​Min helg har varit en riktig energiboost. 

I fredags hade vi ett par goda vänner hemma, lite gott vin och få prata igenom allt som är jobbigt men även få skratta och riktigt slappna av. En sådan kväll betyder så mycket. 

Lördagen började med simning i uppdrag av mitt kontaktmannaskap, jag har inte simmat på många, många år så det var riktigt skönt. Jag är så oerhört otränad men det var riktigt skönt att få sträcka ut sig i vattnet. Och även att man blir seg av att tillbringa tid i en simhall så kände jag hur pigg jag blev och hur mycket nytta man har av skonsam träning. På grund av min överrörlighet och Atros i flera delar av kroppen är jag lite rädd för att göra saker då en promenad på mer än 30 minuter gör att jag får obeskrivligt ont så det var skönt att få känna en smärtfri träning.

Sedan hade jag och min sambo garagestädning med många skratt och flams, vi ha en härlig jargong sins emellan och jag trivs så bra i hans närhet. 

Efter det hade vi en riktigt rolig middag med sonen, dottern och hennes pojkvän som nu bor hos oss när han jobbar. Mycket stoj och stim, skratt och skämt. Det är så roligt att umgås med ungdomarna och det fyller på med energi. 

Idag har vi varit på Öland med min lilla mormor och hon var så glad och tacksam för att vi "offrar" en hel dag på henne. Som att det skulle vara en uppoffring att ge henne den tiden och det hon tycker är roligt! Tokiga, lilla mormor! Vi körde förbi Rugstorp på vägen hem för kaffe och våfflor, där hade hon aldrig varit så hon mådde som bara den. Efter det tog vi med henne på en rundtur på sambons jobb och hon var förundrad över det stora området. Min älskade mormor, det är så lätt att göra henne glad och vi tycker det är roligt att åka runt själva och tänk vad lite det krävs för att göra någon lycklig.

Jag blir beklämd ibland över att människor orkar bråka och att ställa till elände. Förra gången jag skrev kände jag mig verkligen på väg att knäckas. Idag känner jag mig åter stark även om vissa bekymmer finns kvar. Ibland behöver jag bryta ihop för att orka gå vidare. Jag känner att vi får kämpa på med de kontakter vi har och någonstans i Sverige finns ett vackert litet flickebarn som har många som bryr sig om henne. Man önskar att ett litet barn skulle hjälpa till att bygga broar men så enkelt är inte livet alla gånger. Vi tar det. Vi är starka tillsammans. 

Mitt liv känns, på det stora hela, mer än perfekt. Jag har fått en härlig familj som jag tokgillar och där jag är omtyckt. Hjälpen vi får av mina svärföräldrar är ovärderlig och deras välvilja är fantastisk. Mina svägerskor och deras familjer är hjärtliga människor och jag känner mig mer än välkommen. De har tagit emot mig och mina barn med öppna armar och jag har gjort detsamma med dem.

Livet leker även om man trillar och får ont ibland. Sådant är livet. Stormar är till för att ridas ut och naturkatastrofer i livet kan ta tid att bygga upp igen. Men tid och åter tid. Tålamod och åter tålamod. Kärlek och åter kärlek. Ibland får man släppa taget även att det känns svårt och tro på att allt löser sig ju längre tiden går. Barn blir äldre, ungdomar blir vuxna. 

Och här bakom står vi. Och vi väntar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Inser att det var väldigt länge sedan jag skrev här.

En anledning är att det har varit fullt upp och att jag inte känt att jag haft så mycket att säga. Det innebär inte att det inte hänt något i mitt liv, tvärtom.

Sommaren har varit härlig och lång och jag har njutit av den. 

Nu är det höst på riktigt och det gör att jag är upp och ner. Jag har firat ettårsdag med mannen i mitt liv och jag har tagit mig igenom mammas femårsdag med gott mod.

Annars har och är det ganska turbulent. Att träffa någon som är nyskiljd med barn är inte lätt och ibland vet man inte vilket ben man ska stå på. När det är bitterhet bakom och den ena inte vill prata med den andra utan hela tiden skickar barnen, då mår jag dåligt. Det är komplikationer hela tiden och även om jag inte är helt personligt involverad så tar det på krafterna. Just nu känner jag att det dallrar rätt så rejält i mitt psyke och jag är snarstucken, gråtmild, orolig och ledsen. Man vill så mycket att allt ska fungera och när det inte gör det utan bråken och högljudda konversationer avlöser varandra, ja då känner man sig maktlös. 

Varje gång det ringer i en mobil eller det kommer ett sms så knyter det sig i magen och jag mår illa. Jag är så trött, så in i bombens trött. Samtidigt håller jag uppe ett sken men det skenet håller inte hela vägen och jag tappar masken hela tiden. Jag drar mig in i mig själv, blir avvisande och tvär. 

Jag känner hela tiden att det är mitt fel att allt händer även att jag vet att det inte är så. Inte fullt ut men visst påverkar det hela situationen. Jag är den nya som är svår att acceptera och även att man ger det all tid man bara kan så fortsätter det i all oändlighet. 

Jag är inte dum eller hjärtlös, jag vet att saker tar tid och att det måste få göra det! Men ibland måste man även ha en vilja, gå vidare och inte älta det som varit. Och man bör inte lägga ord i sina barns mun utan låta dem få tänka och tycka för egen maskin. 

Jag mår inte dåligt men jag tycker att allt är så tråkigt just nu och jag känner mig energilös och nedtryckt. Jag vet att det är min känsla och att jag tillåter den, jag vet att jag är vuxen och borde vara mer tolerant men det finns en gräns för vad alla klarar av. 

Jag känner mig så liten just nu och tankarna löper amok och ibland vill jag bara ge upp och låta de andra få reda upp sitt utan min inblandning, jag som bara förstör. Japp, lite offerkofta även där men jag tror att ni, mina läsare förstår vad jag menar. 

Jag känner mig så nöjd, lugn och harmonisk i övrigt och jag älskar min man och vill leva resten av mitt liv med honom. Men vad blir priset? Det fattas några inblandade och jag vet och känner att det är en stor sorg hos min sambo. Något som fattas honom och jag vet att han är ledsen även om han försöker att inte visa det. Men han gråter ibland när det blir för mycket och det gör ont. Hur länge kommer han att orka? Kommer han att ge upp? 

Ibland undrar man om tiden kommer att läka alla sår och om det finns hopp om en bättre framtid. Jag undrar också om det är någon mening om att tro det längre. Ibland känns det som att marken rämnar under en när livet borde vara bra. 

Ikväll kände jag att jag faktiskt behövde skriva av mig och jag hoppas att ni försåt att jag inte vill någon något ont utan bara vill att allt ska fungera och vara bra. 

Tålamod och kärlek.

Likes

Comments

​Hatar verkligen dessa väderomslag, det känns som höst. Jag har en dålig dag av många anledningar. 

Semester och så blev jag förkyld, djävulsk hosta och igår fick jag ont i ett öra. Mannen har jobbat eftermiddag hela veckan så vi har knappt träffats. I helgen målar han huset. Han är fantastisk, hängiven det han tar sig för. Nu är det fotbolls-EM ikväll. Hans största intresse. Igår kväll var han snäll och inte satte sig vid tvn utan satt ute på altanen med mig. Idag bänkade han sig för länge sedan.

Jag mår inte bra i varken kropp eller själ idag, hängig fysiskt och en oro och rastlöshet i kroppen. Tårar i ögonen. Försökte gå bort den via en långpromenad med hundarna. Vädret är ju bra för min sinnesstämning men inte hjälpte det ändå. Tankarna flyger fritt och de är mest negativa. Hatar verkligen dessa dippar när man inte har kontroll över varken kroppen eller tankarna. Tror bara någon som upplevt ångest kan förstå vad jag menar. Känner mig ensam fast jag inte är det. Känner mig ledsen fast jag inte har någon anledning. Oron och rastlösheten river i bröstet och gör mig nästan tokig. För jag kan inte koppla av samtidigt som jag inte kan ta mig för någonting. Vill bara ha en kram men vill inte ha närheten. Kan bli dum fast jag inte menar något av det. Någon som förstår vad jag menar? Man känner sig så ensam. Ensam och fånig! Jag vet ju att det går över men man blir så jäkla ynklig och det retar mig mest av allt. 

Att blogga brukar lätta mina känslor så jag hoppas på det även idag. Ska försöka sätta mig stilla i soffan och göra något riktigt intelligensbefriande. Läsa en dålig bok eller spela Harpan på mobilen. Inte vanka omkring som en idiot och försöka att inte tänka så mycket. 

Ibland önskar jag att jag bodde i stan så man hade kunnat ta cykeln till en kompis och bara få prata bort några timmar. Känner mig så uttråkad fast jag inte är pigg. 

Jaja, nu har jag gnällt en hel del och imorgon är en annan dag. 

Den blir bättre!

Likes

Comments

​Jag har inte alltid tro. Jag har inte alltid hopp. Jag försöker i alla lägen känna kärlek i mitt hjärta. 

Den senaste veckan har både min tro och mitt hopp ökat. Jag pratar först och främst om min lilla mormor. Idag har jag tagit ut henne på en tur på stan, hon ville köpa en ny blus, nya skor och sedan fika vid havet. Det jag inte talat om för henne var att min bror var på väg hem från Jönköping. Hon blev så otroligt glad när hon fick syn på honom när vi hämtade honom vid tåget. Tänk att dessa små saker kan göra så stor skillnad i en människas liv! Mitt hjärta svämmar över av kärlek till denna starka lilla kropp. Idag har hon gått på stan utan hjälpmedel. Hon var väldigt trött efter turen. Men så lycklig. Så nu har både tron på och hoppet om att hon kommer leva ett tag till ökat markant och det känns lättare i hjärtat. 

Ikväll har jag plockat lite här i huset. Vårt gemensamma hus, mitt och gubbens. Också en sak som ökat min tro och mitt hopp. Om att livet kan vara lugnt och skönt, fyllt av skratt och bus. Jag har hittat ett konfliktfritt förhållande där man löser saker lugnt och sansat genom att prata med varandra, något som är väldigt underskattat i dagens samhälle. Ändå är det grundstenen till ett stabilt förhållande och jag känner mig mer harmonisk än jag någonsin gjort innan. Mina barn är väldigt glada för honom, de skojar som de känt varandra längre tid, vi har faktiskt bara varit tillsammans i snart 10 månader.

Det var säkert friskt vågat att flytta ihop så fort men mitt hjärta, och min hjärna, säger mig att det kommer att bli bra, att vi pratat så mycket innan att vi faktiskt ändå känner varandra rätt bra. Hans dotter kommer när hon vill. Hon har sitt rum här och hon inreder det lite undan för undan och det känns som att hon trivs. Med tanke på att det inte var så länge sedan hennes mamma och pappa separerade så är tid det viktigaste vi kan ge henne. Att mitt i denna kris få veta att hennes far gått vidare och träffat någon annan som han till råga på allt valde att flytta till måste vara otroligt jobbigt för en tjej i de yngre tonåren. Tid och vänlighet. Tro, hopp och kärlek. Vad mer kan man ge?

Livet känns nu väldigt ljust och jag njuter. Jag njuter varje dag, försöker att inte se allt för långt fram när det gäller lilla mormor utan vi har henne här och nu. Att ta ut henne på en tur några timmar är så lite i min värld men så stort i hennes och det är det minsta jag kan göra för henne. 

Just ikväll är jag lite sentimental och känner bara:

Vad jag älskar livet!

Likes

Comments

Tänk att så lite kan göra så stor skillnad i en människas liv!

Jag pratar om min lilla mormor. Vi gjorde hennes midsommarafton till en av de bästa. Och med tanke på hur de senaste veckorna varit så var det nog en av de bästa dagarna i hennes liv. Att se den lyckan i hennes ögon var fantastiskt.

Då hon varit i riktigt dåligt skick de senaste veckorna och hoppet inte varit stort bestämde vi oss för att ta henne på en tur i bilen. Innan dess hade vi fått låna en rullstol av våra grannar. Mormor ville så gärna till kyrkogården men insåg att hon inte skulle orka gå den, i vår värld, korta vägen bort till graven. När jag fixade rullstolen trodde jag faktiskt inte hon skulle acceptera att åka i den. MEN! Den lycka när vi berättade det för henne! Den tacksamheten vi fick. Att få se den glädjen, att få känna kärleken i våra hjärtan. Oslagbart!

Visst, hon är 84, jag vet vad som komma skall. Någon gång. Men igår fick jag mer hopp, hopp om att det lilla gör det stora. Att en liten tur med bilen, en rullstol till gravarna, kan göra en så stor skillnad. Hon tyckte vi gjorde en uppoffring! Om hon bara visste vad det betydde att få se henne så pigg och glad, jag blir tårögd bara jag tänker på det.

Efter vår lilla tur fixade vi lunch hemma hos henne innan det var dags att bege sig hemåt igen för nya äventyr.

När vi kom hem var det bara att packa ihop sig för att åka till våra goda vänner, grill, god mat, kall dricka och lite spel. Alla våra barn kom och gick lite och kvällen var lugn och skön. Att kunna fira midsommar precis som man är utan en massa uppstyrt och förväntningar var oerhört perfekt. Man kunde sladda omkring i shorts och linne med sminket på sniskan och bara vara. Det är så himla bra med sådana vänner när allt inte behöver vara så "perfekt". Fast i våra ögon var den midsommaraftonen verkligen perfekt!

Ja hela min midsommarafton var perfekt! Tror mina nära och kära även känner att det finns mer hopp om livet med lilla mormor och det känns så skönt.

Dagen idag har gått i stilla mak för min del. Gubben har arbetat lite på huset och jag har bara glassat i solen, badat hej vilt i 28 grader varm pool. Så otroligt skönt att inte ha en massa krav, jag behöver verkligen koppla av. Sonen badade ikväll och var på ett strålande humör, social, rolig och pratglad. Precis sådan jag vet att han är och kan vara men som överskuggats av detta som kallas tonåring i, ta mig tusan, flera år!

Ja helgen som varit har gett mig så mycket tacksamhet. Och ödmjukhet. Inför livet, det vi har i vardagen. Det vi väljer att tänka och känna. VI. JAG. Det JAG väljer att fokusera på. Jag kan göra så lite för att en annan människa ska kunna leva på ett minne under en lång tid. Det är en hisnande tanke om vi tillåter oss att tänka den. 

Vad kan DU göra idag för att en annan människa ska få minnen för livet? Vilket även innebär att det blir ett minne för livet för DIG! För det är ju faktiskt det det handlar om, det vi ger en annan människa kommer genast tillbaka till oss själva. Det behöver inte vara en uppoffring som min mormor gärna ville se det som att vi gjorde. Jag gjorde det med glädje. Och jag vann sååå mycket mer tillbaka än den lilla tiden jag "uppoffrade". 

Världen kan vara en vacker plats om vi börjar göra det lilla för varandra utan att se det som att vi ska få något tillbaka. För det får vi. Direkt när vi gör en god gärning. Något so, för oss, kan verka simpelt men som för någon annan kan vara något de inte upplevt på hårt länge.

Och något vi alltid kan göra det är att ge någon vårt leende. Vad spelar det för roll om man "känner" någon eller inte? Ett leende är gratis men kan rädda en annan människas liv!

Le. Och livet ler tillbaka till dig!

Likes

Comments

Mitt hjärta överskuggas just nu av oro och sorg.

Jag vet verkligen inte hur det ska sluta för min lilla mormor! Och det gör ont, ont ända in i själen och ut igen. Hon har blivit så otroligt gammal sedan hon trillade och fick en bäckenfraktur. Liten, tunn och blek. Det känns som att hon har gett upp, som att hon inte vill mer. Så har jag känt sedan mamma dog men denna gången verkar det mer på allvar.

Hon är 84 år och har lev ett bra och rikt liv med min morfar innan han gick bort. Jag minns min barndom med dem som oerhört ljus, mycket kärlek, ljus och lycka. De har betytt mycket för mig genom åren.

Hon har all rätt att lämna detta livet nu men ändå har man liksom tänkt att hon på något sätt skulle vara lite odödlig. Och det gör ont. Det märks nog inte på mig så mycket utåt men detta följer mig dag som natt.

Idag var min son med mig och hjälpte henne och även han verkade lite skärrad efter och såg verkligen hur dålig hon är. Jag har börjat kalla in mina nära och kära, bättre att komma en gång för mycket nu än att missa att träffa henne. Jag vet verkligen inte åt vilket håll det barkar för hur eller hur är hon stark. Och envis. Men hoppet sviker mig mer och mer. Den sista på den sidan. Det blir ensamt sedan för hur eller hur kommer dagen inom en nära framtid. För hon är inte odödlig. Och hon är 84 år. Sorgen och minnen efter mammas död kommer upp till ytan och jag känner mig lite labil. Snarstucken och rastlös, dåligt tålamod och kasst humör.

Min älskade rovfågel gör sig till synes oftare och oftare, i lördags flög den precis framför vindrutan för att två minuter senare lyfta från marken precis bredvid bilen. I fredags cirkulerade den över huset. Jag är lite vidskeplig med vissa saker och jag tror stenhårt på att denna rovfågel är en symbol för mamma, det är för många gånger för att man ska kunna se något annat. Kanske vill mamma säga att det snart är dags? Att hon och morfar står redo för att ta emot henne var de än är? Att jag ska ha tillförsikt och att jag måste släppa taget?

Hur eller hur har jag nu sagt till mormor att på fredag, på midsommars förmiddag ska hon med oss ut en sväng i bilen. Om jag så ska göra det under tvång! Sedan ska vi äta midsommarlunch som vi gjort i många år. Så det så!

Jag vet verkligen inte åt vilket håll jag ska vända mig men jag försöker att ta varje dag, vara glad för varje dag jag kan prata med henne och för varje gång jag får hälsa på henne. Det är nu eller aldrig. Det som komma skall få vi ta den dagen.

Lilla mormor <3

Likes

Comments

​I fredags var det student för min fina dotter. Veckan var full av stress, förberedelser och förväntningar. Även att jag, som vanligt, får stressnerver så avlöpte allt så himla bra. Regnet öste ner en timme innan utspringet och man var halvt deprimerad även att man kände att, va fan, det får lösa sig! Men en halvtimme innan slutade det regna och solen bröt fram mellan molnen emellanåt. 

Det blev en lyckad dag och kväll, god mat och dryck, goda vänner och släktingar. Dottern fick så mycket presenter och var otroligt nöjd. Det enda var väl att hon ett par dagar innan nästan tappade rösten och det eskalerade på självaste studentkvällen så hon var inte så pigg. Men på det stora hela var det en jättekul kväll. Det var även klassfest hemma hos oss....eller hos hennes pappa eftersom vi var där. Härliga, sjungande ungdomar! Det är uppfriskande att få umgås med dem och man blir lätt i hjärtat och sinnet. Känns även väldigt bra att hennes pappa, jag och våra respektive samarbetar för något vi bryr oss mycket om. Det är inte självklart i dessa tider så jag är stolt och glad över att vi tillsammans kan ge våra barn det bästa av två världar och ge henne positiva minnen för livet trots att vi är skilda sedan länge. 

Igår tog jag en välbehövlig sovmorgon. Till halv 12! All stress släppte och jag var så evinnerligt trött hela dagen. Så även idag, förra veckan innebar mycket planering, handling, stress och massa känslor. Det var så himla skönt att det bara var lördag igår så man bara kunde vila och slappna av. 

Idag har jag pratat med min lilla mormor. Hon har mått dåligt och spytt i flera dagar. Nu vågar hon inte äta för att hon är rädd för att spy. Hon dricker lite men verkar vara rädd även för det. Slag i magen! Kvällen blev inte alls rolig, jag är så orolig för min älskade lilla mormor. Hon är 84 år och har levt ett väldigt bra liv med min morfar som dog för snart 9 år sedan. Hon var så ledsen idag, hon vill inte ligga som ett kolli, hon ger upp mer och mer. Hon är gammal och jag förstår henne samtidigt som jag inte vågar tänka tanken på att hon inom en framtid kommer att lämna oss. Jag har gråtit och oron sliter i bröstet på mig. Hon sa: ska jag bli liggandes här så tar jag hellre alla tabletter jag har! Jag kan förstå henne men jag vill inte! Hon är min sista länk på den sidan. Jag är självisk i mitt tänk men jag vill inte förlora henne. Samtidigt vet både hjärnan och hjärtat att det kommer ske inom en inte allt för lång tid. Hur gör man? Hur tänker man? Mitt hjärta, min själ och min hjärna blöder av sorg. Tankarna kommer ofrånkomligt tillbaka till mammas död. Jag orkar inte igen! Jag orkar inte ta ett dödsbo till. Katastroftänk, jag vet. Det kan dröja länge än. Men ändå. Tankarna är många ikväll och de är mörka. Jag hoppas det känns bättre imorgon. Men någon gång står jag inför det ofrånkomliga, hon kommer lämna oss. Det är hennes rätt, hon har levt ett rikt liv och upplevt mycket. Jag vill ändå inte! Hon är ju så häftig och cool, vi ska ju gå på McDonalds igen! Handla leopardfärgade jeans och linnen, sådant som bara min mormor köper! Hon är ju ingen tant, hon är ung i sinnet. Men oj vad hon åldrades fort när hon trillade och fick sin bäckenfraktur. Det tär på mig att se henne. 

Lycka blandas med sorg varje dag. Jag är så lycklig för allt som hänt i mitt liv, jag har träffat en underbar man. Vi har blivit sambos. Han tar mig för den jag är och DET är inte lätt alla gånger. När det hettar till hos mig så låter han det passera och går undan. Om ni visste vad jag uppskattar det hos honom! Jag är en känslomänniska som inte alltid kan kontrollera det jag känner utan kan tända på alla cylindrar och han bara låter det bero!! Jag har aldrig träffat någon som honom och jag älskar honom över allt annat. Allt faller på plats i mitt liv medan andra plan bara faller isär. Det jag vet med all säkerhet är att jag verkligen vet vad jag har att luta mig mot och att jag har någon som ställer upp utan att fråga. 

Livet har sin gilla gång. Ödet har sin gång, det tror jag på. Jag menar inte att de män jag träffat innan varit själviska oduglingar, verkligen inte. Men jag har inte varit mogen och redo mig själv. Och de har inte varit redo för en som mig. Jag har lärt mig att svälja, var mer vuxen i mina resonemang och ta konflikter på ett bättre sätt. Jag har lärt mig att hitta mitt lugn och någon form av inre harmoni även att jag fortfarande är full av alla mina känslor och kan växla humör på en femöring. Man lär så länge man lever och jag kämpar. Jag kämpar så hårt för att allt verkligen ska fungera livet ut. Jag måste ta smällen som kommer att komma med min mormor och det kommer bli tufft. Men jag kommer att fixa det. Jag är tuff och ger aldrig upp även om jag faller, skäller och gnäller ibland. 

Jag är jag och jag hoppas att jag är värd att satsa på för min man! 

Vissa dagar är det svårt men man får verkligen försöka att leva en dag i taget och ta varje dag för det den är!

Likes

Comments

​Ja livet går just nu i 110! 

Jag mår bra men jag är stressad. Huset är i kaos efter att min goa man har flyttat in. Flyttkartonger överallt, grejer som inte får plats och allmänt kaos.

Och det tar inte slut där, nejnej. Vi målar även om huset. Vi har haft bal. Vi har haft flyttstädning. På fredag är det student. Jo tack, jag vet att jag lever. Jag är säkerligen en pina många gånger per dygn. Jag gör så gott jag kan, denna situation hade nog fått vem som helst att känna sig stressad. Lägg då till lite ledvärk, en hjärna som inte riktigt klarar av kaos så bra och inte heller så mycket stress efter den gången jag var på väg in i väggen. 

Jag är samtidigt stolt över mig själv att jag fixar allt utan att bli liggandes i ångest, att jag håller mig på benen, håller hyfsat koll på tankar och känslor. Skam den som ger sig, alla dagar jag lagt på att lära känna mig själv och mina nivåer, timmar av att lära mig "vila" i ångesten, vilket är bland det svåraste man kan göra, och inte vara rädd för den. Att ha lärt mig bejaka alla mina känslor, leva med dem, känna igen dem och även utmana dem till en viss gräns. Jag har mycket att vara stolt över och jag ÄR stolt.

De senaste dagarna har jag varit otroligt trött. I kroppen och i själen. Ikväll efter jobbet tog jag det lugnt. Det tog en stund att landa hemma, det kan krävas en stor ansträngning som många har svårt att förstå. Svårt att förstå vilken utmaning det kan vara att bara sitta still mer än fem minuter. Jag fick till och med sonen att titta på en film. Ca 45 minuter in i filmen märker jag hur svårt jag har att koncentrera mig och jag är beredd att ge upp. Men jag sitter kvar hela filmen. Vad jag behövde det! Nu har jag tvättat två tvättar, skurat båda badrummen och plockat lite. Gjort en lista på det som ska göras imorgon inför studenten. Jag hittade den energi jag behövde för att få lite gjort idag som jag slipper imorgon. Utan stress.

Jag är så glad att min nyblivna sambo har ett tålamod och ett hjärta av guld. Jag tror inte han förstår hur mycket han hjälper mig bara genom att vara den han är. Alltid lugn och trygg. Även om jag fräser och han säkert tar illa upp ibland så står han stadigt bredvid mig. Kanske nyhetens behag, vad vet jag? Han har alltid nåt skoj att säga. Eller bara att han älskar mig. För den jag är, hur jag än är. Han tar det inte personligt utan han behåller sitt lugn. Jag har verkligen hittat den rätta för mig. 

Det är många tankar och känslor som cirkulerar nu. Min dotter tar studenten och jag förstår verkligen inte vart tiden har försvunnit. Jag minns ju min egna student som det vore igår! Jag önskar min mamma hade fått vara kvar hos oss och fått uppleva denna dag. Jag är så stolt över min dotter och allt hon uppnått genom dessa tre åren hon gått på gymnasiet. Jag vet att min mamma och hennes mormor ser oss från någonstans ifrån och är lika stolt. Gud vad jag saknar henne stunder som dessa! 

Imorgon är det fullt ös och jag ska försöka hålla nerverna i schack. Jag fixar det. Jag är den jag är och jag är stark. Jag ska göra studenten till en minnesvärd dag för min älskade dotter. Tillsammans med hennes pappa och alla runt omkring som älskar henne och är stolta över henne. Det kommer bli så perfekt det bara går och diverse missöden får man skratta åt om och när de händer.

Sådant är livet. Skratta åt det man inte kan rå över. Det ska tydligen regna på fredag. So be it. Vi får väl skratta åt att alla ser ut som dränkta katter för alla sitter vi i samma båt. Det man inte kan påverka kan man verkligen inte påverka!

Nu ska jag invänta mannen i mitt liv för en pratstund innan det är dags att sova för att ta tag i dagen imorgon!

Likes

Comments

​Just nu är det mycket på gång i mitt liv.

Bara bra saker men det innebär ett smärre kaos i mitt inre och vissa dagar känner jag bara för att skrika rakt ut.

På lördag är det dotterns bal, om två veckor är det student. Mitt i allt håller min man på att flytta hit samtidigt som vi ska måla huset och bygga om altanen. Detta innebär att det är rörigt både inomhus och utomhus, inuti och på utsidan hos mig. Jag är inte den som gillar att städa men jag gillar att ha saker på sin plats även om jag har lättat ofantligt på mitt kontrollbehov genom åren. Så även om livet just nu är roligt med mycket på gång så känner jag mig stressad och lite orolig. Men det måste gå och jag försöker allt vad jag är värd för att hålla mig på planeten. 

Tur man jobbar heltid, trivs på jobbet och har de bästa kollegorna, det innebär att koncentrationen får vila på annat på dagarna. 

Det är nu cirka åtta månader sedan jag hittade, eller den hittade mig, igen. Tiden har gått fort och jag vet inte vart månaderna tagit vägen. Ändå känns det som att vi lärt känna varandra väldigt bra under dessa månader. Vi har delat en hel del vardag redan. Visst finns det en hel värld kvar att utforska hos varandra. 

Nu har vi ändå valt, av olika skäl, att flytta ihop. Olyckskorparna får kraxa bäst de vill för jag tror på detta. Visst finns en del oro men jag tror på oss. Allt känns så lätt, rätt, lugnt och harmoniskt. Jag är lycklig och han lugnar mig inuti som ingen annan lyckats med. Det känns vuxet och tryggt. Det känns rätt helt enkelt. Ingen kan spå framtiden och jag tänker ändå leva för dagen, ta allt när det kommer. Att oroa sig i onödan vill jag undvika så gott det går. 

Att det går fort är ju en del av min personlighet och många gånger har det bitit mig i baken. Men denna gången går det långsamt fort om ni förstår? Tror de som känner mig vet vad jag menar och jag vet att det är flera som tycker att jag är mer lugn nu än någonsin tidigare. Så jag antar att jag helt enkelt struntar i de få tvivel som finns och tänker att livet inte kan mätas i tid. Jag har lärt mig att vi inte vet något om morgondagen, att vi lever varje dag. Så jag har bestämt mig för att köra på det som känns rätt i både hjärtat och hjärnan. Går det åt helvete så får väl mina nära vänner damma upp resterna av mig och bygga upp mig igen.

Men vet ni? Jag tror verkligen inte att det kommer hända. Jag har en otroligt ödmjuk man, han är rolig och händig. Han VILL hålla på med huset utan att jag ska få dåligt samvete även att jag får det ändå. Så jag jobbar på att släppa den där stoltheten av att inte varken behöva eller be om hjälp. Allt kommer att bli bra.

Det jag vill säga är, att även om det finns de som vill prata och ha åsikter: det är ditt liv, vi har bara ett så gör det du vill av det du har. De som inte längre vill vara i ditt liv på grund av dina val har du heller ingen nytta av. 

Lev livet, våga chansa, våga ta stegen.

Du har allt att vinna!


Likes

Comments

​Oron river i bröstet. Jag har gråtit. Jag vandrar fram och tillbaka i huset.

Lyckades till slut få igång dammsugaren för att skingra tankarna. 

Sedan jag hade en krisreaktion samtidigt som utmattningssyndrom för många år sedan är jag känslig för stress. I alla dess former, det kan handla om att ha för mycket planerat till att det kör ihop sig en kväll. Det kan vara oro för en anhörig lika mycket som att jag har sovit dåligt eller funderar på barnen.

Idag har jag varit hos lilla mormor, efter sin olycka då hon bröt ett ben i bäckenet, ska hon troligen komma hem efter en och en halv vecka på sjukhuset. Jag beundrar henne så otroligt mycket. Hon ger sig verkligen inte, hon är uppe och går med rollator nu, en vecka efter hon trillade. Hon har ont men är det så att hon ska gå så gör hon det. Man får ju bita ihop är hennes motto. Ibland undrar jag om det kommer att komma något gott ur denna lilla olycka, att hon till slut hittar ut ur sin depression hon haft sedan min mamma dog. Hon är tuff och hon är stark. 

Så varför faller jag när allt verkar gå bra? Jag är så otroligt orolig för hur det ska gå när hon kommer hem. Hon kommer ha hemtjänst tre gånger per dag så hon är väl omhändertagen. Hon kommer ha trygghetslarm. Men tänk om hon trillar igen? Hon är så vimsig efter stark smärtlindring och hon är ensam. Tänk om inte tänk om fanns. Ja, jag katastrof-tänker.

Jag tror att det sitter djupare i mig än just olyckan och att hennes liv blev lite upp och nervänt. Hon är så lite. Hon blev så gammal. Hon går med rollator. 

Hon är den sista jag har kvar på den sidan förutom min bror. Jag är orolig och jag är ledsen. Hon är 84 år och kan leva tio år till. Men jag tänker. Och jag känner. Jag förstår om människor runt omkring tycker att jag överdriver men jag ÄR ledsen. Och stressad samtidigt. Jag tänker på mamma och det som hände henne, vad det nu än var, som gjorde att hon lämnade oss. Jag tänker på min morfar som inte längre finns. Jag tänker på min moster som ingen har kontakt med. Hon finns ju kvar men ändå inte. 

Det är, som alltid, mycket just nu när det är vår och sommar. Jag jobbar, jag har hus, barn och hundar. Jag är kontaktperson har har uppdrag inom socialtjänsten. Jag har min lilla mormor. Det låter som jag klagar och det gör jag inte, jag har själv valt mycket i mitt liv. Men ibland rör det ihop sig i huvudet. Och har man haft utmattningssyndrom, och till råga på allt en krisreaktion samtidigt, så är man känslig. Just nu kan jag inte sortera varken känslor eller tankar, jag är helt lost. Jag är bara orolig, ledsen och deppig. 

Kanske släpper det nu när jag skrivit av mig, kanske inte. Tanken på att vi snart, även om det kan dröja år, bara är två kvar på den sidan av familjen gör mig förtvivlad. Jag är så fruktansvärt, jävla orolig! 

Jag är jag, med alla mina tankar och känslor. Idag är jag sån här, imorgon kanske jag ser allt annorlunda. Vem vet? Det enda jag vet att jag får acceptera är att jag känner som jag gör. Och att de runt omkring mig gör detsamma.

Allt löser sig!

Likes

Comments