Header
View tracker

Juli: Min yngsta lillebror fyllde år. Min pojkvän fyllde år. Det firades nere på kingshead i ystad. Som är en mysig pub. Åkte även till Ullared med familjen och pojkvännen. Blev några riktiga bra fynd. Vi besökte även Skånes djurpark. Sen åkte vi till sövde med vår Welsh corgi pembroke tik Nova. Hon älskar att bada.

Augusti: Åkte jag på en veckas ridläger hos Lisa på Humlahage. Det var en lärorik vecka. Vi hämtade hem vår nya hund. Selma är en av Mollys valpar. Just det ja. Jag var på Malmöfestivalen tillsammans med min pojkvän. Vi såg Movitis.

September: Detta måste ha varit årets jobbigaste månad. Jag vet inte vart jag ska börja. Min pojkvän och jag åkte till jägersbo. För att kolla på veteranbilar. Vi hade svin kul under kvällen. När vi kom hem till mig var det sent på natten. Det som sen hände dagen efter. Hela mitt liv rasade. Han gjorde slut med mig. Men det var inte det värsta. Han hade känt så i två hela veckor. Jag menar en sån sak pratar man om. Inte nog med det. Han sa att om jag behövde prata eller behövde något så kunde jag alltid höra av mig. Han lovade det. Vad gör han sen när jag väl vill prata. Ju han ignorerar mig totalt. Det värsta är att vi ska se en konsert i mars 2017.

Den lilla valpen växer så det knakar.

Likes

Comments

Här kommer en liten presentation av min medryttare häst Sicilia.

Det var någon gång under december som jag åkte iväg och provred cess som hon kallas. Det var mörkt och så. Men iallafall så provade jag. Jag skrittade och travade. Efter 10 minuter var jag såld. Så jag blev medryttare på henne i slutet av december 2016.

Hon är väldigt speciell att rida. Vill gärna ta över när man rider. Men är genom snäll och har hjärtat på rätt ställe. Just nu är hon väldigt jobbig att rida. Hon litar inte på en. Vill slippa att jobba. Men vissa gånger är hon riktigt fin att rida. Så jag kommer att jobba mycket på marken med henne. Bygga upp ett band mellan oss. För att det viktigaste för mig är att kunna lita på varnadra. Jag tror att denna häst kommer att lära mig mycket av. Är det något ni undrar över så är det bara att ställa frågor. Så svarar jag sen när jag kommer hem.

Lite snabb fakta
Namn: Sicilia
Ras: Halvblod/Fullblod
Ålder: 23 år. Men beter sig som en 3 åring
E: Magritte

U: Salima

Mankhöjd: Ca 160 cm

Färg: Fux

Tecken: Bläs.

Likes

Comments

Godmorgon. Klockan är snart 05.00. Jag och min familj är på väg till sturup. Vi ska nämligen flyga till Tenneriffa i två hela veckor. Det ska bli så skönt att lägga stressen bakom sig och bara njuta för stunden.  Som det ser ut så finns det wifi på hotellet.  Så det kommer nog något litet inlägg där ifrån. Längtar tills jag kan använda min go pro kamera. Även system kameran är med.  Presentation av min mesryttarhäst kommer upp lite senare idag.  Så ni får helt enkelt hålla utkik. Ställ gärna frågor också. Så svarar jag sen när jag kommer hem ifrån semestern.

Puss och kram

Likes

Comments

Hejsan! Nu fortsätter vi årsume av 2016.

April: Var jag och min pojkvän på det. Årliga kosläppet på Nilsholgersson gymnasiet. Jag fyllde 22 bast och hade en grym födelsedag. Följde med Michaela till Bonus och såg när de hoppade lite hinder.

Maj: Var en månad av mycket känslor. Den 7 maj gjorde jag slut med min pojkvän, Det var bäst så. En vecka senare dök det upp en ny kille på jobbet. Jag sa till mig själv att jag inte skulle dejta på ett tag. Men det var något med denna person. Efter ett tag insåg jag att jag var kär på nytt. Så den 18 maj blev jag tillsammans med en underbar kille. Vi såg samir och viktor i ystad.

Juni: Var en lugn månad. Var med min pojkvän. Min kusin tog studenten.

Likes

Comments

Hejsan! Då var det dags att blicka till tillbaka av året. Vi börjar såklart med Januari.

Januari: Fick jag fast anställning. Träffade Ida och hennes två medryttarhästar. Ställde upp som fotograf. Fick även träffa en helt underbar ponny vid namn Bonus. Var och såg Disney on ice med mamma och lillebror. Väldigt häftigt var det. Firade nyår med vänner och pojkvännen.

Februari: Rullade på som vanligt. Firade all hjärtans dag med pojkvännen. Var med Michaela och hjälpte till med Bonus. Tog truck kort för låg staplare. Började jobb kvällsskift.


Mars: Åkte med Ida till ystad och fotograferade henne. När hon red Malle. Var i ystad och firade mors dag hos farmor och farfar. Allting rullade på. Var med pojkvännen och mina vänner.

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon.  Denna vecka lär bli en rolig vecka om man bortser från jobbet. Här kommer planeringen:

Måndag: Jobb,  avslutning på ridskolan. Kommer film sen under veckan.

Tisdag: Jobb,  sen till cess. Ska nog rida lite bitar från lätt:b1.

Onsdag: Jobb, sen till cess

Torsdag: Jobb sen hem

Fredag: ledig,  fira lille julafton hos farmor och farfar.

Lördag: Julafton och åka till cess

Söndag: Hemma

Likes

Comments

Godmorgon. Väntar på att tåget ska börja rulla mot smedstorp. Sen ska gå till stallet.  Fixa hö påsar och ev mocka får se vad jag hinner. När det är klart åker jag hem igen.  Bytta om och sen iväg till kåseberga,
handla sil och kolla på julmarknaden.  Sen bär det av till ystad. Där vi ska handla gran. När vi kommer hem igen så ska jag Bytta om till ridkläder igen.  För då ska jag till stallet  med Michaela och rida fina cess.

Blir att ev skritta över lite bommar annars blir det dressyr träning. 

Hem och bytta om för sen kommer Michelle. Vi ska klä granen och ha filmkväll.

Ha det gött

Likes

Comments

Godmorgon. Här får ni veckans planering.

Måndag: Fix hemma. jobb

Tisdag: Stallet, longera cess. jobb

Onsdag: Fix hemma, jobb

Torsdag: Fix hemma, jobb

Fredag: Fix hemma, jobb

Lördag: Stallet ev rida cess, Ev köpa gran, Filmkväll med min kompis

Söndag: Slappa eller ev köpa gram

Nu undrar säkert många vem cess är. Men ni får lugna er tills jag har fixat bättre bilder. Bjuder på en bild ifrån lördags.

Likes

Comments

Hejsan!

Under de senaste ridlektionerna på klubben har jag fått ridit Amigo.

Amigo är en rätt så ny ponny. Han är snäll i stallet.

När man sen ska rida honom så visar han två olika sidor.

Första passet jag red honom, Var han underbar. Lyssnade bra på skänkeln och sitsen. Jobbade i form i alla gångarterna. Det man måste tänka på när rider honom är att göra halvhalter. Då han gärna vill att det ska gå lite fortare än normalt. Han tycker det är superkul att galoppera men vem gör inte det. Det kan dock ibland gå lite överstyrd.

Andra passet jag red honom. Var han super taggad, Skulle inte skritta utan gick och taktade hela tiden. Så fort jag la till skänkeln lite granne så började han att trava. Fick ta tag i honom några gånger. Stundtals var han fin när han väl kunde slappna av. Sen när vi skulle galoppera tog han nästan bettet för mig. Så jag fick gå in på volten för att få hans galopp under kontroll. Det var kul att han har dessa två sidor. Då man får lite mer att tänka på.

Bjuder på en film från vårt andra pass.

Likes

Comments

Godmorgon!

Det är svinkallt nu på morgonen. Tänk snart är det julafton. Just det ja bloggen kommer snart att krylla av inlägg.

Här kommer veckoplaneringen för denna vecka.

Måndag: Jobb och sen till Ystad ridklubb. Det går rykte om att vi ska hoppa.

Tisdag: Jobb och sen stallet

Onsdag: Jobb och sen stallet

Torsdag: Jobb. klippning och sen julbord med jobbet

Fredag: Jobb och kolla upp en sak

Lördag: Stallet

Söndag: Hemma

Likes

Comments