personligt

Sömnbristen tär på mig. Jag ligger sömnlös natt efter natt och vet inte hur jag ska få stopp på det. Jag får endast några få timmars sömn varje natt. När jag väl får sova drömmer jag antingen mardrömmar eller så drömmer jag om personen som jag älskar och lämnade mig till mitt eget öde. Vilket det med är en slags mardröm för när jag vaknar upp från dem mår jag ännu sämre en vad jag gjorde förut. Jag skulle ge vad som helst för att bara få en minut av ostörd sömn. För det var alldeles för länge sedan jag fick det och min hjärna börjar sluta fungera. Det hjälper inte heller mot depressionen som bara blir värre och påverkar mitt vakna liv ännu mer. Vi får väl se hur det blir inatt och framöver men för att vara helt ärlig är jag inte så säker på om jag har något större hopp. Det är tråkigt att säga men efter så här lång tid utan sömn känns det inte som att det kan vända bara så där. Det kommer hända det tror jag på men det kommer ta tid om jag ska göra det helt själv. Tog upp det hos min psykolog föra gången jag var där men det fick ingen större reaktion så får väl se om jag kan försöka igen nästa gång för jag tror inte jag kommer klara det här så länge till. Vill bara få känna mig utvilad en ända gång när jag vaknar och ha en dag då jag inte går runt och gäspar hela tiden för att man är dödstrött. Vill bara få ett slut på det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

personligt

Så nu är vintern här. Första snön föll igår och det snöade verkligen hela dagen. Jag gillar snön. Det är finnt på något sätt. Men det här med vinter är igentligen inte min grej. Jag gillar inte kyllan och att behöva klä på sig tills man blir en Michelin gubbe för att inte frysa ihjäl. Men det som kanske är värst är att min depression blir tio gånger värre än vad den är resten av året. Det finns de som älskar vintern och det finns de som hatar den. Jag är en av de sist nämnda och om jag kunde göra som björnarna och gå i ide under vintern hade jag gjort det. Men livet fungerar inte så och vem vet om det skulle få en att må bättre ändå. Så det ända alternativet som finns är att ta kampen även om den inte går att vinna. Eller iallafall är svårare att bli vän med. Men jag slutar inte hur mycket jag än vill, inte nu, aldrig.

Likes

Comments

vardag

Nu efter en misslyckad färgning och mycket väntan på hårfärg är håret färdigt. Det blev riktigt bra tillslut. Hoppas bara färgen sitter bättre den är gången än vad den gjorde efter den första.

Var även hos min psykolog idag och nya utmaningen är att stanna upp när dåliga saker och verkligen känna efter vad jag känner i situationen och ta tag i tankarna som kommer fram. Kommer bli svårt men en utmaning jag ser på med spänning.

Likes

Comments

personligt

För inte så många hår sedan under en av mina sämsta tider fanns det bara en sak som kunde få mig igenom dagen. Jag hade inga vänner i skolan och inte många utanför häller. Förutom om det gick att utnyttja mig. Sorgligt att säga men så var det. Jag gick genom skoldagen som ett spöke, det var som att jag inte fanns. Om det finns något värre en att vara ensam så är det att vara ensam när du är omringade av de som borde vara dinna vänner. Jag klarade knappt av att gå till skolan för jag visste vad som väntade men jag tänkte inte ge mig, så morgon på morgon tog jag mig upp och iväg. Men man kan ju tänka sig att det skulle bli bättre med tiden men nej det blev det inte. Det blev så illa att jag gick i flera timmar om dagen och tänkte på hur jag skulle kunna ta mitt liv. Fem dagar i veckan, åtta timmar om dagen. Jag var dum och sökte aldrig hjälp för jag trodde att det var så det skulle vara, alla säger hur svårt det är i högstadiet men ingen sa att det skulle vara så här illa. Vilket det inte häller ska men för mig blev det min vardag. Jag gick så här i två år så det är inte konstigt att jag inte säkte hjälp. Mina självmordstankar blev min vän och gav mig det ingen anna kunde.
När högstadiet slutade bestämde jag mig för att jag aldrig skulle låta någon annan få mig att känna så här. (Det höll inte så länge men ändå). Självmordstankarna slutade efterhand och det blev bättre. Men jag har fortfarande inte hittat ett lyckligt slut på den här historien för den är inte slut. Men glöm aldrig bort att sluta inte kämpa hur svårt det en är. Håll kvar i det lilla som finns att hålla fast i och släpp aldrig taget. För mig har det varit min familj, vi har gott igenom så mycket skit redan så att lämna dem kvar att kämpa själva är inte ett alternativ.

Likes

Comments

vardag
Nu har jag gjort det. Jag hade en bokad tid klockan 13.00 och jag var så nervös innan att jag trodde hjärtat skulle hoppa hur bröstkorgen. Men väl där fanns det ingen återvändo och det var bara att sätta sig i stollen. Men när jag väl låg där med nålen mot huden gjorde det inte alls lika ont som jag trodde att det skulle. Jag trodde att jag skulle ligga där och stortjuta men nej så illa var det inte. Det bästa med det är att jag är så nöjd och glad att jag gjorde den.

Lovade ju en bild på håret men det kommer dröja lite till då det inte blev så bra och jag kommer behöva färga håret en gång till.

Likes

Comments

vardag
Då har man fått nya tabletter eftersom höjningen av de gamla inte hjälpte. Så hoppas det blir bättre nu. Har inte mått så bra de senaste tagarna för att jag behövde trappa ner på de gamla innan och det har gjort att jag varit väldigt nere. Men imorgon får jag börja med dem och det ska bli skönt. Hoppas verkligen de blir bra nu för är lite trött på att det inte fungerar med medicinen och att jag då måste hålla på och krångla. Får se hur jag fixar kvällen också eftersom jag inte får ta några mediciner idag för att jag ändrar tid jag tar dem. Men får gå och lägga mig tidigt så klarar jag mig nog.


Sedan har jag också lekt lite med mitt hår då jag känner att jag behöver en förändring. Det blev än ganska drastisk sådan för nu är delar av mitt hår lila så ska bli spännande att se hur det ser ut efter det torkat. Och kommer så klart lägga ut en bild sedan så ni får se hur håret blev.

Likes

Comments