Header

Likes

Comments


Den tjejen jag har blivit är annorlunda. Den tjejen jag var förra året är inte den jag är idag . Jag var en tjej med höga krav på mig själv ett självförtroende som var lika svag som en ballong. En självkänsla som man önska att man inte hade . Kraven åt mig inne från . Det ända Jag brydde mig om var betyg allt annat spelade ingen roll bara jag hade bra betyg . En tjej med höga betyg ett falsk leende och dåligt självförtroende det var så jag levde under en lång tid .

Idag är jag annorlunda , jag är en tjej med högt självförtroende och stark självkänsla . En tjej som har släppt på kraven och låtit mig få leva . Göra något jag verkligen brinner för nämligen politiken. Politiken har förändrat mig . Genom politiken hittade jag mig själv. Jag hittade något Jag var djupt intresserad i ,något jag brann för . Något jag vill hålla på med . Under det här året har jag varit lyckligare både fysiskt och psykiskt , att fått lära känna sådana fantastiska människor. Jag har gjort saker jag aldrig trodde jag skulle få uppleva .

Jag har tagit vara på livet stannat upp och funderat över vad jag egentligen behöver , vad som gör mig lycklig . Och det som gör mig lycklig är inte att ha bäst betyg eller att ha den perfekta kroppen . Utan lycka för mig är att göra något man verkligen är intresserad i eller tycker om . Att ha människor runt om kring sig som verkligen bryr sig om en. Det är lycka , det är lycka på hög nivå!

Jag har inte bäst betyg i alla ämnen idag men jag har gjort mitt bästa vilket räknas. , Jag har haft det så otroligt roligt under dem här månaderna , skapat minnen. Jag har betyg som jag klarar mig med . Betyg som jag ändå är stolt över. Jag känner att Jag behöver inte mer än så. Jag anser att så länge jag mår bra så räknas det!

Likes

Comments

Äntligen är det fredag och det känns så himla skönt efter en vecka som bestått av massor med plugg. Helgen kommer spenderas i Örebro där politik står på schemat, det är nämligen utbildning och föreläsningar kring olika ämnen vilket ska bli intressant. Det kommer bli andra helgen I rad jag spenderar en helg i Örebro , förra veckan var det Mälardalskonferens med liberalerna som höll på hela helgen och denna helg är det med LUF. Massor med politik har det blivit de senaste helgerna , men tur att jag är intresserad i det också.
Samt ska det bli roligt att träffa folk från andra distrikt då jag har vänner som bor utsprid i landet.

Under förmiddagen packade jag det sista för helgen samt hann med och plugga lite innan det var dags att bege sig till tåget. Hann också ta lite bilder innan jag åkte. Nu sitter jag och stirrar ut genom fönstret med musik i öronen och tankarna bara flödar runt. Är så skönt att bara kunna luta sig bakåt ett tag med musik i hörlurarna och bara drömma sig bort från allt under en tid.

/ Mvh Julia

Likes

Comments

Snart är dags för mig att ta studenten och jag räknar ner dagarna något enormt , ska bli så härligt!
Känna sig fri och kunna göra lite som jag själv vill ett tag, resa och gör allt jag drömt om att göra.
Sen kommer det här med att välja yrke för framtiden, jag känner mig ganska osäker kring den punkten. Jag vet inte vad jag vill läsa till jag vet bara vilket område på ett ungefär , och de är att jobba med svårt sjuka barn. Jag har enda sen jag var liten velat jobba med människor så det är ett val jag vet i dagsläge jag vill göra.
Jag kommer ihåg mitt första drömjobb som 5 åring och det var att bli veterinär då jag verkligen gillade djur och har vuxit upp med djur så var inte så konstigt. Jag kommer ihåg att jag drömde om att äga ett eget sjukhus i Spanien där jag hjälpte hemlösa djur. Minns att jag mådde så dåligt över att se hundarna o katterna utomlands då de var så magra och sjuka. Så ställde alltid ut mat utanför vår dörr på hotellet så de kunde äta eller så kunde jag köpa mat på affärerna och ställa på gatan så de fick mat. O den känslan när jag kände att jag hjälpte de hemlösa djuren var fantastisk minns den än idag.

Under de senare åren började jag ändra yrkesval från veterinär till barnläkare och det har och göra med att jag ville göra förändring inom psykiatrin i sjukvården. Jag såg bristen på läkaren inom de området och såg hur fler och fler barn blev sjuka och inte fick den hjälp de behövde. Det berodde på bristen av läkare och sjuksköterskor på sjukhuset , vilket gjorde mig illa till mods. Efter mina år på sjukhuset som sjuk ville jag se förändring för jag kände själv att jag hade behövt mer hjälp men det fanns inte tillräckligt med folk. Så jag bestämde mig för att göra skillnad efter jag tagit studenten och skulle börja plugga till ett yrke.
Jag höll fast till den drömmen väldigt länge och siktade högt tills jag började fundera igen kring om det verkligen var de jag ville tanke på den svåra matten och fysiken , vilket gjorde mig osäker. Samt kände jag att jag hellre vill sitta ner och ha samtal med patienterna inom psykiatrin och gled mer åt psykolog hållet. Så började söka och om yrket hur de var att jobba inom de , även om jag hade erfarenhet själv kring de sen mina sjukhus besök. Jag pratade mycket med olika psykologer om hur de tyckte och tänkte kring yrkesvalet och fick en ganska positiv bild kring de.

Jag kände att jag hade hittat rätt yrkesval och bestämde snabbt vilket område jag ville jobba inom , ett område jag kände jag kunde bidra till. O de var att jobba med barn som led av ätstörning/anorexia/ bulimi samt depression. Som med läkare finns de brist på duktiga och engagerade psykologer som tar jobbet på allvar och ju mer siffran bland drabbade ökar kändes de ganska rätt. Kände även att jag kunde ha en förståelse för dessa barn och bidra till något som andra kanske inte kan , vilket fick mig att vilja jobba inom detta ännu mera.

Och i nuläge har jag dessa tankar kvar och vill inget annat än att jobba inom detta område , dock inte vilket yrke . Jag vill helst bli psykoterapeut vilket krävs att jag läser till läkare , sjuksköterska , socionom eller psykolog så det är svårt för de är fler yrken som är intressanta.
Jag tror jag en dag kommer komma på vad som känns bäst även om det just nu känns hopplöst och tomt . Men tror ändå att det är en del av uppväxten och vår utveckling att tveka kring framtiden och yrkesvalen. För vi utvecklas hela tiden och på vägen förändras våra tankar och mål och bytts ut till nya, men i slutändan blir det alltid bra! Det gäller bara att ha tålamodet och viljan så kommer de alltid gå vägen oavsett osäkerheten kring framtiden.

/ Mvh Julia Hållberg

Likes

Comments

Goddag!
Idag blev det att åka in till skolan under min lediga dag för att göra ett prov i ledarskap samt plugga lite matte inför provet i morgon. Blev att äta lunch tillsammans med Alex och diskutera allt mellan himmel och jord.
Efter massor av timmar bestående av plugg bestämde vi oss för att ta en promenad som mer eller mindre bestod av att ta massor av bilder. Då jag kom på att jag behövde pressbilder till tidningen samt framtida kandidaturer, så passade på när jag ändå hade en som kunde ta dessa bilder.
Nu sitter och jag och funderar på framtiden och allt jag vill hinna med och göra. Drömmer om att jobba som volontär i Afrika och hjälpa de utsatta barnen , ge dem kärlek och trygghet. Även om de känns långt bort är det något som jag kommer vilja göra under min livstid. Hjälpa människor som mår dåligt för att sedan se dem växa upp och må bra är något som ger mig en varm och glädjefull känsla. Att ge all energi och kärlek till de som inte upplevt den förut är något som jag strävar efter för vi får så mycket tillbaka. Just nu funderar jag på hur det skulle vara att jobba som volontär och vilka upplevelser jag får se och vad jag får ut av detta? Det är en klurig fråga men aldrig något som är omöjligt ..

/ Med vänlig hälsning, Julia

Likes

Comments

Efter exakt ett år av uppehåll från bloggen är jag tillbaka igen! Anledningen varför jag slutade berodde på att det inte fanns varken tid eller motivation för att fortsätta skriva . Sen ville jag ta en paus från bloggen som i stor sett har varit en del av mitt tonårsliv de närmaste 5 åren. Det har varit en avkopplande känsla att ta en paus från detta men också jobbigt! Det fanns gånger då jag bara ville ta fram datorn och skriva ner mina tankar och känslor och sedan läsa era fina kommentarer. Ibland måste vi ta pauser från saker som man älskar för att hitta tillbaka till motivation och komma tillbaka starkare än någonsin! Och detta gäller i princip allt i livet , utan motivationen och styrkan kommer vi inte långt.

Under detta år har det hänt saker som har utvecklat mig enormt mycket som person men också hur jag ska tänka kring saker och ting. Jag har fått en helt annan förståelse för hur samhället är uppbyggd och fungerar vilket har gjort att jag fått en annan syn på livet. Bland annat har jag lärt mig att status och makt är något vi måste kämpa för och förtjäna för att få , vi har inte det från början. Med den synen blir det enklare att sträva och kämpa för det vi brinner för. Nackdelen med status och makt är att vi kan vända den till något negativt vilket kommer förgöra oss i längden , för status och makt handlar inte om vilken som är bäst och har mest. Utan status och makt handlar om vad du åstadkommit för att komma dit du är , det handlar om hur mycket styrka och kämpaglöd du har lagt ner o vad du vill ge till andra!

Jag tror att vi kommer längre på att tänka på vad vi har nu i livet och fokusera på det för att sedan sträva efter det andra!

/ Med vänlig hälsning, Julia Hållberg

Likes

Comments

Haft 5 bra dagar i England och hunnit sett väldigt mycket på så kort tid och väldigt mycket shopping har det blivit med. Finns så himla mycket här och man vill i princip ha allt även om det inte riktigt funkar så. Iallafall har jag spenderat dagarna vid stranden vid havet så himla härligt! I morgon blir det att gå upp på bergen om det blir bra väder vilket jag ser framemot väldigt mycket.
Tänker lägga upp lite bilder som jag har tagit under dagen och under dagarna.

Likes

Comments

Instagram@jshallberg