Header

Godmorgon. Jag har ingen ork till bloggen. Här har ni alla fall veckoplaneringen för vecka 13.

Måndag: Jobb och sen ridning på klubben

Tisdag: Jobb och sen iväg till cess

Onsdag; Jobb och sen iväg till cess

Torsdag: Jobb

Fredag: Jobb

Lördag; iväg till cess

Söndag: ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God eftermiddag. Idag har jag varit i stallet och träffat en kompis. Nu är jag på väg till jobbet.

Tänkte bjuda på en film från första gången jag hoppade med cess. Hon tycker det är svin kul att hoppa. 

Håller på att planera lite inlägg.

Ni får ha det så bra så länge. 

Likes

Comments

Måndag: Jobb

Tisdag: stallet,  rida dressyr och jobb

Onsdag: Jobb

Torsdag: Jobb

Fredag: Jobb

Lördag: Stallet markträning eller ridning. Ev Malmö

Söndag: Ev Malmö

Likes

Comments

Hejsan! Förlåt för dålig uppdatering. Ska försöka bli bättre på att planera inlägg.

Detta inlägget kommer att handla om passet den 11 februari.

Jag åkte till köpingebro för att hämta lindorna till cess. Sen tog jag och Ida tåget till Smedstorp.

När vi kom till stallet så hämtade vi cess. Ställde henne i spolspiltan. Började borsta henne och fixade hovarna. Ida lindade hennes ben. Sadlade och tränsade. Gick mot ridhuset.

Spände sadelgjorden och fixade stigbyglarna. När jag hade hoppat upp så skrittade jag. Vi fick skritta en bra stund. Sen när vi skulle börja trava. Så sa Ida att jag skulle trava ännu mer framåt. Det blev lite galopp inslag här och där. Jag måste tänka mer på att rida med benen. För att just nu så fuskar jag lite. Jag glömmer att driva med benen. Sen fick vi galoppera. Det börja hände saker i galoppen. Hon börjar hitta stödet i galoppen och börjar behålla formen i galoppen. Efter ett tag så ville Ida prova att rida henne. Hon tyckte det var en bra häst som jag hade hittat. Ida gav mig lite idéer på övningar som är bra för cess. Medans Ida skrittade så plockade jag fram två hinder. Ett kryss och ett räcke. Ida fick hoppa först. Sen var det min tur. Jag har inte hoppat så mycket på senare tid. Det sägs att ju äldre du blir dess mer lockar dressyren. Vi hoppade ca 50 cm. Det var sjukt roligt och Cess älskar att hoppa. Men vi ska inte hoppa för ofta med henne. Några skutt då och då funkar alldeles utmärkt för mig.

Ni får både bilder på när jag red dressyr och ett filmklipp när vi hoppar.

Likes

Comments

Hejsan! Detta inlägget kommer handla om. Hur jag upplever cess. Från när hon blev flyttad till nu.

4 December 2016. Hämtade vi Cess i tryde och körde till smedstorp. Hon fick några lugna dagar bara för att komma till ro. De första ridpassen gick bra. Vi red i alla gångarterna. Men sen under mitten av December så började hon att markera och tillslut blev hon halt. Vilket var för mig väldigt jobbigt. Jag hade redan blivit förälskad i hästen. Så jag tänkte bara hoppas att vi inte behöver avliva henne. Vi fick enbart rida på rakt spår i endast skritt och pytte lite trav. Sen i slutet av December så fick vi en allround sadel. Jag tyckte att det blev mycket bättre. Hon var bra ena dagen och nästa dag så markerade hon i ena varvet. Så det var så många frågor och lite svar. Jag tror att cess fick en låsning med allt som hände runtomkring. Nytt ställe, nya människor och nya rutiner. Vissa hästar anpassar sig väldigt fort andra tar det längre tid.

4 Januari 2017. Var det en som red cess. Det visade sig att även denna person hade svårt med cess. Cess är en häst som lätt ta över när man rider. Det visade sig också att hon hade ont i höger varv. Så vi skulle börja använda gummisnodd. Just för att hon inte skulle komma undan. Vi skrittade, travade och red bara i vänster varvet. Någonstans började jag fundera på om hon hade någon låsning.

Slutet av Januari kunde vi äntligen rida i båda varven. Men också så började vi att galoppera så smått. Jag känner att denna hästen är lite mer enmanshäst. Hon behöver en ledare som kan visa henne vägen. Men som också lyssna på henne. Det har blivit att jag har ridit henne lite fler dagar i veckan. Pågrund av att jag har hittat känslan och vet lite hur man ska rida henne. Plus att cess har nerver både på utsidan och insidan. Jag har trillat av så många gånger. Så att jag är inte rädd för att trilla av. Därför vågar jag rida mer på och är inte rädd att använda spöet.

Februari. Detta har nog varit den bästa månaden med cess. Nu kan vi rida ett ordentligt pass i 1 timme. Visst hon markerar fortfarande lite i mellan åt. Vi rider på ett äpple bett. Det känns mer som hon vågar ta stödet i galoppen. Cess har blivit så himla fin i både skritten och traven. Jag tror att min ridning har hjälpt cess på så många sätt. Hon är mer tryggare och stabil. Men hon är en svår häst när man börjar kräva saker av henne. Det gäller att man är bestämd och att man inte ger sig. Just nu jobbar vi mycket med arbete i galoppen. Då galoppen är den svaga gångarten för tillfället. Så fokuset ligger på att hon ska hitta stödet och orka bära upp sig. Vi har även börjat att hoppa lite hinder. Hon älskar verkligen att hoppa. Jag kommer att skriva ett sånt här inlägg. Om några månader. Hoppas att ni gillade detta inlägget. Är det något ni undrar över så är det bara att kommentera.

Puss och Kram.


December

Februari

Likes

Comments

Hejsan! Tänkte berätta vad cess har gjort i veckan.

Tisdags: Tränade vi på LB:1 dressyrprogrammet. Hon var pigg och lyssnade riktigt bra. Det är så kul att rida henne nu. För hon har så många idéer för sig. Så man måste hela tiden hålla henne sysselsatt. La mycket fokus på galoppfattningarna. Då hon gärna blir springning i traven. Det gick rätt bra. Hon behöver stärkas mer i galoppen. För just nu orkar hon inte gå i form hela tiden i galoppen. Men vi är på god väg.

Onsdags: Red jag ett 15 minuters joggpass. Skippade gummisnodden. Hon kastade upp huvudet tre gånger. Men sen hittade hon stödet och blev sjukt fin. Skrittade och travade på halv långa tyglar. Det är viktigt att man lägger in lite lugnare pass i veckan. För jag tycker det är mer rättvist för hästen.

Torsdags: Lät jag henne vila helt. Borstade henne och smörjde in liniment. Hon nöjt verkligen.

Lördag: Red jag bara ett vanligt ridpass. Skritt, trav och galopp. Gjorde skänkelvikningar åt båda hållen. Hon har svårare med skänkelvikning i höger varv. Jag misstänker en lättare låsning i högersida. Men annars är hon så himla fin. Hon har verkligen kommit till ro nu. När hon kom till det nya stället. Där hon står idag, Så misstänker jag att hon fick väldigt många spänningar i sin kropp. Som vi har arbetat bort igenom dessa månaderna. För nu börjar hon vissa en helt annan personlighet som hon inte visade när vi fick henne.

Cess veckoplanering kommer upp imorgon någon gång.

Ställ gärna frågor om det är något ni vill veta.


Likes

Comments

Juli: Min yngsta lillebror fyllde år. Min pojkvän fyllde år. Det firades nere på kingshead i ystad. Som är en mysig pub. Åkte även till Ullared med familjen och pojkvännen. Blev några riktiga bra fynd. Vi besökte även Skånes djurpark. Sen åkte vi till sövde med vår Welsh corgi pembroke tik Nova. Hon älskar att bada.

Augusti: Åkte jag på en veckas ridläger hos Lisa på Humlahage. Det var en lärorik vecka. Vi hämtade hem vår nya hund. Selma är en av Mollys valpar. Just det ja. Jag var på Malmöfestivalen tillsammans med min pojkvän. Vi såg Movitis.

September: Detta måste ha varit årets jobbigaste månad. Jag vet inte vart jag ska börja. Min pojkvän och jag åkte till jägersbo. För att kolla på veteranbilar. Vi hade svin kul under kvällen. När vi kom hem till mig var det sent på natten. Det som sen hände dagen efter. Hela mitt liv rasade. Han gjorde slut med mig. Men det var inte det värsta. Han hade känt så i två hela veckor. Jag menar en sån sak pratar man om. Inte nog med det. Han sa att om jag behövde prata eller behövde något så kunde jag alltid höra av mig. Han lovade det. Vad gör han sen när jag väl vill prata. Ju han ignorerar mig totalt. Det värsta är att vi ska se en konsert i mars 2017.

Den lilla valpen växer så det knakar.

Likes

Comments

Här kommer en liten presentation av min medryttare häst Sicilia.

Det var någon gång under december som jag åkte iväg och provred cess som hon kallas. Det var mörkt och så. Men iallafall så provade jag. Jag skrittade och travade. Efter 10 minuter var jag såld. Så jag blev medryttare på henne i slutet av december 2016.

Hon är väldigt speciell att rida. Vill gärna ta över när man rider. Men är genom snäll och har hjärtat på rätt ställe. Just nu är hon väldigt jobbig att rida. Hon litar inte på en. Vill slippa att jobba. Men vissa gånger är hon riktigt fin att rida. Så jag kommer att jobba mycket på marken med henne. Bygga upp ett band mellan oss. För att det viktigaste för mig är att kunna lita på varnadra. Jag tror att denna häst kommer att lära mig mycket av. Är det något ni undrar över så är det bara att ställa frågor. Så svarar jag sen när jag kommer hem.

Lite snabb fakta
Namn: Sicilia
Ras: Halvblod/Fullblod
Ålder: 23 år. Men beter sig som en 3 åring
E: Magritte

U: Salima

Mankhöjd: Ca 160 cm

Färg: Fux

Tecken: Bläs.

Likes

Comments

Godmorgon. Klockan är snart 05.00. Jag och min familj är på väg till sturup. Vi ska nämligen flyga till Tenneriffa i två hela veckor. Det ska bli så skönt att lägga stressen bakom sig och bara njuta för stunden.  Som det ser ut så finns det wifi på hotellet.  Så det kommer nog något litet inlägg där ifrån. Längtar tills jag kan använda min go pro kamera. Även system kameran är med.  Presentation av min mesryttarhäst kommer upp lite senare idag.  Så ni får helt enkelt hålla utkik. Ställ gärna frågor också. Så svarar jag sen när jag kommer hem ifrån semestern.

Puss och kram

Likes

Comments

Hejsan! Nu fortsätter vi årsume av 2016.

April: Var jag och min pojkvän på det. Årliga kosläppet på Nilsholgersson gymnasiet. Jag fyllde 22 bast och hade en grym födelsedag. Följde med Michaela till Bonus och såg när de hoppade lite hinder.

Maj: Var en månad av mycket känslor. Den 7 maj gjorde jag slut med min pojkvän, Det var bäst så. En vecka senare dök det upp en ny kille på jobbet. Jag sa till mig själv att jag inte skulle dejta på ett tag. Men det var något med denna person. Efter ett tag insåg jag att jag var kär på nytt. Så den 18 maj blev jag tillsammans med en underbar kille. Vi såg samir och viktor i ystad.

Juni: Var en lugn månad. Var med min pojkvän. Min kusin tog studenten.

Likes

Comments