Header

Hola! Tänkte berätta lite om när vi var på tenneriffa. Vi var på Tenneriffa i två veckor.

Detta är andra gången vi är här. Föra gången var 2013.

Första veckan blev ingen bra vecka. Först blev min äldsta lillebror sjuk. Sen tror vi att min yngsta lillebror blev "magförgiftad" Men i alla fall hann vi med en utflykt första veckan. Då vi åkte på val-delfin safari. Vi såg inga delfiner men där i mot såg vi valar. De var jätte nära båten.

Har badat i poolen, solat och druckit massa olika drinkar. Bjuder på bilder från hotellet samt bilder och film från valsafarin.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Här kommer vecka 16 planering:

Måndag: Städa, tvätta

Tisdag: Stallet. dressyr, jobb

Onsdag: Jobb

Torsdag: Jobb

Fredag: Ev ridläger

Lördag: Ev ridläger

Söndag: Ev ridläger.

Har en hel del tidinställda inlägg för veckan.

Likes

Comments

Hejsan! I lördags var det dags för ett hopp pass med Cess.

Så när jag kom till stallet. Fixade jag maten och mockade boxen. Sen gick jag till ridhuset för att fixa hinderna. Jag hade fyra hinder med 6 m mellan. Förutom på sista hindert där hade jag 8 m. Vi hade två olika banor.

Första banan så ut så här:

Kryss, bom, kryss och räcke. Jag fick inte med denna bana på film. Men avstånden kändes bra. Hon älskar att hoppa då cess alltid har öronen spikt rakt framåt. Det jobbigaste är att ibland går det lite för fort.

Andra banan fick jag med på film. Så här såg den ut:

Räcke, bom. bom. räcke.

Här försökte jag vänta in hinderna och behålla galoppen. Hon blir rätt stark när man hoppar. Så det gäller att jobba mycket med förhållningarna och få henne uppmärksam. Då hinderna kommer i snabb följd så är det inte bra om hon rusar. Jag tyckte det gick bättre mot slutet. Då jag hade henne precis där jag ville ha henne. Som sagt hon tycker hoppningen är svinkul kanske lite för roligt. Skrittade av i en halvtimme.

Jag tänkte vi kör en video utan musik denna gång. För variationen skull. :) Glöm inte att kommentera. Om ni har önskemål eller frågor så är det bara att kommentera.

Likes

Comments

Godmorgon klockan är 06.12. Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Inget påsklov här inte. Kan ju inte starta dagen bättre med sabaton i öronen. Denna vecka händer det rätt mycket. Så här ser veckan ut.

Måndag: Jobb, ridning på klubben

Tisdag: Jobb, stallet, dressyr på cess

Onsdag: Blåa planeten i Danmark

Torsdag: Jobb

Fredag: Påskhoppningen på klubben.

Lördag: Påskafton, stallet

Söndag:

Likes

Comments

Hejsan. Idag överraskade cess mig ordentligt. Jag fick rida cess i paddocken. För det var hoppträning i ridhuset.

Började med att skritta på långa tyglar. Tränade samma sak som i går. Idag gick det betydligt bättre. Hon tog halvhalterna mycket bättre. Travade fram på långa tyglar. Jobbade sen med skänkelvikningar i trav i båda varven.

När jag sen skulle galoppera så blev hon glad. De första två galoppen blev bra. Sen jävlar vad hon galopperade. Hon tyckte det var så roligt. Hon tog ner huvudet precis som hästen gör när en tänker bocka. Jag var nära på att trilla av en gång. Man kan inte stänga till paddocken. Så hon typ smet ut och jag låg nästan på halsen. Men jag trillade inte av. Sen gick det bättre. Det är så himla roligt med henne. För nu börjar hon visa sin personlighet ännu mer. Jag är så himla glad över att vara medryttare på henne. Man vet inte riktigt vad man ska förväntas av henne. Varje pass med henne är en erfarenhet i sig själv. Bilden är inte från idag.

Likes

Comments

Hejsan. Drakar finns. Jag red en eldsprutade drake idag.

Började med att mocka och fixa maten. Hämtade alla saker. Sen gick jag och hämtade cess. Gjorde iordning henne. Gick ner till ridhuset. Spände sadelgjorden. När jag sen skulle hoppa upp. Så gick cess iväg. Gjorde ett nytt försök, jag hann inte mer än få in fötterna i stigbyglarna. Förens hon började trava iväg.  Jag fick ta i henne för att hon skulle lyssna. Jobbade mycket med de olika temponen. Började i skritten. Hon skulle gå i ökade skritt vi bokstaven F, vid bokstaven  E skulle hon gå i samlad skritt. Det funkade helt okej. Men hon vill inte direkt ta förhållningarna. Efter ett tag så började jag att trava fram på lite längre tyglar. Innan hon sen fick jobba i traven. Gjorde samma sak här som med skritten. Det gick bättre i traven. Här var hon mer uppmärksam på hjälperna. När jag sen skulle galoppera fick jag verkligen kämpa. Hon har en liten tendens i galoppen att hon tar bettet och "sticker" iväg. Det är inte så att man inte får stopp på henne. Men det är sjukt jobbigt när hon gör så. Efter ett tag blev hon lugnare. Då tränade jag mycket övergångar mellan trav och galopp. När det gick som bäst så skrittade jag av.

Gick in i stallet med henne. Tog av alla saker och borstade av henne. Sen la jag på täcket och gick till hagen.

Likes

Comments

Hejsan!

Nästa vecka kommer det att kryllar av inlägg och filmer. Bjuder på färska bilder från i lördags.

Hon har blivit så fin i kroppen. Men hon behöver fortfarande bygga muskler över ryggen.

Ingen kommentar om att jag borde rida med hjälm. Det var bara någon minut. Mycket kan hända på en minut jag vet. Men känner jag mig inte trygg på hästen så rider jag med hjälm. Nu känner jag cess väldigt bra. Det är inte mycket som skrämmer henne.


Likes

Comments

Godmorgon. Jag har ingen ork till bloggen. Här har ni alla fall veckoplaneringen för vecka 13.

Måndag: Jobb och sen ridning på klubben

Tisdag: Jobb och sen iväg till cess

Onsdag; Jobb och sen iväg till cess

Torsdag: Jobb

Fredag: Jobb

Lördag; iväg till cess

Söndag: ?

Likes

Comments

God eftermiddag. Idag har jag varit i stallet och träffat en kompis. Nu är jag på väg till jobbet.

Tänkte bjuda på en film från första gången jag hoppade med cess. Hon tycker det är svin kul att hoppa. 

Håller på att planera lite inlägg.

Ni får ha det så bra så länge. 

Likes

Comments

Måndag: Jobb

Tisdag: stallet,  rida dressyr och jobb

Onsdag: Jobb

Torsdag: Jobb

Fredag: Jobb

Lördag: Stallet markträning eller ridning. Ev Malmö

Söndag: Ev Malmö

Likes

Comments