Fördomar. I hela världen finns det fördomar. Vi dömer utan att veta bakgrunden. Vi tycker och tänker så mycket utan att ha en vetskap om vad som försiggår i en persons huvud. Egentligen undrar jag varför.? Kanske för att vi vill ha det dom har, kanske för att vi är nyfikna på personen ifråga eller vill vi bara ha något att fundera på? Kanske mår vi inte bra själva. Det är lätt att döma, man dömer för man vet inte bättre. Tänk vad världen hade varit bättre om man slapp alla fördomar, man fick vara den man var. Alla accepterade varandra oavsett kön, etnicitet, utseende och så vidare.

Jag försöker att inte döma andra, för jag vill inte att folk ska döma mig. Det är inte alltid lätt, men jag försöker att inte döma en person efter bara ett möte. Givetvis beror det på situationen, men ja ni förstår nog vad jag menar.

Det finns tillräckligt med fördomar i världen. Ja, alla är olika och det finns alltid orsak till varför en människa beter sig som den gör. Alla ser vi olika ut och vet ni vad? Vi är olika, vi ser olika ut. Alla har vi olika intressen, hobbyn, saker som vi är extra nördiga i och varför döma utefter det? Men ja är en person otrevlig så kanske man inte alltid känner för att vara trevlig tillbaka och ja, det finns en risk att man dömer snabbt (om man inte känner personen)

Att döma gör man antagligen för att man inte vet bättre, men man ska vara försiktig. Att ha fördomar om något man inte har någon aning om är kanske inte alltid en hit. Samtidigt så dömer man nog någon för att man är osäker, man vet inte vart man har personen, vem hen är. Det blir ett slags försvar, ganska onödigt i mellan åt. Men på något vis kan det nästan vara så.

Eller vad säger ni? Är det inte fantastiskt att vi människor är olika, fungerar olika. Sen givetvis kan man inte tycka om alla men man ska inte dra alla över en kam.


                                                       ​"Döm mig inte, se mig och förstå mig."

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har det varit en okej dag, var på skolan för att få lite information inför b-uppsatsen som ska göras i vår. Annars så har dagen bestått av en lunch med hjärtat på Burger Love, plugg och film samt träning här hemma och lekt med katterna. Just nu är Sasa i fullgång, haha! Hon har verkligen gjort stora framsteg, vilket känns skönt. De har dem båda gjort!

Så vad händer annars i mitt liv då, inte så mycket. Det pendlar lite upp och ner, vissa gånger är jag nere och ah och andra stunder så är det uppåt. Det pendlar lite upp och ner just nu, men för det mesta så är det bra med lilla mig.

Kram

gfff - hälsar Safari


Likes

Comments

Jag är så tacksam över att jag har honom. Han som förstår och säger de rätta sakerna. Han som tar min hand och säger att jag inte ska oroa mig och att jag är bra precis som jag är. Han som påminner mig om att jag är stark som kör på och som sätter mina vänner före mig själv. Men ändå påminner om att det är okej att sätta sig själv först.

Han håller om mig, tröstar mig och får mig att känna mig lugn och trygg. Han ser mig för den jag är och förstår utan att jag ens behöver säga något. Han stärker mig när han märker att jag behöver det. Han får mig att skratta och le fast jag i mellan åt vill vara sur.

Tack hjärtat för att du finns och står ut! Du är min klippa som finns där och stöttar, och du säger de rätta orden. Hur gör du? Min hjälte, min halva. Jag älskar dig, tack för att du lyser upp min vardag och får mig att le. Tack för att du torkar mina tårar och att du förstår när det känns som att ingen annan gör det.

Jag älskar dig mitt hjärta!

Likes

Comments

Ni får ursäkta om det blir en del bilder på mina katter och att jag kommer skriva en del om dem, men det får ni stå ut med haha!

De har gjort så otroliga framsteg så det är galet. Vi blir ju deras mammor hehe! Och de vänjer sig vid oss människor mer och mer ialla fall mig och min sambo. Sasa började spinna igår för första gången, jisses vad glad jag blev! Hon är den som är mest skygg/blyg av dom två så det kändes riktigt bra! Men visst kan hon fräsa ibland och morra, men det blir mindre och mindre av det.

Mycket lek och skoj, men även en del sömn blir det för de små liven. Safari är en riktig goding! När han ligger vid Sasa på klösträder så börjar han spinna för fullt trots att det är Sasa jag klappar på. Vår lilla myspojk!

Blir så glad att det går framåt,  givetvis är det en del kvar men det går framåt för dem båda. Vilket gör mig så glad!

Kram

Likes

Comments

Hejsan!

Har inte blivit så mycket sömn inatt men så blir det ibland.

Katterna har förövrigt gjort framsteg, tycker vi. Igår så var dom på klösträdet i vardagsrummet, båda började leka med varandra samt med leksakerna som hänger därifrån. Sasa är den som är blygast så det var riktigt kul att se att hon också började leka lite.

Vi försöker lyfta upp dem i mellanåt och låta dom vara i knät. Mest för att dom ska bli vana vid oss och så vidare. men för det mesta så låter vi dom vara lite. Alltid roligt att se när dom tittar runt lite. De har även varit uppe i sängen när vi låg och sov.

Igår fick dom smaka på en räka var, som vi delade i mindre bitar. Safari glufsade i sig medan Sasa var lite mer försiktig av sig. Men tycker ändå att de båda har gjort framsteg, sen så är det fortfarande lite nytt för dom båda.

Men goa är dom i alla fall!

Likes

Comments

Jag och min sambo har börjat testa lite LCHF-inspirerad mat, vilket känns kul! Har läst på lite grann om det mest för att ha lite koll på vad det är och för skoj skull. Dock kommer vi inte köra enbart LCHF, inte jag i alla fall delvis för att jag tränar rätt mycket och behöver lite mer kolhydrater känner jag personligen sen för att jag inte känna en press. Jag älskar mat och testar gärna nya grejer, man får en hel del inspiration. Inspiration när det gäller mat är aldrig fel!

Olika recept kan man hitta på nätet, men vi har köpt en bok med LCHF recept som känns spännande och det ser så himla gott ut!


Falukorv med zucchini/squash, auburgin, mozzarella m.m.

Makrillsallad med en god sås

Likes

Comments

God förmiddag!

Igår efter seminariet så hämtade vi hem våra katter, Sasa & Safari. Mys! Dom är lite små skygga men inatt så var dom på upptäcksfärd i lägenheten, de gick även på sängen vid mig. Dock stirrar dom väldigt mycket på en när dom märker att dom upptäckta.  Haha!

Men söta är dom allt!

Likes

Comments

Ibland blir det bara jobbigt, man vet inte riktigt varför men pressen tar över. Man känner sig förvirrad, vill inte visa hur rörigt det känns och man försöker hänga med samt hålla masken. Masken som man sätter dit för att dölja något. Dölja det som känns jobbigt och dölja sin svaga sida som man inte riktigt trivs med. Mycket kan jag ta, men ibland blir det bara för mycket. Även om ingen annan kanske förstår det eller tycker det så är det så för mig. Precis som någon annan kan ha problem med något som jag inte alls ser som något problem.

Det är skammen. Visa sig svag eller känna att man inte duger. Vad tycker dom? Dömer dom mig? Är jag inte bra nog? varför känner jag mig så dålig? jag vet att jag kan, men varför känner jag så här. Varför känns det som att jag är så jävla dålig. Det är inte alltid jag känner så här men det händer. Antar att det är så för många. Kan inte dessa demoner bara släppa och ge sig av. Jag skäms så när jag visar den sidan, mest för att folk kanske tror något som inte stämmer.

Min demon. Som suger energi och får mig att känna mig värdelös. Samtidigt så försöker jag intala mig själv och säga att jag är bra som jag är. Jag är duktig. jag kan och jag lär mig och utvecklas. Alla har sina demoner, även jag.

Likes

Comments

Hejsan!

Nu vecka, no shit Sherlock! Jag har haft en bra helg trots plugg, men blev klar i Lördags så igår kunde jag bara chilla! Kollade på film och serie sen blev det Uncharted på ps4:an. Ska spela senare också, vadå nörd?!

Idag så åkte jag och mitt hjärta till IKEA och har nu köpt en ny madrass m.m. Så inatt får vi sova i vår nya säng, känns så jäkla gött! Kommer sova som kungar, gillar när man byter ut lite grejer då och då. Love it! Passade på att äta där borta också, mums! När vi kom hem så skruvade vi isär den gamla sängen eller Rasmus skruvade isär. Jag gjorde inte så mycket mer än att släpa upp den nya sängramen från källaren och var moralisk stöd när gubben skulle sätta ihop den.. Men jag fixade en smoothie till oss båda så not nyttigt gjorde jag allt!

I min smoothie så hade jag:
* Frysta hallon
* 1 Banan
* några nypor vaniljpulver (1-3)
* mjölk (vet ej hur mycket, men tillräckligt)
* Några Cashewnötter

Detta mixade jag ihop och sen toppade jag det med cashewnötter och riven kokos. Så gott!

Nu ska jag fortsätta med kaffet och njuta av höstsolen,
Kram


Likes

Comments

Jag älskar mat, speciellt frukost. En bra start på dagen och riktigt najs är det när man bara kan äta det i lugn och ro eller framför sin favorit serie istället för att stressa. 

Min frukost bestod av gröt med massa gott på!

Gröt med linfrö, solrosfrön och spirulina i. Spirulina är det gröna som inte ser så lockande ut men det är en alg som är väldigt nyttig och bra för kroppen.

Det här är då toppat med:

* frysta mango
* gojjibär
* cashewnötter
* riven kokos
* mjölk

Så sjukt gott! Och kaffet är ett plus såklart!

Likes

Comments