffa dem lika ofta, oftast innerbär skilda föräldrar att föräldrarna är ovänner (inte alltid men ofta) det innerbär att du måste välja bort en förälder i många situationer, t.ex din födelsedag så kan du kanske inte vara hos både mamma och pappa för det ev. är för långt. Men det finns också många fördelar med att ha skilda föräldrar, man får dubbla presenter, dubbla julklappar, många föräldrar blir mer tävlingsinriktade och får för sig att de ska va den ​bästa föräldern​ vilket kan sluta i att du har 2 föräldrar som lägger ner all sin tid på att få dig att älska dem mest. I mitt fall är läget inte riktigt så men jag är glad ändå. Som med allt finns det alltså både bra och dåliga saker med skilda föräldrar, men jag vet att trots hur många fördelar man radar upp så kommer det en tid i livet där det blir extra svårt med skilda föräldrar. Jag har kommit till den tiden nu och det håller rent ut sagt på att dra isär mig, jag vet inte vart jag har mig själv längre... Men det är egentligen dét jag ville säga med detta inlägget, ni är starka! Ni klarar av detta! Oavsett om du har skilda föräldrar, föräldrar som lever tillsammans eller kanske bara har en förälder, det spelar ingen roll för jag ​vet ​att du och just ​DU​ kan klara detta! Livet är en kamp, men som med alla kamper finns det vinster och förluster. För att kunna vinna måste man först förlora så man kan utvecklas och bli bättre inför nästa chans man får.


Men vet ni va, nu ska jag sova för jag har skola imorgon så hej o godnatt. Jaföresten jag har inget internet i helgen och ska till en kompis imorgon samt plugga för prov så kanske nt hinner skriva mer med er innan nästa vecka, om så är fallet så ciao alla underbara där ute!


Likes

Comments

Hej på er! Ja detta är då min nya blogg, vem är jag då?

Innan ni fortsätter läsa vill jag påpeka att detta är MINA åsikter jag kommer skriva på denna bloggen :D

Jag är en sprallig tjej på 14 år som älskar hästar och mopeder :)
Jag har världens bästa familjer, mina föräldrar är skilda.
Jag älskar kepsar och har en, enligt många, udda stil för att va tjej.
Jag har under mitt liv hunnit ha 2 pojkvänner och har hunnit konstatera att sånna är jobbiga (min åsikt) men killar i allmänhet kan vara helt underbara :)
Jag har haft lite problem med vänner när jag var mindre men har alltid haft min bästi vid min sida, hon går dock inte på samma skola som mig. Numera har jag även 4 andra underbara vänner i skolan (har många vänner men de är mina bästa)
Jag spelar i ett band med mina vänner i skolan
Jag har hjärtfel
Jag har upplevt och gör också just nu, hur det är att vara mobbad
Jag har världens bästa häst

Jag har, av privata anledningar, valt att inte gå ut med mitt namn i denna bloggen men skulle kunna gissa att om någon som känner mig läser denna så kommer den snart lista ut vem jag är ändå.
På bloggen kommer jag skriva om saker jag reflekterar över, såsom vardagliga saker som kanske kost eller ridning kommer nog vara ett återkommande ämne :) andra saker jag tänkt ta upp är musik eller mer känslosamma saker som relationer, mobbning eller familjeproblem. Saker som folk eventuellt kommer anse är jobbigt att läsa om som också kommer komma upp är min sjukdom då den är en stor del av mitt liv, men om ni vill kan jag skriva om sånt som betyg och skolan. Alltså kommer jag skriva om allt möjligt, lite det jag känner för och sånt jag tänker på.

Likes

Comments