Vid träning kommer man uppleva tungt motstånd från sig själv. Man kommer vilja kasta in handduken och ge upp. Men vill man uppnå resultat är att ge upp ingenting som fungerar. Vill man bli stark, hälsosam och snabb måste man träna och äta bra.


Dessa tillfällena kan komma vid varje träningspass beroende på hur hårt man kör. Men för att detta inte ska få överhanden över träningen och det leverne man har så kan man ha ett Happy Place. Det kan t.ex. vara en plats i världen som man tycker väldigt mycket om. Det kan också vara en plats man älskar att vara på tillsammans med något, exempelvis sin sambo och barn. Det kan också vara en aktivitet som man tycker väldigt mycket om att utföra. Tanken med att ha ett Happy Place är att känna den glädjen och välbefinnandet man får när man är på den specifika platsen eller utför en viss aktivitet.


För mig är mitt Happy Place en lite stad i södra Spanien. Vid jobbig träning eller vid jobbiga tillfällen i livet tar jag mig i mina tankar till just den här spanska staden och upplever känslorna jag får när jag är där. Detta gör då att jag med hjälp av mina egna tankar förskjuter det som är jobbigt till de bra tankarna. Det utan att sluta göra det som är jobbigt, jag fortsätter men med en annan sinnesstämning.

​Prova att använda dig av ditt Happy Place och se om du kan uppnå bättre resultat i din träning och i det vardagliga livet. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Pass 2


Distanslöpning 2 kilometer i en löptakt som ligger relativt lågt.


Efter distanslöpningen är det dags för styrkeövningar som är fokuserade på koren och armarna. 


Mountainclimber 10reps x 3 varv

Crunches 10 resp x 3 varv

Sneda crunches 10 reps per sida x 3 varv

Armhävningar 10 reps x 3 varv

Dips 10 reps x 3 varv

Diagonallyft 15 reps x 3 varv


Efter distanslöpningen och styrkeövningarna så är det dags för stretching för hela kroppen. Någonting som är väldigt viktigt att komma ihåg. Så att man slipper bli stel i musklerna.

Likes

Comments

Pass 1 och 3


Tabataintervaller 20 sekunder hårt arbete och 10 sekunder lättare arbete

De jobbiga intervallerna som är 20 sekunder är snabb löpning. De 10 sekunderna som är lättare arbete kommer vara snabb promenad. Detta för att komma ner i puls och ladda inför nästa intervall.

Enklaste sättet att genomföra detta är att ladda ner en tabataintervall app. Finns gratis på Appstore.


Efter dessa intervaller med 20 sekunder hårt arbete och 10 sekunder lättare arbete är det dags för styrkeövningar inriktade på benen och rumpan.

Hoppsquats 15reps x 3 varv

Breda hoppsquats 15reps x 3 varv

Squats med tåhävning 15reps x 3 varv

Utfall 15 reps x 3 varv

Utfall bakåt 15reps x 3 varv


Med dessa övningar och löpningen utförd är det dags att stretcha för att sträcka ut musklerna. 

Likes

Comments

​I mina träningsscheman finns minst tre olika pass varav två av dem är samma. Tanken med de här passen är att man tränar måndag, onsdag och fredag. Men man kan lika gärna träna vilka andra tre dagar som helst, men för att få ledigt på helgen är träningstillfällena förlagda till de vanliga veckodagarna. 


Passen är inriktade mot både konditionsträning och styrketräning. Anledningen till det är att man med hjälp av de båda faktorerna inte bara blir bra på en av sakerna utan båda två. För mig handlar inte träning enbart om att få bra kondition eller bara om att bygga stora muskler. Utan för mig handlar träningen om att skaffa fram en jämnstark och frisk kropp. En kropp som ska hålla länge, men som även ska klara av att arbeta med att släcka bränder eller springa efter människor som försöker springa ifrån en som polis. 


Det var lite av mina tankar kring hur jag vill att min kropp ska fungera med den träningen som jag planerar och utför. Om du själv ska göra ett träningsschema så kommer snart ett inlägg med tips och trix på hur du kan få det att bli bra. 

Likes

Comments

​Välkommen till mig blogg!


Jag heter Beatrice och jag är 18 år gammal och har precis tagit studenten. I min blogg kommer du kunna läsa om hur mitt liv ser ut som nybakad vuxen. Om hur jag gör för att nå mitt mål att kunna arbeta inom ett av de blåljusyrken som finns. Du kommer även få läsa om hur jag kämpar med att skriva för att en dag bli utgiven författare. 

  Bloggen kommer mest att vara inriktad mot träning, hälsa och min livsstil men kom även att innehålla mycket annat som inte har med det att göra. Återigen välkommen och jag hoppas att jag kan inspirera dig till att jag göra saker du drömmer om i livet.


Kom ihåg att du är värdefull och att du alltid duger precis som du är!

Likes

Comments