Idag hade alla 1:or på min skolan femkamp, de var så att man tävlade klassvis. Meningen var att man skulle lära känna varandra bättre och kunna sammarbeta tillsammans som en lag/klass.

Tävling 1:
De var så att man fick en pappers matkasse och de som tävlade (de var bara 2 personer) skulle ha händerna på ryggen och fötterna behövde va i marken hela tiden.
Den som man gjorde i tävlingen var att man skulle böja sig ner till matkassen och ta upp den med ens mun. Och efter varje gång man har lyckats få upp den i munnen ska man sätta ner den och lärarna som har hand om stationen skulle klippa av en stor bit av kassen. Så att de i slutet bara är 1 centimeter som är kvar av kassen som man kan borta i.
Och eftersom jag är kortast, och alla tror att en kort person är smidig, så fick jag va med och tävla. Men jag gjorde så vi fick 10 poäng iallafall.

Tävling 2:
Man hade en presenning som kan ha varigt typ 2 gånger 3 meter lång. 20 personer skulle stå på den och sen skulle vi tillsammans vända på presenningen. Ju fler som råkade kliva av från presenningen eller ramlade av ju färre poäng kunde vi få.
Vi gjorde så att vi vände en liten bit av presenningen och så många som möjligt trängde ihop på den biten. Sen hoppade alla på presenningen på 3 och då drog de, som inte stod på presenningen, i presenningen så att den vändes.
Vi fick 8,5 poäng på den tävlingen.

Tävling 3:
De var att vi skulle springa typ en straffet fast 10 åt gången och att vi skulle gå i mål när exakt 90 sekunder hade gått. Gick man t.ex. in på 92 sekunder förlorade man 2 poäng. Sen tog man de bästa resultatet av alla grupper i klassen och fick de poängen.
Min grupp kom in på 91 sekunder vilket var bäst, de andra 2 grupperna kom in på först 0 och sen 3.

Tävling 4:
Man fick marshmallows och rå pasta och skulle bygga ett så högt torn som möjligt, för varje decimeter fick man ett poäng.
Min grupp byggde ett 85 cm högt torn (de var skiiit svårt) men en annan grupp lyckades bygga ett 10 decimeter högt torn, så vi fick 10 poäng ändå.

Tävling 5:
Man hade en rockring och skulle hålla ett lillfinger på den, och målet var att lyfta bort ringen ca 5 meter bort från där man startade och lägga ner den på marken. Klarade man de fick man ett poäng.
Den grenen var mycket svarade än vad man trodde, de var alltid någon jäkel som tryckte upp rockringen, men de var så svårt att märka om man själv råkade trycka för man försöker ju bara nudda den och tycker själv att man inte lägger någon kraft alls för att hålla upp den.
Min grupp lyckades jätte bra första rundan men andra rundan var vi för kaxiga och failade totalt.

Min klass van tyvärr inte, vi kom delad tredjeplats, men de var en ganska kul förmiddag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tror inte ni visste detta om mig men jag är född i Colombia som ligger i Sydamerika, alltså är jag latina. Jag låg och chillade i min säng och scrollade runt på mitt flöde på Instagram och såg att Bella Hadid hade lagt upp en ny bild på Instagram. Som var en bild på Vogues tidningsomslag i Spanien där Bella var model på omslaget.
Jag menar absolut ingen illa mot Bella, men kan inte en sådan stor tidning som är känd över hela världen, har en massa läsare och inspirerar en massa människor värden över. Inte har en model som är en latina eller helst av allt spanjor. De finns tusentals latina modeller som är skit snygga rent ut sagt som de hade kunnat använda istället för en "vit" modell.

Detta är inte heller ända gången detta har hänt med tidningen Vouge. Både Bella och Gigi (hennes syster) har fått vara omslags modeller för den Arabiska och Koreanska Vouge nu till hösten. Jag förstår inte problemet med att ta en modell med samma ursprung som tidningen säljs i för land. Jag menar de finns också tusentals vackra modeller som är asiatisk.
Jag förstår bara inte problemet!?

Jag kan förstå om folk inte fattar varför varför jag är upprörd över lite Instagram bilder. Men de är en stor och viktig grej för mig.
Jag kommer vissa bilder från de Arabiska och Koreanska Vouge nedan.

OBS. Bara så alla fattar menar jag inte illa om någon ras och om någon tar illa upp av detta blogginlägget ber jag så mycket om ursäkt, men detta är min åsikt och jag har rätt att berätta om den.

Likes

Comments

I går började jag gymnasiet, men vet inte ens on den "dan" en räknas som min första dag i skolan eftersom att jag seriöst var där i 40 minuter, de var inte lönt att åka in :(
Men idag gick jag min "första DAG" enligt mig, jag började 10.15 och slutade runt 14.30. Dagen började med att vi samlades vi i klassen/mentorsvis och gjorde lära känna varandra övningar.
Sen mot 11 tiden gick vi till CK (en annan byggnad som tillhör skolan) och fick vänta i en eeevighet på att få våra datorer. Men under tiden så blev jag vän med typ 5 tjej. Så när den IT-ansvariga förklarade allt som man inte fick göra med ens dator, jag skojar inte när jag säger att hans genomgång tog 25-30 min. Så när vi väll fick fåra datorer och skulle starta dem vågade jag knappt andas på den. För övrigt var de var så jävla varmt i den byggnaden också, så vi höll på att svetsa ihjäl.
Men sen vid 12.30 fick vi gå på lunch, så jag och de andra 5 tjejerna gick till en resturang och åt där. Jag åt spagetti och köttfärssås, den var helt okej men inte se bästa jag ätit. De ända jobbiga var att vi inte har fått våra matkort än så vi behövde betala själv, men om man tog kvittot så kommer skolan ge tillbaka 55 kr till än (det är så mycket pengar vi får på kortet).
Sen gick vi tillbaka till original byggande (alltså inte CK) och samlades i klassen och gjorde ett case (för jag går ekonomin linjen).
Vi i min grupp skulle göra var något med orden "blommor" och "webb" säck tänkte att vi skulle "göra" en app som man kan använda när man vill ta reda på om en blomma i naturen är fridlyst eller inte.
Sen slutade vi, och jag gick och träffade en av mina gamla klasskamrater på grundskolan, och tog en fika med henne medans jag väntade på att min buss skulle komma.
När jag väll var hemma så gick jag och min familj och badade i havet, vi bor max 2 minuter från havet om man går.

Nu ska vi snart äta middag, och så kommer jag uppdatera er imorgon om hur den dan går :)

Likes

Comments

Idag var jag på Väla (de är ett stort köpcentrum här nere i Skåne) med min mamma och köpte nya underkläder inför skolstarten.
De känns som en fräsch start ni vet, jag gillar att köpa nya underkläder då känner jag mig fin. Även om jag inte har den mest perfekta kroppen, så känner jag mig fin och vacker i nya underkläder.
Här kommer lite bilder på de jag köpte :)

Sen åkte jag och min mamma till mormor och tog hand om henne. Hennes mamma (min gammelmormor) gick bort i förgår så hon är lite i chock. När vi väll var där fikade vi lite och sen åkte vi hem.
Nu i kväll ska vi beställa lite pizzor och bara mysa med familjen. :))

Likes

Comments

Hej jag heter Lina, är 15 år snart 16 år. Jag ska börja gymnasiet på tisdag, så de kommer bli kul hoppas jag.

Anledningen till att jag skapade denna bloggen är för att jag tycker att de flesta bloggarna nu förtiden alltid ska va så perfekta ingen vill vissa de dåliga sidorna man har som när man ligger och gråter över en dum liten sak. Så denna bloggen ska jag skriva allt som händer i mitt liv även om de bara är att jag ligger i sägen och kollar på Netflix.
Jag ska försöka blogga så ofta jag kan.

Så jag hoppas att ni ska kunna tycka den bloggen är lite intressant ändå och att ni fortsätter allt läsa den :))

Likes

Comments